kapak tasarımı örnekleri / Kitap Kapağı Tasarımı | Online Kapak Tasarımı Fiyatları - Ajanscom

Kapak Tasarımı Örnekleri

kapak tasarımı örnekleri

Son günlerini yaşadığımız yılı, hem çok zor hem de umut dolu bir yıldı. &#;nin yaralarını sardığımız bu yılda yavaş yavaş normal hayatlarımıza dönmeye başladık. Bununla beraber bu çalkantılı yılda en büyük yoldaşımız kitaplarımız oldu.Yer yer aşırı çirkin kapaklarla karşılaşsak da kapak tasarımları açısından verimli bir sene oldu diyebiliriz. Hadi hep birlikte geçtiğimiz yılın en iyi ve en kötü kapaklarına bir bakış atalım. Hepinize keyifli okumalar!&#;in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

1. Yeşil Bambu ve Diğer Fantastik Öyküler // Osamu Dazai

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Listemizi sizleri tek bakışta Japonya&#;ya götürecek bir kitapla açıyoruz. İthaki Yayınları yıl sonunda çıkardığı Japon KlasikleriDizisi için seçtiği kapaklarla çok başarılı bir iş çıkarmış. Japon ve Çin mürekkep resimlerine gönderme yapan bu muazzam kapak, gören herkesin içini ferahlatmaya yetiyor. Kapakta genel olarak yeşil ve mavinin pastel tonları tercih edilmiş. Bu açıdan da ortaya trendleri takip eden ve estetik değeri çok yüksek bir tasarım çıkmış. Bununla beraber kapağın son alt köşesinde bulunan &#;Japon Klasikleri&#; ibaresi de hem kitabın kökenine hem de kapağın genel havasına muazzam bir uyum sağlamış. Adeta bir Ghibli filminden çıkmış görünen bu muazzam kapağıyla Yeşil Bambu ve Diğer Fantastik Öyküler, İthaki&#;nin yeni serisi için göz alıcı bir başlangıç oluşturuyor. Diğer yayınevlerinin de İthaki Yayınları&#;ndan ilham almasını ve böyle gözlerden kalp çıkaracak kapaklar tasarlamalarını diliyoruz&#;

2. Altın Zincir // Cassanra Clare

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Bu listeyi planlarken Altın Zincir aklımıza gelen ilk kitaplardan biriydi. Orijinal kapağının güzelliğiyle kıyasladığımızda Artemis Yayınları&#;nın Son Saatler serisinin ilk kitabı için reva gördüğü bu tasarım, serinin hayranlarının suratına atılmış bir tokat gibi kalıyor. Kapağın odak noktası, tam ortasına photoshoplanmış kadın karakterimiz&#; Kitabın genel bakır ve altın renk tonlarına uymaya çalışan kızımız, agresif derecede kırmızı saçı dışında kapağın hiçbir noktasına uyum sağlamıyor. Devamında eklenmiş manasız arka plan ve anlamsız kılıç tutuşu da okuyucuların kafasında soru işareti bırakıyor.

Tüm bunlar yetmemiş gibi bir de kitabın ve yazarın ismi sorunu ile karşılaşıyoruz. Romanın adını altın rengi yaparak zekice bir şey yapmaya çalışmış olan Artemis Yayınları ortaya okunaksız ve ucuz görünüşlü bir tipografi ve kapak tasarımı çıkarıyor. Size naçizane önerimiz kitapçıda bu kitabı görürseniz yanından koşarak uzaklaşmanızdır. Zira kimse bu kitabın kornealarda yaratacağı zararı yaşamak zorunda değil.

&#;in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

3. Yakut Orman // Rita Mae Brown

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

&#;de yayıncılık hayatına başlamış olan Umami Kitap, Yakut Orman ile sektöre hızlı bir giriş yaptı. Yakut Ormanı, feminizm ve kuir alt tonları bulunan bir kitap. Pembe bir arkaplan üstüne çekirdek, yaprak, meyve ve boğa motiflerinin çalışılmış olduğu kapak günümüzün en popüler &#;illüstratif kapak tasarımları&#; trendine gönderme yapıyor. Bunun yanında yeşil ve turuncu renklerinin kullanılması da kitaba belli bir doğallık katıyor.

Roman bir kadının kendisini keşfetmesinin ve büyümesinin hikayesi. Bununla uyumlu olarak kitabın kapak tasarımı da kadın benliğine bolca göndermelerde bulunuyor. Kapağın köşelerinde yer alan çekirdekli meyvelerin şekli okuyucuya kitap hakkında belirli bir fikir vermeye yetiyor. Beraberinde kapağın ortalarına eklenmiş boğa ve yaprak motifleri de kadınların içlerindeki manevi güce göndermede bulunuyor. Son olarak kitabın ve yazarın adına kullanılan fontun keçeli kalemle yazılmış gibi yuvarlak ve yumuşak bir havaya sahip olması da yine kitabın yaratmaya çalıştığı doğal ve saf havaya mükemmel şekilde uyum sağlıyor.

4. Skyward // Brandon Sanderson

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Konu kitap kapaklarına gelince DEX, yıllardır sabrımızı zorlamaya devam ediyor. Geçen yılki listemize almaktan son anda vazgeçtiğimiz Skyward da bunun en büyük örneği. Kitabın orijinal kapaklarına baktığımızda belli bir estetik ve sanata ve sanatçıya saygı seziyoruz. Lakin DEX elimize Photoshop&#;un kaçak versiyonu ile yapılmış gibi bir kapak tutuşturuyor. Ön planda bir silüet ile karşılaşıyoruz. Hiçbir olayı olmayan bu kişi simsiyah yüzü ile adeta Harry Potter&#;dan çıkmış ruh emicileri andırıyor.

&#;in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Orijinallikten yoksun bir estetik izleyen Skyward, Sanderson hayranlarına tarihin en büyük hayal kırıklığını yaşatıyor. Tüm bunları okunması imkansız bir yazar ismi ve ucuz gösteren parlak bir font seçimi ile birleştirince ortaya gözlere zarar bir kapak çıkıyor. Sonuç olarak herkesin aklında tek soru var: DEX bu korkunç kapak seçimleriyle bizimle alay mı ediyor?

5. Josh ve Hazel&#;ın Sevgili Olmama Rehberi // Christina Lauren

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Yabancı Yayınları&#;da her sene gibi bu yıl da mükemmel kapak tasarımlarına imza attı. Josh ve Hazel&#;ın Sevgili Olmama Rehberi kitabı da yıl içindeki en iyi kapaklarından biriydi. Christina Lauren&#;ın kitap kapaklarını tasarlamak genellikle çok zordur. Yazarın kendine has illüstrasyon estetiği ve renkleri bulunduğundan dolayı çoğu yayınevi yazarı orijinal kapaklarıyla basmayı tercih eder. Fakat Yabancı Yayınları, özgün bir kapak tasarlamakla kalmamış; bu kapağı yazarın özüyle de birleştirmeyi başarmış. Lacivert, sarı, mor ve pembenin ağırlıklı olduğu göz alıcı illüstrasyonlardan oluşan kapak; kitabın türü ve konusuyla mükemmel bir uyum sağlıyor. Bununla birlikte kapaktaki çiftimizin, yine kapakta yer alan kitap kritiği ile ilgili yazıyla da uyumlu olmaları ortaya oldukça düzenli ve temiz bir görüntü çıkarmış. Şehirli karakterleri okuduğumuz bir aşk hikayesi olan romanın arka plan tasarımındaki silüetler de konu ve renklerle çok uyumlu görünüyor.

6. Çöl ve Tohumu // Jorge Baron Biza

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Evet yanlış görmüyorsunuz, Jaguar Yayınları en kötü kapak listesinde. Yayınevi genellikle özgün ve minimalist kapak tasarımları ile bilinse de Çöl ve Tohumu, büyük bir başarısızlık örneği. Sonuç olarak minimalizm de bir yere kadar. Kapak oldukça basit aslında. Kendisi krem bir arkaplan üzerinde yanmış gibi duran iki boşluktan bir çift gözden oluşuyor. Öncelikle şunları söylemek lazım, bu kitabın yazı ve arka plan seçiminde herhangi bir problem yok. Krem oldukça banal bir renk olmakla birlikte kitabın genel havasına uyuyor. Bununla birlikte kapaktaki font seçimi ve font rengi de yine insanı rahatsız etmeyecek şekilde sıradan.

Asıl problem o gözler. Duvara yapılmış sigara yanığı gibi deliklere konmuş gözler, kapağa bakan herkesi rahatsız ediyor. Devamında deliklerin etrafındaki hafif gölgeleme de kitap kapağına kötü bir photoshop havası katıyor. Jaguar Yayınları, her zaman farklı tasarımlarıyla okurların başlarını döndürse de Çöl ve Tohumu ile ufak bir yanlış adım atmış gibi gözüküyor.

7. Kayıp Dünya // Sir Arthur Conan Doyle

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Güzel kapaklar denince aklımıza gelen yegane yayınevlerinden biri de Alfa Kitap. Özellikle yarattıkları göz doyuran resimli klasiklerle bilinen yayınevi, mükemmel çeviri ve göz kamaştırıcı kapakları kesiştirmekte oldukça usta. Alfa Yayınları&#;nın Klasikler dizisi de diğer kitapları gibi oldukça düşünülmüş ve özenli kapaklara sahip. Her sene huşu içinde bakakaldığımız bu kitaplara ile muhteşem bir ekleme yapıldı. Ölümsüz yazar Sir Arthur Conan Doyle&#;ınKayıp Dünya&#;sı oldukça estetik bir kapakla seriye giriş yaptı. Klasikler serisinin diğer kapaklarında olduğu gibi bunda da oldukça yalın bir tasarımla karşılaşıyoruz. Siyah, kırmızı ve beyazın kontrastını kullanan kapak, kitabı, özüne uygun şekilde resmediliyor. Jurrasic Park-vari hikayesiyle fantastik bir dünya sunan kitabın kapağı da bir o kadar büyülü. Renklerin mükemmel kullanışı ve tipografinin illüstrasyonla uyumu oldukça zevkli bir kapak ortaya çıkarmış. Bununla birlikte yayınevinin serinin her kitabına koyduğu kırmızı damgası da genel renk hikayesi ve minimalizm ile son derece uyumlu görünüyor.

&#;in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

8. Haşhaş Savaşı // R. F. Kuang

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Bu yazının yazılma sürecinde bizi üzen birçok kapak tasarımıyla karşılaştık. Fakat hiçbiri İthaki Yayınları&#;nın Haşhaş Savaşı kitabının karton kapağına sunduğu tasarım kadar tatsız değildi. Orijinal adı Poppy War olan romanımız bu İthaki Yayınları tarafından çevrilip basılacağını öğrendiğimizde de hepimiz kitabın orijinal kapağı ile basılmasını bekliyorduk. Lakin durum hiç de beklediğimiz gibi sonuçlanmadı.

&#;in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Yayınevi kitabı hem ciltli hem de karton kapakla basmaya karar verdi ve kitabın karton kapaklı versiyonunun orijinaliyle uzaktan yakından alakası yok.Kapağımız beyazlı grili bir arka plan üstüne birkaç illüstrasyondan oluşuyor. İllüstrasyonlar güzel olsa da kapağın diğer elementleriyle birlikte hepimizin göz zevkini yerle bir ediyor. Bununla beraber kitabın hiçbir yerinin diğeriyle harmoni içinde olmaması ve belli bir estetik zevke uymaması da tasarımı oldukça kalabalık gösteriyor. Son yılların en önemli epik fantastik serilerinden olan Haşhaş Savaşı&#;na böyle çirkin bir kapak tasarlanması bizi çok şaşırttı ve üzdü açıkçası.

9. Seviş Yolcu // Cemal Süreya

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Listemizdeki birçok yayınevi gibi Can Yayınları da zevkli kapak tasarımları ile biliniyor. Seviş Yolcu şiir kitabı da yayınevinin en orijinal tasarımlarından biri. Birhan Keskin bu derlemede hepimizin kalbine dokunan şair Cemal Süreya&#;nın elli dört şiirini derlemiş. Derlemesinin kapağı da Cemal Süreya&#;nın şiirleri kadar özgün. Bir tür menü fişi şeklinde tasarlanan kapak, yemeklerin yazılacağı yerde içeriğindeki şiirleri sunuyor. Son derece gerçekçi görünen tasarım, şairin ve derlemecinin isimlerini de yemeklerle uyumlu şekilde kapağa katıyor. Boyutları normal bir kitap boyutundan farklı olan Seviş Yolcu, kare olmasıyla menü havasını koruyor. Kapağından hissedebileceğiniz sıcaklıkla beraber adeta Cemal Süreya ile yemeğe çıkmış gibi hissedeceksiniz. Can Yayınları&#;nı bu özgün, başarılı ve samimi kapak tasarımlarından dolayı tebrik ediyoruz.

&#;in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Hayatın Kaynağı // Ayn Rand

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Bu liralık cillop gibi kitap, herkesin çok sevdiği yazar Ayn Rand&#;e ait. Biliyorsunuz ki kendisinin kitapları yıllardır baskıda yoktu. Lakin birkaç hafta önce Pegasus Yayınları, yoktan var etmişçesine yazarın tüm kitaplarını basmaya başladı. Keşke kapakların yazara hakkını verdiğini söyleyebilseydik&#; Saçma bir &#;ler havasına sahip olan ve neredeyse bulanık görünen kapak tasarımı ilk bakıştan gözünüzü rahatsız ediyor. Pegasus resmen kapağın ortasına kocaman bir Ayn Rand yazısı atmış ve bu satar demiş gibi görünüyor. Turkuvaz ve gümüş renkleri tek başına güzel olsa da kitapba eklenen paslı ve gölgeli efektlerden dolayı oldukça cansız bir his veriyorlar. Bununla beraber gri gökdelenler de tasarıma tek boyutlu ve eskimiş görüntüsü katıyor. Tüm bu rezilliklerin üstüne bir de kitapla uysun diye gölgeli Pegasus logosu ile karşılaşıyoruz. Yayınevi Hayatın Kaynağı için genel olarak en kötü kabuslarımız temalı bir kapak tasarlamış gibi duruyor.

Hayatın Kaynağı da bu listedeki birçok kitap gibi paint ve illegal photoshop etkisinden muzdarip. Üstüne üstlük bu kadar para verince insan çok daha iyi bir kapak tasarımı bekliyor.

Hafıza Polisi // Yoko Ogawa

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Hafıza Polisi çevrilmesini dört gözle beklediğimiz bir eserdi. Yurt dışında muazzam kapaklara sahip bu kült kitap ülkemize gelirken biraz korkmuyor değildim açıkçası. Fakat Kafka Yayınları sağ olsun en az yurt dışındaki kapak tasarımları kadar güzel bir iş ortaya çıkarmış. Kitabımız bir nevi , despot bir gücün altında izlenen bir topluluğu anlatıyor. Bu açıdan da &#;göz&#; motifi kitap için çok önemli bir nokta. Göz motifini hem orijinal kapağında hem de bizim kapağımızda görebilirsiniz. Bu noktada Kafka Yayınları müthiş bir başarıya imza atmış. Kapak tasarımını orijinalden birebir kopyalamadan aldığı ilhamla ortaya özgün bir tasarım çıkmış. Beraberinde kitabın ve yazarın adının uygulandığı farklı tipografi şekli de göz temasına uymakla kalmamış oldukça zevkli durmuş. Kitabın arka planı ve kullanılan tek renkli arka plan da kitabın modern ve temiz havasını oldukça güçlendirmiş.

&#;in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

Nişanlı // Kiera Cass

'in En İyi ve En Kötü Kapak Tasarımları

en iyi ve en kötü kapaklar yazımızı ne yazık ki gözlerinizi kanatacak bir romanla bitiriyoruz. Konu DEX ve Kiera Cass olunca güzel bir kapak bekleyemeyiz zaten. Yazarın yeni kitabı Nişanlı için tasarlanan tasarım da tıpkı diğer kapaklar gibi tam bir facia. Kapağın odak noktası sizin de anlayacağınız gibi altın elbiseli güzel kız. Lakin paint seviyesi parlaklık efektleriyle birlikte kızın elbisesi onu yemiş yutmuş gibi duruyor. Bununla beraber kızımız kendisi de sahte photoshopun gazabından kurtulamıyor. Tasarımla uymayan ultra gerçekçi bir şekilde shoplanmış olan kız, aynı zamanda tasarıma bir gömlek küçük kalıyor. Kitabın arka planını incelediğimizde de bir o kadar korkunç bir görüntüyle karşılaşıyoruz. Her ne kadar arka planın belli bir problemi olamasa da genel perspektif sorunu kitabı tek boyutlu bir hale çevirmiş. Ayrıca köşedeki manasız avize de romana ucuz market kitabı havası vermiş.

İyisi, kötüsü ve çirkiniyle &#;in en iyi ve en kötü kapaklarında yolculuğumuz sona erdi. Sizler de bu sene beğendiğiniz ve beğenmediğiniz kapakları bizlerle paylaşmayı unutmayın! Bu kapaklar hakkındaki düşüncelerinizi ve fikirlerinizi de bekliyoruz. Umarım hepinizin yılı sağlıklı, mutlu ve bol kitaplı geçer. Kendinize çok iyi bakın ve bir sonraki yazılarda görüşmek üzere.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Okurların Yeni Gözdesi The Poppy War Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Japon Edebiyatıyla Tanışmanın Tam Zamanı: İthaki’den Japon Klasikleri
Cassandra Clare’in Altın Zincir’inde Okuru Nasıl Bir Macera Bekliyor?
Asya Kültürüne Doyacağınız 10 Şahane Kitap!

başlık

Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım.

Ama fakat lakin. Çünkü ya da veya. Fakat lakin ancak ve ama. Ancak ve ancak. Ama fakat lakin. Çünkü ya da veya. Fakat lakin ancak ve ama. Ancak ve ancak. Ama fakat lakin. Çünkü ya da veya. Fakat lakin ancak ve ama. Ancak ve ancak. Ama fakat lakin. Çünkü ya da veya. Fakat lakin ancak ve ama. Ancak ve ancak.

Yazıyı burada paylaş:

Her kitap başka bir dünyaya aralanan bir kapı gibidir. Gerçek hayattan sıyrılıp kitaplarda anlatılan hayatın içine dalıyoruz bir anda. Okumanın karakter gelişimine, konuşma ve anlama hızına, bilgi ve genel kültürün artışına birçok yönden olumlu etkisi var. Okunacak yüz binlerce kitap var. Peki, hangisini okuyacağınıza nasıl karar verecekseniz? İçeriğini bilmeden kitap alırken sadece kapakları kitap hakkında ilk izlenimleri oluşturuyor. Bu sebepten, okunacak kitapları seçerken kitap kapağı tasarımlarının etkisi oldukça büyük. 

İçeriği hakkında bilgi sahibi olmak için önce kitap kapağına bakılıyor. Kapağı dikkat çeken, okuyucunun gözüne hitap eden kitaplar, okunma ihtimalini artırıyor. Kitap kapağı tasarımları okuyucuya kitabın içeriği hakkında bilgi verici nitelikte olabiliyor. Kitap hakkında ilk izlenim açısından büyük önem taşıyor. Tarihe damgasını vuran kitaplar, dünya klasikleri ve edebiyat dünyasının vazgeçilmez eserleri üzerinden yıllar geçmesine rağmen kapakları yeniden tasarlanarak okuyucuya sunuluyor. Bu kitaplara duyulan ilgi ilk günkü tazeliğini koruyor.

Kitaplığınızda eksik olan kitaplara, kitap listenizdekilere ve yeni çıkan tüm kitaplara, Kitap kategorimize göz atarak avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Kitap Kapak Tasarımları

Kitapların içerisinde yazılanlar kadar kitabın dış yüzü tabiri caizse vitrini de önemlidir. Kitapçılarda gezerken etrafa bakınınca çeşit çeşit kitaplar görürsünüz. Konusu ya da yazarı hakkında bilgi sahibi değilseniz baktığınız ilk şey kitabın kapağı olur.  Bu yüzden kapaklar, içeriklerin vitrinini oluşturur.

Tasarımları yaparken dikkat edilmesi gereken konular da elbette vardır. Yaratıcılık, kitap kapağı tasarımında ön planda tutulan konuların başında gelir. Kitap içeriğindeki konuya uygun, içeriğini doğru bir şekilde aktarabilen yaratıcı ve özgün tasarımlar yapılması gerekir. Kapakta kitabın ismi ve yazarın adı dışında da okuyucuyu çeken şeyler olmalıdır.

Yazı karakterlerini doğru seçmek çok önemlidir, karmaşıklık oluşturmaması için çok fazla çeşit yazı karakterleri kullanılmamalıdır. Çok fazla göze çarpmadan kitap kapağı düzenince yazılar uygun bir boyutta olmalıdır. Ön ve arka kapakların bir bütün olmasına da dikkat edilmelidir. Aynı ton ve tasarımlar uygulanmalıdır. Boğucu renkler veya tasarımlar yapılmaması daha doğrudur. Okuyucuyu sıkmadan okumaya teşvik edecek şekilde ayarlanmalıdır. Kitap kapaklarının tasarımları da genellikle kitap konusuyla uyumlu şekildedir. Örneğin, bir bilim kurgu, aksiyon kitabının kapak tasarımı daha hareketliyken şiir kitaplarının kapakları daha sade, genelde tek renkten oluşan ve kitapta geçen vurucu bir cümleyle tasarlanmış olur. 

  • insan neyle yaşar
  • veba yılı günlüğü

Kapak tasarımları, yayınevleri özelinde de değişiklik göstermektedir. Bir kitabın onlarca farklı kapak tasarımına sahip basımlarını görmek mümkündür. İş Bankası Kültür Yayınları’nın Hasan Ali Yücel Klasikleri serisi dünya klasiklerini tek bir tasarım altında okuyucularla buluşturdu. William Shakespeare, Tolstoy, Victor Hugo, Dostoyevski, Sun Zi, Friedrich Nietzsche gibi yazarların bütün eserlerini tek bir koleksiyonda buluşturdu. Kitap kapağı tasarımları oldukça sade bir bakış açısıyla oluşturulan seri hemen hemen her kitaplıkta ve kütüphanede yerini alıyor.

  • halid ziya kabus

Can Yayınları kitap tasarımları genellikle birbirine benzer. Kitap konularıyla uyumlu kitap kapağı çizimleri ön kapakta yer alıyor. Kitapların arkasında da kitap hakkında kısa bilgiler bulunuyor. Klasikleşmiş kitaplar, modern çizgilerle ve çarpıcı renklerle bir araya getiriliyor.

Çizgi romanların kapakları diğer kitaplara göre daha renkli ve hareketli tasarlanır. Her kitaba özel çizimler kapaklara da yansır. Çizimlerin ön planda olduğu çizgi roman kitaplarının kapakları dikkat çekici ve karışık görüntüsüyle okuyucuların gözüne çarpmaktadır. 

Çocuk kitaplarının kapaklarında ise, genellikle başroldeki hayvanlar ya da karakterler sevimli şekillerde resmedilmiş oluyor. Küçük yaştan okuma alışkanlığı edinilmesi büyük önem taşıdığı için çocuk kitapları kapakları çocuklara hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Pamuk Prenses, Çirkin Ördek Yavrusu, Binbir Gece Masalları gibi yıllardır masal dünyasının vazgeçilmezi olan kitaplar kapak ve iç tasarımlarıyla her çocuğun kitaplığında ilk günkü tazeliğini koruyor. 

Kişisel gelişim kitapları, her dönem herkesin okuması gereken türden kitaplardan. Kitaplığınızda olmazsa olmaz türlerden olan kişisel gelişim kitapları kapakları okuyucuyu tek cümlede etkileyecek şekilde tasarlanır. Kapakta vurucu ve dikkat çekici kitap kapağı yazıları kullanılır. Farklı tasarımlarla okuyucuyu kitaba daha çok teşvik edecek şekilde hazırlanır. Amaç okuyucuyu zihinsel olarak geliştirmek ve bilgi vermek olduğu için kitap adı ve tasarımı oldukça etkilidir. 

Edebiyat Dünyasına Damgasını Vuran Kitaplar ve Kapakları

Edebiyat dünyasının en önemli yazarları ve onların tarihe damgasını vuran ve hatta dünyayı değiştiren eserleri günümüzde hala etkisini korumaktadır. Bazı yazarların, telif haklarından dolayı tek bir yayınevinden yayımlanan eserleri mevcuttur.

Örneğin, Sabahattin Ali’nin bütün kitapları; Kürk Mantolu Madonna, Canım Aliye, Ruhum Filiz, Sırça Köşk gibi. Sadece İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılmaktaydı. Telif hakkı yılına kadar sadece bu yayınevindeydi. İkonikleşen kitap kapaklarında Sabahattin Ali’nin bir portresi ve farklı renklerde tasarlanan kitap rengi mevcuttu. 

Kitapların kapakları oldukça sade fakat akılda kalıcı şekilde dizayn edilmiş durumda. yılından sonra diğer yayınevleri de eserleri oldukça farklı kapak tasarımlarında ve şekillerde satışa sunmaya başladı. Telif hakkı olmayan ya da telif süresi biten eserleri sade, renkli, dikkat çekici çizim veya şekillerde görmek mümkün. Kitap koleksiyoncuları için bu büyük bir avantaj. Her kitabın her basımı da aynı tasarımda olmayabiliyor. Yıllar sonra aynı kitap farklı tasarım kapaklarıyla raflarda yerlerini alıyor. Bazen özel koleksiyon için sınırlı sayıda üretilen ve tasarlanan dünya klasikleri kitap tutkunları için farklı bir dünyaya aralanan yeni kapılar haline geliyor.  

Can Yayınları’nın basımını yaptığı Oscar Wilde, Jane Austen, Thomas Hardy gibi dünya klasiklerinin önemli yazarlarının eserleri beyaz bir arka plan üzerine kare çerçeve içerisinde bulunan kare bir resim ile oluşuyor. Oldukça minimalist fakat dikkat çekici kapak dizaynı okurların ilgisini çekmekte başarılı. 

Koridor Yayınları’nın bez ciltli dokulu kitap serileri ise bol renkli ve hareketli. Victor Hugo &#; Sefiller, Dostoyevski &#; İnsancıklar, Gogol &#; Bir Delinin Hatıra Defteri gibi önemli eserleri bez ciltlerin üzerine işlenen yaprak ve çiçek desenleriyle oldukça estetik ve cıvıl cıvıl şekilde okuyucuya sundu. İlk bakışta dikkatleri üzerine çeken bu tasarımlar kitaplıklarda estetik duruşlarıyla yerlerini aldı. 

Turkuvaz Kitap ise oldukça farklı bir tasarım ile kitapları yayımladı. Beyaz bir arka plan üzerine büyük bir boyutta yazar adını ve daha küçük bir yazı boyutuyla kitabın bir paragrafını kapak haline getirdi. Kapaklarda görmeye alışılan tasarımlardan oldukça farklı ve dikkat çekici tasarımlar resimler ve çizimler olmadan da güzel kitap kapakları olabileceğini okuyuculara gösterdi. Aynı eserin yüzlerce farklı tasarıma sahip seçenekleri mevcut. 

Dışını beğenmediğiniz bir şeyin içini pek merak etmediğimiz bir gerçek. Her ne kadar içerik kapaklardan önemli olsa da, size en çok hitap eden tasarımı seçip okumaya başlayabilirsiniz. Bütün kitaplara tek tık ile n11&#;den ulaşabilirsiniz. Farklı yayınevlerine ait seriler, özel koleksiyonlar ve farklı basımlarını sipariş edebilirsiniz. Her yeni kitapla açılan yeni dünyalara kolaylıkla girebilirsiniz.

Önceki YazıAloe Vera Bitkisi Bakımı &#; Aloe Vera FaydalarıSonraki YazıKütüphane Haftası Özel: Dünyanın En Büyük Kütüphaneleri

Kitap Kapağı Tasarımı

Yazarlar, kitap içeriğini profesyonel bir şekilde yapıp, kapak tasarımına geldiklerinde tıkanıyorlar. Bunu profesyonel bir şekilde yapamadıkları için de, bu alanda hizmet veren kitap kapağı tasarımcılarını aramaktadırlar. Türkiye’nin en büyük kitap kapakları tasarımı firması olarak roman, ders, biyografi, hikaye ve diğer tüm çeşitlere özel çalışmalar yapmaktayız.  Ajans 7/24 olarak, sizlere profesyonel kitap kapağı oluşturduğumuz için, tüm hizmetlerimizden kesintisiz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Çünkü kitap tasarımları da, kitabın içeriği kadar önemlidir. Kitabınızın içeriği ne kadar profesyonel ise, kapağı da o derece profesyonel olmalıdır. Peki, profesyonel bir kitap kapağı tasarımı ne gibi faydalar sağlar? Firmamızdan kitap tasarımı fiyatlarıhakkında ücretsiz bilgi için bizimle iletişime geçiniz. Firmamızda çalışan kitap tasarımcısı tarafından yaptığımız örnekleri sayfanın aşağısından inceleyebilirsiniz.

Kitap Kapağı Tasarımı Hakkında

Profesyonel Kitap Kapağı Tasarımı Faydaları

Yazarlar, bir kuş kadar özgürdürler ve bu nedenle özgür oldukları müddetçe çok daha profesyonel içerikleri çıkarabilirler. Ancak içeriğin kaliteli olması yetmez. Çünkü okuyucuların dikkatini çeken bir kapak tasarımının yapılması seafoodplus.info 7/24 olarak, sizlere kitap kapağı tasarımı hizmeti verirken, bu detaylara dikkat ediyor ve kitabınızın patlama yapması için kapağın aynı ölçüde dikkat çekici olmasına önem veriyoruz. Peki, profesyonel olarak gerçekleştirilen kitap tasarımının sağladığı faydalar nelerdir?

  • Profesyonel bir kitap tasarımı, karton bakımında kaliteli olur ve bu nedenle kitabı eline alan kişiler, kitaptan memnun kalır.
  • Kitap kapağının içeriği tanıtması ve ilgi çekici olması, kitabın tercih edilme ve beğenilme oranlarını artırır.
  • Kitap kapağı ile içerik arasında doğrudan ve sade bir bağın olması, kitabın satış oranlarını da artırır.
  • Kitap kapağı her zaman profesyonel programlar ile tasarlanmaz. Bazı durumlarda karakalem çalışmalar bile çok iyi sonuçlar verebilir.

Yukarıda bahsedilen unsurlar sebebi ile kitabınızın çok avantajlı hususları gün yüzüne çıkarabilir. Ajans 7/24 olarak, sizlere en eğlenceli ve profesyonel kitap kapağı dizaynları yapmaktayız.

Kitap Kapağı Tasarımında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Kapak tasarımı konusunda, belirli baskı ritüelleri dışında kesin kurallar bulunmaz. Çünkü kitap kapağı tasarımı hayal gücüne bırakılır. Ancak tamamen içerikten farklı olmaması gerekir. Bu nedenle, roman, ders ve okul kitaplarının kapağı tasarımı konusunda kendini kanıtlamış firmalardan hizmet almanız sizlere en çok faydayı oluşturacaktır. Peki, kitabınızın tasarımı konusunda nelere dikkat edilmesi gerekir?

  • Kitap kapağının içeriği yansıtması ve içeriği ilgi çekici bir şekilde okuyucuya anlatması gerekir.
  • Kitap tasarımı konusunda kâğıdının kaliteli olması gerekir.
  • Belirli bir program üzerinde yapılmamakla beraber, pek çok tasarım programından kitap kapağı tasarımı çıkarılabilir.
  • Genel itibari ile kitap kapağı dizaynı A5 boyutunda olmalıdır. Bu durum her kitapta farklılık gösterebilir.
  • Kapakta, kitabın çeşitli durumlarına göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle sayfa sayısı ve içerik gibi durumlar çok önemli olur.
  • Kitap kapağında yer alacak olan bilgilerin, sistemli bir şekilde kapağa yerleştirilmesi gerekir.
  • Kitapta vurgulanmak istenen düşünce, kapaktaki bilgilerin yerlerini etkileyebilir.
  • Kitap kapağında yaratıcılık isteyen ve kaliteli bir hizmete gerek duyan bir işlemdir.

Kitap Kapağı Tasarımı Hizmetimiz

Kitap kapağında özgürlük ile alakalı olması sebebi ile tasarımı yapan grafikerin bu alanda tecrübeli olması, kendine güvenmesi gerekir. Bunun yanında, roman kitap kapağı tasarımı ile kitabın satış oranları çok ama çok yüksek seviyelere çıkarılabilir. Bunun için Ajans 7/24 olarak sizlere profesyonel hizmeti, belirli bir kalite çerçevesinde sunmaya devam ediyoruz. Peki, kitap kapağı tasarımımızı nasıl gerçekleştiriyoruz?

  • Kapak dizayn hizmetimizi alanında uzman grafikerlerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz.
  • Kitap kapağı dizaynı ile ilgili sizlerden kapakta olması gereken tüm bilgileri alıyor ve daha sonra bu bilgiler ışığında, içeriğe uygun ve yaratıcı bir kitapların kapağı tasarımı yapıyoruz.
  • Roman kitaplarının kapağı tasarımlarını; Adobe, İnDesign ve Corel tasarım programları ile hayata geçirmekteyiz.
  • Sizler için tasarladığımız kitap kapaklarını, her türlü matbaa faaliyetinde kullanabilirsiniz.
  • Tasarımlarımızı, tasarımda istenilen durumlara göre 2 ila 3 gün içerisinde sizlere terslim ediyoruz.

Kitap Kapağı Tasarımı Fiyatları

Kitap kapakları profesyonel grafiker ekibimiz ile sizlere sunulmakta ve ekibimiz bu alanda tecrübeleri ile kendini kanıtlamış olmaktadırlar. Aynı zamanda, kitap kapağı tasarımı fiyatlarımız sizler için en uygun seviyede tutulur. Ajansımızdan ücretsiz fiyat teklifi alabilirsiniz. Peki, tasarım fiyatlarımızı hangi faktörler etkiler?

  • Kapağın tasarımının arkalı önlü olup olmadığı,
  • Grafiker ekibinin tasarım üzerinde harcadıkları emek,
  • Tasarımlara verilen revize sayıları,
  • İstenen ek talepler,
  • Tasarım hizmetinin aciliyeti, kitap kapağı dizayn fiyatlarını doğrudan etkiler.

Ajans 7/24 olarak, sizlere bu hususta en uygun fiyatları sunuyoruz. Sizlerde roman kitap kapağı tasarımı hizmetlerimizden yararlanmak isterseniz, bizlere telefon numaralarımız veya iletişim bölümündeki form aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir