kpss ortaöğretim ile atanabilecek yerler / TABLO Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar ve Pozisyonları

Kpss Ortaöğretim Ile Atanabilecek Yerler

kpss ortaöğretim ile atanabilecek yerler

KPSS ortaöğretim 59,60,61,62,63,64,65 puanla alım yapan yerler! KPSS ortaöğretim 59,60,61,62 puanla nereye girerim?

KPSS ortaöğretim 59,60,61,62,63,64,65 puanla alım yapan kurumlar nelerdir? KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı ve adaylar kaç puanla nereye gireceğini öğrenmeye başladı. KPSS Ortaöğretim sonuçlarıyla birlikte devlet kurumlarında çalışmak isteyenler kaç puanla nereye girebileceğini sorguluyor. Adaylar KPSS ortaöğretim 59,60,61,62,63,64,65 puanla nereye girerim sorusuna cevap arıyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM 59,60,61,62 PUANLA NEREYE GİRERİM? 

KPSS P94 puanıyla yerleşilebilecek kurumlar merak ediliyor. Bu yılki taban puanlar ve branş bazında sıralamalar henüz açıklanmış değil. Aşağıdaki bağlantıdan KPSS ortaöğretim puanıyla hangi kurumlara yerleşebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUANIYLA ALIM YAPAN KURUMLAR

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından P94 puan türüyle alım yapan kurumlar merak konusu oldu. Yönetmelik kapsamında KPSS sonuçlarını esas alma durumunda kamu kurum ve kuruluşları; B grubu kadro niteliği taşıyan tüm ortaöğretim kadrolu ve sözleşmeli personel alımlarında KPSSP94 puanı kullanılacaktır. İşte geçtiğimiz dönem yerleştirme yapılan en düşük puanlar;

İlk ve Acil Yardım En Düşük Atama Puanı:

Anestezi En Düşük Atama Puanı:

Çevre Sağlığı En Düşük Atama Puanı:

Harita Tapu Kadastro En Düşük Atama Puanı:

Diş Protez En Düşük Atama Puanı:

KPSS P94 PUANIYLA ALIM YAPAN KURUMLAR

Üniversiteler

Enstitüler

Bakanlıklar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Karayolları Genel Müdürlüğü

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı

Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü

Türk Dil Kurumu Başkanlığı

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü

Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayıştay Başkanlığı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü

 

KPSS Ortaöğretim Meslekleri Nelerdir?

Düz lise mezunları KPSS ile atama yapılmakta olan devlet memurluğu kadrolarına atanabilmek için KPSS sınavından çok yüksek puan almalıdırlar. Kadro sayısının kısıtlı olması nedeniyle sadece sınav sonuçları yüksek olan adaylar kadroya alınmaktadır. KPSS puanıyla hangi meslek grubuna başvuru yapılırsa yapılsın yüksek puan beklentisi vardır.

KPSS ortaöğretim meslekleri ve maaşları herkesin merak ettiği bir konudur. KPSS sınavına katılan herkes bu sınavın hangi mesleklere olduğunu merak edebilir. KPSS ortaöğretim puanıyla tercih edebileceğiniz Ortaöğretim meslekleri aşağıda sıralandığı gibidir.

Gardiyan/ İnfaz Koruma Memuru

KPSS ortaöğretim sınavı ile tercih yapabileceğiniz mesleklerden birisi Gardiyan/ İnfaz koruma memurluğudur. Cezaevi ve ıslahevlerinde düzen ve disiplinden sorumlu olan kişilere gardiyan denilmektedir.

Hizmetli

Kamu da belirli mesai saatleri arasında çay servisi, temizlik ve odacılık gibi işlerde görev alan kişilere hizmetli denilmektedir. KPSS sınavına katılarak kadrolu bir şekilde hizmetli olmak mümkündür.

İtfaiye Eri

Yangın söndürme, araç kullanma ve arama kurtarma çalışmalarında görev alan kişiler itfaiye erleridir. KPSS ortaöğretim mesleklerinden biri olan İtfaiye erliği için sınavdan yüksek puan almanız gerekmektedir.

Zabıta Memuru

Zabıta memurları görevlendirildikleri bölgede kamu düzeninden sorumludurlar. Huzurlu bir ortam sağlamak ve halk sağlığını korumak gibi görevleri vardır. Aynı zamanda zabıta memurlarının bazıları sabit bazıları ise gezici olan denetleme yapmaktadırlar.

Memur

KPSS önlisans meslekleri arasında da yer alan memurluk, idari sisteme bağlı olarak kamu hizmeti yapmak üzere görevlendirilen meslek grubuna verilmiş addır. Kamu görevlisi sıfatına sahip olan memurlar devletin güvencesi altında çalışmaktadır.

Teknisyen

Teknisyenler teknik bilgileri ve becerileri ile çalışan kişilerdir. Uçak teknisyeni ya da elektrik teknisyeni gibi birçok dalları bulunmaktadır. Devlette teknisyen olarak çalışmak için KPSS sınavına girilmesi gerekmektedir.

Bekçi

Bekçiler geceleri belirli bir bölgenin güvenliğini sağlamak için görev alan kişilerdir. Bekçi olmak için KPSS sınavına katılarak bekçi olabilirsiniz. Özel durumlar dışında akşam 10 ila sabah 6 saatleri arasında görev yapmaktadırlar.

Düz Memur

Düz memur kadrosu, kamu sektöründe masa başı iş yapan personeller olarak nitelendirilmektedir. Kuruma ait olan işleri, yazışmaları, evrak işlerini yapmaları beklenmektedir.

İmam – Müezzin – Kuran

Müezzinler, camilerde ezan okuyan, sala getiren, namazlarda selam ve teşbih dualarını okuyan kişilere denilmektedir. KPSS ortaöğretim meslekleri arasında müezzinlik vardır.

Şoför

Kara yollarında ticari olarak tescillenmiş motorlu araçların taşıma hizmetini sunan kişilerdir. Gerekli belgeler ve eğitime sahip olan kişiler kamu da şoför olarak çalışma imkanından yararlanabilmektedir.

Gassal

Gassallar genel olarak hastanelerde ve camilerde cenaze yıkama kısımlarında çalışmaktadırlar. Çalışma ortamları fazlasıyla soğuktur bu işi yapacak olan kişilerin gerekli bilgilere sahip olmaları beklenmektedir.

Part Time İşler

Üniversite Öğrencilerinin Çalışabileceği Part Time İşler

Part Time İşler

Veteriner Sağlık Teknisyeni

Veteriner sağlık teknisyenleri evcil ve çiftlik hayvanlarının sağlıklarını korumak, tedavi etmek, beslenmelerini düzenlemek ve hayvan ıslah çalışmalarında görev alan kişilerdir. Bu işi yapmak için görev alacak kişilerin yeterli teknik bilgilere sahip olmaları gerekmektedir.

Laborant

Laborantlar’da tıpkı veteriner sağlık teknisyenleri gibi evcil ve çiftlik hayvanlarının bakımını üstlenen kişilerdir. Laborant olmak ve kamu da çalışmak için KPSS sınavına girebilirsiniz.

Çocuk Bakıcısı

Çocuk bakıcıları bebeklerin mamalarını hazırlar ve uyku zamanlarını takip ederler. Bakıcılar genellikle çocukların temel ihtiyaçlarının yanı sıra gelişimine de katkıda bulunmak için önemli bir destek vermektedir.

Hemşire

KPSS ile girilebilen mesleklerden bir diğeri de hemşireliktir. Hemşireler geniş uygulama alanlarına sahiptirler. Tedavi planını uygulamak, tedavinin gidişatını incelemek, hastaya fiziksel muayeneden geçirmek, hastanın takibini sağlamak ve acil durumlarda müdahale etmek gibi görevleri vardır.

KPSS lise mezunları hangi meslekleri seçebilir?

Kpss lise mezunları aşağıdaki meslek gruplarını terci edebilirler:

  • Hemşire
  • Gardiyan/ İnfaz Koruma Memuru
  • Hizmetli
  • İtfaiye Eri
  • Zabıta Memuru
  • Memur
  • Teknisyen
  • Bekçi
  • Düz Memur
  • İmam – Müezzin – Kuran
  • Şoför
  • Gassal
  • Veteriner Sağlık Teknisyeni
  • Laborant
  • Çocuk Bakıcısı

KPSS ortaöğretim sınavına kimler girebilir?

KPSS ortaöğretim sınavına liseden mezun olanlar (ortaöğretim mezunları) ile 2 yıl içerisinde lise mezuniyetini elde edebilecek kişiler girebilmektedir.

Yazar: Dilara Koytaviloğlu

Toplam Yorum: 0

Yorum Bırak
*İçeriğe yorum yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Lise mezunları KPSS ile nereleri tercih edebilir?

Lise mezunları KPSS ile nereleri tercih edebilir?

Kamu personeli seçme sınavı lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeylerinde yapılmaktadır. Lise mezunları kamu personeli seçme sınavına ortaöğretim düzeyinde girmektedir. Gelin birlikte lise mezunları KPSS ile nereleri tercih edebilir, bakalım&#;

nitelik kodlu memurluklar nelerdir?

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Lise mezunları, çift yıllarda yapılan orta öğretim KPSS ile kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilmektedir. KPSS P 94 puan türü orta öğretim KPSS %50 genel kültür %50 genel yetenek esas alınarak hesaplanmaktadır.  Standart sapma haricinde genel kültür ve genel yetenek sorularının puan değerleri arasında herhangi bir fark mevcut değildir.

Lise mezunları nitelik kodlu memurlukları tercih edebilmektedir. nitelik kodlu memurluklar: itfaiye eri, kaloriferci, zabıta memuru, bekçi, tahsildar vs. şeklinde örneklenebilir. Bunlar merkezi atama ile lise mezunları tarafından tercih edilebilecek kadrolardır. Ancak şunu belirtmemiz gerekir, nitelik kodlu memurluk kadroları ehliyet, yaş, tecrübe gibi şartlar kadroya göre isteyebilmektedir.

Lise mezunları KPSS ile açıktan alımları da tercih edebilir. Adalet bakanlığı başta olmak üzere lise mezunları için sınav açan kurumlar ve açılan kadrolar mevcuttur. Zabıt katipliği, icra katipliği, mübaşirlik, İnfaz ve koruma memurluğu, bekçi kadroları bunlardan bazılarıdır.

Lise mezunları KPSS’den Kaç Puan Alırsa Atanabilir?

‘‘ Lise mezunları KPSS’den kaç puan alırsa atanabilir?’’ bize en çok yöneltilen bir diğer sorudur. Öncelikle bu soruyu iki parçaya ayırmak gerekmektedir. Birincisi lise mezunları merkezi atamada kaç puan alırsa atanabilir? İkincisi ise Lise mezunları açıktan alımlar diğer adıyla mülakatlı alımlarda kaç puan alırsa atanabilir?

Birinci sorunun cevabı bizlere karamsar bir tablo çizmektedir. Lise mezunları merkezi atamada KPSS ile 90 ve üstü puan almadan atanamayacaktır. İkinci sorunun cevabı ise daha umut vericidir? Adalet Bakanlığı en çok kadro açan kurum durumundadır ve orta öğretim, ön lisans ve lisans ayrımı mevcut değildir! Yani KPSS P 94 puanınızla tüm Adalet Bakanlığı memur alımlarına başvurabilirsiniz. KPSS

 1 d55bbbc0e6c14bbab33c

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir