balığım ters yüzüyor / balığım ters yüzüyor - video klip mp4 mp3

Balığım Ters Yüzüyor

balığım ters yüzüyor

Japon Balığı Ters Yüzüyor, Korkuyorum :(((

Hobici Köşesi

Plaket ve ödüllü Yarışma'ya katılıp canlı veya akvaryumunuzu taçlandırabilir, geçmiş dereceleri ve katılımları görebilirsiniz.

Akvaryum kültürü bölümünde akvaryum hobisi ile ilgili dergilere, belgesellere, kitaplara ve web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Sitemizdeki Makaleler ve Üye Bloglarını gezerek istediğiniz konu hakkınca bilgi edinebilir, seafoodplus.info adresine sahip olan kendi bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Canlı Veritabanı'nda bilgi ve canlı edinebilmek için kimde hangi balıkların olduğunu görebilir, kendi canlılarınızı da veritabanına ekleyebilirsiniz..

Üye akvaryumları bölümünden üyelerin akvaryumlarına bakıp yorum bırakabilir, siz de kendi akvaryumlarınızı da görebilirsiniz.

Akvaryumcular bölümünden akvaryumcuların adres telefon ve harita koordinatlarına ulaşabilir, akvaryumcular hakkındaki yorumları okuyup yorum yapabilirsiniz.

Tatlı Su, Bitki, Deniz ve Sürüngenler bölümünden toplam binden fazla türün detaylı bilgilerine, fotoğraflarına ve beseyenlerin yorumlarına ulaşabilir, sizler de yorum bırakabilirsiniz.

Ürünler bölümünde akvaryum piyasasında olan ürünlerin özelliklerine bakıp yorum yapıp, yorumları okuyabilirsiniz.

Balık baş aşağı

ilk defa görmüyoruz balık baş aşağı. Hayır, söylediklerimiz hiç de şaka değil. Birden fazla kez bir yere gittik ve su hayvanlarının nasıl kötü göründüklerini, yüzleri yukarı dönük olarak yüzdüklerini (veya yüzdüklerini) gördük. Ne anlama geliyor? Bu durumda olmamız durumunda ne yapmalıyız? Size kötü bir haberimiz olmasından korkuyoruz.

Bu yazımızda size balığın baş aşağı olmasının sebeplerini ve bununla nasıl başa çıkılacağını anlatacağız.

Indeks

Balığı baş aşağı görmek ne anlama gelir?

Temel olarak bir balık baş aşağı olduğunda, bir hastalık, genellikle yüzme kesesi ile ilgilidir. Bu, ilk başta, biraz ciddi. Ellerimizi başımıza koymamıza rağmen. Normalde, böyle bir hayvanımız varsa, onu mümkün olduğunca iyileştirmeye çalışarak özel bir şekilde tedavi etmemiz gerekir.

Bu sorunla ilgili olabilecek birkaç durum var, ancak gerçek şu ki, tavsiyemizde çok fazla risk almayacağız. Çözümlerin birden fazla olabileceğini göz önünde bulundurarak, yetkili servisinizi aramanızı öneririz. veteriner veya size yardımcı olabilecek bir uzman. Mümkün olduğunca çabuk hareket etmeniz çok önemli olsa da, sadece birkaç ayarlamayla hayvana yardım edebilirsiniz. Basit bir bakış bile balıkları tedavi etmenize yardımcı olacaktır.

Balıkların birçok sorunu olabileceğini bilmelisiniz. salud, bazıları oldukça ciddi olabilir. Eğer hayatlarının tehlikede olduğunu görürseniz en etkili şey en kısa sürede bir profesyonel ile iletişime geçmek olacaktır.

Yüzme kesesi hastalığı

Baş aşağı yüzen balıklar

Baş aşağı yüzen bir balık gördüğünüzde komik bir numara yapıyormuş gibi görünür. Ancak, onun hasta olmasıdır. Bu hastalık yüzme kesesinden kaynaklanır ve balıklarda en sık görülen hastalıklardan biridir. Gibi kolayca teşhis edilebilir bu hastalıktan etkilenen balıklar geriye doğru yüzmeye başlar. Göbek yukarı yerleştirilecektir. Sık sık böyle yüzmenin sonucu, hiçbir şey için aynı kapasiteye veya aynı dengeye sahip olmadığı için yoluna çıkan her şeye vurmaya devam etmesidir.

Bu durumlarda bir an önce bir uzmana giderek tedavi edilmesinin en iyisi olduğunu bilmeliyiz. Ancak, balıklara mümkün olduğunca yardımcı olmak için bu hastalığın bazı temel yönlerini göreceğiz. Bilmeliyiz ki, Yüzme kesesi, gazla dolu bir kese şeklinde şekillendirilmiş zarlı bir organdır. Bu organ, balığın iyi bir dengeye sahip olmasından ve yüzeye çıkmadan suda yüzebilmesinden sorumludur. Derinliği değiştirmek için balık yüzme kesesini gazlarla doldurur veya boşaltır.

Bu balıkların anlatacağı hastalık, esas olarak akvaryum suyu koşullarının ciddi şekilde ihmal edilmesinden kaynaklanır. Sürekli bakım yapmıyorsak sıcaklık koşulları, temizlik, pH, oksijen seviyesi, vb. akvaryumdan balıklar bu hastalığa yakalanabilir. Daha az ölçüde, doğuştan gelen sorunlara bağlı olabilir. Ve yüzme kesesinde bu hastalığa genetik yatkınlığı olan bazı balıklar var.

Balığın baş aşağı sonuçları

Hastalık, yüzme kesesini çevreleyen dokunun iltihaplanmasına ve kalınlaşmasına neden olan bir virüs yoluyla bulaşır. Bu virüsün varlığı nedeniyle balık, bu yüzme kesesinden gazların girmesini veya çıkmasını sağlayamaz. Bu nedenle, orijinal konumunu koruyamadan yüzer halde kalır. Mesane şişmesi ne kadar büyük olursa, balık o kadar az stabil olur.

Morfolojilerine göre bu hastalığa yakalanmaya daha yatkın olan bazı balıklar vardır. Bu hastalığa en sık yakalanan balıklar balon şeklindeki balıklardır. Balığın beni mesane yaşlandırdığını tespit ettiysek ilk yapmamız gereken karantina olarak ayrı bir akvaryum kurmak. Hastalık zamanını, geri kalanı etkilememesi için yerleştirmemiz gereken yer burasıdır.

Hasta balığı izole ettikten sonra, özel bir mağazaya gitmeli ve her ikisi için de özel bir tedavi almalıyız. Ana akvaryumun yanı sıra karantina akvaryumu. Ayrıca hastalığın kasılmasına neden olan ana akvaryumdaki değişkenleri de düzeltmeliyiz. Daha önce de belirttiğimiz gibi suyun kalitesi değişmiş olabilir, seviyeleri, oksijen miktarı çözülmüş, pH, vb. Bu seviyeler, merkezler ve termometreler gibi tüm akvaryum aksesuarlarının düzgün çalışıp çalışmadığını analiz etmenin yanı sıra sürekli olarak gözden geçirilmelidir.

Balık tamamen iyileştiğinde ana akvaryuma iade edeceğiz.

Önleme görevleri

Bir hastalığı iyileştirmeden ve iyi bir tedavi uygulamak için özel bir mağazaya gitmeden önce, hastalığı önlemek en iyisidir. Balıklar genellikle çok fazla çalışma veya dikkat gerektirmez. Ama yine de, sürekli ona katılmamız gereken akvaryum. Suyu ayarlanan seviyelerde ve sahip olduğumuz balık türleri için doğru sıcaklıkta dengelediğimiz takdirde, hiçbir sorun olmayacaktır.

Ne zaman yeni bir balık veya yeni bir bitki eklesek, daha önce bu yüzme kesesi hastalığına yakalanmışsak, ana akvaryuma eklemeden önce onu bir süre karantinaya almalıyız. Karantina süresi 14 ila 21 gün arasında sürmelidir Balığın tamamen iyileştiğini görene kadar.

Daha sık olacak tavsiyelerden bir diğeri de bu hastalığın kasılmasını önlemek için kuru mamaları akvaryuma koymadan önce biraz nemlendirmektir. Kuru yemlerin balıkların bağırsaklarını tıkamasına neden olduğu ve bu hastalık gibi görünebileceği bulunmuştur.

Umarım bu bilgilerle, tam tersini gördüğünüzde neler olduğu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir