kırklareli üniversitesi yabancı öğrenci ofisi iletişim / Kırklareli / Merkez Sınav Koordinatörlüğü

Kırklareli Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ofisi Iletişim

kırklareli üniversitesi yabancı öğrenci ofisi iletişim

 

Çeşitliliğe olan güçlü inancı ile Koç Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci başvurularını kabul etmektedir.

Genel Koşullar

Aşağıda belirtilen kriterler Yükseköğretim Kurulu mevzuatından alıntılanmıştır.

Lise son sınıf öğrencisi ya da mezun durumda olan aşağıdaki özelliklere sahip adaylar:

  • yabancı uyruklu olanlar,
  • doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar (kişinin Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belgeye sahip olması gerekir)
  • doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocukları (kişinin Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belgeye sahip olması gerekir)Not: 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununa göre  “Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.”
  • Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin veya bu durumdaki çift uyruklular,
  • TC uyruklu olup 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden öğrencilerden ortaöğretimin son 3 yılını KKTC hariç bir yabancı ülkede tamamlayanlar,
  • TC uyruklu olup 01/02/2013 tarihinden sonra yurtdışında ortaöğretime başlayan adaylardan ortaöğretimin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar,
  • Ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkedeki MEB Türk okullarında tamamlayanlar,
  • KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar,
  • KKTC uyruklu olup; 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar yurt dışından öğrenci statüsünde başvurabilir.

Başvurusu değerlendirmeye alınmayacak adaylar:

  • T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanlar,
  • K.K.T.C.uyruklu adaylar (yukarıda belirtilen adaylar hariç),
  • Doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (yukarıda belirtilen adaylar hariç)
  • Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (yukarıda belirtilen adaylar hariç),
  • Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyruklular yurt dışından öğrenci statüsünde başvuramaz.

Eğitim Ücreti ve Harçlar

2023-2024 akademik yılı eğitim ücretleri için tıklayınız.

Eğitim ve kayıt ücretini kapsayan bu ücrete kütüphane, bilgisayar laboratuarları ve sağlık merkezinin kullanımı da dahildir.

Her akademik yıl, uluslararası öğrenci lisans düzeyi başvurularını değerlendiren komite, adaylara akademik başarılarına göre sınırlı sayıda kısmi (%25,% 50,%75) veya tam öğrenim bursu (% 100) sunabilir.

Ülkelere özel sunulan burslar için https://international.ku.edu.tr/ sayfasını ziyaret ediniz.

Online Başvuru

Online başvuru yaparken aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemeniz gerekecektir:

  • Sınav sonuç veya diploma belgesi: Başvuruda Kabul Edilen Sınavlar, Diplomalar ve Gerekli Puanlar bölümünden tüm listeye ulaşabilirsiniz,
  • Adayın amaç ve hedeflerini anlatan, ayrıca başvurulan üniversite ve bölümün niye tercih ettiğini, gelecekle ilgili ne yapmak istediğini ifade eden amaç mektubu,
  • En az 2 adet referans mektubu,
  • Varsa, Lise diploması fotokopisi  (Türkçe ve İngilizce olmayan diplomalar için bu iki dilden birine çevrilmesi ve çevirinin fotokopisi gönderilmelidir), daha detaylı bilgiye noter tasdiki bölümünden ulaşabilirsiniz,
  • Mühürlü ve onaylı lise ders ve notlarını gösterir resmi döküm (transcript),
  • Üniversite tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik belgesi . Kabul edilecek sınavların listesine İngilizce Yeterlilik bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • Hukuk ve Hemşirelik programlarına başvuran adaylar için üniversite tarafından kabul edilen Türkçe yeterlilik belge fotokopisi. Kabul edilecek sınavların listesine Türkçe Yeterlilik bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • Geri ödemesiz başvuru ücreti: Koç Üniversitesi, Güz 2023 dönemi için ‘Normal’ ve ‘Geç’ başvuru dönemlerinde yapılan uluslararası lisans başvurularında 250 Türk Lirası (TL) ücret almaktadır.

Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmaz. Başvuru belgelerinin eksiksiz ve doğru olması, adayların kendi sorumluluğundadır.

  • Belgelerinizde eksiklik olması durumunda ilgili alana eksiklik sebebini belirten bir dilekçe yükleyebilirsiniz.

Başvuru Tarihi

2023-2024 Akademik Yılı online başvuruları  (TIP Fakültesi Hariç) 1 Ocak 2023 – 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacak olup, 01 Temmuz 2023 tarihinden sonra yapılacak başvurular geç başvuru olarak değerlendirilecektir. Geç başvurular 31 Ağustos 2023 tarihinde sona erecektir.

**Geç başvuru döneminde başvurunun kabul veya burs kararı açısından herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır, ancak 31 Ağustos 2023 tarihinden sonra kabul mektubu alıp kabul etmeniz durumunda yurt başvurusunda bulunmanız mümkün olmayacaktır.

Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı online başvuru dönemi 01 Mayıs 2023 – 01 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacaktır.

*Sonuçlar, başvuruyu izleyen 4-6 hafta içerisinde adaylara bildirilecektir.

Türkiye’ye girmek için öğrenci vizesi almanız gerekiyorsa, bu sürecin, ilgili Türk konsolosluğu veya elçiliği onayının alınması gerekliliği nedeniyle 3 ay kadar sürebileceğini ve bu nedenle Güz dönemi kayıt tarihlerini kaçırabileceğinizi hatırlatırız. Vize yükümlülükleriyle ilgili olarak International Community Services Office (ICO) – Entry to Türkiye rehberini incelemenizi öneririz.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Başvuruda Kabul Edilen Sınavlar, Diplomalar ve Gerekli Puanlar

Yapılacak başvurular bütün yönleriyle değerlendirilecek olsa da, adaylardan aşağıdaki linkte bir listesi verilen kabul edilen sınav veya diplomaların en az birinden asgari puanı ya da notu almış olmaları beklenmektedir. Başvuru zamanında iki yıldan eski sınav sonuçları geçerli olmaz. Lise diploması niteliğindeki belgelerin ise geçerlilik süresi sınırlaması yoktur.

SINAV VE DİPLOMA LİSTESİ

Kontenjanlar

2022-2023 akademik yılı kontenjanları*

Koç ÜniversitesiKontenjanlar
Fen Fakültesi
Fizik (İngilizce)5
Kimya (İngilizce)5
Matematik (İngilizce)10
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)15
İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi
Arkeoloji ve Sanat Tarihi (İngilizce)5
Felsefe (İngilizce)5
Karşılaştırmalı Edebiyat (İngilizce)10
Medya ve Görsel Sanatlar (İngilizce)30
Psikoloji (İngilizce)40
Sosyoloji (İngilizce)10
Tarih (İngilizce)10
Hukuk Fakültesi
Hukuk (İngilizce)65
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi (İngilizce)55
İşletme (İngilizce)70
Uluslararası İlişkiler (İngilizce)45
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)50
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)45
Endüstri Mühendisliği (İngilizce)50
Kimya- Biyoloji Mühendisliği (İngilizce)20
Makine Mühendisliği (İngilizce)40
Tıp Fakültesi
Tıp (İngilizce)30
Hemşirelik Fakültesi
Hemşirelik15

*04/07/2019 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı gereğince ve ‘Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar’ uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma hakkı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C. uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adaylar için Hukuk ve Tıp alanlarındaki kontenjanın %10’una bu kapsamdaki öğrencilerin yerleştirmesi yapılacaktır.

Başvuruların Değerlendirilmesi

Başvurular özel bir komite tarafından değerlendirilecektir. Gerektiği durumlarda adayla online başvuru sistemi üzerinden bir görüşme yapılabilir.

Kabul Alan Adaylar

Koç Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya karar veren adaylar, bu kararlarını Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne kendilerine sonradan bildirilecek tarihe kadar iletmek zorundadırlar.

Kayıt için Gerekli Belgeler

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin, akademik takvimde ilan edilen sürelerde aşağıdaki belgeleri tamamlayarak Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

  • Milli Eğitim Bakanlığının resmi lise diplomasının aslı veya diploma hazırlanmamış ise mezuniyet belgesi. (kayıt sırasında Üniversitemiz tarafından fotokopisi çekilerek geri verilecektir.) Lise eğitimini yurtdışında tamamlayanlar için diploma aslının yanı sıra lise denklik belgesi,
  • Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  • Nüfus Cüzdanı aslı (kayıt sırasında Üniversitemiz tarafından fotokopisi çekilerek geri verilecektir),
  • Her birinin arkasına ad ve soyad yazılmış üç adet biyometrik fotoğraf (Yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerden üç adet ilave fotoğraf istenecektir),
  • Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinin mutlaka Hepatit-B aşısı olması gerekmektedir. Hepatit-B aşısı laboratuvar incelemeleri ile başlayan üç aşı ve son laboratuvar incelemesi ile sonlanan bir süreçtir. Bu nedenle 16 Eylül 2019 tarihinde başlayan Akademik Yılın ilk haftasında Hepatit-B aşısının ilk laboratuvar incelemesi ile birinci aşının yapılmış olduğuna ilişkin kaydınızı ve daha sonra aşı dizinizi tamamladığınıza dair belgelerinizi Hemşirelik Fakültesi Direktörlüğü’ne teslim etmeniz gerekmektedir
  • Dönemlik eğitim-öğretim ücretinin yatırılmış veya taksitlendirme işleminin yapılmış olduğuna dair belge. (Şehit bursundan yararlanmak isteyen öğrencilerin şehadet belgesinin aslını, Koç Holding çalışan indiriminden yararlanmak isteyen öğrencilerin de ebeveynlerinin işyerinden alınmış onaylı belgeyi kayıt sırasında teslim etmeleri gerekmektedir),
  • Yurt başvurusu yapacak öğrenciler için herhangi bir sağlık kuruluşundan alınacak akciğer film raporu,
  • İngilizce yeterlilik sınavı sonucunun aslı (Eğer başvuru zamanında gönderilmediyse),
  • Hukuk ve Hemşirelik programlarına başvuran yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe yeterlilik sınavı sonucunun aslı (Eğer başvuru zamanında gönderilmediyse),

Not: Üniversitemize kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrencilerin ülkeleri özelinde vize gereklilikleri için ilgili sayfayı ziyaret etmeleri gerekmektedir.

Önemli Notlar

Online Başvuru Formu Destek 

Online başvuru formunu doldururken bir sorun ile karşılaşırsanız aşağıdaki iletişim bilgileri ile bize ulaşabilirsiniz.

İletişim Bilgileri:

E-mail:[email protected]

İngilizce Yeterlilik
Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim dili İngilizce olduğu için dil yeterliliğinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Koç Üniversitesi tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik sınavlarından belirtilen düzeylerde sonuç alan öğrenciler İngilizce Hazırlık Okulu’ndan muaf olurlar.

İngilizce yeterliliğine sahip olduğunuzu belgelendirmenizin yanı sıra başvuruda kabul edilen sınav ve diplomalardan en az birinin gerekli puan ya da notunu karşılıyor olmanız gerekmektedir.

Aşağıdaki Koç Üniversitesi tarafından kabul edilen İngilizce yeterlilik sınavlarını ve gereken asgari puanları görebilirsiniz.

Üniversite, İngilizce dil yeterliliğini ölçmek üzere İngilizce Hazırlık Okulu tarafından verilen KUEPE’yi geçerli sayar. Lisans programına başlamak için KUEPE’den en az 60 puan almak gerekir.

En az son üç yılında, öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadili olarak konuşulduğu bir ülkede o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamlayanlar İngilizce yeterlilik sınavlarından muaftırlar.

Dışarıdan Alınan Sınavlar
Yabancı uyruklu öğrenciler dışarıdan alınan sınavlardan aşağıdaki asgari puanı aldıklarını belgelendirdikleri takdirde ELC (İngilizce Hazırlık Okulu) den muaf olurlar.

TOEFL IBT: 80  WRT:20

YDS/eYDS: 80

PTE: 67

CAE/CPE: C

Yukarıda listelenen uluslararası yabancı dil sınavlarına eşdeğerlik verilmesinde ve sürdürülmesinde sınavın Türkiye’de yapılıyor olması halinde devlet üniversitelerine ait binalarda yapılması şartı bulunmaktadır.

Daha fazla bilgiye  İngilizce Hazırlık Okulu’nun web sayfasından http://elc.ku.edu.tr./tr  erişebilirsiniz.

Türkçe Yeterlilik

Hukuk ve Hemşirelik Programlarında öğrenciler Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı çerçevesinde Türkçe dil yeterliliklerinin C1 veya üzerinde olduğunu TÖMER veya Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yeterlik Sınavı ile kanıtlamaları durumunda doğrudan Türkçe eğitime başlayabileceklerdir.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim dili İngilizce’dir.Ancak hastaların yanında Türkçe konuşulmaktadır.Bu nedenle, anadili Türkçe olmayan veya hastalarla iletişim kurabilecek düzeyde Türkçe bilgisi olmayan öğrencilerin Tıp Fakültesinin ikinci yılına başlamadan önce Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesinde tanımlanan B1 düzeyinde Türkçe yeterliliğine sahip olmaları,ve dördüncü yılına (Klinik Yıl 1) başlamadan önce C1 düzeyinde Türkçe yeterlilik belgesine sahip olmaları gerekir.Bu sertifika, bu öğrenci grubu için üçüncü yılı başarıyla tamamlamanın yanı sıra dördüncü yıla başlamak için bir ön koşuldur.

Noter Tasdiki
Tercümesini yaptırdığınız belgeleri vereceğiniz makam, resmi onay istediğinde, noterler tarafından yapılan tasdik, onay işlemidir. Türkçe veya İngilizce olmayan tüm belgeler tercüme bürolarında, bu iki dilden birine çevrilmeli ve çevirinin fotokopisi gönderilmelidir. Öğrenci kabul edildiği takdirde, başvuru döneminde verilen tüm belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli olarak kayıt sırasında Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü’ne sunulmalıdır.

Kırklareli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi, üniversitemizde önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenim görmek üzere gelen Yabancı Uyruklu Öğrencilere yol göstermek ve yardımcı olmak amacıyla 2010 yılında Rektörlük bünyesinde kurulmuştur.

Amacı:
Uluslararası Öğrenci Ofisi, Kırklareli Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki hayatlarını kolaylaştırmayı, sevdirmeyi ve ülkemizde öğrenim görmeyi özendirici faaliyetler düzenlemeyi görev edinmiştir. Bu kapsamda; uluslararası öğrencilerin diğer tüm öğrencilerle kaynaşmalarını sağlayarak, üniversite ortamını onlar için çekici kılmak amaçlanmaktadır.

Görevleri :

Üniversitemize gelecek tüm uluslararası öğrencilere web-sitemiz aracılığıyla bilgilendirmeleri ve gerekli duyuruları yapmak.
Öğrenciler için gerekli bilgileri içeren broşürleri ve kitapçıkları hazırlamak.
Kampüs tanıtımı, barınma-yurt ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi sağlamak, Oryantasyon Programı hazırlamak.
İkamet belgesi müracaatı için Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ndeki işlemler konusunda rehberlik etmek.
Kayıtlar sırasında öğrenci topluluklarının temsilcileri ile öğrencileri buluşturarak yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda topluluklara dahil edilmelerine yardımcı olmak.
Uluslararası öğrenciler için anlamlı olan günleri saptayarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemek.
Öğrencilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm üretmeleri konusunda destek olmak.
Ülkemiz kültürünü tanıtıcı ve sevdirici sosyal etkinlikleri planlamak.
Her birimde uluslararası öğrencilerden sorumlu personeller aracılığıyla öğrencilere yardımcı olmak.
Öğrenciler arasında iletişimi kolaylaştırmak için Uluslararası Öğrenci Topluluğu oluşturmak.
Yapılacak etkinlikleri hem üniversitemizin bülteninde hem de web sayfamızda paylaşmak.

Prof. Dr. Okhan AKDUR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Hüseyin ERKUL

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Pelin KANTEN

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Sermet KOYUNCU

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Prof. Dr. Muharrem Tolga SAKALLI

Trakya Üniversitesi

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Doç. Dr. İsmail KOÇAK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri

Öğr. Gör. Dr. Savaş GÜRDAL

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı

Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞÇI DURGUT

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü

Öğr. Gör. Kadir YILMAZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Öğr. Gör. İbrahim ÇÖLGEÇEN

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ

Kırklareli Üniversitesi

Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü

Mine ESİRGEMEZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sekreteri

TÜB ÇOMÜ Sekretaryası

Soru 1: Denklik nedir?

Yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ve büyükelçiliklerce açılmış okullar ile yurt içi ve yurt dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından alınan belgelerin ülkemizde hangi sınıf, alan, dal veya bölüme eş değer olduğunun tespit edilme işlemine denklik denir.
Denklik işlemi başvuruları e-Denklik modülü üzerinden yapılmaktadır.
Denklik işlemi, denklik talebinde bulunan kişinin belgelerinin asılları ile denklik merkezlerinde e-Denklik modülü üzerinden gerçekleştirilir.

Soru 2: Denklik işlemi için istenecek belgeler nelerdir?

1.Başvuru Formu
2.Şeffaf Kapaklı Dosya
2.Şeffaf Kapaklı Dosya
Kimlik aslı ve fotokopisi
Pasaport aslı ve resimli sayfa fotokopisi
Giriş-çıkış tarihlerini gösteren mühürlü sayfaların fotokopileri
Yabancı vatandaşları için;
İkamet tezkeresi veya öğrenim vizesi aslı ve fotokopileri
Pasaport aslı ve resimli fotokopisi
Ara sınıflar için;
Eğitim aldığı son yıla ait karne veya transkript aslı ve fotokopisi
Mezunlar için;
Apostilli diploma ve transkript aslı ve fotokopileri

Soru 3: Mezuniyet belgeleri için nasıl bir onay istenir?

Mezun durumda olanlar için Apostil, Apostil olmadığı durumlarda eğitim bakanlığı, dışişleri bakanlığı ya da büyükelçilik onaylı diploma/diploma almaya hak kazandığına dair belge istenmektedir.

Soru 4: Ara sınıflardan nasıl bir onay istenir?

Ara sınıflara denkliği yapılacaklar için yurt dışındaki okullardan veya Türkiye’deki büyükelçiliklerce açılmış okul ve milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okullardan aldıkları geçmiş yıllara ait orijinal olarak sunulan ıslak imzası ve soğuk damga mührü olan karne, transkript veya ayrılma belgesi yeterlidir.

Soru 7: Denklik işlemi hangi kimlik belgelerine düzenlenir?

Kimlik belgesi, ikamet izin belgesi, geçici koruma belgesi, uluslararası koruma başvuru sahibi kimlik belgesi, uluslararası koruma statü sahibi kimlik belgesi, vatansız kişi kimlik belgesi ve pasaport belgelerinden herhangi biri ile yapılabilir.

Soru 8: Öğrenim belgelerinin tercümelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Denklik başvurusu yapılan kurumda, ibraz edilen öğrenim belgesine ait dilde uzman bulunmaması durumunda, tercümenin yeminli tercümen tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması gerekmektedir. Ancak belgelerin tercümelerinin yurtdışında yapılması durumunda aynı belgelerin ilgili ülkede bulunan Türkiye’nin Dış Temsilciliğine de onaylatılması gerekmektedir.

Soru 19: K.K.T.C’de eğitim alanlara denklik belgesi düzenlenebilir mi?

Her iki ülke arasında yapılacak nakil ve geçişlerde denklik belgesi aranmamakta; okuldan alınan tasdikname, diploma ve diğer öğrenim belgelerine denklik işlemi yapılması gerekmemektedir. Öğrenciler, tasdikname, diploma ve diğer öğrenim belgelerine göre geldikleri türdeki okullara kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır