kyk kredisi geri ödeme hesaplama / KYK Öğrenim Kredisi Hesaplama - monash.pw

Kyk Kredisi Geri Ödeme Hesaplama

kyk kredisi geri ödeme hesaplama

KYK Kredi Borçları Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kredi ve dönemi ödemeleri hakkında daha fazla bilgi öğrenmek istiyorsan bu yazımızı kaçırma! KYK kredi borç ödemesi nedir? Kredi borçları ne zaman ödenmeye başlıyor? KYK kredi borcu hangi koşullar altında silinmektedir? Borcumu ödemezsem ne olur? sorularının cevabı ve daha fazlası aşağıda seni bekliyor. ’de öğrenim kredisi borcunun ödemesi geldiyse yazımıza mutlaka göz at.

Devlet, öğrencilere Kredi Yurtlar Kurumu aracılığıyla burs ve kredidağıtmaktadır. KYK, Türkiye’de öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için başvurdukları önemli bir kurumdur. Burs, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen karşılıksız paradır

Kredi ise yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Burs sadece belli sayıda öğrenciye verilirken, öğrenim kredisi başvuru şartlarına uyan tüm öğrencilere verilmektedir. Hangi öğrencilerin burstan hangi öğrencilerin krediden yararlanabileceği hakkında daha fazla detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN BURAYA TIKLA.


KYK Kredi Borçları Nasıl Hesaplanır?

Öğrenim süresi boyunca alınan toplam kredi miktarına Türkiye İstatistik Kurumu&#;nun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ndeki (Yİ-ÜFE)  artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilmektedir.  Yani kısaca alınan toplam kredi + Yİ-ÜFE ilavesi şeklindedir.

Öğrencilerin ödeyecekleri kredi borcu, öğrencilerin öğretimi süresince kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçmemektedir. Süresi içinde ödenmeyen borçlara her yıl Bakanlar Kurulunca tespit edilen oranlarda gecikme zammı ilave edilir. Borcun alınmış olan kredi miktarını geçmesi mümkün olmaktadır. Bundan dolayı böyle bir sınırlama getirilmiştir.


KYK Kredi Borcu Geri Ödemesi Ne Zaman Başlar?

Öğrenim kredisi borcu, normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi alınan kadar sürede ve aylık taksitler halinde ödemeye başlanır. Öğrenim süresi eğitim seviyesine, hazırlık durumuna ve bölüme göre değişmektedir.


KYK Kredi Borcu Sorgulama İşlemini Nereden Yapabilirim?

Geri ödeme ve tahsilat özetini buradaki sorgulama sayfasından yapabilirsin.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU SORGULAMA İŞLEMLERİ İÇİN BURAYA TIKLA.


KYK Kredi Borcu Nasıl Ödeyebilirsin?

Kredi ve Yurtlar Kurumu ödemeleri tüm kredi kartları ve banka kartları ile Ziraat Bankası’ndan yapabilirsin.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU ÖDEMELERİNİ BURADANYAPABİLİRSİN.


KYK Borcu Silinme İmkanı Var Mıdır?

Tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “Hayatını çalışarak kazanamaz.” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alınmalıdır. Kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin borçları silinmektedir. Borcun silinebilmesinin bir diğer olanağı ise kredinin bursa dönüşmesidir. Kredi alırken durumunda değişiklik olup ‘öncelikli burs verilecek öğrenciler’ kapsamına giren öğrenciler bu durumlarını belgelendirebilirler ise meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren kredi bursa dönüştürülmektedir.


KYK Borcu Ödenmezse Ne Olur?

İşsizler, askere gidecek olanlar, lisans eğitimine ara vermeden  yüksek lisansa başlayacak öğrenciler monash.pw adresinden e-devlet şifresi ile borç erteleme talebinde bulunabilmektedir. Eğer bu durumlardan hiçbiri geçerli değilse ve ödeme gerçekleştirilemiyorsa bu durumda günlük gecikme zammı uygulanır.

Gecikme zammıyla beraber borç şu şekilde hesaplanır. Alınan toplam kredi + Yİ-ÜFE ilavesi + borç ödenmezse aylık % gecikme zammı.

  • Hiç ödeme yapmayan ya da iki veya daha fazla taksitini düzenli ödemeyenler;

Hiç ödeme yapmayan ya da iki veya daha fazla taksitini düzenli ödemeyen öğrencilerin öğrenim kredisi borçları, 1 Ağustos tarihi itibariyle vergi dairesine aktarılmaktadır. Bu tarihe kadar Ziraat Bankası üzerinden yapılan bütün ödemeler sistemeişlemdedir. Öğrencilerin borçlarından düşürülerek kalan borçları vergi dairesine aktarılmaya başlanmıştır. Vergi dairesine devredilen borçlara ait sorgulama, ödeme gibi işlemleri devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından İnternet Vergi Dairesi’nden yapabilirsin.

Vergi dairesine yönlendirilme yapıldıysa KYK Ziraat Bankası ödeme sayfasına girdiğinde “Borcunuz vergi dairesine yönlendirilmiştir.” yazısıyla karşılaşacaksın.

BORCUNUZUN HANGİ VERGİ DAİRESİNE DEVREDİLDİĞİNİ SORGULAMAK İÇİN BURAYA TIKLA.

Not!: Düzenli ödeme yapıp hiç gecikme faizi işlenmemiş öğrenciler ve ödeme planında en fazla bir taksit aksatması bulunan öğrenciler ödemelerini aynı şekilde Ziraat Bankası üzerinden yapmaya devam edeceklerdir. Bu öğrenciler için herhangi bir değişiklik yoktur. “Borcunuz vergi dairesine yönlendirilmiştir.” yazısıyla karşılaşmadığın sürece Ziraat Bankası’ndan ödeme yapmaya devam edebilirsin.

KYK Kredi Borcu gecikme durumu ve borç ödeme yerleri

KYK Kredi Borcum Vergi İdaresine Yönlendirildiğinde Ödemeyi Nasıl Yaparım?

Vergi dairesine aktarılan borçlar Ziraat Bankasından ödenmemektedir. İnternet Vergi Dairesi&#;ne gerekli bilgileri girdikten sonra ödemek istediğiniz dönemi seçip tüm kredi kartları ve banka kartları ile ödemeni gerçekleştirebilirsin.

Daha fazla burs haberleri için Microfon&#;u takipte kalın!Kurumlara dair özel ve dönemi için güncel yazılarımızı ve sitemizi gözden geçirmeni öneririz. Burs Ara kısmında güncel olan tüm burslara ulaşabilirsin.

KYK Kredisi Anapara Hesaplama KYK Kredisi Anapara Ne Kadar, Nasıl Hesaplanır? KYK Faizleri ve Enflasyon Farkı Silindi mi?

KYK kredi borcu olan üniversite mezunları geri ödemelerini faizin aşırı yükselmesiyle birlikte ödeyemez hale geldi. KYK kredilerinin enflasyon farkı ile yükselmesi kredi geri ödemelerini imkansız hale getirdi. Ödenemeyen faizlerle ilgili yeni açıklamaların akabinde "KYK kredisi anapara ne kadar? KYK borcu nasıl hesaplanır? KYK borcu nasıl hesaplanır? KYK faizleri ve enflasyon farkı silindi mi?" soruları gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK kredisi borcu olanları sevindiren açıklama geldi. Erdoğan öğrenim kredilerinde faiz ve enflasyon farkının kalkacağını ve sadece anapara ödemesini yapacağını açıkladı. İşte KYK KREDİSİ ANA PARA HESAPLAMA

YKY KREDİSİ ANAPARA NE KADAR?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) göre hesaplanan KYK borçlarındaki fahiş artışlar, sosyal medyada gündem oldu. Türkiye gündemine oturan KYK borçları için milyonlarca genç, faizlerin silinmesini bekliyor.

KYK Kredisi Anapara Hesaplama KYK Kredisi Anapara Ne Kadar, Nasıl Hesaplanır? KYK Faizleri ve Enflasyon Farkı Silindi mi?

KYK kredisi anapara borcu faizsiz ve enflasyon farkı eklentisi olmadan ödenecek.

KYK BURS GERİ ÖDEMESİ NE KADAR?

Taksitle ödeme durumunda yapılandırılmış borçlara;

  • 6 taksitte 12 ayda yapılacak ödemelere 1,09 oranında,
  • 9 taksitte 18 aylık ödemelerde 1, oranında,
  • 12 taksitte 24 aylık ödemelerde 1,18 oranında,
  • 18 taksitte 36 aylık ödemede de 1,27 oranında katsayılar uygulanarak tahsilat gerçekleştirilecek.

 

KYK KREDİ BORCU FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredisi faizlerine ilişkin, "Kredi geri ödemelerinin alınan rakam üzerinden ödenmesine karar verdik. Anapara geri alınacak" ifadelerini kullandı.

KYK Kredisi Anapara Hesaplama KYK Kredisi Anapara Ne Kadar, Nasıl Hesaplanır? KYK Faizleri ve Enflasyon Farkı Silindi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmesi öğrenim kredisi güncellemelerinde beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına yol açtı. Haftalar öncesinden ilgili arkadaşlarıma talimatlarımızı verdik. Biraz önceki Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara." ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamaya göre KYK borcu olan kişiler kredi geri ödemelerini enflasyon farkı ve faiz olmadan yalnızca alınan kredi üzerinden yapacak. Yani öğrenci kredi geri ödemeleri sadece anapara üzerinden gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız müjdeyi açıkladı! ÜFE artışını kaldırıyoruz. Gençlerimiz öğrenim kredilerinde yalnızca anaparayı ödeyecek." dedi.

KYK KREDİ BORCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Borç ve taksitlerinizi Kurumun monash.pw internet adresindeki "Öğrenim / Katkı Kredisi Geri Borç Sorgulama "nden sorgulamak veya nolu çağrı merkezinden Kredi Dairesi Başkanlığı Bilgilendirme Servisini aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.

KYK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

KYK KREDİ GERİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri "Burs/Kredi Taahhütnamesi"nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedir.

KYK KREDİ BORCUNA NE ZAMAN FAİZ İŞLER?

Üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri yıl içerisinde devletten alınan belli miktarda ödemeye KYK kredisi adı veriliyor. Öğrenim süresi boyunca aldıkları kredi okul bittikten sonra geri ödemesi başlıyor. Öğrencilerin, aldıkları krediyi mezun olduktan sonra iki yıl içinde ödemesi gerekiyor. Ödenmezse, aldıkları kredi miktarı önce ÜFE oranında artırılıyor. İki yıldan sonra ödenmeyen borçlara ayrıca aylık yüzde oranında gecikme zammı uygulanıyor.

KYK KREDİ FAİZİ VAR MI?

KYK tarafından sağlanan kredilere faiz uygulanmaktadır. Faiz oranı ise Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne göre belirlenmektedir. Kredi alan öğrenciden alınacak toplam faiz kredi miktarının üç katını geçmez.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇ ERTELEME NASIL YAPILIR?

Borç erteleme talebinde bulunmak isteyen öğrenciler, monash.pw adresi üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca başvuru sonuçları da e-devlet kapısı üzerinden öğrenilebilecektir.

 

KYK bor&#; sorgulama ve hesaplama ekranı ! KYK aldığım kredi miktarı ne kadar? KYK borcu nasıl hesaplanır?

Haberin Devamı

KYK borcu hesaplama ve sorgulama işlemi araştırılmaya başlandı. KYK kredi borcu faizleri ile ilgili son dakika açıklamasının yapılmasının ardından vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdılar. KYK borç sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

KYK ALDIĞIM KREDİ MİKTARI NE KADAR?

Borç/taksit bilgileri, e-Devlet sayfasından Bakanlık linkine ulaşılarak öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama ekranından veya 0 numaralı çağrı merkezinden öğrenilebilmektedir.

KYK KREDİ VE BURS SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK kredi borcu bulunan ve ödeme yapmak isteyenler e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) interaktif vergi dairesi üzerinden bağlanarak vergi borçları sekmesi altından öğrenim kredisi borçlarının olduğu bölüme girerek ödemek istediği taksit veya taksitleri seçerek kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Geri ödeme başlangıç tarihi, borç miktarı ve aylık taksitler ‘kyk. monash.pw’ internet adresindeki ‘E-hizmetler’den ‘Öğrenim/ Katkı Kredisi Borç Sorgulama’ başlığına tıklanarak ‘TC kimlik numarasıyla’ öğrenilebiliyor. E-Devlet üzerinden de borç bilgilerine ulaşılabiliyor.

NASIL ÖDENİYOR?

Borç ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla tahsil ediliyor. Taksitler Ziraat Bankası şubelerinden nakit veya Ziraat Bankası internet tahsil ekranından kredi kartıyla yapılabiliyor. Yani borçlar tüm kredi kartları ve banka kartları ile ‘monash.pw tr/’ adresinden de ödenebiliyor.

Öğrenci Kredisi Hesaplama ve Faiz Oranları

Eğitim kredisi olarak da bilinen öğrenci kredisi; kurs, dershane ve okul gibi eğitime yönelik masrafların karşılanması için verilen bir ihtiyaç kredisi türüdür.

İhtiyaç KredisiKonut KredisiTaşıt Kredisi

Sistem güncellemesi nedeniyle sonuç gösteremiyoruz.

En kısa sürede talep ettiğiniz tutar için SMS ile karşılaştırma tablosu iletilecektir.

Bankaların kampanyalarına ise hemen başvurabilirsiniz!

Kampanyaları İnceleyin
aktifbank
alternatifbank
şekerbank
teb

ve daha fazlası

Öğrenci kredisi, KYK tarafından verilen öğrenim kredisi ile karıştırılmamalıdır. Öğrenci kredisi, doğrudan eğitim gören kişiye verilebileceği gibi eğitim görmekte olan öğrencinin masraflarını karşılayan kişiye veya velisine verilebilir. 

Öğrenci Kredisi Faiz Oranları Nelerdir?

TL tutarının altında kalan öğrenci kredileri 36 aya kadar vadelendirilebilir. TL tutarının üzerindeki öğrenci kredilerinde vade sayısı maksimum 24 aydır. Öğrenci kredisi faiz oranları üzerinde belirleyici olan faktörler şunlardır.

  • Merkez Bankasının faiz politikası  
  • Banka mevduat maliyetleri  
  • Enflasyon  
  • Kredi arz talep dengesi 

Öğrenci kredisi faiz oranları şu şekildedir.

İhtiyaç Kredisi Günlük Bankalara Göre Faiz Tablosu şablonu.

BankalarKredi Tutarı (min-max)Kredi Vade (min-max)Faiz / Kar Payı (min-max)

Öğrenci Kredisi Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Öğrenci kredisi toplam maliyeti üzerinde etkisi bulunan birçok unsur vardır. Bu unsurların aşağı ya da yukarı yönlü hareket etmesi, kredi toplam maliyetinin doğrudan etkilenmesine sebep olur. Öğrenci kredisi aşağıdaki üç çeşit yöntemle hesaplanabilir.

  • Vadeye Göre Öğrenci Kredisi Hesaplama 
  • Aylık Taksite Göre Öğrenci Kredisi Hesaplama 
  • Faiz Oranlarına Göre Öğrenci Kredisi Hesaplama 

1. Vadeye Göre Öğrenci Kredisi Hesaplama

Kullanılacak kredinin tutarı değişmeden vadeye göre öğrenci kredisi hesaplaması yapılırken vade arttıkça ödenecek faiz ve vergiler de artar. Vade uzadıkça faiz ve vergi masrafları artar, vade kısaldıkça faiz ve vergi masrafları düşer.           

2. Aylık Taksite Göre Öğrenci Kredisi Hesaplama

Tüketiciler, ihtiyaç duydukları öğrenci kredisini kendi belirleyecekleri aylık taksit tutarına göre kullanabilir. Bu durumda belirlenen tutara göre ödeme tablosu hazırlanarak toplam faiz ve vergiler aylık ödenecek tutara göre belirlenir. Aylık taksite göre öğrenci kredisi hesaplanırken talep edilen ödeme tutarından sonra toplam vade hesaplanır.                 

3. Faiz Oranlarına Göre Öğrenci Kredisi Hesaplama

Faiz oranı, öğrenci kredisi toplam maliyetinin en önemli hesaplama unsurudur. Anapara üzerinden uygulanacak faiz tutarının yanı sıra BSMV ve KKDF de toplam faiz tutarı üzerinden hesaplandığından, öğrenci kredisi hesaplama yaparken mümkün olan en düşük faiz oranının seçilmesi tüketicinin avantajına olur. 

Popüler Öğrenci Kredisi Hesaplama Miktarları Nelerdir?

Öğrenci kredisi, eğitimin en sağlıklı şekilde devam ettirilebilmesi amacıyla talep edilen bir ihtiyaç kredisi türüdür. Popüler öğrenci kredisi hesaplama miktarları şunlardır.

  • TL
  • TL
  • TL

20, TL Öğrenci Kredisi Hesaplama Örneği

%1,79 örnek faiz oranlı ve 6 aylık vadede TL Öğrenci kredisi hesaplaması aşağıdaki gibi yapılır.

Dönem SayısıTaksit TutarıAnaparaFaizKKDFBSMVKalan Anapara
1,28,00 TL56,70 TL18,90 TL,72
2,70,48 TL47,77 TL15,92 TL,02
3,75,61 TL38,64 TL12,88 TL,27
4,45,36 TL29,30 TL9,77 TL,82
5,85,69 TL19,75 TL6,58 TL,98
6,9866,58 TL9,99 TL3,33 TL0,00

Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenci Kredisi Nedir?

Öğrenim kredisi, herhangi bir eğitim görürken eğitim masraflarının karşılanabilmesi için banka tarafından verilen özel bir ihtiyaç kredisi türüdür. Öğrenci kredisi her türlü eğitim faaliyetini kapsar ve KYK tarafından verilen öğrenim kredisinden farklıdır. Bankalardan alınan kredi türünde öğrenci direkt bankaya borçlanır. Öğrenci kredisi, temel olarak bir ihtiyaç kredisidir ve ihtiyaç kredisinin alt türü olarak verilir. Öğrencilik ihtiyaçlarının karşılanması için alınan popüler ihtiyaç kredileri arasında yer alır. Öğrenci kredilerinin faiz oranları, bankadan bankaya değişmekle birlikte Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından getirilen şartlara bağlı kalarak bankalar tarafından belirlenir. Öğrenci kredisi, maksimum 36 aya kadar vadelendirilir.

Öğrenci Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Öğrenci kredisi; kredi tutarı, faiz oranı, vergi oranı ve vade sayısı belirlenerek hesaplanır. Öncelikle alınan kredinin aylık taksit tutarı bulunur, sonrasında her ay için kalan anapara üzerinden aylık faiz bulunur. Aylık taksit anapara, faiz, Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) ve Kaynak Kullanımını Destekleme Fonunu (KKDF) içerir. Öğrenci kredisi hesaplama yapmak için aşağıdaki 3 ana unsur gerekir.

  • Anapara: Kredi miktarı 
  • Faiz: Faiz oranı 
  • Vade: Geri ödeme ay sayısı 

tarihili güncel faiz oranları ve farklı vadeler için öğrenci kredisi hesaplamak için monash.pw kredi hesaplama modülü kullanılmalıdır.

Öğrenci Kredisi Hesaplama Örnekleri Nelerdir?

Öğrenci kredisi hesaplanırken standart kredi hesaplamasına BSMV ve KKDF vergileri ilave edilir.  Öğrenci kredisi hesaplaması; kredi tutarı, faiz oranı ve vade sayısı kullanılarak yapılır. Aylık ödeme planlı öğrenci kredisi hesaplaması aşağıdaki gibi adımlar izlenerek hesaplanır.

  • Aylık ödeme tutarı hesaplanır.
  • Anapara üzerinden aylık faize eşdeğer tutar hesaplanır.
  • Hesaplanan faiz tutarı üzerine %5’lik BSMV ve %15’lik KKDF eklenerek toplam vergiler bulunur.
  • Aylık sabit ödeme tutarından hesaplanan faiz ve vergiler çıkartılarak toplam anapara ödemesi bulunur.
  • İlgili aya ait toplam anapara ödemesi, toplam kullanılan kredinin anapara tutarından çıkartılarak kalan anapara tutarı bulunur.
  • Bir sonraki ay için de yine kalan anapara üzerinden aynı hesaplama yapılır.
  • Bu işlem vade sonuna kadar her ödeme dönemi için tekrarlanır.

Faizsiz Öğrenci Kredisi Var mıdır?

Faizsiz öğrenci kredisi, katılım bankalarından alınabilir. Katılım bankaları, kar payı adı verilen bir sistemle çalışır. Faizsiz kredi, alınacak olan kredinin hiçbir maliyeti olmadığı anlamına gelmez. Katılım bankaları da kar payı esasına göre belirli maliyet barındırır. Bu kredi maliyeti, diğer bankaların faiz oranlarından düşük ya da fazla olabilir.

Öğrenci Kredisi Ödeme Tablosu Nasıl Hazırlanır?

Öğrenci kredisi ödeme tablosu hazırlamak için öncelikle kullanılacak toplam kredi (anapara), aylık ödeme tutarı, faiz oranı ve vade belirlenir. Öğrenci kredisi ödeme tablosu hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenir.

  • Ödenecek olan aylık taksit bulunur.
  • İlk ay için tüm anapara üzerinden aylık faiz hesaplanır.
  • Faiz üzerinden BSMV ve KKDF hesaplanarak eklenir.
  • İlk taksit toplam tutarından, hesaplanmış olan faiz çıkartılarak ilk aya ait anapara ödemesi bulunur.
  • Toplam anapara tutarından, ilk aya ait anapara ödemesi çıkartılarak kalan anapara ödemesi bulunur.
  • Kalan anapara üzerinden yeniden söz konusu aya ait faiz toplamı bulunarak toplam taksitten düşülür ve o aya ait anapara ödemesi bulunur.
  • Yapılan işlemler vade sonuna kadar olan her ödeme dönemi için tekrarlanır.

Öğrenci Kredisi Vadeleri Değişmekte midir?

Öğrenci kredisi vadeleri, tüketici talepleri ve banka uygulamalarına göre değişebilir. En yüksek vade miktarları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenir. Bankalar tarafından verilen en yüksek öğrenci kredisi vadesi 36 aydır. 

Öğrenci Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrenci kredisi başvuruları internet üzerinden ya da fiili olarak yapılabilir. Öğrenci kredisi başvurusu yapılabilecek kanallar şunlardır.

  • Mobil bankacılık
  • Bankaların çağrı merkezleri
  • Bazı bankalarda SMS sistemi
  • Banka şubelerine doğrudan başvuru
  • Banka ATM’leri

Banka ATM’lerin Öğrenci Kredisi Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Her kredi türünde olduğu gibi, öğrenci kredisinde de başvuru esnasında istenen bazı belgeler bulunur. Öğrenci kredisi başvurusunda istenilen belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Kimlik  
  • İkametgah ilmühaberi 
  • Gelir belgesi 
  • Varsa ek gelir belgesi 

Öğrenci Kredisini Kimler Çekebilir?

Eğitim kredisi olarak da bilinen öğrenci kredisi; kurs, dershane ve okul gibi eğitime yönelik masrafların karşılanması için verilen bir ihtiyaç kredisi türüdür. Aşağıdaki şartları sağlayan herkes öğrenci kredisi çekebilir.

  • 18 yaşını doldurmuş olmak 
  • Yeterli kredi notuna sahip olmak 
  • Gelir belgeleyebilmek 
  • İstenirse kefil gösterebilmek 

Çalışmayanlar Öğrenci Kredisi Çekebilir mi?

Çalışmayanların da öğrenci kredisi çekmesi mümkündür ancak bu, her öğrencinin öğrenci kredisi çekebileceği anlamına gelmez. Çalışmadığı halde öğrenci kredisi çekebilecek kişiler şunlardır.

  • Emekliler
  • Kira geliri olanlar
  • Bir şirketten kar payı geliri elde edenler
  • Çiftçiler

Faizsiz Öğrenci Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Faizsiz öğrenci kredisi, katılım bankası olarak adlandırılan bankalar tarafından verilir. Katılım bankaları, faiz yerine kar paylaşımı yöntemini kullanır. Faizsiz öğrenci kredisi veren bankalar şunlardır.

  • Kuveyt Türk  
  • Albaraka Türk  
  • Vakıf Katılım Bankası  
  • Ziraat Katılım Bankası  
  • Türkiye Finans 

En Düşük Faizli Öğrenci Kredileri Hangi Bankalardadır?

Öğrenci kredisi faiz oranları, bankadan bankaya değişiklik gösterir. Aynı zamanda kredi miktarı, vade süresi ve aylık taksit tutarı gibi unsurlar da faiz oranını doğrudan ya da dolaylı olarak etkiler. En düşük faizli öğrenci kredisi veren bankalar için sayfanın başındaki hesaplama uygulamasını kullanabilirsiniz.

Öğrenci Kredisi Çekmek Ne Kadar Sürer?

Öğrenci kredisi çekecek kişi çalışan biri değilse, kendisinin veya ailesinin sürekli kullandığı bir bankadan kredi alması tavsiye edilir. Ortalama öğrenci kredisi onaylanma süresi gündür. Eğer daha önce hiç çalışılmamış bir bankadan kredi alınmak istenirse kredinin onaylanması 1 haftaya kadar uzayabilir. Kredi çekme süresi, tüketicinin Findeks kredi notuna göre değişebilir.  

Anında Öğrenci Kredisi Çekilir mi?

Anında öğrenci kredisi çekebilmek için maaş hesabının bulunduğu veya sürekli çalışılan bir bankayı tercih etmek gerekir. Kredilerin onaylanması banka kriterlerine göre değerlendirilir ancak aktif olarak çalışılan bankaların sistemlerinde gelir bilgisi ve diğer evraklar bulunduğundan sürekli çalışılan bankalardan anında öğrenci kredisi çekmek daha kolaydır. 

Öğrenci Kredisi Taksitleri Zamanında Ödenmez ise Ne Olur?

Tüketici Kredileri Sözleşmeleri Yönetmeliğinin 18/2 maddesi uyarınca kredi taksitleri zamanında ödenmezse kredi faizinin %30’una kadarlık bir gecikme faizi işler. Aynı yönetmeliğin 18/1 maddesine göre üst üste iki kredi taksitinin ödenmemesi durumunda eğer sözleşmede kredinin tamamının geri çağrılması konusunda anlaşılmışsa, banka tüm borcun kapatılmasını talep edebilir. Öğrenci kredisi borçlarını iki dönem üst üste ödenmez ise banka, banka borçların 30 gün içerisinde kapatılmasını talep eden bir ihtar çeker. Bu ihtarın ele geçmesinden itibaren 30 gün içinde ödemenin yapılmaması durumunda ise hukuki işlem başlar. 

Öğrenci Kredisi Çekmek Kredi Notunu Nasıl Etkiler?

Öğrenci kredisi çekmek kredi notunu etkilemez. Kredi notunu etkileyen faktör öğrenci kredisinin geri ödenip ödenmemesidir. Kredi geri ödemeleri zamanında yapılırsa kredi notu yükselir. Kredi geri ödemelerinin zamanında yapılmaması ise kredi notunu düşürebilir. 

Öğrenci Kredisi ve Tüketici Kredisi Aynı mıdır?

Öğrenci kredisi bir tüketici kredisidir. Tüketici kredileri, kişinin satın almak istediği herhangi bir şeye hızlı şekilde sahip olmasını sağlayan kredilerdir. Öğrenci kredisi de eğitim masraflarını karşılamak amacıyla alınan bir kredidir.

Öğrenci Kredisi Dosya Masrafı Nedir ve Ne Kadardır?

Öğrenci kredisi dosya masrafı, Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile belirlenen tahsis ücreti ile bankaların talep ettiği masraflar toplamıdır. Öğrenci kredilerinde dosya masrafı alınmaz ancak dosya masrafının olmaması, toplam maliyet yönünden daha uygun bir kredi olduğu anlamını taşımaz. Ayrıca bankalar ihtiyaç duyulan durumlarda kredi sahibinin bilgisi doğrultusunda bu masrafları krediye yansıtabilir.

Öğrenci Kredisi Başvurusu Neden Onaylanmaz?

Öğrenci kredisi başvuru, 18 yaşını dolduran kişiler tarafından yapılabilir ama onaylanmayabilir. Başvurunun onaylanması için karşılanması gereken bazı kriterler bulunur. Öğrenci kredisi onaylanmama sebepleri şunlardır.

  • Belgelenebilir gelirin olmaması ve yetersiz bulunması
  • Findeks kredi notunun düşük olması
  • Kara listeye girmiş olmak
  • Belge ve evraklarda eksiklik

Öğrenci Kredisi KKDF Nedir?

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonunun kısaltması olan KKDF, tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Hakkında Tebliğ’in / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilen 2-a maddesine göre ihtiyaç (tüketici) kredilerinde hesaplanan faizin %15’i olarak uygulanır. Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF), öğrenci kredilerinden alınan faiz üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığına verilmek üzere %15 oranında alınır.

Öğrenci Kredisi BSMV Nedir?

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonunun kısaltması olan KKDF, tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Hakkında Tebliğ’in / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilen 2-a maddesine göre ihtiyaç (tüketici) kredilerinde hesaplanan faizin %15’i olarak uygulanır. Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV), öğrenci kredilerinden alınan faiz üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığına verilmek üzere %5 oranında alınır.   

Erken Öğrenci Kredisi Kapatma Cezası ve İndirimi Nedir?

Erken öğrenci kredisi kapatma işlemlerinin yasal düzenlemesi Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliğinin maddesinde yapılmıştır. Bu yönetmelik uyarınca tüketicilerden erken kredi kapatma cezası alınmaz.  Tüketiciler için erken öğrenci kredisi kapatmanın avantajı, kalan faiz ve vergiler toplamının ödenmemesidir. Kredi kullanırken hesaplanan toplam geri ödeme tutarı üzerinden, erken ödemenin yapıldığı dönemden sonraki dönemler için faiz ve vergiler ödenmeyeceği için bu tutarda bir indirim kazanılmış olur.

İpotekli Öğrenci Kredisi Nedir?

İpotekli öğrenci kredisi, yeterli geliri olmayan ancak uygun bir mal veya mülke sahip olan kişilerin faydalanabileceği bir öğrenci kredisi türüdür. İpotekli öğrenci kredisinde, krediyi alan kişiye ait bir mülke ipotek konulmak koşuluyla kredi verilir. Kredinin geri ödemesi sırasında çıkacak herhangi bir problemde, ipotek edilen mülk banka tarafından satılır. İpotekli öğrenci kredisi, genellikle yüksek tutarlı tüketici kredilerinde bankaların talebi üzerine krediyi kullanacak kişinin üzerine kayıtlı bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi ile kullandırılan kredi türüdür. 

Öğrenci Kredisi Alternatifleri Nelerdir?

Öğrenci kredisi, öğrencilik ve okul masraflarını finanse etmek amacıyla fonlanan bir kredi türüdür. Her kredi türü için kredi hesaplama yöntemi farklılık gösterebilir. Öğrenci kredisi alternatifleri şunlardır.

  • Kredi kartı kullanmak
  • Devlet tarafından verilen KYK kredisine başvurmak (yalnızca öğrencinin kendisi başvurabilir)

Öğrenci Kredisi Hesaplama ve İhtiyaç Kredisi Hesaplama Farkları Nelerdir?

Öğrenci kredisi, bir tür ihtiyaç kredisidir. Bu nedenle öğrenci kredisi ile ihtiyaç kredisi hesaplama arasında herhangi bir fark yoktur.

Öğrenci Kredisi Hesaplama ve Konut Kredisi Hesaplama Farkları Nelerdir?

Öğrenci kredisinde BSMV ve KKDF vergi oranları hesaplamaya dahil edilir. Konut kredisi ise KKDF ve BSMV gibi vergilerden muaftır. Bu nedenle konut kredisi hesaplama işleminde vergiler hesaba katılmaz. Ancak öğrenci kredisi hesaplanırken BSMV ve KKDF oranları da hesaplamaya dahil edilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır