robotik kodlama eğitmen eğitimi antalya / Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi | Kampüs Sertifika

Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi Antalya

robotik kodlama eğitmen eğitimi antalya

Robotik Bilim'in Uygulama ile Buluştuğu Platform

Neden Robotik Kodlama?

Yazılım, somut komponentler ve donanımsal cihazlarla birleştiğinde hepimizin bildiği “robotlar” ortaya çıkmaktadır.

Robotik kodlama, programcının verdiği görevler tamamlanana kadar robotun hareketlerinin gözlemlenmesi ve şekillenmesi sürecini kapsamaktadır. Deneme yanılma, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi birçok süreci içinde bulunduran robotik kodlama, bireylerin araştırma ve geliştirme özelliklerini geliştirir.

work

  Kodlama

Teknoloji çağının temel becerilerinden sayılan kodlama, bir robotun ya da bilgisayarın yazılan programları okuyup işleyebileceği yazılı talimatlardır. Donanımsal cihazlarla iletişim kurabilmek ve direktif verebilmek için kodlamaya ihtiyaç duyarız. Tüm bunların yanında kodlama, mantıksal düşünme becerilerini geliştirmektedir.

  Matematiksel Beceriler

Soyut içerikleri görselleştirerek matematiksel düşünme becerilerin gelişmesine katkıda bulunur. Ayrıca kodlama öğrenirken öğrenciler döngü, değişken, dizi, mod gibi birçok kavramı matematikle birleştirerek özüseafoodplus.info sayede mantıksal ve sayısal yönleri güçlenir.

  Algoritma

Algoritma kullanımı insan sezgilerini geliştirirken, mevcut/olası işlemlerin başlama ve bitiş zamanları sorularına cevap üretme hızını artırdığı ve tercihler sonucunda karşılaşılan problemlerle nasıl başa çıkılacağı konusunda kolaylık sağlamaktadır.


İzle

work

  Analitik Düşünme

Yazılım alanını mesleki tercih olarak görmeyen bireylerin dahi detaylara dikkat etme, problem çözme, analitik düşünme ve sabırla sonuca ulaşmaya çabalamanın değerini öğrenme gibi yeteneklerini geliştirirken daha donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktadır.

  Proje Geliştirme

Robotik ve kodlama bilgisi edinerek kendi mesleğinizi edinebilir, kendi ürünlerinizi geliştirebilir ya da insanların hayatlarına dokunacak faydalı ve başarılı projelerin gelişmesinde katkıda bulunabilirsiniz.

  Teknik Beceriler

Robotik eğitimi sayesinde öğrencilerin motor becerileri gelişiyor. Kodlama ve matematik bilimleri bağlantılı olduğu için kodlama öğrenirken aynı zamanda öğrencilerin sayısal becerileri de gelişmektedir.

Robotik Kodlama Eğitimlerimiz

Okul öncesinden üniversiteye kadar tüm yaş gruplarına uygun robotik kodlama eğitimleri veriyoruz. Hedefimiz: programlama, algoritma ve proje üretimi becerilerini anaokulundan itibaren kazandırmak.

Temel Seviye

Doc Robot: Doc Robot, çocukları Eğitici Robot Bilimine eğlenceli ve yaratıcı bir şekilde yaklaştıran ve robotlar hakkında ileri düzey bilgi edinmelerine sahip olan eğitici bir oyundur.
MBot: Blok tabanlı ve Türkçe bir programlama ortamında öğrencilerimiz kendi robot projelerini geliştiriyor.

Orta Seviye

Scratch: Yabancı terimlerle öğrencilerde karmaşaya yol açmadan tamamen blok tabanlı bir programlama dili ile öğrencilerimiz kendi oyun ve animasyonlarını programlarken eğleniyorlar.
Makey Makey: Makey Makey, bilgisayarınızın neredeyse tüm cisimleri klavye ve tuşları olarak algılamasına yarayan bir cihazdır. Bu sebepten eğlencenin ve programlamanın öğrenciler tarafından somut şekilde kullanımını sağlamaktadır.

İleri Seviye

red-kit C: sınıflar arası öğrencilere Arduino C programlama dili ile verdiğimiz eğitimler sayesinde öğrenciler analitik düşünme yeteneği kazanıyor. Birçok sensörün kullanım mantığını kavrayarak günlük hayatı kolaylaştıran projeler geliştiriyorlar.
red-Kit Mblock: Blok tabanlı ve Türkçe bir programlama ortamında Arduino programlayarak öğrencilerimiz kendi robotunu tasarlayabiliyor.

Hadi Başlayalım

Bütün şubelerimiz ve eğitmenlerimiz ile hizmetinize hazırız. Öğrencilerimizin gelişimini en olumlu şekilde sağlamak için buradayız

Neden Varız ?

Geleceğin kodlama dünyası olacağına inanıyoruz ve bu yüzden varız.

Neyi

Çocuklarımızın sahip oldukları kodlama ve algoritmik düşünme yeteneklerini en erken yaşlarda keşfetmelerini amaçlıyoruz.

Ne

Her yaş grubuna uygun müfredat ve eğitim kitlerimiz ile çocuklarımızın yeni dünyalarını oluşturmalarına yardımcı oluyoruz.

İçerik

Robotik kodlama ve uygulamayı eğlenceli şekilde birleştiren eğitim içerikleri geliştiriyoruz.


Tübitak

Tübitak tarafından BIGG çerçevesinde onaylanan ve desteklenen projemiz ile Robotik Kodlama Eğitimlerinde kullanılacak olan eğitim kitleri geliştiriyoruz.

Atölye

Robotik kodlama atölyeleri kurulumu noktasında eğitim materyalleri, eğitim içeriği, mobilya tasarım ve kurulumu konularında uçtan uca çözüm sunuyoruz.

Robotik

Robotik konusunda uzman kadromuz ile çocuklarımızın ilgi alanlarına ve gelişimine yönelik atölyeler yapıyoruz.




Robotik Bilim Atölyeleri

Çiftehavuzlar Mahallesi, Eski Londra Asfaltı Caddesi, YTÜ Teknopark C1 Blok Kat, Esenler/İstanbul

Copyright © Tüm Hakları Saklıdır.

Robotik Kodlama Eğitimi

Bir robotun hareketlerini kontrol etmek ve yönlendirmek için yapılan kodlamadır. Kodladığımız nesne bir robottur. Soyut kavramları daha kolay öğrenmek ve öğretmek için somutlaştırmaya ihtiyaç duyarız.  Bu nedenle robotların eğitimde kullanılması öğrenmeyi daha etkin hale getirmektedir. Yapılan şey yine kodlamadır. Ancak bu kez kodladığımız şey dokunabildiğimiz, aldığı yolu cetvelle ölçebildiğimiz, pilini değiştirebildiğimiz somut bir nesnedir.

 

Somut dönemden henüz çıkmakta olan çocuklar için kodladıkları şeyin gerçek dünyaya ayaklarının basması çok önemlidir. Robotlar, eğitimde öğretilmesi gereken mesafe, hız, zaman, çevre, çap, ısı, açı, ışık ve benzeri soyut kavramları anlamayı somut hale getirecek gerçek dünya etkinlikleri planlama olanağı sağlamaktadır.

Planlanan robotik etkinlikler matematik, fen bilimleri alanlarındaki edinilmesi gereken kazanımlara uygun olarak planlanabilir. Fakat sadece matematik alanındaki bir kavram için planlama yapıldığında bile robotik etkinlik ve kodlamanın doğası gereği fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanları kapsanmaktadır.

Bu noktada matematikte hedeflenen bir kazanım sağlanırken aynı zamanda yapılan robot inşası ve kodlama aşamalarında sistematik düşünme, problem çözebilme ve olaylar arasındaki ilişkileri görebilme yetenekleri de eşzamanlı olarak gelişmektedir.

Bu eğitimlerde soyut kavramların öğretilmesini kolaylaştırmak için bu amaçla geliştirilmiş LEGO Mindstorm EV3 Robotları kullanılmaktadır

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir