muş alparslan üniversitesi logosu / Mşü’de yeni logo lansmanı - Muş Haberleri

Muş Alparslan Üniversitesi Logosu

muş alparslan üniversitesi logosu

Dosya:Muş Alparslan Üniversitesi seafoodplus.info

Dosyanın Muş Alparslan Üniversitesi maddesindeki adil kullanım gerekçesiAçıklamaMuş Alparslan Üniversitesi logosu Kaynakseafoodplus.infoKullanılan kısımLogonun tamamı kullanılmıştır, çünkü: bu logo tasarımı bir kurumun ya da ürünün simgesidir ve o kurum ya da ürünü tanımlamak için resmin tamamının görüntülenmesine gereksinim vardır. Bu sayede yanlış anlaşılmaların da önüne geçilmektedir. Düşük çözünürlük?Resim konusunu anlatabilecek düzeyde yeterli ve telif hakkı sahibinin haklarını zedelemeyecek oranda düşük çözünürlüğe sahiptir. Kullanım amacıKullanıldığı maddeye görsel zenginlik katmak. Değiştirilebilirlik?Bir logo görüntüsü olduğu için, telifsiz bir eşiyle değiştirilebilmesi olanaksızdır. Aynı materyalin tüm resimleri telifli olacaktır ve orijinalinden alınmamış kopyaları maddede bahsi geçen konuyu betimlemekte etkili olamayacaktır. Adil kullanım//seafoodplus.info:Mu%C5%9F_Alparslan_%C3%9Cniversitesi_seafoodplus.info

Muş Alparslan Üniversitesi üniversitenin kuruluş felsefesini yansıtan, Muş’un tarihî dokusunu ve sosyo-kültürel mirasını öne çıkaran, öğrenci merkezli eğitim-öğretim anlayışı ile bağdaşan; " Malazgirt Zaferi, Alparslan, Bilim, Eğitim, Lale, Muş, Selçuklu" kavramlarından bir veya birkaçını ifade eden, akılda kalıcı,  özgün,  yenilikçi,  estetik  ve  işlevsel kullanılabilen  bir  "Muş  Alparslan  Üniversitesi Logosu"  tasarlanması amacıyla "Muş  Alparslan  Üniversitesi  Ödüllü  Logo  Tasarımı Yarışması" düzenlenmektedir.  Tüm vatandaşlarımızın katılımına açık olmak üzere  31  Mart    tarihine  kadar başvurular  kabul  edilecektir.   Yarışma hakkında detaylı bilgilere seafoodplus.info  adresinden erişilebilir.

MŞÜ’de yeni logo lansmanı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından düzenlenen ödüllü logo yarışmasında 1. seçilen yeni logonun lansmanı yapıldı.

MŞÜ Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Logo tasarımında birinci olan ve telekonferansla bir konuşma yapan grafik tasarımcı Zuhal Sarı, tasarım sektöründe çalışan biri olarak Malazgirt Zaferi'yle Türklere açılan kapı olan Anadolu’nun güzel beldesi Muş ilinin üniversitesinde logosunun kullanılacak olmasının kendisi için ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu söyledi. Elinde olmayan sebeplerden dolayı lansmana katılamadığını ifade eden Sarı, “Orada olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Logonun, üniversitenin tanınırlığına katkı sunmasını ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Programda konuşan Muş Valisi İlker Gündüzöz de, bugün burada Muş Alparslan Üniversitesi'nin yeni logo lansmanı için bir araya geldiklerini ifade etti. Bir kitapta uzun uzun anlatılabilecek şeyleri çok kısa bir imgeyle, sembolle anlatmanın mümkün olduğunu belirten Vali Gündüzöz, “O sembolü, değerlerin kavranması lazım ve insanlarda da bu etkiyi özet bir şekilde yapması lazım. Sayın Rektörümüzün ve tasarımcı hanımefendinin anlattıkları çerçevesinde Muş’u pek çok yönüyle kavrayan bir sembolün üretilmiş olduğunu anlıyoruz. Bu açıdan da hassasiyetlerinden dolayı Sayın Rektörümüze, değerlendirme jürisine ve kıymetli tasarımcıya şükranlarımızı sunuyoruz. Bunda Sultan Alparslan tabi ki olmalı ki Malazgirt ve kapı metaforuyla Sultan Alparslan zaten var. Muş’u Malazgirt’ten, Sultan Alparslan’dan ayrı değerlendirmemiz mümkün değil. Bu kapı metaforu Malazgirt ve Sultan Alparslan hususunun sembolik içerisinde yer almış olması ve onu çağrıştıran, düşündüren o kapı metaforuyla bulunması sevindirici ve güzel bir unsur olmuştur. Bizim en önemli değerimiz Sultan Alparslan’dır. Bu topraklarda, Anadolu’da var olmamızın kapısını açan bu büyük devlet adamı ve kumandandır, Malazgirt Meydan Savaşı'dır ve burada da kapıyla özdeşleşen aslında bunlardır.” dedi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise Muş Alparslan Üniversitesi'nin vizyonunu ve misyonunu yansıtan, ‘Bilim, Eğitim, Sultan Alparslan, Muş Lalesi, Selçuklu ve Malazgirt Zaferi’ temalarından bir veya birkaçını ifade eden; akılda kalıcı, özgün, yenilikçi, estetik ve işlevsel kullanımlara sahip yeni bir logo oluşturmak ve kurumsal kimlik çalışmalarına resmiyet kazandırmak için çıktıkları yorucu yolculuğun son durağına geldiklerini ifade etti. 23 Aralık tarihinde müracaatları başlayan logo tasarımı yarışmasına Türkiye genelinden tasarımcının, bin logo ile katıldığını kaydeden Rektör Polat, “Seçici kurulun 3 gün süren titiz değerlendirmeleri sonrasında, profesyonel grafik tasarımcı Sayın Zuhal Sarı, jüri üyelerinin ortak kanaati doğrultusunda birinciliğe layık görülmüştür. Bölgenin bilim ve teknoloji noktasında kalkındırılmasına öncülük etmek şeklinde özetleyebileceğimiz kuruluş felsefemizin temel amacını daima göz önünde bulundurmak, Muş’un kadim değerlerine sahip çıkmak ve ecdadımızın bizlere emanet ettiği “tarihe bilgi, hikmet ve adalet temelinde tanıklık etmek” görevini hakkıyla yerine getirmek, Üniversitemizin en temel gayesidir. Bugün sizlere tanıtımını yaptığımız çalışmaların öz hedefi, bu külli amaçların gerçekleştirilmesine matuf adımlardan sadece birisidir. İşbu sebeple yeni logomuzun birçok tarihi, kültürel, folklorik ve coğrafi temaya işaret etmesine dikkat edilmiş, ayrıca sahanın uzmanlarınca ifade edildiği üzere bir logonun görsel ve teknik özellikleriyle işlevsel yönlerini içermesi, kurumsal kimliğin ruhunu yansıtma kapasitesine sahip olması göz önünde bulundurulmuştur. 29 Mayıs tarihinde kurulan Muş Alparslan Üniversitesi ilk yıllarda, 16 Türk devletini simgeleyen 16 yıldız ile Muş’un simgesi olan lale figürü içinde Alparslan’ın şaha kalkmış atının resmedildiği logoyu kullanmıştır. tarihinde kurucu rektörün talebiyle bu logo kullanımdan kaldırılmış, üniversite senatosunda alınan 'VII numaralı kararla şu an kullanmakta olduğumuz lale figürlü yeni logo üniversitemizin tanıtım yüzü olmuştur. Ancak söz konusu logo ismimizi, vizyonumuzu, misyonumuzu ve kuruluş felsefemizi tam olarak yansıtmadığından, ayrıca bugüne kadar kurumsal kimlik çalışmaları noktasında herhangi bir hazırlık da yapılmadığından, yeni bir logo ve buna bağlı kurumsal kimlik çalışmalarının yapılması zaruri hale gelmiştir.” dedi.
Program, logo tasarım kısa film gösterimi ve lansmana katkı sağlayan öğretim üyeleri ile emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdimiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde seafoodplus.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Dünya Milletler ve devletler tarihi geçmişiyle kavgalıların payidar olmadıklarının örnekleriyle doludur.

Türk tarihi, çok büyük komutanlara, kahramanlara ve devlet adamlarına şahitlik etmiştir. Ama akla ilk olarak, Hun denince Mete, Selçuklu denince Alparslan, Osmanlı denince Fatih, Türkiye denince Atatürk gelir hiç kuşkusuz…

Şanlı ay-yıldızlı bayrağımızın altında, şüheda kanıyla yoğrulmuş vatan topraklarında, alnı açık, başı dik olarak ilelebet yaşamak, yaratılış gayemizin bilinciyle sorumluluğumuzun gereğini yapmak uhrevi ve dünyevi bir borçtur.

26 Ağustos , Türklerin Anadolu’ya “ilk girdiği değil” ve fakat Anadolu’yu vatan kıldığı zaferin ’uncu yıldönümü, tabiatıyla Sultan Muhammed Alparslan’ın günüdür.

Alparslan, büyük bir devlet adamı, kahraman bir asker, üstün öngörülü bir stratejist olarak henüz 42 yaşındaydı dünya tarihinin geleceğine yön verdiğinde. Ve acıdır ki henüz 43’ündeydi bir esir tarafından kalleşçe şehit edildiğinde.

Şöyle bir soru soralım kendimize.

Alparslan, 4 katı askere sahip Bizans ordusunu 26 Ağustos ’de yenemeseydi, Bizans imparatorunun esir edilebilirliği özgüvenini yaşatmasaydı, tarih nasıl yazılırdı? Mesela, İstanbul fethedilir miydi, mesela Türkler İslam’ın kılıcı olur muydu? Allah bilir…

Alparslan zoru başarmıştı. Biz de kolayı başarabilmeli ve şanlı ecdadın isimlerini, fikirlerini ve ülkülerini yaşatabilmeliyiz. Vefa…

Muş Alparslan Üniversitesi yılında kuruldu. Halen 9 Fakülte, 2 Enstitü ve 6 Meslek Yüksek Okulu ile eğitim hizmetini sürdürüyor. Üniversitenin isminde “Alparslan” var ve haklı olarak kuruluş logosunda da “Alparslan” figürü vardı.

Vardı(!)…

Muş Alparslan Üniversitesi'nin ilk Logosu

Bilahare zamanın üniversite yönetimi bu logodan rahatsız olmuş(muş) Halk anlatısına göre rahatsızlık nedeni, “bir savaşçının üniversite logosunda yeri olmamalıdır" kelamıymış(!). Doğru mu bilmem.

Ancak sonuç ortada. Logodaki “Alparslan Figürü” gitmiş, sadece “Lale Figürü” kalmış. Bu konuyu daha önceleri de gündeme getirmiştik ama nafile.

Muş Alparslan Üniversitesi'nin mevcut Logosu

Anlaşılıyor ki bu değişimi yapanlar bilgi noksanı. Nizamiye Medreselerini, oradaki eğitim sistemini, oralardan yetişen ve dünyada iz bırakan mütefekkirleri, Alparslan’ın öğrencilere desteğini inceleselerdi veya en kolayı kendi üniversitelerindeki bilenleri-uzmanları dinleselerdi, Alparslan’ın sadece bir komutan değil aynı zamanda bir düşünür olduğunu anlar ve onun cisminin bir üniversite logosuna ne kadar yakışacağını ve değer katacağını görürlerdi

Sayın Cumhurbaşkanımız,

Muş’un Bulanık ilçesinin Arakonak köyündeki taşlı tarlamıza bile şiirler yazan, dağlarına maniler yakan, Malazgirt’e 40 kilometre mesafedeki doğduğu topraklara özlemle gözleri nemlenen bir vatanperver olarak, havasıyla nefeslendiğim, ekmeğini azık yaptığım, suyuyla damarlarımı beslediğim beldede yaşanan garabete dur demeniz arzusuyla meramımı arz ediyorum.

Herhangi bir önyargım ve arka planım olmadan, hüsn-ü kalp ile Makamlarınızdan istirhamımdır ki; Alparslan Üniversitesindeki logo konusu araştırılsın ve “işte kefenim” diyerek giydiği beyaz elbisesiyle, askerlerine Cuma namazını kıldırdıktan sonra, ordusunun bil-fiil başında Bizans ordusunu yenen kumandanın maneviyatına hürmeten logo eski halini alsın.

İki soru cevap bulduğunda her şey anlaşılır.

1- Muş Alparslan Üniversitesinin kuruluşundaki logosu neydi?

2- Logo neden değiştirildi?

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun, “Aylardan Ağustos, günlerden Cuma / Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a / Bozkurtlar ordusu geçti hücuma / Yeni bir şevk ile gürledi gökler / Ya Allah, Bismillah, Allahuekber.” (seafoodplus.infoçosmanoğlu) diyerek bu toprakları bize vatan kılanlara ve onların emanetine sahip çıkanlara.

TÜM YAZILARI

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir