işyeri batarsa işçilerin alacakları ne olur / Çalıştığı şirket iflas eden çalışanın içerideki alacakları ne olur? - Uzmana Sor

Işyeri Batarsa Işçilerin Alacakları Ne Olur

işyeri batarsa işçilerin alacakları ne olur

&#;alıştığı şirket iflas eden &#;alışanın i&#;erideki alacakları ne olur?

Şirketlerin konkordato ilan etmesi ya da iflas açıklamaları durumunda devlet Ücret Garanti Fonu’nu devreye sokar. Kanuna göre bir şirketin çalışanlarının alacaklarını ödeyemez duruma gelmesi halinde devlet devreye girer ve 3 aya kadar olan alacaklarını çalışanlara öder. Peki Ücret Garanti Fonu nedir, nasıl çalışır?

ÜCRET GARANTİ FONU NEDİR?

sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa göre sigortalı sayılan kişileri hizmet akdine tabi olarak çalıştıran işverenin konkordato ilan etmesi, işveren için aciz vesikası alınması, iflası, iflasın ertelenmesi nedenleri ile işverenin ödeme güçlüğüne düştüğü hallerde geçerli olmak üzere, işçilerin iş ilişkisinden kaynaklanan üç aylık ödenmeyen ücret alacaklarını karşılamak maksadı ile Ücret Garanti Fonu oluşturulmuştur. Ücret Garanti Fonu, işverenlerce işsizlik sigortası primi olarak yapılan ödemelerin yıllık toplamının yüzde birinden oluşur.

ÜCRETİNİ ALAMAYAN İŞÇİ NEREYE BAŞVURMALI?

Ödeme güçlüğüne düşen işverenden ücret alacağı bulunan işçilerin, İŞKUR birimine aşağıdaki belgeler ile şahsen veya vekili (noter tasdikli vekaletnameye haiz vekil) aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU EVRAKLARI NELERDİR?

1. Talep Dilekçesi (İŞKUR birimlerinden temin edilir)

2. İşverenin Ödeme Güçlüğüne Düştüğünü Gösterir Belge (Ödeme Güçlüğü durumuna göre aşağıdaki belgelerden biri)

-İşveren Hakkında Aciz Vesikası Alınması durumunda; İcra Dairesinden alınan Aciz Vesikası veya Aciz Vesikası hükmündeki Haciz Tutanağı, -İşverenin İflası Durumunda; mahkemece verilen iflas kararı veya İcra ve İflas Kanununun ncı maddesi uyarınca iflas kararının ilan edildiğini gösteren belge,

-İşverenin iflasının ertelenmesi durumunda, mahkemece verilen iflasın ertelenmesi kararı veya İcra ve İflas Kanununun maddesi uyarınca iflasın ertelenmesinin ilan edildiğini gösteren belge,

- İşveren Hakkında Konkordato İlan Edilmesi durumunda; mahkemece verilen konkordato mühlet kararı veya İcra ve İflas Kanununun inci maddesi uyarınca konkordato mühlet kararının ilan edildiğini gösteren belge,

3. İşçinin ücret alacağını aylar itibarıyla gösterir İşçi Alacak Belgesi

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İşçilerin ücret garanti fonu ödemelerinden yararlanılabilmesi için;

- Ücret alacağının bulunduğu dönemde hizmet akdine tabi olarak, sayılı Kanun kapsamında çalışıyor olması,

- İşverenin ödeme güçlüğüne düşmüş olması (konkordato ilanı, aciz vesikası alınması, iflas, iflasın ertelenmesi kararları nedenleriyle),

- İşçinin, işverenin ödeme güçlüğüne düşmesinden önceki son bir yıl içinde aynı işyerinde sayılı Kanun kapsamında en az bir gün süreyle çalışmış olması,

- Ücret alacağının 5 yıllık zaman aşımına uğramamış olması Şartları aranır.

İflas ve Konkordatoda İşverenden İşçilik Alacaklarının Tahsili

İşvereni iflas eden veya konkordato sürecine giren çalışanın haklarının neler olduğu; ücret, fazla mesai, kullanılmayan izin ücreti, kıdem tazminatı gibi işçilik alacaklarını nasıl alabileceği, nerelere başvurması gerektiği aşağıda açıklanmıştır.

Çalışanın Hakları

sayılı İş Kanununun 32 inci maddesinde ücretin en geç ayda bir ödeneceği, iş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresinin bir haftaya kadar indirilebileceği belirtilmiş; 24/II/e maddesi ile de işçiye; işveren tarafından ücretinin kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmemesi veya ödenmemesi halinde ihbar süresini beklemeksizin iş akdini tek taraflı olarak feshedip, işverenden kıdem tazminatı isteme hakkı verilmiştir.

Benzer şekilde sayılı Borçlar Kanununda da; ncı maddesinde aksine âdet olmadıkça, işçiye ücretinin her ayın sonunda ödeneceği, ancak hizmet sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesiyle daha kısa ödeme süreleri belirlenebileceği; ncı maddesinde de işverenin ödeme güçsüzlüğüne düşmesi hâlinde işçinin, sözleşmeden doğan hakları uygun bir süre içinde işveren tarafından güvenceye bağlanmazsa, sözleşmeyi derhâl feshedebileceği belirtilmiştir.

Dolayısıyla mali durumu bozulan, iflas eden veya konkordato sürecine giren işvereni tarafından ücreti düzenli ödenmeyen işçi ihbar süresini beklemeden, tek taraflı olarak iş akdini feshedebilir ve bütün işçilik alacakları ile işyerinde en az bir yıl çalışmışsa kıdem tazminatını işverenden isteyebilir.

İşçilik Alacakları İflas ve Konkordatoda İşverenden Nasıl Tahsil Edilebilir ?

Ücreti düzenli ödenmeyen işçinin haklı sebeple iş akdini feshedip tüm işçilik alacaklarını ve en az bir yıl çalışmışsa kıdem tazminatını işverenden isteyebileceğini yukarıda belirtmiştik. Ancak mali durumu bozulan, iflas eden veya konkordato sürecine giren işverenin işçilik alacaklarını nasıl ödeyeceği, işçinin fesih hakkını kullanmasının ne işe yarayacağı sorusu akla gelebilir.

Ancak bu konuda da işçilere bazı haklar verilmiştir.

Mahkeme tarafından iflasına karar verilen işverenin (müflisin) haczi kabil bütün malları, hangi yerde bulunursa bulunsun kurulacak iflas masasına geçer ve alacakların ödenmesine tahsis olunur. Ayrıca iflasın kapanmasına kadar müflisin uhdesine geçen mallar masaya girer. İflas eden kişiden alacağı olanların iflas masasına kaydolmaları gerekir.

Benzer şekilde mahkeme tarafından konkordato kararı onaylanan ve konkordato sürecine giren işverenin faaliyetlerine konkordato komiseri veya kayyım tarafından nezaret edilir. Konkordato komiserinin ilanından sonra alacaklıların alacaklarını konkordato komiserine bildirmesi gerekir.

Öte yandan sayılı İcra ve İflas Kanununun “Adi ve rehinli alacakların sırası” başlıklı ncı maddesinde; teminatlı olup da rehinle karşılanmamış olan veya teminatsız bulunan alacakların iflas masasına sıra ile kaydolacağı belirtilmiş; birinci sırada da;

A) İşçilerin, iş ilişkisine dayanan ve iflâsın açılmasından önceki bir yıl içinde tahakkuk etmiş ihbar ve kıdem tazminatları dahil alacakları ile iflâs nedeniyle iş ilişkisinin sona ermesi üzerine hak etmiş oldukları ihbar ve kıdem tazminatları,

B) İşverenlerin, işçiler için yardım sandıkları veya sair yardım teşkilatı kurulması veya bunların yaşatılması maksadıyla meydana gelmiş ve tüzel kişilik kazanmış bulunan tesislere veya derneklere olan borçları,

sayılmıştır. Madde uyarınca öncelik açısından rehinli (ipotekli) alacaklardan sonra işçilik alacakları gelmektedir.

Dolaysıyla rehinli (ipotekli) alacaklardan sonra işçilik alacakları iflas masasına birinci sırada kaydedilecek, müflisten alacağı olanlara iflas masasından yapılacak ödemeler rehinli alacaklardan sonra birinci sıradaki alacaklardan başlayacaktır. Aynı şekilde konkordato sürecine girmiş borçlunun alacaklıları konkordato komiseri tarafından kaydedilirken, yukarıda belirtilen işçilik alacakları yine rehinli alacaklardan sonra birinci sıraya kaydedilecek, ilk önce bunların ödemesi yapılacaktır.

İflas masası işlemler ise icra müdürlüklerinde bulunan iflas idareleri tarafından yürütülmektedir. Bu nedenle, işvereni hakkında mahkeme tarafından iflas kararı verilen çalışanın, işçilik alacaklarının iflas masasına kaydedilmesi için işçilik haklarından doğan alacağının dayanağını ve miktarını iflas idaresine bildirmesi gerekir. Alacağın dayanağı mahkeme kararı, kesinleşmiş icra takibi, mahkemeden uygulanabilirlik şerhi konulmuş arabulucu tutanağı gibi belgelerdir. Alacaklıların alacaklarını kaydettirmeleri için öngörülen 1 aylık sürenin bitiminden sonra, iflas idaresi alacakların doğru olup olmadığını inceler, inceleme sonucu kabul edilen her alacak tespit edilen sıraya göre sıra cetveline kaydedilir. Kabul edilmeyen alacaklar da red sebepleri ile birlikte sıra cetvelinde gösterilir. Alacağı iflas idaresi tarafından reddedilen çalışanın, 15 gün içinde iflas kararı veren Ticaret mahkemesinin bulunduğu yerdeki her hangi bir Ticaret Mahkemesinde kayıt kabul davası açması gerekir. Mahkeme kayıt talebini kabul ederse, çalışanın işçilik alacakları mahkeme kararına istinaden iflas idaresi tarafından iflas masasına kaydedilir.

Öte yandan iflas masasına işçi alacağının kaydında harç alınmaz. Ancak alacaklılar iflas masasına kayıt yaptırdıktan ve mevcut durum ilan edildikten sonra iflas masasına alacak kaydı yaptırmak isteyenden masraf alınabilir.

İşverenin konkordato talebi ticaret mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve işveren konkordato sürecine girmişse o zaman da alacak kaydı için konkordato komiserliğine başvurulması gerekir. Komiser konkordato talebini kabul eden mahkeme tarafından atandığından, komiserle ilgili bilgiler mahkemeden temin edilebilir.

Hakkında Dava Açılan veya Açılacak Olan İşverenin İflası veya Konkordato İlan Etmesi

Çalışanın işçilik alacakları için işveren aleyhine İş Mahkemesinde açtığı dava devam ettiği sırada işverenin iflasına karar verilirse, bu durumun davacı çalışan tarafından mahkemeye bildirilmesi gerekir. Mahkeme de bu bilgiyi aldıktan sonra iflas idaresine müzekkere yazar, dava devam ediyorken işçilik alacaklarının iflas masasına kaydedilmesi sağlanır, iflas masasına kaydedilecek işçi alacağı tutarı bilirkişi raporu ve toplanan kanıtlara göre mahkeme tarafından belirlenir.

Eğer çalışan tarafından işçilik alacaklarıyla ilgili dava açılmadan önce işverenin iflasına karar verilmişse bu durumda artık işverenin iflas masasına geçen mal varlığı ve hakları üzerinde hiçbir tasarruf yetkisi kalmayacağından, onun aleyhine dava açılmasının bir anlamı olmayacaktır. Bu durumda, yukarıda belirtildiği gibi iflas idaresine alacak kaydı için başvuru yapılmalı, başvurunun reddi halinde Ticaret Mahkemesinde kayıt kabul davası açılmalıdır. Eğer Ticaret Mahkemesi tarafından da başvuru reddedilirse bu durumda çalışanın bu haktan yararlanma imkanı olmayacaktır. Çünkü 1 Ocak tarihinde yürürlüğe giren zorunlu arabuluculuk uygulamasına göre işçilik alacaklarıyla ilgili olarak artık doğrudan İş Mahkemesinde dava açılamamaktadır. İflasına karar verilen işverenin malvarlığı üzerinde hiçbir tasarruf yetkisi kalmadığından o işverenle ilgili olarak arabulucuya başvurulması da bir anlam ifade etmeyecektir. İşveren yerine iflas idaresine karşı arabulucuya başvurulup başvurulamayacağı konusunda da henüz bir mevzuat hükmü oluşturulmamıştır. Öte yandan çalışan arabulucuya başvurmuş, işçilik alacaklarıyla ilgili arabulucu tutanağı düzenlenmişse bu tutanağa istinaden alacaklarını iflas masasına kaydettirebilir. Çünkü mahkeme tarafından icra edilebilirlik şerhi konulmuş arabulucu tutanağı mahkeme ilamı (kararı) yerine geçmektedir.

İflas Eden İşyerinin Devri Halinde Yeni İşverenin Sorumlulukları

İş Kanununun “İşyerinin veya bir bölümünün devri” başlıklı 6 ncı maddesinde; işyeri veya işyerinin bir bölümünün hukuki bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmelerinin bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçeceği, devralan işverenin işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda, işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlü olduğu, bu şekilde işyerinin devri halinde devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devreden ve devralan işverenin birlikte sorumlu olacağı, bu yükümlülüklerden devreden işverenin sorumluluğunun devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlı olduğu belirtilmiş, ancak maddenin sonunda bu hükümlerin, iflas dolayısıyla malvarlığının tasfiyesi sonucu işyerinin veya bir bölümünün başkasına devri halinde uygulanmayacağı belirtilmiştir.

Dolayısıyla iflas eden bir işyerini devralan işveren, işçilerin önceki işverenden kalan işçilik alacakları ile ilgili olarak herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Devralan işverene bağlı olarak çalışmaya devam eden işçilerin tüm hakları sıfırdan başlayacaktır.

İşverenin İflası veya Konkordato İlan Etmesi Halinde İşçi Ücretlerinin Fondan Ödenmesi

sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa ek-1 inci madde uyarınca, işçinin iş ilişkisinden kaynaklanan ve işverenin konkordato ilan etmesi, işveren için aciz vesikası alınması, iflası veya iflasın ertelenmesi nedenleri ile ödeme güçlüğüne düşmesinden önceki ödenmeyen en fazla üç aylık temel ücrete ilişkin alacakları, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne başvurulması halinde Ücret Garanti Fonundan ödenebilmektedir. Bu konudaki ayrıntılı bilgi Ücret Garanti Fonu – Yardım Sağlanan Haller – Başvuru Şekli başlıklı yazıda yer almaktadır.

İşverenin Ekonomik Durumunun Bozulması Halinde İşçi Ücretlerinin Fondan Ödenmesi

sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2 inci maddesinde; genel ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz ile zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak önemli ölçüde azaltılması veya işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen geçici olarak durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere kısa çalışma yapılabileceği, kısa çalışma halinde İşsizlik Sigortası Fonundan çalışanlara kısa çalışma ödeneği ödeneceği belirtilmiştir. Bu konudaki ayrıntılı bilgi Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği – Yararlanma Şartları – Ödeneğin Miktarı – Başvuru Yeri ve Şekli başlıklı yazıda yer almaktadır.

Öte yandan burada bahsi geçen kısa çalışma ödeneği, doğum veya evlat edinilmesi halinde İş-Kur tarafından verilecek yarım çalışma ödeneği ile karıştırılmamalıdır. (Bkz. Yönetmeliğe Göre Yarım Çalışma ve Kısmi Çalışma Uygulamasının Ayrıntıları, Doğum veya Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneği Nasıl Uygulanacak ? başlıklı yazılar.)

İhale Konusu İş Yapan İşverenlere Bağlı Çalışanların İşçilik Alacakları

İş Kanununun “Kamu makamlarının ve asıl işverenlerin hakedişlerinden ücreti kesme yükümlülüğü” başlıklı 36 ncı maddesinde; genel ve katma bütçeli dairelerle mahalli idareler veya kamu iktisadi teşebbüsleri yahut özel kanuna veya özel kanunla verilmiş yetkiye dayanılarak kurulan banka ve kuruluşlar, asıl işverenler; müteahhide verdikleri her türlü bina, köprü, hat ve yol inşası gibi yapım ve onarım işlerinde çalışan işçilerden müteahhit veya taşeronlarca ücretleri ödenmeyenlerin bulunup bulunmadığının kontrolü ya da ücreti ödenmeyen işçinin başvurusu üzerine, ücretleri ödenmeyen varsa müteahhitten veya taşeronlardan istenecek bordrolara göre bu ücretleri bunların hakedişlerinden öderler. Bunun için hakediş ödeneceği ilgili idare tarafından işyerinde şantiye şefliği işyeri ilân tahtası veya işçilerin toplu bulunduğu yerler gibi işçilerin görebileceği yerlere yazılı ilân asılmak suretiyle duyurulur. Ücret alacağı olan işçilerin her hakediş dönemi için olan ücret alacaklarının üç aylık tutarından fazlası hakkında adı geçen idarelere herhangi bir sorumluluk düşmez. Anılan müteahhitlerin bu işverenlerdeki her çeşit teminat ve hakedişleri üzerinde yapılacak her türlü devir ve el değiştirme işlemleri veya haciz ve icra takibi bu işte çalışan işçilerin ücret alacaklarını karşılayacak kısım ayrıldıktan sonra, kalan kısım üzerinde hüküm ifade eder. Bir işverenin üçüncü kişiye karşı olan borçlarından dolayı işyerinde bulunan tesisat, malzeme, ham, yarı işlenmiş ve tam işlenmiş mallar ve başka kıymetler üzerinde yapılacak haciz ve icra takibi, bu işyerinde çalışan işçilerin icra kararının alındığı tarihten önceki üç aylık dönem içindeki ücret alacaklarını karşılayacak kısım ayrıldıktan sonra, kalan kısım üzerinde hüküm ifade eder. hükümlerine yer verilmiştir.

Kanun hükmünden de anlaşılacağı üzere, müteahhitlik yapan işverenlere bağlı olarak çalışanların işçilik alacakları bir nevi garanti altına alınmıştır. Ancak uygulamada buna ne kadar riayet edilebilmekte tabii ki bunu bilmek mümkün değildir. Bu haktan yararlanmak isteyen çalışanların, o müteahhide işe veren ihale makamına, alt işveren (taşeron) çalışanlarının ise o taşerona iş veren asıl işverene başvurmaları gerekir.

Alt İşveren (Taşeron) İşçilerinin Alacağından Asıl İşverenin Sorumluluğu

İş Kanunun 2 nci maddesinde alt işverenlik; bir işverenden, işyerinde yürüttüğü mal veya hizmet üretimine ilişkin yardımcı işlerinde veya asıl işin bir bölümünde işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği işçilerini sadece bu işyerinde aldığı işte çalıştıran diğer işveren ile iş aldığı işveren arasında kurulan ilişkiye asıl işveren-alt işveren ilişkisi denir şeklinde tanımlanmıştır.

Aynı maddede; bu ilişkide asıl işverenin, alt işverenin işçilerine karşı o işyeri ile ilgili olarak bu Kanundan, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan yükümlülüklerinden alt işveren ile birlikte sorumlu olduğu belirtilmiştir.

Günlük hayatta da alt işveren yerine taşeron ifadesi kullanılmaktadır. Dolayısıyla İş Kanunun söz konusu 2 nci maddesi uyarınca; taşeron işçilerinin işçilik alacaklarından asıl işveren de sorumludur. (seafoodplus.info)

Esman DİLLİ *

&#;&#;&#;&#;

* Başmüfettiş, Sosyal Güvenlik Kurumu

  Sihirli Kadın 
  1. , #1

    Tanımlı İflastan Dolayı İşçi Tazminat Alacağı

    öncelikle merhabalar ,
    çalıştığım grup şirketi yılında yaşamış olduğu krizden dolayı iflas etmiş olup resmi iflası 18/06/ da onaylanmış ve şirketler üzerine olan tüm mal varlıklarına resmi olarak haciz (el )konmuşseafoodplus.infoı onaylandıktan sonra şirket çalışanlarının haberi olmadığından dolayı biz çalışanlar normal şartlarda çalışmaya devam ettik, yalnız iflastan belirli bir süre sonra ssk bu iflas eden şirket üzerindeki sigortalarımızıda bitirmiş ve bizim çıkışlarımız verilmiş ve bu iflas eden şirketlerin hesaplarını devralan iflas masası işçilerin tazminatları için 20/12/ tarihinde işveren ve işçi tarafından yazılı şekilde iflas masasına bildirilen işçi tazminatları iflas masası görevlileri tarafından 13/06/ tarihinde red olunmuşseafoodplus.info eden şirketlerde çalışan işçiler olarak bu şirketlerdeki sigortalı çalıştığımız günlere istinaden tazminat haklarımızı alabilmemiz için ne yapmamız gerekir




    Hukuki NET Güncel Haber

    İflastan Dolayı İşçi Tazminat Alacağı konulu yargıtay kararı ara
    İflastan Dolayı İşçi Tazminat Alacağı konulu hukuk haber

  2.   # Nedir?

  3. , #2

    Tanımlı Cevap: İflastan Dolayı İşçi Tazminat Alacağı

    İflas masasına alacakalarınız yazdırmalısınız. Tazminat alacakalrınızın miktarı için bukunduğunuz yer bölge çalışma müdülüğüne giderek kıdem tazminatı miktarını hesaplatabilirsiniz. İcra İflas Kanunu gereğince işçi alacakları öncelikle ödenecek alacaklar kategorisindedir. Ayrıca kıdem tazminatı dışında ücret alacağınız varsa İflas masasından alacağınız belge ile ödenmeyen 3 aylı net maaşlarınızı da Ücret Garanti Fonundan alabilirsiniz. ÜGF için bulunduğunuz yerdeki İŞKUR birimine başvurmalısınız.


  4. , #3

    Tanımlı Cevap: İflastan Dolayı İşçi Tazminat Alacağı

    ismail bey öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler,
    zaten konudada açıkca yazdığım gibi iflas masasına alacaklarımız bildirildi ama iflas masası bu alacaklarımızı kabul etmeyerek alacaklarımıza red verdi bu durumdan sonra her alacaklıya posta yoluyla red edildiğine dair yazı gönderildi gidin dava açın kesin kazanırsınız diye bunu söyleyen iflas masası bu durumda bizim dava açmamız gerekecekmi o nedenle bizim ne yapmamız lazım diye sormuştuk.


Bu sayfada bulunan kavramlar:

iflas eden sirket tazminat

iflasta işçi alacakları

iflas eden şirketin çalışanları ne yapmalı

isyeri batarsa isciler tazminatini nerede

iskurdanhesaplataraktazminatalmak

http:seafoodplus.infoastan-Dolayi-isci-Tazminat-Alacagi

iflas masası işçi alacakları

iflas tazminati nasil hesaplanir

iflas eden şirketten alacaklar

iflas eden firma çalışanları

şirket batarsa isci maaşı

iflasta tazminat

batan şirketten tazminat alma

sirket iflasi tazminat alacaklari

iflas etmis firma isci alacagi

icra iflas kanunu işçi alacakları

sirket araclari hacizli iş ci alacaklari

iflas eden şirketler ne yapmalı

Şirket iflas ederse işçinin tazminatı ne olursirket batarsa iscilerin maasi ne oluriflas eden sirket maasis yeri iflas eden isci ne yapmali limited sirketten isci tazminat alir mifirma batarsa calisanlarin hakki de iflas edenler ne yapmali

Forum

Benzer Konular :

  1. [Alacak tahsil]Araç satışı - İşçi alacağı - sıra cetveli
    İş mahkemesi kararı ile,icra dosyası açılmış ve şirket aracına haciz konulmuş.. hacizli mal başka bir alacaklı tarafından satılmış. araç

    Yazan: trackless Forum: Borçlar Hukuku

    Yanıt:0

    Son İleti: ,

  2. İşçi ücret alacağı
    işiçi ücret alacakları için açılacak davalarda işverenin ikamet adresi dışında işçinin çalıştığı yer mahkemesinde dava açılabilir mi?örneğin işveren

    Yazan: A.K.D Forum: Bireysel İş Hukuku

    Yanıt

    Son İleti: ,

  3. İflas Erteleme ve İşci Alacağı
    Çalıştığım şirket 1 yıl iflas erteleme kararı verdi, bu süreye kadar herhangi bir alacağımız yoktu fakat iflas erteleme süresi içerisinde yaklaşık

    Yazan: Akın52 Forum: Bireysel İş Hukuku

    Yanıt:5

    Son İleti: ,

  4. İşçi Alacağı
    Selamlar bir şey sormak istiyorum bundan 5 ay önce dernek lokalinde garson olarak çalıştım ve ilk 3 ay hiç bir ücret almadım çünkü yönetimde abim

    Yazan: razymol Forum: İcra ve İflas Hukuku

    Yanıt:2

    Son İleti: ,

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  

Hukuk forum Kuralları


    Hukuk Sitesi

    Krediler (Tanıtım yazısı) &#;
  • ™ Hukuki NET - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi &#;&#; olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
  • Davalar

  • Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini &#; bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
  • Avukatlar
  • Yararı nedir? &#; Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak &#;, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
  • ® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
  • HUKUK
  • © Hukuki Net hukuk sitesi; içlerinde Akademisyenler, dalının uzmanı Avukatlar, Hakimler, Savcılar, Noterler, Stajyer ve Hukuk fakültesi öğrencilerinden oluşan Türk hukukçular ile üstün nitelikli meslek ve hukuksal bilgisi olan hukuksever uzman bilirkişi ekibi tarafından hazırlanmakta ve idare edilmektedir.
  • &#; seafoodplus.info halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, &#; telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
  • © Sayfalar halk yararına, demokrasi sınırları kapsamında ölçülü siyaset ve politika içeren video veya yazılar içerebilir. Din, Dil, Irk ve cinsiyet ayrımı yapmaya izin verilmeyen site yasası her yaş grubuna her zaman uygundur. Katılım için Üye olmak kişinin yarar ve zarar seçimi kendi tercihi olup, üye olmayanların da inceleme ve araştırma yapmasına izin verilmektedir. Üyelerin yazdığı yazılardan veya eklediği görsellerden kendisi sorumlu olup, sitemizin garanti sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • © İçeriklerde gerek site ve gerekse 3. taraflarca yerleştirilmiş bulunan, iş, finans, pazarlama tanıtım, performans ve işlevsellik yönünden gerekli ÇEREZLER (COOKIES) kullanılmakta olup, AB Çerez Politikası (EU Cookies Policy) gereğince işbu çerezleri kabul veya reddetme seçimi kullananlara aittir.
  • Faydalanma şartları nelerdir? &#; Siteden yararlanmakla kullanım sözleşmesini ve site politikasını kabul etmiş sayılmaktasınız. © Hukuki NET - Turkish Legal NetWork and Law Resources.

tarihli Hukuk Blog 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.