32 haftalık gebelikte ilişkiye girilirmi

32 Haftalık Gebelikte Ilişkiye Girilirmi

32 haftalık gebelikte ilişkiye girilirmi

Gebelik sürecinde cinsel ilişki bazı dönem ve durumlarda bebeğe ya da anneye zarar verebilir. Bu durumda doktor zaten cinsel ilişkiyi yasaklayacaktır. Bu durumda bebek veya anne zarar göreceği için cinsel ilişki dini açıdan da girilmesi sakıncalı olabilir. Bir doktora danıştığınız sürece tıbbi engel yoksa dinen cinsel yaşamınızın sürmesine engel yoktur.

37 Haftalık Gebelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Gebeliğin son ayı anne için sancılı dönemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son ay anne adayının karnı belirgin şekilde şiştiği için hareket konusunda ve yürüme konusunda sorunlar yaşanabiliyor. Bu süreçte anne adayının cinsel ilişkiye girmesi konusunda da soru işareti vardır.

Uzmanlar hamilelik boyunca tıbbi engel olmadıkça cinsel ilişkinin mümkün olduğunu belirtiyor. Ancak 37. hafta  gebelikte cinsel ilişkiye girmek sıkıntı yaratabilir. Bu dönemde anne adayı hareket etmekte zorlandığı için cinsel ilişkide de rahat edemeyecektir. Bu haftada fiziksel değişimler yüzünden cinsel yaşam zorlayıcı olacağı için sınırlama şarttır. 

Bu haftada annenin karnı belirgin oranda büyür. Bebek ve rahim artık iç organlara baskı yaptığı için birçok fiziksel aktivite zorlayıcı olacaktır. Anne adayı için cinsel ilişki keyiften çok bir eziyete dönüşeceğinden bu dönemde cinsel ilişkiye ara vermek doğru olacaktır. Gebeliğin son ayı olan 36. haftadan itibaren bu konuda çiftler cinsel ilişkiye sınırlandırma getirmelidir.

Hamileyken İlişkiye Girmek Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamile olan kadınların hayatlarında fiziksel ve duygusal olarak birçok değişim yaşanır.  Bu dönemde anne adaylarının cinsel istekleri de etkilenir.  Hamilelik döneminde ilişki yaşamanın bebeğe zarar vereceğine dair bir algı vardır. Ancak hamilelik döneminde cinsel ilişki bebeğe hiçbir şekilde zarar vermez. 

hamile pantolonu

Gebelik sürecinde düşük ve erken doğum tehlikesi yoksa bebek bir zarar görmez. Hamileliğin son döneminde erken doğum, ilk  ayında düşük tehlikesi için cinsel ilişki sakıncalıdır. Son dönemlerde erken doğum tehlikesi yoksa doktorunuz cinsel ilişkiye izin verebilir. Ancak ilk üç ay doktorunuzdan cinsel ilişki için izin çıkmayacaktır. Hamilelik döneminde ten ve cinsel uyumun anne ve bebek için yararı olduğu da yapılan araştırmalarla ortaya koyulmaktadır.

Hamileyken Korunmasız Cinsel İlişkiye Girilir mi?

Hamilelik döneminde cinsel yaşam çiftler için çok önemli bir süreçtir. Gebelik döneminde cinsel yaşam kontrollü bir şekilde sürdürülebilir. Hamile olan kadınlar için cinsel yaşamda korunma da en çok merak edilen konuların başındadır.

Gebelik döneminde rahim ağzı kanalında yer alan salgı; cinsel ilişki anında anne adayının vücuduna girecek sperm ve bakterilere engel olur. Bir bariyer görevi gören salgı anne adayını yeni bir gebelikten uzak tutar.

Erkek sperminin içinde prostaglandin adlı bir madde yer alır. Bu madde rahim ağzında kasılmalara yol açabilir. Bu yüzden cinsel ilişki sırasında korunma gerekebilir.  Korunmanın olmadığı süreçte kasılmalara engel olmak adına geri çekilme metodu tercih edilebilir. Hamileyken korunmasız cinsel ilişkiye girilebilir.  Ancak her duruma karşı doktorunuzdan bu konuda tavsiye almalısınız.

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Hamile iken cinsel yaşamın ne kadar sürdürülebilir olduğu anne adayları için en merak edilen ve onları en çok endişelendiren konuların başında gelir.

Hamilelik dönemi boyunca cinsel yaşamlarının nasıl değişeceği, cinsel yaşamlarını sürdürürken neyi yapıp neyi yapmamaları gerektiği, cinsel yaşamı sürdürmelerinin bebek üzerindeki etkileri hep merak konusudur.

Fakat, bu kaygıların yapılan bilimsel araştırmalar sonucu gereksiz olduğu ortaya çıkmıştır. Hamilelik döneminin hiçbir haftasında cinsel yaşamın kaygı yaratacak bir durum olmadığı görülmüştür. Yani erken gebelik haftasında cinsel ilişkiye girilip düşük olduğunda ya da hamilelik döneminde devam eden cinsel yaşamın sonrasında erken doğum olması tıbbi bir sebebe dayanmaz.

Bir de "hamilelik döneminde cinsel ilişki ne kadar devam edebilir?" sorusu her anne adayının aklında olan sorulardan biridir.

Kısa ve net bir cevap olarak; anne adaylarının doktorları özel bir uyarıda bulunmadıkça hamilelik döneminin her kademesinde cinsel ilişkiye girebileceklerini söyleyebiliriz.

Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır. Zaten gebelik belirtileri oldukça yoğun yaşandığı için ilk 3 ay cinsel keyif ertelenebilir.

Bir de; 36. ve 37. haftadan sonra fiziki değişimler sebebiyle cinsel yaşamı sürdürmek çiftleri zorlayabileceğinden sınırlandırmaya gitmek gerekebilir. Yani son haftalarda yaşanan cinsel ilişki zevkten çok eziyete dönüşebilir.

Özetle; hamilelik dönemi normal devam ediyorsa, anne adayı kendini iyi hissediyorsa ve cinsellik yaşamak için gerekli motivasyona sahipse bunu yaşaması tehlikeli değildir.

Hamilelikte cinsel ilişki yaşamanın zararlı olabileceği durumlar ise şu şekildedir;

  • Vajinal kanama,
  • Rahim ağzında zamanından önce açılma,
  • Amniyotik sıvı sızıntısı,
  • Erken doğum yapma riski,
  • Daha önce erken doğum ya da düşük yapmış olmak,
  • Plasentanın servikal boşluğu kapatması,
  • Çoğul gebelik.

Bu durumların dışında hamilelik, cinsel ilişkiye engel değildir. Hatta hamilelik döneminde cinsel ilişki yaşamanın rahatlamak, gevşemek, zevk almak ve doğuma hazırlanma açısından faydası bile vardır.

Ayrıca seks sırasında Kagel egzersizi yapmanız doğumdan sonra daha hızlı toparlanmanızı, eşinizle birlikte daha çok zevk almanızı sağlayacak ve doğum esnasında yırtık oluşma ihtimalini düşürecektir.

Bunun yanı sıra; hamilelik döneminde yaşanan cinsel ilişkinin duygusal olarak eşlerin birbirine daha da yakınlaşmasını sağlaması, anne adayının bedenindeki değişimlere alışmaya çalışırken yaşadığı gerginliği bu sayede azalttığı ve ilişkiyi daha da özel hale getirdiği bilinmektedir.

Hamilelik dönemi ilerledikçe anne adayının şefkat görme ve sevilme ihtiyacı da arttığından tensel temas isteği daha da ortaya çıkar. Ama önemli olan erkeğin bunu sadece cinsel bir istek olarak algılamamasıdır. İki tarafta cinsel keyfin birleşmeden ibaret olmadığının farkına varmalı; bunu oral seks, mastürbasyon, masaj gibi seçeneklerle de yaşayarak doyuma ulaşılabileceklerini bilmelidirler.

Benzer Yazılar

Mesane Kanseri Belirtileri Nelerdir?
Mesane Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Tam olarak sebebi belirlenmemiş olan bu hastalığın her yaşta görülmesi mümkün olduğu gibi, çoğunlukla 60 yaş üstünde görüldüğünden ileri yaş hastalığı olarak düşünülebilir.

Devamı

Prostat Belirtileri
Prostat Belirtileri

Belirtileri, büyüme oranı ve kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı kişiler büyüme başladığı halde bu büyümenin farkında olmayabilirler.

Devamı

Mucizevi Güç: Su!
Mucizevi Güç: Su!

Suyun yaşamımızdaki katkısı büyük. Öyle ki; su olmadan organlarımızın çalışabilmesi ve yaşamımızı devam ettirmemiz mümkün değil! Su, bizim vazgeçilmez yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve her şeyin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Devamı

Hamilelikte Cinsel İlişki: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiftler arasında en çok merak edilen konulardan biri de "hamileyken ilişkiye girilir mi?" konusudur. Gebelik döneminde “cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.” algısı riskli gebelikler haricinde yanlıştır. Gebelik döneminde kadındaki fizyolojik ve duygusal değişiklikler bazen de erkekteki duygusal değişimler, çiftin cinsel yaşamını ister istemez etkilemektedir. Cinsel hayatın tamamen sıfırlanması ise çiftin sadece cinsel yaşamını değil; evliliği, ilişkiyi, paylaşımı ve ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir.

Hamilelikte cinsel ilişki için belirleyici olan gebeliğin sağlıklı ilerleyip ilerlemediğidir. Yani gebelik riskli ise, çiftin cinsel ilişki için mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir. Hamilelik sürecinde ortaya çıkan sorunların doğrultusunda cinsel ilişkini kısıtlanması gerekebilir. Özellikle düşük riski, erken doğum riski, kanama ve enfeksiyon gibi sorunlar hamilelikte cinsel ilişkiyi sınırlandırmaktadır.

Hamilelikte Cinsel İlişkinin Faydaları Nelerdir?

Hamileyken ilişkiye girmek sandığınız gibi zararları olan bir durum değildir. Aksine hamilelikte ilişki, psikolojik ve fizyolojik birçok faydası vardır.

  • Hamilelik sırasında ya da hamilelik dışında fark etmez, eğer özel bir durum yoksa, cinsellik faydalıdır. Rahatlamanızı, gevşemenizi ve zevk almanızı sağlar. Ayrıca, hamilelikte cinsel ilişki, doğuma hazırlanmanıza da yardımcı olur.
  • Bunula birlikte, hamilelikte cinsel ilişki sırasında Kegel egzersizleri yapmanızdır. Kegel egzersizleri, doğumdan sonra toparlanmanızı hızlandıracak ve doğum sırasında yırtık oluşması ihtimalini de azaltacaktır. Ayrıca bu egzersizler hem sizin hem de eşinizin aldığı zevki artıracaktır.
  • Fiziksel olarak rahatlama ve esnemenin yanı sıra hamilelikte cinsel ilişki, duygusal açıdan eşiniz ile sizi yakınlaştırmasıdır. Gergin olduğunuz ve bedeninizdeki değişimlere alışmaya çalıştığınız bu dönemde, eşiniz ile kuracağınız yakınlıklar, birbirinizi anlamanızı kolaylaştırıp, ilişkinizi güzelleştirecektir.

Hangi Durumlarda Hamilelikte Cinsel İlişkiden Kaçınmalı?

Doktorunuz hamilelikte cinsel ilişki konusunda sınırlamalar getirebilir. Örneğin; hamilelikte ilişki sonrası kanama oluyorsa cinsel ilişkiden kaçınmanız gerekir. Gebelikte ilişki olmaması gereken diğer durumlar ise şöyledir:

  • Erken doğum yapma riski,
  • Vajinal kanama,
  • Amniyotik sıvı sızıntısı,
  • Rahim ağzının zamanından önce açılması,
  • Plasentanın servikal boşluğu kapatması,
  • Çoğul gebelik,
  • Düşük ya da erken doğum geçmişi.
Hamileyken de doğum sigortası yaptırabileceğinizi biliyor musunuz? Hamilelik ve doğum masraflarını güvence altına almak için doğum sigortası teklifi almayı unutmayın!

Hamilelikte Cinsellik Nasıl Olmalı?

Hamilelik sırasında cinsel ilişkiye girilebilir ve normal ilişki rutininizi değiştirmenize gerek yoktur. Ancak bedeninizde bazı değişiklikler olacağı için daha rahat etmenizi sağlayacak değişiklikler yapabilirsiniz.

Aşağıda hamilelikte cinsel ilişki düzeninde yapmanız gereken değişiklikler hakkında tavsiyelerimizi okuyabilirsiniz. 

  • Yorgunluk, hormon değişimleri, göğüste hassasiyet, kilo alımının yarattığı güvensizlik cinsel ilişkiyi etkileyebilir. Bazen enerjinizi geri kazanmak için dinlenmeniz gerekir, kendinize zaman tanıyın.
  • Klasik misyoner pozisyonu sizi rahatsız edebilir. Bu durumda yan yana pozisyonlar ya da sizin üstte olduğunuz pozisyonları tercih edebilirsiniz.  
  • Göğüsleriniz büyüdüğü için hassaslaşabilir ve ağrıyabilir. Partnerinizin bedeninizin farklı yerlerini keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Göğsünüzde oluşan değişiklikler nedeniyle göğüs uçlarının direkt uyarılmasından kaçınmanız gerekebilir.  
  • Pelvis bölgenize kan akışı artacağı için cinsel organınız şişerek daha hassas olacaktır. Bazı kadınlar için hassasiyet, cinsel ilişki sırasında rahatsız hissedilmesine neden olabilir.  

Hamilelikte Cinsel İlişki için Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Doktorunuzun yasakladığı dönemlerde kesinlikle cinsel ilişkiye girmeyin.
  • Cinsel ilişki esnasında ya da sonrasında kanamanızın olması halinde mutlaka doktorunuza başvurun.
  • Kimyasal kayganlaştırıcı maddelerin kullanımından kaçının.
  • Aromalı prezervatif kullanımından uzak durun.
  • Hamilelikte ilişki pozisyonları hakkında doktorunuza danışmayı unutmayın.

9 Aylık Hamileyken İlişkiye Girilir mi?

Anne adayı kendini iyi hissettiği her ayda cinsel ilişkide bulunabilir. Ancak gebeliğin son 5 haftasına girildiğinde cinsel ilişki sıklığı azaltılmalıdır. Çünkü spermin prostaglandin hormonu içermesi nedeni ile serviksin açılmasına ve meme başının uyarılması nedeni ile oksitosin salgılanması rahim kasılmalarına yol açabilir.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 10 Temmuz 2018 Salı

Güncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma

Hamileyken ilişkiye girilir mi?

Hamileyken Cinsel İlişki (Seks)

Hamileyken ilişkiye girilir mi? ya da hamileyken ilişkiye girersem zararlı olur mu? Şeklinde sorular sıkça almaktayım. Tüm dünyada gebelik süreci boyunca cinsel ilişkiye girmenin ne kadar doğru olup olmadığı sorgulanmaktadır ve sorgulanmaya da devam edecektir. Özellikle sıkça sorulan sorulara bakalım ve cevaplayalım;

Hamileyken ilişkiye girmek, hamileyken ilişkiye girmek tehlikeli mi? hamileyken ilişkiye girmenin zararları? hamileyken ilişkiye girilir mi? hamileyken ilişkiye girmek günah mı? hamileyken ilişkiye girmek zararlı mı?

Hamileyken İlişkiye Girmek

Hamilelik sırasında anne adayının cinsel tutumu eskiye nazaran çok değişkenlik gösterir. Bunu etkileyen temel faktörler kadının duygu durumu, kültürel nedenler, sosyal ve psikolojik nedenlerdir.

Gebelik sürecindeki eşler arasındaki cinsel tutum ve faaliyetlerin gebeliğin seyrine nasıl etki ettiği ve sağlıklı bir gebelikte cinsel ilişkinin nasıl olması gerektiği üzerine tüm dünyada birçok bilimsel çalışma ve yayın vardır. Bu önemli konuyu tüm dünyada yapılmış bilimsel çalışmalar ışığında kanıta dayılı tıp zemininde anlatacağım. Bu nedenle bilimsel çalışmalarda nasıl sonuçlar çıkmış olduğuna beraber göz atalım isterseniz.

Dr. Schaffir tarafından 2002 yılında yapılan bir çalışma, çeşitli yöresel ve kentsel topluluklarda yaşayan toplumların çoğunluğunun düşüncesine göre cinsel ilişkinin doğumu erken başlatacağına yönelik önyargılı inançları olduğunu tespit etmiştir. Fakat zaman içinde yapılan bilimsel çalışmalar bunun sadece önyargı olduğunu ve gerçekle bağdaşmadığını ortaya çıkardı.

Hamileyken ilişkiye girmek tehlikeli mi?

2000 yılında Dr. Bartellas ve çalışma arkadaşları yaptıkları çalışmada, hamileyken yaşanan cinsel ilişkinin erken doğuma veya kadının erken suyunun gelmesine neden olabileceğini savunsa da, daha yakın zamanda Pekin de yapılan güncel bir bilimsel çalışmada Dr. Zhang ve çalışma arkadaşları tarafından yapılan bir vaka kontrol çalışmasında Dr. Bartellasın tam tersine, cinsel aktivitenin erken doğum için bağımsız bir risk olduğunu bulmuştur. Yani cinsel ilişki erken doğum riskini arttırmaz sonucunu bulmuşlardır.

Bundan başka, bazı sık sorulan sorular var 8 aylık hamileyken ilişkiye girilir mi? gibi. Bu sorunun cevabı için Dr. Sayle ve arkadaşları 2001 yılında yaptıkları bilimsel çalışmada 29 hafta ile 36 hafta arasında cinsel ilişkiye girmenin erken doğum riskini arttırmadığını tespit etmişlerdir.

Dr. Tan ve arkadaşları tarafından 2007 yılında yapılan başka bir randomize kontrollü bilimsel çalışmada ise, tüm gebelikleri boyunca cinsel ilişki yaşayan kadınlar ile cinsel ilişki yaşamayan kadınlar karşılaştırılmış ve bu iki grup arasında normal doğum oranı, sezaryen (CS) doğum oranı veya yeni doğan bebeklerinin sağlığı açılarından hiçbir farklılık tespit edilmemiştir.

9 aylık hamileyken ilişkiye girilir mi? sorusuna cevap veren 2013 yılında Dr. Omar ve arkadaşlarının yaptığı randomize (rastgele) kontrollü bilimsel çalışmanın sonucu 35. gebelik haftasından sonra yaşanan cinsel ilişkilerin  gebeliğin seyrinde fark yaratmadığını göstermiştir.

Hamileyken cinsel ilişki yaşamak sakıncalımı?

Gebelikte cinsel ilişki yaşamak sakıncalımı? sorusunun cevabına ulaşabilmek için 1984 yılında çok sayıda gebe üzerinde bir bilimsel çalışma yapılmıştır.

Collaborative Perinatal Projesinde çalışan Dr. Klebanoff ve arkadaşları gebeliklerinin son üç aylık dönemlerinde (6 aydan doğuma kadar) cinsel ilişkiler yaşayan 39,217 tane gebede yaptıkları bilimsel gözlemlerde olumsuz bir sonuç veya erken doğum saptamamışlardır. Yani gebelik sürecinde cinsel ilişkiler ile gebeliğin olumsuz sonuçları arasında bir ilişki bulunamamıştır.

Yapilmış bilimsel çalışmaların ışığında yazılan ve Kadın doğum uzmanlarının en çok okudukları textbooklardan(ana ders kitabı) biri olan 2014 yılı Williams Obstetrics’e göre, "Sağlıklı hamile kadınlarda cinsel ilişki genellikle zararlı değildir... Özellikle hamileliğin geç döneminde cinsel ilişki zararlı bulunmamıştır... Oral-vajinal ilişki bazen tehlikelidir ' şeklinde belirtilmektedir.

Hamileyken ilişkiye girmenin zararları

Görüldüğü üzere şimdiye kadar yapılmış olan bilimsel çalışmalarda hamilelik sırasında cinsel ilişkinin zararı olup olmadığına yönelik önerileri konusunda %100 fikir birliği yoktur. Ne var ki bu bilimsel çalışmaların büyük çoğunluğu gebelik sırasında cinsel ilişkinin ve sıklığının gebelik süreci ve yeni doğan bebek sağlığı açılarından bir fark yaratmadığını yani zararsız olduğunu belirtmektedirler.

Özellikle gebeliğin son üç ayında yapılan çalışmalar daha fazladır ve sonuçlara göre yine gebeliğin son üç ayında da cinsel ilişkin gebelik ve bebek açısından güvenli olduğunu bize bildirmektedirler. Tıbbi kayıtlar, sağlıklı hamile kadınlarda cinsel ilişkinin anne veya yenidoğan sağlığının etkilendiğine dair herhangi bir kanıt göstermemektedir.

Sevgili anne adayları bu yazımda hamileyken ilişkiye girilir mi? sorusuna en iyi cevabı verecek olan bilimsel çalışmaların sonuçlarını sizinle paylaşarak sizin de bu konuya vakıf olmanıza yardımcı olarak cevap vermek istedim. Gebelik sürecinizi en mutlu şekilde geçirmenizi ve bebeğinizi sağlık ve mutlulukla kucağınıza almanızı temenni ederim.

  1. Önceki
  2. Sonraki

Hamilelikte eşinizin içinize boşalması sakıncalı mı?

HAMİLEYKEN CİNSEL İLİŞKİYE GİRİLİR Mİ?

Hamilelikte eşinizin içinize boşalması sakıncalı mı

Hamilelik döneminde 32. haftaya dek cinsel ilişki mümkündür. Elbette ki risk taşımayan gebeliklerde bu böyledir. Gebeliğiniz doktorunuzun kontrolünde ve de sorunsuz ilerliyorsa cinsel ilişkiniz de sorunsuz sürebilir.

HAMİLELİĞİN İLK AYLARINDAN CİNSEL İSTEKSİZLİK YAŞANABİLİR

Hamilelikte eşinizin içinize boşalması sakıncalı mı

Hamileliğin başlangıcında anne adayında cinsel isteksizlik baş gösterir, bu çok normaldir. Fakat anne adayı zamanla kendisinde gerçekleşen bu değişime uyum sağladıkça isteğinde yeniden artma görülür. Ancak rahmin iyice büyümesiyle cinsel ilişki teknik olarak zor bir hal alabilir. İki kişinin de konforu sağlanabildiği sürece cinsellik bütün güzelliğiyle sürebilir.

HAMİLELİĞİN SON 4 HAFTASINA DİKKAT

Hamilelikte eşinizin içinize boşalması sakıncalı mı

Gebeliğin son dört haftasına dek cinsel ilişkiye girmek konusunda bir sıkıntı yoktur. Bu son 4 haftada kısıtlama yapılmasının nedeni de erkeğin menisindeki bazı maddelerin rahim kasılmasını başlatması ve erken doğuma sebep olma ihtimalidir.

HAMİLELİKTE EŞİNİZİN İÇİNİZE BOŞALMASI SAKINCALI MI?

Hamilelikte eşinizin içinize boşalması sakıncalı mı

“Hamilelikte eşin, içine boşalması bebek ve doğum için tehlike yaratır mı?” sorusunu, Erdoğan şu şekilde cevaplıyor; “Hayır, ‘tıbben sakıncalıdır, kesinlikle yapılmamalıdır’ diyemeyiz. İçine boşalmak yasaklanmaz. Fakat bazı riskleri vardır; bunlardan biri enfeksiyon kapma riskidir ki bunu önlemek için de mutlaka prezervatif kullanmanız gerekir. Ayrıca eğer kanlı akıntı söz konusuysa cinsel perhiz gerekebilir ki bu durumda da doktora danışmakta fayda vardır. Bu anlaşılması çok rahat küçük riskler dışında, bebeğinizi, sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam sürdürerek bekleyebilirsiniz.”

HAMİLEYKEN HAMİLE KALINIR MI?

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False

Hamileliğin sonuna gelindiğinde cinsel ilişkiye girmek güvenli midir? Eğer öyleyse, doğumu teşvik eder mi?

Gebeliğin 40.haftası ve Cinsellik

Başardınız! Bazen tatlı, bazen heyecan verici, bazen de ağrılı geçen 40 haftalık hamilelikten sonra, doğum tarihiniz sonunda geldi. Ancak, bebeğiniz hala karnınızda. Onun gelmesini beklerken cinsel ilişki yaşamak uygun mudur? Gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişki doğumu hızlandırmak için yardımcı olabilir mi?

40. haftada cinsellik, büyük sorular ve beklenmedik sürprizler ile gelebilir. İşte, tam olarak gebeliğin 40. haftasında cinsel ilişki hakkında bilmeniz gerekenler…

40 haftalık gebelikte cinsel ilişkiye girilir mi?

  • Evet! Doktorunuz, size özellikle cinsellikten uzak durmanız gerektiğini söylemediği sürece, hamileliğin herhangi bir döneminde cinsellik yaşamak iyidir. Son günler de buna dahil!

hamile bir kadın

Bununla birlikte, 40 haftalık gebelikte cinsel ilişki için, bunu isteyeceğinizin garantisi yoktur. Önünüzde duran küçük bir göbek, yumuşayan göğüsler ve şişmiş el ve ayaklar, libido öldürücü olabilir. Bu nedenle, hamileliğin son günlerinde pek çok kadın cinsel ilişkiye girmek istemiyor. Ancak, eğer istiyorsanız, o zaman yapabilirsiniz.

Sonuçta, bu bir süre için elinizdeki son şans olabilir. Doğum gerçekleştikten sonra, doktorunuz tekrar cinsel ilişkiye girmeden önce 4-6 hafta iyileşmek için beklemenizi önerecektir. Belki de, ruh halinizin yeniden normale dönmesi bundan daha uzun sürecektir.

İlginizi Çekebilir

Doğum Sonrası Cinsellik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

9 aylık hamileyken ilişkiye girilir mi?

hamile bir kadın

Evet, doğum zamanınız geldiğinde bile hala cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Hissetmeye devam ediyorsanız, eğlenin. Hamileliğinizin herhangi bir gününde, hatta en son gün bile, cinsel ilişkiye girmekten kaçınmanız gereken tek nedeni, doktorunuzun böyle bir şey belirtmesidir.

Gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişki doğumu tetikler mi?

bebeğin karında dönüşünü gösteren hamile anne karnında bebek çizimi

Belki, belki değil. İyi haber şu ki, serviks ve rahim bölgeniz buna hazırsa ve doğum yakınsa, gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişki işlerin daha rahat ilerlemesini sağlayabilir. Ancak, koşullar ve rahim ağzı henüz tam olarak olgunlaşmamışsa, cinsel ilişkiye girmek hiçbir şeyi değiştirmez.

Gebeliğin 40.haftasında cinselliğin faydaları

hamile bir kadın ve partneri

Cinsellik, hamileliğin diğer dönemlerinde olduğu gibi, 40.haftada da aynı faydaları sağlayacaktır:

  • daha rahat hissetmenizi sağlar
  • eşinizle aranızdaki bağı güçlendirir
  • uykunuzu iyileştirmenize yardımcı olur
  • Hamilelikle ilgili rahatsızlıklardan bazılarının geçici olarak hafiflemesini sağlar.

Hepsi bu değil. Şu günlerde, aklınızda çok fazla şey var ve cinsellik, tüm bunlara hızlı bir şekilde mola vermenin eğlenceli bir yolu olabilir.

Gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişkinin riskleri nelerdir?

hamile bir kadın

Sağlıklıdır, bu nedenle bir riski yok. Yani, gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişkiye girmek tamamen güvenli kabul edilir. Ancak bu, şu günlerde cinsel ilişkinin daha önce olduğu gibi hissettireceği anlamına gelmez.

Aynı şey, eşiniz için de geçerli olabilir.

Bu günlerde, ekstra vajinal akıntı normaldir. Ayrıca, eşinizin ereksiyonunu sürdürmesini zorlaştırabilecek ekstra koşullar olabilir. Bununla mücadele etmek için, gerçekten hazır olduğunuzdan emin olun.

Gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişki pozisyonları

hamile bir kadın için cinsel ilişki pozisyonu

Gebelikte daha önce sevdiğiniz pozisyonların pek çoğu hala güvenli. Bazı çiftler, köpek stili ve kadının üstte olduğu pozisyonlara hala devam edebilir. Diğerleri için, yan yana yatılan pozisyonlar daha iyi olabilir.

Bir pozisyonu deneyin ve neyin iyi hissettirdiğini bulun. Hiç bir pozisyon tam olarak doğru görünmüyorsa, bunun sonsuza kadar sürmeyeceğini unutmayın.

Bu arada, eşinizle birbirinize sarılmak, dokunmak, öpmek ve hatta sadece yakın durmak bile iyi gelecektir.

İlginizi Çekebilir

Hamilelikte Cinsel Pozisyonlar

Bazı pozisyonlar doğumu diğerlerinden daha fazla tetikleyebilir mi?

partneriyle cinsel ilişkiye giren hamile bir kadın

Herhangi bir cinsel ilişki pozisyonunun doğumu tetikleme olasılığını diğerlerinden daha fazla olduğunu gösteren iyi bir çalışma yoktur. Bununla birlikte, cinsel ilişki potansiyel olarak doğumu tetikleyen temel bir bileşen olarak, hem sizin hem de eşinizin orgazm olmasını sağlar. Bu nedenle, kadının üstte olduğu herhangi bir pozisyonu seçebilirsiniz.

Tabi ki, gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişki yaşarken deneyemeyeceğiniz bazı pozisyonlar olduğunu da unutmayın. Özellikle de, erkeğin üstte olduğu pozisyonlar. Bugünlerde, kan akışını kesmemek için, sırtınıza çok fazla yük bindirmekten kaçınmalısınız. Yan yana uzanılan pozisyonlar, gebeliğin sonu için daha iyi bir seçenektir.

Örnek Makale

Hamilelikte Cinsel İlişki Kaçıncı Aya Kadar Devam Eder?

 

Kaynak: https://www.whattoexpect.com/pregnancy/sex-and-relationships/sex-at-40-weeks-pregnant/#

 

Özet

Gebeliğin 40.haftası ve Cinsellik

Makale İsmi

Gebeliğin 40.haftası ve Cinsellik

Tanımlama

Başardınız! Bazen tatlı, bazen heyecan verici, bazen de ağrılı geçen 40 haftalık hamilelikten sonra, doğum tarihiniz sonunda geldi. Ancak, bebeğiniz hala karnınızda. Onun gelmesini beklerken cinsel ilişki yaşamak uygun mudur? Gebeliğin 40.haftasında cinsel ilişki doğumu hızlandırmak için yardımcı olabilir mi? 40. haftada cinsellik, büyük sorular ve beklenmedik sürprizler ile gelebilir. İşte, tam olarak gebeliğin 40. haftasında cinsel ilişki hakkında bilmeniz gerekenler...

Yazar

Bebek Eğitimi

Yayıncı İsmi

bebekegitimi.com

Logo

bebekegitimi.com

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Hamilelikte Cinselliğin Sakıncalı Olduğu Durumlar

Önceki gebeliklerinde: 

tekrarlayan düşük, erken doğum, rahim ağzı yetmezliği ve buna bağlı erken doğum ya da düşük öyküsü olan,

Mevcut gebeliğinde: 

düşük tehdidi, erken doğum tehdidi, suların erken gelmesi, vajinal kanama, genital bölgede enfeksiyon gibi normal dışı durumları olan anne adaylarının bu normal dışı durum ortadan tümüyle kalkana kadar cinsel ilişkide bulunmamaları gerekir. İlişkinin yasak olduğu süre doktor tarafından belirlenir. Bebeklerinde ağır gelişme geriliği ya da başka nedenlerle fetal distres gelişme riski yüksek olan anne adaylarının da doktorlarının belirlediği bir dönemden itibaren cinsel ilişkide bulunmamaları gerekir.

Bu risk faktörlerini taşımayan anne adaylarında cinsel ilişki anne adayının kendini rahatsız hissetmemesi koşuluyla tüm gebelik boyunca devam edebilir.

Baba adayında cinsel yolla bulaşan hastalık saptandığında ise enfeksiyon tedavi edilmeli ve doktor önerisine göre hareket edilmelidir.

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede