bayan hostes boy sınırı / One moment, please...

Bayan Hostes Boy Sınırı

bayan hostes boy sınırı

Yolcu taşımacılığı yapan hava araçlarında gerekli emniyet ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasından ve yolcu konforundan sorumlu görevliler “kabin memuru” ya da “kabin görevlisi” olarak tanımlanmaktadır.
Uçuşun emniyetli, güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesi için hava aracının kabin bölümünde görev alan Kabin Memurları; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilgili mevzuatlarda belirtilen gereklilikleri sağlayarak eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve bunun sonucunda “Kabin Memuru Sertifikası” almaya hak kazanmış kişilerdir.

Ülkemizde kabin memuru olabilmek için mevzuat kapsamında aranan asgari gereklilikler aşağıda yer almaktadır:

  1.  En az 18 yaşında olmak
  2. Sağlık yönünden görevini yerine getirmeye uygun olduğunun kontrol edilmesi amacıyla Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşunun düzenli aralıklarla muayenesinden veya değerlendirmesinden geçmiş olmak
  3. İşletme El Kitabı içerisinde belirtilen usullere uygun olarak görevlerini yerine getirilebilecek yeterlilikte olmak (Boy, kilo, psikolojik test vb.)
  4. Yurt içi veya yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya benzeri okul mezunu olmak
  5. İngilizce bilmek. (Bu hususa ilişkin detaylandırma görev alacağı işletmenin iç prosedürü ile belirlenir.)


Kabin Memurlarının uçak içerisinde, belirgin görev ve sorumlulukları vardır. Bunlardan en önemlisi fakat en az gözle görülebilir olanı yolcuların emniyetini sağlamaktır. Bu ana sorumluluk kabin memurlarının sürekli ve özel bir eğitim almalarını gerekli kılmıştır. Bu eğitim teorik bilgilerin yanı sıra kişinin kendi özgüvenin geliştirmesini ve kendi görevini yerine getirirken bu özgüven duygusu ile ihtiyaç duyduğu otoriteyi sağlanmasını da içermektedir. İkinci ve en çok göz önünde bulunan görevi ise, yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve adına çalıştıkları havayolu şirketi için güzel bir etki bırakabilmektir.

Sivil Havacılığın tüm faaliyetlerinde olduğu gibi kabin memurlarını da ilgilendiren bütün süreçler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylı şirket el kitaplarında ya da şirket içi prosedürlerde dokümante edilmek zorundadır:

  • Mülakat ve işe alım süreci
  • Eğitim süreci
  • Operasyon süreci

Kabin memurları, kabin içerisinde kokpit kapısı itibariyle başlayan ve kabinin en arka bölümünde bulunan “arka mutfak” olarak adlandırılan bölümüne kadar olan alandan sorumludur. Kabin memurlarının kokpit içerisinde ya da uçağın dış bölümünde herhangi bir görev ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Genel anlamda, her kabin memurunun asli olarak sorumlu olduğu uçağın sağ ya da sol tarafında bulunan çıkış kapısı bulunmaktadır. Bu sorumluluk hem normal operasyonel koşulları hem de acil durum koşullarını kapsamaktadır. Normal operasyonel koşullarda şirket operasyon el kitaplarında belirtilen yöntemler kullanılarak sorumlu çıkış kapılarının açılması ve kapatılması, acil durum koşullarında da yine şirket operasyon kitaplarında belirtilen yöntemler kullanılarak açılması, eğer dış koşullar emniyetsiz ise kapalı tutulması sorumluluklar arasında yer almaktadır.

Kabin memurlarının servis ile ilgili görevleri şirketlere göre değişkenlik göstermektedir. Servis, havayolu şirketinin uygun gördüğü ürün ve malzemelerin uçağa yüklenmesi sonrasında yine şirket tarafından belirlenen akış ve düzen çerçevesinde yolculara sunumunun gerçekleştirilmesi olarak özetlenebilir. Yurtdışı uçuşlarda gümrüksüz ürünlerin satışlarının yapılması bu kapsam içerisinde değerlendirilmektedir.

Servisin yapılmasında dikkat edilecek hususlar ve usüller ile ilgili eğitimler şirket tarafından aktarılmaktadır.
Kabin memurlarının emniyet ve güvenlik ile ilgili görevleri iki temel başlık altında toplanabilir:

  • Emniyet ve güvenliği tehdit edebilecek bir durumun oluşmasını önlemek için gözlemler yapılması ve iletişimlerin sağlanması (örneğin kabin içerisinde yangın / duman oluşumu engellemek için belirli periyotlarda kabinin / tuvaletlerin gözlemlenmesi)
  • Alınan bütün önlemlere rağmen, oluşan acil durumlarda, yolcuların emniyet ve güvenliğini sağlamak adına, mümkün olan en az yaralanma ile en çabuk şekilde acil durum prosedürlerinin uygulanması (örneğin acil bir durum söz konusu olduğunda Kaptan Pilotun talimatını alarak uçakta bulunan bütün yolcu ve ekibin uçak sertifikasyonunda test edilmiş süreler içerisinde tahliye edilmesi)

Bu konuların aktarıldığı eğitimler (temel emniyet eğitimi, yenileme eğitimleri) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ilgili mevzuatlarında belirlenmiştir ve her şirketin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce onaylı eğitim kitaplarında dökümante edilmektedir. 

Ülkemizde kabin memuru olabilmek için mevzuat kapsamında aranan asgari gereklilikler aşağıda yer almaktadır:

 

a) En az 18 yaşında olmak

b) Sağlık yönünden görevini yerine getirmeye uygun olduğunun kontrol edilmesi amacıyla Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşunun düzenli

aralıklarla muayenesinden veya değerlendirmesinden geçmiş olmak

f) İşletme El Kitabı içerisinde belirtilen usullere uygun olarak görevlerini yerine getirilebilecek yeterlilikte olmak (Boy, kilo, psikolojik test vb.)

g) Yurt içi veya yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya benzeri okul mezunu olmak

h) İngilizce bilmek. (Bu hususa ilişkin detaylandırma görev alacağı işletmenin iç prosedürü ile belirlenir.)

Hostes Nasıl Olunur? Hostes Olma Şartları Nelerdir, Boy Kilo Kaç Olmalı, Yaş Sınırı Var Mı, Kimler Olabilir?

Hostes olmak isteyenlerin bilmesi gerekenler arasında; yolcular uçağa alınmadan önce uçağın temizliği, düzen, yolculuk sırasında verilecek ikramların sayımı ve dağıtımı, emniyet kartlarını tanıtma, özel bir duruma sahip olan yolcu ile ilgilenme, yolcu emniyet kemerleri kontrolü, yiyecek ve içeceklerin servis edilmesi, yolcuların inişe hazırlanması gibi birçok görev vardır.

HOSTES NASIL OLUNUR?

Hostes olmak isteyenleri bekleyen bazı şartlar vardır. Hostes olmak isteyenlerin aklına gelen ilk şart yabancı dil olmaktadır. Uçak seyahatlerinde de bilindiği gibi hostesler İngilizce ya da farklı dilleri konuşmaktadırlar. Hostes olmak için ne yapmak lazım? Diyorsanız aşağıdaki adımları kontrol edebilirsiniz. Hostes olmak için ilk yapılması gereken adımlara bakalım.

  • Her meslekte olduğu gibi ilk adım başvuru sürecidir. Güzel bir CV hazırlayıp bu mesleğe hazır olduğunuzu belirtmelisiniz.
  • CV'niz değerlendirilir ve onaylanması halinde mülakata çağırılırsınız.
  • Yazılı ve sözlü mülakattan sonra bazı deneme testlerine tabii tutulabilirsiniz. Bunlar zeka ve dil testi olabilmektedir.
  • "Kendini tanıtır mısın?" gibi sorulara hazırlıklı olmalısınız.
  • Diğer önemli husus görünüştür. Kıyafetiniz mülakata uygun olmalıdır. Görünüşünüze değer verdiğinizi kurula hissettirmelisiniz.
  • Dövme, piercing gibi aksesuarların kabul görmeyeceği gibi iyi bir kıyafet kombini şansınızı arttırabilir.
  • Son olarak mülakat sırasında heyecanlı olmamanız ve rahat olmanız tavsiye edilir.

HOSTES OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK GEREKİR?

Hostes olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu olan herkes hostes alımlarına başvurabilir. Bazı iş ilanlarında üniversite mezunu olması istenilmektedir. Özel şartlara göre eğitim durumu şartının değişebileceğini unutmayın.

HOSTES OLMA ŞARTLARI

Hostes olmak için boy kilo şartı merak edilmektedir. Hostes alımı şartları arasında boy ve kilo oranları önemlidir. Fiziki görünüm hosteslik için ayrıcalıklı şartlar arasında olduğunu söyleyebiliriz.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • İyi derecede İngilizce dil bilgisine sahip olmak, bu dili akıcı bir şekilde konuşmak ve anlamak
  • Başvurulan hava yolu firmalarının uygun gördükleri illerde ikamet etmek
  • Adli sicil kaydının temiz olması
  • Erkeklerde askerlik engeli olmaması
  • İdeal olarak belirlenen boy ve kiloya sahip olmak, (Bu oran kadınlarda; 160-180 cm arası boy oranı, erkeklerde; 170-180 cm arasıdır.)
  • Havaalanının belirlemiş olduğu kurumdan fiziki yeterlilik ve sağlık raporu almak
  • Daha önceden başka bir hava yolu firmasından ceza ve disiplinsizlik almamış olmak

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır