ehliyet yenileme dekont gerekli mı / Sürücü Belgeleri Hizmetleri Sıkça Sorulan Sorular

Ehliyet Yenileme Dekont Gerekli Mı

ehliyet yenileme dekont gerekli mı

Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenilemek için gerekli evraklar nelerdir?

Ehliyet yenileme evrakları, eski sürücü belgesini değiştirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen süre yıl sonunda bitecek. Ehliyet yenilemek isteyen sürücüler, Ehliyet ücretini yatırılarak gerekli evraklarla birlikte Nüfus Müdürlüğü'nden işlemlerini tamamlayacak. Peki Ehliyet yenileme evrakları nelerdir? Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır?

EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILIR?

Yeni ehliyet sistemine geçilmesi ile birlikte eski ehliyetlerin son tarih zamanına kadar yenilenmesi gerekiyor. tarihine kadar yenilenmeyen eski tip ehliyetler geçersiz sayılacak.

Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak.

Ehliyet yenileme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınarak yapılıyor.

Ehliyet yenileme randevusu , Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden alınıyor. Ehliyet yenilemek için gerekli evrakların önceden hazırlanarak, Ehliyet yenileme ücretinin dekontu ile birlikte Nüfus Müdürlüğü'ne götürülmesi gerekiyor.

EHLİYET YENİLEME EVRAKLARI NELERDİR?

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca Edevlet üzerinden temin edilebilir.)

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR ?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir.

Yeni tip ehliyet almak isteyen kişiler ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücreti öderler.

Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: +60 TL'dir.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Başvurudan önce verilen değerli kağıt bedeli, vergi dairesi müdürlüklerine, "seafoodplus.info" internet adresinden sanal POS uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılması isteniyor.

Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.

Akbank

Aktif Bank

ING Bank

Şekerbank

Türkiye Vakıflar Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Albaraka Türk Katılım Bankası

T.C. Ziraat Bankası

Türk Ekonomi Bankası

Garanti Bankası

Denizbank

PTT Bank

Sürücü belgeleri hizmet bedeli tahsilatları
Sürücü Belgeleri Hizmet Bedeli Tahsilatları Hakkında Önemli Duyuru sayılı Karayolları Trafik Kanununun ve Geçici maddesi gereğince Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı hesaplarına yatırılması gereken Sürücü Belgesi “Vakıf Hizmet Bedeli” için ödemeler Vergi Dairelerince alınmamaktadır. Bu nedenle Sürücü Belgesi “Vakıf Hizmet Bedeli” aşağıda belirtilen “Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına” yatırılmalıdır.
Sürücü belgeleri için tahsilat yapan bankalar

BANKA ADITAHSİLAT ŞEKLİTAHSİLAT TÜRÜİNTERNET BANKACILIĞI VE ATM İÇİN İZLENECEK YOL
seafoodplus.info BANKASIHarç, Değerli Kâğıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini birlikte tahsil eder. Şube+Atm+İnternet Ödemeler>Kurum>Diğer Kurumlar>Sürücü Belgesi Tahsilatları
seafoodplus.infoAR BANKASI Harç, Değerli Kâğıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini birlikte tahsil eder. Şube+Atm+İnternet Ödemeler>Vergi Ceza İcra>Sürücü Belgesi Harç Tahsilatı
seafoodplus.info BANKASI Harç, Değerli Kâğıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini birlikte tahsil eder. Şube+Atm+İnternet Ödemeler>Vergi ve Resmi Kurumlar>Sürücü Belgesi Tahsilatları
GARANTİ BANKASI Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Şube+Atm+İnternet Fatura Ödemeleri> Abone No ile Ödeme> Kurum Adı+Kurum Tipi
ŞEKERBANK Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır.
ING BANKVakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır.
ALBARAKATÜRK Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır.
KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Şube+İnternet+MobilÖdemeler>Vergi Ödemeleri>Sürücü Belgesi Ödeme
DENİZBANK Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Şube+Atm+İnternet Fatura Ödemeleri> Diğer kurum Ödemeleri> Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı
TÜRKİYE EKONOMİ BANKASI(TEB) Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır
AKBANK Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır
AKTİF BANK Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır
PTT BANK Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır
QNB FİNANSBANK Vakıf Hizmet Bedelini ayrı olarak tahsil eder. Yalnızca Şubeden Tahsilat yapmaktadır

Not :
(*) Bankalar tarafından havale ücreti alınmamaktadır.
(*) Gişeden tahsilatlarda Bankalara hesap numarası belirtilmesine gerek yoktur.

YILI SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖDENMESİ GEREKEN ÜCRETLER
-Eski Tip ( öncesi alınan) Sürücü Belgesi Yenileme İşlemleri İçin “Vakıf Hizmet Bedeli” Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına 2 TL, “Değerli Kâğıt Bedeli” Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına 13 TL,
-Yeni Tip ( sonrası alınan) Sürücü Belgesi Yenileme İşlemleri İçin “Vakıf Hizmet Bedeli” Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına TL, “Değerli Kâğıt Bedeli” Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına TL,
-İlk Defa Sürücü Belgesi Alımı veya Sınıf Ekleme İşlemleri İçin; “Vakıf Hizmet Bedeli” Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına TL, “Değerli Kâğıt Bedeli” Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına TL,
-“A, A1, A2,F,H” sınıfları için harç ücreti; Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına ,70 TL
-“B” sınıfı için harç ücreti Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına ,90 TL
-“B1,BE,C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G.M” sınıfları için harç ücreti Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına ,70 TL ödeme yapılması gerekmektedir.

Ehliyet Har&#; &#;cretleri

Ehliyet almak isteyen tüm sürücü adaylarının harç ödemesi zorunludur. Ödenen harç bedeli karşılığında alınan makbuz ile ehliyet işlemleri tamamlanır. 

Trafik Sigortası Teklifleri

Kasko Sigortası Teklifleri

Ehliyet Alma Sürecinde Yapılan Maliyetler

Ehliyet alma sürecinde harç ücreti, kurs ücreti, sınav ücreti gibi birçok maliyet ortaya çıkar. Yapılan harcamalar kaleme alındığında ortaya tam maliyet listesi çıkar.

  • A, A1, A2 ve F sınıfı için: Harç ücreti ,70 TL, Değerli kağıt bedeli TL, Vakıf payı  TL, Toplam ,70 TL
  • B sınıfı için: Harç ücreti ,90 TL, Değerli kağıt bedeli TL, Vakıf payı TL, Toplam ,90 TL
  • B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı için: Harç ücreti ,70 TL, Değerli kağıt bedeli TL, Vakıf payı TL, Toplam ,70 TL 

Ehliyet E-Sınav Nedir, Nasıl Girilir?

Standart olarak yapılan sürücü belgesi yazılı sınavının online olarak bir merkezde yapılmasına elektronik sınav yani e- sınav deniyor. Yazılı sınavlar yaklaşık olarak 2,5 ayda bir yapılırken e-sınav ortalama 15 günde bir yapılıyor. Sınav sonuçları sınavın sonunda anında öğrenebiliniyor.

Harç Ödemesi Esnasında Hangi Aşamalardan Geçilir?

Sürücü belgesi almanın ilk aşaması İçişleri Bakanlığı’nın randevu biriminden uygun tarihte bir randevu almaktır. Randevu alındıktan hemen sonra harç ödemesinin gerçekleştirilmesi vakit kaybetmemek açısından önemlidir. Harç ödemesi yapılırken bankaya; isim, T.C. kimlik numarası ve ehliyet sınıfı bilgilerinin verilmesi gerekir. 

Harç Ücretlerini Hangi Bankalardan Ödeyebilirim?

Ehliyet almak için gerekli olan harç ücreti, değerli kağıt bedeli ve vakıf katkı payı listede yer alan bankalar aracılığıyla tahsil edilmektedir.

  • Deniz Bank
  • Fibabank
  • Finans Katılım
  • QNB Finansbank
  • Ziraat Bankası
  • Ziraat Katılım
  • Vakıfbank
  • İş Bankası
  • ING Bank
  • Kuveyt Türk
  • Odea Bank
  • TEB
  • Şeker Bank
  • PTT Bank
  • Garanti BBVA
  • Yapı Kredi Bankası
  • Burgan Bank
  • Arap Türk Bankası
  • Turkland Bank

Harç Ücreti Neleri Kapsar?

Ehliyet almak için ödenmesi gereken harç ücreti ile birlikte ehliyet kartı ücreti olarak da adlandırılan değerli kâğıt bedeli ve Polis Vakfı’na katkı sağlamak üzere alınan hizmet bedeli ödenir. Bu ücretler genel bağlamda sürücü belgesi harç ücreti olarak tanımlanır. 

Harç Ücretleri Durumlara Göre Farklılık Gösterir mi?

Peki harç ücreti yalnızca ilk kez ehliyet alacak olan sürücü adaylarından talep edilen bir ücret midir? Kayıp ve yenileme durumlarında da ödenmesi gerekir mi?
Ehliyet yenileme işleminde yalnızca değerli kâğıt bedeli ve vakıf katkı payı olarak belirlenen 15 TL'nin bankaya ödemesi yapılmalı ve dekont Emniyet Müdürlüğüne iletilmelidir.

Eski tip ehliyete sahip olanlar için kayıp ehliyet işleminde yalnızca değerli kâğıt bedeli ve vakıf katkı payının ödenmesi gerekir. Ancak yeni tip ehliyete sahip olan ve kayıp ibaresiyle yeniden çıkarmak isteyenlerden TL kayıp ehliyet ücreti talep edilir.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir