cezaevindeki birine para gönderme / PTT'den Para Gönderme Nasıl Yapılır? - seafoodplus.info

Cezaevindeki Birine Para Gönderme

cezaevindeki birine para gönderme

Yönetmelik

Adalet Bakanlığından:

Hükümlü ve Tutukluların Emanete Alınan Kişisel

Paralarının Kullanımına Dair Yönetmelik

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak

Amaç

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların yanlarında getirdikleri ya da adlarına gelen paraların kullanımıyla ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2 — Bu Yönetmelik ceza infaz kurumlarında kalmakta olan hükümlü ve tutukluları kapsar.

Dayanak

Madde 3 — Bu Yönetmelik, 29/3/ tarihli ve sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 11 inci ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;

Bakan: Adalet Bakanını,

Bakanlık: Adalet Bakanlığını,

Genel Müdür: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürünü,

Genel Müdürlük: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünü,

Ceza infaz kurumları: Kapalı, yüksek güvenlikli kapalı, kadın kapalı, çocuk kapalı, gençlik kapalı, açık ceza infaz kurumları ile gözlem ve sınıflandırma merkezleri ile çocuk eğitimevlerini,

Para: Yeni Türk Lirasını ve T.C. Merkez Bankasınca kabul gören yabancı ülke paralarını,

Defter: Hükümlü ve tutukluların emanet para ve eşya kayıt defteri ile kasa defterini,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Hükümlü ve Tutuklulara Ait Paraların Bulundurulması ve Harcanması

Hükümlü ve tutuklulara ait paranın kaydı

Madde 5 — Kuruma gelen hükümlü ve tutukluların üzerinde bulunan paraların miktarı ne olursa olsun, kurum görevlilerince alıkonularak ilgiliye karşılığında makbuz verilir.

Banka ve posta aracılığıyla gelen veya ziyaretçiler tarafından hükümlü ve tutukluların nam ve hesabına yatırılan paralar, idarece görevlendirilecek bir personel tarafından alınarak kayıt edilir.

Müdürü bulunan kurumlarda, hükümlü ve tutuklular hiçbir şekilde yanlarında nakit para bulunduramaz. Ancak; açık ceza infaz kurumlarıyla çocuk eğitimevlerinde kalmakta olan hükümlülere, kurum ve kişi güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek tutarda nakit parayı yanlarında bulundurmalarına kurum en üst amirince izin verilebilir.

Makbuz ve defterler

Madde 6 — Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesi uyarınca alınan hükümlü ve tutuklulara ait kişisel paralar emanet para ve eşya defteri ile kasa defterine kaydedilir.

Tahsilat ve ödemeler tahsilat ve reddiyat makbuzları düzenlenerek yapılır ve defter kayıtları bu makbuzlara göre tutulur.

Hükümlü ve tutukluların harcama tutarı

Madde 7 — Hükümlü ve tutukluların harcama tutarları, haftalık gereksinmeleri göz önünde tutularak Bakanlıkça tespit edilir.

Hükümlü ve tutukluların kantinden yapacakları alışverişler ile mektup, faks ve telgraf gönderme harcamaları, Bakanlıkça belirlenen haftalık harcama limitini geçemez.

Harcamalar

Madde 8 — Müdürü bulunan kurumlarda kalmakta olan hükümlü ve tutukluların yapacakları harcamalar, nakit hareketi olmaksızın tutulan kayıtlar üzerinden gerçekleştirilir.

Hükümlü ve tutuklular, Bakanlıkça belirlenen haftalık limit dahilinde, nakit hareketi olmaksızın, elektronik para ödeme sistemi bulunan kurumlarda bu sistem aracılığıyla, diğer kurumlarda doğrudan emanet para hesabından kantin hesabına aktarılan para üzerinden harcama yaparlar. Hesabından ödeme yapılan hükümlü ve tutuklular için reddiyat makbuzu kesilir.

Hükümlü ve tutuklular ihtiyaçlarını, iki nüsha olarak hazırlanan İhtiyaç İstem Formu (EK-1) ile idareye bildirir. İhtiyaç istem formları, kurumca hazırlanarak hükümlü ve tutuklulara yeterli miktarda dağıtılır.

Doldurulan bu forma emanet para memurunca istemde bulunan hükümlü ve tutuklunun kişisel hesabında bulunan para mevcudu yazılır.

Kantin memurunca ihtiyaç istem formundaki emtianın fiyatlandırılması yapılır. Hükümlü ve tutuklunun Bakanlıkça belirlenen haftalık limit dahilindeki mevcut parasının ihtiyacı karşılaması durumunda, istem sahibinin siparişi hazırlanarak kendisine iletilmek üzere görevlilere verilir. İhtiyaç istem formu, görevliler ile emtiayı teslim alan hükümlü ve tutuklu tarafından imzalanır.

Emanet para hesabında para bulunmaması ya da mevcut paradan daha fazla tutarda alışveriş yapılmak istenmesi veya Bakanlıkça belirlenen haftalık limitin aşılması durumunda ihtiyaç istem formu işleme konulmayarak kendisine bilgi verilir.

Emanet para hesabı ile kantin hesabı arasındaki mutabakatı sağlayacak belgeler, düzenli şekilde tutulur ve denetimlerde ibraz edilir.

Müdürü bulunmayan kurumlarda ise, hükümlü ve tutukluların üzerinde Bakanlıkça belirlenen haftalık limit dahilindeki paranın bulunmasına kurum idaresince izin verilebilir.

Kantin tarafından giderilemeyen ihtiyaçlar

Madde 9 — Hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarının kantin tarafından giderilmesine olanak bulunmaması veya hesaptan herhangi bir nedenle toplu ödeme yapılmasının istenmesi durumunda, konu dilekçe ile idareye bildirilir. İstemin mevzuata uygun olması hâlinde, emanet para hesabından talep karşılanır.

Para üzerinde tasarruf

Madde 10 — Vesayet altına alınan hükümlü, hesabında kayıtlı parası üzerinde, 8 inci maddede belirtilen ödemeler dışında, vasinin izni olmadan tasarrufta bulunamaz.

Banka hesabındaki paralar

Madde 11 — Deftere kaydı yapılan paralar, kurum adına bankada açılacak hükümlü emanet para hesabında, tasarruf mevduatı olarak muhafaza olunur, ödeme günleri ve toplam tutarları da dikkate alınarak vadeli olarak tutulur.

Faiz gelirleri

Madde 12 — Hükümlü ve tutuklular emanet para hesabında biriken faiz gelirleri ile ilgili olarak ceza infaz kurumları lehine açık feragatte veya hibede bulunabilir. Bu paralar hükümlü ve tutukluların eğitim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması ile iyileştirilmeye yönelik faaliyetlerde eğitim kurulu kararı ile kullanılır.

Faiz gelirlerinden yapılan harcamalar, belge ve faturalara dayandırılır ve bir dosyada korunarak denetimlerde ibraz edilir.

Faiz gelirleri, birinci fıkrada belirtilen amaçlar dışında kesinlikle kullanılamaz.

Hükümlü ve tutuklunun nakil halleri

Madde 13 — Hükümlü veya tutuklunun başka bir kuruma nakledildiği durumlarda, hükümlü ve tutuklu adına defterde kayıtlı parası, nakledildiği kuruma banka veya posta aracılığıyla derhal gönderilir.

Tahliye ve ölüm hâli

Madde 14 — Hükümlü ve tutuklunun tahliye olması hâlinde deftere kayıtlı parası kendisine derhal iade edilir.

Ölüm halinde, ilgilinin deftere kayıtlı parası mirasçılarına verilmek üzere ikametgahı veya nüfusa kayıtlı olduğu yer tereke hakimliğine gönderilir.

Hesapta bekleyen paralar

Madde 15 — Kurumdan parasını almadan ayrılan hükümlü ve tutuklular adına kayıtlı paralar, idareye başvurmaları hâlinde kendilerine ya da yetkilendirilmiş yasal temsilcilerine tutanakla ödenir.

Tüm çabalara rağmen, adreslerinin belirlenememesi nedeniyle sahiplerine iade edilmeyen paralar, 10 yıllık zaman aşımının sona ermesine müteakip, maliye veznesine yatırılır ve hesaplardan düşümü sağlanır.

Elektronik ortamda kayıt

Madde 16 — Elektronik ortamda kayıtların tutulmasına başlanılan ceza infaz kurumlarında, defterlerle birlikte tüm kayıt ve bilgiler ayrıca elektronik ortamda tutulur ve saklanır. Elektronik ortamda tutulan kayıtların ihtiyacı karşıladığının tespiti halinde, yazılı olarak kayıtlarının tutulması uygulamasından vazgeçilebilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Son Hükümler

Yürürlük

Madde 17 — Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 18 — Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

EK – 1

İHTİYAÇ İSTEM FORMU

CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜNE

Aşağıda belirttiğim ihtiyaçlarımın kurum kantininden teminini, tutarının hesabımdan karşılanmasını arz ederim / /

BLOK :

ODA:

HÜKÜMLÜ / TUTUKLUNUN

ADI SOYADI:

Cezaevi 2 nciMüdürüEmanet Para MemuruKantinMemuruTeslim Alan

veyaHükümlü/Tutuklu

İdareMemuru

PTT havale ücretleri PTT ile para gönderme havale ücreti ne kadar?

Türkiye genelinde herhangi bir PTT &#;ubesine giderek hesap numaras&#; ya da IBAN bilgisi olmadan istedi&#;iniz ki&#;iye an&#;nda havale ile para transferi yapabilirsiniz. Hatta ki&#;inin adresine de havale gönderebilir ve havalenin o adreste ödenmesini sa&#;layabilirsiniz.

PTT havale ücreti ne kadar?

PTT’den yapaca&#;&#;n&#;z havale i&#;lemlerinin ücreti &#;ubede daha yüksekken PTT Cep ya da internet bankac&#;l&#;&#;&#;nda daha dü&#;üktür. Gönderilen paran&#;n miktar&#; artt&#;kça, havale ücreti de art&#;&#; gösterir.

PTT havale ücretleri y&#;l&#; için &#;u &#;ekildedir:

1 TL ile TL aras&#;ndaki para gönderme i&#;leminin ücreti PTT &#;ubelerinden 12,00 TL, PTT Cep veya PTT &#;nternet Bankac&#;l&#;&#;&#; üzerinden 6,00 TL’dir.

,01 TL ile TL aras&#;ndaki para gönderme i&#;leminin ücreti PTT &#;ubelerinden 24,00 TL, PTT Cep veya PTT &#;nternet Bankac&#;l&#;&#;&#; üzerinden 12,00 TL’dir.

,01 TL ile TL aras&#;ndaki para gönderme i&#;leminin ücreti PTT &#;ubelerinden 26,00 TL, PTT Cep veya PTT &#;nternet Bankac&#;l&#;&#;&#; üzerinden TL’dir.

,01 ile TL aras&#;ndaki para gönderme i&#;leminin ücreti PTT &#;ubelerinden 39,00 TL, PTT &#;nternet Bankac&#;l&#;&#;&#; veya PTT Cep üzerinden 19,50 TL’dir.

,01 TL ile TL aras&#;ndaki para gönderme i&#;leminin ücreti PTT &#;ubelerinden 46,00 TL, PTT &#;nternet Bankac&#;l&#;&#;&#; veya PTT Cep üzerinden 23,00 TL’dir.

,01 TL ile TL aras&#;ndaki para gönderme i&#;leminin ücreti PTT &#;ubelerinden 65,00 TL, PTT &#;nternet Bankac&#;l&#;&#;&#; veya PTT Cep üzerinden TL’dir.

,01 TL ile TL aras&#;ndaki para gönderme i&#;leminin ücreti PTT &#;ubelerinden 98,00TL, PTT Cep veya PTT &#;ubelerinden 49,00 TL’dir.*

PTT ile isme para gönderme nas&#;l yap&#;l&#;r?

Para gönderirken hesap numaras&#; ya da IBAN ile u&#;ra&#;mak istemeyenlerin ilk tercihi PTT ile para göndermek olabilir. PTT isme para gönderme hizmetiyle y&#;llard&#;r birçok vatanda&#;&#;n i&#;ini kolayla&#;t&#;rmaktad&#;r. Zira, herkesin banka hesab&#; olmayabiliyor. Özellikle asker, ö&#;renci ya da cezaevindeki mahkumlara para göndermek için en ideal seçeneklerden biri bu yöntem olarak kar&#;&#;m&#;za ç&#;kmaktad&#;r.

PTT ile isme para gönderme i&#;lemini ATM’den veya internet bankac&#;l&#;&#;&#; üzerinden yapamazs&#;n&#;z. Size en yak&#;n PTT &#;ubesine giderek görevlinin size verece&#;i formu eksiksiz &#;ekilde doldurman&#;z gereklidir.

Formda istenen bilgiler &#;unlard&#;r:

  • Ad&#;n&#;z soyad&#;n&#;z
  • T.C. kimlik numaran&#;z
  • Adresiniz
  • Telefon numaran&#;z
  • Paran&#;n çekilece&#;i PTT &#;ubesinin ismi
  • Paray&#; çekecek olan ki&#;inin ad&#;-soyad&#;
  • Paray&#; çekecek olan ki&#;inin T.C. kimlik numaras&#;
  • Paray&#; çekecek olan ki&#;inin adresi
  • Paray&#; çekecek olan ki&#;inin telefon numaras&#;,
  • Gönderilecek tutar&#;n bilgisi (hem rakam hem de yaz&#;yla)

Bu bilgiler forma i&#;lendikten sonra görevliye verilir ve k&#;sa sürede PTT ile isme para gönderme i&#;lemi tamamlanm&#;&#; olur.

PTT mobil havale nas&#;l yap&#;l&#;r?

E&#;er bir PTT posta çeki hesab&#;n&#;z varsa internet bankac&#;l&#;&#;&#; üzerinden veya Cep PTT’den IBAN ve hesap numaras&#;na ihtiyaç duymadan al&#;c&#;n&#;n cep telefonuna da havale gönderebilirsiniz.

Al&#;c&#;, en yak&#;ndaki PTTMatik noktas&#;na giderek gönderilen paray&#; kolay bir &#;ekilde çekebilir. Bunun için önce PTTMatik üzerinden mobil havale i&#;lemleri menüsüne girmesi gerekmektedir. Daha sonra T.C. kimlik numaras&#;n&#;, gönderilen para tutar&#;n&#; ve cep telefonuna gelen SMS’teki &#;ifreyi do&#;ru &#;ekilde yazarak paray&#; çekebilir. Bu i&#;lem için PTTKart sahibi olmaya gerek yoktur.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

DİNAR T TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU

KAPALI CEZA İNFAZ KURUMUNDA KALAN HÜKÜMLÜ TUTUKLU HESABINA PARA YATIRMA     

     Dünya genelinde ve ülkemizde insan sağlığını tehdit eden korona virüsü salgını nedeni ile kişisel temasın azalması amacıyla Hükümlü ve Tutuklu yakınlarının postanelere gitmeden banka hesabı üzerinden havala/eft yoluyla para aktarımı sağlaması amacı ile geçici olarak banka hesabı açılmış olup, nasıl para yatırılacağına ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Havale ve EFT Yoluyla Para Gönderilmesi:
Hesap numarası :TR50 89 VAKIFBANK DİNAR ŞUBESİ
Hesabın Adı :Dinar Kapalı Cezaevi Müdürlüğü


Para Yatırılırken Açıklama Kısmına :

Hükümlü ve Tutuklunun Adı Soyadı

Hangi Ceza İnfaz Kurumunda Bulunduğu

Hükümlü ve Tutuklunun Baba Adı ve Para Yatıran Kişinin Adı Soyadı

 

Açıklama kısmı yazılmadan para gönderim işlemi yapılmaması.
Yukarıda talep edilen bilgilerin eksik girilmesi nedeniyle gönderilen paranın hangi hükümlü ve tutukluya ait olduğunun net olarak tespit edilememesi durumunda gönderilen miktar havale ve eft yapılan hesaba yada kişiye varsa banka tarafından kesilecek gönderim masrafları gönderilen paradan karşılanarak iade edilecektir.

AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA KALAN HÜKÜMLÜ TUTUKLU HESABINA PARA YATIRMA

VAKIFBANK  ATMSİNDEN YATIRILIR

1- KARTSIZ İŞLEMLER 

2- NAKİT PARA YATIRMALI İŞLEMLER

3- ÖN ÖDEMELİ KART PARA YATIRMA

4- PARA YATIRANIN T.C VE CEP NOSU

5- KART NUMARASI İLE PARA YATIR

6- KARTIN ÜSTÜNDE YAZAN 16 RAKAM (Hükümlüye ait kartın 16 rakamı) yazılarak yatırma işlemi gerçekleşir.

NOT: PARA YATIRMA İŞLEMİ SADECE ATM DEN YAPILMAKTADIR. 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün cezaevindeki örgüt üyelerine aylık bağladığı bir kez daha ispatlandı. Terör örgütünün çözülme ve itirafçılığı engellemek için cezaevindeki örgüt üyelerine ve onların ailelerine aylık bağladığı biliniyordu. Bunun son örneği FETÖ üyelerinin kaldığı Tekirdağ Cezaevinin dikkati sayesinde ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak’ın haberine göre FETÖ üyeliğinden mahkûm olan kişilere bir kişinin PTT aracılığıyla düzenli şekilde para gönderdiği tespit edildi. Cezaevinin tespiti sonrası para gönderen kişinin FETÖ üyeliğinden yargılandığı ortaya çıktı. Şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan incelemede FETÖ üyeliğinden cezaevinde yatan mahkûmlara her ay düzenli olarak aynı kişi tarafından PTT aracılığıyla para gönderildiği tespit edildi.

Cezaevi yetkililerince yapılan incelemede para gönderen kişinin Hüsamettin Y., olduğu ve bu kişinin para gönderdiği mahkumlarla aralarında akrabalık bağının bulunmadığı ortaya çıktı.

FETÖ üyeliğinden yargılandığı ortaya çıktı

Söz konusu şüphelinin geçtiğimiz yıllarda İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi&#;nde FETÖ&#;ye üye olmak suçu kapsamında yargılandığı, yargılamanın halen devam ettiği ve yeni bir suç olan örgüte bilerek, isteyerek finansman sağlama suçundan yeniden yargılanması yapılması gerektiği belirtildi. Cezaevinin ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Sabah 

 

EtiketlerFETÖFETÖ ParaFETÖ TekirdağPara

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir