koldaki çatlaklar nasıl geçer / Vücuttaki Beyaz Çatlak İzlerine Çözüm - Dr. Buket Yıldırım

Koldaki Çatlaklar Nasıl Geçer

koldaki çatlaklar nasıl geçer

V&#;cutta oluşan &#;atlaklar nasıl ge&#;er?

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Çatlak probleminin asıl nedeni deride yaşanan elastin kaybıdır. Cildimizde bulunan çatlakların rengi ve derinliği çevresel ve genetik faktörlerle azaltılabilmektedir. Normal bir ciltte %80 kolajen ve %4 elastik fiberler bulunur. Kolajenlerin parçalanmasıyla deri elastin kaybı yaşar ve çatlak görüntüsü oluşur. Çatlak olarak gördüğümüz aslında cildimizde oluşan yara izidir. Derinin orta tabakası ergenlik dönemi, hamilelik süreci, sık kilo alıp verme nedenleriyle gerilerek yırtılmaktadır. Yırtılma sonrası vücut kendini iyileştirmeye çalışırken çatlaklar oluşur.

Haberin Devamı

Deri çatlakları sıklıkla hamilelik döneminde, ergenlikte, vücut geliştirme aşamasında ve hormon tedavisi süreçlerinde oluşabiliyor. Çatlak görünümü sıklıkla yağ miktarının fazla olduğu göğüs, karın, kalça ve kol bölgelerinde görülmektedir. Çatlakların görülme oranı erkeklere kıyasla kadınlarda daha yüksektir. Genellikle hamilelik dönemlerinde çatlaklar görünüm oluşturmaya başlamaktadımonash.pw çatlakları sıklıkla hamilelik döneminde, ergenlikte, vücut geliştirme aşamasında ve hormon tedavisi süreçlerinde oluşabiliyor. Çatlak görünümü sıklıkla yağ miktarının fazla olduğu göğüs, karın, kalça ve kol bölgelerinde görülmektedir. Çatlakların görülme oranı erkeklere kıyasla kadınlarda daha yüksektir. Genellikle hamilelik dönemlerinde çatlaklar görünüm oluşturmaya başlamaktadır.

Çatlakları iyileştirmek mümkündür

Günümüzde tedavi yöntemlerinin gelişmesiyle beraber çatlak tedavi yöntemleri de yenilenmiştir. Yöntemlerin gelişmesi çatlakların kalıcı olarak tedavi edilmesini sağlayamaz fakat daha etkili iyileştirme sonuçlarına yardımcı olur. Çatlaklar yara izleri oldukları için tam olarak tedavi edilemez ve bir miktarda olsa çatlak dokusu ciltte kalır.

Hamilelik ve kilo alıp verme sürecinde çatlak oluşumunu engellemek için önlemler alınması sayesinde çatlak görünümünün önüne geçebilmek mümkün. Alınabilecek önemler ise göbek, kol, basen ve göğüs bölgelerine çeşitli yağlar, retinoid ve E vitamini uygulamak olabilir. Kullanılacak bu maddeler ise mutlaka uzman hekim tarafından tavsiye edilmelidir.

Çatlakların tedavisinde ise çeşitli yöntemler mevcuttur

Biodermogenesi: Yaygın olarak tercih edilen yöntemlerden biridir. Dokuları biyolojik olarak canlandırır ve cildin kendi kendine yenilemesini sağlar. İşlem sonrasında çatlak derinliği doldurulur ve çatlak görüntüsü hafifletilir. Bu işlem %85 oranında başarı elde etmektedir.

Dermaroller: Dermaroller çatlakların olduğu bölgeye yıldız şeklinde 10 defa uygulanır. Bu sayede mikro kanal açılır. Açılan bu kanallara peptit ve kök hücre ekstreleri uygulanarak cildin yenilenme süreci hızlandırılır. İşlem sonrasında oluşan kızarıklık 30 dakika içinde geçer.

Platelet rich plasma (PRP): Kişiden kan örneği alınır ve alınan örnek al ve akyuvarlarına ayrılır. Geriye kalan platelet ise serum yapılarak mezoterapi iğneleriyle kişiye enjekte edilir. Kişi kendi dokusu ile kolajen üretimini destekleyerek çatlak görünümünün azalmasını kolaylaştırır.

Karboksiterapi: İşlem karbondioksit gazının deri altına pompalaması sayesinde yapılır. Yeni kolajen oluşumunu artırarak derinin kalınlaşmasını sağlar. Bu sayede çatlak görünümü azaltılmış olur.

Boya lazerleri: Yeni oluşan kırmızı - mor renkli çatlaklar için tercih edilmektedir. Damar üzerine etki ederek kızarıklığı azaltmaktadır. Uzman hekim tarafından yapılmayan işlemlerde lekelenme sorunu yaşanabilir.

Fraksiyonel lazer: Bu yöntem hem üst hem de alt deriye etki etmektedir. Derinin alt tabakasında oluşan çatlaklara bile ulaşılmasını mümkün kılar. Tüm deri çatlaklarında ve özellikle beyaz, deforme görünümü olan çatlaklarda %50 oranında başarı elde monash.pwşilerin cilt yapısına ve ihtiyaçlarına göre uygulanacak bu yöntemler mutlaka alanında uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Yanlış yapılacak işlemler ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

#&#;atlak#Cilt Bakımı#&#;atlak Tedavisi

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

&#;atlak Tedavisi Nasıl Olur? Cilt &#;atlağı Nedir, Sebepleri Nelerdir?

Cilt altındaki liflerin bozulması sonucu ortaya çıkan çatlaklar, tıbbi açıdan bir sorun teşkil etmese de görüntü olarak kişiyi rahatsız eden bir cilt sorunudur. Günümüzde cilt çatlakları daha çok kadınlarda görülse de bu cilt sorunu erkeklerde de ortaya çıkabilir. Hızlı kilo alıp verme, hormonal değişiklikler, doğum ve genetik faktörler, cilt çatlaklarına yol açan başlıca faktörlerdir. Cilt çatlaklarının giderilmesi ve en aza indirilmesi için uygulanan birtakım tedavi yöntemleri mevcuttur. Bu çatlak tedavisi uygulamalarını yazımızda inceleyebilirsiniz.

Cilt Çatlağı Nedir?

Cildin dermis tabakasında bulunan elastin ve kollajen, deriye esneklik kazandırır ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar. Bu iki önemli proteinin hasar görmesi, kopması ve liflerin arasındaki bağın zayıflaması sonucunda ise cilt (deri) çatlağı oluşumu görülür. Tıp dilinde “stria” olarak adlandırılan cilt çatlağında ciltte gözle görülür deformasyonlar ve bozulmalar gözlemlenir. Pembe, kırmızı ve mor renklerde olabilen cilt çatlakları, kişinin sağlığını etkileyecek bir durum olmasa da görünümü bozduğu için kozmetik bir problem olarak kabul edilir.

Cilt Çatlağı Nedenleri

Cilt çatlakları genellikle gebelik döneminde görüldüğü için bazı durumlarda “gebelik çatlakları” olarak da adlandırılır. Ancak, cilt çatlakları sadece kadınlarda gebelik döneminde oluşan bir cilt sorunu değildir. Cilt çatlağı, pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Cildin aşırı ve uzun süre boyunca gerilmesi sonucunda oluşan cilt çatlaklarının başlıca nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

•Hızlı kilo alma

•Kasları aniden ve aşırı geliştiren egzersizler

•Ergenlik döneminde kas yapısının değişmesi

•Gebelik

•Hormonal değişimler

•Doğum kontrol hapları

•Obezite

•Uzun süre kortizonlu krem ve/veya hap kullanma

•Derinin hassas ve ince yapıda olması

•Cushing sendromu

•Cilt yaralanmaları

•Vücuttaki su oranının yetersiz olması

•Genetik yatkınlık

•Bazı enfeksiyon hastalıkları

•HIV, AIDS, tifo ve tüberküloz hastalıklarının tedavisinde kullanılan bazı yöntemler

•Kronik karaciğer hastalıkları

Çatlak Tedavisi

Gelişen teknolojiyle birlikte, her geçen gün çatlak tedavisinde kullanılan yöntemlerde de iyileşmeler görülmektedir. Ancak, cilt çatlağı tedavisine başlamak isteyen kişilerin öncelikle çatlağın görüldüğü bölgenin bir daha tam olarak eski haline gelmeyeceğini unutmamaları gerekir. Bu noktada, uygulanan tedavi yöntemlerinin çatlakların derinliğini azaltmak ve cildin eski rengine dönmesine yardımcı olmayı hedeflediği söylenebilir. Çatlak tedavisinde kullanılan başlıca yöntemler şu şekildedir:

Fraksiyonel Lazer

Çatlak tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden biri fraksiyonel lazer yöntemidir. Bu uygulamada lazer ışıklarının derinin altına ve çatlakların olduğu bölgeye ulaşması sağlanır. Bu lazer ışınları sayesinde, çatlak görülen bölgeyi iyileştirmek için gerekli olan kollajen üreten sağlam dokular uyarılır. Böylece, daha öncesinde yavaşlamış ve azalmış olan kollajen doku üretimi artar ve bu da ciltte gözle görülür iyileşmeler kaydedilmesini sağlar. Sağlıklı dokular uyarılarak hasarlı dokuların tedavi edildiği bu yöntem, sadece cilt çatlaklarında değil, aynı zamanda cilt sıkılaştırma, cilt yenileme ve ameliyat/yara izlerinin giderilmesinde de kullanılır. Ancak, fraksiyonel lazer uygulamasını sadece bu konuda uzman kişilerin yapması gerektiği unutulmamalıdır. Yanlış uygulanan lazer tedavisi ciltte daha büyük sorunlara neden olabilir.

Radyofrekans

Fraksiyonel lazer yöntemi kadar etkili olduğu görülen ve son yıllarda sıkça kullanılan bir diğer yöntem ise radyofrekans uygulamasıdır. Bu yöntemde, radyofrekans cihazı üzerinde bulunan iğneler aracılığıyla çatlak oluşumu görülen bölgeye radyofrekans dalgaları verilir. Fraksiyonel lazer uygulamasında olduğu gibi, bu tedavi yönteminin amacı da kollajen içeren dokuları uyarmak ve bu dokuların yeniden üretilmesini sağlamaktır. Uygulamanın kaç seans süreceği ise çatlağın derinliğine ve yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

Dermaterapi

Dermaterapi tedavisinde kullanılan dermaroller cihazı üzerinde bulunan mikro boyuttaki yüzlerce iğnenin çatlakların üzerinden geçmesi sonucu ciltte pek çok kanalcık oluşur. Bu tedavi yönteminin etkili olabilmesi için cilde kök hücre ekstreleri uygulanır. Bu sayede, kollajen doku yenilenir ve çatlakların büyük oranda giderilmesi sağlanır.

Platelet Rich Plasma (PRP)

Çatlak tedavisi dışında diğer cilt sorunlarında da kullanılan PRP yönteminde ilk olarak kişiden kan alınır. Daha sonrasında, alınan bu kan örneği ayrıştırılır ve çatlağın olduğu bölgeye enjekte edilir. Fraksiyonel lazer yöntemiyle desteklenen PRP uygulamasında hücre yenilenmesinin daha hızlı gerçekleşmesi sağlanır.

İlaç ve Kremler

İçerisinde C vitamini bulunan ve kollajen üretimini artıran kremler çatlak tedavisini desteklemek için kullanılır. Destekleyici bir yöntem olarak kullanılan ilaç ve kremler, çoğu zaman diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kullanıldığında daha etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlar.

Kolda çatlak tedavisi yapılabilen cilt sorunlarından biridir. Estetik görünümü bozan kol bölgesindeki çatlaklar, özellikle yaz aylarında rahatsızlık hissine neden olmaktadır. Tıbbi açıdan, esaslı bir tedavisi bulunmayan kol çatlaklarının tedavisi, bazı kremlerle ve jellerle yapılmaktadır. Fakat bu ürünlerle yapılan tedaviler, istenen sonucu vermemektedir. Fraksiyonel lazer, koldaki çatlakların tedavisi için oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Kolda çatlak tedavisi, FDA onaylı Fraksiyonel lazer cihazı ile hastayı yormadan, kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu tedavi yöntemi, şu sıralarda tıp otoriteleri tarafından tercih ve tavsiye edilmektedir. Lazer ile uygulanan tedavi, krem ve jellere göre daha kalıcı ve etkili sonuçlar vermektedir. Farklı periyotlarla uygulanan lazer tedavisi, çatlakları bir cilt sorunu olmaktan çıkarmaktadır. Değişik nedenlerle meydana gelen çatlaklar, kol dışında farklı vücut bölgelerine de uygulanabilmektedir.

Kolda Çatlak Tedavisi İstanbul

Kol bölgesindeki çatlaklar, farklı nedenlere bağlı olarak gelişmektedir.

  • Farklı hastalıklara bağlı hormon sorunları
  • Ergenlik dönemindeki hormon değişiklikleri
  • Hızlı kilo alıp verme
  • Ağır sporlar yapma
  • Kortizon kullanma
  • Hamilelik

gibi nedenler, çatlakların oluşumunu tetiklemektedir. Mor renkten gri renge doğru değişim gösteren çatlaklar, çok ciddi bir estetik sorun halini almaktadır. Bu sorundan, yaz mevsiminde kolsuz ya da kısa kollu giysiler kullanmak isteyen kadınlar daha fazla etkilenmektedir. Bu yüzden pek çok kadın, yaz mevsiminde uzun kollu kıyafetler giymek zorunda kalmaktadır. Lazer cihazı, 3 ile 6 seansta söz konusu çatlakların yok olmasını sağlamaktadır. 4 haftada ir yapılan seanslar,  ortalama 20 veya 30 dakika kadar sürmektedir. Seans sayısı ve süresi yetmezse artırılabilmektedir. Tedavinin sonunda yüksek oranda başarı elde edilmektedir.

Kolda Çatlak Tedavisinin Oluşturduğu Değişiklikler

Lazerle yapılan tedavi, cilt dokularının kendi kendisini yenilemesine yardımcı olmaktadır. Tedavi, ciltte kollajen ve elastin dokusunun oluşmasına destekte bulunmaktadır. Çatlakların ortadan kalkması için bu dokuların oluşması gerekmektedir. Böylece kol bölgesi, eski sağlına kavuşmaktadır. Kol bölgesinde oluşan çatlaklar, herhangi bir tedavi olmaksızın iyileşmemektedir. Kimi tedaviler, çatlakların görünümünde düzelmeler sağlayabilmektedir ama tam olarak ortadan kalkmasına yardımcı olmamaktadır. Genel olarak, ergenlikte ve hamilelikte oluşan çatlaklarda azalma söz konusu olmaz iken kortizon kullanımıyla birlikte gerçekleşen çatlakların etkisi azalmaktadır.

Lazer ile Yapılan Tedavinin Avantajları Nelerdir?

Lazer cihazıyla yapılan çatlak izi tedavisi, cerrahi bir operasyon ile yapılmadığı için tercih edilmektedir. Cerrahi operasyon yapılmadığı için ağrı ve sızı yoktur. Tedavi sonrasında günlük yaşama hemen dönülebilir. Tedaviden sonra dokularda reaksiyon oluşmamaktadır.

Vücut Çatlakları Nasıl Geçer?

Vücudumuzun bazı bölgelerinden birçok nedenden kaynaklanan deformasyonlar ortaya çıkabilir. Bu deformasyon çeşitlerinden biri de vücut çatlaklarıdır. Cilt çatlakları daha çok kadınlarda görülmektedir; estetik olarak kadınların kaygılar yaşamasına bunun sonucunda da psikolojik olarak bu durumdan olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır.

Vücuttaki cilt çatlakları sık rastlanılan sorunlardan biridir. İnsanların kilo alıp vermesi sonucu, kadınların gebelik sürecinde, hormonal değişikliklerin yaşanması sonucu genel olarak bel, kalça, bacak, karın, kol ve meme bölgelerinde oluşur. Başlangıçta kırmızı ya da mor renkli olarak ortaya çıkarlar ancak zamanla beyaz renge dönüşürler. Estetik açıdan hoş olmayan bu cilt çatlaklarının görüntüsü kişiyi rahatsız eder. Kişinin giyim tarzının değişmesine, kendini kötü hissetmesine mutsuz olmasına neden olabilirler. Bu yazımızda vücut çatlaklarının ne olduğuna, nasıl geçebileceğine, cilt çatlaklarının iyileşmesi sürecinde kullanabileceğiniz ürünlere değineceğiz..

Vücut Çatlağı Nedir? 

Vücut (Deri) çatlağının tıptaki karşılığı “stria”dır. Derimiz üst yüzeyden alt yüzeye doğru üç tabakadan oluşur. Bu tabaklar epidermis, dermis, hipodermis şeklinde sıralanabilir.  Derimizin &#;dermis&#; olarak isimlendirilen tabakasının çok fazla gerilmesi sonucu ile vücut çatlağı ortaya çıkar. Deri, göz ile görülebilecek şekilde zayıflar, incelir ve yırtıkmış gibi bir görüntü oluşur.

Sorunlu deri, sağlıklı olan deriden çok kolay bir şekilde ayırt edilebilir. Yeni oluşmaya başlayan vücut çatlaklarında ten rengi gibi değil morumsu bir renk ortaya çıkar. İlerleyen süreçte çatlak olan bölgenin rengi açılır ten rengine yakın bir hal alır. Vücut çatlaklarının renkleri oluşurken kişinin vücut yapısına göre farklılıklar yaşanabilir. Bu çatlak görünümüne kadınlarda genellikle gebelik dönemlerinde rastlandığı için gebelik çatlağı da denebilir. Çatlaklar cildin bütünlüğünü bozmasa bile estetik olarak hoş görünmez. Bu yüzden çatlakları geçirecek tedavi çok merak edilen bir konudur.

Vücut Çatlakları Neden Olur? 

Deri; epidermis, dermis, hipodermis adındaki tabakalardan oluşur. Dermis tabakasında yer alan elastin ve kolojen lifleri cildin sağlıklı görünmesini ve elastik olmasını sağlar. Elastin ve kolojen liflerinin kopması ya da aralarında olan bağın zayıflaması gibi aşamalarda ciltte ciddi ve estetik durmayan bozulmalar oluşmaya başlar. Bu durum kadınlarda en çok gebelik döneminde yaşanır. Gebelik sürecinde, cilt sürekli gerilir bu yüzden yapısı bozulur. Özellikle gebeliğin son dönemlerinde hem alınan fazla kilolardan hem vücuttaki ödemden hem de karın bölgesinden meydana gelen gerginlik sebebi ile bacakların iç bölgelerinde ve göğüslerde çatlaklar meydan gelir.

Gebelik durumunun dışında vücutta çatlaklara sebep olan birçok neden olabilir. Örnek olarak aşırı derece kilo almak ya da kilo vermek, ergenlik döneminde kasların gelişmesi, vücut geliştirmek için çalışanların da genelde çatlakları olur. Salgılanan hormonlar da vücut çatlaklarının oluşmasına neden olabilir. Yapılan çalışmalar kilo problemi yaşayan bireylerde vücut çatlaklarının oluştuğunu göstermektedir. Örneğin yapılan bir araştırmaya göre obezite teşhisi konan hastaların %40’ında deri çatlağı görülme riski çok daha fazladır.

Yaşanan bazı hastalıklar ve hastalıklarının tedavi edilebilmesi için kullanılan ilaçlar da çatlaklara neden olabilir. Örneğin sistemik kortizon kişilerde elastin ve kolojen lifleri yıkıma uğrar. Bu durum da vücudun bazı bölgelerinde çatlakların yaşanmasına sebep olabilir. Bazı durumlarda ise hiçbir neden olmasa bile vücut çatlağı sorunu yaşanabilir. Bu duruma ise idiopatik oluşan çatlak denir. Doğal cilt bakım ürünleri kullanımı ile vücut çatlakları önlenilebilir.

Vücut Çatlakları Nasıl Geçer?

Yeşilmarka Normal ve Kuru Ciltler İçin Doğal Günlük Bakım Kremi Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Vücut Çatlaklarının Belirtileri Nelerdir? 

Vücudumuzda yeni oluşan çatlakların renk tonu, görüntüsü ve vücutta bulunduğu yerleri farklılık gösterebilir. Anatomik olarak tüm bölgelerde oluşabilir ancak genel olarak kişilerde göğüslerde, karında, kalça ve bacaklarda, kolun iç kısımlarında ve sırt bölgesinde çatlaklar görülür. Salgılanan hormonlar da çatlakların oluşmasında etkilidir. Bu nedenle kadınlarda ve erkeklerde farklı bölgelerde çatlaklar görülme olasılığı yüksektir. Kadınlarda en çok kalça ve bacak bölgesinde, daha sonra ise göğüs bölgesinde çatlaklar görülür; erkeklerde ise kol, sırt altı ve kalçada vücut çatlakları ortaya çıkmaktadır.

Vücutta çatlaklarının ortaya çıkma dönemi genel olarak ergenlik ile aynı dönemlere denk gelmektedir. Gebelik döneminde ortaya çıkan çatlaklara “stria gravidarum” ismi verilebilir ve spesifik olarak karın bölgesinde yoğun olarak çatlak sorunu görünümü ortaya çıkar. Çatlak sorunu, görüntüsü dışında başka bir şekilde belirti vermez. Fakat ortaya çıkan bazı yoğun ve büyük çatlaklarda kaşıntı, yara gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Vücut Çatlakları Spor ile Geçer mi? 

Vücut çatlakların ortaya çıkmasının birçok farklı nedenin olabileceğini söyledik. Örneğin yaşanan aşırı kilo kaybı ya da artışı çatlaklara sebep olabilir. Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz. Örnek olarak vücudunuzdaki çatlaklardan kurtulabilmek için evde aerobik egzersiz hareketleri yapabilirsiniz. Düzenli olarak şınav çekebilirsiniz, çömelme hareketi yapabilir ayrıca mekik çekebilirsiniz.

Vücut Çatlaklarına Ne İyi Gelir? 

Cildimizdeki aşırı gerilmeden kaynaklı olarak elastin ve kolajen liflerinin zarar görmesi ve cildin alt katmanlarındaki yırtılmalar sebebi ile ortaya çıkan çatlaklar, estetik olarak kişinin rahatsız olmasına neden olur. Vücuttaki çatlakların oluşumu tamamı ile önlenemese bile vücutta çatlakların ortaya çıkmasına neden olan risk faktörlerinin en aza indirilmesi, vücutta çatlakların ortaya çıkmasının önüne geçilmesine yardımcı olabilir. Vücudun bütün bölgelerinde olduğu gibi kalçada ya da bacakta çatlakların ortaya çıkmasına sebep olan risk faktörlerinin belirli bir kısmını şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Vücut Ağırlığını Bilinçli Bir Şekilde Kontrol Altına Alınmaması:

Aşırı derecede kilo almak, vücutta çatlak oluşumuna yol açan en önemli faktörlerden biri olabilir. Özellikle obezite hastalarında “glukokortikoid hormonunda” ortaya çıkan artış, çatlak oluşmasına neden olabilir. Ergenlik ve hamilelik dönemlerinde de artışa sebep olan bu hormonun dengede kalmasını sağlamak için ani kilo artışlarından ve düşüşlerinden korunmak vücutta çatlak oluşumunun önüne geçilmesine sağlar.

2. Hormonal Olarak Yaşanan Bozukluklar:

Gebelik ve ergenlik dönemlerinde ortaya çıkan ani hormonal değişimlerin yanında endokrin sisteminde var olan bozukluklar ve kişinin hormonal dengesini etkisi altına alan hastalıklar da vücutta çatlaklarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Yaşanan bu tarz olayların önüne geçmek, hem sağlığın hem de estetik görünümün koruması için düzenli bir şekilde sağlık kontrollerinin yaptırılması iyi olacaktır.

3. Çok Fazla Spor Yapmak:

Belirli bölgelerdeki kasların aşırı derecede gelişmesine neden olan egzersiz çeşitleri, çatlakların ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle vücudunu geliştiren ve ağırlık çalışan kişiler, kas kütlelerini hızlı bir şekilde büyütmekten uzak durmalıdır. Erkeklerde çatlak oluşumu için risk oluşturan bu etkilerin önüne geçebilmek amacı ile, egzersiz sürelerini kısaltılmalı ve kas geliştirme süreci belirli bir döneme yayılmalıdır. Çok fazla ağırlık çalışmaktan ve kas gelişimi için steroid kullanımından kaçınılmalıdır. Bu süreçte sporcu besinleri içerisinde yer alan Whey Protein Tozu kullanmak kas geliştirme sürecinize yardımcı olacak ayrıca spor yaparken çatlaklarınızın oluşmasını engelleyecektir.

Vücut Çatlakları Nasıl Geçer?

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu – Çikolata/Vanilya Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Yazı boyunca vücut çatlaklarının ne olduğundan, belirtilerinden ve nedenlerinden bahsettik. Çatlak sorunu yaşamamızın birçok nedeni var ancak temel olarak vücudumuzu iyi ve doğal nemlendiriciler ile nemlendirmeli, yoğun bir şekilde spor yapıyorsak bu süreçte Whey Protein Tozu kullanmalıyız. Sağlıklı günler dileriz.

 Bir önceki yazımıza monash.pw linkinden ulaşabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır