halk bankası güvenlik alımı 2019 / Halkbank personel alımı ilanı yayımlandı! İşte başvuru şartları

Halk Bankası Güvenlik Alımı 2019

halk bankası güvenlik alımı 2019

İşin Olsa">

Halkbank resmi internet sitesinde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere ilana çıktı. yayımlanmış olan ilana göre Halkbank yeni takım arkadaşlarını arıyor. Bu yönde ilan yayımlayan Halkbank şöyle bir duyuru yaptı. Halkbank Ailesi'nin Bilgi Teknolojileri Bölümlerinde görevlendirmek üzere BT Personel Alımı sınavı yapacak. Söz konusu sınav 27 Ocak tarihinde yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Halkbank Yılı Personel alımı ilanı için adaylardan, Sağlık açısından Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya elverişli olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Ağır Hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası gerektirecek suçlardan hükümlü olmamak, Erkek adaylar için Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Üniversitelerin 4 yıl eğitim veren Lisans veya Yükseklisans bölümlerinden veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye veya yurtdışı bölümlerinden mezun olmuş olmak ve 01 Ocak ve sonrası doğumlu olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Halkbank personel alımı ilanı bugün ( 17 Aralık ) itibari ile yayımlannım olup adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 18 Ocak tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar Halkbank tarafından 27 Ocak tarihinde yapılacak sınava katılaak başarılı olanlar göreve alınacak.

Halkbank tarafındna yayımlanan ilana göre, Sınav 27 Ocak tarihinde saat da İstanbul Yıldız Teknik üniversitesi Kampüsünde yazılı olarak yapılacak. Adaylar Sınav giriş belgelerini 22 Ocak tarihi ile 27 Ocak tarihleri arasında seafoodplus.info adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile girerek belgeleri alabileceklerdir. İlgili Sınava başvurular ise seafoodplus.info adresi üzerinden yapılacak ve adaylar için başvuru şartlarını taşıyan ve sınava başvuru yapacak adaylar Halkbank şubelerinden 45 TL olan sınav ücretini ödeyeceklerdir. Sınav hakkında ve ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak yayımlanmış olan ilana ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık ,

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

1.   sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası, sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun ’üncü maddesi, Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 ve 11'inci maddeleri, tarihli ve 7/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre, EK-2 listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen ceza infaz kurumları için sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere    infaz ve koruma memuru,   büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 91 hemşire,   84 teknisyen,    destek personeli (şoför),  24  destek personeli (aşçı),  2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam   personel alımı yapılacaktır.

Sınavlar, planlanan personel sayısı dikkate alınarak Ek-2’de gösterilen 53 ayrı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığınca(sınav merkezi) yapılacaktır. Sınava girecek adayların Ek-1 başvuru formunu doldururken sınava başvuracağı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığını(sınav merkezi) gösterir kısmı doldurması ve atanmak istediği ceza infaz kurumunun bağlı olduğu adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığını belirtmesi gerekmektedir. Adayların yerleşmek istedikleri her komisyon için puan sıralaması, boy- kilo ölçümü, sözlü sınav ve benzeri işlemler ayrı ayrı yapılacak olup, adayların bu hususu göz önüne alarak tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir.

2.  Bu pozisyonlara yerleşecekler merkezi sınava (KPSS ) girip en az 70 puan alıp başvuranlar arasından en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının;  
-Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.), 
Hemşire, destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen adayları için beş katı (teknisyenler için beş katı aday her branş için ayrı ayrı belirlenecektir.), 
-Destek personeli (şoför) adayları için on katı sözlü sınava çağırılacaktır. 
-Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) adayları için ise yirmi katı uygulamalı sınava çağrılacaktır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.
3. Başvurularda, lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır. 

4. Sözleşmeli Pozisyonlara Yerleşebilmek İçin Gereken Şartlar;

I. Genel Şartlar:  
a)  Türk Vatandaşı olmak,
b)  Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  
c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
e) Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin /c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
f ) Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
g) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan  16/07/  itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  
Merkezî sınavın (KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) ve hemşire için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
h)  Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

II. Özel şartlar:

A- Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğuna başvurabilmek için ;  
a)  En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  
b)Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan  16/07/   itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
c)  Erkeklerde cm. kadınlarda cm. ‘den kısa boylu olmamak,
d)  Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, =53’ten az olmaması gerekmektedir.)
B- Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği) pozisyonlarına başvurabilmek için;                                         
a)  Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
b)  Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c)  Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)
Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.

C- Sözleşmeli hemşire pozisyonlarına başvurabilmek için;
sayılı Hemşirelik Kanununun 1. maddesi ile aynı kanunun Geçici 2. maddesinin son fıkrasında tanımlanan hemşirelik ve hemşireliğe eşdeğer sağlık memurluğu programlarından mezun olmak

D- Sözleşmeli destek personeli (şoför) pozisyonlarına başvurabilmek için;
a)  En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b) E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 1 Ocak tarihi itibari ile yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

E- Sözleşmeli teknisyen pozisyonlarına başvurabilmek için;
a)  En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,
b)  Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

F- Sözleşmeli destek personeli (aşçı ve kaloriferci) pozisyonlarına başvurabilmek için;
a)  En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b)  Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya aynı kurum ve kuruluşlarca verilen ilgili branştaki sertifikaya sahip olmak,  
gerekmektedir.

5. Başvuru tarihi :

Başvurular  01/07/ günü başlayıp,  16/07/  günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

6. Başvuru yeri ve şekli:

Adaylar, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri  EK-1  başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya noter onaylı sureti ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. Ayrıca herhangi bir nedenle askerlikten muaf olan adayların muafiyetlerine ilişkin sağlık raporu veya bedelli askerlik belgesini başvuru formlarına eklemeleri, aşçı ve teknisyen unvanlarına başvuru yapacak adayların diplomaları ile birlikte öğrenim esnasında almış oldukları dersleri gösterir transkript belgesini de başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.
Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları dışında herhangi bir mercie yapılan başvuru kabul edilmeyecektir. Yine adalet komisyonu başkanlıklarına posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 
Başvuruyu alan adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu tarafından UYAP üzerinden sınav ortak rolünden sınavı yapacak adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonunun(sınav merkezi) tanımladığı sınav numarası seçilerek başvuru kaydedilecektir. Daha sonra başvurulara ilişkin evrak; masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezine) ivedi  gönderilecektir.

Adaylar sadece bir unvan için ve bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı ya da farklı unvan için aynı ya da farklı komisyona başvurulması durumunda yapılan tüm başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.
(Örneğin; bir aday infaz ve koruma memuru unvanı için bir yere başvuru yaptığında, başka bir yer infaz ve koruma memurluğu veya gerekli şartları taşısa dahi büro personeli (cezaevi kâtipliği) ya da diğer bir unvan için aynı veya farklı bir yere başvuru yapamayacaktır.)
Adayların başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

7. Sınav yeri:

EK-2 listede belirtilen adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıklarıdır.(Sınav merkezleridir.)

8. Sınava alınacak aday sayısı ve ilânı:

Sözlü sınava katılacak teknisyen, hemşire, aşçı, kaloriferci adayları ile uygulama sınavına katılacak büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), şoför ve boy-kilo ölçümüne katılacak infaz ve koruma memuru adayları sözlü sınavdan önce  30/07/  tarihinde ilgili Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı  resmi  internet sitelerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.  Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

9. Boy kilo ölçümü:

İnfaz ve koruma memurları için ilan edilen pozisyon sayısının beş katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan infaz ve koruma memuru adaylarının boy ve kilo ölçümleri her bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu için ayrı ayrı olmak üzere   05/08/ ve devam eden günlerde yapılacak olup, adayların boy-kilo ölçümüne hangi gün katılacakları ilgili sınav komisyonlarınca ilan edilecektir. Boy kilo ölçümüne katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecek, sözlü sınava katılamayacaklardır. Boy kilo ölçümünü geçerek sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ayrıca ilgili sınav merkezleri tarafından ilan edilmesi gerekmektedir.

Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği) uygulama sınav tarihi: 

20/08/ tarihinde adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıklarının tespiti için uygulama sınavı yapılacaktır. Belirtilen günde uygulama sınavının bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir. Ceza İnfaz Kurumu Kâtipliği uygulama sınavında kullanılacak sınav metinleri uygulama sınavından en az bir hafta önce Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde ilân edilecektir.

Şoförler için uygulama sınav tarihi:

22/08/ tarihinde yapılacaktır.  Belirtilen günde uygulama sınavının bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması:

Boy kilo ölçümünün yapılacağı tarihte sözleşmeli infaz ve koruma memuru adaylarının güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu (EK-3) doldurarak (2 adet) vukuatlı nüfus kayıt tablosu ile birlikte sınavı yapacak olan sınav merkezine teslim etmeleri gerekmektedir.
Teknisyen, hemşire, aşçı, kaloriferci adayları ile uygulama sınavına katılacak büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi) ve şoför adaylarının sözlü sınava girmeye hak kazananların isimleri 02/09/  tarihinde ilan edilmesi gerekmekte olup, ilan edilen adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu (EK-3) doldurarak (2 adet) vukuatlı nüfus kayıt tablosu ile birlikte en geç 05/09/  tarihine kadar ilgili Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir.

Sözlü sınav tarihi:

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru, büro personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği), teknisyen, hemşire, destek personeli (şoför, aşçı ve kaloriferci) sözlü sınavı  09/09/  ve devam eden günlerde yapılacaktır.  Alınacak personel sayısı ve unvanına göre sözlü sınavın tarihleri sınavı yapacak ilgili Komisyon Başkanlığı tarafından belirlenerek ilan edilecektir.

Sınav şekli: 

Sınav sözlü ve uygulamalı olarak yapılacaktır. 

Sözlü sınav konuları:

a)  İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),
b)  Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),
c)  Genel kültür (20 puan),
d)  Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan),
konularından oluşmaktadır.  
Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir.  
Şoför pozisyonuna alınacak adayların mesleki bilgisi tespit edilirken araç başında ve araç kullanma becerisi ölçülmek suretiyle yapılacaktır.
Aşçılık sözlü sınavında; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde görevli öğretmen, uzman veya usta öğreticilerinden veya diğer resmi kurum ve kuruluşlarda aşçılık unvanında görevli kişilerin görüşüne başvurulabilir.

Nihai Başarı Listesi:

Nihai başarı listesi adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlayarak sıralanması suretiyle düzenlenecektir. İnfaz ve koruma memuru ile büro personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği) pozisyonlarına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken öncelikle hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ve adalet ön lisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle her bir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu için ayrı ayrı sıralanacak olup, diğer adaylar bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanacaktır.

  İlânda belirtilen nitelikleri taşımadıkları sonradan anlaşılan adaylar hakkında yapılan tüm işlemler iptal edilecektir. 

  Sınav sonucunun tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde belgelerini teslim etmeyen veya yerleştirme onayının tebliğinden sonra 15 gün içerisinde görevine başlamayan ya da aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların sözleşmeleri iptal edilecek ve yerlerine puan sıralamasına göre aynı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu için belirlenen yedek adaylardan yerleştirme işlemi ilgili sınav merkezi tarafından yapılacaktır.

  İlan metninde belirtilmeyen hususlar hakkında, ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

  Sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin yerleştirilmeleri ihtiyaç durumu dikkate alınarak belirlendiğinden;  söz konusu pozisyonlara  müracaat edeceklerin sınava başvuru tarihinden önceki mazeretleri kurum içi istihdama esas alınmayacak olup, ilgililerin ileride mağduriyete uğramamaları açısından (eş, sağlık, öğrenim gibi) durumlarına en uygun adalet komisyonuna başvurmaları  gerekmektedir.

DUYURULUR

Dökümanlar

EK Başvuru formu

EK S&#;zleşmeli pozisyonlar i&#;in sınav izni verilen komisyonlar(Sınav merkezi)

EK G&#;venlik soruşturması ve arşiv araştırması formu

Halkbank Personel Alım İlanı

HALKBANK PERSONEL ALIM İLANI

Bankamızda istihdam edilmek üzere; aşağıda belirtilen unvanlarda personel alımı yapılacaktır.

seafoodplus.info : Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı

seafoodplus.info : Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı, Bilgi Teknolojileri İç Kontrolör Yardımcısı, Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı

seafoodplus.info : Servis Görevlisi

Yukarıda belirtilen her bir grup için ayrı ayrı olmak üzere 10 Aralık tarihinde sınav düzenlenecektir.

Adaylar bu gruplar içerisinden yalnızca birini tercih ederek sınava başvurabileceklerdir.

Sınava ilişkin diğer şartlar ilanımızda bulunmaktadır.

Müfettiş Yardımcısı İç Kontrolör Yardımcısı Uzman Yardımcısı ilanı

BT Müfettiş Yardımcısı BT içkontrolör Yardımcısı BT Uzman Yardımcısı ilanı

Servis Görevlisi ilanı

HALKBANK

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI, İÇ KONTROLÖR YARDIMCILIĞI ve UZMAN YARDIMCILIĞI

SINAV İLANI

Bankamızda istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen unvanlarda personel alımı yapılacaktır. Bu unvanlar için tek bir sınava girecek olan adaylar sıralı tercihte bulunacaklardır.

Unvan

Görev Yeri

İstihdam

Planlanan

Sayısı

Edilmesi

Personel

Görev Yapacağı Birimler

Müfettiş Yardımcısı

İstanbul

35

Teftiş Kurulu Başkanlığı

İç Kontrolör Yardımcısı

İstanbul

25

İç Kontrol ve Uyum Daire Başkanlığı

Uzman Yardımcısı

İstanbul

Genel Müdürlük-Şube

Sınava katılacak adaylarda aranan özellikler ve sınav koşulları hakkında detaylı açıklamalara aşağıda yer verilmiştir.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

Giriş Sınavına katılabilmek için;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,

ç) Bankacılık Kanunu'na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,

d) Yaş kriterine ilişkin olarak;

Müfettiş Yardımcılığı için,lisans mezunları için ve sonrası, Yüksek Lisans/Doktora mezunları için ve sonrası,

İç Kontrolör Yardımcılığı için, ve sonrası,

Uzman Yardımcılığı için, ise ve sonrası doğumlu olmak,

e) Mezuniyet kriterine ilişkin olarak;

Müfettiş Yardımcılığı için, EKA Tablo'da belirtilen öğrenim süresi en az 4 yıl olan lisans bölümleri arasından mezun olmak veya EKA Tablo'da belirtilen Mühendislik bölümlerinin dışında kalan Mühendislik bölümlerinden mezun olup yine bu tabloda belirtilen programlarda yüksek lisans derecesi almış olmak,

İç Kontrolör Yardımcılığı için, EKA Tablo'da belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmak veya EKA Tablo'da belirtilen Mühendislik bölümlerinin dışında kalan Mühendislik bölümlerinden mezun olup yine bu tabloda belirtilen programlarda yüksek lisans derecesi almış olmak,

Uzman Yardımcılığı için, üniversitelerin (bölüm kısıtlaması olmaksızın) öğrenim süresi en az 4 yıl olan bölümlerinden mezun olmak,

veyahut bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki denklerinden mezun olmak.

(Mülakat aşamasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıf öğrencisi olanların başvuruları

kabul edilecektir.)

f) Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık Raporu; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)

g) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya en az tarihine kadar tecilli olmak,

ğ) Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,

h) Müfettiş Yardımcılığı tercih edecek adaylar için; Türkiye Halk Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı ve BT Müfettiş Yardımcılığı mülakatlarına daha önce katılmamış olmak,

İç Kontrolör Yardımcılığı tercih edecek adaylar için; Türkiye Halk Bankası A.Ş. İç Kontrolör Yardımcılığı ve BT İç Kontrolör Yardımcılığı mülakatlarına daha önce katılmamış olmak,

Şartlarının tamamının sağlanması gerekmektedir.

Adayların sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları, sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları sonradan tespit edilenler; sınavları kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmazlar, göreve başlatılmış olanların ise Banka ile ilişikleri derhal kesilir.

SINAVA BAŞVURU

Adaylardan, başvuru bedeli olarak TL tahsil edilecektir. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, İstanbul Üniversitesi Sınav Merkezinin Bankamız nezdindeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacaktır.

Sınav ücreti 18 Ekim Çarşamba günü saat 'dan, 9 Kasım Perşembe günü saat 'ye kadar, yalnızca Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden, adayın T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı ile en az biri cep telefonu olmak üzere 2 (iki) telefon numarası verilerek yatırılacaktır. EFT, Kredi Kartı, ATM ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir

Sınav başvuruları, 18 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında, Banka web sitesi seafoodplus.info bağlantısından da erişilebilecek olan, seafoodplus.info adresinden yapılacak; şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

"Sınav Başvuru Formu" aday tarafından eksiksiz olarak doldurulacak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş JPEG formatında vesikalık fotoğraf, sınav başvuru formuna eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan veya belirtilen özellikleri taşımayan fotoğrafla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar Müfettiş Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı için başvuru esnasında tercih

sıralaması yapacaklardır. Ancak her unvan için gerekli şartlar farklılık arz edebileceğinden, ilgili unvanın

kriterlerini taşımayan adaylar tercih yapamayacaklardır.

Başvurusunu tamamlayan ancak sınava girmeyen adayların yatırdıkları ücretler iade edilmeyecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 1 Aralık - 10 Aralık tarihleri arasında seafoodplus.info adresinden "T.C. Kimlik Numarası" ve "Aday Şifresi" girerek alabileceklerdir.

Giriş sınavı yazılı aşaması; 10 Aralık tarihinde Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun ve Trabzon olmak üzere 14 farklı merkezde gerçekleştirilecektir.

Adaylar sınava girebilmek için, "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte; üzerinde silinti, kazıntı ve bir değişiklik yapılmamış olan, taşıdığı bilgilerden tereddüt duyulmayan, fotoğrafları ile tanınmalarına engel teşkil etmeyecek nitelikte Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, TCKN bilgisi içeren Sürücü Belgesi veya geçerlik süresi devam eden Pasaport ibraz etmek zorundadırlar. Sınav Giriş Belgesi posta ile gönderilmeyecektir.

SINAV KONULARI, SORU DAĞILIMI, PUANLAMA YÖNTEMİ VE DİĞER HUSUSLAR

Yazılı sınava ilişkin özet bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Yazılı Sınava İlişkin Özet Bilgiler

Sınav Tarihi - Saati

10 Aralık -

Sınavın Yapılacağı Yer

Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun, Trabzon

Oturum Sayısı

1 (Bir)

Süre

dk

Soru Sayısı

Genel Yetenek-Genel Kültür (40 Soru)

Yabancı Dil (40 Soru)

Alan Bilgisi (70 Soru)

Sınav Yöntemi

Her bir soru 5 (beş) şıktan oluşacak şekilde test usulü

Yazılı sınav "Genel Yetenek-Genel Kültür" ,"Yabancı Dil" ve "Alan Bilgisi" bölümlerinden oluşacak ve toplamda () test sorusu yer alacaktır.

Genel Yetenek-Genel Kültür Testi :

Genel Yetenek; Sözel Akıl Yürütme, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları Ölçme Becerisi ile Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme,

Genel Kültür; Tarih, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel, Kültürel ve Güncel Sosyo-Ekonomik Konular,

Yabancı Dil Testi:

İngilizce, Almanca veya Fransızca (Adaylar, sınava girecekleri yabancı dil tercihlerini başvuru esnasında yapacaklardır.)

Alan Bilgisi Testi :

Hukuk; Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, İş Hukuku

Ekonomi; Mikro İktisat, Matematiksel İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Kalkınma-Büyüme, Türkiye Ekonomisi,

Maliye; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası,

Muhasebe ve İşletme; Genel (Finansal) Muhasebe, Finansal Tablolar ve Analizi, İhtisas Muhasebesi, İşletme Yönetimi, Finansal Yönetim, Pazarlama Yönetimi

Bankacılık ve Finans; Banka Muhasebesi, Para-Para Politikası-Merkez Bankacılığı, Finansal Sistem- Uluslararası Finansal Sistemler, Ticari Aritmetik, İstatistik

MÜFETTİŞ YARDIMCISI-İÇ KONTROLÖR YARDIMCISI-UZMAN YARDIMCISI

SINAV KONULARI

Ağırlık Puanı (Yüzde)

Soru Sayısı

Genel Yetenek-Genel Kültür

25%

40

Genel Yetenek

55%

22

Genel Kültür

45%

18

Yabancı Dil

25%

40

Alan Bilgisi

50%

70

Hukuk

28,58%

20

Ekonomi

24,29%

17

Maliye

7,14%

5

Muhasebe ve İşletme

27,14%

19

Bankacılık ve Finans

12,85%

9

TOPLAM

%

Değerlendirme, doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Genel Yetenek- Genel Kültür, Alan Bilgisi ve Yabancı Dil bölümlerinin her birinden bölüm bazında sorulacak soruların en az yarısını

doğru olarak cevaplandıran;

Müfettiş Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan ilk () aday,

İç Kontrolör Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan ilk (75) aday,

Uzman Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan ilk () aday,

Mülakata girmeye hak kazanacaktır.

Banka sınav şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

İTİRAZ

Yazılı sınav sorularına itiraz, en geç 13 Aralık tarihi mesai bitimine kadar, [email&#;protected] e-posta adresi üzerinden Üniversiteye yapılabilir.

Yazılı sınav sonucu seafoodplus.info internet adresi üzerinden ilan edilecektir. Adaylar, yazılı sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, [email&#;protected] e-posta adresi üzerinden sonuçların yayınlandığı günü takip eden 3 (üç) iş günü içerisinde Üniversiteye yapabilirler.

BİLGİ EDİNME

Aşağıda belirtilen iletişim bilgileri aracılığıyla; sınav süreci hakkında bilgi alınabilecektir.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Web Sitesi

seafoodplus.info

E-posta Adresi

[email&#;protected]

Telefon

Adres

Barbaros Mahallesi, Şebboy Sokak No:4, PK: , Ataşehir/İSTANBUL

İstanbul Üniversitesi

Web Sitesi

seafoodplus.info

E-posta Adresi

[email&#;protected]

Sınav Başvuru Adresi

seafoodplus.info

Telefon

/

/

Adres

Bozdoğan Kemeri Caddesi, No:1, Vezneciler, Fatih/İSTANBUL

EKA TABLO (MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU YAPILABİLECEK LİSANS BÖLÜMLERİ)

Aktüerya

Muhasebe Bilgi Sistemleri

Aktüerya Bilimleri

Muhasebe ve Denetim

Aktüerya ve Risk Yönetimi

Muhasebe ve Finans Yönetimi

Avrupa Birliği İlişkileri

Muhasebe ve Finansal Yönetim

Bankacılık

Pazarlama

Bankacılık ve Finans

Pazarlama / Satış Yönetimi

Bankacılık ve Finansman

Risk Yönetimi

Bankacılık ve Sigortacılık

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Sermaye Piyasası

Ekonometri

Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri

Ekonomi

Sigortacılık ve Risk Yönetimi

Ekonomi ve Finans

Siyasal Bilimler

Endüstri Mühendisliği

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Finans Matematiği

Sosyal ve Siyasal Bilimler

Finans Mühendisliği

Uluslararası Ekonomik İlişkiler

Finans ve Bankacılık

Uluslararası Finans

Hukuk

Uluslararası Finans ve Bankacılık

İktisat

Uluslararası Girişimcilik

İstatistik

Uluslararası İlişkiler

İşletme

Uluslararası İşletme

İşletme Bilgi Yönetimi

Uluslararası İşletme Yönetimi

İşletme Enformatiği

Uluslararası İşletmecilik

İşletme Mühendisliği

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret

İşletme Yönetimi

Uluslararası Ticaret

İşletme-Ekonomi

Uluslararası Ticaret ve Finansman

Kamu Yönetimi

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Maliye

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Muhasebe

EKA TABLO (İÇ KONTROLÖR YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU YAPILABİLECEK LİSANS BÖLÜMLERİ)

Aktüerya

Muhasebe

Aktüerya Bilimleri

Muhasebe Bilgi Sistemleri

Aktüerya ve Risk Yönetimi

Muhasebe ve Denetim

Avrupa Birliği İlişkileri

Muhasebe ve Finans Yönetimi

Bankacılık

Muhasebe ve Finansal Yönetim

Bankacılık ve Finans

Pazarlama

Bankacılık ve Finansman

Pazarlama / Satış Yönetimi

Bankacılık ve Sigortacılık

Risk Yönetimi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi

Ekonometri

Sermaye Piyasası

Ekonomi

Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri

Ekonomi ve Finans

Sigortacılık ve Risk Yönetimi

Endüstri Mühendisliği

Siyasal Bilimler

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Finans Matematiği

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Finans Mühendisliği

Sosyal ve Siyasal Bilimler

Finans ve Bankacılık

Uluslararası Ekonomik İlişkiler

Hukuk

Uluslararası Finans

İktisat

Uluslararası Finans ve Bankacılık

İstatistik

Uluslararası Girişimcilik

İşletme

Uluslararası İlişkiler

İşletme Bilgi Yönetimi

Uluslararası İşletme

İşletme Enformatiği

Uluslararası İşletme Yönetimi

İşletme Mühendisliği

Uluslararası İşletmecilik

İşletme Yönetimi

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret

İşletme-Ekonomi

Uluslararası Ticaret

Kamu Yönetimi

Uluslararası Ticaret ve Finansman

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Maliye

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Matematik

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

BT MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI,

BT İÇ KONTROLÖR YARDIMCILIĞI ve

BT UZMAN YARDIMCILIĞI

SINAV İLANI

Bankamızda istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen unvanlarda personel alımı yapılacaktır. Bu unvanlar için tek bir sınava girecek olan adaylar sıralı tercihte bulunacaklardır.

Unvan

Görev Yeri

İstihdam Edilmesi Personel Sayısı

Planlanan

Görev Yapacağı Birim

Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı

İstanbul

10

Teftiş Kurulu Başkanlığı

Bilgi Teknolojileri İç Kontrolör Yardımcısı

İstanbul

5

İç Kontrol ve Uyum Daire Başkanlığı

Bilgi Teknolojileri Uzman

Yardımcısı

İstanbul

50

Operasyonel İşlemler ve

Bilgi Teknolojileri Genel

Müdür Yardımcılığı

Sınava katılacak adaylarda aranan özellikler ve sınav koşulları hakkında detaylı açıklamalara aşağıda yer verilmiştir.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

Giriş Sınavına katılabilmek için;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,

ç) Bankacılık Kanunu'na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,

d) Yaş kriterine ilişkin olarak;

BT Müfettiş Yardımcılığı için;Lisans mezunları için ve sonrası; Yüksek Lisans mezunları için ve sonrası doğumlu olmak,

BT İç Kontrolör Yardımcılığı için; ve sonrası,

BT Uzman Yardımcılığı için; ve sonrası doğumlu olmak,

e) Mezuniyet kriterine ilişkin;

BT Müfettiş Yardımcılığı için; EKB Tablo'da belirtilen öğrenim süresi en az 4 yıl olan lisans bölümleri arasından mezun olmak veya EKB Tablo'da belirtilen Mühendislik bölümlerinin dışında kalan Mühendislik bölümlerinden mezun olup yine bu tabloda belirtilen programlarda yüksek lisans derecesi almış olmak;

BT İç Kontrolör Yardımcılığı için; EKB Tablo'da belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmak veya EKB Tablo'da belirtilen Mühendislik bölümlerinin dışında kalan Mühendislik bölümlerinden mezun olup yine bu tabloda belirtilen programlarda yüksek lisans derecesi almış olmak,

BT Uzman Yardımcılığı için; EK.3 Tablo'da belirtilen öğrenim süresi en az 4 yıl olan lisans veya yüksek lisans bölümlerinden mezun olmak,

veyahut bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki denklerinden mezun olmak.

(Mülakat aşamasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıf öğrencisi olanların başvuruları kabul edilecektir.)

f) Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık Raporu; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)

g) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, muaf veya en az tarihine kadar tecilli olmak,

ğ) Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,

h) BT Müfettiş Yardımcılığı tercih edecek adaylar için; Türkiye Halk Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı ve BT Müfettiş Yardımcılığı mülakatlarına daha önce katılmamış olmak,

BT İç Kontrolör Yardımcılığı tercih edecek adaylar için; Türkiye Halk Bankası A.Ş. İç Kontrolör Yardımcılığı ve BT İç Kontrolör Yardımcılığı mülakatlarına daha önce katılmamış olmak Şartlarının tamamının sağlanması gerekmektedir.

Adayların sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları sonradan tespit edilenler; sınavları kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmazlar, göreve başlatılmış olanların ise Banka ile ilişikleri derhal kesilir.

SINAVA BAŞVURU

Adaylardan, başvuru bedeli olarak TL tahsil edilecektir. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, İstanbul Üniversitesi Sınav Merkezinin Bankamız nezdindeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacaktır.

Sınav ücreti 18 Ekim Çarşamba günü saat 'dan, 9 Kasım Perşembe günü saat 'ye kadar, yalnızca Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden, adayın T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı ile en az biri cep telefonu olmak üzere 2 (iki) telefon numarası verilerek yatırılacaktır. EFT, Kredi Kartı, ATM ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.

Sınav başvuruları, 18 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında, Banka web sitesi seafoodplus.info bağlantısından da erişilebilecek olan, seafoodplus.info adresinden yapılacak; şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

"Sınav Başvuru Formu" aday tarafından eksiksiz olarak doldurulacak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş JPEG formatında vesikalık fotoğraf, sınav başvuru formuna eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan veya belirtilen özellikleri taşımayan fotoğrafla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar BT Müfettiş Yardımcılığı, BT İç Kontrolör Yardımcılığı ve BT Uzman Yardımcılığı için başvuru

esnasında tercih sıralaması yapacaklardır. Ancak her unvan için gerekli şartlar farklılık arz edebileceğinden,

ilgili unvanın kriterlerini taşımayan adaylar tercih yapamayacaklardır.

Başvurusunu tamamlayan ancak sınava girmeyen adayların yatırdıkları ücretler iade edilmeyecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 1 Aralık - 10 Aralık tarihleri arasında seafoodplus.info adresinden "T.C. Kimlik Numarası" ve "Aday Şifresi" girerek alabileceklerdir.

Giriş sınavı yazılı aşaması; 10 Aralık tarihinde Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun ve Trabzon olmak üzere 14 farklı merkezde gerçekleştirilecektir.

Adaylar sınava girebilmek için, "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte; üzerinde silinti, kazıntı ve bir değişiklik yapılmamış olan, taşıdığı bilgilerden tereddüt duyulmayan, fotoğrafları ile tanınmalarına engel teşkil etmeyecek nitelikte Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, TCKN bilgisi içeren Sürücü Belgesi veya geçerlik süresi devam eden Pasaport ibraz etmek zorundadırlar. Sınav Giriş Belgesi posta ile gönderilmeyecektir.

SINAV KONULARI, SORU DAĞILIMI, PUANLAMA YÖNTEMİ VE DİĞER HUSUSLAR

Yazılı sınava ilişkin özet bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Yazılı Sınava İlişkin Özet Bilgiler

Sınav Tarihi - Saati

10 Aralık -

Sınavın Yapılacağı Yer

Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun, Trabzon

Oturum Sayısı

1 (Bir)

Süre

dk

Soru Sayısı

Genel Yetenek-Genel Kültür (40 Soru)

Yabancı Dil (40 Soru)

Alan Bilgisi (70 Soru)

Sınav Yöntemi

Her bir soru 5 (beş) şıktan oluşacak şekilde test usulü

Yazılı sınav "Genel Yetenek-Genel Kültür", "Yabancı Dil" ve "Alan Bilgisi" bölümünden oluşacak ve toplamda test sorusu yer alacaktır.

Genel Yetenek-Genel Kültür Testi :

Genel Yetenek; Sözel Akıl Yürütme, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları Ölçme Becerisi ile Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme,

Genel Kültür; Tarih, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel, Kültürel ve Güncel Sosyo-Ekonomik Konular,

Yabancı Dil Testi :

İngilizce, Almanca veya Fransızca (Adaylar, sınava girecekleri yabancı dil tercihlerini başvuru esnasında yapacaklardır.)

Alan Bilgisi Testi :

Alan bilgisi testi, Elektronik ve Bilişim Sistemleri olmak üzere iki farklı kitapçıktan oluşacaktır. Adaylar sınav esnasında bu kitapçıklardan birini tercih ederek cevaplandıracaklardır.

Elektronik

Temel Bilgisayar Kullanımı, Temel Bilgisayar Donanımı, Algoritma ve Programlama, Programlama Dilleri, Bilgisayar Organizasyonu, Bilgisayar Mimarisi, İşletim Sistemleri ve Kullanımı, İnternet, Ağ ve

Sistem Yönetimi, Bilişim Sistemlerinde Güvenlik, Bilgi Güvenliği, Elektrik-Elektronik Temelleri, Haberleşme Sistemleri, Mikro İşlemciler-Mikro Denetleyiciler ve Programlanabilir Mantıksal Elemanlar konularından oluşacaktır.

Bilişim Sistemleri

Temel Bilgisayar Kullanımı, Temel Bilgisayar Donanımı, Algoritma ve Programlama, Programlama Dilleri, Nesne Yönelimli Programlama, Yazılım Mühendisliği, Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü, Proje Yönetimi Temelleri, Veri Yapıları, Bilgisayar Organizasyonu, Bilgisayar Mimarisi, İşletim Sistemleri ve Kullanımı, Veritabanı Uygulamaları ve Yönetimi, İnternet, Ağ ve Sistem Yönetimi, Web Teknolojileri ve Uygulamaları, Bilişim Sistemlerinde Güvenlik, Bilgi Güvenliği, Kriptografi ve Programlanabilir Mantıksal Elemanlar konularından oluşacaktır.

BT MÜFETTİŞ YARDIMCISI - BT İÇ KONTROLÖR YARDIMCISI - BT UZMAN YARDIMCISI

SINAV KONULARI

Ağırlık Puanı (Yüzde)

Soru Sayısı

Genel Yetenek-Genel Kültür

25%

40

Genel Yetenek

55%

22

Genel Kültür

45%

18

Yabancı Dil

25%

40

Alan Bilgisi

50%

70

TOPLAM

Değerlendirme, doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Genel Yetenek-

Genel Kültür, Alan Bilgisi ve Yabancı Dil bölümlerinin her birinden bölüm bazında sorulacak soruların en az

yarısını doğru olarak cevaplandıran;

BT Müfettiş Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan ilk (30) aday,

BT İç Kontrolör Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan ilk (15) aday,

BT Uzman Yardımcısı adaylarından; genel puanı (60) ve daha üzerinde olan ilk () aday,

Mülakata girmeye hak kazanacaktır.

Banka sınav şartlarında her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

İTİRAZ

Yazılı sınav sorularına itiraz, en geç 13 Aralık tarihi mesai bitimine kadar, [email&#;protected] e-posta adresi üzerinden Üniversiteye yapılabilir.

Yazılı sınav sonucu seafoodplus.info internet adresi üzerinden ilan edilecektir. Adaylar, yazılı sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, [email&#;protected] e-posta adresi üzerinden sonuçların yayınlandığı günü takip eden 3 (üç) iş günü içerisinde Üniversiteye yapabilirler.

BİLGİ EDİNME

Aşağıda belirtilen iletişim bilgileri aracılığıyla; sınav süreci hakkında bilgi alınabilecektir.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Web Sitesi

seafoodplus.info

E-posta Adresi

[email&#;protected]

Telefon

Adres

Barbaros Mahallesi, Şebboy Sokak No:4, PK: , Ataşehir/İSTANBUL

İstanbul Üniversitesi

Web Sitesi

seafoodplus.info

E-posta Adresi

[email&#;protected]

Sınav Başvuru Adresi

seafoodplus.info

Telefon

/

/

Adres

Bozdoğan Kemeri Caddesi, No:1, Vezneciler, Fatih/İSTANBUL

EKB TABLO (BT MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU YAPILABİLECEK LİSANS BÖLÜMLERİ)

Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Bilgisayar Bilimleri

Finans Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

İşletme Mühendisliği

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

Matematik Mühendisliği

Bilgisayar-Enformatik

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Matematik-Bilgisayar

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

Mekatronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Sistem ve Kontrol Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Telekomünikasyon Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Yönetim Bilişim Sistemleri

Endüstri Sistemleri Mühendisliği

EKB TABLO (BT İÇ KONTROLÖR YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU YAPILABİLECEK LİSANS BÖLÜMLERİ)

Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği

Endüstri Sistemleri Mühendisliği

Bilgisayar Bilimleri

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Finans Mühendisliği

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

İşletme Enformatiği

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

İşletme Mühendisliği

Bilgisayar-Enformatik

Matematik Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

Matematik-Bilgisayar

Elektrik Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Sistem ve Kontrol Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Telekomünikasyon Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Yönetim Bilişim Sistemleri

EK.3 TABLO (BT UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU YAPILABİLECEK LİSANS BÖLÜMLERİ)

Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Bilgisayar Bilimleri

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

Bilgisayar Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

Makine ve İmalat Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Matematik Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Matematik-Bilgisayar

Elektronik Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Telekomünikasyon Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Sistem ve Kontrol Mühendisliği

Endüstri Sistemleri Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

SERVİS GÖREVLİSİ

SINAV İLANI

Bankamızda istihdam edilmek üzere aşağıda belirtilen unvanlarda personel alımı yapılacaktır.

Unvan

Görev Yeri

İstihdam Edilmesi Planlanan Personel Sayısı

Görev Yapacağı Birimler

Servis Görevlisi

Tüm İller

Şubeler

Sınava katılacak adaylarda aranan özellikler ve sınav koşulları hakkında detaylı açıklamalara aşağıda yer verilmiştir.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

Giriş Sınavına katılabilmek için;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,

ç) Bankacılık Kanunu'na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,

d) ve sonrası doğumlu olmak

e) Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan bölümlerinden mezun olmak,

(Mülakat aşamasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıf öğrencisi olanların başvuruları kabul edilecektir.)

f) Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınacak raporla belgelemek (Sağlık Raporu; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.)

g) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, muaf veya en az tarihine kadar tecilli olmak,

ğ) Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,

Şartlarının tamamının sağlanması gerekmektedir.

Adayların sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları, sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları sonradan tespit edilenler; sınavları kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmazlar, göreve başlatılmış olanların ise Banka ile ilişikleri derhal kesilir.

SINAVA BAŞVURU

Adaylardan, başvuru bedeli olarak TL tahsil edilecektir. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, İstanbul Üniversitesi Sınav Merkezinin Bankamız nezdindeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacaktır.

Sınav ücreti 18 Ekim Çarşamba günü saat 'dan, 9 Kasım Perşembe günü saat 'ye kadar, yalnızca Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden, adayın T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı ile en az biri cep telefonu olmak üzere 2 (iki) telefon numarası verilerek yatırılacaktır. EFT, Kredi Kartı, ATM ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir

Sınav başvuruları, 18 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında, Banka web sitesi seafoodplus.info bağlantısından da erişilebilecek olan, seafoodplus.info adresinden yapılacak; şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

"Sınav Başvuru Formu" aday tarafından eksiksiz olarak doldurulacak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş JPEG formatında vesikalık fotoğraf, sınav başvuru formuna eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan veya belirtilen özellikleri taşımayan fotoğrafla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurusunu tamamlayan ancak sınava girmeyen adayların yatırdıkları ücretler iade edilmeyecektir.

Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 1 Aralık - 10 Aralık tarihleri arasında seafoodplus.info adresinden "T.C. Kimlik Numarası" ve "Aday Şifresi" girerek alabileceklerdir.

Giriş sınavı yazılı aşaması; 10 Aralık tarihinde Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun ve Trabzon olmak üzere 14 farklı merkezde gerçekleştirilecektir.

Adaylar sınava girebilmek için, "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte; üzerinde silinti, kazıntı ve bir değişiklik yapılmamış olan, taşıdığı bilgilerden tereddüt duyulmayan, fotoğrafları ile tanınmalarına engel teşkil etmeyecek nitelikte Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, TCKN bilgisi içeren Sürücü Belgesi veya geçerlik süresi devam eden Pasaport ibraz etmek zorundadırlar. Sınav Giriş Belgesi posta ile gönderilmeyecektir.

SINAV KONULARI, SORU DAĞILIMI, PUANLAMA YÖNTEMİ VE DİĞER HUSUSLAR

Yazılı sınava ilişkin özet bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Yazılı Sınava İlişkin Özet Bilgiler

Sınav Tarihi - Saati

10 Aralık -

Sınavın Yapılacağı Yer

Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun, Trabzon

Oturum Sayısı

1 (Bir)

Süre

dk

Soru Sayısı

Genel Yetenek-Genel Kültür (40 Soru)

Yabancı Dil (40 Soru)

Alan Bilgisi (70 Soru)

Sınav Yöntemi

Her bir soru 5 (beş) şıktan oluşacak şekilde test usulü

Yazılı sınav "Genel Yetenek-Genel Kültür", "Yabancı Dil" ve "Alan Bilgisi" bölümünden oluşacak ve toplamda test sorusu yer alacaktır.

Genel Yetenek-Genel Kültür Testi :

Genel Yetenek; Sözel Akıl Yürütme, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları Ölçme Becerisi ile Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme,

Genel Kültür; Tarih, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel, Kültürel ve Güncel Sosyo-Ekonomik Konular,

Yabancı Dil Testi:

İngilizce, Almanca veya Fransızca (Adaylar, sınava girecekleri yabancı dil tercihlerini başvuru esnasında yapacaklardır.)

Alan Bilgisi Testi :

Hukuk; Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, İş Hukuku

Ekonomi; Mikro İktisat, Matematiksel İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Kalkınma-Büyüme, Türkiye Ekonomisi,

Maliye; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası,

Muhasebe ve İşletme; Genel (Finansal) Muhasebe, Finansal Tablolar ve Analizi, İşletme Yönetimi, Finansal Yönetim

Bankacılık ve Finans; Banka Muhasebesi, Para-Para Politikası-Merkez Bankacılığı, Finansal Sistem- Uluslararası Finansal Sistemler, Ticari Aritmetik.

SERVİS GÖREVLİSİ

SINAV KONULARI

Ağırlık Puanı

(Yüzde)

Soru Sayısı

Genel Yetenek-Genel Kültür

40%

40

Genel Yetenek

55%

22

Genel Kültür

45%

18

Yabancı Dil

10%

40

Alan Bilgisi

50%

70

Hukuk

28,58%

20

Ekonomi

24,29%

17

Maliye

7,14%

5

Muhasebe ve İşletme

27,14%

19

Bankacılık ve Finans

12,85%

9

TOPLAM

%

Değerlendirme, doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Genel puanı (60) ve daha üzerinde olup tercih ettiği illere göre başarı sıralamasına giren adaylar mülakata girmeye hak kazanacaktır. Banka sınav şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

İTİRAZ

Yazılı sınav sorularına itiraz, en geç 13 Aralık tarihi mesai bitimine kadar, [email&#;protected] e-posta adresi üzerinden Üniversiteye yapılabilir.

Yazılı sınav sonucu seafoodplus.info internet adresi üzerinden ilan edilecektir. Adaylar, yazılı sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, [email&#;protected] e-posta adresi üzerinden sonuçların yayınlandığı günü takip eden 3 (üç) iş günü içerisinde Üniversiteye yapabilirler.

BİLGİ EDİNME

Aşağıda belirtilen iletişim bilgileri aracılığıyla; sınav süreci hakkında bilgi alınabilecektir.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Web Sitesi

seafoodplus.info

E-posta Adresi

[email&#;protected]

Telefon

Adres

Barbaros Mahallesi, Şebboy Sokak No:4, PK: , Ataşehir/İSTANBUL

İstanbul Üniversitesi

Web Sitesi

seafoodplus.info

E-posta Adresi

[email&#;protected]

Sınav Başvuru Adresi

seafoodplus.info

Telefon

/

/

Adres

Bozdoğan Kemeri Caddesi, No:1, Vezneciler, Fatih/İSTANBUL


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir