selanik pasaport gereklimi / Selanik Vize İstiyor Mu?

Selanik Pasaport Gereklimi

selanik pasaport gereklimi

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Devleti, Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğu üye ülkesidir. Pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin seyahatleri öncesinde Yunanistan vizesi sahibi olma zorunlulukları bulunmaktadır.

Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu hamili olarak Yunanistan seyahati gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gün içerisinde 90 ikame günü süresini aşmayan seyahatlerinde vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi olarak ya da diğer pasaport türleri ile 90 günden daha uzun süre Yunanistan sınırları içerisinde bulunacak vatandaşların ikamet etmekte oldukları il ve ilçeye hizmet veren Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı ile ilgili bilgi sahibi olarak başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan vatandaşların vize başvurularını konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri üzerinden kabul etmektedir. Vize merkezleri üzerinden Yunanistan vize başvurusunda bulunacak vatandaşların randevu sahibi olmaları gerekmektedir.

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan Devleti sınırları içerisine 90 günden kısa süreliğine tatil, tur ve gezi amaçlı seyahat edecek Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri ve Türkiye Cumhuriyeti oturum izni olan yabancı uyruklu vatandaşların Yunanistan Turistik Vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Yunanistan seyahatlerini iş görüşmesi, toplantı, fuar gibi ticari amaçlar doğrultusunda gerçekleşecek vatandaşların Yunanistan Ticari Vizesi sahibi olarak gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ticari vize başvuruları konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Yunanistan sınırlarında yaşayan aile, akraba ve arkadaş ziyareti amacı ile gerçekleşecek seyahatler için Yunanistan Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi sahibi olmak için yetkili vize merkezleri üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Yunanistan Devleti üzerinden bir başka ülkeye transit geçiş gerçekleştirerek seyahat edecek vatandaşların Yunanistan Transit Vizesi sahibi olma zorunlulukları bulunmaktadır. Yunanistan Transit Vize başvuruları yetkili vize başvuru merkezleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yunanistan'a gemi ile seyahat edecek vatandaşların Yunanistan Gemici Vizesi, şoför olarak ticari nedenlerle seyahat edecek vatandaşların ise Yunanistan Şoför Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Yunanistan Gemici Vizesi ve Yunanistan Şoför Vizesi başvuru işlemleri yetkili vize merkezleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Yunanistan Devlet sınırları içerisine eğitim amacı ile seyahat gerçekleştirecek vatandaşların Yunanistan Eğitim Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Erasmus Programı ile Yunanistan'a seyahat edecek vatandaşların Erasmus Vizesi ve Eğitim Vizesi başvuru sürecinde vize başvuru merkezleri ve Yunanistan Konsoloslukları ile konu hakkında bilgi alışverişinde bulunmaları gerekmektedir.

Yunanistan seyahatleri 90 günden uzun sürecek şekilde planlanmış olan vatandaşların seyahat amacını belirlemenin ardından vize başvuru işlemleri ilgili detaylı bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Yunanistan Oturum İzni, Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi ve Yunanistan Eğitim Vizesi başvuru işlemleri Yunanistan Konsoloslukları ve Yunanistan Büyükelçiliği Konsolosluk ve Vize Departmanı üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Yunanistan Vizesi Gerekli Evrakları Hakkında

  • Yunanistan vize başvuru aşamasında Lacivert Pasaport ile gerçekleştirilen başvurular kabul edilmemektedir.
  • 10 yıldan daha eski ve yıpranmış pasaport ile vize başvurusu gerçekleştirilmemelidir.
  • Pasaport süresinin Yunanistan seyahatinin sona ermesinin ardından 3 ay daha geçerli olması ve vize basımı için içerisinde 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
  • Yunanistan Konsolosluğu ve vize başvuru merkezlerine sunulan gerekli evraklara ait tarihlerin 3 aydan daha eski olmaması gerekmektedir. Güncel tarihli evraklara ait olmayan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Yunanistan Ticari Vize başvurusunda bulunacak vatandaşların bağlı oldukları şirkete ait vergi levhasının başvuru yapılan yıldan bir önceki yılın vergi beyanı içermesi gerekmektedir. Yunanistan Schengen vize başvurusunun ilk kez gerçekleştirildiği durumlarda söz konusu şirkete ait faaliyet belgesi güncel tarihli ve orijinal olarak ibraz edilmek zorundadır.
  • Yunanistan vize başvuru aşamasında gerekli olan şahsi ve şirkete ait banka hesap dökümü son 3 ayın bilgisini içermelidir. Yeterli bakiyeye sahip olan hesap özeti banka yetkilisi tarafından kaşenerek imzalanmalı ve ıslak imzayı teyit eden banka imza sirkülerine sahip olarak banka hesap bildirim belgesi içerisine eklenmelidir.
  • Yunanistan vize başvuru aşamasında doldurulması gereken Yunanistan Vize Başvuru Formu içerisinde bulunan sorulara doğru ve tutarlı yanıtlar verilmesi gerekmektedir. Yunanistan Konsolosluğu tarafından hazırlanan vize başvuru formu resmi bir evraktır. Vize başvuru formunun yanlış, eksik ya da tutarsız bilgiler kullanılarak doldurulması vize başvurusunun reddedilme gerekçeleri arasında yer almaktadır.
  • Yunanistan Ticari Vize başvuru aşamasında Yunanistan Konsolosluğu'na hitaben yazılan vize talep dilekçesi başvurusu sahibinin bağlı bulunduğu şirket ya da kurumun antetli kağıdına yazılmalıdır. Vize talep dilekçesi içerisinde seyahat amacı, seyahat tarihleri, sponsor ve vize süresi sona ermeden Yunanistan sınırları içerisinden ayrılınacak olduğunu belirten bilgiler yer almalıdır. Vize talep dilekçesi başvuru sahibinin bağlı olduğu şirket ya da kurumun yetkisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olarak ibraz edilmelidir.
  • Yunanistan vize başvuru aşamasında şahsen bulunma zorunluluğu pasaport üzerinde yer 'VIS' ibaresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Biyometrik Bilgi Beyanında bulunmamış ve pasaportun 'VIS' ibaresi bulunmayan başvuru sahiplerinin vize başvuru aşamasında şahsen bulunarak elektronik imza, parmak izi ve biyometrik fotoğrafını beyan etmeleri gerekmektedir. Pasaport üzerinde geçerli süreye sahip 'VIS' ibaresi bulunan vatandaşların başvuru aşamasında şahsen bulunma zorunlulukları bulunmamaktadır.

Yunanistan Vize Başvuru Ücreti

Yunanistan vize başvuru aşamasında ödenmesi gereken vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Yunanistan Turistik Vize ve Yunanistan Ticari Vizesi başvuru harcı 80 Euro olarak belirlenmiştir. Vize ücreti konsolosluk harcı, vize başvuru merkezi danışmanlık bedelini içermekte olup başvuru yapılan vize türüne ve gerçekleştirilecek olan seyahatin süresine göre değişiklik göstermektedir. Yunanistan vize ücretleri Yunanistan Konsolosluğu tarafından dönemsel olarak güncellenmektedir. 12 yaş ve altı çocuklardan vize başvuru aşamasında vize harcı talep edilmemektedir. Yunanistan D Vize Türleri ve Schengen vizesine ait ücretlerin farklılık göstermesi nedeniyle başvuru öncesinde Yunanistan Konsolosluğu ve yetkili vize merkezlerinden konfirme edilmesi gerekmektedir. Yunanistan Kapı Vizesi ücretleri başvuru yapılan seyahat acentalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Yunanistan Vize Başvurusu Sonuçlanma Süresi

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinden gerçekleştirilen Yunanistan vize başvuruları Yunanistan Konsolosluğu tarafından 7 ila 15 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinin vize başvurularını değerlendirme ve onay verme yetkisi bulunmamaktadır. Konsolosluk yoğunluğu, resmi tatiller, başvuru sahibinden ek evrak talep edilmesi ya da mülakata tabi tutulması gibi durumlarda vize başvuru sonuçlanma süresinin değişikliğe uğramasına neden olabilmektedir. Yunanistan vize başvuruları seyahat tarihinin 3 ay öncesinden gerçekleştirilebilmektedir.

Yunanistan Vize Reddi

Yunanistan Konsolosluğu ve Yunanistan Büyükelçiliği tarafından talep edilen vize başvuru şartlarının yerine getirilmediği durumlarda başvurular olumsuz sonuç alabilmektedir. Vize başvuru aşamasında eksik ya da sahte evrak sunulması, seyahat amacının belirtilmemiş ya da kanıtlanmamış olması, belgeler arasında tutarsızlık gözlemlenmesi, seyahat bitiş tarihinden sonra Yunanistan sınırlarından ayrılınacak olmanın ibraz edilmemesi gibi durumlar başvurunun vize reddi ile sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Yunanistan vize başvurusu ret ile sonuçlanan vatandaşların vize reddi nedenlerini ortadan kaldırarak tekrardan başvuruda bulunma hakkı bulunmaktadır. Olumsuz sonuçlanan vize başvurularında başvuru sahipleri konu ile ilgili Yunanistanvize itiraz dilekçesi yazabilme hakkına sahiptir. Vize reddi itiraz dilekçesi Yunanistan Konsolosluğuna hitaben yazılarak ve başvuru sahibinin ıslak imzasına sahip olarak konsolosluğa direkt olarak sunulmak zorundadır. Başvuru sahiplerinin telefon ya da e-posta kullanarak Yunanistan vizesiitiraz dilekçesi sunmahakkı bulunmamaktadır. Vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması halinde pasaport ve ret mektubunun orijinali başvuru sahibine gönderilmektedir. Hazırlanan gerekli evraklar konsoloslukta kalmaktadır. Yunanistan vize başvurusunu yeniden yapmak için gerekli evrakları tekrardan bir araya getirmek gerekmektedir.

Yunanistan Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Yunanistan'a araç ile seyahat edebilmek için hazırlamam gereken evraklar nelerdir?

Yunanistan seyahatini araç ile gerçekleştirecek vize başvuru sahiplerinin seyahatine uygun vize türüne ait evrakların yanı sıra hazırlaması gereken ek evraklar yer almaktadır. Beynelmilel ehliyet, araç ruhsat sigortası ve aracın yeşil sigortasının yaptırılmış olması gerekmektedir. Aracı kullanacak kişi ve aracın sahibi farklı kişiler ise aracı kullanacak kişinin araç sahibinden vekalet alması gerekmektedir. 1 Ocak yılı ile yenilenen ehliyete sahip olan vatandaşların ayrıca beynelmilel ehliyete sahip olma zorunlulukları bulunmaması nedeniyle mevcut ehliyetleri ile seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri mümkündür.

Yunanistan Schengen Vizesi sahibi olarak diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilir miyim?

Yunanistan Schengen vizesi sahibi olarak diğer Schengen ülkelerine seyahat edilebilmektedir fakat en uzun kalacağınız ülkenin Yunanistan olması gerekmektedir. Avrupa turu ya da birden fazla Schengen ülkesini kapsayan seyahatlerde en uzun süre kalınacak ülkenin Schengen vizesine başvurulmalıdır.

Yunanistan Vizesi sahibi olarak ne fazla ne kadar süre Schengen bölgesinde kalabilirim?

Yunanistan vize başvurunuz değerlendirilip sonuçlandıktan sonra pasaport üzerindeki vize etiketinde ülkeye giriş hakkı ve kalış süreniz yer almaktadır. Schengen vizesi en fazla 90 gün süreli olarak verilmektedir fakat bu her Schengen vizesi ile 90 gün konaklama hakkına sahip olduğunuz anlamına gelmemektedir. Örneğin sahip olduğunuz vize 3 aylık olarak çıkmış ancak kalış süreniz 30 gün olarak belirlenmiş olabilir. Bu durumda Schengen bölgesinde ancak 30 gün kalabilme hakkınız bulunmaktadır. Tek giriş vize sahibi olarak Schengen sınırlarından ayrıldığınız an itibariyle sahip olduğunuz vize geçerliliğini yitirecektir. Schengen bölgesinde kalış süresinin aşılması cezai yaptırımlar ile karşılaşmaya ve bir sonraki vize başvurusunda başvurunuzun olumsuz sonuç almasına neden olabilmektedir.

Yunanistan Kapı Vizesi sahibi olarak diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilir miyim?

Yunanistan kapı vizesi Schengen vizesi statüsünde olmakla beraber kapı vizesi sahibi olarak diğer Schengen ülkelerine seyahat edilememektedir. Ancak Yunanistan kapı vizesinin geçerli olduğunu adalara vizenizin kalış süresi boyunca seyahat edebilme hakkınız bulunmaktadır.

Geçerli Schengen vizemin bulunduğu pasaportu kaybettim. Vizemin geçerliliği devam ediyor mu?

Geçerli Schengen vizesinin basılı olduğu pasaportun kaybolması durumunda vizeniz geçerliliğini yitirmektedir. Yeni bir pasaport ile yeni bir vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Vize reddi ile sonuçlanan başvurularda vize randevusunda alınan parmak izinin geçerliliği devam eder mi?

Yunanistan vize başvurusunda bulunan ve konsolosluk tarafından onay alan başvuru sahiplerine ait parmak izi bilgisi biyometrik veri sistemine (VIS) kaydedilmektedir. Yunanistan Schengen vize başvurusunun konsolosluk tarafından reddedilmesi durumunda başvuru aşamasında ibraz edilen parmak izi geçerliliğini yitirecektir. Yunanistan vize başvurusu tekrardan yapılmak istendiğinde parmak izi bilgilerinin yeniden ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yunanistan Schengen vize başvuru işlemlerini daha kolay nasıl yapabilirim?

Yunanistan vize başvuru sürecinde Yunanistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış vize prosedürüne uyulması gerekmektedir. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ile işlemler başvuru sahibi adına yapılabilmektedir. 25 Eylül tarihi itibariyle kullanılmaya başlanan Biyometrik Bilgi Beyanı sistemi içerisinde kayıtlı parmak izi, elektronik imza ve biyometrik fotoğrafın olması halinde şahsen bulunma zorunluluğu olmadan vize başvurusu gerçekleştirilebilmektedir. Vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yaparak vize başvuru dosyasının hazırlanması, seyahat tarihinin bir gün öncesi ve dönüş tarihinin bir gün sonrasını kapsayan en az Euro teminatlı yurtdışı sağlık sigortasının yapılması, pasaportun randevu gün ve saatinde işleme alınması, konsolosluğun vize değerlendirme aşamasında işlem takibi, başvuru sonuçlanmasının ardından pasaportun teslim alınması gibi haklara sahip olunmaktadır.

Bu web sitesi aşağıda yer alan imzaya göre seafoodplus.info'a ait görünüyor. Yunanistan Konsolosluğu resmi sitesi ile ilgisi bulunuyor mu?

Konsolosluk ya da Büyükelçilik ile herhangi bir bağlantısı olmayan seafoodplus.info web sitesi ve içerisinde yer alan bilgilerin resmi bir dayanağı bulunmamaktadır. Bu web sayfası bilgilendirme ve yönlendirme amacı ile hazırlanmıştır ve konsolosluk ile iletişime geçerek bilgilerin teyit edilmesi gerekmektedir. Doğru olmayan bilgiler ya da güncellemeleri adına [email protected] adresine yazınız. Knight SP, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alan adları altında yayınlamış olduğu bilgiler ile Turizm, Eğitim, Seyahat, Emlak, Danışmanlık vb. alanlarda faaliyette olan şirketlere reklam vererek stratejik partnerlik yapmaktadır.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu

Kıbrıs Vizesinden Kimler Faydalanır?


Umuma mahsus pasaport sahibi, Hususi pasaport (Yeşil Pasaport) sahibi, Hizmet pasaport  sahibi ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Kıbrıs Rum Kesimi seyahatinde vizeye tabidir.  Hizmet pasaport (Gri Pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Kıbrıs Rum Kesimi seyahatlerinde vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirler.

Kıbrıs Konsolosluk İşlemleri Nelerdir?

Kıbrıs Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın bölgelerde ikamet eden kişilerin Kıbrıs Vizesi ve noterlik işlemleri, evlilik doğum belgesi, ölüm belgesi çıkarılması gibi Kıbrıs Konsolosluk işlemleri konusunda yetkilidir. 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin diplomatik misyonu Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilmemektedir. Dolayısıyla Türkiye’de Kıbrıs Konsolosluğu ya da Kıbrıs Büyükelçiliği bulunmamaktadır. Bu sebeple Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerini Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Elçiliği vasıtasıyla yapmalıdır. Ancak Güney Kıbrıs Rum Kesimi vizesi için Atina’ya seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle Yunanistan Konsolosluğu vize işlemlerine başvuru yapmakla mükelleftir. 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti tüm vatandaşları ve Türkiyede ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerine başvuru yapmakla mükelleftir. 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat edecek olan Umuma Mahsus(Bordo), Diplomatik (Kırmızı ve Siyah) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat edebilmek için vize almakla yükümlüdür. 

 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu

Kıbrıs Vizesi Nasıl Alınır?

-    Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu, pasaportunda KKTC giriş-çıkış damgası bulunan kişilerin vize başvuruları kesinlikle kabul etmemektedir.

-    Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğuna vize işlemleri için sunulacak pasaport Kıbrıs seyahatinin başladığı tarihi takiben 6 ay daha geçerli olmalıdır. 

-    Kıbrıs vizesi için Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğuna ibraz edilecek pasaportlarda vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.

-    Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu’na vize işlemleri için ibraz edilecek belgeler yeni tarihli ve açıklayıcı nitelikte olmalıdır.

 

Güney Kıbrıs Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kıbrıs seyahateni gerçekleştirmeden bir ay evvel vize başvuru işlemlerinde bulunmanız işlemlerinizin hızlı sonuçlanması adına önemlidir. Vize başvurusunda pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliğin bulunduğuna özen gösteriniz. 

Kıbrıs Vize Ücreti Nedir?

Başvuru yapacağınız seyahat türüne bağlı vizeye göre değişmektedir.

Kıbrıs Konsolosluk Hizmetleri Nelerdir?
Kıbrıs Vatandaşları için,

> Kıbrıs'ta İkametgahı veya yurtdışında olan Kıbrıs vatandaşları için elektronik pasaport                                                                                                             
> Geçici pasaport
> Kimlik tespiti
> Noter tasdikli belgeler (babalık tespiti, vekaletname, tasdikli davetiye)
> Çocuklar veya tarihinden önce doğan kişiler: vatandaşlık numarasının verilmesi                                                                            
> Kıbrıs'tan Sabıka Kaydı
> Doğum /Evlilik kaydı (6 ay süresi dolmadan önce)
> Doğum /Evlilik kaydı (6 ay süresi geçtikten sonra)
> Bekar olduğuna dair Beyanname
> Kıbrıs vatandaşlığını yeniden kazanmak
> Vatandaşlık belgesi
> Kıbrıs vatandaşlığından vazgeçmek için kayıt yapılması
> Hüviyet tespiti
> Belgelerin aslına uygun işlemlerinin yapılması
> Medeni hali ile ilgili Kıbrıs belgelerinin ikinci nüshanın verilmesi                                                                                                         
 

 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu

 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Güney Kıbrıs Rum Kesimine seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah ya da Kırmızı) Pasaport hamili tüm vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerine tabi tutulmaktadır.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin diplomatik misyonu Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilmemektedir. Dolayısıyla Türkiye’de Kıbrıs Konsolosluğu ya da Kıbrıs Büyükelçiliği bulunmamaktadır. Bu sebeple Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemlerini Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Elçiliği vasıtasıyla yapmalıdır. Ancak Güney Kıbrıs Rum Kesimi vizesi için Atina’ya seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle Yunanistan Konsolosluğu vize işlemlerine başvuru yapmakla mükelleftir. 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Konsolosluğuvize işlemlerini gerçekleştirmek için öncelikle Atina’ya seyahat etmelidirler. Kıbrıs vize işlemleri için Atina’ya seyahat etmesi gereken kişilerin pasaportunda geçerli Schengen vizesi bulunmuyorsa, öncelikle Yunanistan Konsolosluğu vize işlemlerini yapması gerekecektir. 

Güney Kıbrıs Konsolosluğu vizesi için şahsi başvuru talep edilmektedir. Kıbrıs Konsolosluğu işlemlerine başvuru yapacak olan kişiler, gerekli evraklarını hazırlayıp Atina’da bulunan Güney Kıbrıs Elçiliği’ne bizzat gitmelidir. Güney Kıbrıs Rum Elçiliği kargo ya da kurye ile gönderilen evrakları işleme almamaktadır. Dolayısıyla Kıbrıs Konsolosluğu vize işlemleri bizzat ya da Kıbrıs Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri aracılığı ile yapılabilmektedir. 

 

Kıbrıs Rum Kesimi Konsolosluğu Vize Başvuru Formu Nedir?

Kıbrıs Konsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır. 

Kıbrıs Rum Kesimi Vize Başvuru Formu için tıklayınız.

 

Kıbrıs Konsolosluğu Pasaport Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Gerekli belgeler Nelerdir?

  • Başvuru (Form M.9G / T) - Form için tıklayınız,
  • Evlenme Cüzdanı 
  • Kimlik Kartı
  • Eski Pasaport
  • Doğum Belgesi (aslı)
  • Kıbrıs Vatandaşlık Belgesi

Pasaport kaybı 

Sunulacak ek evraklar;

  • polis veya konsolosluk makamın onayı
  • pasaport kaybı durumları için beyanname.

 

Selanik e nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Selanik e nasıl gidilir?
  2. Selaniğe gitmek için pasaport gerekli mi?
  3. Selanik gitmek için ne gerekli?
  4. Selanik göçmeni ne denir?
  5. Bulgaristan göçmeni ne millet?
  6. Macır nerenin göçmeni?
  7. Yunanistan göçmeni ne demek?

Selanik e nasıl gidilir?

Türkiye'den Selanik'e en kolay ve zahmetsiz ulaşım yöntemi uçakla yolculuk. İstanbul Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın Selanik'e her gün düzenli uçuşu bulunuyor. Aegean Airlines'ın ise İzmir ve İstanbul çıkışlı, Atina aktarmalı uçak seferleri ile Atina üzerinden Selanik'e gidilebiliyor.

Selaniğe gitmek için pasaport gerekli mi?

Merhaba efendim, Selanik için Yunanistan Schengen Vizesi almanız gerekmektedir. Pasaportunuzun Yunanistan seyahatinin sona ermesinin ardından üç ay daha geçerli olması ve vize basımı için içerisinde en az iki boş sayfa bulunması gerekmektedir.

Selanik gitmek için ne gerekli?

Yunanistan'ın ülkemize yönelik vize rejimi çerçevesinde, umuma mahsus hamili vatandaşlarımızın Yunanistan'ın ülkemizdeki temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamili vatandaşlarımız ise, Yunanistan'da üç aya kadar ikamet etmek suretiyle vizeden muaftır.

Selanik göçmeni ne denir?

Anne tarafım Selanik göçmenidir. Türkiye'de kalan Rumlarla Yunanistan'da kalan Türkler arasında değişim yapılmış ve Yunanistan'dan gelen Türklere “Muhacir” denmiş. Yunanistan ve Bulgaristan'da kalan Müslüman Türkler, büyük eziyetlerle karşılaşmışlar.

Bulgaristan göçmeni ne millet?

Bulgaristan'daki Türkler, Oğuzların ve Kumanların soyundan gelmektedirler. Oğuz Türkleri, Anadolu üzerinden ve çoklukla Osmanlı devrinde o bölgeye geçen Türklerdir.

Macır nerenin göçmeni?

Biz, Osmanlı'nın son dönemlerinde Balkanlardan Anadolu'ya göç edenlere “macır” deriz. Balkan savaşlarından itibaren 'lara kadar; Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Yugoslavya gibi Balkan ülkelerinden ülkemize göçenler için kullanırız.

Yunanistan göçmeni ne demek?

Yunanistan'dan göçenler genellikle Girit, Midilli ve Selanik civarından göç etmişlerdir. Girit ve diğer Ege Adaları'ndan göçenler kendilerini Muhacir olarak değil, Adalı olarak tanımlarlar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir