bronşit nebulizatör / Kompresörlü Nebulizatör – Tuğsan Medikal

Bronşit Nebulizatör

bronşit nebulizatör

Sayın Meşlektaşımız,

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Nebulizatör cihazı verilmesine ilişkin sağlık kurulu raporlarında aranan şartlar aşağıdadır. Reçete Karşılarken bu maddelerin göz önünde bulundurulması, özellikle "... 6 (altı) yaşın üstünde olup ek sorunu (örneğin nörolojik bir sorun) nedeniyle solunum fonksiyon testi yapılamayan hastalarda bu durumun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi koşuluyla nebülizatör cihazı bedelleri Kurumca karşılanır." maddesi gereği, 6 yaş üstünde olan hastalarda solunum fonksiyon testi yapılamamasına neden olan ek sorunun da raporda belirtilmesi hususunda dikkatinizi rica ederiz.

17. Bölge
Zonguldak Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

NEBULİZATÖR

(1) Nebulizatör cihazı verilmesine ilişkin sağlık kurulu raporlarının,
a) Erişkin hastalar için; Göğüs Hastalıkları veya Alerji Hastalıkları uzmanlarından en az birinin yer aldığı sağlık kurulu tarafından düzenlenmesi gerekmektedir.
b) Çocuk hastalar için; Çocuk Alerjisi uzmanı veya Çocuk Göğüs Hastalıkları uzmanı, bu uzman hekimlerin bulunmadığı sağlık kurumlarında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlarından, en az birinin yer aldığı sağlık kurulları tarafından düzenlenmesi gerekmektedir.

(2) Sağlık kurulu raporu ekinde solunum fonksiyon testi (SFT) ve gerekiyorsa arteriyel kan gazı (AKG) sonuçlarını gösterir belge eklenecektir.

(3) Kompresör tipi nebülizatör bedelleri Kurumca karşılanacak olup ultrasonik nebulizerler bedelleri Kurumca karşılanmaz.

(4) Erişkin hastalarda cihazın verilmesine ilişkin olarak; inhaler preparatları ve inhaler preparatların kullanılmasına yardımcı aletleri (airchamber, spacer v.b.) kullanamadığı sağlık kurulu raporu ile belgelenen,
a) Stabil kronik akciğer hastalığı olanlarda; FEV1≤40 ise AKG değerlerine bakılmaksızın, FEV1>40 ise; AKG’da PaO2≤55 mmhg veya SaO2≤ 88 olması.
b) Persistan astımlı hastalarda; FEV1 veya PEFR≤%60 veya FEV1 veya PEFR % 60–80 arasında olup günlük PEFR veya FEV1 değişkenliği %30’un üzerinde,
c) Bronşiektazi tanısı ile birlikte kalıcı hava yolu obstrüksiyonu olan hastalarda; stabil dönemde FEV1≤ 40 olduğu sağlık kurulu raporunda belirtilmesi ve dayanağı belgelerin rapor ekinde yer alması koşuluyla nebülizatör cihazı bedelleri Kurumca karşılanır.

(5) Çocuk hastalarda cihazın verilmesine ilişkin olarak;
a) Persistan astımlı hastalarda; FEV1 veya PEFR≤%60 olan veya FEV1 veya PEFR % 60–80 arasında olup günlük PEFR veya FEV1 değişkenliği %30’un üzerinde olması veya
b) 14 (on dört) yaşın üstündeki hastalarda; FEV1 veya PEFR≤40 olması veya
c) 6 (altı) yaşın altındaki hastalar ve 6 (altı) yaşın üstünde olup ek sorunu (örneğin nörolojik bir sorun) nedeniyle solunum fonksiyon testi yapılamayan hastalarda bu durumun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi koşuluyla nebülizatör cihazı bedelleri Kurumca karşılanır.
ç)Astımlı çocuklarda sadece ağır veya çok ağır (hayatı tehdit eden) astım krizlerinde kan gazı değişikliği olabilir. Astım krizinde olmayan persistan ağır astımı olan çocuklarda arteryal kan gazı sonuçları, ister 6 yaş altı isterse 6 yaş üstü olsun nebülizer cihaz endikasyonu için aranmaz.

(6) Solunum fonksiyon testi yapamayan ve kronik akciğer hastalığı tanısı almış çocuklarda, bronkopulmoner displazi, bronşiolitis obliterans tanılı hastalarda, interkostal adaleleri çalışmayan veya mental retarde (IQ≤40) olan nörolojik sorunlu hastalarda PaO2≤55 mmHg veya SaO2≤88 olması halinde bu durumun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.

21.02.2019

Oda Duyuruları

11610 Okuma

Geri

Çocuklarda Nebulizatör Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

1. Uygulama öncesi ellerinizi sabunlu suyla yıkayınız.

2. Nebulizatörü çantasından veya kutusundan çıkartınız. Kutudan bağlantı hortumu, çocuk ve yetişkin maskesi, ağızlık aparatı, hazne, ve hava filtresi çıkacaktır.

3. Hortumun bir ucunu nebulizatöre bir ucunu haznenin altına yerleştiriniz.

4. İlacı paketinden çıkartınız. Hazne içine boşaltınız. İlacı seyreltmek için 2-3 cc ilave serum fizyolojik koymanız ilaçtan yararlanmayı artırmaktadır. (100 cc’lik serum fizyolojik alabilirsiniz). Çocuk çok huzursuz oluyorsa ve ilaç alımı uzun sürüyorsa konulmayabilir.

5. Dik pozisyon oturmaya dikkat ediniz. Çocuğunuzun başını dik pozisyonda tutunuz, hafifçe başını arkaya alınız

6. Beş yaşından küçük çocuklar ve bebekler maske ile ilaç verilmelidir. Maske çocuğun ağız ve burnunu içine alacak şekilde olmalıdır. Beş yaşından büyük çocuklar ağızlık parçasıyla ilacı uygulayabilir.

7. Makinenin fişini takınız ve düğmesine basınız.

8. Maskeli hazne kullanıyorsa çocuğunuzun nefes alıp vermesi yeterlidir. Ağızlık parçası ile uyguluyorsanız ağızlık parçasının ağzını dişlerinizin arasına yerleştiriniz ve dudaklarınızla cihazı sıkıca kavrayınız. Ağzınızdan DERİN ve YAVAŞ nefes alıp veriniz.

9. Nebulizasyon haznesinde ilaç bitince uygulamayı bitirebilirsiniz. Buhar gelmemeye başlayınca hazne içini kontrol ediniz.

10. Uygulama sonrası ağız içinde pamukçuk oluşmaması ve öksürük oluşmaması için bol suyla ağız ve boğazınızı gargara ediniz. Suyu yutmayınız. Suyla gargara yerine dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Küçük çocukların su içmesi veya beslenmesi önerilir.

11. Uygulama bittikten sonra fişini çekmeyi unutmayınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

– Her uygulama sonrası olmasa bile günde bir defa hazneyi, maskeyi, ağızlık kısmını sudan geçirebilirsiniz. Haftada bir sabunlu su ile yıkayınız ve bol su ile durulayınız. Hortumları yıkamayınız 1-2 ayda bir hazne setini değiştirmeniz uygun olabilir.

– Sterilizasyon için sabunlu su yerine 1 kısım beyaz sirke ve 3 kısım ılık su karşımı kullanılabilir veya 10 dakika su içinde kaynatarak sterilize edilebilir.

– Nebulizatör filtresini kullanım talimatının önerdiği sürelerde değiştiriniz.

– Nebul tarzındaki ilaçlar maskeyle çok uzun süre kullanıldığında saç köklerine ve göze zarar verebilir. Bu nedenle çocuğunuzun başına bone ve gözlük takmanız faydalı olabilir. Gözlük basit çocuk gözlüğü olabildiği gibi yüzücü gözlüğü olması idealdir.

– İlacınızı doktorunuzun önerdiği doz ve sürede kullanınız.

– Nebulizatörü kullanım talimatından daha uzun çalıştırmayınız.

– Uygulama bittikten sonra fişini çekmeyi unutmayınız.

/0 Yorumlar/tarafından admin

Tıbbi Nebulizatör bronşit tedavisi için. Kamera agains - Stok görsel

Anahtar Kelimeler

  • Nebülizör Fotoğraflar,
  • Nefes almak Fotoğraflar,
  • Akciğer Fotoğraflar,
  • Alerji Fotoğraflar,
  • Alerji İlacı Fotoğraflar,
  • Astımlı Fotoğraflar,
  • Beyaz Fotoğraflar,
  • Bronş Ağacı Fotoğraflar,
  • Bronşit Fotoğraflar,
  • Duman zehirlenmesi Fotoğraflar,
  • Ekipman Fotoğraflar,
  • Elektrikli Ev Aletleri Fotoğraflar,
  • Fotoğrafçılık sanatı Fotoğraflar,
  • Hasta Fotoğraflar,
  • Hastalık Fotoğraflar,
  • Hastane Fotoğraflar,
  • Kompresör Fotoğraflar,
  • Maske Fotoğraflar,
  • Tümünü gör

Sıkça sorulan sorular


Royalty-free lisans ne anlama gelir?
Royalty-free lisanslar, telif hakkı olan görselleri ve video klipleri, söz konusu içeriği her kullandığınızda ödeme yapmanıza gerek olmadan, kişisel ve reklam amaçlı projelerde kullanmak üzere bir kez ödeme yapmanıza olanak verir. Bu herkesin avantaj elde ettiği bir durumdur ve bu yüzden iStock’ta yer alan her türlü içerik sadece royalty-free olarak kullanılabilir - tüm Nebülizör görseller ve videolar dahil.
iStock’ta hangi tür royalty-free içerikler mevcut?
Royalty-free lisanslar, stok görselleri reklam amaçlı olarak kullanmak isteyenler için en iyi seçenektir; bu nedenle iStock’ta yer alan tüm içerikler — fotoğraf, ilüstrasyon veya video klibi — royalty-free olarak kullanılabilir niteliktedir.
Royalty-free görselleri ve video klipleri nasıl kullanabilirsiniz?
Sosyal medya reklamlarından billboard’lara, Power Point sunumlarından uzun metraj filmlere kadar (Nebülizör görsel ve videoları dahil) tüm stok görsellerimizi projelerinize uygun olacak şekilde değiştirmekte, yeniden boyutlandırmakta ve özelleştirmekte özgürsünüz. Sadece haber amaçlı kullanım için” olan , (sadece haber amaçlı projelerde kullanılabilen ve değiştirilemeyen) fotoğraflar hariç, olasılıklar sınırsızdır.

Royalty-free görseller hakkında daha fazla bilgi alın veya stok fotoğraflar hakkında SSS’leri görün.

C102 Total

Nebülizatör birkaç parçadan oluşabilir:

Ana birim veya kompresör
İlacın eklendiği nebülizatör kiti
Ana birimi nebülizatör kitine bağlayan hortum
Ağız yoluyla ilacı solumaya yönelik ağızlık
Burun yoluyla ilacı solumaya yönelik burunluk
Maske
Hava filtresi
Nebülizatör kiti, ağızlık, burunluk ve maskenin her kullanımdan sonra temizlenmesi önerilir (ancak her kullanım gününden sonra bu zorunludur). Ilık su ve hafif bir deterjan ile yıkanabilirler. Daha sonra, temiz sıcak musluk suyu ile iyice durulanmalı ve temiz bir yerde kurumaya bırakılmalıdır.

Dezenfeksiyon haftada bir yapılmalıdır. Bu, bu parçaların yaklaşık 10 dakika kaynatılmasıyla yapılabilir; ancak PVC parçalar (bazı maskeler ve tüpler) kaynatılmamalıdır, aksi takdirde hızla sertleşir ve deforme olurlar. Alternatif olarak, piyasada bulunan bir dezenfektan kullanın. Dezenfeksiyondan sonra temiz suyla iyice durulayın; dezenfektanın tedarikçisi tarafından verilen talimatları uygulayın.

Ana birim ve hortumun gövdesi kapsamlı temizlik gerektirmez, ancak tabii ki su ile yumuşak bir bez ve hafif bir deterjan kullanılarak temizlenebilir. Gövdeyi silin ve yumuşak temiz bir bezle hemen kurulayın.

Hava filtresi yıkanmamalıdır. Çok ıslanması durumunda tıkanıklıkları önlemek için değiştirilmesi gerekir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır