verimli çalışma yöntemleri nelerdir / Verimli Ders Çalışma Yolları: 12 Altın Kural | TAB Eğitim Kurumları

Verimli Çalışma Yöntemleri Nelerdir

verimli çalışma yöntemleri nelerdir

İş Yerinde Verimli Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

İş Yerinde Verimli Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

İş Yerinde Verimli Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

İşyerinde Verimli Nasıl Çalışılır? Yöntemleri Nelerdir?

Şirket içi faaliyetlerde en önemlikonulardan biri verimli çalışmadır. Çalışanlar kimi zaman yoğun iştemposu, fazla mesailer, yetiştirmeleri gereken evraklar ve bitmeyen mesaisaatlerinden yorgun düşer. Şirket çalışanlarının bu derdinin en gerçekçiçözümlerinden biri ise verimli çalışma modeli oluşturmaktır.

Verimli Çalışma Nedir?

Genel anlamda verimli çalışmakdendiğinde kişinin sarf ettiği emek sonucu verim elde etmesi anlaşılabilir.Zamanı ve emeği planlı ve kaliteli kullandığınızda istediğiniz sonuca çok dahahızlı varabilirsiniz. Bu da, çalışmalarınızı verimli bir şekildegerçekleştirdiğiniz anlamını taşır.

Verimli çalışmada en önemli noktaprogram yapmaktır. Yapacağınız ayrıntılı bir çalışma programı ile mesaisaatlerinizden ara dinlenme saatlerinize, kişisel aktivitelerinizden özelplanlarınıza kadar saatlik, günlük ve haftalık planlarınızı oluşturabilirsiniz.

İş Yerinde Verimli Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

  • İş yerinde çalışarak geçen zamanları takip edin.

Bir firmada çalışan her bireyin yaptıkları iş üzerinde ne kadar zaman geçirdiğinin tespit edilmesi, verimlilik noktasında önemlidir. Çalışanların görevlerini yerine getirdikleri esnada dikkatlerinin dağılmasını ve iş başındayken oyalanmalarını sağlayacak unsurlar, çalışanların işe odaklanması noktasında birer engel teşkil eder. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek için çalışma zamanlarını takip etmek etkili bir yöntem olabilir.

Sağlıklı bir çalışma yöntemi ve işverimini sağlamak adına şirket içinde çalışanlar için mola saatlerininbelirlenmesi etkili yöntemlerden biri olabilir. Çalışanların şirket içi çalışmafaaliyetleri arasında verecekleri molalar, onların çalışma motivasyonları içinbüyük önem taşır. Gün içerisinde durmaksızın çalışmak personel üzerindebıkkınlığa ve kısa sürede yorgunluğa sebep olur. Bu da, çalışma motivasyonunudüşüreceği için çalışanların iş verimi düşer.

  • Sosyal medya ile aranıza mesafe koyun.

Mesai saatleri içinde sosyal medyaile ilgilenmek, çalışanların algı ve ilgilerinin iş dışında bir alana kaymasınasebep olur. Dikkati dağılan personel, işe yeteri kadar odaklanamayacağı için işverimi de düşer. Bu durumu minimuma indirebilmek için iş yeri, sosyal medyasitelerine kısıtlama getirebilir.

  • Çalışanlar için hedef oluşturun.

Çalışanların daha planlı, özenli vesağlıklı çalışabilmeleri için buna elverişli bir iş ortamı ve iş akışıgereklidir. Çalışanlar için oluşturulan hedefler, çalışma motivasyonu açısındanteşvik edici olacağından iş verimini de artırır.

  • Birden çok iş yerine mevcut işe odaklanın.

Birden çok işi bir arada yürütmek,çalışanlar için strese sebep olur. Bu durum, kısa sürede iş motivasyonunu veverimi düşüren bir unsurdur. Bunun yerine daha planlı bir çalışma programı ilebelirli bir sırada yapılan işler, çalışanın da haddinden fazla yormadan işeodaklanmasını sağlar. Aynı anda birden fazla işe odaklanma çabası, hiçbir işeodaklanamama sonucunu doğurabilir. Bu da, işlerin gereken kalitedeyapılamamasına sebep olur. Bu şekilde çalışarak zaman kaybına sebep olmakyerine işleri önem sırasında halletmek daha etkili olabilir.

  • Verimli çalışanları ödüllendirin.

Koyduğunuz hedefleri zamanında tamamlayan ve işin gereklerini layığı ile yapan çalışanları ödüllendirebilirsiniz. Bu ödüllendirme uygulaması, diğer personeller için de teşvik edici bir unsur olacağı için kısa sürede çok daha verimli bir çalışma elde edilecektir. Ödül alan personel ise işe bağlılığı artacağı için verimini koruyacak ya da artıracaktır.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Verimli Çalışma Size Ne Kazandırır?

Herkes için verimli çalışma yöntemifarklı olabilir. Kişisel bir uygulama ile gerçekleşen verimli çalışma ileyaşanan iş stresi minimum düzeye iner. Kişi planlı bir iş programı oluşturduğutakdirde zamandan tasarruf eder. Çünkü hangi işi ne zaman yapacağı bellidir.

Dikkat bölünmesi yaşanmadan yapılançalışmalar ile işler zamanında biter ve fazla mesailerle karşılaşma ihtimaliazalır. Bu da çalışanların mesai saati sonunda işi bırakıp kişisel hayatlarınaalan açabilmelerine imkân tanır.

Verimli çalışıldığında istenen sonucaçok daha planlı ve istikrarlı bir şekilde ulaşılabilir. Bu da, koyulanhedefleri daha gerçekçi ve ulaşılabilir kılar. Ayrıca, verimli bir çalışmanınsonucunda hedefe ulaşmak, çalışanı motive eder ve iş konusunda sürekliliğisağlar.

Siz de iş yerinizdeki verimliliği artırmak ve zamandan tasarruf etmek istiyorsanız on binlerce işletmenin tercihi olan ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile tüm muhasebe işlemlerinizi kolaylıkla halledebilir, ister webden ister cepten e fatura, a arşiv fatura ve daha bir çok işleminizi saniyeler içinde yönetebilirsiniz.

İş Yerinde Verimliliği Etkileyen Faktörler Nelerdir?

İş yerinde verimliliği etkileyenfaktörlerden bazıları beslenme düzeni, uyku, çalışma koşulları, ekip vemotivasyon olarak sıralanabilir. Sayılan bu faktörler, belirli bir standardasahip değildir ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak, her çalışan bufaktörleri kendi hayat tarzına uygun olarak iyileştirmelidir. Peki, bunlarıiyileştirmek için neler yapılabilir?

  1. Ofis masanızda ya da yakınınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurabilirsiniz.
  2. Uykunuzu daha verimli kılabilmek adına mümkün olduğunca ışıksız bir ortamda uyuyabilirsiniz.
  3. Ofiste fiziksel koşullar sizin için olumsuz ise yönetimle ve ofis arkadaşlarınızla görüşerek bunu pozitife çevirebileceğiniz bir çözüm bulabilirsiniz.
  4. Çalışma arkadaşlarınızla bir sorun yaşamanız halinde onlara karşı çözüm odaklı bir tutumla yaklaşarak uzlaşabilirsiniz.

Verimli Çalışma Programı NasılYapılır?

  • Gündelik rutinlerinizi saatleriyle birlikte belirleyin.
  • Her gün mutlaka işe başlamadan önce o günün yapılacaklar listesini gözden geçirin, aciliyet ve öneme göre bir liste oluşturun.
  • İş planınızda mevcut işlerden sıkıcı bulduklarınızı art arda koymamaya özen gösterin.
  • Kendinize küçük çalışma araları oluşturun. Planda meydana gelebilecek ani değişiklikler için mutlaka programda boşluklarınız olsun.
  • İş programı yaparken her işi üstünüze almayın. Gerektiğinde ekip arkadaşlarınızla işi paylaşın.
  • Hem bireysel çalışmalarınız için hem de ekip çalışmaları için dönemlik hedefler koyabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Verimli Ders Çalışma

Öğrenciliğin en önemli sorumluluğu ders çalışmak ve öğrenmektir. Pek çok öğrenci ders çalışmayı masa başına oturup saatler harcamak olarak algılar. Bu yüzdendir ki bazı öğrenciler “çok çalışmalarına rağmen” istedikleri notları alamadıklarından şikayetçidir. Halbuki, kalıcı öğrenmeler ve ardından gelecek başarı sadece verimli çalışmalarla gerçekleşir. Bunun ilk koşulu ise neyi, ne için çalıştığınızı ve size ne fayda sağlayacağını bilmektir. Bu sorulara vereceğiniz yanıt sizin çalışma isteğinizi artıracak, karşınıza engeller çıksa bile, sizi etkili çalışma ve öğrenme yöntemlerine götürecektir.

Ders çalışamıyorum!

Ders çalışmanıza çeşitli faktörler engel olabilir. Motivasyon eksikliği, aşırı mükemmeliyetçiliğin oluşturduğu stres, performans kaygısı veya başarısızlık korkusu gibi kafanızı meşgul eden içsel faktörler sizi masanın başına oturtmaktan alıkoyabilir. Stres ve kaygılarınızı azaltmak için öncelikle “anlayamıyorum”, “yeterince iyi değilim”, “ne kadar çalışırsam çalışayım olmuyor” gibi olumsuz düşüncelerinizi gözden geçirin. Bu düşüncelerinizin yerine “üniversiteyi kazandığıma göre buradaki dersleri de yapabilecek yeterlikteyim”, “doğru şekilde çalışırsam başarabilirim” gibi alternatif inançlar geliştirin. Ayrıca nefes egzersizleri de stresinizi azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunların dışında çalışma ortamının olmaması, aile baskısı, yeterli kaynaklara ulaşamamak gibi maddi imkânsızlıklardan kaynaklanan sebepler de ders çalışmanıza engel olan nedenler arasında yer alabilir. Çalışmanıza engel olan durumları belirleyip, mümkün olduğunca bertaraf etmeye çalışın. Örneğin, evde ders çalışamıyorsanız kütüphane, kafe gibi alternatif yerlere gitmeyi veya sosyal medyada kurulan sanal çalışma gruplarına katılmayı deneyin.

Nasıl verimli çalışabilirim?

Ders çalışmanıza engel olan durumları ortadan kaldırdınız sıra geldi verimli çalışmaya… Unutmayın, verimli çalışmak bir beceridir ve bu öğrenilebilir. Sizin için aşağıda sunduğumuz öneriler, uygulamaya geçirdiğiniz takdirde bu beceriyi kazanmanıza yardımcı olacaktır.

1. Amaç belirleyin

Çalışmalarınız bir amaca yönelik olsun. Neye, niçin çalıştığınızı bilerek masaya oturun.


2. Plan yapın

Dönem ilerledikçe, vizeler finaller yaklaştıkça çalışılacak konuların çokluğu içinde boğuluruz. Çalışılacak konuların çokluğu gözümüzü korkutur, çalışma şevkimizi kırar. Yapacağınız haftalık veya günlük plana göre çalışmaya başlamanız, konuların yığılmasının önüne geçecek ve sınav zamanlarında o konuyu tekrar çalıştığınızda anlamanızı kolaylaştıracaktır.

Dönem başında zamanınızı doğru şekilde planlarsanız, derse çalışırken daha az stres yaşar hem eğlenceye hem de dinlenmeye yeterince zaman ayırabilirsiniz.

3. Zamanı verimli kullanın

Zamanınızı yapılandırmak, sizi hem ders çalışmaya motive edecek hem de kendinize ayırdığınız ders çalışma saatiniz boyunca sizi ders dışı işlerle (internet, sosyal medya, televizyon dizileri, vb.) ilgilenmekten alı koyacaktır.

Zamanınızı yapılandırmak için günlük- haftalık- aylık planlar oluşturmanın yanında, telefonunuza indireceğiniz, “forest”, “time tune”, clockwise” gibi ücretsiz uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Zamanı verimli kullanmaya başladıkça ders dışı faaliyetlere de vaktiniz kaldığını göreceksiniz. Zaman planlamanıza sosyalleşme veya hobilerinizle ilgilenme vakti ekleyerek kendinizi motive edebilirsiniz.

4. Derse hazırlıklı gelin

Derse hazırlıklı girin. Ders materyallerine önceden göz atın, gerekli okumalarınızı yapın, okurken önemli gördüğünüz yerlerin altını çizin.

Farklı dersler için farklı defterleriniz olsun ve her ders için not alın.

Ders sırasında aktif olun. Derse sorularınızla veya görüşlerinizi bildirerek katılmaya çalışın.

5. Dikkatinizi toplayın

Dikkatimizi dağıtabilecek zihinsel, fiziksel ve çevresel faktörleri en aza indirmeye çalışın. Örneğin yorgunken veya canınız sıkkınken kendinizi ders çalışmaya zorlamak yerine önce kendinize vakit ayırıp bedeninizi ve zihninizi dinlendirin.

Çalışma ortamınızı, sizi uyarabilecek televizyon, telefon, gürültü gibi dış etkenlerden uzak kalacak şekilde düzenleyin.

Dikkatinizin belli bir süre sonra dağılacağını unutmayın. Bu yüzden çalışırken 40-45 dakikada bir 10 dakikalık aralar verin.

Pandemi nedeniyle bütün ailenin bir arada olması ile dikkatinizi dağıtacak durumlar yaşanabilir. Bunu önlemek için mümkünse ayrı bir oda kendinize ait bir çalışma alanı oluşturun ve ailenizi ders çalışmaya başlamadan önce sessizlik konusunda uyarın.

6. Tekrar yapın

Öğrendiklerinizi zamanla unutabilirsiniz. Bunu önlemek için aralıklı tekrar yapın.

Öğrendiklerinizin %50’si ikinci gün unutulur, bunu önlemek için tekrarınız dersten sonraki 24 saat içinde yapın. Böylece öğrendiklerinizin %90’ini muhafaza etmiş olursunuz. 

Düzenli aralıklarla tekrar etmeniz halinde öğrendiklerinizi artık kalıcı hale getirmiş olursunuz.

Hepinize çalışmalarınızda ve eğitim hayatınızda başarılar!

 

Yoğun iş temposu içinde verim sağlamak her zaman kolay olmuyor. Çalışanların en büyük dertlerinden biri ise işlere bir türlü yetişememek ve mesai saatlerinin yetersizliği. Uzayan mesailer, hafta sonu hazırlanan dosyalar ve bitmeyen çalışma saatleri için siz de verimi artırmak için yollar arıyorsanız bize kulak verebilirsiniz. Küçük değişiklikler yaparak iş hayatınızda kaliteyi artırmak elinizde.

Verimli Çalışma Programı Nedir?

Verimli çalışma programı, iş verimini artırmak için izlenecek yol haritasına karşılık geliyor. Verimli çalışma programı hazırlayarak onu rutininiz haline getirebilirsiniz. Bu programda mesailerinize ve ara saatlerinize, hobi ve aktivite zamanlarınıza, kişisel planlarınıza yer verebilirsiniz. Verimli bir çalışma planı, günlük, haftalık ve aylık periyotları içerebiliyor. Siz de planınızı hazırlayarak göz önünde bir yere koyabilir, dijital bir kopyasını muhakkak cep telefonunuzda taşıyabilir, çevrim içi takviminizde etkinlikler oluşturarak bildirim alabilirsiniz.

Verimli Çalışma Programı Nasıl Yapılır?

Verimli çalışma planı nasıl yapılır sorusunun pratik yanıtları şöyle:

  • Günlük rutinlerinizi belirleyerek genel bir plan çıkarmalısınız. Çalışma, ara ve yemek saatlerini planlayabilirsiniz. 
  • Her gün işe başlamadan önce, o gün yapılması gereken işleri öneme ve aciliyete göre sıralamalısınız. 
  • İş planlaması yaparken sıkılacağınız işleri art arda koymamaya dikkat etmelisiniz. Örneğin üç farklı rapor yazacaksanız rapor işlerinin arasına toplantılarınızı, telefon görüşmelerini planlayabilirsiniz. Çalışmanın art arda rapor hazırlamaktan daha keyifli olmasını böylelikle sağlayabilirsiniz. 
  • Verimli çalışma planınızda kendinize ait zamanlara muhakkak yer vermelisiniz. Planda ani değişiklikler olabiliyor. Bu değişikliklere ve özel zamanlarınıza göre esneyebilen bir çalışma düzeni oluşturmalısınız. Hiçbir çalışma programı zorunluluk sunmuyor. Bunu aklınızda bulundurursanız değişiklikler olduğu zaman programdan vazgeçmeden bir sonraki gün rutininize geri dönebilirsiniz.
  • Verimli çalışma programı yaparken her işi üstünüze almanız gerekmez. Ekip arkadaşlarınızla yardımlaşmayı, iş paylaşmayı, gerektiğinde de onlara hayır demeyi öğrenmelisiniz. 
  • Kendiniz ve ekibiniz için haftalık, aylık, dönemlik ve yıllık hedeflerle veriminizi artırabilirsiniz.

İşletmelerde Verimliliği Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Verimliliği etkileyen faktörler arasında uyku, beslenme, çalışma koşulları, motivasyon ve ekip sayılabiliyor. Elbette çalışanın kişilik özellikleri ve yaşam tarzı nedeniyle bu faktörlerin ideal hali değişebiliyor. Kimileri için 8 saat uyku ideali işaret ederken kimi yetişkinlere 6 saat uyku yeterli geliyor. Verimliliğinizi artırmak için öncelikle yaşam alışkanlıklarınıza ve düzeninize dikkat ederek bu faktörleri iyileştirmeye çalışmalısınız. Düzenli ve sağlıklı beslenme ile yeterli uyku için ufak değişiklikler yetiyor.

  • Çekmecenizdeki atıştırmalıkları sağlıklı olanlarla değiştirebilirsiniz. 
  • Uyku verimini artırmak için yatak odanıza ışık geçirmeyen perdelerden alabilirsiniz.
  • Ofis koşullarından memnun değilseniz iş arkadaşlarınızla veya ilgili kişilerle bunu görüşebilirsiniz. Örneğin ofisin sıcaklığı sizin için yeterli değilse masanızın yerini kaloriferin yanına aldırabilir veya ısıyı yükseltebilirsiniz.
  • Çalışma arkadaşlarınızla sorunlarınızı açık açık konuşarak, verim düşüşüne sebep olan problemlere çözüm arayarak dış faktörleri düzenleyebilirsiniz.

İşletmede Verimlilik Nasıl Artırılır?

İşletmelerde verimliliği artırmak için çalışanlarınıza önerebileceğiniz, kendiniz yapabileceğiniz değişiklikler de mevcut. “İşletmede verimlilik nedir?” diye düşündüğünüzde bulduğunuz cevaplar aslında tam olarak sorun olduğunu hissettiğiniz konu başlıklarına işaret ediyor. Öncelikle sorunları tespit etmeli, ardından iş düzeninde yenilikçi değişiklikler yaparak çalışmaya başlamalısınız. İşte iş hayatında performans yükseltmenin yolları: 

  • Çalışma masanızın düzenli olması çalışma verimini artırır. Not tutacakları, mantar panolar, kartvizit cüzdanı gibi düzenleyicilerden destek alabilir, çalışma masanızda düzen sağlayabilirsiniz. 
  • Dikkatinizi dağıtan objeleri etrafınızdan temizleyin. Masanızın üzerindeki bibloları, kullanılmayan cihazları, çevredeki tabloları toplamayı deneyebilirsiniz.
  • Günlük rutinlerinizi belirleyin. Güne ne zaman nasıl başlamanız, ilk iş olarak neler yapmanız gerektiğini akşamdan belirlemelisiniz. İş yerinde en çok zaman kaybettiren kalemlerden biri işe başlamak oluyor. 
  • İş yerinde motivasyonunuzu artıracak küçük aktiviteler planlayabilirsiniz. Çalışma esnasında verdiğiniz küçük aralarda en sevdiğiniz şarkıyı dinlemek, merak ettiğiniz bir kitabın bir sayfasını okumak çalışanları motive edebiliyor.
  • Çevrenizdeki olumsuzluklara olumlu yönden bakmayı deneyin. Sinirlendiğiniz bir şey olduğunda tepki vermeden önce karşınızdakini anlamaya çalışmalı ve sakinleşmelisiniz. 
  • Öğle arası gibi dinlenme vakitlerinde iş konuşmayın. Hatta yemek sonrası 5-10 dakikalık meditasyon veya egzersiz yapabilirsiniz. Konsantrasyon bu şekilde kısa sürede artırılabilir.

Instagram

Blog

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır