kaymakamlık bursu sorgulama / T.C. Turgutlu Kaymakamlığı

Kaymakamlık Bursu Sorgulama

kaymakamlık bursu sorgulama

Öğrencilere Karşılıksız Kaymakamlık Bursu Desteği ; Yoksul ve muhtaç aileler için gıda yardımı, yakacak yardımı, giysi yardımı, eğitim yardımı gibi birçok yardımlarda bulunan kaymakamlıklar; fakir ailelerin ilköğretim, lise ve üniversite eğitimi gören çocuklarına ise burs desteği sunuyor.

Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin velileri, kaymakamlık bursundan yararlanmak adına ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek, başvurularını tamamlayabiliyorlar.

Bu yazımızda karşılıksız yani geri ödemesiz burs almak isteyen öğrenciler ve velileri için kaymakamlık burs başvurusu nasıl yapılır? Kaymakamlık bursu ne kadar? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Kaymakamlık Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlköğretim ve lise öğrencilerinin velileri, üniversite öğrencilerinin ise bizzat kendileri ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek, burada kaymakamlık bursuna başvurabiliyorlar.

Velisi olmayan 18 yaş altı öğrenciler söz konusu olduğunda ise öğrencilerin vasileri, kaymakamlık bursuna başvurabiliyorlar.

İhtiyaç sahipleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gittiklerinde gıda yardımı, erzak yardımı, giysi yardımı, kira yardımı, elektrik yardımı vb. diğer yardım türlerine de başvurabiliyorlar.

Başvuru sahiplerinin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kaymakamlık bursuna başvurmak adına giderken, yanlarında mutlaka kendilerinden talep edilen belgeleri de götürmeleri gerekiyor.

Daha önce vakıf kaydı olmayan kişiler, başvuru esnasında gelir testine tabi tutuluyorlar.

Gelir testi sonrasında muhtaçlık sınırının altında yaşadığı tespit edilen ailelerin çocuklarına kaymakamlık tarafından burs bağlanabiliyor.

Burslar, genellikle yılda iki sefer her eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında ve ortasında ödeniyor.

Yani kaymakamlık burs desteği, her ay için düzenli bir şekilde yatırılmıyor.

Öğrencilere Karşılıksız Kaymakamlık Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrencilere karşılıksız kaymakamlık bursu almak isteyen öğrenciler gerekli şartları sağladıktan sonra başvuru yapmaları gerekir. Başvuru işlemi için ön başvuruyu e-devlet üzerinden yapmaları daha sonra kaymakamlıklara giderek şahsen başvuru yapmaları gerekir. E-devlet üzerinden yapılan ön başvuru işlemi şu şekilde yapılmaktadır;

  • Başvuru yapmak isteyen seafoodplus.info web sayfasına giriş yapılması gerekir.
  • Ardından kimlik doğrulama ekranında gerekli bilgiler yazılarak devam edilmesi gerekir.
  • Kimlik bilgileri kısmında T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi istenmektedir. E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi alabilirler.
  • Sisteme giriş yapıldıktan sonra arama bölümünden “Kaymakamlık Bursu” başlığını aratarak Kaymakamlık Bursu Ön Başvuru Formunu açın.
  • Başvuru formunu eksiksiz ve kesinlikle doğru bilgiler ile doldurun.
  • Formu doldurduktan sonra “kaydet” butonuna basarak işlemleri tamamlayın.

Ön başvuru yaptıktan sonra kaymakamlıklara giderek yapılması gereken işlemler şu şekildedir;

  • Burs için istenen belgelerin eksiksiz bir şekilde toplanması gerekir.
  • Kaymakamlık binası içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yapılmaktadır.
  • Vakfa gittikten sonra çalışanlardan yardım isteyerek kaymakamlık burs başvuru yapmak istediğinizi söyleyebilir ve yetkili kişinin vereceği forumları doldurarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kaymakamlık burs başvurusu için Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?yazısını inceleyebilirsiniz.

Öğrencilere Karşılıksız Kaymakamlık Bursu Başvurusu

Maddi durumu olmayan ve derslerinde başarılı olan öğrencilerin eğitim ve kırtasiye ihtiyaçlarının giderilmesi için birçok burs desteği sağlanmaktadır. Bu burs türlerinden biri de karşılıksız kaymakamlık burs desteğidir. Karşılıksız kaymakamlık burs desteği için uyulması gereken şartlar şunlardır;

  • Öğrencilerin burs başvuruş yapması ve burs alabilmesi için “örgün eğitim” almaları gerekir.
  • Kaymakamlık bursları sadece öğrencinin okul ihtiyacı için geçerlidir. Bu nedenle okul harici harcamaların tespitinde verilen burslar kesilecektir.
  • Kaymakamlık burs desteğini sadece Türkiye Cumhuriyeti öğrencileri alabilirler.
  • Her ailede sadece bir çocuk kaymakamlık bursu ödeneğinden yararlanabilir.
  • Gelir testi yapılır. Aile içerisinde giren aylık gelirin kişi başına düşen gelirin 1/3’ünün üzerinde olmaması gerekir. (Örneğin 4 kişilik bir ailede aylık gelirin TL olması durumunda kişi başına TL düşecektir. TL asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu için yoksul aile grubuna girerek başvuru yapılabilmektedir.)
  • 18 yaşından büyük başvuru yapacak öğrenciler kaymakamlıklardan “yoksulluk” belgesi almaları gerekir.
  • Alınan kaymakamlık bursu 6 ayda bir düzenli olarak denetlenecektir. Denetleme sonucunda ailenin gelir düzeyinin arttığı ve yoksulluk grubundan çıktığı saptanırsa verilen burs desteği iptal edilecektir.

Kaymakamlık Burs Başvuru Sorgulama

Kaymakamlık bursuna başvuran kişiler, başvuru sonuçlarını kolaylıkla e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyorlar.

Yani başvurularının kabul edilip edilmediğini ve son durumunu öğrenebiliyorlar.

Kaymakamlık burs başvuru sonucunu görüntülemek isteyen öğrencilerin, velilerin ya da vasilerin seafoodplus.info linkine tıklamaları gerekiyor.

Başvuru sahipleri, başvuru sonuçlarını ALO ya da ALO Sosyal Destek hatlarını arayarak, yetkili kişilerden öğrenebiliyorlar.

Alternatif olarak başvurdukları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek ya da vakfı arayarak, başvuru sonuçlarına dair detaylı bilgi edinebiliyorlar.

Kaymakamlık Burs Başvurusu Telefon Numarası

Kaymakamlık bursuna, burs başvurusu için sizden talep edilen belgelere, başvuru şartlarına ve kaymakamlık bursundan yararlanıp yararlanamayacağınıza dair detaylı bilgi edinmek için ALO ya da ALO Sosyal Destek hatlarını arayabilirsiniz.

Kaymakamlık Burs Başvuru Formu

Karşılıksız kaymakamlık bursu almak isteyen tüm öğrencilerin ya da velilerinin doldurmaları gereken burs başvuru formunda başvuru sahiplerine aylık gelirlerine, mesleklerine, hane halkı kişi sayılarına, hanedeki çalışan sayılarına, ikametgah adreslerine ve iletişim bilgilerine yönelik bazı sorular soruluyor.

Kaymakamlık bursundan yararlanmak isteyen kişilerin mutlaka formdaki sorulara doğru ve eksiksiz bir şekilde yanıt vermeleri gerekiyor.

Muhtaç olmamalarına rağmen burs başvuru formunda kendilerini muhtaç gösterenler ve burs alanlar, sonradan muhtaç olmadıklarının fark edilmesi üzerine cezai yaptırıma maruz kalıyorlar.

Bu kişilerden aldıkları burs yardımlarını güncel faizleriyle geri ödemeleri talep ediliyor.

Ödeme yapmayanlar ise vakıf tarafından mahkemeye veriliyor.

Kaymakamlık Bursu Ne Kadar ?

Burs başvurusu kabul edilen öğrencilere yılı için ödenen kaymakamlık burs desteği miktarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • İlkokul ve ortaokul öğrencileri için yılda iki sefer TL
  • Lise ve lisans öğrencileri için yılda iki sefer en düşük , en yüksek TL

Lise ve lisans öğrencileri için verilen burs miktarı, TL arasında değişiklik gösterebiliyor.

Burs miktarı üzerinde kaymakamlık bütçesi, başvurulardaki yoğunluk ve başvuru sahibi ailenin muhtaçlık seviyesi belirleyici oluyor.

Bu rakamlar, her yıl belirli bir miktarda artış gösteriyor.

Kaymakamlık Bursu Başvuru Şartları

Kaymakamlık burslarına yalnızca belirli şartları taşıyan kişiler başvurabiliyorlar.

Kaymakamlık bursu başvuru şartlarını kısaca aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:

  • TC vatandaşı olmak
  • Örgün eğitim görüyor olmak(ikinci eğitim öğrencileri kaymakamlık bursuna başvuramıyorlar)
  • Muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olmak
  • Daha önce kaymakamlık bursundan yararlanmamış olmak

Aynı aileden yalnızca tek bir öğrenci için kaymakamlık bursu alınabiliyor.

Yani kardeşi kaymakamlık bursu alan öğrenciler için bu bursa başvurulamıyor.

18 yaş üstü öğrencilerin burs başvuruları esnasında mutlaka muhtarlıktan alabilecekleri fakirlik belgesini yanlarında götürmeleri gerekiyor.

Yalnızca muhtaçlık sınırının altında yaşayan öğrenciler yani hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olan kişiler, kaymakamlık bursuna başvurabiliyorlar.

Kaymakamlık tarafından verilen bursun mutlaka öğrencinin eğitim harcamaları için kullanılması gerekiyor. Bu amaçla bursun hangi amaçla kullanıldığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından 6 ayda 1 periyotlarla denetleniyor.

Bursun öğrencinin eğitim masrafları dışında farklı bir amaçla kullanıldığının sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından görevlendirilen kişiler tarafından tespit edilmesi halinde öğrenciler için yapılan burs desteği kesiliyor.

Kaymakamlık Burs Başvurusu için Gerekli Belgeler

Öğrencilere karşılıksız kaymakamlık burs desteğinden yararlanmak isteyen kişilerin başvuru esnasında teslim etmeleri gereken en önemli belgeleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Öğrenciye ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Öğrencinin okuduğu okuldan alınması gereken öğrenci belgesi
  • Başvuru sahibi veli ya da vasiye ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Öğrencinin ikametgahının bulunduğu yerdeki muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi
  • Öğrenciye dair ikametgah belgesi
  • Kaymakamlık burs başvuru formu
  • Öğrenciye ait son 6 ay içerisinde çekilmiş olan iki adet vesikalık fotoğraf
  • Mal beyanına ilişkin belgeler
  • Kirada oturanlar için kira sözleşmesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Öğrenci velilerine dair SGK’dan alınması gereken gelir belgesi ya da gelirsizlik belgesi

Muhtaçlık sınırının altında yaşamalarına rağmen hanesinde üzerlerine kayıtlı değerli menkulü ya da gayrimenkulü olan öğrenciler, kaymakamlık bursuna başvuramıyorlar.

Aynı zamanda öğrencilerden ve velilerinden yukarıdaki belgelere ek olarak farklı belgeler de talep edilebiliyor.

Örneğin; annesi ya da babası vefat etmiş yetim ve öksüz çocukların vefat eden velilerine dair ölüm belgesi teslim etmeleri gerekiyor.

Engelli öğrencilerden ise tam teşekküllü bir hastaneden almaları gereken engelli raporu isteniyor.

Kaymakamlık Bursu Kimlere Verilir?

Kaymakamlık bursuna ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri başvurabiliyorlar.

Başvuru sahibi öğrencinin ailesinin mutlaka muhtaçlık sınırının altında yaşaması gerekiyor.

Kaymakamlık bursu; öncelikli olarak annesini ya da babasını kaybetmiş yetim ve öksüz çocuklara ya da engelli öğrencilere veriliyor.

Aynı zamanda belediyelerden ya da diğer kamu kurumlarından veya özel kurumlardan karşılıksız burs yardımı alan kişiler de kaymakamlık bursuna başvuramıyorlar.

Kaymakamlık bursu, öğrencilere sayılı kanun kapsamında okul, defter, kitap, silgi, kalem vb. eğitim ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilmeleri noktasında veriliyor.

Verilen bu burs sayesinde öğrencilerin maddi zorluklar yüzünden eğitimlerini aksatmaları önlenmiş oluyor.

Kaymakamlık bursu yardımı; belirli bir kontenjan dahilinde öncelikli olarak gerçek anlamda muhtaç aileler için yapılıyor.

Öğrencilere Karşılıksız Kaymakamlık Burs Yardımı Nasıl Alınır?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, burs başvurularını ve teslim edilen tüm belgeleri ayrıntılı bir şekilde inceliyor.

Gerekli gördüğü hallerde öğrencinin ikametgah adresine öğrencinin ve ailesinin sosyo-ekonomik durumunu incelemesi için bir inceleme komisyonu gönderiyor.

Bu komisyon; ailenin ve öğrencinin maddi durumuna dair bir rapor hazırladıktan sonra vakıf mütevelli heyetine teslim ediyor.

Ardından heyet; burs bağlayacağı ihtiyaç sahibi öğrencilere dair bir liste hazırlıyor.

Başvurusu kabul edilen öğrencilere Eylül ve Ocak aylarında yılda 2 sefer olacak şekilde burs desteği sunuyor.

Kaymakamlık Bursu Ne Zaman Yatar?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kaymakamlık bursu, Eylül ayı başlangıcında ve Ocak ayında yatırılıyor.

Yani öğrencilere eğitim ve öğretim yılı başlangıcında ve ara dönemde burs ödeniyor.

kaymakamlık bursu nasıl alınır

Öğrencilere Karşılıksız  Kaymakamlık Bursu Hangi Bankaya Yatar?

Öğrencilere karşılıksız kaymakamlık bursu, öğrencilerin ya da velilerinin PTT hesabına yatırılıyor.

Bu ödemeler; başvurusu kabul edilen hak sahibi dışında başka hiç kimse tarafından çekilemiyor.

Yani hak sahibinin eşinin, annesinin, babasının ya da çocuklarının bile bursu PTT şubesinden alma şansı bulunmuyor.

Hesaplarına yatırılan parayı çekmek isteyen hak sahiplerinin kendilerine en yakın PTT şubesine giderken yanlarında TC kimlik kartlarını götürmeyi unutmamaları gerekiyor.

Öğrencilere Karşılıksız Burs Yardımı Yapan Diğer Kurumlar

Öğrencilere karşılıksız burs desteği sunan kurumları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Belediyeler
  • Valilikler
  • TC Vakıflar Genel Müdürlüğü
  • Dernekler ve vakıflar
  • Ünlü iş adamları

İhtiyaç sahibi öğrenciler; kaymakamlıkların yanı sıra yukarıdaki kurumlara da burs başvurusunda bulunabiliyorlar.

Ülkemizde Düşün Taşın Derneği, Beşir Derneği, Çare Derneği, Nef Vakfı, Suna ve İnan Kıraç Vakfı, Ayhan Şahenk Vakfı gibi birçok dernek ve kurum; öğrencilere eğitim ve burs yardımında bulunuyor.

Fikret Öztürk, Sinan Tara, Mustafa Koç, Murat Dedeman, Hacı Boydak gibi iş adamlarına bağlı holdingler de öğrenciler için burs desteği sunuyor.

Öğrenciler ya da velileri, derneklere, vakıflara ya da ünlü iş adamlarına ait olan holdinglere ait olan telefon numaralarını arayarak, burslara dair detaylı bilgi edinebiliyorlar.

Belediye Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlköğretim, lise ya da üniversite öğrencileri; bağlı oldukları belediyelere burs almak için başvurabiliyorlar.

Bu noktada öğrencilerin eğitim ve burs desteği başvurularını gerçekleştirebilmeleri için ikametgahlarının bulunduğu yerdeki belediyeye başvurmaları gerekiyor.

E-devlet üzerinden de öğrenciler ya da velileri, belediye burslarına başvurabiliyorlar.

E-devlet platformu üzerinden yapılan tüm burs başvuruları, ön başvuru olarak kabul ediliyor ve değerlendirmeye alınıyor.

E-devlet üzerinden belediye bursuna başvurmak için öncelikle seafoodplus.info linkine tıklamalısınız.

Ardından burs yardımına başvurmak istediğiniz belediyeyi seçmeli ve başvuru formunu doldurmalısınız.

Son olarak sayfanın alt kısmındaki sosyal yardım türleri arasından ‘belediye bursu’ seçeneğini işaretlemelisiniz.

Dilerseniz; öğrencilere okul yardımı, kırtasiye yardımı, giyecek yardımı, gıda ve erzak yardımı vb. diğer yardım seçenekleri arasından ihtiyaç duyduğunuz yardımları da işaretleyebilir ve başvuru formunu göndererek, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

TC Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

En az %40 engel oranına sahip olan engelli vatandaşlara, annesini ya da babasını kaybetmiş yetimlere fakirlik maaşı bağlayan TC Vakıflar Genel Müdürlüğü; ihtiyaç sahibi ve yoksul ailelerin ilköğretim, lise ya da üniversiteye giden çocuklarına da eğitim ve burs yardımı sunuyor.

İhtiyaç sahibi kişiler; Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim ve burs desteğine Bölge Müdürlüklerine giderek ya da başvuru için gerekli belgeleri posta yoluyla Bölge Müdürlüklerine göndererek başvurabiliyorlar.

Bu yazımızda öğrencilere karşılıksız kaymakamlık burs desteğine dair merak edilen soruları yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de kaymakamlık bursu alıyorsanız ya da almayı düşünüyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Kaymakamlık bursu nasıl alınır?Kaymakamlık bursu başvurusu; T.C vatandaşı olan ihtiyaç sahibi öğrencilere kaymakamlık tarafından burs verilmektedir. Kaymakamlık burslarına her yıl binlerce öğrenci başvuru yapmaktadır.

Kaymakamlık bursları öğrencilerin okul ihtiyaçlarını daha rahat karşılamalarını, eğitim ve öğretim hayatlarına kesintisiz devam etmelerini amaçlamaktadır.

Bu burs sayesinde, eğitim ve öğretim gören yoksul ailelerin çocukları ihtiyaçlarını daha rahat karşılamaktadır.

İhtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin kaymakamlık bursu ile ilgili merak ettikleri soruları sizler için cevapladık.

Yazımızın içeriğinde kaymakamlık bursu nasıl alınır? kaymakamlık bursu ne kadar? kaymakamlık bursu için gerekli belgeler nelerdir? ve kaymakamlık bursu ile ilgili merak edilen soruların cevapları ile sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Devlet Ödemeleri

Kaymakamlık Bursu Nasıl Alınır?

Kaymakamlık bursu nasıl alınır; ihtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocukları kaymakamlık bursu alabilirler. Kaymakamlık bursu başvuru şartlarını taşıyan, gerekli belgelerini tamamlayan kişiler kaymakamlık bursu başvurusu yapabilirler.

Yazımızın içeriğinden kaymakamlık bursu ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık bursu başvurusu; Karşılıksız kaymakamlık bursu başvuru yapmak isteyen öğrencilerin bağlı oldukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekir.

E-devlet üzerinden kaymakamlık bursu başvuruları yapılmaktadır. Ancak e-devlet üzerinden yapılan başvurular ön başvuru olarak kabul edilmektedir.

Kaymakamlık Bursu Ön Başvuru Formu

E-devlet kaymakamlık bursu ön başvurusu için seafoodplus.info linke tıklayabilirsiniz.

  • Arama motorundan kaymakamlık bursunu aratınız.
  • Kaymakamlık Bursu Ön Başvuru Formunu doldurun.
  • Kaydet butonuna basarak başvurunuzu tamamlayınız.

Ön başvurunuzun kabul edilmesi halinde kaymakamlık binalarına giderek gerekli evrakları teslim etmeniz gerekir. Burada tekrar sosyal yardım başvuru formu doldurup teslim etmeniz halinde başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

Kaymakamlık Bursu Ne Kadar?

yılı itibariyle kaymakamlık bursu başvurusu olumlu sonuçlanan kişilere verilen burs miktarı aşağıdaki gibidir;

  • Yılda 2 defa olmak üzere ilkokul ve ortaokul öğrencilerine TL
  • Yılda 2 defa olmak üzere lise ve üniversite öğrencilerine TL ile TL arası burs verilmektedir.

Verilen burs miktarı öğrencinin muhtaçlık durumuna ve burs verecek olan kaymakamlığın bütçesine göre değişiklik göstermektedir.


İlginizi Çekebilir


KYK Burs ve Yurt Başvurusu Ne Zaman? Nasıl Yapılır?

Öğrenci Para Yardımı Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Kimlere Verilir?


Kaymakamlık Bursu Sorgulama

E-devlet sistemi üzerinden kaymakamlık bursu başvurusu sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Vermiş olduğumuz  link seafoodplus.info üzerinden kaymakamlık bursu sorgulama yapabilirsiniz.

Başvuru yaptığınız kaymakamlık binalarını arayarak yada bizzat giderek öğrenebilirsiniz.

Başvuru sonuçlarınızı telefon ile öğrenmenizde mümkündür.

ALO veya ALO Sosyal Destek Hatlarından birini arayarak başvuru sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Kaymakamlık Bursu Kimlere Verilir?

Kaymakamlık bursu ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye giden çocuklarına verilmektedir.

Kaymakamlık bursu başvurusu yapacak olan ailenin, öncelikle ihtiyaç sahibi olması ve bu durumu belge ile ispatlaması gerekir.

Başka bir yerden burs alan öğrenciler kaymakamlık bursu alamazlar.

Kaymakamlık bursunda yetim, öksüz ve engelli çocuklara öncelik tanınmaktadır.

Başvurusu tamamlanan kişilerin başvuru formları incelemeye alınıp, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması konusunda titiz bir çalışma yürütülmektedir.

Kaymakamlık Bursu Başvurusu Ne Zaman Yapılır?

Kaymakamlık bursu başvuruları her zaman yapılabilmektedir.

Kaymakamlık Bursu Ne Zaman Yatar?

Kaymakamlık bursu;  Eylül ve Ocak ayında yatmaktadır.

Yan öğrencilere yılda 2 defa olmak üzere ödeme yapılmaktadır.

Kaymakamlık Bursu Sonuçları

Kaymakamlık bursu sonuçlarınızı başvuru yaptığınız kurumdan ve internet üzerinden ve ilgili telefon numaralarından öğrenebilirsiniz.

Kaymakamlık Bursu Ne Zaman Açıklanacak?

Kaymakamlık bursu ne zaman açıklanacak; Başvurular ortalama 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre başvuruların yoğunluğuna göre değişmektedir. Başvurularınızın açıklanıp, açıklanmadığını başvuru sorgulama seçeneklerinden birini uygulayarak öğrenebilirsiniz.

Kaymakamlık Bursu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Öğrenci ve veliye ait T.C kimlik kartı ve fotokopisi
  • Okuldan alınacak öğrenci belgesi
  • İkametgah belgesi (öğrenciye ait)
  • Öğrencinin bağlı olduğu muhtarlıktan fakirlik belgesi
  • Öğrenciye ait 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Evi kira olanlar için kira sözleşmesi
  • Kaymakamlık burs başvuru formu
  • Mal beyanına ait belgeler
  • Aileye ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Veliye ait işi olduğuna yada olmadığına dair belge (SGK&#;dan)

Bazı durumlarda ek belgeler talep edilmektedir;

  • Öksüz ve yetim çocuklardan vefat eden velilerine ait ölüm belgesi
  • Engelli öğrencilerden engelli raporu istenmektedir.

Muhtaçlık sınırının altında yaşayan, okuyan çocuğu olan aileler kaymakamlık bursu başvurusu yapabilirler.

Ancak muhtaçlık sınırının altında yaşadığı halde üzerine kayıtlı ev, arsa, araba olan kişiler kaymakamlıktan burs ve sosyal yardım alamazlar.

Kaymakamlık Bursu Şartları Nelerdir?

Kaymakamlıktan karşılıksız burs alabilmeniz için bazı şatları taşıyor olmanız gerekir.

Kaymakamlık bursu şartları aşağıdaki gibidir;

  • T.C vatandaşı olmak
  • Muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olmak (Aile içerisinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin 1/3’ün üzerinde olmaması gerekir)
  • Örgün öğretim öğrencisi olmak (açık ve ikinci eğitim öğrencileri başvuramaz)
  • Daha önce kaymakamlık burslarından yararlanmamış olması gerekmektedir.
  • Aynı aileden sadece 1 çocuk için başvuru yapılabilir.

Burs Veren Kaymakamlıklar Hangileri

Hangi kaymakamlıklar burs vermektedir; ülkemizdeki bütün kaymakamlıklar öğrencilere karşılıksız burs vermektedirler.

Üniversite Öğrencilerine Kaymakamlık Bursu

Üniversite öğrencilerine kaymakamlık bursu verilmektedir. Başvuru şartlarına uygun olan tüm üniversite öğrencileri gerekli evraklar ile birlikte bağlı oldukları kaymakamlık binalarında bizzat başvuru yapabilirler.

Öğrencilere Kaymakamlık Bursu Başvurusu

Maddi imkansızlıklar içerisinde okumakta güçlük çeken, okul ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilere kaymakamlık karşılıksız burs vermektedir.

Kaymakamlık bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerin öncelikle ihtiyaç sahibi olması ve bu durumu muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi ile ispatlaması gerekmektedir.

T.C vatandaşı olan, örgün öğretim gören tüm ihtiyaç sahibi öğrenciler gerekli evraklar ile birlikte karşılıksız kaymakamlık bursu başvurusu yapabilirler.

Kaymakamlık Bursu Neden Kesilir?

Kaymakamlık bursu alan öğrenciler 6 ayda bir kurum tarafından denetlenmektedir. Denetlemeler neticesinde ailenin maddi durumunda iyileşme gözlenirse kaymakamlık bursu kesilir. Yani muhtaçlık durumunun ortadan kalkması kaymakamlık bursunun kesilmesine neden olur.

Kaymakamlık Bursu Nereye Yatar?

Kaymakamlık bursu hangi bankaya yatar; başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşların burs parası PTT şubelerine yatmaktadır. PTT şubelerinden sadece başvuru sahibi T.C kimlik kartı ile para çekebilmektedir.

Eş, anne, baba, kardeş kaymakamlık bursu parasını çekemez.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir