17 gün yasak ne zaman bitiyor / Türkiye'nin Kovid salgınıyla mücadelesinin 2 yılı

17 Gün Yasak Ne Zaman Bitiyor

17 gün yasak ne zaman bitiyor

Kısıtlama döneminde seyahat izin belgesi olmayanlara uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında bilet kesilmeyecek.

Muafiyet kapsamındaki iş yeri, fabrika/imalathane çalışanları, İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden "görev belgesi" başvurusu yapabilecek. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan iş yerlerindeki personelin görev belgesini yanında bulundurması ve denetimlerde ibraz etmesi zorunlu olacak.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan genelge şöyle:

Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan Perşembe günü saat ’da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü saat ’de bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Yabancılara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici/kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancıları kapsamakta olup; ikamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabidirler.

Şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacaktır.

Hafta i&#;i hafta sonu sokağa &#;ıkma yasağı ne zaman bitecek? 1 Haziran’da t&#;m yasaklar kalkacak mı?

İçişleri Bakanlığı Kademeli Normalleşme genelgesi ile 17 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başladı. 17 Mayıs'ta başlayan kademeli normalleşme takviminin nasıl ilerleyeceği de vatandaşların gündeminde. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konu hakkında son dakika açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Mayıs'ta başlayan kritik süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu, ''Tedbir doğrudur, tedbirlerimiz olabilir. Aşılamada hızlandırmayı yakaladığımız andan itibaren çok rahat adım atacağımızı ifade edebilirim. Vaka sayısı bu civarda kalırsa cumartesi ve pazar akşamlarında kısıtlama olmasının bize avantaj olacağını düşünüyorum. Burada 1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Şu anda buradan bir ölçü tutturmak, yanıltmak anlamına gelir.

Niyetimiz kısıtlamaları ortadan kaldırabilecek adımları atmaktır. Amacımız ters bir rüzgarla karşı karşıya kalmamak için tüm tedbirleri ortaya koymak. Toplu taşıma problem. Gençler toplu taşımaya binmeyin. Sebep; zaten zorunlu binenler var sıkışık hale getirmeyelim. Toplu taşıma konusu yönetemediğimiz alanlardan biridir. Büyükşehirlerde belediyelerle işbirliği yapamıyoruz. Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik.'' ifadelerine yer verdi.

1 HAZİRAN'DA TÜM YASAKLAR KALKIYOR MU?

17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında kademeli normalleşme süreci uygulanıyor. Sürecin 1 Haziran'da sona erecek olmasının ardından tam normalleşmenin gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Sürecin nasıl işleyeceği ve ne zaman başlayacağına dair önemli bilgiler ise Kabine Toplantısı sonrası kamuoyu ile paylaşılacak.

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek 1 Haziran’da tüm yasaklar kalkacak mı

1 HAZİRAN SONRASI NORMALLEŞME PLANI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca toplantının soru-cevap kısmında 1 Haziran'dan sonra normalleşmenin nasıl olacağı ile ilgili soruyu yanıtladı.

Bugünden itibaren 10 binin altına düşen bir vaka sayımız var. Tam kapanmayla birlikte bu düşüş önemli. 63 binden 9 bin 'e kadar bugün inmiş oldu. Dolayısıyla bizim bundan sonraki süreçte bu kazanımı kaybetmememiz gerekiyor. Artık bu enfeksiyonun, virüsün nasıl bulaştığını bütün vatandaşlarımız biliyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte yasaklamaları daha azaltan ama kişisel koruyucu tedbirleri daha yoğunlaştıran, bununla birlikte yaygın aşılamayı yaparak bu dönemi normale döndürmek istiyoruz. Yeni dönemde, yani haziran ayı döneminde nasıl bir normalleşme olabileceğiyle ilgili sektörlerle ilgili bir çalışması var, önerisi olacak. Ama genel mantık, daha çok kapatmaktan ziyade kişisel kontrolleri önümüzdeki dönemde aşıyla birlikte sürdürmekten yanayız ve pandemiyi gündemden çıkarmaktan, yaygın aşıyı yapmaktan başka bir gündemimiz de olmayacak.

17 günlük yasak ne zaman bitiyor? 17 günlük yasağın son günü ne zaman? Tam kapanma bitiş tarihi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından duyurduğu tam kapanma sürecine ilişkin detayları içeren İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesi yayımlandı. Sokağa çıkma yasağından şehirler arası seyahat kısıtlamasına kadar her tedbir için detaylı bilgi içeren genelgeye göre tam kapanma ne zaman bitecek? Tam kapanma kaç gün sürecek? Korona virüs tam kapanma tarihleri

TAM KAPANMA NE ZAMAN BİTECEK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 26 Nisan tarihli genelgeye göre, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda; halihazırda uygulanmakta olan kısmi kapanma tedbirlerine yeni önlemler eklenerek tam kapanma dönemine geçilecek.

Tam kapanma kararları kapsamında hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan Perşembe günü saat ’da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü saat ’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

TAM KAPANMA KAÇ GÜN SÜRECEK?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 17 gün boyunca üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofisler kapalı olacak olup uzaktan çalışma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecek.

Seçim yasakları neler? Seçim yasakları ne zaman başlıyor? 14 Mayıs'ta düğün yapmak yasak mı?

Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Seçmenler oy verme işlemi sürecinde uygulanacak olan yasakların neler olduğunu ve nelere dikkat etmeleri gerektiğini araştırıyor. Peki, Seçim yasakları neler? Seçim yasakları ne zaman başlıyor? 14 Mayıs'ta hangi yasaklar uygulanacak? İşte ayrıntılar

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

14 Mayıs 'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçim takvimi işliyor. Yasaklar seçime 10 gün kala () başladı.

SEÇİM YASAKLARI NELER?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlerde uygulanacak yasakları açıkladı.

sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 79’uncu ve 80’inci maddesi kararı gereğince YSK tarafından açıklanan yasaklar şöyle:

  • Seçime 10 gün kala artık anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yasak olacak ve yayımlanmayacak.
  • Yurt dışında hiçbir şekilde kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlar yapılamayacak.
  • Seçim günü saat 'dan gece 'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak.
  • Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.
  • Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.
  • Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilecek.
  • Seçim günü saat 'dan sonra düğünler yapılabilecek.
  • YSK kararlarına göre saat 'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.
  • Saat ile arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.
  • Saat 'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.
  • Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 28 Mayıs'ta da uygulanacak.
  • Bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı il ve ilçelerde ila kişi olacak. Köylerde seçmen sayısının 'ü aşmaması halinde bir sandıkta oy kullanılabilecek.

seçimlergenel seçimcumhurbaşkanlığı seçimiYüksek Seçim KuruluSeçimseçim yasakları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir