boğazdaki beyazlık nasıl geçer / Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? - Acıbadem Hayat

Boğazdaki Beyazlık Nasıl Geçer

boğazdaki beyazlık nasıl geçer

Boğaz İltihabı Nedir?

Boğaz iltihabı, boğazda virüs ya da bakteri kaynaklı bir enfeksiyon gelişmesi anlamına gelir. Boğaz iltihabının en sık nedeni virüs kaynaklı enfeksiyonlardır. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlar ise daha nadir görülür. 

Nedeni virüs olan boğaz iltihapları genellikle kendi kendine düzelir. Bununla birlikte bakteri nedeni ile enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi gereklidir. Bakterilerden en sık A grubu B hemolitik streptokok enfeksiyonu boğaz iltihabına yol açar.


Boğaz İltihabı Nedenleri Nelerdir?

Bakteri kökenli boğaz iltihapları kişiden kişiye yakın temas sırasında yayılır. Hasta kişinin öksürmesi, hapşırması, bakterilerin kişinin yakın civarına yayılmasına neden olur. Bu sırada yakınında olan kişiler nefes yoluyla bu bakterileri kendi vücutlarına alarak hastalanırlar. Yine bakteri enfeksiyonu yaşanan kişilerin etrafındaki eşyalarda da bu bakteri bulunabilir. Bu nedenle bu kişilerin bakteri bulaşmış eşyalarına dokunmak, onlarla aynı çatal, bıçak, tabak ve bardak gibi mutfak eşyalarını kullanmak hastalığın yayılmasına neden olabilir.
Bakteri kaynaklı boğaz iltihapları sıklıkla çocuk ve genç yaştaki kişilerde görülür. 
Bir diğer boğaz iltihabı nedeni olan viral enfeksiyon türleri şöyle sıralanır:

  • Nezle, soğuk algınlığı,
  • Grip,
  • Öpücük hastalığı,
  • Kızamık,
  • Suçiçeği,
  • Korona virüs,
  • Krup.

Boğaz İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Boğaz ağrısı en sık görülen belirtidir. 

Bakteri nedenli boğaz iltihaplarında şu belirtiler görülür:

  • ve daha yüksek ateş,
  • Bademciklerde kızarıklık, şişlik, 
  • Yutkunma sırasında ağrı,
  • Boyun bölgesindeki lenf düğümlerinde şişme,
  • Boğaz ve bademcik bölgesinde beyazlıklar,
  • Yemek isteğinde azalma,
  • Mide ve baş ağrısı,
  • Vücut ağrısı,
  • Mide bulantısı, kusma.

Virüs kaynaklı enfeksiyonlarda boğaz ve bademciklerde beyaz lekelerin görülme ihtimali çok düşük iken, bakteriyel enfeksiyondan farklı olarak;

  • Öksürük,
  • Burun akıntısı, burun tıkanıklığı,
  • Ses değişiklikleri görülür.

Boğaz Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

Doktorunuz yakınmalarınızı dinledikten sonra boğaz iltihabınızın bakteri kaynaklı olduğundan şüphelenirse test isteyebilir. Bakteri test için boğaz bölgesinden pamuklu bir çubukla sürüntü alınır ve incelenir. Günümüzdeki testler 20 dakika gibi kısa bir sürede sonuçlanır. Testin pozitif çıkması halinde antibiyotik tedavisi başlatılabilir. Antibiyotik tedavisi yaklaşık 10 gün sürer. Antibiyotik yakınmalarınızı süratle azaltırken rahatsızlığınızın daha kısa sürede iyileşmesini sağlar. 

Antibiyotik tedavisi ile beraber kısa sürede iyileşme sağlasanız da doktorunuzun önerdiği süre boyunca ilacı kullanmanız gerektiğini unutmayın. Aksi taktirde bakterilerin tamamı etkisiz hale gelmeyebileceği için hastalığınız etkinliğini yeniden artırabilir.

Bakteri testinin negatif çıkması halinde boğaz iltihabınızın öne çıkan nedeni virüslerdir. Bu durumda doktorunuz yaşadığınız semptomların etkisini azaltacak antibiyotik dışında ilaçlar reçete eder. Bu ilaçlar boğaz ağrınızı azaltmaya, ateşinizi düşürmeye yarar. Doktorunuz, kendinizi daha hızlı toparlayabilmeniz için vitamin takviyesi kullanmanızı da önerebilir.

Çocuklarda ve Bebeklerde Boğaz Enfeksiyonu

Çocukların yaşları gereği boğaz iltihabı sorunu yaşama ihtimalleri yetişkinlere göre daha yüksektir. yaş arası çocuklar daha sık bakteri kaynaklı boğaz enfeksiyonu yaşayabilirler. Teşhis ve tedavi yöntemleri dozaj ve ilaç farklılıkları dışında yetişkinlerle aynıdır. 
İlaç tedavisinin yanı sıra boğaz iltihabı yaşayan çocuklarınızı rahatlatmak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

  • Çocuklarınıza daha kolay beslenmeleri için elma ve sebze püresi gibi yutması kolay besinler yedirebilirsiniz.
  • Bol su tüketmesini sağlayın.
  • Boğaz ağrısını rahatlatmak için bir yaşından büyük çocuklarınıza ballı bitki çayı içirebilirsiniz.
  • 4 Yaşından büyük çocuklarınıza boğazını rahatlatması için ballı bitki çaylarının yanı sıra boğaz pastilleri verebilirsiniz.
  • Odasını sık sık havalandırmalısınız.

Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir?

Boğaz iltihabınızın nedeni ne olursa olsun aşağıdaki öneriler rahatlamanıza katkıda bulunabilir.

Bol Bol Dinlenin

Hastalık döneminde elinizden geldiğince bol bol dinlenin. İhtiyaç duyduğunuzda uyumayı ihmal etmeyin. Bedeninizi dinlendirmenin yanı sıra yüksek sesle konuşmayarak sesinizi de dinlendirin.

Sıvı Tüketimini İhmal Etmeyin

ol sıvı tüketin. Sıvı tüketimini artırarak sıvı kaybınızı telafi edebilir, havayollarınızın nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede de ağız kuruluğunu önleyebilir, boğazdaki tahrişi azaltabilir, varsa mukusun daha kolay çözünmesine yardımcı olabilirsiniz. Tüketeceğiniz sıvıların ılık olmasına özen göstermeyi ihmal etmeyin.

Gargara Yapın

Eczanelerde satılan gargaralardan alarak boğazınızı düzenli aralıklarla mikroplardan arındırın. İsterseniz gargarınızı evde de hazırlayabilirsiniz. Gargaranızı, bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Gargara mikropları öldürmenin yanı sıra boğazınızı da yumuşatır.

Bunlardan Uzak Durun

Sigara, kahve ve alkol tüketmeyin, sigara tüketilen yerlerde bulunmayın. Sigara içmek solunum yollarına zarar verir ve dış etkenlere karşı savunmasız bırakır. Sigara içmek, boğaz iltihabınız olmasa bile boğazınızda ağrı, tahriş ve öksürüğe neden olur.

Ballı Bitki Çayları Tüketin

Ballı bitki çayları içebilirsiniz. Boğazdaki tahrişi giderme özelliği ile bilinen bitkiler arasında bulunan ıhlamur ile adaçayı, boğaz ağrısı çektiğiniz dönemde etkili olur. Ayrıca ekinezya da bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudunuzun enfeksiyonlara karşı direncini artırır. Bu bitkilerle hazırlayacağınız çaylar boğazınızı rahatlatır.

Havayı Nemli Tutun

Bulunduğunuz ortamın havasını soğuk buhar makinesi kullanarak nemlendirin.

Boğaz Pastili Kullanın

Eczanelerde satılan boğaz pastillerini kullanın. Boğaz pastilleri boğazınızı yumuşatarak öksürmenizi azaltabilir. Bazı pastillerin mikropları öldürme özelliği de bulunur.

Uçucu Temizlik Ürünleri Kullanmayın

Boğazınıza zarar verebilecek temizlik ürünlerini kullanmaktan sakının. Rahatsızlığınız boyunca aşırı kimyasallar ve alkol, amonyak içermeyen doğal temizlik ürünlerini tercih edin.

Boğaz İltihabından Korunma Yolları

Kendinizi ve çocuklarınızı boğaz iltihabından korumak için hijyen kurallarına dikkat etmelisiniz. Bunun için aşağıdaki tedbirleri alabilirsiniz…

  • Hasta kişilerle temas etmekten kaçının.
  • El yıkama alışkanlığınızı geliştirin. Dışarıya çıktıktan sonra eve dönünce mutlaka 20 saniye boyunca ellerinizi yıkayın.
  • Çatal, bıçak, tabak, bardak gibi mutfak eşyalarını başkalarıyla paylaşmayın.
  • Halka açık alanlarda herkesin dokunabileceği kapı kolu, sandalye, tuzluk gibi şeylere dokunduktan sonra ellerinizi dezenfekte edin.
  • Bunların yanı sıra başkalarına kendi taşıdığınız olası virüs ve bakterileri bulaştırmamak için mümkünse dışarı çıkmayın, 
  • Öksürme ya da hapşırma sırasında kolunuzun içi ile ağız ve burnunuzu kapatın.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Tonsillit (Bademcik Enfeksiyonu) Nedir?

Tonsillit, boğazımızın her iki yanında bulunan lenfoiddokunun iltihabıdır. Çocukluk çağında bu enfeksiyona daha çok beta mikrobu (A Grubu Beta Hemolitik Stereptokok %) veya virüsler (%) sebep olur. Bazı bademcik enfeksiyonlarında ise etken saptanamamaktadır.

Bademcik enfeksiyonu nasıl oluşur?

Bademcik akut enfeksiyonları havadan solunum yolu sekresyonlarının damlacık yoluyla yayılması, enfeksiyonlu kişinin boğaz ve burnuna direkt temas, nadiren de gıdalar yoluyla yayılır. Bazen mikroplar bademcik dokusunun derinlerine yerleşip enfeksiyon kaynağını oluşturabilirler (kronik tonsillit).

Neden sürekli bademcik enfeksiyonu oluyorum?

Hastalığın gelişmesi için vucuda giren mikrop virülansının (hastalık oluşturabilme gücü) insan bağışıklık sisteminden üstün olması gereklidir. Yani vucudunuza  Ne kadar fazla mikrop girerse ve ne kadar bağışıklığınız zayıfsa hasta olma şansınız o oranda yüksek demektir.  Hastalık daha çok çocukluk çağında 2 yaş üzeri çocuklarda görülür. İki yaş öncesi anneden geçen antikorlar (bağışıklık), erişkinlerde ise gelişen immün sistem sayesinde daha nadir görülür. Kronik tonsilliti olan hastalarda her bağışıklığının düşmesi durumunda (soğuk algınlığı, soğuk su içme, yoğun stres, aşırı yorgunluk) zaten vucutta var olan mikroplar hastalığı yenilemektedirler.

Bademcik enfeksiyonunda ne gibi şikayetler gözlenir?

Hastalık genellikle hızlı başlar. Boğaz ağrısı, ateş, terleme, titreme, yutma güçlüğü, baş ağrısı, güçsüzlük, eklem ağrıları gibi şikayetler hızlı bir şekilde ortaya çıkar. Bademcik enfeksiyonları beta mikrobu ile oluyorsa ateş, boğazda kızarıklık, bademcikler üzerinde eksudasyon ve kriptlerin (beyaz plaklar) oluşması, boyun bölgesinde şişlik, kanda beyaz küre yüksekliği ön plandadır. Burun akıntısı, ses kısıklığı ve öksürük ise hastalığın daha çok viral kaynaklı olduğunu gösterir.

Bademcik enfeksiyonu tanısı nasıl konur?

Bademcik enfeksiyonlarında enfeksiyon etkeninin bulunması önemlidir. Bunun için boğaz kültürü veya hızlı antijen tarama testi yapılması önerilmektedir. Bademcik enfeksiyonları genelde kendi kendini sınırlayan bir hastalıktır, ancak bazen enfeksiyon çevre dokulara yayılabilir ve enfeksiyon genişleyebilir. Yeterli tedavi edilmeyen bazı hastalarda eklemleri ve böbrekleri etkileyen kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sebepten bademcik enfeksiyonunda boğaz kültürü sonucu bakteriyel bir enfeksiyon olduğu saptanırsa ilk gün içinde antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır.

Bademcik enfeksiyonu tedavisi nasıl yapılır?

Hastalığın tedavisinde amaç enfeksiyon etkeninin ortadan kaldırılması ve beraberinde destek tedavisidir. Beta mikrobunun yaptığı bademcik enfeksiyonunda birkaç günlük, uygun dozlarda penisilin ya da ağızdan alınacak aminopenisilin ilk seçilecek antibiyotiktir. Hastanın bol sıvı içmesi ve istirahat etmesi gerekir. Boğaz ağrısını gidermek ve ateşi düşürmek için ağrı kesici ateş düşürücü ilaçlar verilebilir. Boğaz ağrısını arttırmamak için ılık ve yumuşak gıdalar alınması önerilir.

Kronik bademcik enfeksiyonu nedir?

Bademcik enfeksiyonları uygun antibiyotiğe rağmen 6 ayda tam bir iyileşme gösteremiyorsa artık kronikleşmiş demektir. Bu durumda hastalarda ağız kokusu, boyunda iyileşmeyen şişlikler (lenfadenopati) ve sık tekrarlayan boğaz ağrıları görülebilir. Bu durumda hafif bir soğuk algınlığı veya soğuk gıda tüketimi sonrası çok kolay enfeksiyon alevlenmeleri yaşarlar.  Bademcik iltihabı kronikleştiği durumlarda  bademcik ameliyatı gündeme girebilir.

Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Ge&#;er? Bademcik İltihabı Nedenleri Ve Tedavisi

Haberin Devamı

Bademcik vücudumuzu her türlü enfeksiyondan koruyan çok önemli bir organdır. Bademcik iltihabı çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer?

1) Tuzlu Gargara

Tuzlu gargara boğaz iltihabı ve bademcik iltihabı için birebir olarak bilinmektedir. Günde hem sabah hem de akşam olmak üzere tuzlu gargara yaparak bademcik iltihabı faktörlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bademcik şişmesine de tuzlu gargara çok iyi gelmektedir. Burada enfeksiyona neden olan mikropların ölmesini sağlayan tuzlu gargara uzman doktorlar tarafından önerilmektedir.

2) Bol Su Tüketimi

Bol bol sıvı tüketmek de yine bademcik iltihabı için önemlidir. Bol bol sıvı tüketerek bademcik iltihabı şikayetlerinizi minimumu seviyeye indirebilirsiniz. Bunun için ünde 2 litre su tüketmeniz yeterli olacaktır. Suya alternatif olarak bitkisel çaylar da yine tüketerek bademcik iltihabından doğal yollardan kurtulabilirsiniz.

3 Ihlamur

Haberin Devamı

Soğuk algınlığı ve diğer şikayetleriniz için ıhlamur tüketimi çok önemlidir. Ihlamur tüketerek bademcik iltihabından kurtulabilirsiniz. Ihlamur çayını günde 2 defa olmak üzere tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

4) Ada Çayı

Ada çayı hem boğazları hafifletir hem de bademcik iltihabına çok iyi gelmektedir. Bademcik iltihabını doğal yollardan tedavi etmek için ada çayı tüketimi doktorlar tarafından öneriliyor. Boğazda yer alan mukusun da sökülmesini sağlayan ada çayı bademciklerin yumuşamasını sağlamaktadır.

5) Papatya Çayı

İltihap kurutucu olarak bilinen papatya çayı en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Boğaz iltihabı ve bademcik iltihabı olduğu durumlarda papatya çayı genel olarak tavsiye edilir. Vücuttaki zararlı toksinlerin de atılmasını sağlayan papatya çayı, bademcikte bulunan iltihaba neden olan mikropların vücuttan dışarı atılmasını sağlar. Mucizevi bir bitkisel çay olarak bilinmektedir.

6) Nane Çayı

Bademcik iltihabı olunca eskiden büyüklerimizin de tercih ettiği doğal tedavi seçeneklerindendir. Nane çayı aynı zamanda ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Bundan dolayı nane çayı tüketerek bu tarz şikayetlerini minimum seviyeye indirebilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Bademcik İltihabı Nedenleri

1) Eksik Hijyen

Yemek yedikten sonra ve yemek yemeden önce el hijyenine dikkat edilmemesi durumunda bademcik iltihabı ortaya çıkabilir. Bu durumda da boğaza kirli gıdalar gidecektir. Bu durumda bademcik iltihabı başta olmak üzere diğer boğaz enfeksiyonu rahatsızlıkları da nüksedebilir.

2) Hayvan Teması

Sürekli olarak hayvanlarla temas etmek ve hayvanlarla uyumak yine boğaz iltihabına neden olabilir. Özellikle bu hayvanların hijyeni ve temizliği çok önemlidir.

3) Hasta Kişilerle Temas

Boğaz iltihabı geçiren bir hasta ile temas etmek de o kişinin boğaz iltihabı olmasına neden olabilir. Örneğin aynı havluyu ya da aynı yastığı kullanmak boğaz iltihabı virüsünün size geçmesini sağlar ve bu şekilde bademcik iltihabı ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Bademcik İltihabı Tedavisi

Bademcik iltihabının akut mu kronik mi olduğu doktor tarafından tespit edilir. Bunun sonucunda da hastaya ilk olarak ilaç tedavisi tavsiye edilir. Tam olarak ilaç tedavisi ile birlikte c vitamini destekleyici takviye gıdalar da verilmektedir. Bademcik iltihabı tedavisinde bir takım antibiyotik ilaçlar verilir. Bu şekilde viral enfeksiyonlar da başta olmak üzere bademcik iltihabı belirtileri önemli ölçüde azalır.

Antibiyotikle geçmeyen bademcik iltihabına ne iyi gelir? Bademcik iltihabı nasıl geçer, ne iyi gelir?

Bademcik iltihabı, sık karşılaşılan bir hastalık olduğu için, semptomlarının ne kadar sürdüğü ve nasıl tedavi edildiği de vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. En çok merak edilen ve araştırılanlar arasında ise 'bademcik iltihabı nasıl geçer?' ve 'bademcik iltihabı ateşi kaç gün sürer' soruları yer alıyor. İşte bademcik iltihabı ile ilgili en sık araştırılan sorular ve cevapları…

Bademcik İltihabı Nedir?

Bademcik iltihabı bademciklerin enfeksiyon kapması veya iltihaplanmasıdır. Bademcikler, boğazın her iki tarafında, dilin üstünde ve arkasında yer alan lenf dokusu toplarıdır. Vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olan bağışıklık sisteminin bir parçasıdır.

Bademcik İltihabı En Fazla Kaç Gün Sürer?

Bademcik iltihabı genellikle gün sürer ve bu süre sonunda kendi kendine gider.

Bademcik İtihabına Ne Sebep Olur?

Çoğu zaman, bademcik iltihabına bir virüs neden olur. Daha az sıklıkla, boğaz ağrısına neden olan aynı bakterilerden kaynaklanır. Nadir durumlarda, bir mantar veya parazit buna neden olabilir.

Bademcik iltihabı, enfekte bir kişi nefes aldığında, öksürdüğünde veya hapşırdığında havadaki damlacıklar halinde yayılır. Daha sonra bu damlacıkları soluduktan veya cildinize veya ağzınıza, burnunuza veya gözlerinize temas eden nesnelere bulaştıktan sonra enfekte olabilirsiniz.

Bademcik İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Bademcik iltihabının ana semptomu boğaz ağrısıdır. Boğaz ve bademcikler genellikle kırmızı ve şişmiş görünür. Bademcikler üzerinde tamamen veya yamalar halinde lekeler veya irinler olabilir.

Bademcik İltihabı Ateşi Kaç Gün Sürer ve Nasıl Geçer?

Ateşlenme de bu rahatsızlıkta oldukça yaygındır. Bademcik iltihabı ateşi kaç gün sürer çok sık araştırılmaktadır. Bademcik iltihabının gerçekleştiği süre boyunca ( gün) bademcik ateşi de ara ara ortaya çıkabilir ancak ateşin günü geçmesi ve ağırlaşması durumunda doktora görünmeniz tavsiye edilebilir.

Soğuk algınlığınız, burun akıntısı veya tıkalı burun, hapşırma ve öksürük gibi belirtiler baş gösteriyorsa büyük olasılıkla bir virüs kaynaklıdır.

Boğaz ağrınız, ani ve şiddetli ateşiniz ve şişmiş bademciğiniz varsa, ancak soğuk algınlığı semptomlarınız yoksa, enfeksiyon daha çok bakterilerden kaynaklanır. Bu, bir doktora gitmeniz ve muhtemelen bir boğaz muayenesi olmanız gerektiği anlamına gelir.

Bademcik Üzerinde Geçmeyen Beyaz Leke

Bademciklerinizde aniden beyaz lekeler görürseniz endişe duyabilirsiniz. Bununla birlikte, birçok durumda, altta yatan nedeni kolayca tedavi edebilir ve bademciklerin cerrahi olarak çıkarılmasını önleyebilirsiniz (bademcik aldırma ameilyatı). Bademciklerdeki beyaz lekelerin olası nedenleri, tedavi seçenekleri ve daha fazlası hakkında daha fazla bilgi edinmek için monash.pw okumaya devam edin:

Bademciklerdeki beyaz lekeler genellikle boğazdaki bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Boğazınızdaki beyazlığın birkaç olası nedeni olabilir.

Epstein-Barr virüsü: Bu virüs bulaşıcı mononükleoza veya mono'ya neden olur. Tükürük yoluyla yayılan bir enfeksiyondur, bu yüzden bazen "öpüşme hastalığı" olarak adlandırılır. Mono geliştiren kişilerde bademciklerin etrafında beyaz irin lekeleri görülür. Diğer belirtiler ise şunlar olabilir:

Bademcik Üzerindeki Beyaz Lekeler Nasıl Geçer?

Boğaz ağrısı için

Boğaz ağrısı nedeniyle oluşan beyaz lekelerde doktora gitmeniz tavsiye edilir. (Hastalık uzun sürerse)

Doktorunuz bir antibiyotik reçete edecektir. Doktorunuz ayrıca şişmeyi ve ağrıyı azaltmak için ibuprofen gibi reçetesiz satılan ilaçlar önerebilir. İlaç içmeye ek olarak, çok dinlenin. Şişmeyi ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilecek ılık tuzlu su ile gargara yapmayı da deneyebilirsiniz.

Pamukçuk için

Doktorlar genellikle pamukçuk tedavisi için antifungal ilaçlar reçete eder. Tuzlu su gargara yapmak ve ağzınızı su ile durulamak mayanın ağzınızın ötesine yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Bademcik taşları için

Rahatsızlık aşırı olmadığı sürece bademcik taşlarının tedavisi genellikle gerekli değildir. Vücudunuz taşları doğal olarak ortadan kaldıracaktır. Yatakları temizlemek için kraker veya diğer gevrek yiyecekleri yemek ve tuzlu su püskürtmek gibi evdeki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı nasıl geçer? Evde tedavisi nasıl yapılır?

Bademcik iltihabı nasıl geçer?

Bademcik iltihabınız bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa, doktorunuz size bir antibiyotik kürü reçete edecektir. Daha iyi hissetmeye başlasanız bile tüm antibiyotik kürünü bitirdiğinizden emin olmalısınız.

Antibiyotikle Geçmeyen Bademcik İltihabı

Antibiyotikle geçmeyen bademcik iltihabı farklı durumların sinyali olabilir. Sinyal denince hemen endişelenmeyin! Antibiyotikler viral bir enfeksiyon için etkili değildir. Bademcik iltihabınıza viral bir enfeksiyon neden oluyorsa, tedaviniz semptomların giderilmesine odaklanmanız gerekir, örneğin:

Yukarıdaki evde tedavi önlemleri, bakteriyel enfeksiyonun neden olduğu bademcik iltihabı için de yararlı olabilir.

Evde Bitkisel Yöntemlerle Badem İltihabı Nasıl Geçer?

Aşağıdaki bitkileri ve kürleri uyguladığınız takdirde boğaz ağrısı ve bademcik ağrınız hafifleyecektir:

Basit ve etkili göbek eritme hareketleri ve egzersizleri: 1 haftada göbek yağı nasıl erir?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır