yapilandirma 2021 / Borç yapılandırma paketinden Bağ-Kur’lu EYT’lilere sürpriz çıktı! - Dünya Gazetesi

Yapilandirma 2021

yapilandirma 2021

Vergi borcu olanlar dikkat: Yapılandırma için son gün

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren yapılandırma kanunundan yararlanmak için son haftaya girilirken, 17 Eylül itibarıyla milyar milyon lira alacak yapılandırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, 9 Haziran tarihinde yürürlüğe giren sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri, Cumhurbaşkanı Kararı ile birer ay uzatılmıştı.

SGK'DAN AÇIKLAMA

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamaya göre, borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine 30 Eylül saat 'a kadar yapabilecek.

Duyuruda, "Başvuru süresi Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararı ile 30 Eylül tarihine uzatılan sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun uyarınca, kapsama giren borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almak üzere, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz tarihinde saat 'a kadar açık olup vatandaşlarımıza hizmet verecektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kuruma olan borçlarını yapılandırmak isteyen işverenlerin e-Sigorta kanalıyla, posta yoluyla veya şahsen ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine, 4/b (Bağ-Kur) sigortalıların e-Devlet üzerinden, posta yoluyla veya şahsen herhangi bir sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine, primlerini kendileri ödeyenlerin ise e-Devlet üzerinden, posta yoluyla veya şahsen dosyalarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine başvuruda bulunarak, borçlarını yapılandırabileceği kaydedildi.

4 MİLYON BİN MÜKELLEF BAŞVURDU

Düzenlemeye mükellefler yoğun ilgi gösterirken, yapılandırma kanunundan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon bin mükellef başvurdu.

Bu kapsamda 17 Eylül itibarıyla milyar milyon lira alacak yapılandırılırken, bu kapsamdaki alacaklara karşılık 7 milyar milyon lira tahsilat yapıldı.

Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi "monash.pw" veya e-devlet "monash.pw" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabiliyor.

Yetkililer, vatandaşların son günleri beklemeden başvurularını yapmalarında yarar olduğunu, yeni tip corona virüs (Covid) salgını nedeniyle mükelleflerin başvurularını vergi dairelerine gitmeden, elektronik ortamda yapmalarının kendileri ve çalışanlar açısından daha sağlıklı olacağını belirtiyorlar.

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR

Kanun kapsamında, vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna olan kesinleşmiş borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkanı sağlanıyor.

Ayrıca ihtilafların sonlandırılması amacıyla dava safhasında olan alacaklar da yapılandırılarak ödenebiliyor.

Hakkında vergi incelemesi bulunan mükellefler de incelemelerin bitmesinin ardından düzenlemeden yararlanabiliyor. Beyan dışı bırakılmış vergiler pişmanlıkla beyan edilerek taksitlendirilebilirken, dönemi için matrah ve vergi artırımı imkanı da bulunan yasa kapsamında bu artırımı yapan mükellefler hakkında vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmıyor.

Kanunla getirilen bir diğer imkanla işletme kayıtları da düzeltilebiliyor. Bu kapsamda, işletmede mevcut olup kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlara, kayıtlarda yer alıp işletmede mevcut olmayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlara, kayıtlarda yer alıp işletmede mevcut olmayan kasa mevcudu ile ortaklardan alacaklara ilişkin kayıtlarda düzeltme için başvurulabiliyor.

PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM

Peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım olarak belirlendi. İkinci taksitin de 30 Kasım tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların ilk taksit veya peşin ödenebileceği süre de 1 ay uzatıldı. Buna göre vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım gününe kadar yapmaları gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım'a kadar yapılacak.

Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım'a kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Ödemeler, kredi veya banka kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi dairelerine ve SGK'ye olan borçlara ilave olarak, Ticaret Bakanlığına bağlı gümrük müdürlüklerine, il özel idarelerine, belediyelere, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ne, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna, Türkiye Barolar Birliğine, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne, Türk Tabipleri Birliği'ne, Türk Diş Hekimleri Birliği'ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Türk Veteriner Hekimleri Birliği'ne olan ve sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların da başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri 1 ay uzatılmıştı.

Yetkililer, sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin 1 ay uzatıldığını ancak diğer taksitlerin ödeme sürelerinin uzatılmasına yönelik Kanun'da bir yetkinin bulunmaması nedeniyle diğer taksitlerin ödeme sürelerinde değişiklik olmadığını belirterek, Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşların bu hususa dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler.

YANGIN VE SEL FELAKETİ NEDENİYLE GETİRİLEN MÜCBİR SEBEP HALİNDE BAŞVURU VE ÖDEMELER

Yangın ve sel felaketi nedeniyle mücbir sebep hali ilan edilen yerdeki borçluların da sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvurularını mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekiyor. Ancak mücbir sebep halinde olan bu borçlular, taksit ödemelerini, sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile mücbir sebep hali bitiminden itibaren ödenmek üzere yeniden belirlenen sürelerde yapabilecekler.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-playapp-storeHuawei App Gallery
Son Güncellenme:

YAPILANDIRMA BAŞVURU SÜRESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BİTİYOR?

Haberin Devamı

Yapılandırma için 31 Ağustos tarihine kadar başvuru yapılması gerekecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Ticaret Bakanlığı’na, il özel idarelerine, belediyelere olan borçlar için ilk taksitin 30 Eylül tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı borçlar için ise ilk taksidin 31 Ekim tarihine kadar ödenmesi gerekecek. Kesinleşmemiş ya da yargı aşamasında olan resen veya idarece yapılmış vergi tarhiyatları ile gümrük vergileri, çeşitli oranlarda yapılandırılacak.

Yapılandırılacak tutarların, kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde vade tarihinde değişiklik yapılmayacak. Matrah ve vergi artırımı üzerine hesaplanan vergiler, ikişer aylık dönemler halinde azami 6 eşit taksitte ödenecek. Yapılandırılacak borcun taksitle ödenmek istenmesi halinde borçlular, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih edecek. Tercih edilen taksit süresinden daha uzun bir sürede ödeme yapılamayacak. İşletmelerin bilançolarında bulunan gayrimenkuller ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetler için yeniden değerlendirme imkanı sağlanarak, bu kıymetler bilançolarda güncel değerleriyle yer alacak.

Haberin Devamı

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yasa yürürlüğe girdikten sonra Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘monash.pw’ adresi üzerinden giriş yapılacak. Online yapılan başvuru sonucunda çıkan bu ekranda e-Devlet ile giriş seçeneği bulunuyor. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek. Vergi dairesine ‘monash.pw’den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ BORÇLARA YAPILANDIRMA GELDİ?

Kanunla yapılandırma kapsamına alınacak 30 Nisan dahil bu tarihten önceki dönemlere ait borçlar şöyle:

- Vergi Usul Kanunu kapsamına giren ve beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları,

Haberin Devamı

- yılı için tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksidi hariç tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları,

- Yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları, idari para cezaları,

- Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında tahsil dairesine takip için intikal etmiş olan asli ve fer'i amme alacakları; işletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan ya da kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar ile kasa mevcudu ve ortaklardan alacakların beyanı,

- Gümrük Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında gümrük yükümlülüğü doğan ve Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen gümrük vergileri, idari para cezaları, faizler, gecikme faizleri, gecikme zammı alacakları, SGK'ye bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen ve belirtilen sürelerin sonuna kadar tahakkuk ettiği halde ödenmemiş alacaklar,

Haberin Devamı

- Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamındaki sigortalılık statülerinden kaynaklanan, yılı nisan ayı ve önceki aylara ilişkin sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları,

- yılı nisan ayı ve önceki aylara ilişkin isteğe bağlı sigorta primleri ve topluluk sigortası primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları,

- Özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin yapılan ön değerlendirme, araştırma veya tespit sonucunda bulunan eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları,

- İşlenen fiillere ilişkin olup ilgili kanunları uyarınca uygulanan idari para cezaları ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları,

Haberin Devamı

- İlgili kanunları gereğince takip edilen yılı nisan ayı ve önceki aylara ilişkin damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zammı alacakları,

- İl özel idarelerinin sayılı Kanun kapsamında takip edilen ve vadesi 30 Nisan dahil bu tarihten önce olduğu halde düzenlemenin yayımı tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan asli ve fer'i amme alacakları.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK borçları bu süreçte yapılandırma kapsamında olacak. Yapılandırmadan faydalananlar ödemelerini 6, 9, 12, 18 aylık taksitler şeklinde ödeyebilecekler. Yapılandırma için için 31 Ağustos'a kadar başvuru yapılması gerekecek. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılacak.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

Öncelikle Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapmalısınız.

Bu ekranda E-Devlet ile giriş seçeneği bulunmaktadır. Buna tıklayın ve E-Devlet bilgilerinizle giriş yapın. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatlarla ilerleyerek birkaç adımda taksitlendirme işlemine başvuruda bulunabilirsiniz.

Ya da vergi dairelerine giderek yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Yapılandırmadan faydalanacaklar, ödemelerini 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitler halinde ödeyebilecekler.

Kanuna göre, düzenlemenin uygulanmasında kullanılacak Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği 31 Aralık tarihine kadar toptan eşya fiyatları endeksi (TEFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak tarihinden itibaren üretici fiyatları endeksi (ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak tarihinden itibaren yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Kasım tarihinden itibaren aylık yüzde 0,35 oranını ifade edecek.

milyon mükellef primleri yapılandırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK prim yapılandırmasında bugüne kadar 2 milyon bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirterek, milyar 7 milyon lira borç için yapılandırma işlemi yapıldığını ifade etti. Bilgin, 1 Haziran itibarıyla 14 milyar milyon lira tahsilat gerçekleştirildiğini söyledi.

Bilgin, yapılandırma kapsamında SGK’ya prim borçları için son başvuru tarihinin 31 Ağustos , peşin ve ilk taksit son ödeme tarihinin ise 1 Kasım olduğunu belirterek, vatandaşların en kısa sürede başvuruda bulunması gerektiğini ifade etti.

Borç yapılandırma paketinden Bağ-Kur’lu EYT’lilere sürpriz çıktı!

Emeklilikte Ya&#;a Tak&#;lanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifinin bu hafta TBMM Ba&#;kanl&#;&#;&#;’na sunulmas&#; bekleniyor. EYT yasa teklifi ile e&#; zamanl&#; olarak vergi ve prim borçlar&#;n&#;n yap&#;land&#;r&#;lmas&#;na ili&#;kin kanun teklifi de TBMM’ye sunulacak.

EYT yasas&#; yürürlü&#;e girdikten sonra 8 Eylül öncesi sigortal&#; çal&#;&#;maya ba&#;layanlardan ya&#; d&#;&#;&#;ndaki ko&#;ullar&#; yerine getirenler emeklilik ba&#;vurusunda bulunabilecekler. Ancak, emekli ayl&#;&#;&#; ba&#;lanabilmesi için bu ki&#;ilerin kendi sigortal&#;l&#;&#;&#; nedeniyle prim ve prime ili&#;kin borcunun bulunmamas&#; gerekiyor.

Beklenen yap&#;land&#;rma kanununun, hem cari prim borcu bulunan hem de geçmi&#;te ödeyemedikleri prim borcu nedeniyle durdurulan sigortal&#;l&#;k sürelerini canland&#;rmak isteyen Ba&#;-Kur’lu EYT’lilerin imdad&#;na yeti&#;mesi bekleniyor.

Emeklilikte dikkate al&#;nm&#;yor

Prim borcunu ödeyemeyen BA&#;-KUR’lular&#;n prim borçlar&#; , , , ve y&#;llar&#;nda ç&#;kan kanunlar ile silindi. Buna kar&#;&#;l&#;k sigortal&#;l&#;k süreleri durduruldu. En son y&#;l&#;ndaki yap&#;land&#;rma kanunu ile BA&#; – KUR’lular&#;n 30 Nisan tarihinden önceki prim borçlar&#;n&#; ödemeleri için dört ayl&#;k süre tan&#;nd&#;. Bu sürede ödemeyenlerin borçlar&#; silinirken, sigortal&#;l&#;k süreleri de durduruldu. Durdurulan sigortal&#;l&#;k süreleri emeklilikte dikkate al&#;nm&#;yor.

Habertürk'ün haberine göre; Say&#;l&#; Sosyal Sigortalar ve Genel Sa&#;l&#;k Sigortas&#; Kanunu’na göre, durdurulan sigortal&#;l&#;k süreleri hangi döneme ait olursa olsun, cari asgari ücret üzerinden prim ödenerek canland&#;r&#;l&#;yor (ihya ediliyor). Bir günlük süreyi ihya etmek için en az 1 günlük asgari ücretin yüzde ’i oran&#;nda prim ödeniyor. y&#;l&#;nda normalde bir günlük ihya için TL prim ödemek gerekiyor. Örne&#;in, geçmi&#;te herhangi bir dönemde 36 ay ( gün) prim günü silinmi&#; olan BA&#; – KUR’lu, normalde ihya ba&#;vurusu yapt&#;&#;&#;nda ( gün X TL) bin lira ödemek zorunda.

&#;hya maliyeti azalacak

Yeni yap&#;land&#;rma kanunu teklifinin ayr&#;nt&#;lar&#; henüz belli olmad&#; ancak önceki kanunlarda prim borçlar&#;n&#;n gecikme faizi ve gecikme cezalar&#; silindi. Bunun yerine yurt içi üretici fiyat endeksi (Y&#;-ÜFE) dikkate al&#;narak enflasyon fark&#; uyguland&#;. Ödemeyi pe&#;in yapanlardan anaparan&#;n tamam&#;, enflasyon fark&#;n&#;n ise sadece yüzde 10’u al&#;nd&#;. Enflasyon fark&#;n&#;n kalan yüzde 90’&#; silindi.

Böylece ihya maliyeti, cari asgari ücret üzerinden prim ödemeye göre büyük ölçüde azald&#;. Yeni yap&#;land&#;rma kanunu ile de ayn&#; uygulamaya gidilecek. Pe&#;in ödeyenlerden, enflasyon fark&#;n&#;n sadece yüzde 10’u al&#;nacak. Bu &#;ekilde ihya maliyeti oldukça azalacak. Borç ne kadar eski tarihli ise sa&#;lanan avantaj o kadar artacak.

Kredi kolayl&#;&#;&#; sa&#;lanacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, yap&#;land&#;rma kanunlar&#; kapsam&#;nda prim borçlar&#;n&#; ödedi&#;i takdirde emekli ayl&#;&#;&#; ba&#;latmaya hak kazananlar için bankalar ile kredi anla&#;mas&#; yap&#;yor. Bankalar, verdikleri krediyi emekli ayl&#;&#;&#;ndan yap&#;lan kesinti ile tahsil ediyor.

&#;hya i&#;lemi ile eksik prim günlerini tamamlay&#;p emeklili&#;e hak kazanan BA&#; – KUR’lular, SGK’n&#;n anla&#;ma yapaca&#;&#; bankalardan kredi kullanarak ödeme yapabilecekler.

Ölen Ba&#;-Kur'lular&#;n yak&#;nlar&#; ne yapacak?

&#;hya hakk&#;ndan, ölen Ba&#;-Kur’lular&#;n hak sahibi e&#; ve çocuklar&#; da yararlanabiliyor. Prim borcu nedeniyle durdurulan sigortal&#;l&#;k süresini canland&#;rmak için yap&#;land&#;rma kanunu kapsam&#;nda ayn&#; &#;ekilde ihya ba&#;vurusu yapabilecekler.

Tamam&#;n&#; 'ihya etmek' gerekiyor

Askerlik veya do&#;um borçlanmas&#;nda sadece eksik günleri tamamlayacak &#;ekilde borçlanma yapmak mümkün bulunuyor. Örne&#;in, 18 ay askerlik yapan ki&#;inin eksik günü sadece 30 gün ise askerlik süresinin 30 gününü borçlanmas&#; yeterli.

Buna kar&#;&#;l&#;k, prim borcu nedeniyle sigortal&#;l&#;k süresi durdurulan BA&#; – KUR’lular, eksik günleri daha az olsa bile durdurulan sigortal&#;l&#;k süresini ihya etmek istediklerinde, sürenin tamam&#;n&#;n primini ödemek zorundalar.

 Prim borcu olanlara ayl&#;k ba&#;lanmayacak

EYT yasas&#; ç&#;kt&#;ktan sonra emeklilik dilekçesi veren BA&#; – KUR’lu EYT’lilerden prim ödeme yükümlüsü kendisi olup dilekçe verdi&#;i tarih itibar&#;yla prim borcu bulunanlara, borcu ödeyinceye kadar emekli ayl&#;&#;&#; ba&#;lanmayacak. Bu ki&#;ilerin emeklilik dilekçesi, borcu ödedikleri tarihte geçerli say&#;lacak ve emekli ayl&#;&#;&#;, borcun ödendi&#;i tarihi takip eden ay ba&#;&#;ndan itibaren ba&#;lat&#;lacak.

Son yap&#;land&#;rma kanunu ile 30 Nisan öncesine ait prim borcunu dört ay içinde ödemeyen BA&#;-KUR’lular&#;n sigortal&#;l&#;k süresi donduruldu. EYT’li BA&#;-KUR’lular&#;n toplam prim günleri ’den fazla olsa bile emekli ayl&#;&#;&#; ba&#;latabilmeleri için 30 Nisan tarihinden sonra prim borcunun bulunmamas&#; gerekiyor.

Emeklilik dilekçesi verdi&#;i tarihte prim borcu olmamakla birlikte, emekli ayl&#;&#;&#; ba&#;lama i&#;lemleri s&#;ras&#;nda geçmi&#; döneme ait brüt asgari ücretin iki kat&#;na ( TL) kadar prim borcu oldu&#;u tespit edilenlerin dilekçeleri geçerli kabul edilerek, ayl&#;klar&#; izleyen ay ba&#;&#;ndan geçerli olmak üzere ba&#;lanacak. Hesaplanan prim borçlar&#; ise emekli ayl&#;&#;&#;ndan her ay 3’te 1 oran&#;nda kesilerek tahsil edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir

Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? GİB bor&#; yapılandırma başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eyl&#;l 28,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Vergi borcu yapılandırma ekranı üzerinden alınan başvurular için son tarih yaklaştı. Cumhurbaşkanı Kararı ile birer ay uzatılan borç yapılandırmaları Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi üzerinden ya da vergi daireleri ile gerçekleşecek. 4 milyon bin mükellefin başvurduğu vergi borcu yapılandırma işleminde, vatandaşlar ilk taksitlerini peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım gününe kadar yapmaları gerekecek. Peki, vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte, GİB borç yapılandırma başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

1/6Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır GİB borç yapılandırma başvuru ekranı
2/6VERGİ BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR
3/6PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM
4/6Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır GİB borç yapılandırma başvuru ekranı
5/6YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR
6/6Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır GİB borç yapılandırma başvuru ekranı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır