kombiye sigorta bağlamak / One moment, please...

Kombiye Sigorta Bağlamak

kombiye sigorta bağlamak

Techno Mühendislik (technomuhendislik.com)

Kombi elektrik bağlantısı ile ilgili merak ettikleriniz ve sigorta kurulumu yaptırmak için 0224 233 83 89 numaramız üzerinden teknik servisimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

İletişim

Adres: Alemdar Mah. 1. Bahçeli Sok. No:45 Osmangazi / BURSA – TÜRKİYE
E-mail : [email protected]
Telefon: +90 224 233 83 89
Gsm     : +90 507 128 04 44

7/24 Whatsapp hattı için hemen tıklayınız.

ETİKETLER: Kombi Elektrik Bağlantısı, kombi elektrik bağlantısını kim yapar, kombi elektrik bağlantı şeması, kombi elektrik bağlantısı nasıl olmalı

Kombi Elektrik Bağlantısı Nasıl Yapılır?(DIY-Resimli Anlatım)

Kombi için elektrik bağlantısının nasıl yapılacağını anlatmaya çalışacağım. Bu konuyu usta üyelerimizden çok acemiler ve hobi olarak bu işle uğraşan kişiler için açtığımı özellikle belirtmek isterim. Bizdeki kombi cihazı evin kilerinde, kilerde lamba bulunmadığı için birde tavana armatür ekledim.

Öncelikle gerekli malzemeleri yazıyorum;

- Sigorta kutusu.
- 6'lık dübel ve vida.(Sigorta kutusunun yanında geliyor ancak o vidalar direk alçıpana monte edilemiyor dübel kullanmadan alçıpana tutturacaksanız vida almanız gerekli, alçıpana kolay girmesi için 3 mm'lik beton matkap ucu kullanabilirsiniz ben öyle yaptım)
- 2,5 mm^2 lik NYA tesisat kablosu.(3 renkten ikisi sarı yeşil ve açık mavi olmak zorunda)
- 2 numara klemens
- 2 veya 3 Amperlik sigorta.(2 fazlı veya 1 faz+nötr kesmeli kullanmanız daha iyidir)
- Lastik rekor(sigorta kutusu için)

Eğer elektriği uzak bir noktadan alacaksanız ek olarak bu malzemeleride almanız gerekli;

- 3x2,5mm^2 NYM(antigron) kablo (gerekli uzunlukta)
- Kroşe veya kablo kanalı, kanal kullanacaksanız dönüşler için parçaları.
- Kanalın montajı için yeterli sayıda vida ve 6'lık dübel.

Gerekli takım ve elektrikli el aletleri;

- kontrol kalemi(Multimetre veya faz kalemi daha iyi olur)
- Yan keski
- Çekiç
- Yıldız ve düz tornavida, bits takımı kullanıyorsanız bits adaptörü, tornavidası, PH2 ve S4 bits uçları.
- Elektrikli matkap veya hafif kırıcı delici.
- 6 mm beton matkap ucu 10 mm veya üstü metal matkap ucu. Kırıcı delici kullanacaksanız 6 mm'lik SDS Plus Beton ucu. (Normal beton uçları kırıcı delici ile kullanılamaz)

Elektrik Bağlantısının Yapılması;

1) Öncelikle güvenliğimiz için ilgili prize ait sigortanın enerjisini kesiyoruz. Daha sonra sağlamlığından emin olduğumuz bir kontrol kalemi yardımıyla kontrol edip prizi sökmeye başlıyoruz.
2) Prizin öncelikle dışını, plastik kısmı ayrıldıktan sonra içteki kısmı yanlarında 2 adet vidayı kullanarak söküyoruz. Ben sigorta kutusunu priz yuvasının üzerine oturttum siz isterseniz buattan alabilirsiniz.
3) Prizin bağlantılarını sökmeden enerjiyi tekrar veriyoruz, kontrol kalemi ile kontrol edip faz ucunu buluyoruz, elektriği tekrar kesiyoruz.
4) Prizin elektrik bağlantılarınıda söküyoruz.
5) Sigorta kutusunun içini hazırlıyoruz, toprak barasını ve sigortaları yutan parçayı içinden çıkan vidalar yardımıyla olması gereken yerlere takıyoruz.
6) Ben sigorta kutusuna elektriği prizi iptal ederek verdim kablo görünmemesi için sigorta panosunun arkasına en az 10 mm'lik metal matkap ucuyla delik açıp kabloları buradan geçiriyoruz.
7) Sigorta kutusunu yerine oturtup sabitleme vidalarının yerini kalemle işaretliyoruz.
8) 6 mm'lik beton matkap ucunu matkaba bağlıyoruz. İlk defa kullanacaksanız önce darbesi kapalı şekilde alçı olan yüzeyi delin daha sonra darbeyi açıp delmeye devam edebilirsiniz. Matkabınız anahtarsız mandrenli ise 2-3 tık sıkmanız yeterli var gücünüzle sıkmanıza gerek yok.
9) Dübelleri çekiçle nazikçe çakıp yerine oturtuyoruz.
10) Kabloları açtığımız delikten geçirip kutuyu yerine oturtuyoruz. Vidalarını sıkıyoruz. Öncelikle tutacak kadar ardından hepsini sıkıyoruz. Şarjlı vidalama kullanacaksanız yüksek olmayan bir tork kademesinde kullanın.
11) Öncelikle toprak barasına toprak kablosunu bağlıyoruz ardından 2 kutuplu sigorta kullandıysanız faz ve nötr ucunu sigortaya bağlıyoruz. Toprak barasından bir parça kablo yardımıyla toprak hattını uzatıp sigortanın çıkış uçlarının yanına getirip ucuna klemens takıp bırakıyoruz. Eğer tek kutuplu sigorta kullandıysanız nötr hattınında aynı şekilde uzatmanız gerekli. Toprak kablosu için sarı yeşil, nötr kablosu için mavi renk kablo kullanmamız gerekli. Bu bir standarttır. Sigorta bağlarken üstten enerji verip alttan çıkış alıyoruz.
12) Enerjiyi açıp sigortanın çıkış uçlarındaki gerilimi ölçüyoruz 220 Volt civarı okumamız gerekli. Aynı zamanda sigortanın devreyi kesip kesmediğinide kontrol etmiş oluyoruz.
13) Sigorta kutusundan enerjinin çıkacağı yerdeki plastik kapağı tırnaklarını kopararak çıkarıyoruz, çıkardığımız plastiğin yerine lastik rekor takacağız. Aksi takdirde kutunun içi zamanla kirlenir, içinde sinek böcek vs haşereler yuva yapabilir.
14) Lastik rekoruda taktıktan sonra kapağı iki adet vida ile yerine oturtup işlemi bitiriyoruz. Bağlantı işleminin geri kalanını servis yapıp garanti işlemini başlatacaktır.

Tavana taktığım lamba için;

1) Lamba için ayrıca bir sigorta bağlıyoruz. B 10 Amper sigorta kullanabilirsiniz.(Varsa daha küçüğüde olur, ben elimde hazır bulunduğu için 6 Amperlik kullandım)
2) Sigorta bağlantısını aynı şekilde yapıp nötr hattı için bir parça kablo ile nötr hattını sigortanın faz çıkış ucunun yanına uzatıp ucuna klemens takıyoruz.
3) Lamba için 2x1,5mm^2 kablo kullanabilirsiniz. Bu kabloyu sigortaya ve nötr klemensine bağlıyoruz. Faz için kahve nötr için mavi renkteki kabloyu kullanıyoruz.
4) Tavana armatür takacaksanız delerken matkabın üzerine poşet geçirerek delin. Tavan delmek duvar delmekten zordur biraz uğraştırabilir. Çok fazla kuvvet uygularsanız dengenizi kaybedip düşebilirsiniz, sakin çalışın.
5) Duya elektrik bağlantısı yaparken içteki kısma faz, ampulu tutan vidalı kısma nötr gelecek şekilde bağlantı yapıyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Elektrik ile çalışırken evde kesinlikle yalnız olmamalısınız. Yanınızda mutlaka biri olmalı, kaza ve çarpılma tehlikesi her zaman vardır.

Kolay gelsin...

 

Kombi Elektik Bağlantısı yapacağım !!!

alisy' Alıntı:

Ilk fotoyu incelememistim haklisin yalniz su fotodaki faz notr kesmeli diye belirttigin ekipman sigorta degil kakr
Sigortalarin uzerinde yazan 3kA 6kA gibi degerler manyetik korumadaki yani kisa devre dayanim degerleridir
Yani ornegin B32 A 6kA karakteristigindeki bi sigorta nominal akim olarak 32 amperi kisa devre akimi olarak 6 kA i referans alir

Genişletmek için tıkla ...


Merhaba

Sizce uyğun 2 amper B tipi siğorta kA KAÇreferans uygundur !!!

Yeni bir ürün buldum .
Tavsiyeleriniz !!!

0tomatik kurtarma Akım sınırlama cihaz koruyucusu

2Amper 230V 50 / 60Hz 460W
Devre kesiciyi yeniden kullanım.
Din raylı
Anma gücü ürün çalışmaları, LED ekran yeşil. Nominal akım ve güç,
Otomatik 1sn içinde kesecektir aşarsa ise LED gösterge kırmızı.

Ne zaman normale döndü yükü,
0tomatik 60 Saniye

Geçerli koruyucu 't kısa akım koruma fonksiyonuna sahiptir.
Amper aşan O 1 saniye içinde yük kesecektir.

LED ekran kırmızı.
Yine kaçak yükü, LED ekran yeşil
Eğer kendini yeniden olacaktır.

Anma AC gerilim 230V10% ve frekans 50Hz / 60Hz
Azami Akım: 2A

Maks. Yükleme gücü: 460W
Güç 2A / 460W aşarsa cihaz yükünü kesecektir. LED ekran kırmızı.
Arka 2A / 460W güç, cihaz kendini yeniden edin. LED ekran Yeşil.
Aşırı yük kesme: <1s
Normale döndü iktidara süre sonra tekrar bağlayın: <60s

Kendi güç tüketimi <2W
Kullanım = 100000 kez
Boyut: 47L * 80W * 69Hmm / 35mm Din ray

ylNzZy.png


Teşekkürler , Kolay Gelsin .

 

Kombi Elektrik Bağlantısı Nasıl Yapılır? Kaç Amper Sigorta Kullanılmalıdır?

Kombi Elektrik Bağlantısı Nasıl Yapılır? Kaç Amper Sigorta Kullanılmalıdır? Doğalgaz tesisatının çalışabilmesi için kullanılan kombi modelleri sadece doğalgaz tesisatı ve su tesisatı ile bağlantılı değildir.

Kombi Montajı Ücretli Mi

Elektrik bağlantıları yapılmadan kombi ve doğalgaz sistemi kesinlikle çalışmamaktadır. Kombilerin elektrik bağlantısı cihazın prize takılması ve sigorta ile gerekli olan bağlantılarının yapılması ile tamamlanmaktadır.

Kombi Elektrik Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Kombi elektrik bağlantılarının bu alanda profesyonel ve teknik olarak hizmet veren firmalar tarafından yapılması gerekmektedir. Can ve mal güvenliğiniz için önceliğiniz her zaman işin uzmanları ile birlikte çalışmak olmalıdır.

Kombi elektrik tesisatının yapılmasından önce prizlerin ve sigortanın nereye monte edileceği de oldukça önemli bir konudur. Genellikle prizlerin kombinin altına monte edilmesi uygun değildir. En sağlıklı kombi elektrik tesisatı için prizlerin kombinin yan tarafında bulunması gerekmektedir.

Kombi ve prizlerin kombiye belirli bir uzaklıkta bulunmasının en önemli nedeni ise olası bir arıza durumunda daha kolay bir şekilde cihaza müdahale edilebilmesidir. Ne çok uzakta ne de çok yakında olmayacak şekilde en uygun mesafenin alanında uzman olan teknik servis tarafından belirlenmesi daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Kombi ile prizlerin genellikle 90 derecelik bir açı ile ayarlanması en uygun ölçü olarak belirlenmiştir.

Kaç Amper Sigorta Kullanılmalıdır?

Kombi elektrik bağlantısı işleminin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için sigortanın 2 amper olması yeterli olacaktır. Eğer sigorta amperiniz 2 voltajın üzerinde olursa kombi cihazınız için sorun oluşturabilmektedir. 2 amperin üzerinde olan sigortalarda sigorta düşüp birden çıkabildiği için kombiniz ve kombi kartınız hasar görebilmektedir.

Cihazınızın kartının yanması gibi büyük arızalar ile karşılaşabilirsiniz. Ancak her kombi markası ve modeli için en uygun sigorta amperinin 2 değerinde olduğunu söylemek mümkündür. Bu değerde çalışan kombiler herhangi bir arıza ile karşılaşmamaktadır. Ancak bazı durumlarda 5 ya da 6 amperlik sigortalarda da kombiler çalışabilmektedir.

Kombinin Elektrik Bağlantısını Kim Yapar?

Kombinin ilk çalıştırılma işlemini yapacak olan kombi teknik servisi aynı zaman da kombinin elektrik ve sigorta bağlantısını da yapmaktadır. Kombinin ilk çalıştırılma işlemlerinden hemen önce yapılması gereken elektrik bağlantısı tamamlandıktan sonra kombi kullanım için hazır hale gelecektir. Ancak bu noktada elektrik bağlantısını kendiniz veya bir yetkili olmayan bir başka kişiye yaptırırsanız istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Olası bir arıza veya sorun oluşur ve elektrik bağlantısı sırasında kombiniz çalışmaz ise garanti kapsamında da olmadığı içim mağduriyet yaşayabilirsiniz. Bu ve daha fazla sorun ile karşılaşmamak için almış olduğunuz kombi markasının yetkili servisini beklemeniz önerilmektedir. 0507 128 04 44 servis numaramız ile iletişime geçerek kombi elektrik bağlantısı ile ilgili profesyonel olarak destek talep edebilirsiniz.

Kombi Sigorta Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Kombinin sigorta ile bağlantısını yapabilmek için kullanılması gereken malzemelerin eksiksiz bir şekilde bulunması gerekmektedir.

Kombinin sigorta bağlantısının yapılabilmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:

-Kombi sigorta bağlantısını yapmadan önce alanında elektriğinin ana şartelden kesilmesi gerekmektedir. Şarteli kapattıktan sonra herhangi bir elektrik akımının olup olmadığının kontrol kalemi kullanılarak kontrol edilmesi gerekmektedir.

-Prizin içinin hazırlanması için elektrik bağlantılarını sökmeden enerji verilmesi ve bu enerjiden faz olan ucun bulunması sağlanmalıdır. Daha sonra elektriği tekrar kesebilirsiniz.

-Prizin elektrik tesisatı ile olan tüm bağlantılarını sökülür.

-Almış olduğunuz 2 amperlik sigorta kutusunun montajı için iç kısmı hazırlanmalıdır.

-Elektrik tesisatı ile bağlantısını kopararak priz sigorta kutusuna verilir.

-Bağlantı kablolarının da faz ve nötr uçları ile toprak uç yerleri de birbiri ile bağlanarak gerilim ölçümü yapılmaktadır.

-Gerilimin yaklaşık olarak 220 volt civarında olması gerekmektedir. Daha sonra monte edilen sigortanın devreyi kesip kesmediği de kontrol edilerek sigorta kapağı kapatılmalıdır.

-Sigorta kapağının açılmaması için kapağın tam oturduğuna ve vida ile tutturulduğuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bursagaz Doğalgaz Tesisatı Proje 2020

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır