terviye günü yapilacak ibadetler / Terviye günü nedir? terviye günü ne zaman? İşte terviye gününde yapılacak ibadetler

Terviye Günü Yapilacak Ibadetler

terviye günü yapilacak ibadetler

Terviye g&#;n&#; nedir, ne zaman ? Terviye g&#;n&#; ibadetleri nelerdir? İşte Terviye g&#;n&#; (bug&#;n) okunacak dualar ve sureler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Terviye günü dini kaynaklarda Yevm-i Terviye olarak da adlandırılıyor. Zilhicce ayının içerisinde yer alan terviye günü Kurban Bayramı arefesinden bir gün öncesini temsil ediliyor. Bu yıl 18 Temmuz tarihine denk gelen Terviye gününde yapılacan ibadetler Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Din alimlerine göre, Zilhicce ayının sekizinci günü olan Terviye gününde; ilki dört, peşinden 2 rekât daha olmak üzere altı rekât namaz kılınması tavsiye ediliyor. Peki, Terviye günü ibadetleri nelerdir? İşte Terviye günü yapılacaklar ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

1/5Terviye günü nedir, ne zaman Terviye günü ibadetleri nelerdir İşte Terviye günü (bugün) okunacak dualar ve sureler
2/5TERVİYE GÜNÜ NEDİR
3/5Terviye günü nedir, ne zaman Terviye günü ibadetleri nelerdir İşte Terviye günü (bugün) okunacak dualar ve sureler
4/5TERVİYE GÜNÜ İBADETLERİ
5/5TERVİYE NAMAZI NASIL KILINIR

TERVİYE GÜNÜ

Zilhiccenin sekizinci günü, kurban bayramı arefesinden önceki gün. Terviye kelime olarak, sulama, bol su verme, bir işi yaparken enine boyuna düşünüp taşınma gibi anlamlara gelmektedir. Terviye günü, ikamet edenlerin ihrama giriş günüdür.

Hacılar Terviye gününde, sabah namazını kıldıktan sonra topluca Mina mevkiine çıkarlar. Mina'da Mescid-i Hayf yakınına gelip orada gecelerler ve ertesi arefe günü alacakaranlıkta sabah namazını kılıncaya kadar otururlar ve ikamet ederler. Zilhicce'nin sekizinci günü güneşin doğmasından sonra Mekke'den Mina'ya çıkmak ve gece Mina'da kalmak haccın sünnetlerindendir.

Arefeden önce zilhicce'nin ilk sekiz gününde oruç tutmak sünnettir. Bu sekiz gün hacılara da hacı olmayanlara da sünnet ise de, Arefe gününün orucu yalnız hacı ol­mayanlara sünnettir. Hacılara o gün oruçsuz bulunmak sünnettir. Tâ ki duâ etmeye güç ve kuvvetleri olsun.

Arefe günü hacıların oruç tutması mezhepler arasında ihtilaflıdır:

1. Hanbelîler'e göre, hacı Arafat'ta vakfeye gece duracaksa, oruç tutması mendûb, gündüz duracaksa mekruhtur.

2. Hanefîler'e göre, eğer zayıf düşmesine sebep olacaksa, arefe ve terviye (sekiz zilhicce) günü oruç tutumak mekruhtur.

3. Mâlİkîler'e göre, terviye ve arefe günleri hacılara oruç tut­mak mekruhtur.

4. Şâfİîler'e göre, hacı Mekke'de oturuyor da gündüzün Arafat'a gitmişse, arefe günü oruç tutması evlânın hilâfına bir hareket olur. Geceleyin giderse, oruç tutması caizdir. Fakat hacı, Mekke'li değil de misafir olursa, ona .oruç tutmamak sünnettir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir