ciceklerin yaşamımızdaki önemi / Organik Çiçek Nedir? Organik Çiçekler Neden Önemlidir?

Ciceklerin Yaşamımızdaki Önemi

ciceklerin yaşamımızdaki önemi

BİTKİLERİN DEĞERİ VE ÖNEMİ

Bitkilerin değerli ve önemli olmasının 7 nedeni vardır. Her gün, ister parklarda, ister doğanın vahşi doğasında, ister evlerimizin içini ve dışını gören bitkilerin basit zevkinde bitkilerle karşılaşıyoruz. Ama bitkilerin bu dünyadaki hayati rolünü gerçekten anlıyor muyuz? Düşüncenin kendisi, bizi çevreleyen güzel botaniklere daha fazla dikkat etmemizi sağlamalıdır.

BİTKİLERİN DEĞERLİ VE ÖNEMLİ 

GIDA  Güneş tüm enerjiyi sağlar. Hücrelerinde depolanan enerjiyi toplamak için bitkiler yeriz. Ve buradayız çünkü atalarımız yiyecek için bitki topladı. Tarımın yollarını daha kolay hale getirmek için öğrendiler ve yemesi için buğday ve mısır gibi ürünler üreten bitkiler yetiştirdiler. Yaklaşık farklı bitki türü yetiştirilmiş ve insanlar için besin olarak kullanılmıştır. 

İnsanlar hayvansal ürünlerin tüketimiyle yaşayabilseler de, inekler, domuzlar, koyunlar, tavuklar, tavşanlar ve diğer hayvanlar yaşamak için bitki yedikleri için bitkilerden sadece bir adım uzaktadır.

HAVA Soluduğumuz  hava temel olarak% 78 nitrojen ve% 21 oksijenden oluşur. Ancak hücrelerimizin güneşten kaynaklanan enerji, enerji üretmesi için hayati önem taşıyan oksijendir. Güneş parladığında, bitkiler enerji üretmek için güneş ışığını emer ve metabolizmalarının bir yan ürünü olarak havaya oksijen salmaya başlar. Sırayla Biz nefes  kurtuluşumuz için oksijen ve nefes  bitkiler gerektiren karbon dioksitlerXc. Derin nefes alın ve oksijen yüklü havada için ve bunun hayatta olduğumuz bitkiler sayesinde olduğunu anlayın.

SU  Suyun olduğu yerde yaşam vardır. Bitkiler, gezegenin su kaynağını dağıtarak ve saflaştırarak su döngüsünü düzenler. Bitkiler terleme yoluyla suyu topraktan köklerine ve atmosfere taşır. Nem bulutlarda birikir ve sonunda su damlacıkları yeryüzündeki yaşamı yeniden canlandırmak için yağmur olarak geri döner.

TIP  Reçeteli ilaçların çoğu bitki özlerinden veya sentezlenmiş bitki bileşiklerinden elde edilir. Aspirin, söğüt kabuğundan gelir. Nane yaprakları, boğaz pastilleri, kas kremleri ve burun ilaçlarında kullanılan menthaya sahiptir. Sıtma ilacının içeriğinde bulunan kinin,

Kınakına ağacının kabuğundan elde edilir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünya nüfusunun yaklaşık% 65 -% 80'i, birincil sağlık hizmeti olarak bütüncül bitki temelli tıbbı kullanıyor.

SAĞLIK Bitkiler, binaların içinde ve toplulukların içinde dokunduklarında sağlık, mutluluk, farkındalık ve üretkenliği artırır. Bir ev veya işyerine canlı bitkiler dahil etmek havayı, nemi canlandırır ve daha iyi bir sağlık için stres seviyelerini düşürür.

HABITAT ve GİYİM  Bitkiler, yaşam için gerekli olan yüzlerce benzersiz habitat sağlayan dünyanın çeşitli manzaralarının omurgasını oluşturur. Bir tepedeki otlar rüzgarda sallanırken çiçekler tarlalarda dans eder. Ağaçlar, yaşam alanlarında dik durur ve dünyanın dinamik ciğerleri gibi davranarak her yerde yaşamı güçlendirir. Kuşlar bir ağaçta, çalılıklarda ve hatta uzun otlarda rahat bir yuva yapmak için saman, yaprak, ağaç kabuğu, tüyler, kıllar ve diğer öğeleri toplar. Atalarımız, evlerini korumak için otlardan veya palmiye yapraklarından yapılmış sazdan çatılar ve ahşap kullandılar. Endüstriyel kenevir, yıl önce kullanılabilir lif haline getirilen ilk bitkilerden biriydi. Tüm çeşitlilikleriyle bitkiler, yaşam döngüsünü hareket ettirir.

İKLİM   Yaşadığımız mevcut iklim değişikliğinden çevreye salınan aşırı karbon sorumlu tutulmuştur. Ancak bitkilerin karbonu havadan çekerek depoladıkları nadiren açıklanır . Bitkiler, fosil yakıtları yakmamızdan üretilen karbondioksitin çoğunu atmosferden uzak tutmaya yardımcı olur. Ilıman iklimimizi, dünyamızı kaplayan sürekli yeşil manzaraya borçluyuz

Ahmet TAŞÇI

Yararlanılan kaynak: seafoodplus.info

Bitkiler ekosistemin sürdürülebilirliği için gereklidir. Fotosentetik canlılar güneşten gelen enerjinin yeryüzünde tutulmasını ve besin zinciri yoluyla diğer canlılara aktarılmasını sağlar. Bu canlılar fotosentez ile karbondioksit özümlemesi yaparak besin üretirken aynı zamanda suyun fotolizi ile de oksijen üretir.

Bunun sonucunda yeryüzündeki madde döngüsünü gerçek­leştirir, atmosferdeki karbondioksit ile oksijen dengesini korur. Verimli toprakların su, rüzgâr vb. etkiler sonucunda erozyonla kaybolmasını önler. Gıda sanayinde, eczacılıkta, mobilya ve dekorasyon işlerinde kullanılır.

Pamuk ve keten gibi bitkilerin dokuma ve tekstil sanayinde önemi büyüktür. Eterik yağ üreten birçok bitki, esans ve parfüm üretiminde kullanılır. Yağlı bitki tohumlarından elde edilen yağlar ile biyodizel üretilir. Bütün bitkiler kök, gövde, yaprak, meyve ve tohum gibi kısımları ile canlılara barınak oluşturur.

Süs bitkileri yaşanılan çevrenin güzelleştirilmesinde kullanılır. Bitkilerin kök, gövde, yaprak, meyve ve tohum gibi kısımları, bitkilerle beslenen tüm canlılar için besin kaynağıdır. Daha kısa sürede daha fazla ürün elde etmek için kullanılan bitki hormonları, sağlığa ve ekonomiye uzun vadede yarardan çok zarar getirmektedir.

Kategoriler Biyoloji, Canlılarda Enerji Dönüşümleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir