Zayıflamak isteyen biri kaç kalori almalı

Zayıflamak Isteyen Biri Kaç Kalori Almalı

zayıflamak isteyen biri kaç kalori almalı

Günde kaç kalori almalıyım? Yaş ve cinsiyete göre günlük kalori ihtiyacı tablosu.

Bir kişinin günlük ihtiyaç duyduğu kalori miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ancak ortalama bir değer vermek gerekirse, farklı yaştaki bireylerin günlük alması gereken yaklaşık kalori miktarına dair listeyi aşağıda bulabilirsiniz.

Hangi Yaş Grubu ve Hangi Cinsiyet Kaç Kalori Almalıdır?

  1. yaş arası çocuklar kalori
  2. çocuklar kalori
  3. yaş arası kızlar kalori
  4. yaş arası erkekler kalori
  5. yaş arası kızlar kalori
  6. yaş arası erkekler kalori
  7. yaş arası kadınlar kalori
  8. yaş arası erkekler kalori
  9. yaş arası kadınlar kalori
  10. yaş arası erkekler kalori
  11. 51 yaş üstü kadınlar kalori
  12. 51 yaş üstü erkekler kalori

Bu değerler ortalamadır ve kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Örneğin bazı kişiler çok hareketlidir ve diğer insanlarla aynı yaş gurubunda olmasına rağmen daha fazla kaloriye ihtiyaç webgrid.co.ukn anneler ve hamile kadınlar da gün içinde daha fazla kaloriye ihtiyaç duymaktadırlar. Gelişme dönemindeki ergen çocuklar da gün içinde daha fazla kaloriye ihtiyaç duyan guruptandır.Bu konuda şu uyarımızı yapalım: Yetişkinlerde günlük daha az kalori almak vücuda iyi gelmez ve çeşitli sağlık problemlerine sebep olabilir.

Haftada 1 Kilo Vermek için Kaç Kalori Almalıyım?

Genel itibariyle bir kişi haftada 1 kg vermek istiyorsa günlük yalnızca  kalori alması gerekmektedir. Çünkü günlük kaloriden haftada kalori eder ki bu da1 kilograma eşittir. Dolayısıyla her gün kalori daha az alırsanız haftada eder bu da haftada yarım kilo vermenizi sağlar. Şayet günde kalori az alırsanız yahut kalori yakacak aktivite yaparsanız haftada 1 kilo verebilirsiniz.

Uzman diyetisyenler ayda 2 kg’den fazla kilo vermenin zararlı olabileceğini söylemektedir. Kaloriyi azaltmanın yanında hareketli bir yaşam sürerseniz zayıflamak daha kolay ve sağlıklı hale gelecektir.

Kilo vermek için her gün en az 1 saat tempolu yürüyüş yapılması yeterlidir. Bunun yanı sıra haftada 3 gün yarım saat kadar kardiyo egzersizleri de yapabilirsiniz.Böyle düzenli hareket ve egzersizler metabolizmayı hızlandırır, bu sayede vücutta depolanan yağlar erimeye başlar. İşte bu şekilde zayıflama sağlıklı bir şekilde gerçekleşir.

Günde Kaç Kalori Almalıyım Ki Zayıflayayım?

Zayıflamak için bir kişinin alması gereken kalori miktarı herkeste farklı olsa da ortalama bir hesap yapmak mümkündür. Kadınların günlük hayati aktivitelerini (uyumak ve oturmak dahil) gerçekleştirebilmesi için kaloriye ihtiyacı vardır. Günde kaloriden az alırsanız vücudunuz günlük aktivitelerini yapmak için ihtiyaç duyduğu enejiyi vücuttaki yağ depolarını kullanarak karşılayacaktır. Zayıflamak isteyen bir kişi günde en fazla kalori almalıdır. Şayet ağır egzersizler ve sporlar yapılıyorsa bu kalori oranında bir miktar artış olabilir. Fakat sağlıklı kalabilmek ve halsiz hissetmemek için gün içinde ’den daha az kalori almamanız önerilir.

Kilomu Korumak İçin Kaç Kalori İhtiyacım Vardır?

Yukarıda detaylı şekilde verdiğimiz listeye bakıp günlük olarak kendi yaş grubunuzun ihtiyacı olan kalori miktarını aldığınızda ve bunu aşmadığınızda kilonuzu çok uzun yıllar aynı değerde sabit tutabilirsiniz.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Kaç Kalori Almalıyım?

Sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyen kişiler yukarıdaki tablodaki kendi yaş grubunun kalori ihtiyacından günde kalori fazla almalıdır. Bu kaloriyi alırken, fastfood ve işlenmiş yiyecekler yerine sağlıklı besinleri tercih etmelidir.

Günlük Kalori İhtiyacı

Tüm canlılar gibi biz de yaşamak için besinlere ihtiyaç duyuyoruz. Vücuda alınan besinler sayesinde organlarımız çalışıyor. Öyle ki, sindirim ve solunum gibi sistemlerin çalışması için günün tamamında ve hatta uyurken bile kaloriye ihtiyaç duyuyoruz. Tüm bu sistemlerin çalışmasında gerekli olan günlük kalori ihtiyacını belirlerken birçok faktör göz önünde bulundurulur. Büyüme gelişme çağında olan, gebe, emzikli, spor yapan veya yapmayan gibi faktörler günlük kalori ihtiyacını etkilemektedir. Tam değeri hesaplamak imkansız olsa da ortalama olarak günlük kalori ihtiyacı hesap edilebilir. Hesap ederken yararlanılacak basamakların ilki bazal metabolizma adı verilen vücudun temel işleyişidir. Bazal metabolizma organların normal metabolik olaylar için harcadığı günlük enerjidir. Buna ek olarak, günlük yapılan aktivitelerde harcanan enerjinin toplamı günlük alınması gereken kalori miktarını belirler. Yani alınması gereken kalori miktarı fiziksel aktivite durumuna göre de değişkenlik gösterir. Günlük alınması gereken kalorinin altında kalori alındığında kilo verilirken günlük alınan kalorinin üstünde kalori alındığında kilo alımı gerçekleşir. Cinsiyete bağlı olarak bir ortalama vermek gerekirse, yetişkin bir bayan için ideal kalori miktarı kalori civarında iken yetişkin bir erkek için bu değer kalori olmaktadır.

Kalori Ne Demektir?

Nasıl ki bir arabanın hareket etmesi için yakıta ihtiyacı varsa vücudun da hareket etmesi için bir enerji kaynağına ihtiyacı vardır. Gün içinde birçok besin tüketiriz. Tüketilen her besinin kendine özgü enerji miktarı vardır. Yenilen ve içilen her türlü besinin enerji miktarını ölçmek için kalori birimi kullanılır. Kilo almak veya kilo vermek isteyenlerin sıkça kullandığı kalori aşağı yukarı çoğu birey tarafından bilinir. Peki en genel tanımıyla kalori nedir? Vücuda alınan besin maddeleri enerjiye dönüşür. Enerjiye dönüşen besin maddeleri bir süre sonra kalori açığa çıkarır. Kısacası kalori bir enerjidir ve besinlerden elde edilir. Günlük hayatta çok duyduğumuz kalori hakkında temel bir yanılgı mevcuttur. Kalori denilerek adlandırılan şey aslında kilokaloridir. Kilokalori kaloridir. Örneğin 10 kalori olarak adlandırılan bir besin aslında 10 kilokaloridir.

İnsan yaşamını idame ettirebilmek için esas enerjiyi yağ, protein ve karbonhidratlardan alır. 1 gram yağ 9 kilokalori iken 1 gram protein ve 1 gram karbonhidrat 4 kilokaloridir. Vücuda enerji verme miktarı açısından sıralandığında en fazla enerjiyi yağ, ardından protein ve son olarak karbonhidrat sağlar. Açlıkta kullanılma sırası ise bunun tam tersi yani karbonhidrat, yağ ve proteindir.

Clean Bulk Diyet Programı yazımız da ilginizi çekebilir.

Kalori Kaynakları Nelerdir?

Vücudumuz gerekli enerjiyi besinlerden sağlar. Enerji ise besinlerden alınan kaloridir. Enerji veren gıdaların kalorileri birbirinden farklıdır. Başlıca kalori kaynakları vücudumuz içinde elzem alınması gereken makro besinlerdir. Karbonhidrat, yağ ve proteinin oluşturduğu makro besinler diyet listelerinin olmazsa olmaz besin öğelerini oluşturur. Günlük enerji harcanmasının % ı karbonhidratlardan, % 15’i proteinlerden ve %’ unun yağlardan sağlanması gerekir. Enerji miktarı açısından kullanım sırası yağ, protein ve karbonhidrattır. Fakat açlık halinde kullanılma sırası karbonhidrat, yağ ve protein şeklindedir. Besin piramidi içinde dengeli halde dağılmış olan makro mineraller beslenme uzmanlarının tavsiyelerine göre porsiyonlar halinde tüketilmelidir. Yeterince yenmediğinde veya uygun şekilde pişirilmediğinde bazı besin öğelerinde kayıplar olacağından dengesiz beslenme meydana gelebilir. Enerji ve besin öğeleri, içerikleri göz önünde bulundurularak gereksinim miktarınca alınmalıdır.

Mikro besinleri oluşturan grup vitamin ve mineraldir. Vücut mikro mineralleri üretmediği için günlük olarak dışarıdan alınması gerekir. 

Günlük Kalori İhtiyacı

Metabolizma Nedir?

Metabolizma en genel kapsamı ile vücutta gerçekleşen tüm kimyasal işlemleri ve süreçleri kapsar. Vücudun her türlü fonksiyonunu gerçekleştirmesi için kullanılan metabolizma kavramı iki alt kategoriden meydana gelir. Bunlardan ilki katabolizmadır. Katabolizmanın diğer anlamı yıkımdır. Büyük moleküllerin küçük moleküllere dönüşmesi ile oluşur. Besinlerin sindirimi enerji harcanmadan yapılan katabolik bir faaliyettir. İkincisi ise anabolizma adı verilen yapım faaliyetidir.  Küçük hücrelerin bir araya gelerek daha büyük hücreler oluşturmasıdır. Enerji harcanır. Enerjinin bir kısmının vücudun çeşitli faaliyetleri için kullanılmasına enerji metabolizması adı verilir. Yürümek ve koşmak enerji metabolizması içinde değerlendirilir.

Gün içinde metabolizmanın hızından çok söz edilir. Genellikle kilo almak ve kilo vermek isteyen bireylerde metabolizma hızı oldukça gündemdedir. Kilo olarak düşük kütleye sahip bireyler metabolizmasının hızlı olduğundan şikayet ederken yüksek kiloya sahip bireyler metabolizma hızının yavaş olduğundan şikayet eder. Halbuki durum bilimsel açıdan oldukça farklıdır. Genellikle düşük kiloya sahip bireylerin metabolizma hızı yüksek kiloya sahip olanlara göre daha yavaştır. Metabolizma hızı ile değiştirilebilen ve değiştirilemeyen bazı faktörler vardır. Yaş, kilo, cinsiyet ve boy bunların başında gelir. Şişman, uzun boylu ve yetişkin bir erkeğin metabolizması hızlı iken yaşlı ve kısa boylu bir kadının metabolizması daha yavaştır. 

Değiştirilemez faktörlere müdahale edilebiliyorken değiştirilemeyen faktörlere de müdahale edilebilir. Değiştirilebilir faktörlere müdahale etmek için önce neler olduğunu bilmek gerekir. Örneğin bitki çayları ve baharatları kullanarak anlık olarak metabolizma hızlandırma yanlış bilinen ve değiştirilebilen bir faktördür. Anlık olarak metabolizmayı hızlandıran faktörler vücudun ısısını arttırır ve uzun süreli bir metabolik hızlanma sağlamaz. Bunun yerine düzenli olarak egzersiz yaparak vücuttaki kas kütlesini arttırmak, dengeli bir şekilde protein alımını arttırmak, su tüketimini arttırmak, öğün saatleri ve sıklığını düzgün bir şekilde ayarlamak ve ara öğün yapmak metabolizmayı sistemli bir şekilde hızlandırır. Metabolizmayı yavaşlatmamak için ise yanlış diyetlerden kaçınılmalıdır. Vücuda alınan besinlerin miktarı metabolizma hızını etkileyeceğinden dengeli besin alımı sağlanmalıdır.

Bazal Metabolizma Hızı Nedir?

Vücudun dinlenir vaziyette iken harcadığı enerji bazal metabolizma olarak adlandırılır. Yaklaşık olarak gün içinde harcanan enerjinin %70’lik kısmını oluşturur. Her bireyin bazal metabolizma ihtiyacı farklıdır. Pek çok faktör bazal metabolizma hızını etkiler. Daha çok vücut ısısının korunması, hücrelerin büyümesi, organ fonksiyonları için gerekli yakıtın sağlanması ve kan basıncının düzenlenmesi için gerekli enerjinin kullanılmasıdır. Örneğin; karaciğer, mide, kalp ve akciğerin çalışması esnasında harcanan enerji bazal metabolizma hızına dahildir.

Bazal metabolizma hızı kişinin boyuna, yaşına ve cinsiyetine göre değişir. Bazal metabolizma belli başlı formüller ile hesaplanırken diyetisyenlerin kullandığı biyoelektrik empedans analiz cihazları kullanılarak da hesaplanabilmektedir. Hesaplama yapılırken de kişisel özellikler göz önünde bulundurulur. Örneğin, kişi gebe veya büyüme - gelişme döneminde ise farklı kriterler göz önünde bulundurularak bazal metabolizma hızı hesaplanır.

Yaşam Şekline Göre Kalori Alımı Nasıl Ayarlanmalıdır?

Kalori ihtiyacı beslenmenin en temel basamağını oluşturur. Sağlıklı ve dengeli beslenmek veya kilo almak ve vermek isteyenlerin en çok dikkat ettiği konuların başında gün içinde ne kadar kalori alınacağı gelir. Yaşa, cinsiyete, boya göre değişen kalori alımı her insan için farklı kalori gereksinimleri meydana getirir. Gün içinde sürekli masa başında oturan kimse ile düzenli olarak spor yapan bir kimsenin kalori alımı farklı olacaktır. Yaşam şekline göre kalori alımı ayarlanırken bir diyetisyenden yardım alınabilir.

Online Diyet hizmeti hakkında bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz.

Kilo Vermek için Günlük Kalori İhtiyacı

Yaşam tarzına, yaşa, cinsiyete, boya ve kiloya göre değişkenlik gösteren kalori ihtiyacı için net bir sayı vermek doğru olmayabilir. Kişinin yaşam standardına göre değişiklik gösteren kalori alımı, altında birçok faktörü barındırır. Ancak ortalama bir kalori hesabı yapılırsa günlük kalori ihtiyacı kadınlarda ile arası iken erkeklerde ile kalori arasındadır.  Yapılan hesaplar ile ortalama ulaşılan kalori değerleri kişinin kilo vermek için ne kadar kaloriye ihtiyaç duyduğunu belirlemesine yardımcı olur. Günlük ihtiyaç duyulan asıl kaloriden az almak vücuttaki yağ depolarını kullanmaya teşviktir ve kilo vermeyi hızlandırır. Kilo vermek isteyen bir birey günlük ile kalori arasında almalıdır. Fakat bir uzman dahilinde gerçekleştirilmesi gereken kalori alımı daha sağlıklı sonuçlar almaya yardımcı olmaktadır. Öyle ki, yanlış uygulanan diyetlerde ketojenik diyet durumu olabilir ve bu da tıbbi olarak oldukça olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bunun yanında; her gün düzenli bir şekilde yapılan tempolu yürüyüşler ve yeterli sıvı alımı kilo verme sürecinin hızlandıracaktır. Yağ yakımı için oldukça önemli olan bu aktiviteler bir uzmanın önerisi ile eş zamanlı götürüldüğünde en etkili sonuçlara ulaşılacaktır. Eklenen egzersizler günlük kalori alımını da etkileyeceğinden diyet listeleri bütün etmenler göz önünde bulundurularak profesyonelce hazırlanmalıdır. 

Kilo Almak için Günlük Kalori İhtiyacı

Genel olarak toplumca kilo vermek için uğraşıldığı algısı yaygın olsa da toplumumuzda kilo almaya çalışan büyük bir kesim de bulunmaktadır. Kilo almak da kilo vermek kadar önemlidir ve profesyonel bir destek ile tamamlandığında etkili sonuçlar vermektedir. Günlük alınması gereken kalori miktarı hesaplandıktan sonra kişi kilo almak istiyorsa diyet listesi ona göre hazırlanmalıdır. Düzenli ve sistemli bir şekilde uygulandığında dozunda kilo alımı sağlanabilir. Zamanla oluşabilecek bölgesel yağlanmanın önüne geçilmiş olur. Gün içinde alınması gereken ortalama kalorinin fazlasını almak kilo almak için gereklidir çünkü kilo almak esas anlamda vücudun yaktığı enerjiden fazlasını almak ile ilgilidir. Artan her kalori alımı kilo alınmasını kolaylaştıracaktır. Örneğin, günlük kalori ihtiyacı olan bir bayanın kalori alımını ’e çıkarması kilo alımını hızlandırır. Kilo almak isteyen yetişkin bir erkek ise günde en az kalori almalıdır.  Peki kaç kalori 1 kiloya tekabül eder? Kilo almak isteyenlerin sıkça sorduğu bu soru bilimseler araştırmalara konu olmuştur. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 1 kilo almak için bin kalori alınması gerekir. 

Diyetisyen Hüseyin Onur Demir uzmanlık alanları ve diyet hizmetleri hakkında bilgi almak için hemen iletişime geçin.

Kilo Korumak için Günlük Kalori İhtiyacı

Bulunulan kiloyu korumak oldukça zahmet isteyen bir uğraş gibi görülse de aslında sanıldığı kadar zor değildir. Kişinin bulunduğu kiloda sabit bir şekilde kalması için öncelikle günlük kalori hesaplamasını doğru yapması gerekir. Doğru hesaplanmayan günlük kalori alımı kişinin kas kaybetmesine sebep olabilir. Bunun için kişinin doğru kalori alımına yakın bir diyet listesi hazırlaması gerekir. Uzman bir diyetisyen eşliğinde hazırlanması ile kilo korunumu daha sağlıklı ilerleyebilmektedir. Uzmanın vücut kitle indeksini hesaplamasının ardından biyoelektrik empedans analiz cihazları ile yapılan ölçümler sonucunda kişinin alması gereken kalori ihtiyacı bulunur. Hazırlanan diyet listesi vücutta bulunan yağ ve kas dokusunu göz önünde bulundurarak hazırlanmalıdır.  Bu süreçte vücut düzenli bir şekilde yağ yakarken azalan yağlar vücuttaki kasları belirgin hale getirir. Ancak yağ yakmak zahmetli bir iş olduğu gibi kas kaybetmemek de zahmetli bir iştir. Bunun için verilen diyet listesine harfiyen uyulması gerekir. Diyetisyenin koymuş olduğu ana ve ara öğün porsiyonlarına dikkat edilerek vücudu çalışır vaziyette tutmak kilonun korunmasını kolaylaştıracaktır. Bunun yanında, kilo korunurken yine çeşitli egzersizler ve günlük yürüyüşlere devam edilebilir. 

1 kilo ka&#; kalori yapar? Haftada 1 kilo vermek i&#;in g&#;nl&#;k ka&#; kalori yakılmalıdır?

Günümüzde kilo problemi yaşayan insan sayısı azımsanmayacak kadar fazlalaşmıştır. Gün içinde yaşanan koşturmaca, kısıtlı saatler, işlere yetişme telaşı gibi sebeplerden ötürü, artık insanlar ne yediklerinden çok, hızlı bir şekilde karınlarını doyurmaya odaklanmışlardır. Ayrıca, teknoloji ile birlikte gelişen alanlardan biri de, yemek sektörünün siz yerinizden kıpırdamadan, internetten bir siparişle ayağınıza gelmesi. Bunun sonucunda, hareketsizlik ve hazır halde sağlıksız gıda tüketimi, hem sağlıksızlık hem de kilo problemi olarak insanlara dönmektedir. İnsanlarda yağlanma ve kilo problemleri gitgide artmaya başlamış, kilo vermek için çeşitli spor türleri, diyetler gibi çözümlerle kilo verilmek için büyük çaba harcanmaya başlamıştır. Bu noktada, 1 kilo dahi büyük önem kazanmakta, 1 kilonun kaç kaloriye tekabül ettiği ise fazlaca merak edilmektedir.

1 kilo kaç kalori yapar?

Egzersiz veya çeşitli spor türleri faaliyetlerinde bulunan kişiler, 1 kilo yakabilmek için kaç kalori vermeleri gerektiğini sıkça sorgulamaktadır. Tartı üzerinde iken, yaptıkları spor veya diyetin karşılığını görmek isterler. Erkek ve kadın üzerinden açıklarsak, 68 kiloda bir kadının ortalama olarak vücudunda bulunan yağ miktarı kalori içerir. Aynı kiloda bir erkekte ise bu yağ oranı, ortalama kalori içermektedir. Amerikan Egzersiz Kurumu tarafınca yapılmış araştırma sonucuna göre, 1 kilo yağ yakabilmek için kalori yakılması gerekmektedir.

1 günde kaç kalori yakılması gerekir?

Kişinin günlük kalori ihtiyacı yaş, cinsiyet, boy, kilo, hareketlilik durumlarına göre değişkenlik gösterdiği için, evrensel olarak bir günlük kalori değeri belirtilememektedir. Bununla birlikte, vücut kitle endeksi ile bu değer belirlenebilmektedir. Uzmanlar tarafınca, sağlıklı kilo vermek için haftada 1 kilo verilmesi gerektiği belirtilmekte, bu da yukarıda belirtildiği gibi kaloriye denk gelmektedir.

Sabah kahvaltısında kaç kalori alınmalıdır?

Güne zinde başlayabilmek için iyi bir kahvaltı çok önemlidir. Kahvaltı ile günlük enerji ihtiyacınızın beşte birini karşılamış olursunuz. Bu sebeple kahvaltı, atlanmaması gereken temel bir öğündür. Kahvaltıda ortalama olarak kalori almanız gerekmektedir.

Gün içinde kaç kalori almak gerekir?

Sağlıklı biçimde kilo verebilmek için, gün içinde alınan besinlerin kaç kalori olduğu oldukça mühimdir. Kişinin her gün alması lazım gelen ortalama bir kalori miktarı vardır. Bu miktarın altında ya da çok üzerinde kalori alınması kişi açısından sağlıksız durumlar oluşturur. Bireyin günlük alması gereken kalori hesabı yapılırken, kilosu, cinsiyeti, yaşı gibi durumlar göz önünde bulundurularak, bu değer belirlenmektedir. Ortalama olarak belirtilecek olursa, günlük olarak alınması gereken kalori miktarı, yaş arası kadınlarda kalori iken, aynı yaş aralığındaki erkeklerde bu değer, kalori olarak belirtilmektedir.

Haftada 1 kilo vermek için günlük kaç kalori yakılmalıdır?

Yapılan araştırmalar sonucunda, sağlıklı şekilde kilo verebilmek için ortalama haftada 1 kilo verilmesi gerektiği belirtilmektedir. Buradan yola çıkarak belirtmek gerekirse, günlük olarak ekstra kalori yakılması, haftalık olarak 1 kilo verilmesini sağlamaktadır.

1 gram yağ kaç kaloridir?

Uzmanlar tarafından 1 gram proteinin temin ettiği enerji miktarı 4 kalori, 1 gram karbonhidratın temin ettiği enerji miktarı kalori olarak belirtilmiş, 1 gram yağın yakılması ile ise, kalori temin edildiği belirtilmektedir.

Zayıflamanın temeli, harcadığınız enerjinin aldığınız enerjiden fazla olmasının bulunduğu düşünülse de bu, her zaman geçerli değildir. Her bireyin günlük olarak alması gereken enerji ve besin ögelerinin miktarı farklıdır. Dolayısı ile yakması gereken enerji miktarı da farklıdır. Gün içerisindeki aktivite yoğunluğu, yaşınız, boyunuz, hangi besinlerle beslendiğiniz ve kilonuz, metabolizma hızınızı etkiler. Bu da kalori yakabilme düzeyinizi belirler. Her birey aynı uygulamalarla aynı kalori miktarını yakamayabilir. Bu yüzden “Günde kaç kalori yakmalıyız” sorusuna daha geniş bir perspektiften bakmanız gerekir.

Kaç Kalori Kaç Kilograma Denk Gelir?

Bilimsel veriler ışığında su ve kas kaybı yaşamadan sağlıklı bir şekilde yağ yakabilmeniz için haftada ortalama 1 kg vermeniz gerekir. Tabii ki bu miktar, kişiden kişiye değişir. Çok daha fazla veya az kilo verilebilir. Fakat asıl olan şudur ki kısa sürede çok fazla kilo kaybetmek, yalancı kilo kaybıdır. Gereksiz deri altı yağlar yerine vücudunuzun ihtiyacı olan kas, su ve mineral kaybına sebep olur.

verilen-kiloyu-geri-almama-yollari

1 gram kilo verebilmeniz için 7 kcal enerji harcamanız gerekir. Dolayısı ile 1 kg verebilmeniz için kcal enerji harcamalısınız. Basit bir hesap yaptığınız zaman, 1 kg’ı bir haftada vermeniz için günde kalori yakmanız gerektiğini göreceksiniz. Peki, sizce aldığınız enerji ile harcadığınız enerji arasında günlük kalorilik bir açık olması gerekirken, sadece spor ile bunu gerçekleştirmeniz mümkün olabilir mi? Maalesef hayır. Bu yüzden, her şeyden istediğiniz kadar yedikten sonra onları yakmak için spor yapmak, gerçekçi bir seçenek değildir. Gün içerisinde bedeninizin ihtiyacı olan enerji ve besin ögelerini almak ve hızlı bir metabolizma için spor yapmak, kalıcı ve doğru kilo verebilmek için en doğru seçenektir.

Bazal Metabolizma Hızınız Daha Önemli

Bazal metabolizma hızı (BMH), uyku halinde iken vücudunuzun hayati fonksiyonlarının devam edebilmesi için harcadığı enerjidir. Siz hiçbir çaba sarf etmeseniz bile vücudunuz gün içerisinde önemli miktarda enerji harcar. Gün içerisinde ne kadar aktif olursanız olun, organlarınızın çalışması için gerekli olan bu bazal enerji, almanız gereken enerjinin büyük çoğunluğunu oluşturur. Vücudunuzun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için asla bazal metabolizma hızınızdan daha az kalorili bir diyet yapmamalısınız.

ideal kilo hesaplama 6

55 kg ağırlığındaki orta yaşta bir kadının bazal metabolizma hızı, ortalama kalori; 70 kg ağırlığındaki bir erkeğinki ise kaloridir. Bazal metabolizma hızınız; yaşınızdan, kilonuzdan, boyunuzdan, yağ ve kas oranınızdan, yaşam biçiminizden ve bazı hastalıkların varlığından etkilenir. Bu yüzden onu sürekli aktif tutmak için sağlıklı ve dengeli beslenme, vücut kas oranınızın yeterli düzeyde olması gibi faktörler oldukça önemlidir. Metabolizması hızlı çalışan bir birey, rahatlıkla doyarak kilo verebilir.

Eğer siz de “Çok az kalorili besleniyorum, buna rağmen hiç kilo veremiyorum.” diyenlerdenseniz metabolizmanız yavaşlamış olabilir. Bu tarz bir durumda “Günde kaç kalori yakmalıyız?” sorusundan çok, “Metabolizmamızı nasıl hızlandırmalıyız?” sorusu önem kazanır. Çünkü hızlı bir metabolizmaya sahip olduğunuzda kalori yakmak için eskisi kadar uğraşmanız gerekmeyecektir. Peki, hızlı bir metabolizma için yapmanız gerekenler neler?

  • Gün boyunca ortalama 2, litre su için. Uzun süre içmeyip birden içmek yerine suyu tüm güne yararak için. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız tarçın, nane gibi aroma vericilerle veya çeşitli meyvelerle tatlandırarak da tüketebilirsiniz.
  • Ana öğünlerinizi atlamayın. Hafif ara öğünler ile metabolizmanızı canlı tutun.
  • Sadece kaloriye odaklanmadan; karbonhidrat, protein ve yağ bakımından dengeli bir beslenme düzenine sahip olun. Bunun için bir diyetisyenden yardım alın. Bu sayede vücut kompozisyonunuz dengede kalacak ve metabolizmanız yavaşlamayacaktır.
  • Her gün en az adım atın. Bir spor salonuna kaydolarak ilginizi çeken bir spor dalına yoğunlaşabilirsiniz.

webgrid.co.uk&#;u ziyaret ederek tercih ettiğiniz spor dalı için gereken ekipmanlara hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Kilo Vermek &#;çin 1 Günde Kaç Kalori Almal&#;y&#;m?

Sa&#;l&#;kl&#; bir ya&#;am için gün içinde tüketti&#;imiz besinlerin kalorileri ve besin içerikleri oldukça önemlidir. Herkesin günlük almas&#; gereken bir kalori miktar&#; vard&#;r. Bu miktar&#;n alt&#;nda veya üstünde almak çe&#;itli hastal&#;klara neden olabilmektedir. Yüksek kalori almak a&#;&#;r&#; kiloya neden olur. Az yemek ise günlük al&#;nmas&#; gereken vitamin ve mineral aç&#;s&#;ndan fakir beslenmi&#; oluruz. Ayr&#;ca ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminin çökmesine, metabolizman&#;n yava&#;lamas&#;na neden olur. Bir ki&#;inin almas&#; gereken kalori boyu, kilosu, ya&#;&#; ve fiziksel aktivite durumuna göre de&#;i&#;mektedir.

Kilo verme sürecinde günlük kaç kalori almal&#;y&#;m? Diyet yaparken günlük kaç kalori almal&#;y&#;m ki zay&#;flayay&#;m? Tüm sorular&#;n&#;z&#; a&#;a&#;&#;da sizler için cevaplad&#;m, keyifli okumalar!

günlük kaç kalori almal&#;y&#;m

Kalori Nedir?

Bir enerji ölçü birimidir. Kalori yiyeceklerin ve içeceklerin vücuda verdi&#;i enerjiyi hesaplamak ve ölçmek için kullan&#;l&#;r. Kilo vermek için günlük harcan&#;lan kaloriden daha az kalori al&#;nmal&#;d&#;r. Besinlerin kalorileri farkl&#;d&#;r.

Kaç Kalori? kategorisini t&#;klayarak farkl&#; besinlerin kalori ve besin de&#;eri bilgilerine ula&#;abilirsiniz!

kilo vermek için kaç kalori almal&#;y&#;m hesapla

Vücut Kitle Endeksi Hesaplama

Diyete ba&#;lamadan önce kilolu olup olmad&#;&#;&#;n&#;z&#; hesaplaman&#;z gerekmektedir. Bunun için de kilonuzu boyunuzun karesine bölmeniz gerekmektedir. Ç&#;kan sonuca göre:

  • kg/m2’nin alt&#;nda ise zay&#;f
  • kg/m2 aras&#;nda ise normal kilolu
  • kg/m2 aras&#;nda ise fazla kilolu
  • kg/m2 aras&#;nda ise I. derece obez
  • kg/m2 aras&#;nda ise II. derece obez
  • 40 kg/m2 üzerinde ise III. derece morbid obez

Buldu&#;unuz de&#;ere göre ne kadar kilo vermeniz gerekti&#;i ortaya ç&#;kacakt&#;r.

günlük kaç kalori almal&#;y&#;m

Günlük Kaç Kalori Almal&#;y&#;m?

Ya&#; ve cinsiyet da&#;&#;l&#;m&#;na göre ortalama günlük kalori al&#;m&#; a&#;a&#;&#;da belirtilmi&#;tir.

Kad&#;nlar

  • ya&#;&#;ndaki kad&#;nlar kalori
  • ya&#;&#;ndaki kad&#;nlar kalori
  • 51 ya&#; ve üstü kad&#;nlar kalori almal&#;d&#;r.

Erkekler

  • ya&#;&#;ndaki erkekler kalori
  • ya&#;&#;ndaki erkekler kalori
  • 51 ya&#; ve üstü erkekler kalori almal&#;d&#;r.

Gün içinde kaloriyi fast food ve paketli g&#;dalar ile dolduran bir ki&#;i ile almas&#; gereken enerjiyi yeteri kadar protein, karbonhidrat, sebze ve meyveyle dolduran ki&#;i ayn&#; kiloya sahip de&#;ildir. Çünkü ald&#;klar&#; besinlerin içerikleri farkl&#;d&#;r. Birinci ki&#;i sadece karbonhidrat ve ya&#; ile günü geçirirken ikinci ki&#;i ise sa&#;l&#;kl&#; ve dengeli bir &#;ekilde beslenerek günü geçirmektedir.

diyet yaparken kaç kalori almal&#;y&#;m

Zay&#;flamak &#;çin Günlük Kaç Kalori Almal&#;y&#;m?

  • Diyet yaparken en temel hata rastgele kalori al&#;m&#;n&#;n yap&#;lmas&#;. Gün içinde alman&#;z gereken kalori al&#;m&#;n&#;n dengesiz yap&#;lmas&#; sizin kilo alman&#;za veya sa&#;l&#;ks&#;z kilo vermenizde neden olabilir.
  • Sa&#;l&#;kl&#; kilo vermek için öncelikle diyetisyeniniz taraf&#;ndan ölçümlerinizin yap&#;lmas&#; gerekmektedir.
  • Gün içinde alaca&#;&#;n&#;z kaloriyi metabolizma h&#;z&#;n&#;z belirler. Kimi vücutlar h&#;zl&#; çal&#;&#;&#;p daha çabuk kilo verirken kimi metabolizma yava&#; çal&#;&#;t&#;&#;&#; için kilo verimi daha yava&#; olmaktad&#;r. Bunu dikkate alarak diyet yapmaya ba&#;lamak gerekmektedir.
  • 1 kilo verebilmek için vücutta kalorilik bir aç&#;k olu&#;turmak gerekir. Yani ortalama kalori alan bir ki&#;i diyetini kalori eksik olacak &#;ekilde beslenirse 2 haftada 1 kilo vermi&#; olur.
  • Tabii kilo verimi ki&#;inin metabolik h&#;z&#;na göre de farkl&#;l&#;k gösterebilir.
  • Haftal&#;k kilo vermek yerine haftada 1 kilo ile 0,5 kilo vermek en sa&#;l&#;kl&#;s&#;d&#;r. Bu bak&#;ld&#;&#;&#; zaman az görünse de ayl&#;k olarak kilo vermi&#; olursunuz.

1 kilo almak için kaç kalori almal&#;y&#;m

H&#;zl&#; Kilo Vermenin Zararlar&#;

Haftal&#;k olarak 0, kilodan fazla kilo vermek yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkiler:

  • Metabolizma yava&#;lamas&#;,
  • Tiroit ve testosteron hormonlar&#;n&#;n azalmas&#;,
  • Konsantre olma zorlu&#;u ve haf&#;za problemleri,
  • Dü&#;ük kan &#;ekeri,
  • Yorgunluk ve halsizlik,
  • Kas ve kemik kayb&#;,
  • Cinsel fonksiyonun bozulmas&#;,
  • Depresyon ve anksiyete,
  • Uyku bozukluklar&#;,
  • Verilen kilolar&#;n h&#;zl&#; bir &#;ekilde geri al&#;nmas&#;.

Detayl&#; bilgi için: H&#;zl&#; Zay&#;flama: K&#;sa Sürede Kilo Verenlerin En Çok Yapt&#;&#;&#; 8 Hata

Bu nedenlerden dolay&#; h&#;zl&#; kilo vermek yerine sa&#;l&#;&#;&#;m&#;z&#; koruyacak &#;ekilde yava&#; kilo vermek her zaman daha önemlidir.

günlük kaç kalori almal&#;y&#;m

Diyetisyen A. Gamze GÖKTEK&#;N

Tarifleri için: Diyetisyen Gamze Göktekin

Instagram: @webgrid.co.ukoktekin

Facebook: Diyetisyen Gamze Göktekin

&#;lginizi çekebilir: Hamileli&#;in &#;lk Aylar&#;nda Beslenme – Diyetisyenden 7 Önemli Tavsiye

Günlük Kalori İhtiyacı Ne Kadardır? Nasıl Hesaplanır?

Kişilerin günlük almaları gereken kalori ihtiyaçları, genellikle yaşlarına ve cinsiyetlerine göre değişiklik gösterir. Ancak kadınların her gün almaları gereken kalori miktarı, ortalama olarak , erkeklerin almaları gereken günlük kalori ihtiyacı ise ’dür. Bu kaloriler, kilolarında sabit kalmak isteyen kişilerin almaları gereken kalorilerdir. Kilo almak isteyen kişilerin bu seviyelerin üzerinde, kilo vermek isteyen kişilerinse bu seviyelerin daha altında kalori almaları gereklidir. Ancak toplamda kaç kalori almaları ve bu kaloriyi hangi besinlerden almaları gerektiği kendileri için en iyi bir uzman tarafından belirlenebilir. 

Günlük Kalori İhtiyacı Nasıl Hesaplanır? 

Günlük alınması gerekli görülen kalori miktarı, genellikle diyetisyenler tarafından belirlenmektedir. Diyetisyenler, kişilerin durumlarına göre kendilerine en iyi olacak beslenme düzenlerini kendilerini verecek ve bu beslenme düzenleri kendileri için en uygun kaloriyi içerecektir. Diyetisyene gitmek istemeyen kişilerin, eğer vücut değerlerini biliyorlarsa online olarak bazı internet siteleri üzerinden de kalori değerlerini kolaylıkla hesaplayabilirler. 

Kilo Vermek İçin Günlük Kalori İhtiyacı Ne Kadardır? 

Kilo vermek isteyen kişilerin her gün almaları gereken kalori ihtiyaçları, kilolarında sabit kalmaları için almaları gereken kalorilerden daha azdır. Yani, 70 kilogram olan biri, kilosunda kalabilmek için her gün en az kalori almak durumunda ise, kilo vermek için her gün maksimum veya ’den daha az kalori almak durumundadır. Kişilerin kilo kaybedebilmek için belirlenmiş olan günlük kalori ihtiyacı en iyi ve sağlıklarına zarar vermeyecek şekilde, beslenme uzmanları tarafından belirlenir. 

Normal Bir İnsan Günde Kaç Kalori Yakmalı? 

Sağlıklı şekilde kilo kaybetmek isteyen kişilerin gün içinde yakmaları gereken ortalama kalori miktarı, ile ’dür. Ancak kişilerin bu kalori açığını her gün oluşturmaları gereklidir. Bu seviyede kalori açığı oluşturmalarından sonra, yaklaşık olarak 2 hafta içinde kilo kaybetmeye başlayabilirler. 

10 Bin Adım Kaç Kalori Yakar? 

Her gün adım atan kişilerin günlük yaktıkları kalori miktarı, ile arasında değişiklik gösterir. Bu nedenle de doktorlar ve uzmanlar her gün adım atmanın önemli olduğunu vurgularlar. Eğer her gün düzenli olarak adım atılır ve bunun yanında da beslenmeye dikkat edilirse, haftada 2 kiloya kadar verebilmek mümkündür. 

Kilo Vermek İçin Ne Yenmeli? 

Kilo verebilmek için tüketilmesi gereken besinler, genel olarak şöyle belirlenmiştir: 

  • Yumurta
  • Yulaf ezmesi
  • Az yağlı etler
  • Tatlı patates
  • Kurubaklagiller
  • Yeşil yapraklı ve kükürtlü sebzeler
  • Ananas 
  • elma 
  • portakal
  • Yoğurt
  • Karabuğday 
  • kinoa 
  • bulgur
  • Lor peyniri 

Bu besinlerin tümü, kalori değeri düşük ancak tok tutma süresi uzun olan besinlerdir. Bu nedenle de düzenli olarak bu besinlerin tüketilmesi ile beraber kolaylıkla kilo kaybı yaşanabilir. Ancak uzmanların kilo vermek isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken durumlara şunları ekledikleri de birçok uzman tarafından bilinir: 

  • Her gün en az 2 litre su, 3 litre sıvı tüketilmesi gereklidir. Bu miktar ile beraber kilo kaybı kolaylaştırılır. 
  • Besinlerin içine rafine ve işlenmiş tuz ile şekerin katılmaması gereklidir. Özellikle de günlük kalori ihtiyacı düşük olan kişilerin şeker ve tuzdan uzak durarak kalori açığı oluşturmaları kendileri için daha sağlıklıdır. 
  • Diyet listesine mutlaka beyaz ve yeşil çayın dahil edilmesi gereklidir. Bu iki ürün de kalori açığı ortaya çıkarmaya yardımcıdır. Bu nedenle de kilo vermek isteyen kişiler tarafından da tüketilmelilerdir. 

Kilo Vermek İçin Günde Kaç Kalori Almalıyım?

Bu sayfadaki linklere tıklayıp gezinirseniz biz de bir şeyler kazanabiliriz. Destekleriniz için Teşekkür ederiz. 

 

Kilo vermek istiyorum, kilo vermek için ne yapmalıyım? Kilo vermek için ne yemeliyim diye merak ediyorsanız ve kilo vermek için motivasyon arıyorsanız doğru yerdesiniz. Online diyetisyenlerimizin size özel hazırladığı online kilo vermek için diyet listemizden faydalanmak için tıklayın. (Zayıflamak Tek Tık Uzağında!).

"Kilo vermek istiyorum." diyorsanız doğru adrestesiniz. Online diyetle zayıflamak ve diyetisyenlerimizden anında bilgi almak için tıklayın.

Bu kalori alımı hesaplama aracı bilimsel bir temele ve son derece hassas bir araştırma sonucunda ortaya çıkan bir formüle göre kilo vermek için günde kaç kalori almanız gerektiğini hesaplıyor.

Mifflin-St Jeor denklemi, kalori ihtiyacını sayısız çalışmada doğru tahmin ettiğini ve bu hesaplamanın doğru olduğunu ispatlamıştır.

Günlük alınması gereken kalori miktarı ne kadardır? Günlde alınması gereken kalori miktarı kaçtır? Yine de ortalama olarak günlük alınması gereken kalori miktarını merak ediyorsanız aşağıdaki bilgilerden yararlanabilirsiniz. 

  • yaş arası çocuklar kalori
  • çocuklar kalori
  • yaş arası kızlar kalori
  • yaş arası erkekler kalori
  • yaş arası kızlar kalori
  • yaş arası erkekler kalori
  • yaş arası kadınlar kalori
  • yaş arası erkekler kalori
  • yaş arası kadınlar kalori
  • yaş arası erkekler kalori
  • 51 yaş üstü kadınlar kalori
  • 51 yaş üstü erkekler kalori

Bu günde alınması gereken kalori değerlerin ortalama değerler olduğunu unutmayın. Günde kaç kaloriye ihtiyacınız olduğu; cinsiyetinize, yaşınıza, boyunuza, mevcut ağırlığınıza, aktivite seviyenize, metabolik sağlığınıza, kilonuzu korumak, kilo vermek veya kilo almak isteyip istemediğinize bağlıdır.

Günlük almanız gereken kalorileri azaltmak, kendinizi aç bırakmanız anlamına gelmez. Kilo vermek için egzersizler, uygun miktarda su içmek, protein alımını artırmak ve azaltılmış karbonhidrat alımı gibi birkaç basit diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri kilo vermenize ve mutlu olmanıza yardımcı olabilir.

Bazı kalori hesaplayıcıları, kilonuzu korumak için ihtiyacınız olan kaloriyi öğrenmenize yardımcı olur. Ama ya zayıflamak isterseniz? O zaman "kilo vermek için kaç kalori almalıyım?" sorusuna cevap bulmak gerekmektedir.

 

Kilo vermek için ne yapmalı? Kilo vermek için ne yapmak lazım? Tüm bu sorular aklınıza gelen sorulardan bazılarıdır. Zayıflamak, kilo alımı veya kilonuzu korumak için doğru kalori miktarını hesaplamak kolaydır. Sadece yukarıdaki hesaplama aracına bilgilerinizi girin ve sonuçları görün. Ardından, hedefinize ulaşmak için ''kilo vermek için kaç kalori almalıyım?'' sorusunun cevabı olarak bir günde ne kadar kalori almanız gerektiğini öğrenmiş olacaksınız.

 

Bir araştırma, kalori sayımı içeren kilo verme programlarının normale göre ortalama 3,3 kg daha fazla kilo kaybına yol açtığını buldu (1). Siz de diyet yaparken sitemizdeki kaç kalori bölümünden yiyeceğinizin kalorisini öğrenebilirsiniz (Kaç Kalori).

 

Kilo vermek istiyorum diyorsanız zayıflamak için günlük almanız gereken kalori hesabına göre online diyetisyenlerimiz tarafından sizin için hazırlanmış online diyet imkanlarından faydalanabilirsiniz. (Tıkla ve Zayıflamaya Başla!)

 

Her an internete ulaşamıyorsanız ve besinler için tahmini bir cevap arıyorsanız karşılaştırmalardan faydalanabilirsiniz. Örnekler, besin porsiyonları, beslenme porsiyon;

 

  • 1 porsiyon pirinç veya makarna (1/2 bardak): bilgisayar faresi veya avuç.
  • 1 porsiyon et: bir deste kart.
  • 1 porsiyon balık: bir çek defteri.
  • 1 dilim peynir: bir ruj veya baş parmağınızın boyutu.
  • 1 porsiyon taze meyve (1/2 bardak): bir tenis topu.
  • 1 porsiyon yeşil yapraklı sebzeler (1 bardak): bir beyzbol topu.
  • 1 porsiyon sebze (1/2 bardak): bilgisayar faresi.
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı: 1 parmak ucu.
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi: bir pinpon topu.

 

Pizza, dondurma gibi yağ veya şeker oranı yüksek besinleri ölçerken dikkatli olmalısınız. Bu gıdaların miktarıyla kalorisi arasında büyük farklar olabilir.

 

 

Günde Kaç Kalori Almalıyım Hesaplama Aracı Şu Sorulara Cevap Veriyor

  • Günde kaç kalori almalıyım ki zayıflayayım?
  • Haftada 1 kilo vermek için kaç kalori almalıyım hesapla
  • Kilo vermek için günde kaç kalori almalıyım hesapla
  • Kaç kalori almalıyım hesaplama
  • Kilo vermek için kaç kalori almalıyım hesaplama
  • Günde kaç kalori tüketmeliyim?
  • Vücudum günde kaç kalori yakıyor hesaplama
  • Diyetisyen kalori hesaplama
  • Günlük kalori ihtiyacı hesapla
  • Günde kaç kalori alırsam kilo veririm?
  • Günde kaç kalori alınmalı?
  • Zayıflamak için kaç kalori almalıyım?

 

 

Ortalama Ne Kadar Kalori Tüketmeliyiz?

 

Ortalama bir kadının ihtiyaç duyduğu kalori miktarı günde yaklaşık kaloridir. Kilo vermek için kaç kalori almam lazım? Kilo vermek için kaç kalori almam gerekiyor? Kilo vermek için kaç kalori tüketmek lazım? Kilo vermek için kaç kalorilik diyet yapmalıyım? Kilo vermek için kaç kalori açığı olmalı? Aklınızdaki tüm soruların cevabı burada. Haftada bir kilo vermek için kalori alınması gerekir. Ortalama bir erkeğin kilosunu korumak için kaloriye, haftada bir kilo vermek için kaloriye ihtiyacı vardır.

Ancak, bu çok sayıda faktöre bağlıdır. Bunlar yaş, boy, mevcut ağırlık, aktivite seviyeleri, metabolik sağlık ve daha birçok faktöre bağlıdır.

Kilo vermek için yaktığınızdan daha az kalori almanız gerekir. Başta kulağa basit geliyor. 

Ancak günümüz dünyasında modern gıda ortamında yiyeceklerden aldığınız kaloriyi yönetmek zor olabilir. 

Çünkü ufacık abur cuburlar içindeki katkı maddeleriyle kalori bombasına dönüşebiliyor.

Kalori sayımı bu sorunu çözmenin bir yoludur ve genellikle kilo kaybı için kullanılır.

Sizler de hızlı kilo vermek istiyorsanız, hızlı kilo verme yöntemlerini ezberledim hatta tüm hızlı kilo verme yollarını denedim ama çözüm bulamıyorum diyorsanız eğer online diyetisyenlerin zayıflamak için size özel hazırladığı online diyet listesini satın alabilirsiniz (Zayıflamak Tek Tık Uzağında)

 

 

Kalori Nedir? Kalori Ne Demek?

 

Kalori, enerjiyi ölçen bir birimdir. Kaloriler genellikle yiyecek ve içeceklerin enerji içeriğini ölçmek için kullanılır. Kilo vermek için, vücudunuzun her gün yaktığından daha az kalori almanız gerekir.

Peki sadece her şeyin kalorisini hesaplayarak kilo verilir mi? Kaloriler ne kadar yemek yediğinizi görmeniz için yararlıdır, ancak diyetinizin kalitesi hakkında pek bilgi veremezler. Ayrıca her zaman bir kalori bir kalori değildir.

Örneğin, kalori brokoli tüketmek, sağlığınızı kalori patates kızartması tüketmenizden farklı şekilde etkileyecektir.

Yediğiniz yiyecek türlerinin sağlığınız üzerindeki önemli etkilerinden etkisinden dolayı bu konu önemlidir.

Farklı gıdaların açlık, iştah hormonları ve yaktığınız kalori miktarı üzerindeki etkileri birbirine göre önemli ölçüde değişkendir.

Peki en sağlıklı yol hangisi? Diyetinizi, en az işlenmiş bitki veya hayvanlardan elde edilen yüksek kaliteli gıdalara dayandırmak en iyisidir. Diyetinizi sürdürülebilir kılmak istiyorsanız ''En İyi 8 Diyet? Sürdürülebilirlik, Hızlı Kilo Vermek ve Koruyabilmek'' adlı blog yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. (Oku)

Sürdürülebilir diyetler hakkında bilgi sahibiyim ama yine de kilo veremiyorum, kilo vermek için hızlı kilo verme yöntemleri deniyorum yine de başarılı olamıyorum diyorsanız, kalori hesabına göre online diyetisyenler tarafından sizin için hazırlanmış online diyet imkanlarından faydalanabilirsiniz. (Tıkla ve Zayıflamaya Başla!)

 

Kendinizi Aç Bırakmadan Kalori Alımını Nasıl Azaltabilirsiniz?

 

Kaloriler sadece bir enerji ölçüsüdür.

Kilo almak için vücudumuzun ihtiyacından daha fazla kalorinin girmesi gerektiği bilinen bir gerçektir.

Tersine, vücudumuzun ihtiyacından daha az kalori tüketilirse, kilo kaybedersiniz.

Bununla birlikte, yediğiniz besinlerin içeriğini hesaba katmadan kalorileri kesmek genellikle kilo vermenin sürdürülebilir bir yolu değildir.

Bazı insanlar için işe yaramasına rağmen, çoğu kişi sonuç almayınca en sonunda diyetlerinden vazgeçiyor.

Bu nedenle uzun vadede kalori açığını korumanıza yardımcı olmak için, açlık hissetmeden birkaç kalıcı değişiklik yapmanız önemle tavsiye edilir.

Sayısız araştırmada insanların kilo vermelerine yardımcı olduğu kanıtlanmış yaşam tarzı değişikliğinin olduğu yazımızı inceleyin. (Oku)

 

 

Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Açığı Olmalı? Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Eksik Almalıyım?

 

Zayıflamak için günlük kalori açığı oluşturmanız gerektiğini artık biliyorsunuz. Yani kaloriye ihtiyacı olan biriyseniz diyetinizi kalori daha az tüketecek şekilde ayarlamalısınız. 

Kilo vermek için kaç kalori yakmak gerekir? Zayıflamak için günde kaç kalori yakılmalı?

1 kilo vermek için kaç kalori açığı olmalı? 1 kilo vermek için kalori harcamanız gerekiyor. Şok diyet listeleri gibi tek tip ve aşırı kısıtlayıcı diyetler günde kalorilik beslenmenizi sağlayıp kalorilik bir açık bırakırlar. 

Bu diyetler hem diyete sadık kalmayı imkansız hale getirir. Kilo vermek için motivasyonunuzu kaybetmenize neden olur, psikolojiniz için hiç iyi bir durum değildir. Hem de çok tehlikelidir ve yağlarınız yerine kaslarınızın erimesine sebep olur. Haftada kilo vermek yerine 1 kilo vermeyi hedeflemelisiniz. Çünkü herhangi bir şekilde yeme düzeni oluşturmadığınız sürece verdiğiniz kilolar belki iki katı olacak şekilde ve hızlıca size geri gelecektir.

1 Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmak Gerekir? konusunu daha detaylı incelediğimiz blog yazımızı inceleyebilirsiniz. (Oku)

Kilo vermek için diyet listesi arıyorsanız, sağlıklı beslenmek ve zayıflamak için türlü diyetler ve zayıflama kürleri deniyor fakat sonuçlarından memnun olamıyorsanız eğer bu işi profesyonelce çözmenin zamanı gelmiş olabilir. Zayıflamak için online diyetisyenlerin size özel hazırlamış olduğu online diyet listelerini satın almak isteyebilirsiniz. Uygun online diyet ücreti ile online diyet listesi almak için tıkla. (Hadi Zayıfla!)

 

 

Peki Herkes Kilo Vermek Mi İstiyor? Nasıl Kilo Alınır? Kilo Alma Yöntemleri

 

Kilo vermek isteyen insanlar kadar kilo almaya çalışan insanlar da vardır. Eğer ki temel de bir hastalığınız yoksa tiroid, anoreksiya, bulmia gibi yapmanız gereken şey sadece kalori alımınızı artırmaktır.

“Kilo almak istiyorum ama iştahsızım. Kilo almak için ne yemeliyiz?” Diyorsanız yapmanız gereken günlük kilo alımını artırmak olacağı için, yediğiniz yemeklere ek olarak sağlıklı gıdalar tüketmelisiniz. Kilo almak için yağlı besin alımını artırmalısınız, sıvı ve yüksek kalorili gıdalara yönelebilirsiniz.

Yemekten önce su içilir mi? Ayrıca su içmeye dikkat edin. Fakat yemeklerden önce su içmeyin, midenizi şişirir ve daha az yemenizi sağlar. Bu aksine kilo vermek isteyenlerin yapması gereken bir işlemdir.

Nasıl sağlıklı kilo alınır? Sorusuna daha detaylı bir inceleme istiyorsanız ''Sağlıklı Kilo Almak İçin İştahınızı Artırmanın 16 Formül'' adlı blog yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. (Oku)

 

 

Sağlıklı Kilo Aldıran Besinler Hangileri? Kilo Almak İçin Ne Yemeliyim? Kilo Almak İçin Ne Yenir? Kilo Almak İçin Yenilecek Yiyecekler

 

Süt, tam yağlı peynir, yoğurt, kuru yemiş, patates, kırmızı et, balık, bakliyatlar, pirinç, bitter çikolata, avokado, yulaf gibi sağlıklı tahıllar ve niceleri

 

Kilo aldıran besinler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız ''Kilo Almanın Yolları Hızlı Kilo Almak İçin Sağlıklı 18 Gıda'' konu başlıklı blog yazımızı okumaya devam edebilirsiniz (Oku)

 

Kalori ihtiyacı hesaplama aracıyla kolayca diyete başlayabilirsiniz. Çünkü günlük kalori ihtiyacını bilmek iyi bir diyet oluşturmak için en önemli etken.

Kalori ihtiyacı kişinin kilo değişim hedeflerini gerçekleştirmek için bilmesi gereken yegane noktalardan birisi. Bu sebeple kalori ihtiyacını hesaplamak oldukça önemli.

Kalori ihtiyacını hesaplama sürecinde ise karşımıza birçok değişken çıkıyor. Sonucu değiştiren en önemli değişken ise kişinin cinsiyeti, yaşı, boyu, kilosu ve yaptığı egzersiz miktarı.

Bu değerleri kullanarak birçok bilim adamı farklı formüller üretmiş. Yukarıda gördüğünüz hesaplayıcı ise ortaya çıkan en tutarlı formülü kullanmaktadır.

Kaç kalori almalıyım?

Kilo verme, koruma ve kilo alma sürecine almanız gereken kaloriyi hesaplamak için yukarıdaki hesaplama aracını kullanarak kalori ihtiyacınızı bulmanız gerekiyor.

Günlük kalori ihtiyacınızı bulduktan sonra hedefinize göre yapmanız gerekenleri aşağıda sıraladım.

Kilo vermek için: Günlük kalori ihtiyacınızdan daha az kalori alarak açık yaratmanız gerekiyor. Çok fazla açık bırakmak bedeninizde stres oluşturarak kilo verme sürecinize zarar verebilir. Bu sebeple yavaş ve kararlı kilo verme hedefiyle kalori açığı oluşturmalısınız.

Ayrıntılı bilgi için kilo verme sürecinde size yardımcı olmasını umduğum kilo vermek istiyorum adlı yazımı okuyabilirsiniz. Kilo korumak için: Günlük almanız gereken kaloriye yakın bir diyet programı hazırlamalısınız. Eğer kilo korumak istiyorsanız almanız gereken kaloriyi, günlük kalori ihtiyacı + kalori olarak hesaplayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için kilonuzu koruma yollarını ayrıntılı olarak açıkladığım kilo koruma rehberi adlı yazımı okuyabilirsiniz.

Kilo almak için: Günlük almanız gereken kaloriden daha fazla besin tüketmelisiniz. Buradaki önemli nokta ise hızlı kilo alımını hedeflememek olmalı. Zira hızlı kilo almak için aşırı kalori tüketimi yağ kütlesinin artışına neden olacaktır.

Kilo almak için yapmanız gerekenleri nasıl kilo alınır? adlı yazımda bulabilirsiniz.

Kalori her şey değil!

Kalori sadece enerjiyi ifade etme biçimi. Bu açıdan bakıldığında ne kadar enerji aldığınız kadar, aldığınız enerjiyi hangi kaynaklardan aldığınız da önemlidir. Bu sebeple iyi bir makro besin dağılımı şart. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi tüm kaloriler eşit mi? adlı yazımdan öğrenebilirsiniz.

Birçok farklı diyet programında birçok farklı öneri bulunmasına rağmen; uzun süredir araştırdığım ve faydasını birçok hasta üzerinde gördüğüm düşük karbonhidratlı beslenme tarzlarını tavsiye edeceğim.

Düşük karbonhidratlı beslenme tarzlarını açıkladığım yazılarıma düşük karbonhidrat diyeti tüketimi rehberi sayfasına gidebilirsiniz.

Son olarak kalori ihtiyacı aracını kullanıp doğru kalori değerini bulduysanız sıradaki aşama makro dağılımını öğrenmek olmalı.

Kalori ihtiyacınıza göre makro dağılımını hesaplamak istiyorsanız makro hesaplayıcısı sayfasına gidebilirsiniz.

Günlük Kalori HesaplayıcıVücut Kitle İndeksi HesaplayıcıMakro Hesaplayıcıİdeal Kilo Hesaplayıcı

İftarda Ka&#; Kalori Alınmalı?

Ramazan boyunca beslenmemiz çok sınırlı olsa da besin çeşitliliği daha fazladır. Ramazan ayı boyunca sağlıklı beslenmemiz oldukça önemlidir. Ramazanda sağlıklı beslenmenin en önemli temeli dengeli bir sahur ve iftar öğünüdür. Bu iki ana öğün arasında iki ara öğün yapmak kan şekeri dengesini sağlamak için çok önemlidir. Oruç boyunca  uzun açlıklar yaşayan vücudumuz iftar da ve sahurda da  kaliteli bir şekilde beslenmelidir. Doğru kalori alımı sağlanırsa ve dengeli bir beslenme planı oluşturursak orucu rahat bir şekilde geçirebiliriz. 

İhtiyacımız Olan Kaloriyi Almamız Neden Önemli?

  1. Uzun süreli açlıklarda vücudumuz kendisi için gerekli enerjisini alamadığından enerji harcamamız yüzde 40'a kadar düşer. 
  2. Oruç boyunca tok ve enerjik hissetmek adına mutlaka sahura kalkılmalıdır. Sahura kalkmazsak kaloride ciddi bir düşüş olacaktır buda enerjimi oldukça düşürecektir.
  3. Sahurda hazmı, sindirimi kolay, yüksek enerjili ve protein ağırlıklı beslenmeyi tercih etmeliyiz. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek hızlı bir şekilde doygunluk hissi verse de gün içinde çok hızlı acıkmaya neden olacaktır. 
  4. İftarda doğru beslenmeyi planlamak ramazan boyunca yaşanacak olan sindirim problemlerinin önüne geçecektir.
  5. En çok yapılan yanlışlardan biri iftarda tek yönlü beslenmektir. Sevdiğimiz yiyeceklere yönelerek tek yönlü beslenmek metabolizmamızı bozacak buda bizi oruç boyunca zorlayacaktır.

tartı ve diyet

İftarda Kaç Kalori Alınmalı?

Herkesin kalori ihtiyacı farklı olduğu için bu tamamen kişinin boyuna, yaşına, cinsiyetine ve kilosuna bağlıdır. Oruç sırasında normalden %40 daha az kalori tüketiriz. Çünkü ramazanda ortalama olarak sadece üç öğün beslenmekteyiz (iftar, ara öğün ve sahur) ve oruç tutmadığımız bir güne göre öğün başına daha fazla kalori tüketebilseniz de, yine de bu tipik günde 6 öğün öğünü telafi edemez.

Günlük almamız gereken enerji ortalama kalori iken ramazanda bu kaloriye kadar düşer. İster ister kalori tüketin, vücudunuz saat sonra acıkacaktır, bu nedenle iftarda çok fazla  yemek yerine kaliteli besin tercihleri yapmak daha doğrudur.

İftarda Çok Yedim, Ne Yapmalıyım?

İlk olarak iftarda aşırı yemeyi önlemek için, ilk lokmamızı aldıktan (örneğin çorba) sonra vücudunuzun tok hissetmesi ve doygunluğa ulaşması  en az 20 dakika sürer. Tam 20  dakika boyunca sürekli yemek yersek, büyük ihtimalle fazla yemek yemiş oluruz. Yemeğe başladık çorbamızı içtik 10 dakika bekledikten sonra yemeğe devam edersek tokluk hissimiz artmış olacak ve çok fazla yemeği önlemiş olacağız.

Peki neler yapabiliriz?

  1. iftardan saat sonra hafif tempolu yürüyüşler yapabiliriz.
  2. Çay kahve tüketimine en az 1 saat sonra başlamalıyız.
  3. Çok yedim sahur yapmadan niyet edip yatmak gibi bir yanlış yapmamalıyız.
  4. İftarda çok kaçırdıysak iftar sonrası yapacağımız ara öğünde tatlı, kuruyemiş gibi seçenekler yerine yoğurt, kefir gibi daha hafif şeyler tercih etmeliyiz.
  5. Eğer tatlı tüketirsek seçtiğimiz tatlıların sütlü tatlı olmasına özen göstermeliyiz.
  6. İftarda çok yedim mantığı ile iftar ve sahur arasında ara öğün yemeyi bırakmayın. Çünkü burada yapacağımız ara öğün ile vücudumuzun enerji harcaması artacaktır. Bu vücudumuz için iyi bir şey, çünkü metabolik hızımız artmış olacaktır.
  7. İftardan sahura en az litre su tüketmeliyiz.

Yazar:

Dr. Dyt. Ezgi Sakar Schoinas

webgrid.co.uk

Şunlara da göz atın;

  1. İftar için diyet yemekler
  2. Diyet sahur tarifleri
  3. Doyurucu iftar yemekleri
  4. Pratik sahur tarifleri
  5. Günlük ramazan menüleri

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede