yeni telefon 8 saat şarj edilmeli mi / Yeni Alınan Telefonu Şarj Etme

Yeni Telefon 8 Saat Şarj Edilmeli Mi

yeni telefon 8 saat şarj edilmeli mi

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Bir çok kişi yeni bir telefon aldığında telefonun bataryasını full şarj olana kadar veya 12 saat gibi bir süre şarjda bırakması gerektiğini düşünür. Lafı hiç uzatmadan belirteyim, böyle bir şey yok! Yeni aldığınız telefonu kullanmaya başlamanızın hiçbir zararı yok. Aslında biraz bu olayın temeline indiğimizde bu durumun eski teknoloji bataryalar (nikel kadmiyum) için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Eskiden bir telefon aldığınızda 8, 12 veya 24 saat şarjda bırakılmasına dair uyarılar bulunuyordu. Tabi eski alışkanlıklar dolayı halen bu işlemi yeni nesil telefonlar için uygulandığı düşünen insanlar var. Ancak şu anda üretilen telefon bataryalarının (lityum iyon) full şarj etme veya belirli bir süre şarjda tutma gibi bir durumu yok.

Hali hazırda yeni aldığınız telefonu şarja taktığınızda ve batarya % olduğunda otomatik olarak enerji (elektrik) aktarımı durdurulur. Yani sizin telefonu 12 veya 24 saat şarjda tutmanızın hiçbir anlamı bulunmuyor.

Yeni teknoloji bataryalar, fabrikada üretim esnasında şoklama yapılarak çıkarılırlar. Bunun iki nedeni bulunuyor. Birincisi uzun transfer ve bekleme sürelerine karşı dayanıklık kazandırmak. İkincisi ise, bataryaların kullanım esnasında maksimum düzeyde performans göstermesini sağlamak. Ayrıca yeni nesil telefon bataryaların çoğu lityum iyon (bazılarında lityum polimer) teknoloji kullanılarak geliştiriliyor. Lityum iyon pil (veya kısaca Li-ion) bir çeşit yeniden doldurulabilir pillerdir. Günümüzde yaygın olarak elektronik cihazlarda kullanılır. Bu piller ağırlıklarına-büyüklüklerine oranla verebildikleri yüksek enerji ile en iyi pil çeşitlerinden biridir. Bu pillerde hafıza etkisi yoktur ve kullanılmadıkları zamanlardaki enerji kayıpları yavaştır. Yeni telefonların bataryalarında eski bataryalar gibi hafıza olayı olmadığı için uzun süre şarjda tutmanıza gerek yoktur. Batarya % olduğunda şarjdan almanız doğru olacaktır. Zaten almasanız bile –yukarıda bahsettiğim üzere- bataryalarda koruma modülü olduğu için şarj % olduktan sonra elektriği otomatik kesecektir. Uygunsuz kullanılmaları halinde tehlikeli olabilirler. Eğer gerekli önlemler alınmaz ise diğer pil türlerine göre ömürleri daha kısa olabilir. Daha gelişmiş lityum iyon pil tasarımları ise lityum polimer pil (lithium polymer cell) ve lityum titanat pil hücreleridir.

Bataryalardan bağımsız olarak; yeni nesil akıllı telefonlar, bataryaların doluluk oranlarına göre, USB bağlantısından elektrik aktarımını bloklayabilmektedirler.

Sonuç olarak yeni bir telefon aldığınızda şu saatte kadar şarjda tutun demek yanlış bir ifade olacaktır. Telefon bataryası ne zaman % duruma geldiyse o zaman şarjdan çıkarılmalıdır.

TechWorm

telefon ilk alındığında kaç saat şarj edilmeli, yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir, yeni alınan telefon kaç saat şarj edilmeli, yeni alınan telefon kaç saat şarjda kalmalı, yeni alınan telefon kaç saat şarjda kalmalı , yeni batarya ilk şarj, yeni batarya kaç saat şarj edilmeli, yeni telefon kaç saat şarjda durmalı

Yeni aldığını telefonu kaç saat şarj etmeniz gerektiği konusunda çevrenize danışacak olursanız bir çok fikir ve şehir efsanesi duyarsınız. 6 saatten 16 saate kadar şarj edilmesi gerektiğini söyleyenler vardır. Peki bu foğru mu? Yeni telefon ya da yeni batarya kaç saat şarj edilmeli?

instagram takipçi satın al

sony-lityum-iyon-bataryaÜreticilere göre telefonu uzun saatler boyunca şarj etmeye gerek yok. Samsung’un kullanıcılara yaptığı uyarıda şarjınız % olduğunda ve “Şarj oldu” uyarısı verdiğinde telefonunuzu şarjdan çekin çünkü bataryalar fabrikadan çıkarken şoklanarak çıkıyor. Yani olabilecek en yüksek kapasitede çıkıyor ve evde 16 saat şarjda tutarak bunu arttırmak mümkün değil.

Yeni telefonlarda lityum iyon piller kullanıyor. Bu piller hakkında biraz araştırma yaparsanız bir çok açıdan güvenlik için kullanıldığını görürsünüz. Bu piller tam olarak şarj olduğu andan itibaren şarj olmayı bırakır. İstediğiniz kadar şarjda tutun. Ayrıca telefonda pirizle olan ilişkisini keser.

Konunun özeti, yeni aldığınız telefon ya da bataryayı uzun saatler boyunca şarj etmenize gerek yoktur. % olduğunda ve şarj oldu uyarısını verdiğinde telefonu şarjdan çekin. Daha uzun şarj ederek kapasite arttırımı yapılamaz. Zaten telefon %’den sonra şarj olmayı otomatik keser. Şunu deneyin bize hak vereceksiniz. Telefonunuzu şarja takın. Yarım saat 45 dakika sonra ya da telefonunuzun şarj durumu %75’e çıktığında şarj cihazına elinizi sürün. Biraz ısınmıştır, sıcaktır. Daha sonra % olsun ve telefon biraz daha şarjda kalsın. 20 dakika sonra tekrar şarj cihazınıza elinizi sürün. Hala telefon prize takılı ama şarj cihazı soğuktur. Çünkü çalışmayı % olduğunda bırakmıştır.

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Sarj Edilir

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Sarj Edilir; Sizde merak ediyorsanız Telefon şarj işlemi hakkında sizinle bazı bilgiler paylaşmak istiyoruz. Akıllı telefonların şarj edilmesi söz konusu olduğunda, öncelikli olarak yeni satın alınan bir akıllı telefonun şarjda kalması için belirli bir süre olduğunu söylemeliyiz.

Buna göre, yeni satın alınan bir telefon 6 saate kadar şarjda kalmak için yeterlidir. Başka bir deyişle, yeni telefonun şarjda kaç saat kalması gerekli olduğu sorusunun cevabı tam olarak bu şekilde. Ancak yeni nesil akıllı telefonlarda şarj etmek yalnızca bununla sınırlı değil. Çünkü şarj etme konusunda dikkate alınması gerekli olan farklı hususlar vardır.

Bunlara dikkat etmek telefon pilinin ömrünü uzatmak için ilk koşullardan birisidir. Bu sebeple akıllı telefonları şarj ederken ve telefonları uygun biçimde kullanırken bazı kurallara uymak gerekir.

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Sarj Edilir;  Sorusuna cevap vermeden önce akıllı telefonlarda yaşanan şarj sorunları hakkında bilgi vermekte fayda vardır.; Telefonların yanlış şarj edilmesi, özellikle son dönemde, ısıtma sonucu patlama gibi durumların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Ayrıca, yanlış şarj uygulamaları pillerin kısa zamanda bitmesine neden olur. Akıllı telefon satın almanın birkaç ay sonra şarj problemlerini ortaya çıkardığını söylemek bile mümkün. Bu, telefon ilk alındığında tam olarak kaç saat şarj edilmesi gerekli olduğu sorusunun cevabıdır ve merak edenlerin telefonları doğru biçimde şarj etmeyi öğrenmesi gerekir. Peki, ilk kullanımdan itibaren yeni bir telefon nasıl şarj edilmelidir? Şuna bak.

Eski Bataryalı Cihazlarda Şarj Etme Mantığı

Başka bir yanlış gerçek, insanların şarj edebilmesi için yeni bir telefonun tüm pilinin harcanması gerektiğini belirtir. Bu tür bir ölçüm, nikel pil telefonlarının şarj yönteminden de gelir ve bugünün lityum iyon pil telefonu için uygun değildir.

Yeni Alınan Akıllı Telefonlar Kaç Saat Şarj Edilmeli

İlk olarak, satın aldığınız akıllı telefonu kaç saat şarj etmeniz gerektiğiyle başlayalım. Telefonunuzu ne kadar şarj etmelisiniz? Yeni Satın Alınan Akıllı Telefonlar Kaç Saat Şarj Edilmelidir? Akıllı telefonlar çıkmadan önce, telefon şirketleri bir Lityum Polimer pil kullanıyordu ve 16 saat boyunca şarj etmeniz gerekiyordu. Eski modelde bir telefonunuz var ise ve pil Lityum Polimer ise, 16 saat şarj etmenizi öneririz. Ancak, bugünün telefon şirketleri lityum İyon piller kullanıyor, bu sebeple pilinizi% elektrik akımı kesildiğinde günde 24 saat şarj etmek istiyorsanız.

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Sarj Edilir

Telefonun İlk Şarjı Ne Kadar Olmalı

Akıllı telefonların şarj süreleri son derece önemlidir. Akıllı telefonları kutusundan çıkardığımızda,% 25 ila% 45 arasında bir şarj oranı ile geliyorlar. Ancak, bazı yetkililer telefonu satın aldığınızda size bilgi sağlar. Bu bakımdan, telefonu tamamen şarj olana kadar asla şarj etmeyin. Tamamen tükenmesi gerekmektedir ve daha sonra şarj etmeniz gerekmektedir. Pil tamamen bittikten sonra, telefonunuz kapanacak ve şarj cihazına takacaktır. Şarj durumu% olsa bile hemen çıkarmayın. Akıllı telefonunuzun evrim geçirdiği kadar, pillerle olduğu gibi teknoloji ile de geliştiğini unutmayın. Üreticiler için en önemli şey tüketicilere daha uzun tüketim sunabilmektir. Bu bağlamda, markalar daima kendi içlerinde bir yarışta hareket ederler. Bu sebeple, süre değil, yük miktarı daha önemlidir.

İlginizi Çekebilir: Lenovo Moto Z Batarya Değişimi

Yeni Alınan Telefonda Şarj Seviyesini Sıfırlamayın

Telefonunuzu yeni satın aldıysanız ve şarj etmekte sorun yaşamak istemiyorsanız, önce şarj seviyesini sıfırlamamanız gerektiğini bilmelisiniz. Bunun sebebi, akıllı telefonlarda lityum iyon pil bulunması ve bu pilleri tamamen sıfırlamanın bir dizi soruna yol açmasıdır. Ana sorun pilin dengesizliğidir. Bundan sonra, pil şarjı aniden değişir. Diğer bir deyişle, yük bir seferde düşer veya 10&#;lar&#;a bir seferde yükün % 50 ila 60&#;ı düşer. Böyle bir durumdan kaçınmak için şarj seviyesinin asla sıfırlanmaması önemlidir. Aksi takdirde, pil kısa bir süre içerisinde bitebilir. Akıllı telefonlarınızda yaşamakta olduğunuz şarj sorunlarına uygun çözümler üretmezseniz hemen firmamıza gelin. Uzman ekibimiz ve en son sistem ekipmanlarımız ile, şarj sorunlarınızı çok kısa zamanda size yardımcı olabilir ve ortadan kaldırabiliriz.

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Sarj Edilir

Telefonun Pil Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz

Akıllı telefonlarınızda pil ömrünü artırmak için yapılması gerekli olan çok şey var. Bu durumları sırayla uygularsanız, fark edilebilir bir fark elde edebilirsiniz. Bu arada, bir USB bağlantı noktası ile şarj etmek cihazınızın pil ömrünü olumsuz etkileyecek şekilde hasara neden olacaktır. Ayrıca, akıllı telefonlarınız kapatıldığında ve% 5&#;ten daha az şarj edildiğinde pil ömrünü koruyabilirsiniz. Acil bir durum olmadıkça akıllı telefonlarınızın pil kapasitelerini yarım veya tam dolu olarak şarj etmekten kaçının. Bunu yapmazsanız, pil hücrelerinde bir tür ölüm yaşarsınız veya optimize edilmiş durumu sebebiyle pil süreniz bozulur.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir , yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir
yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir , yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir iphone , yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir , yeni alınan laptop kaç saat şarj edilir , yeni alınan iPhone kaç saat şarj edilir , yeni alınan powerbank kaç saat şarj edilir , yeni alınan akıllı telefon kaç saat şarj edilmeli , yeni alınan android telefon kaç saat şarj edilmeli.

Yeni Alınan Telefon Kaç Saat Şarj Edilir?

Günümüz akıllı telefonlarında kullanılan Lityum-İyon teknolojisi, akıllı telefonların aynı batarya hacminde çok daha yüksek güç depolanmasına imkan sunuyor. Bu sayede geçmiş yıllarda sadece birkaç bin mAh olan batarya kapasiteleri de mAh’ye kadar çıkabiliyor. Ancak cihazın pil ömrünün zamanla azalmaması ve daha uzun ve sağlıklı bir kullanım için ilk şarj işleminde çeşitli detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Bununla birlikte cihazın genel olarak pil seviyesi azaldıktan sonra da şarj işleminde farklı detaylara dikkat ederek cihazın pil ömrünü uzatabilirsiniz. Peki, yeni telefon ilk şarj neden önemlidir ve hangi detaylara dikkat edilmelidir?

Yeni Telefon İlk Şarj Neden Önemlidir?

Geçmiş yıllarda telefon ve diğer teknolojik cihazlarda nikel alaşımlı bataryalar kullanılıyordu. Bu bataryaların hem hacmine oranla kapasitesi büyük ölçüde düşük hem de zamanla bozulmaları daha fazla olduğu için kullanışsız bir pil ömrü sunuluyordu. Ancak akıllı telefonların gelişmesi ile birlikte Lityum-İyon ya da bilinen adı ile Li-On piller de artmaya başladı. Lityum-İyon piller, diğer pillere kıyasla daha yüksek pil kapasitesi sunuyor ve bununla birlikte yıllara bağlı olarak daha düşük oranlarda bozulma gösteriyor. 

Pil içerisinde kullanılan malzeme ne olursa olsun, tüm pillerin bir bozulma oranı ve kullanım ömrü bulunuyor. Ancak pilin yanlış kullanılması, tam bitmeden şarj edilmesi ya da tam olmadan şarjdan çıkarılması gibi durumlar pilin bu kullanım ömrünün daha hızlı azalmasına neden oluyor. Bilgisayar kullanıyorsanız, HDD ya da SDD depolama birimlerinin, bilgisayarı satın aldıktan sonra kullanıma bağlı olarak zamanla azaldığını da görebilirsiniz. 1 TB’lık bir depolama birimi, bilgisayara ilk takıldığı andan itibaren zamanla depolama kapasitesini kaybetmeye başlayacaktır. Yani 1 TB olarak aldığınız HDD, 3 aylık bir kullanımdan sonra ’ya yakın bir depolama alanına sahip olacaktır. Buna benzer şekilde, bataryaların da aldığınız andan itibaren her şarj ve deşarj işleminde toplam kapasitesi azalmaya başlar. Yani aldığınız akıllı telefonun mAh batarya kapasitesi var ise bu kapasite 6 aylık bir kullanım içerisinde mAh seviyelerine düşecektir. Bu kapsamda, bataryaların bozulması ve cihazın şarj seviyesinin hızlı şekilde düşmesi aslında bataryanın hızlı şekilde şarjını kaybetmesinden değil, toplam kapasitesinin azalması yüzündendir. 

Yeni telefonlarda kullanılan bataryalar genellikle cihaz üzerinde kontroller yapılırken açık kalması için bir miktar şarj edilmektedir. Bu nedenle sıfır olarak kutusunu açtığınız akıllı telefonları da ilk kez açarken şarj seviyesinin bir miktar dolu olduğunu görebilirsiniz. Özellikle bataryaların ilk kez şarj işlemi sırasında tam dolmadan şarjdan çıkarılması ya da batarya tamamen boş değilken şarja takılması gibi durumlarda pil ömrü ciddi şekilde azalabiliyor. Bu nedenle yeni telefonlarda ilk şarj oldukça önemlidir. Peki, yeni telefonlarda ilk şarj ederken nelere dikkat edilmelidir?

Yeni Telefonu İlk Şarj Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni akıllı telefonlarda, cihazı ilk kez şarj edecekseniz öncelikle bataryanın tamamen boş olduğundan emin olmanız gerekiyor. Yeni bataryalarda pil ömrünü azaltacak şarj işlemleri özellikle ilk şarj sırasında daha etkili hale gelecektir. Bu nedenle normalde mAh gibi yüksek bir batarya kapasitesine sahip olsa bile birkaç haftalık kullanım sonrasında kapasitenin mAh ve daha düşük seviyelere gerilemesi mümkün. 

Cihazın ilk şarj işlemi sırasında, cihaz batarya kapasitesi %5’in altında değilse, öncelikle cihaz şarjının bitmesini beklemeniz gerekiyor. Geçmiş yıllarda akıllı telefonlarda pil seviyesi genelde boş olarak geldiği için cihazlar direkt olarak şarja takılıyordu. Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir. 

Yeni Telefon Kaç Saat Şarj Edilmelidir?

Yeni akıllı telefonlarda, şarj süresi direkt olarak cihazın toplam batarya kapasitesi ile alakalıdır. Cihazların kaç saat şarj edilmesi gerektiğine dair net bir bilgi ya da kesin bir saat sınırı yoktur. Ancak cihazın ilk şarj süresi, batarya özelliklerine ve cihazın hızlı şarj ya da süper hızlı şarj gibi yeni teknolojileri destekliyor olmasına göre şarj süresi değişiklik göstermektedir. 

Geçmiş yıllarda telefonların maksimum batarya kapasitesine kadar şarj olması için minimum 6 ila 10 saat arasında bir süre gerekiyordu. Ancak günümüzde hem batarya teknolojisinin hem de şarj teknolojisinin gelişmesi, bu sürenin oldukça kısalmasını sağlıyor. Yeni akıllı telefonların şarj işlemi, batarya kapasitesine ve cihazın şarj özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Hızlı şarjı destekleyen telefonlarda ilk şarj işlemi genellikle 2 ila 3 saat arasında değişiklik göstermektedir. Süper hızlı şarjı destekleyen cihazlarda ise bu süre 1 ila saate kadar düşüş göstermektedir. 

Telefon Pil Ömrünü Uzatmak İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni telefonlarda pil ömrünü uzatmak ve bataryanın daha sağlıklı kullanılmasını sağlamak için çeşitli detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, akıllı telefonlarda pil ömrü uzatmak için nelere dikkat edilmelidir?

  • Akıllı telefonun şarj işlemlerinde mutlaka cihazın kendi adaptörü ve şarj kablosu kullanılmalıdır. Cihazda kullanılan batarya özelliklerine göre firmaların tasarladığı adaptörler de özelleştirilmektedir. Bu nedenle cihazın şarj işleminde farklı adaptörler kullanılması da batarya ömrünün azalmasına neden olacaktır.
  • Akıllı telefonu sürekli olarak ya da şarj seviyesi yeteri kadar düşmeden şarj etmeye başlamak da cihazın batarya kapasitesinin azalmasına neden olacaktır. Akıllı telefonlarda şarj işlemi, pil seviyesi %15 ve daha az seviyelere düştükten sonra cihaz şarja takılmalıdır. Şarj seviyesi yeteri kadar azalmadan yapılan şarj işlemleri, pil kapasitesinin azalmasına neden olacaktır. Bu nedenle cihaz şarjı tam olarak azalmadan şarj etmemek oldukça önemlidir.
  • Cihazın tam olarak şarjını bitmeden şarj etmeye başlamak gibi, cihazın ne zaman şarjdan çıkarılacağı da oldukça önemlidir. Cihazın şarjı tam olarak dolmadan şarjdan çıkarılması da batarya kapasitesinin zamanla azalmasına neden olacaktır. Bu nedenle cihazın tam olarak pilinin dolması beklenmeli ve bunun ardından şarjdan çıkarılması gereklidir.
  • Telefonlar şarj işlemi sırasında zamanla ısınmaya başlayacaktır. Ancak bu ısınma seviyesi, üreticiler tarafından önceden hesaplanmaktadır. Cihaz şarj sırasında sıcak bir zeminde bulunuyor ise bu hesaplamalardan daha yüksek bir sıcaklık elde edilecek ve bu nedenle cihazın batarya kapasitesinde azalma görülecektir. Bu nedenle şarj işlemi sırasında cihazın sıcak bir zeminde bulunmaması gerekiyor.
  • Akıllı telefonlar şarj edilirken cihazın kullanılması, şarj işleminin beklenenden daha uzun sürmesine neden olacak ve bataryanın ömrünü kısaltacaktır. Bu nedenle cihaz şarj edilirken kullanılmaması gereklidir.

Telefon Günde Kaç Kez Şarj Edilmelidir?

Telefonların gün içerisinde ne kadar şarj edilmesi gerektiği, direkt olarak sizin telefonu ne kadar kullandığınız ile bağlantılıdır. Cihazın yoğun kullanılması, gün içerisinde şarjının beklenmeyen miktarda azalmasına neden olacaktır. Ancak cihazın batarya kapasitesinin azalması ve benzeri sorunlar, cihazın gün içerisinde ne kadar fazla şarj edildiği ile alakalı değildir. Cihazın şarjı %10 seviyelerine düştükten sonra, batarya seviyesi tamamen dolana kadar şarj etmeniz gereklidir. Ancak cihazın şarjı ne kadar azalırsa, o kadar şarj işlemi gerçekleştirilebilir. Cihazın şarjı tam olarak dolduktan sonra şarjda kalması bilinenin aksine batarya kapasitesinin azalmasına neden olmamaktadır. Cihaz bataryası tam olarak dolduktan sonra, şarj aletinden gelen akım kesilerek bataryanın stabil şekilde kalması sağlanmaktadır.  

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir