kalça kılları nasıl alınır / İstenmeyen Bacak Kılları Nasıl Alınır? | Philips

Kalça Kılları Nasıl Alınır

kalça kılları nasıl alınır

Kasık Kılları Nasıl Temizlenir?

Özel bölgedeki kılları almak için en iyi yöntemler nelerdir? Dikkatli olmadığınız takdirde bu iş zor olabilir. Fakat biraz planlama ve bu iş için doğru araçların seçimi sayesinde erkeklerde kasık tıraşı basit ve acısız bir işlem olacaktır.

Çok yönlü bir Braun vücut bakım cihazı sayesinde istediğiniz her vücut görünümüne ulaşabilirsiniz.

Göğsünüzdeki kılları düzeltmeyi veya koltukaltlarınızdaki kılları tıraş etmeyi denemiş olabilirsiniz - peki ya özel bölgeniz? Braun vücut bakım cihazı, size vücudunuzun alt bölgelerinde de kısa sürede temiz bir görünüm sunar. Özel bölgede düzgün bir görünüm artık yalnızca kadınlara özel değil - siz de görünümünüzü güzelleştirin!

Erkeklerde özel bölge kıllarını düzeltme: Adım adım

Adım 1

Kasık kalı nasıl tıraş edilir? Özel bölge tıraşı yapan erkekler için, EasyClick Braun Series 5,6 ve 7 Elektrikli Tıraş Makinesi’nin başlığına takılan EasyClick Vücut Bakım Ataşmanı’nı deneyin. Koruyucu boyutları ve bıçaklar, kılların cilde tutunmadığı ve rahatsızlık hissi veya tahrişe neden olmadığı hassas kıl alma işlemi için tasarlanmıştır. Bu kıl alma işlemi sizi korkutmasın - Braun vücut bakım cihazı ve hassas vücut tarağı sayesinde en nazik bölgeleriniz güvende!

Adım 2

Kasık kılı tıraşı nasıl yapılır? Doğru aracı elektrikli tıraş makinenize taktıktan sonra, kasık kıllarını yumuşatmak ve gözeneklerinizi açmak için sıcak bir duş alın. Bir sonraki adım, kılın uzama yönüne doğru tıraş olmaktan ibarettir. Kıllarınızı kolayca almak ve kasık kıllarınızı istediğiniz uzunlukta düzeltmek için cildi gergin tutmayı ve kısa, hafif dokunuşlar uygulamayı unutmayın.

Adım 3

Erkeklerde özel bölge kıllarını düzeltmenin en son adımı, karnınızın alt kısmındaki kılları düzeltmektir. Bu işlem, karnınızın daha sıkı ve biçimli görünmesini sağlamanın kolay bir yoludur. Bir dahaki sefere özel bölge kıllarınızı alırken bu yöntemi denemeye ne dersiniz?

Batık kıllardan ve tıraş yanığından kaçınmak için en iyi tıraş yöntemi

Batık kıllardan ve tıraş yanığından kaçınmak için en iyi tıraş yöntemi

Erkeklerde özel bölge tıraşında tıraş yanığından ve batık kılı çıkarma işleminden kaçınmak için en iyi yöntem, kılın uzama yönünü takip etmektir. Bu yöntem, tıraş makinesinin kıllara ve alttaki cilde takılmasını ve tahrişi önleyecektir.

Cilt tahrişini önlemenin başka bir yolu da körelmiş bıçak kullanmamaktır. Makinenizin satın aldığınız günkü kadar iyi çalışmasını sağlamak için Braun tıraş başlığınızı her 18 ayda bir değiştirmenizi öneririz. Bu kıl alma ipuçları, özel bölgede batık kıl ariskini azaltacak ve tıraş makinenizin etkili bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Sizin için mükemmel yöntemi bulmak için Braun kıl alma cihazları yelpazesini keşfedin

Artık özel bölge kıllarının alımı konusunda bilgi sahibi olduğunuza göre, Braun’un tüm şekillendirici ve düzelticilerini keşfedebilirsiniz. Erkeklere yönelik vücut bakım cihazları ve düzelticileri, kıllarınızı istediğiniz uzunlukta kesmenize izin veren hassas ayarlar ve hayat boyu keskin kalan bıçaklar sayesinde işe başlamak için idealdir.

SSS

1. Özel bölge kıllarını alırken ne tür tedbirler alınmalıdır?

Tıraş ve kıl alma, tahrişe neden olabilir - bu nedenle, daha fazla bakım yapmadan önce etkilenen bölgenin kendi kendine rahatlamasına izin verin. Ayrıca özel bölgenin temiz ve kuru kalmasına dikkat etmeli ve de kıl alma sonrasında losyon veya jel uygulamaktan kaçınmalısınız.

2. Özel bölge kıllarını almanın en iyi yolu nedir?

Özel bölge kıllarını almanın en hızlı ve basit yöntemi, elektrikli bir tıraş makinesi veya düzeltici kullanmaktır.

3. Özel bölge kıllarını almak güvenli midir?

Özel bölge kılları, vücudu bakteri ve diğer patojenlerden koruyabilir ve kılların etrafındaki cilt hassas bir yapıya sahiptir. Fakat, cildinizin düzeltici kullanımından önce temiz olduğu ve tahrişi önlemek için cildinize bakım yapıldığı sürece, özel bölge kıllarının alımı, son derece güvenlidir.

Mükemmel görünüm için Braun
kırpıcı yelpazesini keşfedin

popodaki ve cinsel organ ve popu nun arasında çıkan kılların nasıl alınacağını bilmeyen kişinin yaşadığı sorunsaldır.

(bkz: tüy dökücü).

edit:neyini eksilediniz bunun amk şurada bir sorunsal çözmeye çalışıyoruz.

Erkekler ağda bandıyla almamalıdır zira erkeklerin genital bölgesindeki derisi incedir. Evet.

gururlarıyla oynanırsa alınırlar herkes gibi.

kadınlar bikini bölgesini aldırırken oradaki tüyleri de alıyorlar zaten. erkekler için ise banyo jiletini ya da tüy dökücü kremi önereceğim. temizlik şart tabii

Tüy dökücü krem en sağlıklısı.

jiletin ucundaki plastik kırılır. itina ile jık jık sesi eşliğinde tarla hasadı yapılır. ancak, jilet en ufak bir ani harekette en hassas yerinizde olmayacak yaralar açabilir. acile böyle bir kanamayla gitmek hoş olmaz. dikkat etmek lazım.

akla rte nin götünün kılıyız diyen cahil seçmeni getirmiştir.

ulan cahil kadın diyecek başka bir kelime bulamadın mı?

ne ağda, ne jilet, gidin 90 lira verip alın philips bodygroom plus,vücudunuzdaki tüylerden zahmetsizce kurtulun.

bir adet piknik tüpü ve çakmakla kolayca alınabilir.

tüpü yakıyorsun götü üzerinde bir tur gezdiriyorsun kıl falan kalmıyor hepsi ütüleniyor.

Alev tutularak. Hepsi birden saliseler içerisinde kömüre döner ve götünüz pislikten kurtulmuş olur.

evet biraz vahşi ve sertim, o poponuzu ısır ısır ısırırım yerim.

gaz çıkarırken gazı çakmakla tutuşturmakla.

gaz çıkararak yakılırsa eser kalmaz.

Sebnem ferahtan - ben sarkimi soylerken sarkisinda soyledigi - Istersen bir aynayla yardim edeyim sarki dizeleri akla getirensorunsaldir.

bir iskemble* bulunur tersten kaliteli koli bandıyla bantlanır, üzerine oturulur ve aniden kalkılır giden gitmiştir kalan sizindir.
*

(bkz: makas)
Makas dikkatlice iki lobun arası sokulur ve malum kıllar kesilir.

popodakini aldırırsın bunun neresi sorun yaratıyor istedikten sonra. asıl önemli olan aşağı kesim.

tüy dökücü kremdir en mantıklısı. lakin şurası bir gerçek ki, o bölgede ki kıllar alınmaz. alınmamalı. aldıktan sonra elin bir hafta boyunca kıçını kaşırken gezmek istemiyorsan tabi ki.

Kıl dönmesi nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl anlaşılır?

Kıl dönmesi nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl anlaşılır?

Kıl dönmesi hem kadınlar hem de erkeklerde görülen çoğunlukla kuyruk sokumunda kendini belli eden bir cilt rahatsızlığıdır. Hastalığın seyri ilerledikçe oldukça ağrılı bir durum ortaya çıkmaktadır. Hastalık genellikle genç yaştaki kişilerde daha sık görülmektedir. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis ve tedavisi önemli bir yer tutmaktadır. Erken teşhis edilirse tedavisi de o kadar hızlı ve başarılı sonuçlar verebilmektedir.

Bu yazımızda kıl dönmesinin ne olduğu, belirtilerinin neler olduğu, kıl dönmesi varlığının nasıl anlaşıldığı ve daha çok hangi bölgelerde oluştuğu hakkında bilgiler vereceğiz.

Kıl dönmesi nedir?

Kıl dönmesi genellikle erkeklerde görülen cilt altında kıl yuvalanması ile karakterize olan bir cilt hastalığıdır. Ense ve sırt bölgesinden dökülen kıllar kuyruk sokumunda kendilerine yer bulabilir. Deri altına giren kıllar çeşitli sebeplerle apse haline gelebilmektedir. Kıl dönmesi kadınlara kıyasla erkelerde daha çok rastlanmakta ve en sık görülen yaş aralığı yaş arasıdır.

Kıl dönmesi belirtileri nelerdir? Nasıl anlaşılır?

Çoğu hastalıkta olduğu gibi hastalığın seyri önce yavaş ilerlemekte fakat ileri seviyede belirti göstermektedir. Bu sebeple kıl dönmesi belirtileri ciddiye alınmalı, kıl dönmesi olduğu anlaşıldığında vakit kaybetmeden kıl dönmesi tedavisi yapan hastanelere başvurulmalıdır. Genellikle kıl dönmesinde görülen belirtiler; ciltte meydana gelen kızarıklık, bölgesel şişlik, kötü kokulu akıntı, ağrı ve ateştir. İnsan vücudundaki kıllar sürekli kendini yeniler, dökülür ve yerine yeni kıllar çıkar. Bu dökülen kıllar kuyruk sokumunda birikme yaratabilir. Kişinin günlük hareketleri sonucu kıllar deri altında yuvalanabilmektedir. Yuvalanan kıllar zamanla apseleşerek kendini göstermektedir.

Kıl dönmesi neden ve hangi bölgelerde oluşur?

Kıl dönmesi tıbbi terimi ile pilonidal sinüs deride oluşan batık halindeki tüylerin deri altında büyüyerek meydana gelmektedir. Ayrıca deriye uygulanan basınç, sürtünme ve hijyen eksikliği deri altında oluşan kılların apseleşmesi ile kıl dönmesine neden olmaktadır. Kıl dönmesi çoğunlukla kuyruk sokumunda kendini belli ederken kasık, göbek, koltuk altı, yüz ve bacak bölgesinde de meydana gelebilir. Bu bölgelerdeki kıllar terle veya başka yollarla deriye yapışarak deri altına girer. Vücut bu kılları yabancı cisim olarak algılar ve o bölgede sıvı biriktirmeye başlar. Sıvı biriktikçe kuyruk sokumunda şişlik meydana gelir ve hastanın hareketleri sırasında ağrı yaratabilmektedir.

Kıl dönmesi tedavi edilmezse ne olur?

Kıl dönmesi tedavi edilmediği ve ihmale uğradığı sürece bu durumdan kurtulmak bir o kadar da gecikir. Kıl dönmesi sorunu yaşayan hastaların sorunla karşılaştığı an mutlaka uzman bir doktor tarafından tedavi edilmesi gerekir. Erken teşhis hastalığın ileri seviyelere taşınmasının önüne geçmektedir. Kıl dönmesi şikâyeti ile karşı karşıya kalan kişilerin tedavisi gerçekleşmez ise kıl dönmesi olan bölgede yuva ve doku büyüyerek cilt kanserine bile neden olabilmektedir.

Kıl dönmesi, kişinin hayatını olumsuz etkileyen büyük bir rahatsızlıktır. Genellikle geç fark edilen bu rahatsızlıkta sorun çoğunlukla ameliyatla ortadan kaldırılır.

Tıp dilinde pilonidal sinüs olarak geçen kıl dönmesi, genel olarak erkeklerde görülür. Bunun temel nedeni ise, erkeklerde kadınlara göre daha fazla tüylenme olması ve bunların yine kadınlarda olduğu gibi alınma durumunun olmamasıdır. Kıl dönmesi dediğimiz rahatsızlıkta da bu kılların dökülmesi ve döküldüğü bölgede derinin altında yeniden büyümeye başlaması ile süreç başlar.

Kıl dönmesi genellikle, kalça ve kuyruk sokumu gibi yerlerde görülür. Çünkü dökülen kıllar bu bölgede oluşan baskı ile deri altında kıl odacığı oluşturacak ortama kavuşabilir.

Kıl dönmesi evde çıkartılır mı?

Kıl dönmesi olan yer ile ilgili evde tedavi uygulaması pek mümkün değildir. Bunun için bazı hekimler bitkisel tedavi yöntemlerini önerse de en kısa sürede alanının uzmanı bir doktora görünmek ve gerekli tedaviyi almak gereklidir. Kıl dönmesinin ilerlemesi sonucunda kişinin ilgili bölgesi sürekli olarak iltihaplanarak, rahatsızlık vermeye başlar. Bu da kötü koku yayılımını artırır.

Kıl dönmesi iltihabı nasıl geçer?

Kıl dönmesi iltihabı doktorunuzun müdahalesi ve sonrasında vereceği ilaçlar yardımı ile geçebilir. Uzman hekim ilgili bölgeye 1,5 cm genişliğinde bir kesi atar ve içerisindeki iltihaplı sıvıyı boşaltır. Kesi bölgesi önceden lokal anestezi yöntemi ile uyuşturulur. Boşaltım sırasında iltihabın ortaya çıkarttığı koku hastalığın boyutunu ortaya çıkartır.

Kıl dönmesi tedavisi öncesi iltihabının geçirilmesi için antibiyotik kullanımı da söz konusu olabilir. Doktorunuzun uygulayacağı tedavi kapsamında antibiyotikler ilgili bölgeye nüfuz ederek, oradaki mikroplarla hızlı ve net bir biçimde savaşır.

Kuyruk Sokumunda Kıl Dönmesi

Kıl dönmesi sorununun en fazla görüldüğü bölge kuyruk sokumudur. Bunun temel nedeni ense ve saç gibi bölgelerden düşen kıllar, en kolay bu alana gelir. Eğer kişi oturarak çalışıyorsa sürekli olarak baskı gören başıboş kıl, deri altına saplanarak, kendine burada kıl odacığı yapabilir. Ayrıca bu bölge görülmesi zor bir alan olması dolayısıyla hastaların kontrolleri dışında kalır. Dolayısıyla deri altına geçen kıl, rahat bir şekilde büyür ve etin içerisine yerleşir. Zaman içerisinde iltihap yapmaya başlayan bu rahatsızlık kişinin kötü koku yaymasına ve artık rahat bir şekilde oturamamasına sebep olur. Bu da hastanın kıl dönmesi rahatsızlığını son aşamada fark ettiğini gösterir. Bu durumda kişinin ameliyat olması kaçınılmaz olur. Çünkü kıl bütün bölgeyi kapladığı için ilaç tedavisi ile sorunu çözüme kavuşturmak imkansızdır.

Kasıkta Kıl Dönmesi

Kıl dönmesinin en fazla görüldüğü bir diğer alan ise kasıktır. Bu alan kuyruk sokumuna göre nispeten kontrol edilmesi daha kolay bir alandır. Ancak yine de gözden kaçabilen kıllar, bu bölgede de rahatsızlığa yol açabilmektedir. Yine bu alan içerisinde gelişen kıl dönmesi ameliyatla sona erdirilebilir.

Kıl dönmesine hangi bölüm bakar?

Kıl dönmesi kendi kendine geçebilen bir hastalık olmayıp mutlaka bir uzman doktor tarafından tedavi edilmelidir. Kıl dönmesi sorunu olan hastalar kıl dönmesi ameliyatı yapan hastanelerin genel cerrahi bölümüne başvurmalıdır.

Kıl dönmesi, tüylerin derinin altına girmesi ve orada oluşturduğu kıl odacığında yeniden büyümeye başlamasıdır. Ancak bu büyüme derinin altında et içerisinde gerçekleşir. Bu da kişilerin sağlığını ciddi anlamda zora sokar.

Kıl dönmesi son derece sinsi ilerleyen rahatsızlıklardan birisidir. Anlaşılması genellikle son aşamada meydana gelir. Bu süreçte akıntı ve oluştan kötü koku nedeniyle doktora başvuran hastalara bu hastalığın teşhisi konulabilir.

Kıl dönmesi genellikle kalça bölgesinde meydana gelir. Bunun temel sebebi enseden ve vücudun farklı bölgelerinden dökülen tüyler özellikle bu bölgede birikir. Genellikle oturarak çalışan ve hareketli yaşamı olmayan çalışanlarda sıklıkla görülmektedir.

Kıl dönmesini rahatça anlayabilmemiz için birtakım yöntemler bulunmaktadır. Bunlar arasında kıl dönmesinin olduğu bölgede kabarcığa benzeyen yapının oluşması ve içinin iltihapla dolması, zaman içerisinde yanma ve batma gibi hislerin oluşması, kaşıntı yer almaktadır.

Dönmüş kıl nasıl çıkartılır?

Kıl dönmesi erken dönemde fark edilmesi elzem rahatsızlıklardan birisidir. Eğer bu dönem içerisinde fark edilmezse derinin altında ve etin içerisinde rahatlıkla büyür ve o alanı kaplar. Erken dönemde kıl dönmesi sorunu ile karşılaşıldıysa doktorlar tarafından hızlı bir şekilde çıkartılır. Ancak ilerlemiş ve son aşamaya gelmişse ameliyat son çaredir.

Kıl dönmesinin yaşandığı alan ameliyat ile açılır. Bu kesit alınabildiği kadar kıldan arındırılır. Bunun için bölgedeki yoğunluğun azaltılması söz konusu olur. Bu sayede iyileşme söz konusu olabilir.

Kadınlarda Kıl Dönmesi

Kadınlar daha hoş görünmek ve estetik açıdan kusursuz olabilmek için vücudunun çeşitli yerlerindeki tüyleri ve kılları alırlar. Ancak doğru bir teknik ile alınmadığı takdirde bu kıllar geriye dönüp, deri altında büyüme eğilimi gösterebilir. Dolayısıyla kadınlarda da yanlış teknik ile tüy alma sonucunda kıl dönmesi durumu görülebilir.

Yapılan araştırmalar kadınlarda kıl dönmesinin en fazla kalça arasında olduğunu saptamıştır. Ancak bunun yanı sıra vajina bölgesinde de zaman zaman kıl dönmesi vakaları görülür. Genital bölgede jilet veya ağda kullanımı kıl dönmesini tetiklemektedir. Bu durum oldukça rahatsız edici olduğu için mutlaka doğru yöntem ile tüy alımı yapılmalıdır. Bunun için özel üretilen epilasyon cihazları kullanılabilir.

Erkeklerde Kıl Dönmesi

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre en fazla kıl dönmesi erkeklerde meydana gelmektedir. Bunun sebebi ise yukarıda açıkladığımız gibi erkek vücudunun çok fazla tüylü olmasıdır. Özellikle ense bölgesinden dökülen tüylerin kalça ve sırtta toplanması ve bir ucunun derinin altına girmesi ile başlayan süreç, sonunda kılın deri altında inanılmaz bir hızla büyümesine sebebiyet vermektedir.

Erkeklerde de aynı kadınlarda olduğu gibi kalçanın arasında kıl dönmesi hızlı bir şekilde gelişir. Eğer durum erkenden fark edilmezse sonucu ameliyata kadar uzanmaktadır. Öncelikle iltihabın sökülmesi için antibiyotik tedavisi uygulanır daha sonra iltihabın kuruması ile birlikte cerrahi operasyon yapılır.

Kıl dönmesi, kişileri rahatsız eden son derece kötü bir rahatsızlıktır. Bu hastalık sinsi bir şekilde ilerleyerek kişileri son safhada kendisinden haberdar eder. Bu noktada kıl genellikle kalça bölümünde kendisini gösterir.

Kıl dönmesinde çoğunlukla enseden dökülen tüylerin tamamı ya da bir parçası kalça gibi gelişebileceği alanlarda ters dönerek etin içerisinde doğru büyüme eğilimi gösterir. Bu noktada kişi öncesinde bu durumdan haberdar değildir. Fakat ilerleyen süreçlerde bölgede başlayan iltihaplanma ve buna bağlı olarak gelişen kötü kokular sebebiyle gittiği doktorda yapılan tetkikler sonucunda kıl dönmesi sorunu ile karşı karşıya olduğunu öğrenen hastalar, ameliyata alınırlar ve kılın büyüyüp geliştiği bölgeler ortamdan çıkartılırlar.

Kıl dönmesi başlangıcı nasıl olur?

Kıl dönmesinin birden fazla sebepten başlama senaryosu olabilir. İlk olarak bölgeden alınan bir tüy yeniden büyümeye başladığında deriye doğru geri kıvrıldığında oluşur. Bu duruma genellikle ağda sebep olabilir. Bunun yanı sıra tıraş aletleri, cımbız da diğer etkenler arasında gösterilir. Ağda ile alınan tüy bölgeleri deride tahrişe neden olduysa ve alttan gelen tüy çıkmakta zorlanırsa geriye doğru büyüyebilir. Bu büyüme kendisini gösterene kadar deri altında devam edebilir.

Bunun yanı sıra genellikle kalça bölgesinde çıkan kıl dönmesi vakalarında oturarak çalışmak da hastalığın başlangıcına sebep olabilir.

Dönmüş kıl nasıl anlaşılır?

Dönmüş kılı anlamanın birçok yolu vardır. Bunlardan ilki cildinizin tahriş olmasıdır. Kişinin görebileceği bir alanda gelişme yaşandıysa küçük kırmızı şişlikler dönmüş kıl noktasında uyarıcı olabilir. Ağrı bir diğer ana sebepler arasında sayılabilir. Kişi hastalık ilerledikten sonra ağrı ile bu durumu fark edebilir.  Cildin tahriş olmasına bağlı olarak kaşıntı faktörünün devreye girmesi ve elinizi kaşıntı bölgesinden çekememeniz de bu durumun işaretçisi olabilir. Kıl dönmesi enfekte olursa, yumruların daha büyük ve daha acı verici hale geldiğini fark edebilirsiniz. İltihabın patlaması sonucunda ortaya çıkan kötü koku kişinin hastaneye ve ilgili doktora gitmesine sebep olabilir. Son olarak enfeksiyon bölgede yaraların ortaya çıkmasını da tetikleyebilir.

Kıl dönmesi tekrar eder mi?

Kıl dönmesi ameliyatı olan kişiler yaşamlarına mutlaka dikkat etmelidirler. Çünkü kıl dönmesinin tekrarlama durumu doktorlar tarafından onaylanmaktadır. Dolayısıyla kıl dönmesi sorunu yaşayan bir kişi bu problemle karşılaşma durumu yaşayabilir. Kıl dönmesinin tekrarlama durumları yapılan araştırmalara göre derecelendirilmiştir. Örneğin ameliyatla kıl dönmesi tedavi edilen hastalarda bu durum yüzde 10 oranında tekrarlama ile kendisini yeniden göstermektedir. Dolayısıyla ameliyat ile kıl dönmesi tedavisi alan kişilerde yüzde 90 oranında tekrar etmeme durumu vardır. Ameliyatsız yöntem kullanılarak tedavi edilenlerde ise bu oran yüzde 15 ila yüzde 20 arasında değişiklik gösterir.

Kıl dönmesinde kesin tedavi yöntemi ameliyattır. Bunun dışında yöntemler de doktorlar tarafından pek tercih edilmemektedir. Bu yöntemle bölgedeki tüm kıllar temizlenir ve hasta net bir şekilde iyileşir.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman doktorlar ile hijyenik hastane ortamında kıl dönmesi tedavisi imkanı sunmaktayız. Kıl dönmesi tedavisi, kıl dönmesi ameliyatı ve kıl dönmesi ameliyatı fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi servisinde bulabilirsiniz. Kıl dönmesi ve kıl dönmesi tedavisi yöntemleri hakkında merak ettiğiniz diğer konuları telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşarak sorabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir