açıköğretim tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik okuyanlar / Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik (uzaktan eğitim) | Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Açıköğretim Tıbbi Dökümantasyon Ve Sekreterlik Okuyanlar

açıköğretim tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik okuyanlar

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - ÖNLİSANS

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programının amacı, sağlık hizmetlerinin temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetime vakıf,  etkin iletişim kuran nitelikli insan kaynağı yetiştirmektir. Ülkemizde Sağlık Hizmetleri sektörünün gelişimine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacı da artmaktadır. Bu nedenle sektöre ilgi duyan ve bu alanda eğitim alarak mesleki anlamda uzmanlaşmak isteyenlere uzaktan eğitim yoluyla sektörde istihdam edilme imkânı sağlanması amaçlanmaktadır. Yetiştirilen insan gücünün mezuniyet sonrası hastane yönetiminde görev alması düşünülmektedir.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
BİLUTEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ IZ
SAKUTIBBİ BELGELEMEZ
SAKUTIP TERİMLERİZ
SAĞUTEMEL SAĞLIK VE HASTALIK BİLGİSİZ
İLTUHALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİMZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
BİLUTEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ IIZ
ÇMHUTOPLANTI VE SUNU TEKNİKLERİZ
SAĞUTEMEL İLK YARDIM BİLGİSİZ
SAĞUSAĞLIK PSİKOLOJİSİZ
ÇEKUİŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
ADLUBÜRO TEKNOLOJİLERİZ
BYAUMESLEKİ YAZIŞMALARZ
BYAUYÖNETİCİ ASİSTANLIĞIZ
SAKUSAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ IZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
BYAUDOSYALAMA ARŞİVLEMEZ
İLTUSAĞLIK KURUMLARINDA İLETİŞİMZ
SAKUSAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ IIZ
SAKUSAĞLIK KURUMLARINDA BİLGİ SİSTEMLERİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programında AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren  Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarının klinik, poliklinik, laboratuvar, ameliyathane, acil servis gibi tıbbi birimlerde çalışmaktadırlar. Bunun yanında sağlık kurulu, hasta kabul, hasta dosyaları arşivi gibi idari birimlerde de görev yapmaktadırlar.

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi Sekreter Nasıl Olunur?

Formu Doldurun

Sizi Arayalım

Nasıl tıbbi sekreter olunur sorusunun cevabını vermeden önce kısaca tıbbi sekreterlik nedir, görevleri nelerdir bunlardan bahsedelim. Tıbbi sekreterlik özel ya da kamu kurumlarında hasta kabulde hastaların giriş ve çıkış işlemlerinin yapılması, kayıt açılması, yatış ve taburcu işlemleri, test ve tahlilleri kayda geçilmesi, tetkikler için kayıt ve randevu oluşturulması, hastaların ve yapılan işlemlerin evraklarını usulüne uygun bir şekilde arşivlenmesi, kurum içinde sorumlu olduğu kişilerin iş planlamasını yaparak iş verimliliğini en üst düzeyde tutması, yanında görevli olduğu hekimin ihtiyaç duyacağı bilgilerden olan; hastanın tıbbi geçmişi, tetkik sonuçları, hastaya verilen cerrahi ya da medikal tedavinin notları ve hasta raporlarını düzenlemesi, ofis içerisinde eksik olan alet ve edevatların takibini yaparak eksiklerin giderilmesini sağlaması gibi görevlere sahip olan çalışanlardır. Ayrıca hastaların yararlanacakları sağlık sigortaları ve ödeme işlemleri ile ilgili bilgi sahibi olup hastaları aydınlatmaları gerekecektir. Bulunduğu bölümün finansal kayıtlarını tutmak da tıbbi sekreterin görevleri arasındadır.

Özel sektörde ya da bir kamu kuruluşunda tıbbi sekreter olarak çalışmak için üniversitede ön lisans olarak tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun olunması yeterli olacağı gibi bu mesleğe sahip olmak isteyen kişiler tıbbi sekreterlik ve hasta kabul danışmanlığı eğitimini alıp eğitimlerini bitirdiklerini resmi belgelerle kanıtladıktan sonra bu alanda çalışmaya yeterli görülmektedirler.

Günümüzde birçok işte olduğu gibi tıbbi sekreterlikte de bilgisayar kullanımı çok yoğun olduğundan bu alanda çalışmak isteyenlerin MS Office programını kullanma yeterliliğine sahip olması beklenmektedir. Dolayısıyla eğer bu yönde bir tıbbi sekreterlik sertifika programına katılmak istiyorsanız ve bilgisayar bilginiz sınırlı düzeyde ise bir bilgisayar eğitimi de almanızda fayda olacaktır.

Tıbbi Sekreterlik Bölümü Kaç Yıldır?

Bilindiği üzere üniversite sınavlarında baraj kalkmış olup alt sınırı olmaksızın alınan puanla herhangi bir bölüm tercihi yapılabilmektedir. Bireyler üniversite sınavına girdikten sonra puan önceliği ile ön lisans eğitimi olan 2 yıllık tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon bölümüne tercih edip puan sıralamasına göre üniversitelere yerleştirilmektedir.

Lise Mezunları Tıbbi Sekreter Olabilir mi?

Geçmiş yıllarda yalnızca sağlık meslek liselerinde tıbbi sekreterlik bölümü mevcuttu ve bu bölümden mezun olanların tıbbi sekreterlik yapmak için yeterlilikleri bulunmaktaydı. Ancak günümüzde sağlık liselerinden tıbbi sekreterlik bölümü eğitimi kaldırıldığı için üniversite mezunu olmayan ya da sonrasında onaylı bir sertifika programını başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifika sahibi olmayan birinin tıbbi sekreter olması mümkün değildir. Bu mesleğe sahip olmak için tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon eğitimi almanın dışında başka bölümden mezun olan kişilerin tıbbi sekreterlik ve hasta kabul danışmanlığı eğitim almaları gerekmektedir. Ülkemizde sağlık alanında iş bulmanın göreceli olarak kolay olduğu ve nispeten çok çeşitli alanlarda çalışma imkanı bulunduğu için tıbbi sekreterlik mesleği de son yıllarda oldukça popüler bir durumdadır. Ancak bu mesleği yapmak isteyenlerin sayısı iş alanındaki alımlara göre fazladır. Bu nedenle sahip olduğunuz eğitimler ve sertifikalar ile niteliklerinizi artırmanız sizi başvuran diğer kişilerin önüne geçirecektir. Bu iş alanı sertifika ile çalışma imkanı da sunduğu için çok rağbet gören bir konumdadır. Kendinizi bu alanda olabildiğince geliştirmeniz özellikle özel sektörde sizi işe kabul konusunda daha avantajlı kılacaktır. Elbette alınan teknik eğitimin yanı sıra kişisel bilgi ve becerilerinizi de geliştirmeniz, problem çözme ve insan ilişkileri kabiliyetlerinizi geliştirmeniz ve iş mülakatlarınızda da bu özelliklerinizi karşınızdaki kişiye yansıtabilmeniz oldukça önemlidir.

Tıbbi Sekreter Nasıl Olunur?

Tıbbi Sekreterlik Bölümüne Kaç Puanla Girilir?

Tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon bölümü üniversitelerde tyt puanına göre en düşük , en yüksek , ile kapatmıştır. Tyt sıralamalarına bakıldığında ise tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü başarı sıralaması en düşük , en yüksek 'dir. Veriler senesine aittir.

Kamu Personeli Olabilmek için Gerekenler Nelerdir?

Kamu personeli olmak bir diğer deyişle bir devlet kurumuna atanabilmek için önlisans tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon mezunu olmanız, ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girip atanmanız için yeterli olacak puanı almanız gerekecektir. yılında sağlık çalışanları için ayrılan kontenjanlar arasında tıbbi sekreter alımına da yer verilmiştir. Yapılan son atama puanlarına göre tıbbi sekreter alımı en düşük puandır.

Kimler Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Alabilir?

Üniversitelerin tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunları herhangi bir sertifikaya ihtiyaç duymadan bu alanda çalışabilir iken diğer bölümlerden mezun olanlar tıbbi sekreterlik ve hasta kabul danışmanlığı eğitimi alarak sertifika sahibi olabilirler. Eğitimlere katılabilmek ve sertifika sahibi olabilmek için ise en az ortaokul düzeyinde mezuniyet belgenizin bulunması gerekmektedir. Tıbbi sekreterlik kurs programına katılımınız sonrasında kursu başarıyla tamamlamanız halinde sertifikanızı almaya hak kazanırsınız. Sonrasında bu konuda çalışma olanağı bulabilir ve eğitimde edindiğiniz bilgilerinizi ve sertifikanızı kendiniz için kalıcı ve oldukça aranan bir meslek haline getirmiş olursunuz.

Tıbbi Sekreterlik Kursuhakkında detaylı bilgi almak ister misiniz?

Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Tıbbi sekreterlik sertifikası alabilmek için öncelikle bir üniversite onaylı tıbbi sekreterlik kursuna kayıt yaptırıp burada verilen eğitimlere katılmanız gerekmektedir. Verilen eğitimi başarıyla bitirmeniz halinde tıbbi sekreterlik sertifikasına sahip olup bu alanda iş başvuruları yapabilirsiniz.

Tıbbi Sekreterlik Eğitimi Hangi Konuları İçerir?

Alacağınız kurslarda size öncelikle tıbbi sekreterlik görevleri ve özellikleri dersi verilir. Tıbbi dökümanların temel özellikleri, dosya saklama ve arşivleme yöntemleri, hasta işlemleri ve hasta hizmetleri, hasta giriş çıkış işlemleri, randevu ve hasta kabulü, hasta ile doğru iletişim, sağlıkta iletişim, problem çözme, iş ve sosyal hayatta iletişim, tedavi hizmetleri, tıbbi terminoloji, tıbbi arşivleme gibi temel konularda eğitimler alırsınız. Tüm bu eğitim programı oldukça kapsamlı olup başarıyla tamamladığınız takdirde iş hayatınıza oldukça hazır olmanıza yardımcı olacaktır. Ancak elbette güncel verileri her zaman takip etmek, ilişki becerilerinizi ve diksiyonunuzu bu süreçte geliştirmeye çalışmak da size iş yaşamınızda fayda sağlayacaktır.

Tıbbi Sekreterler Nerelerde Çalışabilir?

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun olduktan ya da tıbbi sekreterlik ve hasta kabul danışmanlığı sertifikası aldıktan sonra çalışabileceğiniz çok çeşitli sağlık 

kurumları vardır. Bunları sizler için listeledik.

  • Devlet hastaneleri
  • Özel hastaneler
  • Özel muayenehaneler
  • Özel laboratuvarlar
  • Üniversite hastaneleri
  • Sağlık ocakları
  • Eczaneler
  • Ecza depoları

Tıbbi Sekreterlerde Aranan Nitelikler Nelerdir?

Tıbbi sekreterlerin hastane ya da kurum içerisinde daha çok düzenleyici bir rol almaları sebebiyle sağlık kurumunun işleyişi, temel çalışma prensipleri ve sağlık terminolojinin bir kısmına vakıf olmaları beklenmektedir. Bir sistem koruyucu gibi çalışan tıbbi sekreterler doktorun istemleri neticesinde hastalara tetkik randevularını oluşturup sonuçların çıkmasıyla doktorla iletişim sağladığı için doktor ve hasta arasında bir köprü görevi üstlenirler. Bu görevi alan tıbbi sekreterin iletişim kabiliyetlerinin iyi derecede olması gerekir. Her sosyal statüdeki ve yaştaki hastaya etkin bir şekilde bilgilendirme yapabilmeli, hastanın bulunduğu durumu değerlendirerek empati kurabilmeli ve gerek beden dili ile gerek üslubu ile hasta üzerinde etkin olabilmeli, ihtiyaç dahilinde hastayı ikna yeteneğine sahip olmalıdır. Profesyonel açıdan bakıldığında ise tıbbi sekreterler kurumlar arasındaki resmi yazışmaları yönetebilmeli, yazılı belgeleri ve evrakları eksiksiz ve yanlışsız bir şekilde tamamlamalıdır. Günümüz koşullarında kurumlarda yürüyen işlerin kayıtları bilgisayarda tutulmakta ve her türlü iletişim büyük oranda teknolojik araç ve gereçler ile sağlanmaktadır. Bu nedenle tıbbi sekreterlerin bilgisayar ve diğer teknolojik araç gereçleri doğru ve etkin kullanabilmeleri ayrıca bu alanda karşılaşılan sorunlarda da problem çözücü olabilme yeteneğine sahip olmaları gerekmektedir.

Devlet Kurumlarında Tıbbi Sekreter Olmanın Avantajları Nelerdir?

Bir devlet kurumunda tıbbi sekreter olmanın avantajlarını sıralamak gerekirse öncelikle her meslek alanında olduğu gibi, çalışan bir kaç yıllık sözleşme ile değil emekliliğine kadar bulunduğu konumda devam etme hakkına sahip olur. Devlet kurumlarında iş yükü özel kurumlara nazaran daha az olabilmekle birlikte, son yıllarda bu mesleğin görevi gereği de personel ihtiyacı da artmıştır. 

Tıbbi Sekreter Maaşları

Tüm bu detayların yanı sıra düşünülmesi gereken bir diğer konu da maaştır. Devlet kurumlarında maaşlar birçok özel kuruma göre daha yüksektir. Bu da devlet kurumlarını önemli ölçüde özel kurumlara üstün kılar. Devlet kurumlarının çalışma koşulları ve imkanları bazı özel kurumlara göre daha iyi olabilmekle birlikte, ülkemizde yukarıda bahsettiğimiz çalışma alanlarında bulunan özel şirketler bu konuda oldukça bilinçli ve tıbbi sekreterin görev ve sorumlulukları gereği, bulundurma ihtiyacının da farkındadır. Özellikle deneyim kazandıktan sonra çalışılan merkezdeki tüm idareyi sağlayan birim olacağından, başarılı bir tıbbi sekreter süreklilik arzeden bir işe sahip olabilir.

Özel Kurumlarda Tıbbi Sekreter Olmanın Avantajları Nelerdir?

Yukarıda bulunan başlık altında sıraladığımız sebeplerden anlaşılacağı üzere devlet kurumunda çalışmak göreceli olarak daha avantajlıdır. Ancak bu nedenlerden dolayı da tıbbi sekreterlik çalışma ruhsatına sahip olan insanlar Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yüksek puanlar alarak devlet kurumuna girmek istemektedirler. Atama puanlarının oldukça yüksek olması devlet kurumlarına girmeyi zorlaştırdığı için özel kurumlarda iş bulmak daha kolaydır. Kamu kurumlarının yetersiz kaldığı durumlarda hastalar özel sağlık kuruluşlarına yönlenmekte ya da tercihen özel bi kurumda hizmet almayı tercih edebilmektedirler. Bu nedenle ülkemizde sağlık alanında çok kişiye istihdam sağlanmaktadır. Özel bir kurumda tıbbi sekreterlik yapmanın bir diğer avantajı da kurumların sizlere sağlayabileceği imkanlar ile kendinizi geliştirmenizi ve yükselmenizi daha mümkün kılmasıdır.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Nedir? Başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Hasta Kabul Sekreterliği ile Tıbbi Sekreterlik Birbirinden Ayrılır mı?

Günümüzde tıbbi sekreterlik başlığı altında, kurslarda eğitim verilmesi yasaklanmıştır. Ancak özel sektörde bu durum, kişilerin hasta kabul sekreterliği sertifikasına sahip olması ile işe alımlar yapılarak çözüme kavuşturulmuştur. Yani verilmekte olan kursun adının değişmesi hasta kabul danışmanlığının görev ve iş bulma alanını daraltmamıştır. Yazımızda anlatılan tıbbi sekreterlik mesleğinin aynı şekilde icra edilmesi için kurslarda verilen eğitim ve sertifika ile özel kurumlarda hasta kabul sekreterliği adı altında çalışılabilmektedir

Blog

Tıbbi Sekreterlik İş İmkanları ve Maaşları

Eczane Yardımcılığı mı, Diş Hekimi Yardımcılığı mı?

Sağlık Alanında Sertifika Alanlar Nerelerde Çalışabilirler?

Tıbbi Sekreterlik Terimler Sözlüğü

Sertifikalı Meslek Kursu Nedir?

Hangi Meslek Bana Göre?

Hasta Kabul ve Kayıt Görevlisi Kimdir, Ne İş Yapar?

Hastanede Çalışmak için Neler Gerekli

Sağlık Alanında Çalışmak için Sahip Olmanız Gereken 12 Özellik

Sağlık Alanında Meslek Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

ATA AÖF Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik dersleri ATA AÖF Tıbbi sekreterlik dersleri nelerdir?

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan ATA AÖF sınavları online olarak gerçekleştiriliyor. ATA AÖF Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik dersleri bölümün öğrencileri tarafından araştırılıyor. Corona virüsü sebebiyle online olarak yapılan ATA AÖF vize sınavı 12 gün boyunca erişime açık olacak. Peki ATA AÖF Tıbbi sekreterlik dersleri nelerdir? İşte ATA AÖF Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik dersleri

ATA AÖF TIBBİ SEKRETERLİK VE DÖKÜMANTASYON DERSLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1. SINIF I. YARIYIL DERSLERİ

İŞLETME BİLİMLERİNE GİRİŞ

HALKLA İLİŞKİLER

ÇALIŞMA İLKELERİ ve ETİK

TEMEL ANATOMİ

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1

YABANCI DİL I

1. SINIF II. YARIYIL DERSLERİ

TIBBİ TERMİNOLOJİ

SÖZLÜ İLETİŞİM ve HİTABET

TEMEL SAĞLIK BİLGİSİ

İLKYARDIM ve ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

DOSYALAMA ve ARŞİVLEME

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II

YABANCI DİL II

2. SINIF III. YARIYIL DERSLERİ

HASTALIKLAR BİLGİSİ

TIBBİ KAYIT ve HASTANE OTOMASYONU

SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ I

YÖNETİM ve ORGANİZASYON

TIBBİ DOKÜMANTASYON

ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ I

TÜRK DİLİ I

2. SINIF IV. YARIYIL DERSLERİ

SAĞLIK EKONOMİSİNE GİRİŞ

BİYOİSTATİSTİK

SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ II

YAZIŞMA TEKNİKLERİ

SAĞLIK HUKUKU

ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ II

TÜRK DİLİ II

ATA AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Erzurum Atatürk Üniversite ATA AÖF vize sınavları 30 Kasım Aralık tarihleri arasında yapılacak.

ATA AÖF sınav takvimi: ATA AÖF sınav tarihleri

ATA AÖF ONLİNE SINAVI NASIL YAPILACAK?

* Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarınız/tabletiniz/cep telefonunuzdan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

* Sınav sistemi 30 Kasım Aralık tarihleri arasında, her gün ile saatleri arasında erişimine açık olacaktır.

* Sınav sistemimize seafoodplus.info adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz.

* Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Mozilla Firefox ve Google Chrome tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir