1 sınıf yarışma oyunları / 1.sınıf bilgi yarışması | Dijital Eğitsel Oyun

1 Sınıf Yarışma Oyunları

1 sınıf yarışma oyunları

Bu yazımızda anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine oynatabileceğiniz eğlenceli çocuk yarışma çeşitlerini sizler için derledik.

23 Nisan şenliklerinde, çocuk pikniklerinde, kır gezilerinde, özel günlerde oynatabileceğiniz birbirinden eğlenceli yarışmaları sayfaları sağa doğru kaydırarak inceleyebilirsiniz.

Balonu Şişirerek Patlatma Yarışması

Balonu Şişirerek Patlatma

Yarışmacılar seyircilere doğru yan yana dizilir. Her öğrencinin eline aynı biçim ve büyüklükte bir tane şişirilmemiş balon verilir. Yarışmacılardan balonların patlak olup olmadığını kontrol etmeleri istenir. Komut ile beraber herkes elindeki balonu şişirmeye başlar. Balonunu ilk olarak şişirerek patlatan yarışmayı kazanır.

Kucakta Top Taşıma Yarışması

Kucakta Top Taşıma

Öğrenciler başlangıç çizgisine dizilir. Her yarışmacının kucağına aynı büyüklükte bir top konulur. Yarışmacılar komut ile beraber topa dokunmadan eller yerde varış noktasına doğru ilerlemeye başlarlar. Topu düşüren yarışmayı kaybeder. Varış noktasına ilk ulaşan yarışmayı kazanır.

Çuval Yarışı

Çuval Yarışı

Çuval giyen yarışmacılar başlangıç çizgisine dizilir. Komut ile beraber herkes varış noktasına doğru koşmaya, zıplamaya veya atlamaya çalışır. Hedef noktasına ilk varan yarışmayı kazanır.

Hulahop Taşıma Yarışması

Hulahop Taşıma Yarışması

Beş tane halka başlangıç çizgisine arka arkaya dizilir. Beş kişiden oluşan gruplar halkaların arkasına geçer. Komutla beraber yarışmacılar halkaların içerisine atlar. En arkadaki yarışmacı halkayı yerden alıp başından çıkartır ve en öndeki yarışmacıya elden ele iletir. En öndeki yarışmacı halkayı en öne koyar ve içerisine atlar. Diğer yarışmacılar da bir öndeki boş halkanın içerisine atlar. En sondaki yarışmacı yine aynı şekilde halkayı öne doğru iletir. Bu şekilde varış noktasına ulaşan ilk grup yarışmayı kazanır.

Suda Elma Yeme Yarışı

Suda Elma Yeme Yarışması

Yarışmacılar seyircilere doğru dizilir. Her yarışmacının önüne eşit büyüklükte içi su dolu bir kap konulur. Kapların içerisine bir elma bırakılır. Komut ile beraber yarışmacılar elleri arkada bağlı olarak kafalarını kabın içerisine sokarak elmayı yemeye çalışırlar. İki dakika içerisinde elmadan en fazla yiyen yarışmayı kazanır. Yarışmayı kazananı jüri belirler.

Halat Çekme Yarışı

Halat Çekme Yarışması

Yarışmacılar gruplara ayrılır. Gruplar birbiriyle eşleştirilir. Yere bir çizgi çizilir. Halatın tam orta yeri çizgiye denk getirilir. Gruplar çizgiye eşit uzaklıktan halatı tutar. Komut ile beraber yarışmacılar halatı çekmeye başlar. Rakip grubun birinci yarışmasını çizgiden kendi tarafına çeken grup yarışmayı kazanır.

Sandalye Kapmaca Yarışması

Sandalye Kapmaca Yarışması

Yarışmacılardan bir eksik sandalyeler yuvarlak oluşturacak bir şekilde dizilir. Müzik ile beraber yarışmacılar sandalyelerin etrafında dans etmeye başlar. Müzik birden durdurulur ve yarışmacılar sandalyelere otururlar. Ayakta kalan yarışmacı oyundan çıkar. Sandalyelerin sayısı bir azaltılır. Müzikle beraber dans yeniden başlar. Bu şekilde birinci seçilene kadar yarışma devam eder.

Grupla Ayakları Bağlı Koşu Yarışı

Ayakları Bağlı Grupla Koşu Yarışması

Yarışmacılar üçerli gruplara ayrılır. Grubun orasındaki yarışmacının sağ ve sol ayakları diğer yarışmacıların birer ayağına kumaş bağla bağlanır. Gruplar başlangıç noktasına geçer. Komutla birlikte grup olarak koşmaya başlarlar. Varış noktasına ulaşan ilk grup kazanır.

Yumurta Taşıma Yarışı

Yumurta Taşıma Yarışması

Yarışmacılar başlangıç çizgisine dizilir. Her yarışmacıya bir demir kaşık ve bir yumurta verilir. Kaşık dişler ile tutulur. Yumurta kaşığa konulur. Eller arkaya bağlanır. Yarışmacılar komut ile birlikte koşmaya başlar. Yumurtayı düşürmeden varış noktasına ilk ulaşan yarışmayı kazanır.

Bisküvi Yeme Yarışı

Bisküvi Yeme Yarışması

Yarışmacılar seyircilere yüzü dönük olarak sıraya dizilir. Her yarışmacının önüne petibör kare yirmi tane sağlam bisküvi konulur. Komutla beraber yarışmacılar bisküvileri yemeğe başlar. İki dakika içerisinde en fazla bisküvi yiyeni jüri birinci seçer.

Ayağında Bağlı Balonu Patlatma Yarışı

Ayağında Bağlı Balonu Patlatma Yarışması

Her yarışmacının ayağına sağlam bir iple bir tane şişirilmiş balon bağlanır. Oyun alanına bir tane çember oluşturulur. Komutla beraber yarışmacılar rakiplerinin ayaklarında bağlı olan balonları patlatmaya çalışırlar. Balonu patlayan yarışmacı oyundan çıkar. Çember giderek daraltılır. En sona kalan oyuncu yarışmayı kazanır.

Ayaklarıyla Pet Şişe Düzeltme Yarışı

Ayakla Pet Şişe Düzeltme Yarışması

Yarışmacılar seyircilere yüzü dönük olarak dizilir. Her yarışmacının önüne beş tane su dolu yarım litrelik beş tane pet şişe konulur. Pet şişeler yan yatırılır. Komutla birlikte yarışmacılar ayaklarıyla şişeleri dik hale getirmeye çalışırlar. Bu sırada eller arkada bağlı durmalıdır. Beş tane şişeyi ilk olarak dik duruma getiren yarışmayı kazanır.

İp Atlama Yarışı

İp Atlama Yarışması

Yarışmacılar seyircilere doğru dizilir. Her yarışmacıya bir ip verilir. Komut ile birlikte yarışmacılar ip atlamaya başlar. Atlamayı bırakan kaybeder. En sona kalan yarışı kazanır.

Bisikleti En Yavaş Sürme Yarışı

Bisikleti Yavaş Sürme Yarışması

Yarışmacılar bisikletleriyle birlikte başlangıç çizgisine dizilir. Komut ile birlikte yarışmacılar bisikletlerini sürmeye başlarlar. Geri dönmeden ve ayağını yere basmadan en son varış noktasına ulaşan yarışmayı kazanır.

Ördek Yürüyüşü Yarışı

Ördek Yürüyüşü Yarışması

Yarışmacılar başlangıç çizgisine dizilir. Sağ ayak bileği sağ el ile, sol ayak bileği sol el ile kavranır. Yarışmacılar komut ile birlikte ayağa kalkmadan varış noktasına doğru koşmaya başlar. Hedefe ilk varan yarışmayı kazanır.

Şınav Çekme Yarışı

Şınav Çekme Yarışması

Yarışmacılar yüzü seyircilere doğru dizilir. Komut ile birlikte şınav pozisyonu alınır. Komut geldikçe şınav çekmeye devam edilir. Yere yıkılan yarışmacı oyundan çıkar. Yarışmayı zorlaştırmak için &#;Sağ kolu kaldır bekle, sol kolu kaldır bekle, sağ ayağı kaldır bekle.&#; gibi komutlar verilir. En sona kalan yarışmayı kazanır.

Pinpon Topu Sektirme Yarışı

Pinpon Topu Sektirme Yarışması

Yarışmacılar seyircilere yüzü dönük dizilir. Her yarışmacıya bir masa tenisi raketi bir de pinpon topu verilir. Komut ile birlikte yarışmacılar topu sektirmeye başlar. En sona kalan yarışı kazanır.

Yoğurt Yeme Yarışı

Yoğurt Yeme Yarışması

Yarışmacılar seyircilere yüzü dönük olarak dizilir. Her yarışmacının önüne bir tane tabak ve içine bol miktarda yoğurt konulur. Her tabağın içerisine bir tane de madeni para konulur. Yarışmacılar ayakta komutu bekler. Komut ile birlikte eller arkada bağlı olarak yoğurttaki parayı ilk olarak bulan yarışmayı kazanır.

Sumo Güreşi Yarışı

Sumo Güreşi Yarışması

Yarışmacılar kura ile eşleştirilir. Yarışma alanının ortasına bir tane yuvarlak çizilir. Yarışmacılar ikişerli olarak birbiriyle yarışır. Rakibini yuvarlağın dışına çıkartmayı başaran bir üst tura yükselir. Böylece yarışma devam eder ve en sona kalan yarışmacı oyunu kazanır.

Pipetle Pinpon Topu Taşıma Yarışı

Pipetle Pinpon Topu Taşıma Yarışması

Yarışma grupla veya bireysel olarak düzenlenebilir. Her yarışmacı için varış noktasına bir tane kutu konulur. Yarışmacı başlangıç noktasında kendisi için hazırlanmış pinpon toplarını pipetle yakalayarak varış noktasında bulunan kutusuna taşımaya çalışır. Belirlenen süre içerisinde en fazla pinpon topu taşıyan yarışmayı kazanır.

Balonla Bardak Taşıma Yarışı

Balonla Pet Bardak Taşıma Yarışması

Yarışma grupla veya bireysel olarak düzenlenebilir. Her yarışmacı için varış noktasına bir tane kutu konulur. Yarışmacı başlangıç noktasında bulunan bardakların içerisine bir tane balon şişirir. Elleriyle dokunmadan balon yardımıyla bardağı taşıyarak varış noktasındaki kutusuna bırakır. İki dakika içerisinde en fazla bardak taşıyan yarışmayı kazanır.

Topla Şişe Devirmece

Yarışma grupla veya bireysel olarak düzenlenebilir. Yarışmacılar belirli bir mesafeden dolu şişelere topla atış yaparlar. En fazla şişe deviren yarışmayı kazanır. Beraberlik durumunda ikinci veya üçüncü atış yaptırılabilir.

Balonu Şişir Bardakları Devir

Yarışmacılar kura ile eşleştirilir. İkişer sıranın üzerine boş beş pet bardak ters bir şekilde dizilir. Komutla beraber yarışmacılar balonu şişirir. Balonun içindeki havayı püskürterek bardakları devirmeye çalışırlar. Bütün bardakları ilk önce yere düşüren bir üst tura yükselir. Böylece yarışma devam eder ve en sona kalan yarışmacı oyunu kazanır.

Top Kapmaca Oyunu

Yarışmacılar kura ile eşleştirilir. Eşleşen öğrenciler karşılıklı oturtulur. Aralarına bir top veya istenen bir nesne konur. Sonra yarışmacılara &#;Burnunu tut, kulağını tut, göbeğini tut, dizini tut, kaşını tut&#;&#; gibi komutlar verilir. Son olarak &#;Topu tut.&#; komutu verilir. Topu tutamayan yarışmacılar oyun dışı kalır. Kalanlar tekrar eşleştirilerek birinci seçilene kadar oyuna devam edilir.

Mandal Takma Oyunu

Parmak kaslarının gelişimi açısından son derece faydalı olan yarışmanın uygulanışı şöyle: Yarışmacılar bir masanın etrafına toplanır. Masanın üzerine mandallar dökülür. Komutla beraber öğrenciler mandalları kendi kıyafetlerine takmaya başlarlar. Elindeki mandalı takmadan masadan başka mandal alınmaması gerektiği sık sık hatırlatılır. Masanın üzerindeki mandallar bitince yarışmacıların üzerlerindeki mandallar sayılır. En çok sayıda mandal takmayı başaran yarışmayı kazanmış olur.

Üfle Çıkart Oyunu

Yarışmacılar kura ile eşleştirilir. Eşleşen iki yarışmacının önüne beş pet bardak içerisinde beş pinpon topu konulur. Komutla beraber yarışmacılar üfleyerek bardağın içerisindeki pinpon topunu dışarıya çıkarmaya çalışır. Beş topu ilk olarak üfleyerek çıkarmayı başaran bir üst tura yükselir. Bu şekilde birinci seçilene kadar yarışma devam eder.

Kategoriler Serbest Etkinlikler

Matematik Oyunları

Matematik Oyunları

Matematik oyunlarımız hem eğlendirici hem de öğreticidir. Sayılardan oluşan labirentleri çözebilir, toplama sorularıyla boğuşabilir ve hatta Süper Bingo bile oynayabilirsin! Renkli Beyin Safarisi dahil olmak üzere numara tabanlı birçok macera seni bekliyor. Dilersen hızlı go kart arabalarını ve basit dört işlem sorularını içeren Sayı Arabaları oyununda bilgisayara karşı yarışabilirsin. Matematik deneyimini sonuna kadar yaşamak istiyorsan beyaz tahtanın önüne geç ve toplama çıkarmanı geliştir!

Oyunlarımız sayesinde öğrenmek artık sıkıcı birşey olmaktan çıkıyor. Hoş grafikler, heyecan verici oyun modu ve komik karakterler ile dolu oyun seviyeleri parmaklarının ucunda. Aritmetik kullanarak bilmeceleri çözebilir, yeni seviyelere atlayabilir ve binlerce puan toplayabilirsin. Bazı matematik oyunlarımızda bulmacaları çözerek özel karakterlerin ve yeni seviyelerin kilidini açacaksın. Soruları cevaplayıp seviyeleri atladıkça aritmetik zekan da gelişecek! Numaraları topla, sayı kuleleri yap ve rekor kırmaya bugün başla.

Çevrim içi en iyi ücretsiz Matematik Oyunları hangileridir?

  1. Ultimate Sudoku
  2. Merge the Numbers
  3. ArithmeticA
  4. Hypersnake
  5. Numbers
  6. Merge to Million
  7. Math Mahjong Relax
  8. Sudoku
  9. Amazing Sudoku

Cep telefonu veya tablet için en popüler Matematik Oyunları hangileridir?

  1. Ultimate Sudoku
  2. Merge the Numbers
  3. ArithmeticA
  4. Hypersnake

monash.pw BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN

SARI KARTLARMOR KARTLAR

Yağ Satarım Bal Satarım: İlkokulda oynanan bir grup oyunudur. Birisi ebedir. Diğer öğrenciler daire olur ve yere çömelirler. Ebe olan, elinde mendil ile çömelen bu öğrencilerin arkalarından zıplayıp şarkı söyleyerek dolaşır. Şarkı şöyledir:

Yağ satarım, bal satarım,

Ustam ölmüş ben satarım.

Ustamın rengi sarıdır.

Satsam on beş liradır.

Zambak, zumbak,

Dön arkana iyi bak.

Ebe şarkının bir yerinde elindeki mendili öğrencilerden birinin arkasına yere bırakır. Şarkıya çömelen öğrenciler ellerini vurarak ve söyleyerek katılırlar. Eğer arkasına mendil bıraktığını çömelen öğrenci fark ederse hemen mendili kapıp dairede dolaşan öğrenciyi aynı yönde kovalar ve yetişirse sırtına mendille vurur. Sonra kendisi mendili saklamak için oyuna başlar. Çömelen öğrenci arkasındaki mendili fark etmezse ayaktaki onun yanına kadar turu tamamladığında mendili alarak yerdeki öğrencinin mendille sırtına vurur ve mendili eline vererek ebeliğini diğer öğrenciye bırakır. 

Köşe Kapmaca: Öğrenciler gruplara ayrılır. Kare alanlar çizilir. Karenin her köşesine bir öğrenci yerleştirilir. Her karede bir ebe olur. Öğrenciler ortadaki ebeye yakalanmadan yer değiştirmeye çalışır. Yer değiştirme ebenin veya öğretmenin komutuyla gerçekleşir. Değişme sırasında ebe köşelerden birini kaparsa yerine kaptığı öğrenci ebe olur. 

Basit Stafet Oyunları: Öğrenciler farklı gruplara ayrılır ve etkinlik alanında belirlenen iki çizgi arasında yürürler. Sonra durmadan belli bir mesafede koşarlar. Minder üstünde vücutları üzerinde yana yuvarlanma yaparlar(kütük yuvarlanması ) ve yere koyulan küçük engelin üzerinden atlarlar. Sonra koşarak geriye dönüp sırasının arkasına geçerler. Öğretmen, ekipmanlara ve öğrencilerin özelliklerine göre yer değiştirme hareketlerini çeşitlendirerek kullanabilir. 

Değiş Ve Dön: Öğrencilerin ikili gruplar oluşturmaları sağlanır. Her öğrenci gruptaki arkadaşıyla arka arkaya durur. Öndeki eş lider, arkadaki takipçidir. Öndeki öğrenci değişik yönlerde ve değişik şekillerde hareket ederken arkadaki öğrenci onu taklit ederek takip eder. Öğretmenin komutuyla eşler değişir ve oyun tekrarlanır. 

Üç Küçük Kuzu: Bir öğrenci kurt olur sınıfın önünde ve ayaktadır. Diğerleri yerlerinde oturmuştur. Kurt, sıraların arasında dolaşır. Üç arkadaşının yani küçük kuzuların ellerine vurur ve yine sınıfın önüne gelerek ; "hurr, hurr" der. Bu kelimeler ile birlikte ellerine vurulan üç kuzunun yerlerini değiştirmesi gerekir. Kurt da bu kuzulardan birinin yerine oturmaya çalışır. Ayakta kalan kuzu bir sonraki oyun için kurt olur. Oyun böylece devam eder.

Yükseğe Sıçra: Öğrenciler sınıf mevcuduna dikkat edilerek gruplara ayrılır. Bir poşete yumuşak bir top koyularak ağzı sıkıca bağlanır ve ucuna bir ip takılır. Aynı düzenek grup sayısı kadar hazırlanır. Her gruptan bir kişi top çevirici olur. Grubun diğer öğrencileri ay şeklini alır. Top çevirmede görevli öğrenci, yere çömelerek ipinden tuttuğu topu sağdan sola, soldan sağa yerde sürüyerek hareket ettirir. Ayaktaki diğer grup üyeleri ise topun üstünden atlamaya çalışır. Atlarken yanan öğrenci top çevirici olur. 

Sıçra Dokun: Sınıf içinde boydan boya ip gerilir. İpin üzerine meyve resimleri asılır. Resimlerin öğrencilerin zıplayarak dokunacakları yüksekliğe koyulması gerekmektedir. Sınıf gruplara ayrılır. Gruplar sıra ile kalkar. Her gruptan bir öğrenci kalkıp bir tane meyve almaya çalışır ve yerine oturur. Hangi grup ilk olarak meyvesini bitirirse diğer gruplar tarafından alkışlanır.

Zıp Zıp Zıpla:Öğrenciler oyun alanında üç gruba ayrılır. Her grup için yuvarlak bir alan çizilir. Gruplar; zıplayanlar, hoplayanlar ve top toplayanlar diye isim alırlar. Öğretmen aşağıdaki sözleri bazen sıra ile bazen de karışık söyler. Hangi grubun adı söylenirse o gruptaki öğrenciler kendi hareketlerini yaparlar. Öğretmen söylediği gruba bakmayıp diğer gruba bakarak grupları yanıltabilir.

Zıp zıp zıpla ( tek ayakla zıplanır ) Hop hop hopla ( iki ayakla hoplanır ) Top top topla (yere çömelinir. ) 

Sincap Ve Ceviz: Bütün öğrenciler yerlerinde otururlar. Bir öğrenci sincap olur ve ceviz olarak eline silgiyi alır. Diğer öğrenciler, başlarını sıralarının üzerine koyarlar ( uyuyormuş gibi). Yalnız bir elleri, avuçları açık olarak yandadır. Sincap, cevizle arkadaşlarının arasında dolaşırken, cevizi (silgiyi) bir arkadaşının eline bırakır ve yerine oturmak üzere kaçar. Sincap yerine ulaşıncaya kadar yakalanamazsa kurtulur. Eline ceviz konulan öğrenci sincabı yakalayamazsa kendisi bir sonraki oyun için sincap olur.

Tünel Gezgini: Öğrenciler birbiri arkasına sıralanarak bacaklarını açarlar. En önde duran öğrencinin elinde büyükçe bir top vardır.Öğretmen oyuna başlama işareti verince en öndeki öğrenci topu bacaklarının arasından geçirerek arkasındakine gönderir. Topu alan en sondaki öğrenci öne geçer ve oda topu bacaklarının arasından geçirerek arkasındakine gönderir. Böylece her öğrenci bir kez öne gelip topu arkasındakine göndermiş olur. 

Kurbağa Sıçrayışı: Öğrenciler güvenlik önlemi alınarak sınırlandırılmış etkinlik alanı içinde değişik şekilde dağılırlar. Öğretmen öğrencilere kurbağa taklidi yapmalarını söyler. Öğrenciler bu hareketi yaparken öğretmen kurbağaların nasıl ses çıkardıklarını sorar. Öğrencilerin büyük ve küçük kurbağa sıçrayışlarını yönergeler doğrultusunda keşfetmeleri beklenir.

Ali Baba Saatin Kaç?: Öğrenciler etkinlik alanında düz sıra halinde dururlar. İçlerinden biri ebe seçilir. Ebe Ali baba olur ve karşılarında durur. Öğrenciler sırayla ebeye “ Ali baba saatin kaç ?”diye sorarlar. Ebe her öğrenciye değişik bir saat söyler. Öğrenciler ebenin söylediği sayı kadar ebeye doğru adım atarak ilerlerler. Ebeye ilk yaklaşan ve dokunan öğrenci ebe olur. Oyun bu şekilde devam eder. 

Elde Davul Zurna Öğrencilerden gönüllü olarak bir ebe seçilir ve seçilen ebenin yüzü duvara dönük durur. Ebe elde davul zurna diye sayar. Ebe sayarken sınıftaki diğer tüm öğrenciler belirli bir mesafede belirlenen çizgiden ebeye doğru yürürler. Ebe saymayı bitirince arkasına döner, ebe döndüğünde diğer tüm öğrenciler oldukları şekilde donarlar. Ebe hareket eden bir öğrenciyi bulursa ebelikten çıkar ve hareket eden kişi ebe olur. Eğer hareket eden öğrenci olmazsa saymaya devam eder. Ebeye en yakına gelen kişi ebenin sırtına vurur ve tüm öğrenciler çizgi dışına kaçmaya başlarlar. Ebe yine çizgiyi geçemeden bir öğrenciye dokunursa ebelikten kurtulur yeni ebe dokunduğu kişi olur. 

Vücut Dengesi: Sınırlandırılmış etkinlik alanı içinde bütün öğrenciler daire şeklini alırlar. Sonra birbirlerinin omuzlarından tutmaları söylenir. Omuzlardan tutulduktan sonra öğrenciler verilen işaretle tek ayaklarını yerden kaldırırlar. Herkesin düşmeyeceği şekilde üçe kadar sayılır. Eğer üçe kadar saymada ayağını yere değdiren olursa etkinlik tekrar ettirilir. Herkes yaptığında daire sürekli küçültülür. (10 kişilik, 5kişilik) en son iki kişi oluncaya kadar oyun devam eder. Öğretmen eş sayısını artırarak oyunu zorlaştırabilir. Amaç daha uzun süre öğrencinin dengesini sağlamasıdır. 

Balon Yere Düşmesin: Öğrenciler iki gruba ayrılırlar etkinlik alanına ortadan bir ip geçirilir (çok yüksek olmayacak şekilde). Her gruba ikişer, üçer balon verilir. Bu balonları yere düşürmeden ipin üzerinden karşı alana geçirmeleri gerekir. Yere düşüren öğrenci karşı gruba geçer. Oyun, gruplardan birindeki öğrenci sayısı bitene kadar devam ettirilebilir. 

Yattı Kalktı: Sınıftaki her öğrenciye bir isim koyulur. Bu isimler meyve, sebze, çiçek vb. olabilir. Öğrenciler isimleri kendileri de seçebilir. Mesela ismi lahana olan öğrenci önce kendi ismini söyleyerek oyunu başlatır. “lahana yattı kalktı.” der ve başını aşağı doğru yatırıp kaldırır ve hemen bir arkadaşının ismini söyler. Sonra ismi söylenen kişi “domates yattı kalktı.” der. Başını aşağı doğru yatırıp kaldırarak başka bir arkadaşının adını söyler. Oyun bu şekilde devam eder. 

Kova İle Yakala: Öğrenciler eşleştirilir. Eşlerden birinin elinde kova veya herhangi bir ekipman bulunur. Diğerinin elinde de top bulunur. Aralarında belirli bir mesafe ayarlanır. Elinde top olan öğrencinin topu on atışta kaç kez kovanın içine attığına bakılır. Sonra eşlerin görevleri değiştirilir. Aralarındaki mesafe oyunun durumuna göre ayarlanır. 

Bowling: Öğrenciler ikili veya üçlü gruplara ayrılır. Her grup belirlenmiş çizginin arkasında sıraya geçer. Belirli mesafeye de su dolu pet şişeler konulur. Ellerine verilen toplarla pet şişeleri devirmeleri istenir. Şişelerini devirmeyi ilk bitiren takım alkışlanır.

Yakala Oyunu: Öğrenciler karşılıklı eş olurlar. Eşlerden her birine bir top verilir. Karşılıklı olarak topu birbirlerine atmaları ve yakalamaları gerektiği söylenir. Öğrenciler etkinliğe birbirlerine yakın durarak başlarlar. Öğrenci topu her yakaladığında bir adım geri, kaçırdığında ise bir adım ileri hareket eder. Topu düşürmeden en uzak mesafeye ulaşanlar diğer öğrenciler tarafından alkışlanır. 

Çizgi Çiziyorum Sırt Sırta Veriyorum: Öğrenciler sınıf sayısı göz önüne alınarak gruplara ayrılır. Her grupta kendi içinde ikişerli gruplara ayrılır. Her grup için düz bir çizgi çizilir. Öğrenciler eşleriyle birlikte çizginin üzerinde sırt sırta dururlar. Sırtlarına balon konulur. Gruplar çizgiye basmadan, balonu düşürmeden birlikte eğilip kalkma hareketleri yaparlar. Komutlar öğretmen tarafından verilir. Hareketlerde eşler arasındaki uyuma dikkat edilmelidir.  

Balık Yakalama:Öğretmen hareketleri ile birlikte “Kırmızı Balık” şarkısını öğrencilere öğretir.

Kırmızı balık gölde,
kıvrıla kıvrıla yüzüyor
Balıkçı Hasan geliyor,
oltasını atıyor.
Kırmızı balık dinle, sakın yemi yeme.
Balıkçı seni tutacak, sepetine atacak.
Kırmızı balık kaç kaç kaç.

Daha sonra öğrenciler dört veya beşli gruplara ayrılır ve her gruba bir renk verilir. Öğrenciler etkinlik alanının değişik yerlerine saklanan kendi gruplarını gösteren renkteki balıkları bulmaya çalışır. İlk önce hangi grup balıklarını toplamayı bitirirse alkışlanır. 

Balık Yakalama Oyunu: Bahçeye, oyun alanı olarak bir dikdörtgen çizilir. Buna "balık ağı" denilir.Öğrencilerden bir ebe seçmonash.pw "balıkçı" olur; balık ağının bir köşesinde bekler. Öteki öğrenciler "balık" olurlar ve ağ çevresinde dolaşırlar. Diledikleri zaman balık ağına (yakalanmamaya çalışarak) girip çıkarlar. Balıkçı ise, ağa giren balıkları yakalamaya çalışır.Ağın içine olabildiğince çok sayıda balığın girdiği bir anı monash.pwği zaman "dur" ya da "yakaladım" diye bağırır. Balıkçı bağırınca, ağ içinde bulunan bütün balıklar oldukları yerde kalırlar. Balıklar yakalanmış monash.pwıkçı, balıkları sayar, arkadaşlarına sayısını söyler, ebelikten monash.pwnan balıklar, yeni bir ebe seçmonash.pw ebe balıkçı monash.pw böylece sümonash.pw sonunda, en çok balık tutmuş olan öğrenciye "reis" adı takılır ve öğrenci alkışlanır. 

Dedemin Bahçesi: Öğrenciler el ele tutuşarak bir daire oluştururlar. Oyunun tekerlemesini hep bir ağızdan söylerler. Tekerleme söylenirken hareketleri de yapılır.

Dedemin bahçesinde koyunları var. Otur dersem oturur(hep birlikte yere çömelinir) Kalk dersem kalkar(ayağa kalkılır) Büzül dersem büzülür(halkanın ortasına doğru ilerleyerek daire küçültülür) Açıl dersem açılır(geriye doğru çekilerek daire büyültülür) Sevin dersem sevinir(öğrenciler gülerler) Üzül dersem üzülür(ağlama taklidi yaparlar) Aslan geliyor kaplan geliyor tıpppp

Tıp sözünü duyar duymaz hareketsiz kalırlar. Hareket etmemek ses çıkarmamak ve gülmemek gerekmektedir. 

Sen Oyna: Sınıf mevcuduna göre gruplar belirlenerek çember oluşturulur. Şarkı hep birlikte, her seferinde farklı bir öğrencinin ismi söylenerek tüm öğrenciler katılacak şekilde devam eder.

Bir zamanlar kraldık mısırda Şimdi kaldık eski bir hasırda Bulgurumuzu kaynatalım. Şu Zeynep'i de bir oynatalım.

şarkı her bittiğinde “şu çocuklarımızı da oynatalım” denilerek tüm öğrencilerin katılması sağlanmalıdır. 

Çevir Salla:Öğrenciler yere otururlar. Öğretmen aşağıda verilen sözleri söyler, hareketleri yapar. Öğrenciler de, aynı hareketleri yaparlar.

Başını çevir, çevir ( başlar soldan sağa, sağdan sola çevrilir ) Başını salla, salla ( başlar sağa-sola, öne-arkaya sallanır ) Kolunu çevir, çevir ( kollar önden arkaya, arkadan öne çevrilir ) Kolunu salla, salla ( kollar, aşağıya indirilir, avuçlar yere birbirlerine paralel olarak önde tutulur, soldan sağa, sağdan sola sallanır, sonra da yine iki kol birbirine paralel olarak, ön tarafta bir daire çizecek biçimde sallanır. ) 

Mikrop: Öğrencilerden biri mikrop olur. Arkadaşlarına dokunarak onlara hastalık bulaştırmaya çalışır. Diğerleri de mikroptan kaçmaya çalışırlar. Hastalık kapan öğrenci, hasta rolü yaparak yere oturur. En sona kalan öğrenci diğer oyunda mikrop rolünü alır. 

Kar Taneleri: Öğrenciler oluşturulan daire içinde dağınık şekilde dururlar. Bu daire evi simgeler. Öğrenciler birer kar tanesidir. Rüzgar komutu verildiğinde öğrenciler bu alanda dağınık şekilde koşarlar. Güneş denildiğinde oturup güneşlenirler. 

Çiçek: Bahçeye büyükçe bir çiçek resmi çizilir Öğrenciler, çiçeğin çizgilerinin üzerindedir. Öğretmen, “böcek” dediğinde çiçeğin dışına çıkarlar, “çiçek” dediğinde içine girerler “Kelebek” dediğinde bir süre uçma taklidi yaparak çiçeğin herhangi bir çizgisinde kımıldamadan dururlar Şaşırtmalı şekilde oyun devam eder Yanlış yapan öğrenci, bir sonrakine katılmak üzere bir kenarda bekler Oyun süresince canlıların yaşama hakkına özen gösterilmesi vurgulanır

Çömlek Çömlek Ne Kaynar ? : Öğrenci sayısı, ikişerli eş olunduktan sonra bir öğrencinin ebe kalması için tek sayı olmalıdır. Önce, ikişerli eş olunur. Eşlerin biri çömelir, diğeri onun arkasında ayakta durur. Bu şekilde ikişerli ikişerli daire oluşturulur. Eşlerden oturana “çömlek”, ayaktakine “çömlek sahibi” denilmektedir. Ebe ayakta duran herhangi bir çömlek sahibinin yanına gider.

Ebe: Çömlek çömlek ne kaynar?

Çömlek sahibi: Yağ ile bal.

Ebe: Tattırır mısın?

Çömlek sahibi: Tattırmam

Ebe: Kokturur musun?

Çömlek sahibi: Kokturmam.

Ebe: Öyleyse sen o yandan ben bu yandan der

ve her ikisi ters yönden koşmaya başlar. İlk koşmaya başladıkları çömleğin yanına kim önce gelirse, o öğrenci alkışlatılır. Boşta kalan öğrenci yeni ebe olur. Bu yeni ebe, bu defa bir yandaki çömlek sahibine aynı soruları sormaya başlar ve daireyi oluşturan her çömlek sahibi oynayacak şekilde bir tur tamamlanır. İkinci turda da eşler yer değiştirir; ayaktakiler oturur, oturanlar ayağa kalkar ve oyun yeni eşlerle tamamlanır. 

Ambara Vurdum Bir Tekme:Öğrenciler el ele tutuşup bir daire oluştururlar. Aşağıdaki sözlerle şarkı söylerken bir yandan sağa ya da sola dönerler. Bir yandan da şarkının sözlerine uygun hareketler yaparlar.

Ambara vurdum bir tekme bir tekme(tekmeleme) Ambarın kapısı açıldı açıldı(açma) İnci de boncuk saçıldı saçıldı(saçılma) Limonu da böyle keserler keserler(kesme) Suyunu da böyle sıkarlar sıkarlar(sıkma) Çamaşırı böyle yıkarlar yıkarlar(yıkama) Suyunu da böyle sıkarlar sıkarlar(sıkma) Ütüyü de böyle yaparlar yaparlar(ütü yapma) Saçımı da böyle örerler örerler(örme) 

Kedi Geliyor: Etkinlik alanının köşesine kedi için bir yer yapılır. Diğer öğrenciler oyun alanında bulunur. Bunlar da faredir. Oyunu yöneten oyun alanının içinde dolaşıp farelerin odanın içine girmelerini sağlar (kedi oda da yoktur) fareler sıçrayarak, emekleyerek bir süre hareket ettikten sonra oyunu yöneten “kedi geliyor.” diye bağırır. Bütün fareler odanın dışına koşarlar. Koşarken kediye yakalanmamaya çalışırlar. Yakalanan kişi yeni kedi olur. 

Eşini Bul Otur: Öğrenciler oyun alanında ikişerli eş olurlar. Eşlerden biri iç dairede diğeri dış dairede olmak üzere içi içe iki daire oluştururlar. İç dairedeki öğrenciler kendi aralarında, dış dairedeki öğrenciler kendi aralarında el ele tutuşurlar. Öğretmenin başla komutu ile iç daire soldan, dış daire sağdan dönmeye başlarlar. Dairedekilerin ellerini bırakmamaları gerekir. Öğretmen “Eşini Bul Otur” dediğinde herkes eşini bulur. Öğretmenin önüne gelir, oturur ve oyun yeniden başlar. 

Tünel Oyunu: Öğrenciler gruplara ayrılır. Her grubun öğrencileri, arka arkaya derin kolda yerleşerek bacaklarını açıp tünel oluştururlar. En arkadaki öğrenci verilen başla komutuyla veya düdük sesiyle bacaklar arasından arkadan öne doğru sürünerek geçer ve en öne yerleşir. En arkada kalan öğrenciler aynı şekilde bacaklar arasından geçerek öne ilerler. Bütün öğrencilerin tünelden geçmeleri ile oyun sonuçlanır. Tüneli ilk bitiren grup kazanır. 

Minik Fare Kaçsana, Kara Kedi Tutsana: Öğrenciler sınıf sayısına göre gruplara ayrılır. Her grubun daire olması sağlanır. Her grup için iki balon hazırlanır. Bu balonlardan birine fare diğerine kedi resmi çizilir. Fare resmi çizilen balon bir öğrenciye verilerek elden ele geçirilmesi sağlanır. Öğretmen kedi resmi olan balonu da grubun içerisine sokar. Öğrenciler balonları elde ele verirken kedi balonunun fare balonunu yakalamamasına dikkat ederler. 

Yerden Yüksek: Öğrenciler arasından bir ebe seçilir. Bu ebenin etrafında diğer öğrenciler “alçaktayım,alçaktayım” diye bağırarak ve ellerini çırparak sürekli oradan oraya koşuştururlar. Ebe alçaktakilerden birini yakalamaya çalışır. Öğrenciler ise yakalanmamaya çalışarak sürekli oradan oraya hareket ederler. Tam ebe yakalayacağı sırada öğrenciler bulundukları yerden daha yüksek bir yere çıkarak “yüksekteyim, yüksekteyim” diye bağırmaya başlarlar. Bu öğrenciler yüksekteyken ebe onları yakalayamaz. Eğer yakalarsa, yakaladığı öğrenci yeni ebe olur ve oyun bu şekilde devam eder 

Pandomim:Öğrenciler iki gruba ayrılır. Öğretmen daha önceden belirlediği nesneleri kağıtlara yazıp bir torbaya koyar. Oyun her oynandığında bir grup anlatır diğer grup bulmaya çalışır. Sırası gelen anlatıcı gruptan bir öğrenci torbadan anlatacağı kağıdı çekerek, kağıtta yazan kelimeyi arkadaşlarına konuşmadan anlatmaya çalışır. Oyun sıra ile gruplar değişerek devam eder. 

En İyi Matematik Oyunları ve Etkinlikleri MentalUP'ta!

Her Yaş için Onlarca Oyun ve Etkinlik

Oyunları Aç
En İyi Matematik Oyunları

Konularına Göre Oyunlar

Sınıfa Göre Oyunlar

Eğlenceli Matematik Oyunları Oyna

saymalı matematik oyunları

Renkli bloklar ile eğlenceli matematik deneyimi sunan bu tür oyunlar ile akıl yürütme ve sayma becerisini geliştirme şansına sahipsin.

OYUNU OYNA

matematik oyunu

Sayıları 10'a tamamlamak için süren kısıtlı ama görsel dikkatini ve toplama becerilerini kullanırsan bunu kolayca aşabilirsin.

OYUNU OYNA

en güzel matematik oyunu

Karşılaştırma ve matematiksel becerilerini bu oyunla geliştirmek mümkün. Ayrıca mantık becerilerini de güçlendiriyor.

OYUNU OYNA

matematik becerisini geliştiren oyun

Görsel dikkatine ve sayma becerilerine ne kadar güveniyorsun? Hemen kendini sına.

OYUNU OYNA

zaman yönetimi matematik oyunu

Daha hızlı işlem yapma, karar verme ve matematiksel dikkat becerilerini bu oyunlar geliştir.

OYUNU OYNA

Dört işlem matematik oyunu

Roketi ateşlemeni gerektiren bunun gibi sayı oyunları matematiksel becerilerinin gelişimine destek olur.

OYUNU OYNA

sayısal matematik oyunları

Karşılaştırma ve görsel dikkat gibi becerilerini geliştirerek matematikte daha iyi olmak istersen; bu oyun tam sana göre.

OYUNU OYNA

işlem yapmalı matematik oyunları

Matematiksel becerileriniz ile birlikte karar verme ve hızlı işlem konusunda da gelişmek istersen hemen bu oyunu dene.

OYUNU OYNA

+ Zeka Geliştirici oyunu hemen oynamak istersen MentalUP’ı aç
Öğretmen onaylı ve TÜBİTAK destekli MentalUP oyunları ile çocuklar problemleri daha hızlı çözme becerisi kazanıyor. Karşılaştırma, mantıksal düşünme ve matematiksel becerilerini geliştirme fırsatına da sahip oluyorlar.

✅ Geliştirir: Sayısal Beceriler
✅ Özellikler: 80+ Oyun ve Egzersiz
✅ Uygun: Bütün Çocuklar
✅ Türü: Eğitici ve Eğlenceli

Sınıfa Göre Matematik Oyunları

Çocuklar için matematik dersini sevmenin en kolay yollarından biri oyunları devreye sokmaktır. Bu sayfadaki oyunlar ve etkinlikler tam da bu amaçla hazırlandı. Çocukların farkında bile olmadan matematik dersini sevmelerini ve potansiyellerini geliştirmelerini sağlayan bu oyunlarla çocuklarınızı eşsiz bir deneyime dahil edin.

Okul Öncesi Matematik Oyunları

Okul öncesi dönemde çocuklar, onlara bir şeyler öğretebilmek ve beceri kazandırabilmek için en uygun dönemdedir. Okula başlamadan önce çocuklarınıza matematik ve diğer becerileri kazandırmak için bu okul öncesi matematik oyunlarını denemelisiniz.

Uçan Kuşlar

Bu okul öncesi sayı sayma oyunu ile çocuklar görsel dikkat ve sayma becerilerini geliştirebilir.

OYUNU OYNA

Şeker Kapmaca

Bu sayma oyunu, çocukların görsel odaklanma ve sayı saymada en iyi yardımcısı

OYUNU OYNA

Sayıları Sırala

Bu okul öncesi matematik oyunu; görsel tarama, kısa süreli bellek ve dikkat becerilerini geliştirir.

OYUNU OYNA

Artan Sayılar

1. Sınıf için hazırlanan bu sayma oyunu çocukların görsel dikkat ve sayı sayma becerilerini geliştirme imkanı sunuyor.

OYUNU OYNA

Daha fazla okul öncesi matematik etkinliği için 👉🏻 Okul Öncesi Matematik Etkinlikleri

Sadece matematik becerilerini geliştirmek bize yetmez, diğer alanlarda da kendimizi geliştirmek için daha fazla etkinlik arıyoruz diyorsanız 👉🏻 En Güzel Okul Öncesi Etkinlikleri

1. Sınıf Matematik Oyunları

Çocuğunuzun matematiği sevmesini ve matematiksel bir becerisi olmasını arzuluyorsanız, bu becerisine yatırım yapın. Mesela hemen şimdi, 1. Sınıf matematik oyunlarıyla başlaması konusunda öncülük edebilirsiniz.

İlişkisel Operatörler

Bu çıkarma oyunu mantıksal düşünme, matematik ve kıyaslama becerilerini geliştirir.

OYUNU OYNA

Rakamları Anımsa

Bu 1. Sınıf oyunu; sürdürülebilir dikkat, rakam tanıma ve kısa süreli hafıza becerilerini geliştirir.

OYUNU OYNA

Sesli Rakamlar

Bu rakam anımsama oyunu ile çocuklar; kısa süreli bellek, işitsel bellek ve sayı hafızası becerilerini geliştiriyor.

OYUNU OYNA

Kuş Sayma

Bu karşılaştırma oyunu, kısa süreli hafıza ve görsel dikkat becerilerini güçlendirir.

OYUNU OYNA

Daha fazlası için 👉🏻 Eğlence Dolu 1. Sınıf Matematik Etkinlikleri ve Oyunları

MentalUP’ta yaş çocuklar için onlarca zeka oyunu var, hemen incele ve ücretsiz başla: Yaş Zeka Oyunları

2. Sınıf Matematik Oyunları

Matematik, sizin sandığınız kadar korkutucu olmayabilir. Siz korkarsanız çocuğunuz da korkar. Korkuları bir kenara bırakıp 2. Sınıf matematik oyunları ile eğlenceli bir maceraya atılmaya ne dersiniz?

Bul ve Sırala

Bu 2. Sınıf kıyaslama oyunu; görsel tarama, uzamsal bellek ve kıyaslama becerisini geliştirme imkanı sunar.

OYUNU OYNA

Çıkarma Oyunu

2. Sınıflar için hazırlanan bu ücretsiz matematik oyunu; mantık kurma ve matematik becerisini geliştirir.

OYUNU OYNA

Kaç Kuş Geçti?

Sayma becerisini geliştiren bu 2. Sınıf matematik oyunu, çocukların en çok sevdiği oyunlar arasında bulunuyor.

OYUNU OYNA

İşlem Doğrulama Oyunu

Bu 2. Sınıf matematik oyunu, çocukların karar verme ve daha hızlı işlem yapabilme becerilerini geliştiriyor.

OYUNU OYNA

3. Sınıf Matematik Oyunları

3. sınıfa giden çocuklar için matematik becerilerini geliştirme imkanı sunan ve matematiği eğlenceli hale getiren oyunlar hazırladık.
Hemen eğlenceli matematik oyunlarına başlayın.

Küp Sayısı Oyunu

Basit oyunlardan sıkılan 3. Sınıf çocuklar için küp sayısı oyunu; akıl yürütme, uzamsal algı ve sayma becerisini geliştirir.

OYUNU OYNA

Sağlama Yapma Oyunu

Zoru seven 3. Sınıf öğrencileri, bu sağlama yapma oyunu ile karar verme, işlem hızı ve matematik becerilerini geliştiriyor.

OYUNU OYNA

Hangisini Daha Çok Gördün?

Kıyaslama ve görsel dikkat becerileri gerektiren bu oyun, 3. Sınıf matematik oyunu arayanlar için en güzel seçeneklerden biri.

OYUNU OYNA

Hangisi Daha Fazla?

3. sınıflar için hazırlanan bu matematik oyunu görsel tarama, karşılaştırma ve planlama becerilerini geliştirir.

OYUNU OYNA

4. Sınıf Matematik Oyunları

4. sınıf öğrencileri tarafından çok sevilen matematik oyunları ile matematiğin büyülü dünyasına sıkı bir giriş yapın. Hemen, aşağıdaki oyunlarla başlayabilirsiniz.

Sesli Rakamlar

Çok sevilen bu 4. Sınıf matematik oyunu; kısa süreli bellek ve işitsel bellek becerilerini geliştirmeye destek oluyor.

OYUNU OYNA

Rakamları Hatırla

Hafızana güveniyorsan bu matematik oyunu ile kendini sına. Hem oyna hem de kıyaslama, görsel tarama ve uzamsal bellek becerilerini geliştir.

OYUNU OYNA

Kaç Kuş Geçti?

4. Sınıflar için hazırlanan matematik oyunu, görsel dikkat ve sayma becerilerini eğlenerek güçlendirmene yardımcı oluyor.

OYUNU OYNA

İşlem Doğrulama Oyunu

Bu 4. Sınıf matematik egzersizi ile çocuklar hem eğleniyor hem de kısa süreli hafıza, sürdürülebilir ve görsel dikkat becerilerini geliştiriyor.

OYUNU OYNA

5. Sınıf Matematik Oyunları

Matematik dersleri ve çözülmesi gereken matematik problemleri yaşlara göre zorlaşıyor ama bu 5. Sınıf matematik oyunları ile kendilerini geliştiren çocuklar daha az zorlanıyor.

Rakam Toplama Oyunu

Bunun gibi 5. Sınıf matematik oyunları matematik becerilerini, planlamayı ve görsel dikkat becerilerini geliştirir.

OYUNU OYNA

Harf ve Sayı

Görsel tarama, planlama ve matematiksel becerilerini geliştirmek isteyen 5. Sınıf çocuklar, bu oyunları çok seviyor.

OYUNU OYNA

İşlemi Bul

Bu 5. Sınıf matematik oyunu ile matematik becerisi, mantıksal düşünme ve karar verme becerileri gelişiyor.

OYUNU OYNA

Zaman Yönetimi

Bu 5. Sınıf matematik oyunu işlem hızı, karar verme gibi temel matematik becerilerinin gelişimine destek oluyor.

OYUNU OYNA

6. Sınıf Matematik Oyunları

6. sınıfta matematik dersleri biraz daha zorlaşıyor ama korkmayın, bu matematik oyunları, çocuğunuzun matematikle kurduğu pozitif bağı güçlendirme potansiyeline sahip ✅

Ölçme Oyunu

İyi düşünmeyi, dikkatli karar vermeyi ve kıyaslama becerisini kullanmayı gerektiren bu 6. Sınıf matematik oyunu çok seviliyor.

OYUNU OYNA

Doğru İşlem Oyunu

Eşitlikteki doğru işlemi bulmanız gereken bu oyun, mantıksal düşünme ve karar verme becerilerini geliştirir.

OYUNU OYNA

4 İşlem Oyunu

Bu tür 6. Sınıf matematik oyunları ile matematik becerisinin yanında hızlı işlem yapma becerileri de gelişiyor.

OYUNU OYNA

Rakam Oyunu

Bu 6. Sınıf matematik oyunu işlem hızı, karar verme ve planlama becerilerinin gelişimine destek oluyor.

OYUNU OYNA

7. ve 8. Sınıf Matematik Oyunları

İlköğretimin son 2 basamağı olan 7. ve 8. Sınıf matematik etkinlikleri açısından oldukça zengin bir dönemdir. Zorlayıcı olduğu kadar eğlenceli de olan oyunlar ile lise öncesi matematik temelleri sağlamlaştırılabilir.

İleri Seviye Matematik Oyunu

Hızlı düşünme ve denklem kurma becerisini geliştiren bu matematik oyunu ile çocuklar artık matematikte daha başarılı.

OYUNU OYNA

Karşılaştırmalı Oran Oyunu

Kıyaslama, hızlı düşünme ve görsel dikkat becerilerini geliştiren bu matematik oyunları, çocukların en sevdiği oyunlardır.

OYUNU OYNA

Tek mi Çift mi Oyunu

Karşılaştırma ve karar verme becerileri bu oyunla gelişirken çocuklar da eğlenceli bir rekabete giriyorlar.

OYUNU OYNA

Eşitliği Sağlama Oyunu

Matematiksel beceri ve işlem hızı becerisini bu oyunla güçlendirebileceğinizi biliyor muydunuz?

OYUNU OYNA

Konularına Göre Matematik Oyunları

Aslında matematik sıkıcı ya da öğrenilmesi zor bir şey değildir. Doğru çalışma yöntemlerini bilmediğimiz için matematiği suçluyor ya da “Kafam almıyor” diyoruz. Peki, matematik sizin de çok eğlendiğiniz bir şey olsaydı; aynı düşünceleriniz devam eder miydi?

İşte, ibreyi tersine çevirmek ve çocuklara matematiği sevdirmek için konularına göre matematik oyunları harika bir fırsat. Hemen inceleyin ve en sevdiklerinizle başlayın.

Şimdi deneyin!

Yerleştirme ve Şekil Oyunları

Yerleştirme ve konumlandırma becerilerini de geliştiren bu şekil oyunları matematiğe yeni bir başlangıç yapmak için harika bir anahtar.

Çiz Bakalım

İstenen şekli doğru çizebilmek için biraz zorlanabilirsiniz ama bir kere başardığınızda harika hissedeceksiniz.

OYUNU OYNA

Tangram

Şekillerle arası iyi olan çocuklar, bu oyunu çok sevecek çünkü Tangram ile yapabileceklerinizin sınırı sadece sizsiniz.

OYUNU OYNA

Tek mi Çift mi Oyunu

Görsel dikkatinizi toplamanız gereken bu oyun, sıkı bir karşılaştırma yapmanızı ve aynı olan şekilleri bulmanızı istiyor.

OYUNU OYNA

Şeker Kapmaca

Renkli şekerleri dikkat ve karşılaştırma için kullanmak kimin aklına geldiyse, kocaman bir tebriği hak ediyor.

OYUNU OYNA

Sayma Oyunları

Sayma ve toplama becerilerini sayı sayma oyunları ile geliştirmek isteyenler bu eğlenceli sayma oyununu mutlaka oynamalı.

10’u Bul

Hızlı düşünme ve denklem kurma becerisini geliştiren bu matematik oyunu ile çocuklar artık matematikte daha başarılı.

OYUNU OYNA

Mantık Topları

Topları, sizden istenen biçimde yerleştirmeye çalışın. Bu sayma oyunu aynı zamanda mantık becerilerini geliştirir.

OYUNU OYNA

Renkli Bloklar

Sayma becerilerini hızlıca geliştirmek istersen bu oyunu dene. Kolayca başla, hemen geliştiğini gör.

OYUNU OYNA

Eşitliği Sağlama Oyunu

Kuşların geçtiği alanlara iyi bakın ve kaç tane kuşun geçtiğini sayın. Bu sırada kuşlara dikkat etmeniz gerekir. Gözünüzü dört açın.

OYUNU OYNA

Toplama Oyunları

Toplamayı miniklere kolayca öğretebilmek için oyunlardan yardım almak son derece mantıklı. Bu toplama oyunları ile başlayabilirsiniz. ✅

Kuş Sayma

Toplama işlemini ve sayma becerilerini geliştiren bu oyun çok eğlenceli. Kuşlar sizi bekliyor ama dikkatli saymayı unutmayın.

OYUNU OYNA

Küpler

Bu kolay matematik oyunu, toplama becerilerini geliştirmek isteyen çocuklar için eşsiz bir seçim.

OYUNU OYNA

İşlemleri Bul

Toplama gibi dört işlem becerilerini geliştiren bu matematik oyunları, problemleri daha çabuk çözmeye yardımcı oluyor.

OYUNU OYNA

10’a Tamamla

Sayıları 10'a tamamlamanızı isteyen bu oyun, hem hızlı bir bulmaca hem de harika bir matematik oyunu.

OYUNU OYNA

Çıkarma Oyunları

Çıkarma yapmayı çocuk oyuncağı olarak görmek isteyen çocuklar için özenle hazırlanan bu çıkarma oyunları ile eğlenceli matematiğin tadını çıkarın.

Eşitliği Sağla

Ortadaki simgeyi bularak bu oyunda başarıya ulaşabilirsin. Çıkarma, toplama ve eşitlik gibi unsurları aklına yaz.

OYUNU OYNA

4 İşlem

Bu kolay çıkarma oyunu, işlemleri doğru ve hızlı yapabilmek için harika bir egzersiz. Şimdi dene.

OYUNU OYNA

İşlemi Doğrula

Çıkarma konusunda kendine güvenen çocukların kendilerini en iyi şekilde geliştirebilecekleri bir oyun daha.

OYUNU OYNA

İşlemi Bul

Doğru işlemleri tersinden giderek bulmanız gereken bu matematik oyunu, çıkarma becerilerini de geliştirir.

OYUNU OYNA

Çarpma Oyunları

Her seviyeye göre matematik oyunlarını bulabileceğiniz bu sayfa, çarpma becerilerini geliştirebileceğiniz oyunlar da içeriyor. 👇🏻

Doğru İşlem

Temel matematik becerilerini geliştiren bu oyun; çocuklar tarafından, öğretici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olarak kabul ediliyor.

OYUNU OYNA

Zamanı Yönet

Bu eğlenceli çarpma oyunu, çarpma becerilerini sınamak ve geliştirmek isteyen çocuklar için ideal oyunlardan biri.

OYUNU OYNA

Ağırlık Ne Tarafta?

Hangi tarafın daha ağır olduğunu bulabilir misin? Endişelenme, sana ipuçları veriyoruz. Haydi, hemen dene ve sonucu bul.

OYUNU OYNA

Fazla Şekeri Patlat

Bu matematik oyunu, sadece çarpma değil; bütünsel matematik becerilerini de geliştirmek isteyenler için doğru seçim.

OYUNU OYNA

Bölme Oyunları

Bölme işleminde kendini geliştirmek ve daha iyi seviyelere gelmek isteyenler, bu ücretsiz matematik oyunlarını mutlaka oynamalı.

İşlem Doğru mu?

Bölme konusunda becerilerinizi geliştirebileceğiniz bu matematik oyunu, eğlenceli zamanlar geçirmenizi de sağlıyor.

OYUNU OYNA

Şeker Fazlalığını Bul

En fazla şekerin olduğu rengi seçmenizi gerektiren bu oyun, bölme konusunda kendinizi geliştirmenize yardımcı oluyor.

OYUNU OYNA

Mantık Topları

Renkli topları doğru biçimde dizmeniz istenen bu matematik oyunu ile zihninizi çalıştırmanız gereken bir maceraya doğru yelken açabilirsiniz.

OYUNU OYNA

Zamanın Bölümleri

Bu matematik oyunu, kolay bölme işlemini saatler üzerinden gösteren bir macera sunuyor. Bu oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamak çok zor.

OYUNU OYNA

Geometri Oyunları

Temel şekiller, döndürme seçenekleri ve en basitten zora doğru ilerleyen seçenekleri ile bu geometri oyunları ile eğlenceli matematiği keşfedin.

Bakış Açısı

Bu sıra dışı oyunda hem eğlenmek hem de bakış açınızı değiştirerek doğru açıyı bulmak amaçlanıyor. Haydi geometri becerilerinizi konuşturun.

OYUNU OYNA

Ayna Ayna Söyle Bana

Aynanın karşısındaki nesnenin aynada nasıl görüneceğini bulabilir misin? Peki aynayı ters çevirirsek? Biraz zorlanabilirsin ama çok eğleneceksin.

OYUNU OYNA

Dönen Şekiller

Şekilleri döndürerek doğru sonuçlara ulaşmayı dene. Zannettiğin kadar kolay olmayacak ama bu geometri oyunu bir harika.

OYUNU OYNA

Geometrik Tangram

Tangram parçalarını doğru boşluklara ve doğru biçimde yerleştirerek istenen şekli elde etmeye çalış. Sana inanıyoruz, başarabilirsin.

OYUNU OYNA

Değer Bulma Oyunları

Matematik becerilerini geliştiren bu oyunlar ile matematiğin eğlenceli dünyasına hızlı bir yolculuğa başlama zamanı. Bir oyun seçin ve oynamaya başlayın.

Sesli Numaralar

Eğlenceli matematik oyunlarını seviyorsanız bu değer bulma oyununa bir şans verin. Doğru bir tercih olduğunu hemen anlayacaksınız.

OYUNU OYNA

Dağınık Oda

Sizden istenen sayıda nesneyi odanın içinde bulun ve verilen komutu uygulayın. Gözleriniz ve parmaklarınız biraz dikkatli olmalı.

OYUNU OYNA

Bul ve Sırala

Sıralamaya göre sayı kartlarını hızlıca seç. Karar verme ve hızlı düşünme becerilerini bu matematik oyunu ile geliştir.

OYUNU OYNA

Şekerleri Değerle

Bu lezzet dolu oyun, diğerlerinden fazla olan şekerleri bulmanızı istiyor. Gözlerinizi dört açın ve en çok şekerin olduğu renge dokunmayı unutmayın.

OYUNU OYNA

En Güzel Matematik Etkinlikleri

Her ne kadar birçok anne-babanın okul sıralarındaki korkulu rüyası olsa da matematik, hayatın her alanında bize lazım. Marketten aldıklarımızı hesaplarken, spor sırasında yaktığımız kaloriye göz atarken ya da evimizin merkeze uzaklığını kontrol ederken… Hayatın birçok noktasında bir köşe başından bize göz kırpan matematik, çocukların korkulu rüyası olmasın diyorsak ne yapacağız? Onlara matematiği sevdireceğiz.

İyi de nasıl? Çok basit: Oyun oynatarak ve matematik etkinlikleri yaparak. Çocuklar ve hatta yetişkinler için bile en iyi öğrenme yolu, oynayarak öğrenmedir.

İşte, çocuklara matematiği sevdirecek matematik etkinlikleri 👇

1. Matematik Etkinliği: Her Sonuç 2’ye Çıkar

Çocukları şaşırtacak ve biraz da sihirli rakamlar varmış gibi hissettirecek bir oyunla başlıyoruz. Bu sayısal oyunu oynayabilmek için çocukların en azından dört işlemi biliyor olması gerekiyor. Matematiğin sihirli dünyası ile tanışma fırsatı sunan bu oyun şöyle oynanıyor:

  • Çocuğunuza “Aklından bir sayı tut ama bana söyleme” deyin.
  • Tuttuğu sayıyı 3 ile çarpmasını isteyin.
  • Elde edilen sonuca 6 eklemesini isteyin.
  • Çıkan sonucu 3’e bölmesini isteyin.
  • Çıkan sonuçtan, ilk aklından tuttuğu sayıyı çıkartmasını isteyin.
  • Biraz düşünme numarası yaptıktan sonra sonucu açıklayın: “2”

İsterseniz bunu bir örnekle açıklayalım:

  • Diyelim ki çocuğunuz, aklından 4 rakamını tuttu.
  • 4x3=12 yapar.
  • 12+6=18 yapar.
  • 18/3=6
  • =2
Matematik Oyunu Her Sonuç 2

2. Matematiksel Etkinlik: 11 ile Kolay Çarpma

Çift basamaklı sayıları çarpmak bütün çocuklara zor geliyor olabilir ama en azından 11 ile herhangi bir çift basamaklı sayıyı kolayca çarpabileceksiniz. Bu yöntem sayesinde 11 ile bir başka çift basamaklı sayının çarpımından doğan sonucu bulmak çok kolay. Haydi, hemen deneyelim:

  • İlk olarak 11 ile çarpmak istediğiniz 2 basamaklı sayının rakamlarını birbirinden biraz ayırın. Diyelim ki 84 rakamını seçtiniz. 8 ve 4 rakamlarını biraz ayrı tutun.
  • 8 ve 4’ü toplayın. Sonuç: 12
  • Bulduğunuz 12 sayısını 8 ve 4 rakamları arasındaki boşluğa ekleyin. Yalnız dikkat: Bu sayı 12 gibi, yani 9 rakamından büyük bir sayı ise 12 sayısındaki 1 rakamını ilk haneye ekleyin. 2 rakamını ise ortadaki haneye ekleyin.
  • Bu durumda cevap şu şekilde oluyor: 84x11=
  • Daha kolay bir örnekle açıklayalım: Diyelim ki 17 rakamını seçtiniz.
  • Bu durumda 1+7=8
  • Seçtiğimiz rakam 17’ydi. Toplama işleminden çıkan 8 sonucunu 1 ve 7’nin ortasına eklersek doğru cevabı buluyoruz:

11 ile kolay çarpma oyunu, çocukların matematiksel zeka, 4 işlem ve sayıları tanıma becerilerini güçlendirir.

11 ile kolay çarpma matematik oyunu adlı görsel

Dijital matematik oyunları ile süreci hızlandırın:

Geleceğin en önemli becerilerinden biri olarak gösterilen matematik ve işlem becerilerini, egzersiz yaparak güçlendirmenin mümkün olduğunu muhtemelen biliyorsunuz. O halde, günde sadece 20 dakikalık egzersizlerle çocukların matematiksel becerilerini güçlendiren MentalUP eğitici zeka oyununu hemen deneyin.

Matematiksel becerilerin yanında çocukların görsel, dikkat ve sözel zeka becerilerinin de gelişimine destek olan MentalUP, aynı zamanda pedagojik ürün sertifikasına sahiptir.

Çocuklar için Matematik Oyunu MentalUP’ı inceleyin.

3. Matematik Etkinliği/Oyunu: 2 Basamaklı 2 Sayıyı Kolayca Çarpma

Matematik becerileri gelişmiş çocuklar, kendilerine olan güvenleri ile etraflarında fark edilirler. Bu, onların özgüvenlerini de artıran unsurların başında gelir. 2 basamaklı sayıları birbiri ile kolayca çarpma yöntemi de çocukların kendilerine olan güvenlerini artırma potansiyeline sahiptir. Peki, 2 basamaklı sayıları nasıl kolayca çarpabiliriz?

  • Öncelikle 2 basamaklı 2 sayı belirleyelim. Mesela 92 ve 91 olsun.
  • Şimdi bu sayıları ’den çıkartalım. Elimizdeki sayılar şöyle oldu: 8 ve 9
  • Çıkan sonuçları toplayalım. 8+9=17
  • Şimdi de bu sonucu ’den çıkartalım. =83
  • Bu sayı bizim sonucumuzun ilk 2 basamağını oluşturuyor.
  • Ardından 8 ile 9’u çarpalım. 8x9=72
  • 72 sayısı ise bizim son 2 basamağımızı oluşturuyor.
  • Sonuç:
Zor matematik oyunları adlı görsel

Dijital matematik oyunları, zeka becerilerinin gelişimini destekliyor:

Bu yazıdaki dijital ya da geleneksel matematik oyunları ile çocukların zeka becerilerini güçlendirmek elinizde. Yine de daha fazla gelişim ve çocuğunuzun gelişimine dair raporlar görmek isterseniz MentalUP’ı mutlaka incelemelisiniz.

MentalUP; yaş arası çocuklar için hazırlanan, + oyun ve yüzlerce egzersizi ile pedagojik ürün sertifikasına sahiptir.

Dünya çapında 6 Milyon + kullanıcı tarafından tercih edilen MentalUP’a hemen göz atın

4. Eğlenceli Matematik Etkinlikleri: Hanoi Kulesi

yılında Fransız matematikçi Edouard Lucas tarafından insanlığa sunulmasından sonra oldukça popüler hale gelmiş bir matematik oyunudur Hanoi Kulesi. Günümüzde dijital olarak oynanan versiyonlarının yanında geleneksel versiyonları da ilgi görmektedir.

Nasıl Oynanır: Bu oyunda sıralı 3 tane ince sütun bulunur. Bu sütunların ilkine, alttan üste olacak şekilde çapı giderek büyüyen diskler yerleştirilir. Bu oyunda amaç, bütün diskleri ilk halinden farklı bir sütuna aktarmaktır. Bu disklerin aktarılması esnasında 2 kurala riayet edilmesi gerekir:

  1. Her bir aşamada sadece 1 hamle yapma hakkınız vardır.
  2. Eğer bir diskin çapı altındaki diskin çapından büyükse o hamle kabul edilmez.

Dünyanın ileri gelen birçok ülkesinin eğitim müfredatında Hanoi Kulesi ve buna benzer oyunlara yer verilmektedir. Bu oyun, sunulan formüller ile üslü sayılar konusunun kavranmasına yardımcı olmakta ve problem çözme, hızlı düşünme ve karar verme becerilerinin gelişimine katkı sağlar.

Hanoi Kulesi matematik oyunu

5. Matematik Etkinliği: 7’den 70’e Herkesin Sevgilisi Sudoku

Çocuklara ilk bakışta epey zor gelse de zamanla vazgeçilmez oyunlardan biri haline gelen sudoku, matematik oyunları arasında gelenekselleşmeye doğru hızla ilerleyen bir oyun olarak göze çarpıyor. Tarihi Japon oyunlarından biri olan sudoku, dünyanın en popüler matematik oyunlarından biridir ve 9x9 kareden oluşan bir alan içerisinde 3x3 ölçülerinde toplamda 9 bölgeden oluşur. Çocuklarda zeka becerilerinin gelişimine katkı sağladığı gibi, yaşlılarda ise Alzheimer gibi rahatsızlıklarda önleyici olarak bilinmektedir.

Sudokuda amaç, size verilen rakamları dikkate alarak boş karelerin içlerini doğru biçimde doldurmaktır. Burada elbette bazı kurallar devreye girmektedir:

  • Her satırda 1 rakamdan 1 tane bulunabilir.
  • Aynı şekilde her sütunda da 1 rakamdan 1 tane bulunabilir.
  • Yine aynı şekilde her 9’lu bölmede 1 rakamdan 1 tane bulunabilir.
Sudoku matematik oyunu

Okul ve Ders Başarısını Artıran Matematik Oyunları

matematik becerilerini geliştiren oyun

Matematik becerileri, görselleştirme ve karşılaştırma becerinizi güçlendirin.

OYUNU OYNA

matematiksel bellek oyunu

Kısa süreli belleğinizi ve sayma yeteneklerinizi geliştirmek için bu oyundan destek alabilirsiniz.

OYUNU OYNA

çocuk matematik oyunu

Karşılaştırma, mantık ve görsel odaklanma becerilerinin gelişimini destekleyen bu oyun çok eğlenceli.

OYUNU OYNA

geometri matematik oyunları

Görsel dikkat, geometri ve sayısal becerileri bu eğlenceli matematik oyunu ile geliştirmek mümkün.

OYUNU OYNA

Alanında Öncü Kurumların MentalUP Hakkındaki Yorumları

Pedagog ve akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan,eğitici zeka oyunlarıyla dolu MentalUP’ı öneriyoruz.

Washington üniversitesi mentalup yorumu

MentalUP’ın eğitsel oyunları; çocuğunuzun teknolojiyi faydalı yönde kullanmasını sağlıyor.

indiana üniversitesi mentalup yorumu

MentalUP hem öğretmenler hem de aileler için harika bir online oyun kaynağı.

troy üniversitesi mentalup yorumu

MentalUP, beyin egzersizinizi verimli kılıyor. Egzersizleri anlaması kolay ve yeteneklerinizi geliştirecek şekilde tasarlanmış.

educational app store mentalup yorumu

MentalUP ilkokul çocukları için bilişsel beceri geliştirme oyunlarıyla dolu ve ödüllü bir uygulama.

we are teachers mentalup yorumu

MentalUP, akademisyenler ve profesyonel oyun tasarımcılarının inovatif eğitim metodlarıyla hazırladığı başarılı bir beyin egzersizleri uygulaması.

bdaily news mentalup yorumu

Görsel ve Matematiksel Becerileri Geliştiren Sayısal Oyunlar

sayısal zeka oyunu

Sayıları iyi incele ve tek mi çift mi, küçük mü büyük mü sorularını zihninde cevapla. Matematik becerilerini geliştir.

OYUNU OYNA

sayısal zeka oyunu

Matematik, mantıksal bağ kurma ve hızlı karar verme becerilerini bu matematik oyunuyla kolayca geliştirin.

OYUNU OYNA

matematiksel zeka oyunu

Hangi sayıların fazla olduğunu bul ve onları ele. Eşitliği sağlayarak hem eğlen hem matematik becerilerini geliştir.

OYUNU OYNA

sayı sayma becerisini geliştiren oyun

Kaç kuşun uçtuğunu sayarken görsel odaklanma ve sayma becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

OYUNU OYNA

Buradaki matematik oyunları ya da matematik etkinlikleri size yetmediyse bir de Zor Matematik Soruları sayfamıza göz atın.

Eğer zor matematik sorularını da tükettiyseniz MentalUP’ın matematik, mantık, görsel zeka ve sözel zeka gibi birçok farklı oyunuyla tanışın.

Şimdi Oyna

MENTALUP MATEMATİK OYUNLARININ İÇERİĞİ

  • SAYISAL BECERİLERİ GELİŞTİREN MATEMATİK OYUNLARI
  • KİŞİYE ÖZEL ZİHİN EGZERSİZLERİ
  • PEDAGOJİK ÜRÜN SERTİFİKALI SAYISAL ZEKA OYUNLARI

MENTALUP’IN YARARLARI VE AVANTAJLARI

  • SAYISAL BECERİLERİN GELİŞİMİNİ DESTEKLER
  • OKUL VE DERS BAŞARISINA KATKI SAĞLAR
  • PROBLEM ÇÖZME BECERİSİNİ GÜÇLENDİRİR

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır