almanca a1 sertifikası nasıl alınır / Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 - Goethe-Institut Ankara - Türkiye

Almanca A1 Sertifikası Nasıl Alınır

almanca a1 sertifikası nasıl alınır

Almanya Aile Birleşimi Dil Sınavı

Almanya Aile Birleşimi İçin Gerekli Olan A1 Sertifikası

Değerli misafirlerimiz Almanya Aile Birleşimi Dil Sınavı sayfamıza hoş geldiniz. Bu sayfamızda Almanya ülkesine Aile Birleşimi için A1 Sertifikası belgesi nasıl ve nereden alınır sorularınızın cevabını bulabilmeniz mümkündür. Almanya aile birleşimi için yapacağınız başvurularda ibraz etmeniz gereken A1 sınavı sertifikası sizin temel düzeyde Almanca bildiğinizi göstermektedir.

A1 sertifikasına sahip olduğunuz takdirde günlük basit düzeydeki konuşmaları yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşulduğu zamanlarda anlayıp cevap verebilirsiniz. A1 sertifikasına sahip olacak düzeyde Almancanız var ise bu düzey bir işte çalışmalısınız; akıcı Almanca konuşulan yerler size fayda sağlamayacaktır.

A1 Sertifikasına Sahip Olmak

A1 sertifikasına sahip olabilmek için girdiğiniz sınav birkaç bölümden oluşan, kursa katılım sağladığınız takdirde sizi zorlamayacak basit bir sınavdır. Eğer Almanca bilginiz yok ve Almancayı yeni öğrenmeye başlıyorsanız kurslara katılım sağlamanızı tavsiye ederiz; aksi takdirde sınavdan başarı elde edebilmeniz oldukça düşük bir ihtimaldir.

A1 Sertifikası Sınavı Toplam Kaç Bölüm?

A1 sertifikası sınavı 4 bölümden oluşmaktadır. Bunlar okuma (lesen), yazma (schreiben), dinleme (hören), konuşma (sprechen) bölümleridir. A1 sertifikasına sahip olabilmek için belirtilen bu bölümlerden yeterli puanları alarak başarı elde etmeniz gerekmektedir.

Okuma (lesen) bölümünde sizden bir metin okumanız ve yöneltilen ilgili soruları cevaplamanız istenmektedir. Yazma (schreiben) bölümünde sizden verilen konuya uygun bir mektup, form veya dilekçe yazmanız istenmektedir.

A1 Sertifika Sınavı Sürecinde Prosedürler

Dinleme (hören) bölümünde size bir veya birden fazla diyalog dinletilip sizden ilgili soruları cevaplamanız istenmektedir. Konuşma (sprechen) bölümü birkaç aşamadan oluşmaktadır. Sizden kendinizi tanıtmanız, söylenilen kelimeleri kodlamanız ve resimler gösterilerek bunlarla ilgili diyalog kurmanız istenmektedir.

A1 sertifikası sınavlarında kurs yetkilileri tarafından değişiklik yapılabilmektedir. A1 sertifika sınavıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Goethe Instıtut veya ÖSD’nin resmi web sayfalarından edinebilir, onlarla iletişime geçebilirsiniz.

A1 Sertifikası Nasıl Alınır?

Almanya aile birleşimi başvuruları için gereken A1 sınavı temel Almanca bilindiğine dair alınması gereken A1 sertifikasının verildiği A1 Almanca dil sınavıdır. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak kişilerin alması gereken A1 sınavı sertifikası, Almanya Konsolosluğu'nun kabul ettiği belli kurumların sınavında başarı gösterildiği ve oradan alındığı takdirde Almanya aile birleşimi başvurularında geçerlidir. Bu kurumlar Goethe Institute ve ÖSD olmaktadır.

Almanya Konsolosluğu bu kurumlar dışında ibraz edilen sertifikaları kesinlikle kabul etmemektedir. Alacağınız sertifikanın orijinal hali başvuru sırasında ibraz edilmelidir. Eğer A1 sınavından 1 sene içinde bir başarı elde edemiyorsanız bu konuyla ilgili olarak Vize Merkezi'nin Almanya aile birleşimi konusunda uzman temsilcileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Aile Birleşiminde B1 ve C1 Sertifikası Farkı Nedir?

Eğer 18 yaşından büyük çocuğunuzu Almanya’ya götürmek istiyorsanız Almanca dil seviyeleri doğrultusunda Almanya Konsolosluğu çocuğunuzdan B1 veya bazı durumlarda C1 dil sertifikası talep edebilir. B1 seviyesinde dil bilgisi, sizin Almanya’da karşılaşacağınız günlük sorunlarla başa çıkmanızı ve orada bulunan insanlarla diyalog kurmanızı sağlamanıza yardımcı olan bir dil seviyesidir. Bu seviyede alacağınız sertifika ile orada yaşamanız sizin açınızdan kolay bir hal alır.

B1 düzeyindeki Almanca dil sertifikasını Almanya Konsolosluğu'nun yetkilendirdiği kurumlar olan Goethe Institute ve ÖSD kurslarına katılarak, sınavlarda başarılı olmanız halinde elde edebilirsiniz. C1 seviyesinde dil sertifikasına sahip olmak günlük konuşmalardan çok daha ileri düzeyde Almanca anlama ve konuşma konusunda size olanak sağlar. Bu düzeyde Almanca dil bilgisine sahip olduğunuz takdirde orada bir çok avantajı da elde etmiş olursunuz;

  • Günlük olarak yayınlanan gazetelerde yazan haber veya makaleleri ek bir yardım almadan anlayabilirsiniz,
  • Radyo ve televizyonlarda akıcı Almanca ile yayınlanan bir çok yayını anlayabilirsiniz,
  • İstediğiniz her türlü şeyi yazı yoluyla ifade edebilirsiniz,
  • Almanya’da gerçekleştireceğiniz işlemlerde dilekçe yazabilir veya gerekli olan tüm evraklarınızı hazırlayabilirsiniz,
  • Almanya’da eğitim görmek istiyorsanız veya bir işte çalışmak istiyorsanız da C1 seviyesinde dil bilgisine sahip olmak size kolaylık sağlayacaktır.
  • C1 seviyesinde dil bilgisine sahip olmak için Almanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği kurumlardan yardım alabilir, kurslarına katılarak sınavlarında başarılı olduktan sonra bu sertifikaya sahip olabilirsiniz.

Almanya Aile Birleşiminde Dil Yeterliliğinin Aranmadığı Durumlar

Almanya aile birleşiminde aşağıdaki durumlarda dil yeterliliği aranmamaktadır:

  • Eğer Almanca dil bilgisine sahip olduğunuz yeteri kadar belirgin bir şekilde konsolosluk vize bölümü yetkilileri tarafından anlaşılıyorsa,
  • Almanya’da yaşayan eşiniz AB Mavi Kart sahibi ise,
  • Almanya aile birleşimi başvurusunda bulunan kişinin bedensel, zihinsel veya ruhsal hastalığı veya engeli var ise (bunlar güncel bir doktor raporu ile ispat edilerek ibraz edilmeli),
  • Almanya’da yaşayan eşinizin istisna uygulanan bazı ülkelerden vatandaşlığı var ise,
  • Almanya’da yaşayan müstakbel eşinizin ve aynı zamanda reşit olmayan Alman vatandaşı çocuğunuzun yanına gideceğiniz takdirde, Alman vatandaşı çocuğun yanına yerleşmek için geçerli kurallar uygulanmakta olup dil yeterliliği koşulu aranmamaktadır.

*Almanca dil yeterliliği belgesi ibrazına gerek yoktur.

Not: Bazı durumlarda Almanya Federal Cumhuriyeti sizden oraya gittikten sonra 1 yıl süreyle dil kursuna devam etmenizi talep edebilmektedir. Kurumların uyguladıkları kurs veya sınav tarihleri, kurs süreleri gibi bilgileri kurumların resmi web sayfalarından öğrenebilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Destek Hattı

İstanbul 05 18
Ankara 05 18
İzmir 05 18
Edirne 15 18

almanya vize işlemleri

Aile Birleşimi Almanca A1 Dil Sertifikası Sınavı

Aile Birleşimi Almanca A1 Dil Sertifikası Sınavı

Almanya Başkonsoloslukları internet sayfalarında aşağıdaki paragraf yer almaktadır.

Basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olunduğuna dair belge, Avrupa ortak dil kriterleri uyarınca asgari A1 seviyesinde (seafoodplus.info): A1 seviyesi, dil yeterliliği ile ilgili dört unsuru (anlama, konuşma, okuma ve yazma) kapsamaktadır. Almanca bilgisinin nasıl ve nerede edinileceğine başvuru sahibi karar verir. Ancak A1 dil sertifikası yetkili bir kurum tarafından tanzim edilmelidir. Türkiye’de GoetheEnstitüsü’nün „Start Deutsch 1“ (seafoodplus.info) ile Avusturya Dil Diploması (ÖSD) „Grundstufe Deutsch 1“ (seafoodplus.info) kabul edilmektedir. Dil sertifikasının aslı ibraz edilmelidir. Yukarıda belirtilen dil sertifikasının ibraz edilmiş olması, vize işleminde dil yeterlilik belgesinin otomatik olarak kabul edileceği anlamına gelmemektedir.

ÖSD Dil Sertifikaları Aile Birleşimi Vizesi için Geçerli bir Dil Sertifikasıdır.

ÖSD Sertifikası’nın Diğer Avantajları

ÖSD, Almanca dil becerilerinin standartlaştırılmış ispatı olarak, sınavı başarı ile geçenlere çok sayıda avantaj sağlamaktadır:

Avusturya’daki avantajları:

  • Dil becerilerinin ispatı olarak: Oturma izninin alınması için (A1 seviyesi, „Ehegattennachzug” ya da „Familienzusammenführung” olan Aile Birleşimi),Entegrasyon Antlaşması’nın yerine getirilmesi için (A2 ya da B1 seviyesi), Avusturya vatandaşlığının edinilmesi için (B1 seviyesi);
  • Avusturya İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda (AMS) ve diğer meslek odaklı kurumlarda bir ek kalifikasyonu olarak;
  • Almanca dil becerilerinin tanınmış ispatı olarak Avusturya’daki üniversitelere kabul sürecinde (bu, üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir: B2, C1 veya C2 seviyesi).

Almanya’daki avantajları:

ÖSD Dil Sertifikaları Almanya’da bütün kurumlarda geçerlidir.

Üniversite kayıtları, ön kabuller ve öğrenci vizesi için.

Yabancılar dairesi oturma müsaadesi, çalışma müsaadesi, vatandaşlık.

Konsolosluklarda aile birleşimi, öğrenci, Almanca kursu ve çalışma vizesi için.

Dünya çapındaki avantajları:

  • İlgili ülkeye özgü çeşitli denklikler ve tek tek tanınmalar;
  • Almanya’da „Ehegattennachzug” ya da „Familienzusammenführung” olan Aile Birleşimi (A1 seviyesi).

ÖSD Sertifikaları’nın Almanca konuşulan ülkelerdeki üniversite ve yüksekokullar tarafından verilen denklikleri hakkında daha ayrıntılı bilgiyi seafoodplus.info sayfasını ziyaret ederek Anerkennungen (Denklikler) başlığı altında öğrenebilirsiniz.

ÖSD tüm dünyada geçerli Almanca Dil Sertifikasıdır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Almanya’da yaşayan eşlerinin yanına yerleşmesi için alması gereken vizedir. Almanya Aile Birleşimi vizesi Ulusal (D tipi) Vize kategorisine girmektedir. Bu tip uzun süreli (90 günden fazla) vizeler için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Aile Birleşimi Vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evraklar ibraz edilmelidir. İstenen belgeler konsolosluk internet sayfalarında düzenli olarak güncellenmektedir. Başvuru yapacağınız duruma göre gerekli evraklar değişkenlik göstermektedir. Bu evraklarda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, evrakların güncel tarihli ve ıslak imzalı olmasıdır. Bazı durumlarda Almanya Konsolosluğu yetkilileri sizden ibraz ettirmeniz gereken evraklara ek olarak başka evraklar isteme hakkına sahiptirler. Almanya Aile Birleşimi Vizesi hakkındaki güncel evrak listesini ve diğer prosedürleri Vize Merkezi Almanya Departmanı uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.


Almanya Aile Birleşimi Vizesi için gerekli olan en önemli belge A1 seviyesinde Almanca Dil Sertifikası’dır.


Alman Konsoloslukları sadece ÖSD ve Goethe Dil sertifikalarını kabul etmektedirler. Bu iki sertifikanın dışında belge kabul edilmemektedir. Almanca kursu tercihi yaparken, nerede sınava gireceğinizi mutlaka sorun ve mabul bir cevap isteyin.


Globus Dil Kursu, ÖSD’nin İstanbul ve Bursa yetkili sınav merkezidir. Globus’dan alacağınız dil sertifikası ile konsolosluğa direkt vize müracaatı yapabilirsiniz. Alman Konsoloslukları A1 ÖSD Almanca (Start Deutsch 1) dil sertifikalarını Aile Birleşimi Vizesi için kabul etmektedir!


Sınav ve kurs tarihleriyle ilgili bilgiler sayfalarımızda yer almaktadır.


GLOBUS Dil Okulu, Aile Birleşimi kursu ve Aile Birleşimi sertifikası alanında uzmanlaşmıştır. Kursumuzla ilgili referansları öğrenci görüşleri bölümünde okuyabilirsiniz.

Almanca Sınav Merkezi Web Sitesi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir