tarhana nasıl öğütülür / İri taneli tarhanayı nasıl un haline getiririz? - Sorcev

Tarhana Nasıl Öğütülür

tarhana nasıl öğütülür

Kolay Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Ev tarhanası nasıl yapılır? O nefis tarhana çorbasının malzemesi evde kolaylıkla nasıl elde edilir? En güzel tarhana nasıl yapılır? Besin değerleri yüksek malzemelerden hazırlanan tarhana içinde bol vitamin ve mineral ihtiva ediyor. Dünyanın ilk hazır çorbası olduğu düşünülen, adı "dar hane çorbası" veya Farsça "terḥāne" kelimesinden geldiği ifade edilen şifa kaynağı tarhanayı yapmak biraz zaman alsa da aslında zor değil Hatta gereken malzemeler varsa çiğden tarhana yapımı zevkli bir uğraş olabilir. Neticede kendi elinizin lezzeti "Yoğurtlu koy tarhanası nasıl yapılır? En lezzetli ev yapımı tarhana nasıl yapılır? Tarhana içine ne konur? Evde kışlık toz tarhana nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tarhana kaç saatte mayalanır? Tarhana hamuru kaç gün bekletilir? Tarhananın mayalanması kaç gün sürer? Tarhana kurusu nasıl yapılır? Yoğurma tarhana kaç günde tatlanır?" diyenlere işte ev yapımı tarhana tarifi resimli anlatımı

EV TARHANASI YAPIMI 1

Kuru Tarhana Yapımı İçin Malzemeler - Tarhana Ölçüsü - Tarhana Hamurunun İçine Ne Konur? Tarhananın İçine Neler Katılır? Tarhana Malzemeleri

Yarım kg un ile iki yemek kaşığı kuru maya ve yeterince su ile bir hamur yapılır. Hamurun mayalanması için bir - iki gün beklenir.

Bir kg salçalık kırmızıbiber

İki kg domates

Yarım kg sivri biber

İki kg yoğurt

Bir kg kuru soğan

Bir büyük ayva

Bir büyük çorba kâsesi kuru nane

İki yemek kaşığı boy otu

Beş - altı yemek kaşığı tuz

Dört - beş kg un

EV TARHANASI YAPIMI 4

Kolay Ev Tarhanası Nasıl Yapılır Tarifi - Ev Yapımı Kuru Tarhana Nasıl Yapılır? - Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı - Kışlık Ev Tarhanası Nasıl Yapılır? Evde Tarhana Nasıl Hazırlanır?

  1. Ev yapımı tarhana hamuru nasıl yapılır? Tarhana hamuru tarifi Domates, sivri biber, kuru soğan, kırmızıbiber yıkanıp parçalayıcıda ayrı ayrı doğranır. Geniş bir yoğurma kabına aktarılır.
  2. Kışlık Yaş tarhana nasıl yapılır? Bu malzemenin üzerine bekletilen maya, yoğurt, kuru nane, tuz, boy otu ve kabukları soyulup rendelenen ayva katılır. Kışlık tarhana hamuruna kuru nane konurmu? Konulur, lakin ev tarhanasının daha açık renkli olması istenirse kuru nane miktarı bir yemek kaşığı seviyesine azaltılabilir. Yaş tarhana yapımı için bu karışım iyice harmanlanır. Alabildiği kadar un ile olabildiğince katı bir şekilde yoğrulur. Tarhana hamuru kıvamı nasıl olmalı? Tarhana hamuru sert mi olmalı? Hayır, hamurun kıvamı ele yapışan çok yumuşak bir hamur olmalıdır. Tarhana mayalanırken üstü kapatılır mı? Tarhana hamurunun üstü kapatılır mı? Ağzı kapalı derin bir kaba aktarılır.
  3. Hamurun içinde maya olduğu için kabaracağından kabın üst kısmında yeterince boşluk olmalıdır. Yine de taşabilir, bu sebeple kabın altına da bir tepsi konabilir. Her gün en az iki defa, ıslatılan uzun bir tahta kaşık yardımıyla hamur dipten yukarıya doğru karıştırılır. Yaş tarhana olarak kullanılmak istenirse üç - dört gün sonra bir kaba alınıp üzerine yağ konularak buzdolabında da muhafaza edilebilir. Çorba yapmak için buzluktan veya buzdolabından çıkartıp taze tarhana çorbası yapılabilir. Kastamonu yaş tarhanası yapımında harca darak dalı otu yani tohuma kaçmış dereotunun sertleşmiş hali de katılır.
  4. Kurutulmuş tarhana nasıl yapılır? Kuru Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana neyin üstüne serilir? Tarhana kurutma Yöntemleri: On - on beş gün bekletilen tarhana hamuru temiz birkaç kat örtülerin üzerine kaşık yardımıyla parça parça dökülür. Rahat kuruması için fazla kalın olmayacak bir tabaka halinde yayılır. Tarhana gunestemi golgedemi kurutulur? Gölgede kurutulur. Doğrudan güneş görecek şekildeyse üzeri bir tül ile örtülebilir. Tülün tarhanaya girmemesi için yükseltilerle çadır yapılabilir. Zeminden yüksekte bir yerde kurutulur. Fazla ekşi olması istenmezse bir hafta beklemek yeterli olabilir. Bir taraf kuruyunca diğer taraf çevrilir. Örtüler çok ıslanırsa çevirme kıvamına geldiği zaman değiştirilir. Balkon, teras gibi açık havada bu muamele yapılabileceği gibi, ev içinde de hava akımı sağlanarak da yapılabilir. Tarhana fırında nasıl kurutulur? Fırında Tarhana Kurutma Tarhana Fırında Kurutulur mu? Yer yoksa daha zahmetli bir şekilde fırında kurutulabilir. Fırında kurutulursa daha koyu renkli olur, dışarıda kurutulan tarhananın rengi kırmızı, tarhana rengi olur. Fırın 50° C getirilip biraz ısıtılır, tepsiye yağlı kağıt serip veya un serpip hamur parçaları yerleştirilir. 20 dakika fırında kapağı hafif açık vaziyette tutulup diğer tarafı çevrilip 20 dakika daha aynı şekil de fırında tutularak robottan geçirilir. Robottan geçen tarhanayı elekten geçirilip tepsiye serilir. Sık sık karıştırarak gölgede kurutulur. Balkon gibi havadar bir yerde, üstüne tülbent örterek bir haftadan uzun sürede kurutulur. İyice kuruyunca kavanozlara koyup kaldırılır. Tarhana yapımını hızlandırmak için ° C seviyesinde de çok sıkı bir kontrolle kurutulabilir, kararmamasına dikkat edilerek. Bu anlayışla kısa sürede halletmek isteyenler, bir miktar kuruyan kısmen nemli tarhana parçalarını ufalayıp rondoda kısa bir süre çekerek kurutmaya devam edebilirler. Aşırı kuruyup sertleşen parçalar makineye zarar verebileceği dikkate alınmalıdır.
  5. Hafifçe kurumaya yüz tutan parçalar elle daha küçük parçalara ayrılır, ara sıra karıştırılır. Bu yapılmaz ve bu şekilde kurutulmaya devam edilirse sıkma tarhana elde edilir.
  6. Tarhana hamurları ufalanmaya başladığında bir süzgeç yardımıyla küçük toz haline getirilir. Yani bir - iki kâse süzgece konulur, elin iç kısmı ile bastırılarak hamurun un haline gelmesi sağlanır. Kolaylık olsun diye bu muamele parçalayıcıda da yapılabilir.
  7. Un haline getirilen Ev Tarhanası'nın yine temiz ve kuru örtülere serilerek, ara sıra karıştırılarak iyice kuruması sağlanır. Kuruyan tarhanalar temiz bez torbalara konularak serin yerde muhafaza edilir. 🥣TARHANA ÇORBASI🍲 yapımı da ilginizi çekebilir.
  8. Tarhana yöreden yöreye değişen malzeme ve usullerle yapılır. Kahramanmaraş'ın çerezlik ve dişi köknar ağacı yaprağı ile yapılan çorbalık tarhanaları meşhurdur.

EV TARHANASI YAPIMI 2EV TARHANASI YAPIMI 3EV TARHANASI YAPIMI 5

"Ev Yapımı Tarhana, Evde Toz Tarhana Nasıl Yapılır?, Kış Tarhanası Nasıl Yapılır?" ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Kışlık-Tarhana Nasıl Yapılır?" Püf Noktaları

Ev Yapımı Tarhana Hamuru Cıvık Olursa Ne Yapılır?

Tarhana hamuru cıvık olursa ne yapmalı?Tekrar un koyarak yoğurulup bir süre daha bekletilir, üç - dört gün sonra kurutulur. Un koymadan cıvık halde serilince küflenir veya çok geç kurur. Un karıştırma ve kurutma imkanı yoksa ve buzlukta da yer varsa o vaziyette taze halde poşete konulup buzluğa yerleştirilir. Aslında buzluğa da gerek yok, bir kaba alınıp üzerine yağ konularak buzdolabında da muhafaza edilebilir. Çorba yapmak için buzluktan veya buzdolabından çıkartıp taze tarhana çorbası yapılabilir.

Ev Yapımı Tarhana Hamuru Sert Olursa Ne Yapılır?

Sert bir hamur olursa, mayalanma esnasında birkaç gün içinde hamur sulanıp yumuşadığından ek un koymaya gerek kalmaz. Hamur sert olursa, mayalanma sırasında daha az sulanır, bu da tarhanayı kurutma esnasında büyük bir kolaylık sağlar. Tarhanayı aşırı kurumasına izin vermeden ezmek gerekir. Tarhana bir defa kurudu mu, tekrar ezilmesi, ufalanaması mümkün olmayacağından kuruma seviyeleri kontrol edilmelidir. Çok sert olursa süzgeçten geçirmek çok zor olur veya kullanılacaksa robotu bozabilir. Kaynayan suyun üzerinde hafif yumuşatılıp bilahare robottan geçirilerek tekrar kurutulabilir.

Ev Yapımı Tarhana Hamuru Kabarmazsa Ne Yapmalı?

Tarhana hamuru kabarmazsa ne olur? Bu durum tarhana yapımında hamurun aşırı sert olmasından da kaynaklanabilir. Hamur kabarmazsa ne yapmali? Bir çare olarak haşlanmış nohutlar blendırdan geçirilip hamura ilave edilir.

Tarhana nedir?

Tarhana TDK'ca içine domates, biber, soğan, kokulu otlar, süt veya yoğurt katılan, bulgur, mayalanmış ve kurutularak ufalanmış hamurdan yapılan çorba malzemesi olarak ifade ediliyor. Lakin "Yiyeceği kurutarak saklamak isteyen Türkler yoğurdun saklanması için tarhana çorbasını bulmuşlardır." ifadesi doğruysa gaye yoğurdu toz halde saklamak olmalıdır. Türk Standartları Enstitüsü tarhanayı buğday unu, irmik veya bunların karışımı ile yoğurt, soğan, biber, tuz, domates, tat ve koku verici, sağlığa zararsız nebati maddelerle karıştırılarak yoğurulan daha sonra fermente edildikten sonra kurutularak, öğütülmesi ve elenmesi ile elde edilen bir gıda maddesi olarak tanımlar. Faydalı bir gıda olan tarhana protein, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum ihtiva eder bazı hastalıklar için şifalıdır. Yörelere göre değişmekle birlikte tarhana yapımı tarifi: Yoğurt, nane, buğday unu, kırmızı biber, yeşil biber, istenirse soğan iyice kıyılıp karıştırılır. Hamur hâline getirilen harç, bir kap içinde üstü örtülerek mayalanması ve kabarması için en az bir hafta bekletilir. Tarhana neden ekşir? Tarhana yoğurt suyunda bulunan laktik asit bakterileri tarafından fermente edilir. Yaş tarhananın bekletilmesi 5 - 7 günü aşınca ekşilik kazanır. Tarhana hamuruna sarımsak konur mu? 12 çeşit sebzeli tarhana yapımı gibi bol malzemeli tarhana yapımında kırmızı biber, yeşil biber, sarımsak, domates, enginar, brokoli, kereviz, ıspanak, pırasa, pazı, taze maydanoz, lahana, köy yoğurdu kuru soğan, yeşil kabak, havuç, nane, haşlanmış nohut, haşlanmış börülce, doğranmış taze fasulye, toz maya, tam tahıllı un, tuz kullanılabilir. Tarhana yaparken hangi baharatlar konur? Baharat çeşidi ve miktarı isteğe bağlı olarak değişir. Tarhana nın içine hangi baharatlar konur? Nane, kekik, karabiber, pul biber, kimyon, çörek otu Tarhana hangi ayda yapılır? Yazın sebzelerin bol ve ucuz olduğu dönemde, daha çok Ağustos sonları ile başlayıp Ekim ayını da kısmen içine alan zamanda yapılır. Ayrıca kuruması için sıcakların çok geçmemesi havanın çok nemli olmaması gerekir.

Tarhana yaparken maya konulur mu? Mayasız Tarhana Yapımı

Tarhana yaparken maya konur mu? Tarhana hamuruna maya konur mu? Evet, yukarıdaki tarifte mayalı olarak tarhana yapımı izah edilmiştir. Mayasiz tarhana olur mu? Mayasız da yapılabilir. Mayasız Tarhana Tarifi Yapılışı: Nohut bir gece önceden ıslatılır, ertesi gün düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Bütün sebzeler yıkanıp doğranıp veya robottan geçirilip tencereye konularak salça kıvamına kadar pişirilir. Nohutlar da robottan geçirilip karışıma ilave edilip soğumaya bırakılır. Ilınınca süzme yoğurdu da ilave edilip yoğurma kabına alınarak tuzu da eklenir. Ağır ağır un eklenerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur. Sonra beklemeye geçilir, hamur birkaç günde kabarır, günde birkaç defa yoğrulabilir.

Tam buğday unundan tarhana yapılır mı? Siyez unundan tarhana nasıl yapılır?

Yapılır. Ancak damak tadı alışkanlıklarına uyması gayesiyle yarı yarıya buğday unuyla karıştırılabilir. Çünkü renk, tat-koku, kıvam, ekşilik, kumluluk ve genel beğeni gibi faktörler bir gıdanın tercih edilmesinde önemli yer tutar. "Duyusal analiz sonuçları açısından da, tam buğday ununun olumsuz bir etkiye sahip olmadığı, %50'ye kadar tam buğday unu ikamesi ile de daha beğenilir hale geldiği belirlenmiştir" Kaynak. Tam buğday unu kullanılırsa rengi koyu olur. Siyez unu veya tam çavdar unu da kullanılabilir. Besin değerini arttırmak üzere pişmiş tarhana çorbası kasesine bir tatlı kaşığı ruşeym ilave edilebilir.

Beyaz tarhana nedir? Kuru Beyaz Tarhana nasıl yapılır? Kışlık Beyaz Tarhana Yapımı, Yoğurtlu Dövme Tarhana Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu beyaz tarhana hamuru nasıl yapılır? Tabii beyaz tarhananın içinde biber ve domates olmadığından beyaz tarhana denilir. Tarhana, buğday unu ve göce adı verilen kepeksiz buğday yarması ile tabii köy yoğurdu, köy nohutu ve tuz ilave edilip yoğrularak elde edilir. Tarhana hamurunun gün müddetle mayalandırılıp kurutulmasıyla yapılır. Çorbanın yapılışı: Bir kase beyaz tarhana önceki günden suda bekletilir. Ertesi gün tahta kaşıkla ezilir. Üzerini geçecek seviyede su ilave ederek yarım saat pişirilir. İstenirse bir kase haşlanmış nohut katılır. Bir kase yoğurt çorbanın suyuyla ılık hale getirilip ağır ağır eklenerek birkaç dakika daha pişirilir. Erimiş tereyağında kızdırılan kuru çorbaya dökülerek sunulur.

Ekşi Tarhana Hamuru Nasıl Yapılır? Tarhana 15 Gün bekletilir mi? -Tatlı Tarhana-Tarhana Fermantasyonu-Tarhana Neden 21 Gün Bekletilir?-Ev Yapımı Tarhana Kaç Gün Bekletilir? 21 Günde Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana Yoğurduktan Sonra Kaç Gün Bekletilir?

Tarhana kaç günde fermente olur? Tarhana yaparken kaç gün bekletilir? Tarhana Kaç Gün Sonra Serilir Dökülür? Tarhana Hamuru Kaç Gün Beklemeli? Un tarhanası kaç günde kurur? Tarhana hamuru bir kapta üstü örtülerek mayalanması ve kabarması için en az bir hafta bekletilir. Bekleme zamanı tarhananın çeşidini belirler. Tarhananın ekşi olmaması için ne yapmalı? Nispeten daha uzun süre mayalanmaya bırakılan tarhana ekşi tarhana olur, daha az (üç - beş gün arası) bekletilerek kurumaya alınan tarhana tatlı tarhana olur. Bununla beraber bekletilmeye devam ederse ekşiyen tarhana tekrar tatlanır. "Tarhana hamuru ekşi olursa ne yapılır?" ve "Tarhana neden 21 gün bekletilir?" sualinin cevabı da budur. Hava sıcaklığına da bağlı olmak üzere tarhananın ideal tadına ulaşabilmesi gayedir. "Ev yapımı tarhana kaç gün bekletilirse tatlı olur? Ekşimeyen tarhana nasıl yapılır? 21 Günde Yapılan Tarhana Nasıl Yapılır? Tarhana çorbasının ekşi olmaması için ne yapılır?" deniyorsa havanın sıcaklığı da dikkate alınarak en fazla beş gün bekletilir. Bu süre aşılırsa oluşan ekşiliğin giderilmesi için çok daha uzun süre gerekeceği dikkate alınmalıdır. Lakin tarhanada umumiyetle beklenen tat bir miktar ekşiliktir. Öyle ki "tarhana çorbasının ekşi olmaması için tarhana hamuru kac gun bekletilir?" hususu araştırılır. Yoğrulan tarhana büyük bir leğende 21 gün boyunca üzerine temiz bir bez örtülerek bekletilir. Bu sürede hamur durumdayken gün aşırı eller sütle ıslatılıp yoğrularak tarhana canlandırılır. Nemlenen bez değiştirilip kurusu örtülür. Diğer bir usulde tarhananın fermente süresini 21 güne tamamlamak isteyenler, 21 günlük bekleme süresi boyunca gün aşırı ekşi ayranla yoğururlar. Böylece yoğurdun yüzünün kuruması önlenirken taze ve ekşi bir lezzet oluşur. Tarhana en fazla kaç gün bekletilir? Burada bir sınır varsa bilenler yorumlarda paylaşabilir.

Yaş Tarhana Neden Küflenir? Tarhana Hamuru Neden Bozulur?

"Tarhana hamuru küflendi. Tarhanamın üstü beyazladı." şikayetine yol açan durum neden kaynaklanır? Tarhana niye küflenir? Tarhana hamuru neden bozulur? Kullanılan maya dahil malzeme kalitesi ve temizliğinde azami itina gösterilmelidir. Bu itina seviyesi kâfi gelmezse tarhana hamuru bozulur. Havalar soğuk ve nemli iken de tarhana kurumaz, bozulma ihtimali artar. Ayrıca tarhana hamurunun her gün en az bir kere yoğrulması alt üst edilmesi gerekir. Karıştırılıp yoğrulması kabaran hamurun (ki kabarmış olması lazım) sade taşmasına değil bozulmasına da mani olur. Bir kere yoğurulup bırakılırsa bozulacaktır. Eğer yer yer küf varsa o tarhana kullanılmamalıdır. Çok küçük bir yerde varsa bile küflerin görünmeyen “spor”ları kalanın üzerine olup içlere işlemiş bulunabilir. Bozuk tarhana zehirler mi? Tarhana zehirlenmesi ifadesinde "Zehirleme" tabiri farklı anlaşılabilir. Lakin sağlığa aykırı olduğu için bozuk tarhana kullanılmamalıdır.

Kırklareli Tarhana Yapımı, Köy Tarhanası Nasıl Yapılır?

Beş kilo tarhanalık kırmızıbiber yıkandıktan sonra sapları kesilip çekirdekleri temizlenir. Altı - yedi parçaya ayrılıp tencereye alınır. Üzerine bir buçuk su bardağı içme suyu konularak ocakta kaynamaya bırakılır. Bir kilo domatesin kabukları soyulup küpler halinde doğranarak kırmızı biberlerin üstüne ilave edilir. Tencere ara ara karıştırılır, pişince ocağın kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca büyük bir kapta kevgirden veya süzgeçten ovalayarak geçirilir. Posaları çöpe atılır. Başka yerde bir kilo kuru soğan kabukları soyulup piyazlık doğranır. Bu soğanların üzerine kaynamakta olan kırmızıbiber-domates karışımından bir kepçe su alınıp içine katılır ve büyük bir tavada ocağa pişmek için konur. Kuru soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilip soğumaya bırakılır. Dört kilo buğday unu büyük bir leğene elenir. Ortası havuz yapılarak açılır. Kırmızıbiber-domates karışımına katılır. Bu karışım buğday unun ortasına boşaltılır. Sırasıyla havuzun ortasına kuru soğanlar, bir kilo yoğurt, on gram yaş ekmek mayası, gram salça ve yarım çay bardağı tuz ilave edilir. Harç, katı malzemeler ezilerek ortasından kenarlara doğru olacak tarzda karıştırılır. Tarhana hamuru mayalanma için hazırdır. Üzerine temiz bir bez örtülüp yarım gün dinlendirilir. Tarhana hamuru günde üç – dört kez yoğrulur. On iki gün boyunca bu yoğurmaya devam edilir. Sonra tarhana ceviz büyüklüğünde yapraklar halinde koparılıp temiz bir çarşafın üzerine serilip kurumaya bırakılır. Ertesi gün kevgirden geçirilerek toz haline getirilip tekrar kurumaya bırakılır. Kuruyunca bez torbalarda kışın tüketilmek üzere muhafaza edilir.

Uşak tarhanası nedir? Uşak tarhanası nasıl yapılır?

Toz tarhanadır. Bol miktarda biber ve tarhana otu denilen özel bir otla yapılır. Bu ot olmasa da Uşak tarhanası yapılabilir. Yarımşar kilo domates, kuru soğan, kapya biber ve yoğurt. Bir yemek kaşığı sirke, istenirse bir sivri acı biber, iki buçuk kilo un, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı tuz, tatlı kırmızı toz biber, birer demet maydanoz ve nane kullanılır. Soğan, biber ve naneyi robotta püre yapılır ve bir tencereye aktarılır. Üzerine yoğurt ve tuz ilave edilip karıştırılır. Bir gün dinlendirilir. Sonra yoğurma kabına alıp azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar un ilave edilip yoğrulur. Tarhananın mayalanacağı geniş bir kabın tabanına temiz bir örtü yayılır. Tarhana örtünün üzerine dökülür. Üstü de yine bir örtüyle kapatılır. güneş görmeyen bir yerde üç - dört günde bir örtüyü açılıp tahta kaşıkla karıştırılmak suretiyle 21 gün mayalandırılır. Bu süre tamamlanınca üzerine hafifçe un serpilmiş ince bir örtünün üzerine tarhanadan koparılan parçaları yerleştirilir ve iki gün güneşte kurutulur. İyice kuruduklarında iki avuç arasında ovalanınca ufalanacak hale gelirler. Ufalama sonrası yine örtünün üzerine yayılan tarhana iyice kurutulur. Bez torbalarda veya kavanozlarda muhafaza edilir.

Ege Usulü Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Beşer adet kırmızı biber, yeşil biber, domatesle dört adet kuru soğan iri parçalar halinde doğranıp tencereye konulur. Üzerine gram haşlanmış nohut ve bir demet tarhana otu eklenir. Bir su bardağı su ilave edilip ocağa alınır. Kapağı örtülüp yarım saat pişirilip soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerinden tarhana otu alınıp atın. Kalan harcın suyu süzgeçle süzdürülür. Bu su sonra yoğururken kullanılır. Robottan çekilip püreleştirilir. Ayrılan sudan eklenerek daha rahat püre yapımı kolaylaştırılır. Geniş bir yoğurma kabına alınarak üzerine gram süzme yoğurt, ince kıyılmış birer demet maydanoz, nane, dereotu ile iki yemek kaşığı biber salçası ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır. Üzerine küçük bir paket kuru maya serpilir. Üç kilo kadar un yavaş yavaş eklenerek yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir. Gerekirse ayrılan suyla kıvamı ayarlanır. Üzeri bir bezle kapatılıp kenara alınır. Birkaç saat sonra mayalanma başlar. Bir avuç un serpilerek yoğrulur. Birkaç saatte bir bu yapılır. İki-üç gün mayalandırılır ama süre damak tadına ve hava durumuna göre değişebilir. Temiz bir örtü serip tarhana hamurundan parçalar koparın, elle iyice inceltip dökülür. Arada parçaları ters yüz edilip elle ufalanabilir seviyeye kadar kurumaya bırakılır. Örtü üzerinde parçalar elle küçültülüp, avuç içi ile örtüye bastırarak un haline getirilebilir. Sonra süzgeçten geçirerek temiz bir örtü üzerine serilip arada karıştırarak gölgede kurutulur. Kuruyan tarhana bez torbalara veya kavanoza konarak serin bir yerde saklanır.

Afyon Tarhanası Hamuru Nasıl Yapılır? Afyon Usulü Göce Tarhanası Nasıl Yapılır? Afyonkarahisar Tarhanası Nasıl Yapılır?

Göce Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kilo göce, iki kilo yoğurt, iki kilo un, iki yemek kaşığı tuz birlikte yoğrulup ekşimesi için üç gün bekletilir. Bekletilen Afyon tarhanası hamurundan yemek kaşığı kadar parçalar alınıp bir bez üzerine dökülerek güneşte kurutulur.

Antalya Usulü Tarhana Hamuru Nasıl Yapılır? Un Tarhanası Nasıl Yapılır Malzemeleri Nelerdir?

Antalya'da farklı tarhanalar yapılır. Bunlardan biri: Yarma Tarhana Çorbası: İyice ayıklanan beyaz buğday bulgur büyüklüğünde değirmende çekilir. Yarma adı verilen kırılmış buğday yağı alınmış ayran ile kazanda pişirilir. Kıvama gelince indirilip parça parça bez üzerine konularak güneşte kurutulur ve bez torbalarda saklanır. Un Tarhanası Malzemeleri ve Tarifi: Bir leğende buğday unu, nohut unu, yoğurt, kıyma makinesinde çekilmiş kapya biberi (ekşiliği azalsın diye), sıkılmış domates suyu, tuz, maya veya geçen seneki tarhanadan biraz katılarak kıvamlanıncaya dek karıştırılıp ıslatılmış bez bir çuvala doldurulur. Ağzı tuzlanarak iple bağlanan çuval hava alçağı bir yükseklikte üç hafta kadar bekletilir. Kuruyunca ilistirden geçirilir. Tarhana kışın çok soğuk günlerde bir gün önceden ıslatılmış fasulye, nohut ile birlikte içi su dolu bir tencereye konularak iyice pişirilir. Üzerine kavrulmuş tereyağına kırmızı acı biber eklenmesiyle sunulur.

Malatya Dövme Tarhanası Nasıl Yapılır?

Malatya Tarhanasının ana malzemesi dövmedir. Dövme ıslatılıp çok güzel kaynatıldıktan sonra yoğurtla birlikte ve mayalı hamur ile yoğurulur. Nane de eklenebilir. Bu hamur süzdürülür ve mayalanması için bekletilir sonrada parça parça serilip kurutulur. Yoğurtlu dövme tarhana nasıl pişirilir? Yoğurtlu yarmalı tarhana nasıl pişirilir? Üç adet kuru tarhana akşamdan ıslatılır. Bir çay bardağı (varsa kara) nohut ayrıca ıslatılır. Pişirme tenceresine akşamdan ıslatılan tarhana suyu ile birlikte dökülüp kaynatmaya bırakılır. Nohut ayıklanıp yıkanır ve tarhananın içine atılır. Kırk dakika kadar pişirilir. Başka bir kapta bir su bardağı yoğurda tarhananın suyundan yoğurda yavaş yavaş eklenir. Yoğurdun kesilmemesi için tuz atılmaz. Güzelce karıştırılır. Kenarda yoğurt bekletilirken beş dal ıspanağın yaprakları yıkanır ve doğranır. Fazla suyu sıkılarak çorbanın içine katılıp karıştırılarak pişirilir. Yoğurt tarhananın suyuna alışınca yavaş yavaş karıştırılarak tencereye eklenir. Ocak kısılır. Tuzu, nanesi karabiberi ayarlanır. Başka bir tavada tereyağı eritilip kırmızı biber eklenir, ocak kapatılır. Çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.

Ev Yapımı Kurutulmuş Tarhananın Faydaları…

Yoğurtlu tarhananın faydaları merak edilir. Mayalanma neticesinde elde edilen tarhana şifa kaynağı bir besindir. A, B grubu vitaminleri ile demir, kalsiyum ve çinko minerallerini ihtiva eder. Karbonhidrat bakımından zengin olan tarhana çorbası birçok hastalığa karşı vücudu koruyacak likopen ve protein barındırır. Bu vasıfları ile tarhana çorbası bağışıklığı kuvvetlendirmekle kalmaz grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların hızla atlatılmasını temin eder. Sindirime yardımcı olan tarhananın kemik gelişimine katkı sağlar ve kemikleri güçlendirir. Tarhanadaki çeşitli lifler yüksek kolesterol, kalp krizi, kolon kanseri, obezite, yüksek tansiyon, hemoroid ve damar hastalıklarının azaltılmasında etkili olduğu ifade ediliyor. İçindeki proteinler vücuda gerekli bazı aminoasitleri bolca ve dengeli olarak ihtiva eder, vücudu mikroplara karşı dirençli kılan vitaminler ve mineraller yönünden zengindir. B vitaminleri bol miktardadır. Kepeği alınmamış undan yapılan tarhanalardaki B vitaminleri muhtevası kepeksiz undan veya göceden (kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday, kepeksiz buğday yarması) mamul tarhanalara göre daha fazladır. Kalsiyum, demir ve çinko ise tarhanada bolca yer alan minerallerdir. Yoğurt ve bitkilerdeki laktik asit bakterileri tarhanadaki proteinleri aminoasitlere parçalayarak tarhanayı sindirimi kolay gıda haline getirir. Bu şekilde aminoasitler tarhana ile bağırsaklardan kolayca emilerek vücuda fayda verir. Buna bağlı olarak tarhananın besleme değeri yüksektir. Bebeklerde sindirim enzimlerinin yetersiz, yaşlılardaysa yavaş çalışmaktadır; bu nedenle tarhana bebekler ve yaşlılar için faydalı, sağlıklı, sindirimi kolay, besleyici, dayanıklı ananevi bir fermente Türk gıdasıdır. Bugün Suriye, Filistin, Ürdün, Lübnan ve Mısır gibi ülkelerinde kishk, İran ve Irak'ta kushik veya kushuk, Türkistan'da göce, Yunanistan'da trahanas, Macaristan'da tahonya, Finlandiya'da ise talkhuna adıyla tarhanaya çok benzeyen gıdalar üretilir. İzmir, Manisa ve Burdur civarında yapılan un tarhanasının büyük bir kazanın dibine ''tarhana otu'' adı verilen aromalı otun yerleştirilmesiyle elde edilir. Ege Bölgesi'nin farklı bölgelerinde yapılan un tarhanalarına tarhana otu yerine nane, un yerine irmik konulur, un ve maya karışımına mercimek ve nohut da ilave edilebilir. Tokat, Sinop, Edirne ve Tekirdağ gibi bazı yörelerde süt, un ve yumurta karıştırılarak ''sütlü tarhana'' yapılmaktadır. Kahramanmaraş ve köylerine mahsus yarı kurumuş tarhana olan firik bilhassa çocuklar tarafından ceviz içiyle beraber çiğ olarak yenirken, tamamen kurutulmuş tarhana ise kış boyu çerez ve çorbalık olarak kullanılır. Tarhana zayıflatırmı? Bilhassa ölçülü tüketilen cips tarzı sindirim sistemine katkıları sebebiyle bu neticeyi verebilir. Sağlıklı şekilde üretilen ev yapımı tarhananın umumi faydalarının hamilelikte tarhana çorbası faydaları olması da beklenebilir.

Tarhana Çorbası Probiyotik mi?

Probiyotikler bağırsaklarda yaşayan ve genel vücut sağlığı üzerinde faydalı tesirleri olan mikroorganizmalardır. Prebiyotikler sindirilmeyen karbonhidratlar olup probiyotik bakterilerin sayı ve faaliyetlerini artırırlar. Prebiyotikleri, probiyotikleri besler ve zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını ve bağırsakta tutunmasına mani olarak dışarı atılmaların sağlar. Sinbiyotikler probiyotik ve prebiyotikleri bir arada bulunduran besin maddeleridir. Sinbiyotik olarak alınırsa probiyotik bakterilerin yaşam süreleri uzamaktadır. Ev yapımı turşu (bilhassa lahana), ev yapımı zeytin, ev yapımı yoğurt, ev yapımı kefir, ev yapımı tarhana, ev yapımı boza, kimchi (Korelilerin ana maddesi Çin lahanası olan fermente sebzelerle yapılan yemeği), sauerkraut (Alman lahana turşusu), fermente soya ürünleri (tempeh, tofu - soya peyniri) gibi besinler sinbiyotiktir.
Tarhananın fermente bir gıda olması onu probiyotik yapar. Ayrıca pek çok organik asidi, serbest amino asitleri, mineralleri ve bolca B vitaminini ihtiva eder. Fermente ürünlerdeki maya bakterileri (probiyotikler) bulundukları gıdaların yapısını değiştirir ve zenginleştirir. Tarhanayı fermantasyonu (mayalanma) ile büyük moleküllü proteinler yapı taşları olan aminoasitlere parçalanır. Ayrıca tarhanadaki gluten, lektin ve fitatlar da sindirilerek parçalanır. Tarhana hem probiyotik, hem de prebiyotik özellikler taşıdığı için “sinbiyotik” olarak kabul edilir. Bu sebeple sindirim enzimlerinin yetersizliği olan yaşlılar ve bebekler için uygun bir gıdadır. Lakin un yani basit karbonhidrat ihtiva etmesi insülin direnci ve metabolizma bozukluğu olanlar için uygun olmamasına yol açar. Metabolizma problemi olmayan kişiler ölçülü olmak kaydı ile tüketebilirler. Bu umumi ikaz her gün buğday ekmeği yemekte sakınca görmeyenler için değildir. Tarhana çiğ haliyle çok değerli bir sinbiyotik gıda iken piştiğinde probiyotik bakterileri ve sinbiyotik özelliği kaybolur; prebiyotik olsa da probiyotik değildir. "Tarhana cipsi faydaları nedir?" denirse işte bu sinbiyotik vasfıdır. Yaprak gibi veya iri toplar halinde kurutulursa “çıtır çıtır” bir çerez halinde çiğ olarak yenilebilir. Çiğ tarhana ile farklı tarifler geliştirilebilir. "Tarhana cipsi sağlıklı mı?" sualinin cevabı da üretim aşamalarında asgari itinanın gösterilmesi halinde sağlıklı olacağıdır. Tarhana cipsi zayıflatırmı? Tarhana cipsi kilo aldırır mı? Tereyağında kavrularak yapılmış bir tarhana cipsi nefis olacaktır. Sağlıklı diye aşırıya kaçılmadığı müddetçe sindirim sisteminin düzgün çalışmasına sağladığı katkı sebebiyle bir ölçüde zayıflatması umulur. Eğer çorba yapılacaksa içine kavrulmuş kıyma ve et suyu da ilavesi ile protein bakımından zenginleştirilebilir.
Prebiyotik gıdalar nelerdir? - Kurubaklagiller: bezelye, nohut, fasulye, mercimek - Sebzeler: Pırasa, soğan, sarımsak, hindiba, kuşkonmaz, yer elması, bamya, enginar, kereviz, domates, hardal bitkisi - Tam tahıllar: kara buğday, arpa, kepekli pirinç, tam buğday, yulaf - Meyveler: Çilek, elma, zeytin, muz, üzüm - Yağlı tohumlar: Fındık, keten tohumu, ceviz, badem
Probiyotikten zengin gıdalar: Probiyotikli yoğurt, doğal yoğurt, peynir, ayran, tarhana, boza, kefir, turşu, şalgam suyu, fermante et ürünleri (kavurma, fermante sucuk, pastırma)

Tarhana nasıl muhafaza edilmeli? Tarhana Böceklenmemesi İçin Ne Yapmalı?

Ev yapımı tarhanaya herhangi bir kimyevi koruyucu madde ilave edilmediğinden ticari olarak satılanlardan daha kısa ömürlü olabilir. Bununla beraber kuru tarhana raf ömrü uzun bir gıda olup böceklenme ve küflenmeye karşı hava akımı sağlayacak ağzı kapalı tamamen pamuktan mamul bez torbalarda havadar ve kuru bir şekilde saklanabilir. Bez torba yoksa doğrudan ışık almayan aydınlık fakat gölgelik bir yerde cam kavanozlarda ara ara kapağı açılıp havalandırılarak muhafaza edilir. Nemli bir iklimde yaşanıyorsa ilave tedbirler alınabilir. Pirinç ve tuz karışımı konulmuş küçük tül keseler tarhana torbasına konulabilir. Yüksek bir yere asılan tarhana torbasının içine bir - iki defne yaprağı veya bir miktar adaçayı konulabilir, tarhana torbasının yakınında sarımsak bulundurulabilir. Tarhana kuruturken böceklenmesi az rastlanan bir durumdur. Böceklenmiş tarhana nasıl temizlenir? İlaçsız olduğu için böceklenmiş tarhananın temiz bir bez üzerinde birkaç saat güneşe serilip böceklerden ayıkladıktan sonra kullanabileceği ifade edilse de kullanmamayı tercih edecekler çoğunluktadır.

Trakya Usulü Yaş Tarhana Nasıl yapılır?

Serme, kurutma yapmadan tarhana lezzeti… Bir kilo kuru soğan soyulup ince doğranır. Birer kilo yeşil ve kırmızı kapya biberler yıkanıp sapları alınır, çekirdeklerini çıkarılıp doğranır. Bir kilo olgun domates yıkanır, doğranır. Birer demet maydanoz ve dereotu ayıklanıp doğranır. Bütün malzemeler robotta püre haline getirilip geniş bir kaba aktarılır. Üzerine bir kilo süzme yoğurt, un, haşlanmış birer çay bardağı nohut ve turşu tuzu ile iki su bardağı irmik ilave edilip karıştırılır. Pul biber, kekik veya tarhana baharatı gibi malzeme de katılabilir. Mayalanmanın hızlanması için geçen senenin tarhanası varsa birkaç kaşık alıp ılık suda eriterek de ilave edilebilir. Unun ölçüsü, harcın kıvamının koyuluğunu kek hamuru seviyesinde bırakacak miktardır. Fazlası rengi de açar. Tarhananın üstü kapatılmadan dört gün civarında karıştırarak mayalandırılır. Tarhana bekledikçe mayalanıp taşar, önlemek için sık sık karıştırılmalıdır. Süre sonunda tarhana çöker taşmaz hale gelir. Cam kavanozlara paylaştırılır. Üzerlerinde birkaç santim boşluk bırakarak buzdolabında bir yıl kadar muhafaza edilebilir.

Buzlukta Tarhana Nasıl Pişirilir, Ev Yapımı Yas Tarhana Çorbası Nasıl Pişirilir Tarifi

Tencerede iki yemek kaşığı tereyağı eritilir, bir yemek kaşığı domates salçası ilave edilip kavrulur. Dört – beş kaşık yaş tarhana bir su bardağı ile açılır. İcabında rondodan geçirilir. Sulu tarhana tencereye ağır ağır katılıp sürekli karıştırılır. İki litre kadar sıcak su eklenir, lazımsa tuz atılır. Kıvam tercihine göre su miktarı değiştirilebilir. Orta ateşte on dakika kadar kaynatılır. Servis için kâseye konulur.

Tarhana Neden Bozulur? Tarhana Buzdolabında Bozulur mu? Tarhananın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Fazla uzun bir süre kaldıysa, havalanmadıysa ve nemlendiyse buzdolabında da bozulabilir. Bozulduğunu fark etmek için tatmaya da lüzum yoktur. Kokusu ve manzarasından anlaşılır. Bilinen kokusu dışında rutubet ve küf kokusu varsa, rengi turuncudan siyaha yaklaşmışsa, tarhana kabında kaşık daldırıldığında az da olsa yapışıyorsa, saklama kabından toz halde akmıyorsa bozulmuş olma ihtimali yüksektir. Hazır tarhanalarda son kullanma tarihine dikkat edilir. Bütün sinyaller atlanarak çorba pişirilirse, umulan dışında bir kokusu olur ve tadında farklı bir ekşilik, acılık varsa tarhana zehirlenmesi ihtimaline karşı kullanılmamalıdır. Bozulma bazen saklanma şartlarından bazen kalitesiz malzeme ile yapılmasından ileri gelebilir.

Tarhana Nasıl Saklanmalı? Tarhana Nasıl Saklanır? Tarhanayı Muhafaza Etmenin Geleneksel Yolu Nedir?

Kurutmak tarhanayı muhafaza etmenin geleneksel yolunun (ananevi usulünün) ilk adımıdır. Tazeliğini, besin değerlerini ve lezzetini korumak için tarhanayı saklarken cam veya plastik kavanozlar yerine saf pamuklu ve çok ince olmayan bez torbalar kullanılmalıdır. Pamuklu bez torba içindeki tarhana hava akımı sebebiyle oluşabilecek neme karşı kuru kalacaktır. Böylece tarhana üzerinde küf ve böcek olmayacaktır. Böceklenmeye karşı bulunduğu torbaya adaçayı veya defne yaprağı koymak faydalı olabilir. Bez torbalar yerine cam kavanozlar tercih ediliyorsa en az haftada bir defa kapağını açılıp havalandırılması gerekir. Ayrıca üzerine saklamaya başlandığı tarih not edilmelidir. Havasız kalırsa tazeliğini hızla kaybedebilir. Havadar bir yerde saklanmalıdır. Bulunduğu yerde nem olmamalıdır, ara sıra olacak güneş ışığı zarar vermeyeceği gibi kuru kalmasına katkı sağlar. Kuru tarhana dondurucuda saklanır mı? Yaş tarhana dondurucuda muhafaza edilir. Kuru tarhana dondurucuya konur mu? Esasen yukarıdaki usul kolayca meseleyi hallettiğinden gerek kalmaz. Bununla beraber dondurucuda hava ihtiyacı olmayacağı varsayılıp muhafaza edilebilir mi? Kullanılacağı zaman çözdürülüp sağlıklı bir şekilde çorba yapılabilir mi? Bu mevzuda tecrübesi olanlar yorumlarda paylaşabilir.

Hazır Yoğurtla Tarhana Yoğrulur mu?

Belki daha tatlı olur. Bunun dışında yoğrulmaz diyenler yorumlarda açıklayabilir.

8 Kilo Undan Kaç Kilo Tarhana Çıkar?

Tartıp ölçenler kaç kilo çıktığını yorumlar kısmında belirtebilir.

Un Tarhanası Nasıl Pişirilir?

Bir çorba tenceresine 5 su bardağı soğuk su dökülür. 3 yemek kaşığı un tarhanası ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Ocağın yakılır kaynayana kadar karıştırılır. Bir tavaya 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ alınır, biraz kavrulup kaynayan çorbaya eklenir. İki diş sarımsak rendelenip ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcak olarak sunulur. Tarhana çorbası kaç günde bozulur? Buzdolabında en fazla üç gün dayanır. En iyisi yapıldığı gün içilmesidir. Isıtılan çorba tekrar dolaba konulmaması ve yenecek miktarda ısıtılması isabet olur. Bilhassa yaz aylarında daha çabuk bozulabilir.

Ev Tarhanası Nasıl Pişirilir?, Yoğurtlu-Tarhana Çorbası nasıl yapılır? Ev yapımı kuru tarhana çorbası nasıl yapılır? Ev Yapımı Tarhana Çorbası

Ev usulü tarhana çorbası nasıl yapılır? 🥣TARHANA ÇORBASI TARİFİ🍲, 🥣KÖFTELİ TARHANA ÇORBASI🍲, 🥣KURU BÖRÜLCELİ TARHANA ÇORBASI🍲, 🥣KIZILCIK TARHANASI ÇORBASI🍲 (Bolu, Kastamonu), 🥣YALANCI TARHANA ÇORBASI🍲 yazıları ilginizi çekebilir.

Ev Yapımı Doğal Köy Tarhanası (Acısız)

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden bir tanesi olan tarhana tam bir şifa kaynağıdır. Mevsiminde özenle toplanan, ilaç ve hormon içermeyen domates, soğan, biber ve baharatlar taş değirmende öğütülen buğday ununa eklenir. Merada beslenen hayvanların sütünden yapılan doğal yordun da eklenmesiyle yoğurulur ve fermantasyon başlar. Fermantasyonun sonunda hijyenik koşullara dikkat edilerek karışım kurutulur. Kurumuş tarhana öğütülerek paketlenir ve size sunulur. Sizi ve sağlığınızı önemseyen Ege Pazarı, tamamen doğal olarak üretilmiş bu ürünleri sizinle buluşturur.

Ev Yapımı Doğal Köy Tarhanası Faydaları

  • Tarhana; B vitaminleri, mineraller ve organik asitlerin yanı sıra oldukça zengin bir aminoasit kaynağıdır.
  • Çok değerli bir besin olan tarhana bağışıklığı güçlendirir.
  • Sindirime iyi gelir.
  • Cildi ve saçları güçlendirir.
  • Yorgunluğa iyi gelir.
  • Hastalıklardan korunmanızı sağlar.
  • Bebeklerin besin ihtiyacını karşılar.
  • Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan tarhanayı pek çok farklı tarifte de kullanabilirsiniz.

Tarhana Kaç Kaloridir?

Tarhana yapımı her yörenin geleneksel lezzet tariflerine göre farklılık göstermektedir. Bu anlamda kullanılan malzemeler bakımından çeşitlilik söz konusudur. Ancak standart malzemelerle yapılan gram kuru tarhana içerisinde kalori bulunmaktadır. Tarhanadan yapılan çorba ise hemen hemen herkes tarafından bilinen yöresel bir lezzettir. 1 kâse tarhana çorbası ise kaloridir. Bunun yüzde 35’i karbonhidrat, yüzde 15’i ise proteinden oluşmaktadır.

Tarhana Nasıl Pişirilir?

Tarhana çorbası pişirmeye çalışan çoğu kişi tarhananın topaklanmasından şikâyet etmektedir. Tarhana çorbası yaparken tarhananın topaklanmaması için tencereye tarhanayı en som koymalısınız. Bu anlamda, öncelikle sıvı yağ ve salçayı beraber kavurduktan sonra tencereyi sıcak su ile doldurun. Ardından toz kuru tarhanayı ayrı bir kâsede su ile karıştırın ve tarhananın suyla iyice özdeşleşmesini sağlayın. Ve bu karışımı da tencerenin içine dökerek kıvam alana kadar karıştırın.

Enerji ve Besin Ögeleri

Gr için

Enerji (kcal) :50
Yağ (g) :1,1
Doymuş Yağ (g) :0,1
Karbonhidrat (g) :8,2
Şekerler (g) :0,4
Protein (g) :1,6
Tuz (g) :0,2

Ev Yapımı Doğal Köy Tarhanası (Acısız)

  1. Ev Yapımı Doğal Köy Tarhanası (Acısız)
  2. Ev Yapımı Doğal Köy Tarhanası (Acısız)

Ürün stokta bulunmamaktadır.

Hızlı Gönderi

Güvenli Alışveriş

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden bir tanesi olan tarhana tam bir şifa kaynağıdır. Mevsiminde özenle toplanan, ilaç ve hormon içermeyen domates, soğan, biber ve baharatlar taş değirmende öğütülen buğday ununa eklenir. Merada beslenen hayvanların sütünden yapılan doğal yordun da eklenmesiyle yoğurulur ve fermantasyon başlar. Fermantasyonun sonunda hijyenik koşullara dikkat edilerek karışım kurutulur. Kurumuş tarhana öğütülerek paketlenir ve size sunulur. Sizi ve sağlığınızı önemseyen Ege Pazarı, tamamen doğal olarak üretilmiş bu ürünleri sizinle buluşturur.

Ev Yapımı Doğal Köy Tarhanası Faydaları

  • Tarhana; B vitaminleri, mineraller ve organik asitlerin yanı sıra oldukça zengin bir aminoasit kaynağıdır.
  • Çok değerli bir besin olan tarhana bağışıklığı güçlendirir.
  • Sindirime iyi gelir.
  • Cildi ve saçları güçlendirir.
  • Yorgunluğa iyi gelir.
  • Hastalıklardan korunmanızı sağlar.
  • Bebeklerin besin ihtiyacını karşılar.
  • Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan tarhanayı pek çok farklı tarifte de kullanabilirsiniz.

 

Tarhana Kaç Kaloridir?

Tarhana yapımı her yörenin geleneksel lezzet tariflerine göre farklılık göstermektedir. Bu anlamda kullanılan malzemeler bakımından çeşitlilik söz konusudur. Ancak standart malzemelerle yapılan gram kuru tarhana içerisinde kalori bulunmaktadır. Tarhanadan yapılan çorba ise hemen hemen herkes tarafından bilinen yöresel bir lezzettir. 1 kâse tarhana çorbası ise kaloridir. Bunun yüzde 35’i karbonhidrat, yüzde 15’i ise proteinden oluşmaktadır.

Tarhana Nasıl Pişirilir?

Tarhana çorbası pişirmeye çalışan çoğu kişi tarhananın topaklanmasından şikâyet etmektedir. Tarhana çorbası yaparken tarhananın topaklanmaması için tencereye tarhanayı en som koymalısınız. Bu anlamda, öncelikle sıvı yağ ve salçayı beraber kavurduktan sonra tencereyi sıcak su ile doldurun. Ardından toz kuru tarhanayı ayrı bir kâsede su ile karıştırın ve tarhananın suyla iyice özdeşleşmesini sağlayın. Ve bu karışımı da tencerenin içine dökerek kıvam alana kadar karıştırın.

 

Enerji ve Besin Ögeleri

Gr için

Enerji (kcal) :50
Yağ (g) :1,1
Doymuş Yağ (g) :0,1
Karbonhidrat (g) :8,2
Şekerler (g) :0,4
Protein (g) :1,6
Tuz (g) :0,2

TESLİMAT

 

Ürünü sipariş verdiğiniz gün saat ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya seafoodplus.info ertesi gün teslim edilir.

Eğer kargoyu saat `den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.
 

Yükleniyor

Bu site QukaSoft profesyonel e-ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir