bebeğe kilo aldıran şeyler / Hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler nelerdir? | Hamilelik

Bebeğe Kilo Aldıran Şeyler

bebeğe kilo aldıran şeyler

Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler neler? Gebelikte bebeğe kilo aldırmanın y&#;ntemleri

Hamile kalındığını öğrendiği an itibariyle bebeğini korumak için her şeyi yapar anne adayları. Sağlıklı bir gebelik geçirmenin en önemli yollarından biriside sağlıklı beslenmeden geçiyor. Hem sağlıklı beslenip hemde bebeğinize kilo aldırmak istiyorsanız "hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler neler, gebelikte bebeğe kilo aldırmanın yöntemleri" detaylar haberimizde.

Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler neler? Gebelikte bebeğe kilo aldırmanın yöntemleri

  • Yumurta
  • Kaşar peyniri
  • Peynir
  • Süt
  • Muz
  • Elma
  • Avokado
  • Portakal
  • Ispanak
  • Karnabahar
  • Nohut
  • Tahıllar
  • Ceviz içi
  • Çiğ badem
  • Fındık
  • Kabak çekirdeği
  • Balık
  • Kırmızı et
  • Beyaz et

Kısaca özetlemek gerekirse meyve ve sebze tüketimiyle birlikte kırmızı, beyaz et ve bazı kuru yemişler, tahıllı gıdalarla birlikte süt ve süt ürünleri tüketmek hem anne adayı açısından hemde bebeğin sağlıklı gelişimi için oldukça faydalıdır.

Bebeklere Kilo Aldıran Yiyecekler

Bebekler ve anneler arasındaki bağın kurulduğu en önemli anlar beslenme zamanlarıdır. Emzirme esnasında anneyle bebeğin arasındaki sevgi bağları güçlenir. Ayrıca, bebeği mamayla beslerken de bu bağ kurulur. Ancak, heyecan ve sevinç dolu bu unutulmaz anlar çoğu annenin düşündüğü bir soru ile gölgelenebiliyor; &#;Bebeğim neden kilo almıyor?&#;

Doğumdan sonraki özellikle ilk 6 ay boyunca bebekler için en iyi besin hiç şüphesiz anne sütü. Emzirme döneminin sona erdirilmesinin ardından, annelerin en çok karşılaştığı sorunlardan biri ise bebeklerin kilo alımı konusu. Bu konu, çocuğun yürümeye başladığı döneme hatta okul çağına kadar annelerin kafasında soru işaretleri uyandırabiliyor. Ancak gerçek şu ki, çoğu anne bu konuda gereksiz &#;kuruntu&#; yapıyor. Çoğu durumda, algılanan kilo alım eksikliği genellikle gereksizdir ve herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur. Ayrıca, boy uzunluğunda olduğu gibi bebeğin ağırlığı da çoğu durumda ebeveynlerin genetik yapısıyla alakalıdır.

Makaleye Genel Bakış

Bebeklerde Yaşa Göre Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeğinizin gerçekten zayıf olduğu konusunda şüpheleriniz varsa bu konuda sizi en iyi çok doktorunuz bilgilendirebilir. Bununla birlikte, aşağıdaki değerler bebeklerin yaşa göre kilo alımı konusunda size ipucu sağlayabilir.

  • Doğumdan sonraki ilk üç aya kadar haftada ila g kilo alımı
  • 5 aylıkken doğum ağırlığının iki katı
  • Her ay bir yıla kadar yaklaşık g kilo alımı
  • 1 yaşında doğum ağırlığının üç katı
  • 2 yaşında doğum ağırlığının 4 katı
  • 3 yaşında doğum ağırlığının 5 katı
  • 5 yaşında doğum ağırlığının 6 katı
  • 7 yaşında doğum ağırlığının 7 katı
  • 10 yaşında doğum ağırlığının 10 katı

Ortalama olarak, bir çocuk her yıl 3 ila 7 yaş arasında ve yılda 3 kg arasında ve ergenlik büyümesi başlayana kadar yılda 3 kg kilo alır. Ancak, bunun yalnızca genel bir grafik olduğunu ve çocuk doktorunun, çocuğunuzun bireysel durumunu değerlendirmebilecek en iyi kişi olduğunu unutmayın.

Bebeklerin Kilo Alması İçin Ne Yapılır?

Çoğu durumda annelerin duyduğu endişe yersizdir ve bu konuda fazladan bir şey yapmaya gerek yoktur. Ancak, bebeğiniz gerçekten düşük kiloluysa, bu durumda ilk olarak yapmanız gereken şey doktorunuzun tavsiyelerine uymak olacaktır. Ayrıca, doktor tavsiyesi ile birlikte kilo alımını sağlayan besinlere yönelebilirsiniz. Peki, bebeklerin kilo alması için ne yedirilmeli?

Anne sütü

Doğumdan sonraki ilk bir yıl boyunca bebeğin kilo almasını sağlayan en iyi ve doğal kaynak anne sütüdür. Dahası, emzirmek hem bebeğe hem de anneye sayısız fayda sağlar. Bakınız: Emzirmenin anne ve bebek için faydaları

Muz

Muzlar lezzetli olduğu kadar besleyicidir. Ayrıca yumuşak kıvamıyla kolaylıkla ezilip püre haline getirilebilir. Pişirmeye gerek yoktur ve birçok farklı şekilde bebeklere besin olarak verilebilir. Lifli meyvelerden olan muz, bebeğin kilo almasına yardımcı olur. Zengin potasyum kaynağı olan muzlar bebeğiniz için gerekli vitamin ve minerallerin büyük kısmını karşılar. 6 aydan büyük bebeklere ezilerek verilebilir.

Avokado

Avokadoların oldukça sağlıklı birer meyve oldukları sır değil. Birçok beslenme uzmanının tavsiye ettiği avokadoların sayısız sağlık yararı vardır. Bebeklerdeki büyüme ve sağlıklı gelişmeyle birlikte kilo alımına yardımcı olabilir. 6 aydan büyük bebeklere ezilerek verilebilir.

Armut

Emzirme dönemi sonrasında elma ve armut bebeğin ilk katı besini olarak verilebilir. Armutlarda B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra demir gibi önemli mineraller de bulunur. Bebeklerde kilo alımını sağlayan meyvelerden biri olan armut, ilk 8 aylık dönemden sonra ezilmek suretiyle bebeğe yedirilebilir.

Bezelye

Söz konusu bebeklerde kilo alımı olduğunda meyvelerden sonra ilk tavsiye edilen sebzelerden biri bezelyedir. Emzirme döneminden sonra ilk katı besin olarak verilebilir. Oldukça besleyici olan bezelyeler, vitamin ve mineral açısından bulunmaz bir besindir. 6 aydan sonra ezilerek bebeklere yedirilebilir.

Normal patates ve tatlı patates

Karbonhidrat içeriğiyle meşhur olan patatesler bebekleriniz için harika bir besin kaynağıdır. Ancak, burada patatesin haşlanmış olması önemlidir. Kızartma şeklinde pişirilen patatesler yetişkinlere zararlı olduğu gibi, bebeklere de asla verilmemelidir. Haşlanmış ve sonrasında ezilerek püre haline getirilen patatesler bebeklere verilebilir. Ancak gaz yapma ihtimali nedeniyle az miktarda başlanılması gerekir. Diğer yandan, ilk 6 aydan sonra verilebilecek bir diğer besinde tatlı patateslerdir. Tatlı patatesler, potasyum, magnezyum, lif, B6, A ve C vitaminlerini bolca ihtiva eder.

Badem, fıstık, ceviz, incir ve kaju

Bu kuruyemişler bebeklerde kilo alımını teşvik eder. Ayrıca lezzetlidir ve kolayca ezilip toz haline getirilmek suretiyle diğer yiyeceklere veya mamalara karıştırılabilir. Ancak, kuruyemişlerin bazı bebeklerde alerjiye neden olabileceği bilinmektedir. Bu sebeple kontrollü ve azar azar verilmesi en mantıklı olanıdır.

Yumurta

Protein deposu denilince herkesin ilk aklına gelen besin yumurtalardır. Yumurtalar protein dışında birçok vitamin ve mineral ihtiva eder. Bebeğinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Bu konuda, yetişkinler dahil yumurtanın çiğ olarak tüketilmemesi gerektiğini bilmek önemlidir. Yumurtayı pişirmenin en ideal yolu kaynatmaktır. Bebeklere 8. aydan itibaren alerji ihtimali değerlendirilerek ve azar azar verilebilir.

İnek sütü (1 yaşından itibaren)

İnek sütü çocuklar için oldukça besleyici ve sağlıklı büyümeyi teşvik edici bir içecektir. Ancak, 1 yaşından (12 ay) küçük çocukların inek sütünü sindirmekte zorlanacağı unutulmamalıdır. Bu sebeple, 1 yaşından küçük bebeklere inek sütü tavsiye edilmez.

Kepekli tahıllar ve yulaf

Kepekli tahıllar kolay sindirilir ve bebeğin bağırsak hareket işlevini kolaylıkla yerine getirilmesini sağlar. Yulaflar ise önerilen en iyi besinler arasındadır. Ayrıca doymuş yağ ve kolesterolü oldukça düşüktür. Manganez, magnezyum, tiamin ve fosfor içeren lifli bir yiyecektir.

Yağsız et

Yağsız et söz konusu olduğunda tavuklar en iyi grupta değerlendirilir. Özellikle tavuk göğsü gibi kemiksiz ve yağsız olan kısımları haftada bir kez bebeklere verilebilir. Tavukların kaynatılarak suyunun çorba yapılıp verilmesi en akıllıca olanıdır.

Eğer bebeğinizin zayıf olduğunu ve kilo alamadığını düşünüyorsanız çocuk doktorunuzla görüşün. Doktor tavsiyesi olmadan besin takviyeleri kullanmayın ve ilk 6 ay boyunca bebeğinize anne sütü dışında yiyecek-içecek vermeyin.

Bebekler Kaç Kilo Almalı?Bebeklere Kilo Aldıran ŞeylerBebeklerin Kilo Alması İçin Ne Yapılmalı?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir