bluetooth ile internet bağlantısı / Bluetooth ile Wi-Fi Paylaşma Nasıl Yapılır, Öğren, İnternetsiz Kalma!

Bluetooth Ile Internet Bağlantısı

bluetooth ile internet bağlantısı

Bluetooth ile Wi-Fi Paylaşma Nasıl Yapılır, Öğren, İnternetsiz Kalma!

Kablosuz ağa bağlanamıyorum diye İnternetsiz mi kalacaksın? Elbette hayır. İşin sırrı bluetooth ile Wi-Fi paylaşma. Hotspot değil, Bluetooth tethering yani bluetooth ile İnternet paylaşımı nasıl yapılır? Kolay anlaşılır resimlerle en basit yoldan yapmanı sağlayacağız. İnternetsiz kalmamak için hemen okumaya başla.

Mobil cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası, Wi-Fi ve İnternet olmazsa olmazlardan. Telefonunu bir Wi-Fi hotspot yani kablosuz ağ erişim noktası olarak kullanabilirsin.

Bugün hotspot yerine bluetooth ile Wi-Fi paylaşma nasıl yapılır ele alacağız. Kimi hallerde herhangi bir cihazını doğrudan Wi-Fi ağına bağlayamazsan telefonun sayesinde birden fazla cihazı bluetooth tethering ile İnternet’e bağlayabilirsin.

Bluetooth ile Wi-Fi Paylaşma Nasıl Yapılır?

Bluetooth ile İnternet paylaşımı, çoklu cihazlar söz konusu olduğunda ideal bir çözüm. Dizüstü, tablet, telefon ve bilgisayarı, tek bir veri bağlantısına ücret ödeyerek İnternet’e bağlayabilirsin.

Bluetooth ile Wi-Fi paylaşma adımlarına, yapman gereken ayarlara birlikte bakalım.

1- Ayarlar’dan Kablosuz ve Ağlar bölümünden Bluetooth’u aç.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

2- Yine Kablosuz ve Ağlar bölümünden Daha Fazla’ya veya Diğer’e tıkla.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

3- BluetoothTethering veya Bluetooth Bağlantı Paylaşma (cihaza göre değişebilir) seçeneğini açarak etkin hale getir.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

4- Tekrar Bluetooth sekmesini aç. Kullanılabilir Cihazlar’a bak. Bağlamak istediğin cihaz ile telefonunu eşleştir.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

  • Daha önce bluetooth ile dosya gönderdiysen hatırlarsın. İki cihazı bluetooth üzerinden eşleştirirken gelen eşleşme şifrelerini onaylayıp cihazlarını birbirine bağlayabilirsin.

5- Eşleşen Cihazlar sekmesinde bağladığın cihazı göreceksin. Buna tıklayarak cihazla İnternet Bağlantısı Paylaşımı’nı etkinleştir.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

 

  • Eğer iki telefonu eşleştiriyorsan aynı işlemi diğer telefonda da yaparak cihazın İnternet Bağlantısı Paylaşımını etkinleştirmelisin.

Windows 10 bilgisayarını bluetooth ile İnternet’e bağlamak istiyorsan eşleştirme işlemini yaptıktan sonra Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar bölümünde kendi telefonunu görmelisin.

bluetooth-ile-wifi-paylaşma

Telefonun üzerine sağ tıklayıp BağlanırkenKullan > Erişim Noktası seçeneğine tıkladığında ağa bağlanacaksın. Tarayıcını açıp dilediğin sayfada gezebilirsin.

Sağ tık menüsünde Bağlanırken Kullan > Doğrudan Bağlantı seçeneğini görüyorsan eşleşmenin gerçekleşmediği anlamına gelir. Böyle bir durumda İnternet’e bağlanamazsın. Yeniden bilgisayarın ve telefonunu eşlemeyi dene. Bunu bilgisayarın üzerinden Aygıt Ekle’den yapabilirsin.

Bluetooh ile Wi-Fi paylaşma seni birçok dertten kurtaracak. Android&#;de 5 Wi-Fi bağlanma sorunu ve çözüm yollarına da göz atmayı unutma!Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebooksayfamızdanbizi takip et!

Android Cihazlarda Bluetooth ile Internet Paylaşımı

Internet paylaşımı denildiğinde akla gelen bir akıllı telefonun mobil internetinin, diğer cihazların internete bağlanması amacıyla Wi-Fi ile paylaşılmasıdır. Wi-Fi hotspot olarak da adlandırılır.  Android cihazların birçok modelinde aynı zamanda bluetooth ile de internet paylaşımı yapılabiliyor.

 teknik destek

Biz de Bluetooth ile internet paylaşımı özelliğini destekleyen 2 cihaz üzerinden test edip sizlerle paylaşmak istedik.

Yazımız hazırlanırken kullanılan cihazlar Asus Zenfone 5 ve Sony Xperia Z Ultra’dır. Asus Zenfone 5’in mobil internet’ini Z Ultra ile paylaşıyor olacağız.

Aşağıdaki adımları takip edelim ;

  • Asus Zenfone 5 cihazdan Ayarlar >> Diğer… seçeneklerine dokunalım.

bluehot1

 teknik destek
  • Bir sonraki ekranda Tethering ve taşınabilir hotspot simgesine dokunalım.

bluehot2

  • Bluetooth internet paylaşımı seçeneğinin kutucuğunu işaretleyelim.
  • İşaretledikten sonra Bluetooth açılacaktır.

bluehot3

  • Şimdide Ayarlar >> Bluetooth’a girelim.
  • Xperia Z Ultra görünüyor, dokunalım.

bluehot4

  • Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi eşleşme penceresi açıldı, diğer cihazda da aynı pencere görünüyor.
  • Eşleştir seçeneğine dokunalım.

bluehot5

  • Şimdi ise Xperia Z Ultra’dan Bluetooth bölümüne giriş yapıyoruz.
  • Asus_T00J olarak görünen Asus Zenfone 5 cihazımızdır.
  • Aşağıda görüldüğü gibi Ayarlar işaretine dokunalım.

bluehot6

  • Bir sonraki ekranda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi internet erişimine dokunalım.

bluehot7

  • Bağlantı gerçekleşti. Tamam’a dokunalım.

bluehot8

  • İşlem tamamlandı.
  • seafoodplus.info ye bağlanarak test ettiğimizde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ekranın sol üst köşesinde Mobil Veri kapalı olduğu görülüyor.
  • Bluetooth simgesine baktığımızda ise simgenin sağında ve solunda noktacıklar görülmekte, bu da veri alışverişi yaptığını göstermektedir.
  • Özetle bu makalede Sony Xperia Z Ultra, Asus Zenfone 5’in internetini bluetooth ile kullanmıştır.

bluehot9

 

 teknik destek
Konu hakkında destek almak için 'i arayabilirsiniz.
&#; &#; &#; &#; &#; &#; Destek almak için 'i arayabilirsiniz.
TIKLA ARA

iPhone’daki internet bağlantınızı paylaşma

iPhone’unuzun hücresel internet bağlantısını diğer aygıtlarla paylaşmak için Kişisel Erişim Noktası’nı kullanabilirsiniz. Kişisel Erişim Noktası, diğer aygıtların bir Wi-Fi ağı üzerinden internet erişimi olmadığında yararlıdır.

Not: Kişisel Erişim Noktası bazı operatörlerle kullanılamayabilir. Ek ücret ödemeniz gerekebilir. Bir kerede Kişisel erişim noktanıza katılabilecek aygıt sayısı operatörünüze ve iPhone modelinize bağlıdır. Daha fazla bilgi için operatörünüze danışın.

iPhone’da Kişisel Erişim Noktası’nı ayarlama

Ayarlar  > Hücresel bölümüne gidin, Kişisel Erişim Noktasını Ayarla’ya dokunun, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

Not: Kişisel Erişim Noktasını Ayarla seçeneğini görmüyorsanız ve Ayarlar > Hücresel bölümünde Hücresel Veri açıksa paketinize Kişisel Erişim Noktası’nın eklenmesi konusunda operatörünüzle iletişime geçin.

Aşağıdaki ayarları değiştirebilirsiniz:

  • Kişisel Erişim Noktası’nız için Wi-Fi parolasını değiştirme: Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası > Wi-Fi Parolası’na gidin.

  • Kişisel Erişim Noktası’nı kapatma ve aygıtların bağlantısını kapatma: Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümüne gidin, sonra Diğerleri Katılabilsin’i kapatın.

iPhone’unuzu iki SIM kullanacak şekilde ayarlarsanız Kişisel Erişim Noktası, hücresel veri için seçtiğiniz hattı kullanır. (Çift SIM’i ayarlama konusuna bakın.)

Kişisel Erişim Noktası’na Mac veya PC bağlama

Kişisel Erişim Noktası’na bir Mac veya PC bağlamak için Wi-Fi’yi, USB kablosunu veya Bluetooth’u kullanabilirsiniz. Aşağıdakilerden birini yapın:

  • Mac’ten bağlanmak için Wi-Fi’yi kullanma: Mac’te menü çubuğundaki Wi-Fi durum menüsünü tıklayın, sonra kullanılabilir ağlar listesinde iPhone’unuzu seçin.

    Parola sorulursa iPhone’unuzdaki Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümünde gösterilen parolayı girin.

    Menü çubuğundaki Wi-Fi durum simgesi , Mac’iniz Kişisel Erişim Noktası’na bağlı kaldığı sürece Kişisel Erişim Noktası’na dönüşür.

    Not: Mac’inizde ve iPhone’unuzda aynı Apple kimliğiyle giriş yaptıysanız, iPhone’unuzda Bluetooth’u ve Wi-Fi’yi açtıysanız ve Mac’inizde Bluetooth’u ve Wi-Fi’yi açtıysanız aygıtlarınızı parola girmeden de Kişisel Erişim Noktası’na bağlayabilirsiniz.

  • PC’den bağlanmak için Wi-Fi’yi kullanma: PC’nizdeki Wi-Fi ayarlarında iPhone’unuzu seçin, sonra iPhone’unuzdaki Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümünde gösterilen parolayı girin.

  • USB kullanma: iPhone’u ve bilgisayarınızı bir kabloyla bağlayın. Bu Bilgisayara Güvenilsin mi? uyarısını alırsanız Güven’e dokunun. Bilgisayarınızın ağ tercihlerinde iPhone’u seçin, sonra ağ ayarlarını yapın.

  • Bluetooth kullanma: iPhone’unuzun keşfefilebilir olduğundan emin olmak için Ayarlar  > Bluetooth’a gidin ve ekranı açık bırakın. Mac’te Mac’inizi ve iPad’inizi bağlamak için Bluetooth’u kullanın. iPhone’unuzda Mac’inizin adına dokunun, sonra Mac’inizin ekranındaki yönergeleri izleyin.

    PC’de Bluetooth ağ bağlantısını ayarlamak için üreticinin yönergelerini izleyin.

Kişisel Erişim Noktası’na iPad, iPod touch veya başka bir iPhone bağlama

Diğer aygıt üzerinde Ayarlar  > Wi-Fi’ye gidin, sonra kullanılabilir ağlar listesinden iPhone’unuzu seçin.

Diğer aygıt üzerinde parola sorulursa iPhone’unuzdaki Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümünde gösterilen parolayı girin.

Not: Her aygıtta aynı Apple kimliğiyle giriş yaptıysanız ve her iki aygıtta da Bluetooth’u ve Wi-Fi’yi açtıysanız aygıtları parola girmeden de bağlayabilirsiniz.

Aygıta bağlanıldığında, iPhone’unuzun ekranının en üstünde mavi bir bant gözükür. Kişisel Erişim Noktası simgesi bağlı aygıtların durum çubuğunda görünür.

Aile Paylaşımı sayesinde Kişisel Erişim Noktanızı aile üyelerinizle otomatik olarak veya onay istedikten sonra paylaşabilirsiniz. iPhone’da Aile Paylaşımı’nı ayarlama konusuna bakın.

iPhone’unuzdan Kişisel Erişim Noktası paylaşılırken internet bağlantısı olarak hücresel veri kullanılır. Hücresel veri ağı kullanımınızı izlemek için Ayarlar > Hücresel bölümüne gidin. iPhone’da hücresel veri ayarlarını görüntüleme veya değiştirme konusuna bakın.

Kişisel Erişim Noktasını kullanmadan daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa Kişisel Erişim Noktası çalışmıyorsa başlıklı Apple Destek makalesine bakın.

Ayrıca bakın:Kişisel Erişim Noktası’na katılmaApple Destek makalesi: “Bu Bilgisayara Güvenilsin mi?” uyarısı hakkında

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir