pandora kitabevi ankara / “Pandora bu evrenin en önemli gezegeni oldu” - Ebru Apalak - bianet

Pandora Kitabevi Ankara

pandora kitabevi ankara

kaynağı değiştir]

  1. ^Agizza, R. (2006). Antik Yunan’da mitoloji: Masallar ve söylenceler. İstanbul: Arkeoloji ve Sanat Yayınları.
  2. ^Cotterell, A. (2006). The Encyclopedia of mythology: Classical. New York: Smithmark.
  3. ^Vernant, J. P. (2001). Evren, tanrılar, insanlar. Ankara: Dost Kitabevi

Pandora Kitabevi Beyoğlu şubesi kapanıyor. 1991 yılından beri Beyoğlu’nda kitapseverlere hizmet veren kitapçı semtten ayrılıyor.

Beyoğlu her geçen gün kültür ve sanat adına ciddi kayıplar yaşamayı sürdürüyor. Semtin köklü kitapçılarından Pandora Kitabevi de dükkânı kapatmak durumunda kalanlardan.

1991’de ilk şubesini Beyoğlu’nda açan Pandora, 2001’de Koç Üniversitesi ve 2014’te Nişantaşı şubeleri ile hizmete devam etmişti. Kitapçı, sosyal medya hesabında yaptığı şu açıklamayla Beyoğlu’na veda ettiğini duyurdu:

“10.08.1991 günü açtığımız Pandora Beyoğlu şubemizi 31.07.2022 günü kapatıyoruz. Var olun.”

Pandora Kitabevi Nişantaşı şubesi ile edebiyat okurlarıyla buluşmaya devam edecek.

Robert Kolej kitabının yazarı ve araştırmacı Önder Kaya, daha önce Twitter hesabında yaptığı açıklamada bu haberi şu sözlerle aktarmıştı:

“Yahu bir keyfim ayda bir iki kez yeni çıkan kitaplara Cağaloğlu’nda Ana dağıtımda, İstiklal’de Pandora’da bakmak ve ilgi alanıma girenleri satın almaktı. Üç gün önce Ana dağıtım Üsküdar’a taşındı. Şimdide Pandora Beyoğlu’nu bırakıyor! Sinirden ağlayacağım.”

Pandora Kitabevi Son Dönemde Beyoğlu’na Veda Eden Tek Kitapçı Değil

Beyoğlu’ndaki kültürel erozyon yalnızca bugünün değil, uzun yıllardır devam eden bir tasarının sonucu.

Pandora Kitabevi, 2014 senesinde bulunduğu binanın otele çevrilecek olması nedeniyle kapatılma tehlikesi yaşamıştı.

pandora kitabevi beyoğlu şubesi

Pandora’nın kurucusu Hüseyin Sönmez, 2013 yılında verdiği bir söyleşide bilgi dünyasının tekelleşmesine dikkat çekmişti:

“Beyoğlu bölgesi, İstanbul ve Türkiye’nin de ötesinde daha korkunç olan şu ki, bilgi toplumu bitiyor. Bilginin tekelleştiği bir dünyaya doğru gidiliyor. İnsanlar bir güzel kandırılıyor; internetle birlikte bilgi yayıldı, gelişiyor gibi. Dolayısıyla esas problem, kentsel dönüşümün de ötesinde; bilgi toplumu, bilgi dünyası tekelleşiyor.”

Geçen yıl ise İstiklal Caddesi’nin bir başka sembol kitapçısı Denizler Kitabevi’nin kapandığı duyurulmuştu. 1993 tarihli kitabevi çoğunlukla nadir kitaplar, eski haritalar, gravürler ve hat sanatı koleksiyonları satıyordu. Kitapçının şimdiki yerinde bir falafelci yer alıyor. Kitapçı ise Kuledibi’ndeki yeni yerine taşınmış durumda.

Beyoğlu son yıllarda sadece kitapçılarını değil Emek Sineması, İnci Pastanesi, Kelebek Korse ve Lale Plak gibi başka sembollerini de yitirdi.

Öte yandan semtte bir dönem 30’dan fazla kitapçı olduğu biliniyordu.

Siz bu durumu nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir