açık kum beji rengi / Soft Fon Perde Açık Bej Rengi Dökümlü En 150 Cm- Kum Beji » Eperde

Açık Kum Beji Rengi

açık kum beji rengi

Kum beji; son yıllarda dekorasyonda kullanılan en popüler renklerden birisi haline gelmiştir. 2016 yılında da iç mekân boya rengi tercihlerinde, özellikle açık ve ferah mekânlar elde etmek isteyenlerin mutlaka gözüne çarpan bir renk olan açık kum beji renginin oldukça trend hale geldiğini söyleyebiliriz.

Kum beji; rengi gerek koyu ve gerekse de açık tonları ile en kolay kullanılan ve her alana yakışan nadir renklerden birisidir. Evinizde ister oturma alanlarınızda, ister yatak odanızda isterseniz antrenizde kum bejinin farklı tonlarına yer vermeniz, doğal ve konforlu mekânlar yaratmanın en tercih edilen yoludur.

Kum beji renginde dekore edilen mekânlarda, mobilya ve aksesuar rengi ile kapı ve pencere renk seçimleri için de bir çok alternatif bulabilirsiniz. Bu renklerin içinde kum beji rengine ne çok yakışacak renkler ise kahve tonları, ahşap renkleri ve beyaz, krem tonları olacaktır.

Modern Dekorasyonda Ferahlık İsteyenlere: Açık Kum Beji

Modern bir dekorasyonun yanı sıra, evinizde hem doğallık hem ferah bir atmosfer hem de minimal bir yaklaşımdan yana iseniz açık kum beji rengi dekorasyonda kurtarıcı renginiz olabilir. Kum beji renginin açık tonunu tercih ettiğinizde, bej renginin dramatik ve basık etkisi olduğunu iddia edenlere de iyi bir dekorasyon örneği oluşturabilirsiniz.

Dikkat Edelim!

Ev dekorasyonunda bej tonlarını kullanmayı düşünüyorsanız, mutlaka zeminde de kullanacağınız malzemeye karar vermeniz gerekir. Bej tonu şık mekânlar yaratabileceği gibi yanlış uygulamalar yapılırsa tekdüze mekânlar da ortaya çıkarabilir. Bu sebeple; açık kum beji rengini dekorasyonda kullanırken büyük boya firmalarının renk kartelâlarından yardım alabilirsiniz. Dyo boya firmasının 2016 yılı için hazırladığı Dyo boya renk kataloğunda kum beji rengi ile uyum içinde olan renkler incelenebilir, dekorasyonda nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Filli Boya Renk Kataloğu Kum Beji

Filli Boya Renk Kataloğu Kum Beji

Filli Boya Renk Kataloğu Kum Beji

Filli Boya Renk Kataloğu Kum Beji

EvDöşe

EvDöşe

Polisan kum beji boya rengi

Polisan kum beji boya rengi

Dyo İç Cephe Renk Kataloğu

Dyo İç Cephe Renk Kataloğu

Dyo İç Cephe Renk Kataloğu

Dyo İç Cephe Renk Kataloğu

Polisan

Polisan

İç Cephe Renk Kartelası

İç Cephe Renk Kartelası

 

Açık Kum Beji Dyo Boya Katalog Galerisi

Dekorasyon yapan dekoratörler tarafından en fazla tercih edilen renklerden biri de kum bejidir. Profesyonel bir şekilde duvar dekorasyonu yapmak istiyorsanız veya aydınlık duvarlar ile evinizi özel bir yaşam alanı haline getirmek istiyorsanız kum beji tam size göre. Kum beji rengi ile yatak odası başta olmak üzere salon, oturma odası ve diğer yaşam alanlarını dekore edebilirsiniz. Kum beji boya tonlarını geçiş renkleri olarak kullanabilir evinize modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Kum beji duvar boyası için profesyonel boyacılar ile çalışabilir veya el becerinize güvenerek kum beji ile evinizi renklendirebilirsiniz. Kum rengi dekorasyon için özel bir renk olduğundan tüm tonları kullanarak evinizi dekore edebilirsiniz. Kum beji rengi bu tonlar arasında her dekorasyon tarzına uygun renktir.

Nasıl ki her sene kozmetik ve giyim ürünlerinde belli renkler ön plana çıkıyorsa, aynı durum dekorasyon için de geçerli. Bazen bir malzeme bazen bir tasarım bazen de bir renk, diğer her şeyden daha çok moda oluyor. Trendleri belirleyen faktörler oldukça değişken, ancak popüler olan şeylerden uzak duramadığımız da bir gerçek. Bununla birlikte zamansız renkler de yok değil. Örneğin siyah beyaz ikilisi her dönem popülerliğini koruyan bir ikili. Dolayısıyla evinizin her daim çağdaş gözükmesini istiyorsanız dekorasyonda siyah ve beyazı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Her dönem güncelliğini koruyan renkler çoğaltılabilir. Kırmızı koltuk örneğini düşünelim. Tekli bir kırmızı koltuk ya da kırmızı deri bir kanepe asla demode gözükmez. Ancak salonunuzun duvarlarını kırmızıya boyadığınızda muhtelemen modern görünmeyecektir. Bir zamanlar duvarları koyu renklere boyamak çok popülerdi. Fakat yıllar içinde bu trend bitti. Şimdi duvarların tamamını değil, sadece tek bir duvarı koyuya boyamak moda. Tabii alakasız renkler olmamak şartıyla.

Yazının başında da belirttiğimiz üzere her sene başka renkler trend oluyor. Fakat bu renkler mavi, sarı, kırmızı gibi bilinen renklerin dışında şeyler. Mercan, fuşya, hardal sarısı, mürdüm, cam göbeği, fildişi ve taba gibi adını yeni öğrendiğimiz renkler. Aslında bunların bildiğimiz renklerin ara tonları olduğu söylenebilir. Sonuç olarak bu değişik renkler tıpkı giyim modasında olduğu gibi iç mekan tasarımını da etkiliyor. Bu makalede yeni trend olan renklerden kum beji ile ilgili ev dekorasyon fikirlerini inceleyeceğiz.

​Kum bejinin diğer renklerle uyumu

Mükemmel nötr rengi seçmek her zaman kolay değildir. Bej, en popüler nötr rengi olmasına karşın dekorasyonda en zor renklerden biridir aynı zamanda. Zira bej renginin de farklı tonları var ve diğer renklerle nasıl bir uyum sağlayacağını bilmeniz gerekiyor. Kum beji de bej renginini ara tonlarından biri. Tıpkı taba ve gri gibi benzer bir nötr renk. Bej rengine gri bir dokunuş eklerseniz sıcak ve zengin bir görünüm elde edersiniz. Beji pembe ile kullanırsanız eğer taba ile geçiş tonu sağlayabilirsiniz. Eğer kum bejine uygun bir renk bulmakta hala kararsızlık yaşıyorsanız pastel açık yeşil de harika bir alternatif olabilir. Ancak beji diğer nötr renklerle beraber kullanmanızı gerektiren bir kural yoktur. Dolayısıyla beji diğer baskın renklerle eşleştirmekten çekinmeyin. Bej rengi maviler veya dore rengi ile birlikte de zarif görünebilir. İlk önce gerçekten sevdiğiniz renkleri seçin, ardından onları tamamlayacak doğru beji bulun.

Bej, nötr bir renk olduğu için güvenli bir seçim gibi görünebilir. Ancak diğer renkler gibi bejin de alt tonları vardır. Örneğin içinde hafif kırmızılar ya da sarılar bulunan değişik bejler mevcut. Alt tonlar, nötr renk şemalarının neden ters gittiğinin bir numaralı nedenidir. Bugün inceleyeceğimiz kum beji ise griye yakın bir renk olup kumsalı çağrıştırır. Kum beji ile birleştirdiğiniz beyaz renklere dikkat edin. Evet, beyazın da alt tonları buluyor. Gri veya mavi alt tonları olan beyaz bir renk ile sıcak bir beji eşleştirmek uyumsuz görünecektir. Daha sarıya çalan kırık beyazı ise kum beji ile birlikte kullanabilirsiniz.

Bej rengini sıkıcı ve sıradan olduğunu düşünen insanlar hiç de az değildir. Ancak bir dekorasyonda renk düzenini nötr tutmak o evin mutlaka kasvetli ya da donuk olduğu anlamına gelmez. Doğru bej, her türlü dekorasyon stili için mükemmel bir zemin oluşturabilir. Ağırlıklı olarak bej ile döşenmiş bir odaya renkli aksesuarlarla hareket katabilirsiniz.

Genel olarak renk seçimi zor ve kafa karıştırıcı olabilir. Herhangi bir rengi seçmenin en önemli yönü, o renkle ilgili hissettiğiniz şeydir. En sevdiğiniz rengin dekorasyonda iyi durup durmayacağından emin olmak için alt tonları öğrenin, boyalarınızı deneyin ve kumaş örneklerini sipariş edin. Yahut bir iç mimarla çalışarak eviniz için en doğru kararı bir uzmana bırakın.

​Kum beji duvarlar

Kuzey Avrupa ülkelerinde hava genellikle soğuk ve kapalı olduğu için evlerde duvarlar hep beyaza boyanır. Beyaz duvarlar sınırlı güneş ışığını daha iyi yansıtmak için basit ama işe yarar bir yoldur. Türkiye’de ise yılın büyük kısmı güneşli olduğundan yaşam alanlarında beyaz rengi pek fazla tercih edilmez. Bunun yerine krem, şarap rengi veya kırık beyaz kullanılır. Kum beji de iç mekan duvarları için güzel bir alternatif sunar. Örnek fotoğrafta son derece geniş bir oturma odası görüyoruz. Beyaz ve krem rengi taşlarla birlikte kullanılan kum beji ise hafif koyu tonuyla şömine bölümünü ön plana çıkarıyor.

​Kum beji koltuklar

Duvarlar için bejin herhangi bir tonunu seçmek ilginizi çekmiyorsa kum bejini mobilyalarda da kullanabilirsiniz. Son yıllarda koltuk modellerinde açık renkler daha popüler. Kum beji de bu bakımdan koltuklarınız için güzel bir seçenek olabilir. Örnek resimde televizyonun bulunduğu duvar kolunu ve zemin, koyu ahşap tonlarında tercih edilmiş. Dolayısıyla koltuk grubunu öne çıkarmak için kum beji doğru bir seçim. Kum beji deri koltuklar ise çağdaş bir tasarımla bir araya geldiğinde çok daha çarpıcı görünüyor. Koltukların metalik ayakları da modern tasarımı vurgulayan bir detay.

Oturma odası dekorasyonu ile ilgili daha yazı okumak isterseniz 'Salon iç dekorasyon örnekleri ve çözümler' başlığına göz atabilirsiniz.

​Bej ve tonları

Daha önce belirttiğimiz gibi her renk gibi bejin de alt tonları var. Eğer evinizde bej kullanmak istiyor fakat sizin için en doğru renge karar veremiyorsanız kum bejini diğer bej tonları ile birlikte kullanabilirsiniz. Sıcak bir rengin ara tonlarını beraber kullanarak sakin ve huzurlu bir atmosfer yaratmak çok daha kolay. Örnekte koltuk takımı, perdeler ve bir duvar bölümü kahverengine çalan koyu bir bej tonuna boyanmış. Duvarların kalanı ve tavan ise kum beji renginde. Bu ikili dışında elbette farklı renk tonlarına sahip çeşitli aksesuarlar mevcut. Fakat birbirine yakın iki renk tonu ve loş aydınlatma ile son derece uyumlu gözüküyor.

​Bej ve gri

Gri de tıpkı bej gibi en popüler nötr renklerden biri. Salonunuzda nötr bir renk kullanmak istiyor, fakat gri ve bej arasında kararsızlık yaşıyorsanız her iki rengi bir arada kullanmaya ne dersiniz? Kum beji diğer bej tonlarından farklı olarak griye çalan bir renktir. Dolayısıyla birbirine yakın bu iki bir arada pekala güzel olabilir. Resimde bir oturma grubunun gri ve bej koltuklardan oluştuğu görülüyor. Elbette iki nötr tonu bir arada fazla sıkıcı bulabilirsiniz. Fakat iç mimarlar bu sorunu da çözmüş. Desenli minderler kanepeleri sıradanlıktan kurtarıyor.

​Banyoda kum beji

Banyolar günün yorgunluğunu bir duş alarak attığımız, insanı gevşeten bölümlerden biridir. Dolayısıyla banyoların dekorasyon olarak rahatlatıcı özellikte olması gerekir. Renklerin psikolojimiz üzerindeki etkilerini hepimiz az çok biliyoruz. Kum beji de sıcak tonuyla insanlar üzerince yatıştırıcı bir etkiye sahip. Dolayısıyla banyolarda kum beji rahatlıkla kullanılabilir. Sadece kum bejini kullanmak fazla sönük geliyorsa eğer resimdeki gibi koyu bir ton ile birlikte kullanmayı düşünebilirsiniz.

​Kum beji tezgah

Kum bejini sadece duvar boyası olarak değil, mutfak ünitelerinde de kullanabilirsiniz. Dolaplar, zemin, duvarlar ve fayans gibi pek çok mutfak ünitesi genellikle açık renkte tercih edilir. Dolaplar çoğunlukla beyaz olsa da tezgah için daha ara tonlar popülerdir. Siz de tezgahınızı hem farklı bir renkte seçmek hem de açık tonlu yapmak için kum beji tezgahı tercih edebilirsiniz. Örnek fotoğrafta desenli bir halı hariç her şeyin yumuşak ve açık tonlara büründüğü bir mutfak görüyoruz. Kum beji tezgah belki çok dikkat çekici gözükmüyor ancak dekorla son derece uyumlu.

​Kum beji yatak

Tıpkı banyolar gibi yatak odaları da rahatlatıcı mekanlardan biridir. Gerek sağlıklı bir uyku çekebilmek gerekse özel alanımızda dinlenebilmek için uyarıcı renkler yerine yumuşak tonlar tercih ederiz. Bu açıdan kum beji yatak odaları için de ideal hale geliyor. Bu örnekte kum beji yatakta kullanılmış fakat arzuya göre duvarlarda veya halıda da kum beji tercih edilebilirdi.

​Yemek odasında kum beji

Yemek odaları çoğu zaman oturma odalarıyla iç içe olur. Her ne kadar aynı odada yer alsalar da yemek alanı ile oturma alanı farklı bölümlerdir. Dolayısıyla dekorasyon açısından da bazı farklılıklar taşırlar. Hem iç içe bulunan hem de farklılık taşıyan iki alanı uyum içerisinde dekore etmek ise sandığınızda daha zordur. Bu tür salonlarda iki alan arasında denge sağlayabilmek için nötr tonlar çok işe yarar. Örnek fotoğrafta da siyah masa takımını yumuşatmak için kum beji duvar kaplaması kullanılmış.

Güneş görmeyen evleri aydınlatacak 8 örnek dekorasyon

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Kum Beji, Kumsal Beji, Bej Rengi Boya Uyumu

bej tonları

Bej boya renkleri, duvar boyası renk seçiminde senelerdir ilk sıralarda yerini koruyor. Özellikle, boya ve renk yapma teknolojisinin gelişmesi ile boya makinelerinde yapılan kum beji, kumsal beji gibi renkleri artık herkes biliyor. Evlerde ve iş yerlerinde açık kum beji rengi ve açık kumsal beji rengi de sıkça kullanılıyor. Bu yazımızda, en çok bilinen ve tercih edilen bej rengi boyalardan kum bejleri ve kumsal bejinin evde kullanımı ile bilgiler verip, kum beji ile uyumlu renkleri de detaylıca anlattık.

Bej Rengi

Bej renkleri, hayatımızın her alanında severek kullandığımız renklerden. Aksesuar, mobilya, duvar boyası gibi bir çok alanda bej rengini seven bir çok kullanıcı var. Biz bu yazımızda bej rengini daha çok iç cephe duvar boyamada değerlendirdik. Bejin tüm tonları hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptık. Bu sayede, eviniz için bej rengi boya seçimi yapmadan önce kolaylıkla tonuna karar verebileceksiniz.

Bej Rengi Boya

duvar boyası bej rengi

Kumsal beji ve kum bejlerinin evde kullanımına geçmeden önce, bej rengi ile ilgili ön bilgi verelim.

Bej rengi boyaların açık ve koyu tonlarını evininiz her yerinde kullanabilirsiniz. Işık almayan koridorlarda veya karanlık bir odada açık beji kullanabilirsiniz. Ayrıca, salon ve oturma odalarında da orta tonlarda bejler, en çok tercih edilen renkler arasında bulunuyor.

Salon ve oturma odaları gibi ortamlarda ise; kum bejleri veya kumsal beji tonları tercih ediliyor. Ayrıca, ofisler içinde uygun bir renktir. Sade ve göze batmayan yorucu olmayan bir tondadır.

En çok bilinen kumsal beji ve kum beji boya rengi ise; orta tonda bir bejdir. Her markada bejin tonu farklı olsa da; benzerlikler gösteriyor. Hatta, bazı markaların bejleri aynı denilebilecek kadar birbirine yakın olabiliyor.

Yeri gelmişken şunu belirtmekte fayda var. Farklı markaların bejleri, her ne kadar birbirine yakın olsa da; rötuş yapmanız gerektiğinde aynı marka boya almalısınız. Hatta, aynı markanın aynı cins bejini almalısınız.

Kum Beji Tonları

açık kum beji rengi
kum bej renk
koyu bej

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, bejin tonları, yıllardır ev boyası renk seçiminde vazgeçilmez renkler arasında yer alıyor.

Bejin tüm tonlarını birçok markada hazır olarak alabileceğiniz gibi, boya bayilerinde, makineden de yaptırabilirsiniz. (Boya makinesinde yapılan bejin içerisine genellikle oksit sarı, oksit kırmızı ve bir miktar siyah giriyor.)

Kutu içinden kontrol ettiğiniz bejin kuruyunca, duvarda 1-2 ton daha koyulaşacağını hatırlatalım. Özellikle, karanlık bir mekana uygulama yapacaksanız; sizi şaşırtacak derecede renkte koyulaşma olabilir.

Şimdi, en çok bilinen bej rengi olan, kum bejleri ile ilgili bilgiler verip kombinasyonları paylaşalım.

Kum Beji Rengi

marshall kum beji renk kodu

Uzun yıllardır, en çok tutulan duvar boya renkleri arasında ilk sıralarda yer alan, kum beji boya rengi, her boya firmasının kataloğunda bulunuyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, kum bejleri rengi bazı firmalarda neredeyse aynı olurken; bazı firmaların kataloğunda çok farklı gözükebiliyor. Bu nedenle, kum bejlerini seçerken; hangi boyanın kataloğundaki beji beğendiğinizi not almayı unutmayın. Çünkü bazıları açık kum beji, bazılarında koyu kum beji, bazılarında sarımsı, hatta bazılarında da şampanya gibi görünebilir.

Her boya renginde olduğu gibi, ortamdaki ışık sizi şaşırtabilir. Hatta evdeki eşyalardan bile yansıyan ışıklar, duvar rengini etkileyebilir. Yani, satın alırken beğendiğiniz bej rengi boya, evinizde başka tonda gözükebilir. Bu renk yanılgısını en aza indirmek için şunlara dikkat edebilirsiniz.

  • Kataloktaki rengin evinizde bir ton daha koyu olacağını düşünün.
  • Bej rengi boya satın alırken, etrafınızdaki ışığı kontrol edin. Düşük ışık mı, yüksek ışık mı, sarı ışık mı, beyaz ışık mı bakın. Düşük ışıkta koyu bej, fazla ışıkta açık bej, beyaz ışıkta yine açık ve sarı ışıkta da şampanyaya yakın görünebilir.
  • Eğer boya makinesinde bej rengi boya yaptırıyorsanız; kum bejini yaptırdıktan sonra, içinden parmağınızla az miktarda alın. Beyaz bir kağıda incecik sürün. 10-15 dakika kurumasını bekleyin ve katalogtaki renk ile karşılaştırın.
  • Her renkte olduğu gibi bej tonlarınında da evinizde ışığı dikkate alın. Örneğin, koridorda bejin daha koyu, büyük pencereli ve aydınlatması iyi olan salon ve oturma odası gibi ortamlarda ise, bejin daha da açacağını unutmayın.

Şimdi, kum bejlerinin evde kullanımına geçelim. Açık kum beji ve koyu kum bejlerinin çeşitli kombinasyonlarına bakalım.

Açık Kum Beji Rengi

açık bej
açık bej rengi

Açık kum bejleri, daha çok evin ışık almayan kısımlarında kullanılıyor. Giriş, antre, koridor gibi penceresi olmayan ve ışığı az, ev ve iş yerlerinde açık bejin tonları sıkça kullanılıyor.

Ayrıca, açık renklerden hoşlanan, ferah ve aydınlık ortamda oluşturmak isteyen, kullanıcılar da açık beji evlerinin ışık alan kısımlarında kullanıyor.

Koyu Kum Beji Rengi

koyu bej
koyu bej

İsterseniz, beyaz boyaya bejin renk tüpünü katarak, kendiniz de kum bejlerinin çeşitli tonlarını elde edebilirsiniz. Kum bejlerinin tonlarını tüp ile yaparken, dikkat etmeniz gereken en önemli konu; sadece açık ve orta tonlarını yapmanızdır.

(Çok koyu bejin tonları, sadece baz denilen, boya ham maddesi ile boya makinelerinde yapılmalıdır. Çok fazla renk tüpü katarak, çok koyu beji yapmaya çalışmak, boyanın özelliğinin bozulmasına neden olur. Boya matlaşabilir, silinme özelliği azalabilir, kapatma özelliği azalabilir.)

Duvarları açık bej tonlarında yapıp, kartonpiyerleri koyu bej, hatta kese kağıdına boyatabilirsiniz.

Kum Beji İle Uyumlu Renkler

Kum beji ile uyumlu renkleri 4 başlık altında topladık.

  • Kendi tonları ile uyumu,
  • Kahverengi, kesekağıdı ve vizon ile uyumu,
  • Beyaz ile uyumu,
  • Zıt olan renkler ile uyumu

Bu renklerin kum bejleri tonları ile uyumunu aşağıda detaylı olarak bulabilirsiniz.

Bejin Kendi Tonları İle Uyumu

Evinizde kum bejlerinin kombinasyonları yaparken, açık bej ve koyu bej renklerini kullanabilirsiniz. Televizyonun arkasındaki duvara koyu kum beji veya kese kağıdı gibi bir renk, diğer duvarlara ise; açık kum bejleri tonlarında bir renk oldukça güzel görünecektir. Böyle bir kombinasyonda bejin tonları arasında 3-4 ton fark olmasına dikkat edin. Aksi halde renk farklılığı belli olmaz.

bejrengi duvarlar

Kahverengi, Kesekağıdı ve Vizon İle Uyumu

Orta tonlarda kum bejlerini ve açık kum beji rengini, kombine edebileceğiniz diğer renkler ise; kahverengi ve vizon tonlarıdır. Evinizde kahverengi eşyalar var ise; bejin farklı tonları size göre olabilir. Kahverengi veya vizon mobilyalı bir evde, açık kum bejleri ve orta tonlarda kum bejleri ile uyumlu olacaktır.

bejin kahverengi ile uyumu

Kesekağıdı rengi ise, kum bejinin koyu tonlarına yakındır. Bu nedenle, kese kağıdı rengini de, açık kum bejleri ile kombin yapmayı deneyebilirsiniz.

Beyaz İle Uyumu

Kum bejlerine başka uyumlu bir renk ise, beyazdır. Aslında beyaz, her renge uyumludur. Oturma odaları, koridorlar, salonlar hatta bebek odalarında bile, bejin tonları ile beyaz renk çok hoş görünür.

Kum bejinin orta tonu ile beyaz kombinini aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Aşağıdaki resimde beyaz ile kum bejinin yatay olarak kullanımı gösterdik. Siz bu çizgileri istediğiniz kalınlıkta uygulayabilirsiniz. Ya da odadaki kirişleri kum bejlerine boyayıp, diğer duvarları beyaz bırakabilirsiniz. Mobilyalar da beyaz ise, koyu kum beji rengi oldukça güzel görünecektir.

bejin tonları ve beyaz duvar

Şimdi, kum bejlerini daha iyi tanımanız açısından, kum bejlerinden bazı örnekler gösterelim ve bazı kombinasyon ipuçları verelim.

Zıtlık Uyumu

Kum bejleri ile uyumlu kombinasyonlar yapabileceğiniz diğer renkler ise, beje zıt olan renklerdir. Her renkte olduğu gibi; kum bejinde de; uygun zıt rengi bulursanız, çok hoş ortamlar yaratabilirsiniz. Sütlü Kahve, Gül Kurusu, Turkuaz, Buz Beyazı, Mavi gibi zıt renklerle de çok güzel duvar kombinleri yapabilirsiniz.

bejin ve mavinin kombini
bej ile turkuaz
açık bej duvar rengi

Kumsal Beji

kumsal

Kumsal beji de en çok sevilen ve bilinen bej renkleri içerisinde yer alıyor. Kum bejlerinin kardeş rengi diyebileceğimiz bu bej tonu, bazı zamanlar kum bejlerini bile geride bırakıyor.

Kum bejlerinin (bazı markalarda) şampanya tonuna yakın olması, zaman içinde kumsal bejini ön plana çıkarmıştır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi her firmanın beji farklıdır, sarımsı olanda var olmayanda. Bu nedenle, farklı ışıklarda dikkatlice inceleyin.

Bir çok firmada kumsal bejinin en sevilen özelliği, sarımsı . Çoğu markada kumsal beji, şampanyayı anımsatmaz. Birçok renk kataloğunda kumsal beji, gri ve kum bejleri arasında bir renk olarak gösteriliyor. Kumsal bejini kontrol ederken, telefon veya bilgisayar ekranından değil, renk kataloğundan bakın.

Kumsal beji, kum bejlerinden daha açık veya koyu olarak üretilebilir. Özellikle, ofislerde, salon ve oturma odalarında evin tamamı veya bir kısmında kumsal bejini kullanabilirsiniz.

Kumsal beji renji, bej renklerine çok yakın olduğundan dolayı, yukarıda anlattığımız renk uyumları, kombinasyon önerilerini kumsal rengi için de değerlendirebilirsiniz. Renkleri karşılaştırmanız açısından benzer bej tonlarından örnekler verelim. (Koza beji, sahra beji, deniz kumu, belce beji, deniz tuzu v.b.)

Renk seçimi yapmadan önce, size küçük bir hatırlatma daha yapalım. Telefon veya bilgisayar ekranından renk seçimi yapmayın! Yukarıda bahsettiğimiz kum bejleri ve kumsal bejleri ile ilgili değerlendirmelerimiz genel olarak yapılmıştır. Bu renklerin isimleri ve tonları üretici firmanın tekelinde olup, tonlarda değişiklik yapabilirler.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır