tuz dişleri beyazlatır mı / Doğal Diş Beyazlatma - Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Tuz Dişleri Beyazlatır Mı

tuz dişleri beyazlatır mı

Sirke, Karbonat, Tuz İle Diş Beyazlatma, Sirke Diş Beyazlatır mı?

Evde diş beyazlatmak için kullanılan sayısız yöntem vardır. Yıllardır, tüketilen kahve alkol ve tütün gibi ürünlerin kullanımı dişleri sarartmaktadır. Dişleri beyazlatmanın etkili bir yolu ise elma sirkesidir. Bu makalemizde evde elma sirkesiyle dişlerimizi nasıl beyazlatabileceğimizi açıklayacağız.

Dişlerinizin sarılığından dolayı utanıyorsanız, elma sirkesi imdadınıza koşuyor. Elma sirkesi, dişinize doğal inci beyazlığı parlaklığını geri kazandırmanın ucuz ve basit bir yoludur. Elma sirkesi lekeleri çıkarmaya ve ağız ve diş etlerinizdeki bakterileri öldürmeye yardımcı olur.

Kahve, tütün ve diğer faktörler dişlerin sararmasına ve lekelenmesine sebep olur. Yapmanız gereken ise her zaman ağzınızı elma sirkesi ile gargara yapıp ardından dişleri fırçalamak. Elma sirkesinde bulunan asidik özellikler dişlerdeki sarı lekeleri azaltıp, ağızdaki bakterileri öldürerek ağız sağlığını korur.

Elma Sirkesinin Ağız İçin Faydaları

Güçlü bir temizleyicidir: Elma sirkesi, diş minesi rengini etkileyen sarartan bakterileri yok eden etkili bir temizlik görevi görür.

Doğal bir beyazlatıcıdır:Elma sirkesi,  dişteki pH değerini dengelemek ve parlak dişler elde etmek için beyazlatıcı görevi görür.

Pektin bakımından zengindir: Sirke, fermente elmalar ile yapılır ve bu nedenle pektin açısından çok zengindir. Pektin, ağzı temizlemek ve enfeksiyonlardan korumak için doğal bir antibakteriyel görevi gören bir bileşendir. Bununla birlikte, dişlerdeki gülüşünüzü etkileyebilecek tartar ve lekeleri giderir.

Sirke İle Diş Beyazlatma 1. Yöntem

  1. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi
  2. 1 bardak su

Malzemeleri karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra dişlerinizi bu karışımla her gece fırçalayın. Ardından her zaman kullandığınız diş macunuyla dişlerinizi fırçalayın. Bu uygulamada önemli olan diş minesine zarar vermemek adına günde bir defadan fazla yapılmamasıdır. Aynı zamanda bu yöntem 15 günden fazla tekrar edilmemelidir. Dişleriniz beyazlayana kadar bunu haftada 2 kez uygulayın.

Sirke İle Diş Beyazlatma 2. Yöntem

Eğer dişlerinizi beyazlatmak için daha etkili bir yöntem arıyorsanız, sirke içine karbonat ekleyebilirsiniz. Bu yöntemle diş mineleriniz temizlenecek ve daha beyaz dişlere sahip olacaksınız. Çoğu diş macunu markası temizleyici ve bakteri karşıtı özellikleri sebebiyle karbonatı kullanmaktadırlar.

Malzemeler

  1. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi
  2. Yarım tatlı kaşığı karbonat

Malzemeleri macun kıvamı elde edene kadar karıştırın. Eğer çok katı gelirse birkaç damla suyla seyreltebilirsiniz. Karışımınız hazır olduğunda uyumadan önce dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. Bir önceki anlattığımız yöntem gibi, bu yöntem de günde birden fazla ve 15 günden daha uzun yapılmamalıdır. Yoksa bu diş ve ağız sağlığına zarar verir. Ayrıca, fazla sirke veya fazla karbonat kullanmanın da  zararlı olabileceğini belirtmek isteriz. Çünkü her iki ürün de diş etlerine zarar verebilecek aşındırıcı özelliklere sahiptir.

Sirke İle Diş Beyazlatma 3. Yöntem

Zeytinyağı dişleri beyazlatmak için kullanılan en eski yöntemlerden biridir. E vitamini açısından zengin olması sayesinde ağızdaki bakterileri öldürür ve ağız kokusunu önler. Aynı zamanda diş taşlarını da ortadan kaldırır.

Malzemeler

  1. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  2. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  3. Diş fırçası
  4. Hazırlama süresi: 5 dakika

Bu yöntem için malzemeleri karıştırın ve bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. Aynı zamanda bu karışıma 2 yemek kaşığı su ekleyerek ağzınızı yıkamak için de kullanabilirsiniz.

Sirke İle Diş Beyazlatma 4. Yöntem

Limonda bulunan E vitamini dişleri beyazlatmaya yardımcı olur. İçindeki anti bakteriyel özellikleri sayesinde bakterileri öldürerek dişleri korur. Elma sirkesinin asidik etkisi sayesinde dişleri kirlerden arındırıp daha parlak yapar.

Malzemeler

  1. 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  2. Çeyrek limonun suyu

Malzemeleri karıştırın ve diş fırçanıza bu karışımı alarak dişlerinizi fırçalayın. Yüksek asidik özelliği nedeniyle haftada sadece 1 kez kullanılması önerilir. Haftada yalnızca bir kez kullanın.

Sirke İle Diş Beyazlatma İçin 5. Yöntem

Malzemeler

  1. 1 tatlı kaşığı karbonat
  2. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi
  3. 1 tutam tuz

Malzemeleri karıştırın ve bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. Ardından durulayın. Kalan karışımı ise dişlerinize sürüp dakika bekletin ve ardından durulayın. Bu uygulamayı düzenli olarak uyguladığınız taktirde dişlerinizdeki beyazlamayı fark edeceksiniz.

Diş Lekeleri Nasıl Geçer Çıkar Giderilir?Diş Lekesi Temizleyici Doğal Çözümler Tıklayınız

Evde Karbonatla Diş Beyazlatma İçin 4 Pratik Yöntem Resimli Anlatım Tıklayınız

Doğal Bitkisel Organik Diş Macunu Nasıl Yapılır? Uzmanlardan Tarifler Tıklayınız

Karbonat, tuz ve soda dişleri beyazlatır mı?

Ağız sağlığı için sadece fırçalamak yeterli değil. Nasıl fırçaladığımız ve yanında hangi uygulamaları yaptığımız da çok önemli. Diş Hekimi A. Doğan Bircan, genel olarak yapılan yanlışları anlattı ve diş sağlığı için önemli bilgiler verdi.

Bircan konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi günde en az iki kere; sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce, dişlerimizi fırçalamamız gerekmektedir. Fakat fırçalama işlemiyle diş arası yüzeylere ulaşamadığımız için günde en az bir kere de yatmadan önce diş ipi kullanmalıyız. Bu sayede oluşmaya çalışacak bakteri plağına karşı etkili bir savunma oluşturmuş oluruz. Dişlerimizi ileri-geri yani yatay yönde gidip gelerek yapılan fırçalama sıklıkla herkesin düştüğü bir yanlıştır. Fırçalama yapılırken ağzımızın hafif açık konumlandırılıp dişetinden dişe doğru yani üst çenede yukarıdan aşağıya, alt çenede de aşağıdan yukarıya doğru tek yönlü süpürme hareketi yapmamız gerekmektedir.”

AĞIZ KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

 

Çeşitli araştırmaların sonuçlarına göre, ağızdaki kötü kokunun başlıca nedenlerinin sindirim sistemi ve ağız, diş rahatsızlıkları olduğunu söyleyen Bircan, “Sindirim sistemi rahatsızlıkları için doktora gidilmelidir. Ağız ve diş rahatsızlıkları sonucu meydana gelen kötü koku ise çürük diş ve diş eti problemleri gibi nedenlerle oluşur. Bunlar için en kısa zamanda hem bir diş hekimine gidilmeli, hem de diş fırçası, diş ipi ve bakteri plağına karşı etkili, sürekli kullanıma uygun bir ağız gargarası ile etkin bir ağız bakımı alışkanlık haline getirilmelidir.” diye konuştu.

KANAMA VARSA FIRÇALAMA BIRAKILMALI MI?

Diş Hekimi Bircan, dişeti kanaması görüldüğü takdirde derhal diş hekimine başvurulması gerektiğini dile getirerek, “Gereken tedavi sonrasında da fırçalama süresi uzatılmalı ve diş ipi ile de hijyen muhakkak takviye edilmelidir. Sert diş fırçası ile dişleri sert fırçalarsam daha iyi temizlemiş olurum. Yanlış. İyi fırçalamak; fırçanın sertliğiyle değil, fırçalama tekniğiyle ilgilidir. Genellikle orta sertlikte diş fırçaları kullanılır. Çok sert fırçalar, dişleri aşındırabilir. Çok yumuşak fırçalar ise dişleri temizlemeyebilir. Ayrıca sert fırçalama sonucu dişlerin dişetine yakın yüzeylerinde aşınma ve sonucunda çürükler oluşarak hassasiyete sebep olabilir. Diş macununu bol kullanmak daha iyi olur düşüncesi yanlış. Diş macununun miktarı sadece bireyin ağızda hissedeceği ferahlık hissini arttırır. Dişlerin mine tabakasının çizilmesi; macunun fazla kullanılmasıyla ilgili değil, kullanılan macunun granüllerinin büyük olmasıyla ilgilidir. O yüzden granülleri büyük olan macunların uzun süreli kullanımından kaçınılmalı. Fırçanın üzerine konulan macunun miktarı ise ‘mercimek tanesi’ büyüklüğünde olmalı. Ayrıca, diş fırçası, fırçalamaya başlamadan önce ıslatılmamalıdır. Çünkü fırça kılları ıslatılınca, sertliğini kaybeder. Macunun köpürmesi için de yeterli sıvı ağızda mevcuttur.” dedi.

KARBONAT, TUZ VE SODA DİŞLERİ BEYAZLATIR MI?

Bircan, karbonat, tuz veya sodanın iri granüllü olduğu için dişin mine tabakalarını çizdiğini ve aşındırdığını söyleyerek, “Bunun sonucunda; dişin parlaklığı gider ve yediğimiz ve içtiğimiz besinlerle, dişler daha kısa zamanda renklenmeye başlar. Diş taşı temizliğinden sonra daha fazla diş taşı oluştuğu da halk arasında kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgilerdendir. Düzenli ve doğru fırçalama diş taşı oluşumunu engeller. Altı ayda bir diş hekimi kontrolü sayesinde; iyi fırçalayamadığımız alanlarda oluşan diş taşları, hekim tarafından temizlenmiş olur. Bunun da herhangi bir zararı yoktur. Ayrıca diş taşı temizliği doğru uygulandığında mine zedelenmeleri de görülmez. Beyazlatma işlemi sonrasında dişler daha fazla sararır bilgisi yanlıştır. Beyazlatma; normal diş rengini daha da açmak için yapılır. Beyazlatmanın ilk yapıldığı dönemlerde; kahve, çay ve sigara gibi dişleri renklendirecek etkenlerden uzak durmak gerekir. Beyazlatmayı yapacak hekimin tavsiyelerine uyulursa, beyazlatmanın hiçbir yan etkisi yoktur.” şeklinde konuştu.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir