halı güvesi ilacı / Güve Nedir, Elbisenin Güvelenmesi Ne Demek - Tekstil Sayfası

Halı Güvesi Ilacı

halı güvesi ilacı

Nasıl kullanılır:

Halak Güve Katili Pelet

Halak Güve Katili, sürekli ve uzun süreli önleme ve güve, Halı güvesi, elbise güvesi ve Halı böceği gibi zararlılara karşı mücadele için sağlıklı, dayanıklı bir granüldür. Halak Güve Killer giyim, halı, deri, kürk, pamuk ve yün malzeme ve tekstil ürünlerini korumak ve saklamak, ayrıca evlerde, kurumlarda, fabrikalarda, tekstil mağazalarında, mağazalarda, halı ve konfeksiyon fuarlarında, müzelerde ve Kütüphaneler. Hijyenik formülasyon nedeniyle tamamen güvenlidir ve naftalenin aksine lekelenmez.

  • Doğrudan kullanın (kaplama olmadan)
  • Dolaylı kullanım (küçük çantaların ve kumaş düğümlerin içinde)
  • Elbisede, kumaşta, halıların altında veya arasında, bagajın içinde, giyinme odası ve çekmece
  • Ürünün türüne, ambalajına ve çevre koşullarına bağlı olarak, metrekare başına 20 ila 50 gram arasında bir hacim kullanın.

Güve ve halı böceği kaynaklı hasarlar

نحوه خسارت بید و سوسک پشم

Neden olduğu hasarlar güve ve halı böceği

خسارت به فرش

ویژگی های محصول

Formülasyon

topak

Hedef zararlı

güve, halı böceği

renk

krem

paket

karton kutu

Ağırlık

gram

Karton başına sayı

48

Sertifika yayıncısı

İran Gıda ve İlaç Organizasyonu

Sıhhi Sertifika Kodu

27/

Güvelerden Korunma Yolları Nelerdir? Güvelerden Nasıl Kurtulunur?

Bazen istemesek de evimizi davetsiz canl&#;larla payla&#;abiliyoruz. Hiç ku&#;kusuz ki evin farkl&#; alanlar&#;nda, kendine farkl&#; beslenme noktalar&#; bulabilen güveler de bahsetti&#;imiz bu misafirler aras&#;nda. Peki; güvelerden korunmak için neler yapabilirsiniz ve güveden kurtulma yollar&#; nelerdir?

Güvelerle Mücadele &#;çin Önemli: Güve Çe&#;itleri

E&#;ya ve yiyeceklere zarar gelmemesi ad&#;na “Güve gelmemesi için ne yapmal&#;?” sorusunun cevaplar&#; elbette önemli. Fakat bu sorunun cevab&#;, hangi güve çe&#;idinden kurtulmak ya da korunmak istedi&#;iniz ile do&#;rudan ba&#;lant&#;l&#;. Bu nedenle öncelikle ya&#;am alanlar&#;na göre ayr&#;lan ve s&#;k kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#;m&#;z güve çe&#;itleri hakk&#;nda k&#;sa bilgiler vermemizde fayda var.

Elbise Güvesi: Yün güvesi olarak da bilinen bu güve çe&#;idi, giysi dolaplar&#; ya da baza alt&#; gibi &#;&#;&#;k almayan noktalarda ya&#;ar ve giysilerinize zarar verir. Dolap ya da giysi üzerindeki toz ve örümcek a&#;&#;na benzer bir a&#;, elbise güvesi varl&#;&#;&#;n&#;n kan&#;tlar&#; olabilir.

Hal&#; Güvesi: Hal&#;daki toz, kir ve hal&#;n&#;n kendi tüyleriyle beslenir ve hal&#;da gözle görülebilir bir zarara neden olabilir.

Deri Güvesi: Deri giysi ve e&#;yada bulunur, deriyi kemirerek beslenir.

Tah&#;l Güvesi: Mutfakta bulunan güve çe&#;ididir. Tah&#;llarla beslenir ve yiyeceklerinize zarar verebilir.

Güve Olu&#;umunu Engellemek

Güve Olu&#;umunu Engellemek &#;çin Yapman&#;z Gerekenler

Güve çe&#;itlerinden de belli oldu&#;u üzere “Güveler ne yer?” sorusunun farkl&#; cevaplar&#; bulunuyor. Güvelerin evinize bir kez gelmesi, ileriki zamanlarda da onlarla evinizde kar&#;&#;la&#;abilece&#;iniz anlam&#;na gelebilir. Peki, evinize ya da i&#; yerinize gelmemesi için güve nas&#;l engellenir?

  • “Evde neden güve olur?” sorusunun cevab&#; gard&#;robunuzda gizli! Çünkü güvelerin en sevdi&#;i &#;eylerin ba&#;&#;nda tozlu, kirli giysiler gelir. Bu nedenle kirli ve tozlu giysilerinizi gard&#;roba koymamal&#;s&#;n&#;z.
  • Mevsimi olmayan giyecekleri kald&#;rmadan önce güvelere kar&#;&#; önleminizi alman&#;z oldukça önemli. Uzun süre karanl&#;kta, kapal&#; bir alanda kalacak giysiler güvelere davetiye ç&#;kar&#;yor. Bu nedenle giysileri kald&#;rmadan önce y&#;kamal&#;, ütülemeli ve gerekli saklama kurallar&#;n&#; yerine getirerek kald&#;rmal&#;s&#;n&#;z. Bu konuda “Mevsimi Olmayan Giysiler ve Ürünler Nas&#;l Kald&#;r&#;l&#;r, Saklan&#;r?” yaz&#;m&#;zdan yard&#;m alabilirsiniz. Ayr&#;ca güvelere do&#;al çözüm olarak mevsimi olmayan giysilerinizi koydu&#;unuz saklama kutular&#;n&#;n, po&#;etlerin ya da hurçlar&#;n içerisine lavanta, sabun, kurutulmu&#; limon kabuklar&#; veya defne yapra&#;&#; torbas&#; koymay&#; unutmamal&#;s&#;n&#;z. Bu kokular, giysi güvelerini uzakla&#;t&#;r&#;r.
  • Hem giysi hem de mutfak dolaplar&#;n&#; s&#;k s&#;k havaland&#;rmay&#; ve temizlemeyi (Dolaplar&#;n içini sirkeli su ile silebilirsiniz.) ihmal etmemelisiniz. Temiz ve serin noktalar, güveler için uygun ya&#;am alanlar&#; de&#;ildir.
  • K&#;yafetlerinizin aras&#;na keseler içerisinde güve kovucu bitkiler yerle&#;tirebilirsiniz. Peki, güve neye gelmez? Güve; lavanta, kekik, karanfil, defne yapra&#;&#; gibi kokulu bitkilere gelmez. Ayr&#;ca güve kovucu olarak çay a&#;ac&#; ya&#;&#; da kullanabilirsiniz.  
  • Hal&#;lar&#;n&#;z&#; süpürmek ve f&#;rçalamak, hal&#; güvelerini ve güve yavrular&#;n&#; besleyen tozlardan ar&#;nman&#;z&#; sa&#;lar.
  • Tah&#;l güvelerini mutfa&#;&#;n&#;zdan uzak tutmak için öncelikle yapman&#;z gereken, plastik ambalajdaki bakliyatlar&#; cam kavanozlara almak. Bakliyatlar&#;n bulundu&#;u kavanoza defne yapra&#;&#;, çay ve kahve kavanozunun içerisine ise birkaç küp &#;eker koyarak güvelerden kurtulman&#;n do&#;al yollar&#;n&#; uygulayabilirsiniz.

Güvelerden Korunma Yollar&#; Nelerdir? Güvelerden Nas&#;l Kurtulunur?

Güveler Nas&#;l Yok Edilir

Güveler Nas&#;l Yok Edilir?

Önleminizi almad&#;&#;&#;n&#;z için evinizde güvelerin var oldu&#;unu fark ettiniz. Peki, bu durumda güve ilac&#; gibi kimyasal içerikli bir çözüme ba&#;vurmadan önce ne yapmal&#;s&#;n&#;z? Gelin, önce ¨Güveden nas&#;l kurtulabiliriz?” sorusunun cevab&#;na bakal&#;m, ard&#;ndan “Güveler nas&#;l temizlenir?” sorusuna cevap verip güve olan dolap temizli&#;i nas&#;l yap&#;l&#;r anlatal&#;m.

  • E&#;er giysi dolab&#;n&#;zda güve oldu&#;unu gördüyseniz yapman&#;z gereken ilk &#;ey, giysileri bir güzel y&#;kamak! Çama&#;&#;rlar&#; kuruttuktan sonra ütülemeniz gerekti&#;ini de hat&#;rlatal&#;m. Fakat çama&#;&#;rlar&#; dolab&#;n&#;za yerle&#;tirmeden önce dolab&#;n içerisini elektrikli süpürgeyle iyice süpürmeli ve sirkeli suyla silmelisiniz. Süpürme i&#;lemi, güveleri yok etmek konusunda oldukça önemli.
  • Hal&#; güvelerinden kurtulmak için yapman&#;z gereken de hal&#; güvelerinden korunmak için yapman&#;z gerekenlerle ayn&#;. Fakat süpürme ve f&#;rçalama i&#;leminin yan&#; s&#;ra hal&#;lar&#; terebentine bat&#;r&#;lm&#;&#; bez ile silebilirsiniz. Ayr&#;ca hal&#;lar&#; y&#;kamaya vermek de yapabilecekleriniz aras&#;nda.
  • E&#;er mutfa&#;&#;n&#;zdaki güvelere çözüm ar&#;yorsan&#;z öncelikle güveli tüm besinleri atman&#;z gerekti&#;ini üzülerek belirtelim. Ard&#;ndan mutfak dolaplar&#;n&#;n içerisini özel temiz bir süpürge ba&#;l&#;&#;&#; ile süpürmeli ve sirkeli su ile silmelisiniz. Ayr&#;ca haz&#;rlayaca&#;&#;n&#;z nane, kekik ve defne yapra&#;&#; torbalar&#; da güve kovucu özelli&#;e sahip olabilir.

Güvelerden Korunma Yollar&#; Nelerdir? Güvelerden Nas&#;l Kurtulunur?

Güveden Kurtulma Yollar&#;

Güvelerden kurtulma ve korunma yollar&#; i&#;te bu kadar kolay!

Elbise güvesi. 
Güve (Alm. Motte, Fr. papillon nocturne, İng. moth), kumaş deri gibi malzemelere zarar veren, sırtının üstüne kapanan bir çift sert, koruyucu kanat içeren bazı böcek türleri ve larvaları için kullanılan genel isimdir. Güve; çeşitli tarım bitkilerinde, un, buğday gibi yiyeceklerde, özellikle yünden yapılmış kumaşlarda yaşayarak büyük zararlara yol açan, pul kanatlılardan, kimi küçük böcek ve kurtçukların ortak adıdır. 

Güve denince sadece asıl güveler değil, güvegillerden olan ve tırtılları mağaza, ambarlarda ve evlerde büyük zararlara yol açan küçük kelebeklerin hemen hepsi anlaşılır. Gerçek güveler, evlerde yaşayan küçük parlak böceklerdir. Bunların beyazımsı tırtılları sık dokulu ağdan yuvalarda yaşar, yün kumaşları, kürkleri, tüyleri vb. kemirir. Halı güvesi (Tineola biseliella), kürk güvesi (Tinea pellionella) en zararlıları arasındadır. 

Evlerin yaygın bir sorunu olan güveler hem kilerdeki tahılları hem de giysi dolaplarındaki yünlü, ipekli ve diğer doğal kumaş türlerini kelimenin tam anlamıyla yer. 

Güveden korunma 

Güvelerden tamamen kurtulmak için iki koldan harekete geçmek gerekir. Önce güve tuzakları, sirkeli çözümler ve kapsamlı bir temizlikle kısa vadeli çözüm bulmak, sonra da defne yaprağı, naftalin ve doğru depolama teknikleri gibi önleyici tedbirlerle güvelerin geri dönüşünü engellemek gerekir. 

Güveleri yok etmek için kumaşları, kürkleri sık sık pataklamak, fırçalamak, her mevsimde güneşe ve açık havaya çıkarmak gerekir. Sandık ve dolaplara güveye karşı konacak en iyi maddeler; defne yaprağı, at kestanesi, lavanta, karabiber, ham kâfuru, naftalin, paradiklorobenzen, piretr veya rotenon tozudur. Ayrıca giysileri katlayıp rafa dizmek yerine askılara asabilirsiniz. 

Kürk, yünlü kumaş, halı, perde gibi eşyayı güvelerden korumaya yarayan maddelerde güve ilâcı denir. (kâfuru, naftalin, paradiklorobenzen gibi bazı maddeler güveleri kokuyla uzaklaştırır, D.D.T. (diklorodifeniltrikloretan), H.C.H. (heksaklorosikloheksan), klordan, lindan gibi diğer bir kısım maddeler ise güveleri öldürür.) 
Güveler elbiseye ciddi zararlar verip kullanılamayacak hale getirirler. 

Giysi Dolabındaki Güvelerden Nasıl Kurtuluruz 

Belirtileri tanı. 

Eğer etrafta uçuşan bir iki güve gördüysen ama evin güve istilasına uğrayıp uğramadığından emin olamıyorsan şu belirtileri ara: 

- Kazaklarında ve diğer kıyafetlerinde küçük delikler. Eğer bir kazağında delikler görürsen muhtemelen daha fazlasını da bulacaksın. Yünden yapılmış, tüylü, kürklü ve ipekli kıyafetlerin hepsini kontrol et. 

- Tozlu ya da rengi atmış görünen ya da küf kokulu kıyafetler. 

- Dolabın köşelerinde ya da kıyafetlerin üstünde ağlar. 

Güve tuzağı kur. 

Dolaptaki güvelerin hakkından hemen gelmek için, onları feromonlu güve tuzaklarına düşür. Bu tuzaklar güveleri çeker ve bir kez dokundular mı bir daha kaçamayacakları yapışkan bir maddeyle yakalayıp öldürür. 

- Sinek kâğıdı ve güveleri cezbeden balık yağı kullanarak kendi güve tuzaklarını yapabilirsin. Sinek kâğıtlarına azıcık balık yağı sür, sonra bunları giysi dolabına as. 

- Fare yakalamak için tasarlanmış kapanlar güveleri yakalamada da etkilidir. 

Kıyafetlerini yıka. 

Güvelerin bırakmış olabileceği yumurtalardan kurtulmak için dolaptaki her şeyi yıkaman çok önemli. 

- Giysileri etiketindeki talimatlara göre yıka. Mümkünse hepsini kurutucuda kurut. En yüksek sıcaklıkta kurutulamayan giysileri birkaç gün dipfrize koyup güve yumurtalarının hepsini öldür. 

- Çarşafları, havluları ve dolabında bulunan, kumaştan yapılmış ne varsa yıka. 

- Bavulları, çantaları ve içine bir şey konan diğer nesneleri de çıkar, sonra onları da yıka. 

Dolabı temizle. 

Artık her şeyi dolaptan çıkardığına göre, hâlâ orada olabilecek güve yumurtalarından kurtulmak için dolabı tepeden tırnağa silerek temizle. 

- Dolabın iç duvarlarını ve zeminini sabunlu su ya da sirkeli su karışımıyla sil. Bir süngeri karışıma batır ve dolabın duvarlarını ovalayarak yumurtalardan kurtul. Çatlakları ve girintileri özellikle iyi temizle. 

- Elektrik süpürgesiyle süpür. Yüksek güçlü bir elektrik süpürgesi kullanarak dolabın içini temizle. Elin değmişken yatak odasını da süpür çünkü güveler buraya da yumurtlamış olabilir. 

Dolabındaki Olası Güve İstilalarını Önlemek 

Yünden yapılmış, kürklü ya da tüylü kıyafetleri giydikten sonra fırçala. Güve yumurtaları dolaba genelde dışarıda giyilmiş kıyafetlerle girer. 

Kıyafetlerini temiz tut. 

Güveler yüne gelir ama kıyafetlerinde yiyecek lekesi ve güvelerin yemeyi sevdiği diğer şeyler varsa da dolabına ne yapıp edip girmenin bir yolunu bulurlar. Asmadan önce tüm kıyafetlerini mutlaka yıka. Yünlü giyecekleri kaldırmadan önce kuru temizlemeye ver. 

Giysileri düzgün biçimde sakla. 

Sık giymediğin kıyafetler, özellikle de yünlü kışlıklar hava geçirmeyecek biçimde saklanmalıdır. 

- Yünlü paltoları ve kazakları plastik hurçlara kaldır. 

- Kışlıkları plastik hurçlarda, plastik kutularda ya da hava geçirmeyen metal kutularda sakla. Giysi dolabın serin olsun ve iyi havalansın. Güveler nemli yerleri sever, o yüzden yuvalanmamaları için dolabın havadar ve serin olmalı. 

Kıyafetlerini sık sık havalandır. 

Yünlü kıyafetlerini özellikle de bir süredir durdukları yerden sonbahar ya da kış başında çıkarıyorsan güneşe seriniz. 

Dolabında doğal güve kovucular kullan. 

Güveler sedir kokusundan kaçar o yüzden yünlüleri sedir ağacından yapılmış askılara asmak iyi bir fikirdir. 

- Yuvarlak sedir parçaları alıp dolabına asabilir ya da küçük bir keseyi sedir parçalarıyla doldurup asabilirsin. 

- Defne yaprağı, sedir ağacı gibi kokulu şeyleri ekstra koruma için yünlü kıyafetlerinin ceplerine yerleştir. 

Naftalin ya da doğal bir alternatifini dene. 

Dolaba naftalin koymak güveleri öldürmenin etkili bir yolu olsa da, naftalin yapımında kullanılan kimyasallar insanlar için zehirlidir ve dolabında ve kıyafetlerinde keskin bir koku bırakır. Yerine şunları deneyebilirsin: 

- İçine kurutulmuş biberiye, kekik, karanfil, lavanta ya da defne yaprağı konmuş keseler. Küçük bir keseyi bunlarla doldur, ağzını bağla ve dolabına as. 

- Etkili bir güve kovucu olarak, bu bitkilerden elde edilen esansiyel yağları dolabına ve kıyafetlerine damlatabilirsiniz. 

Yine de güvelenmenin önüne geçilemiyorsa profesyonel bir haşere temizleyici çağır. 

Güve sorunu genelde bu basit çözümlerle hallolur ama güveler sürekli ortaya çıkıyorsa elektrik süpürgesiyle ya da süngerle ulaşamadığın bir yere yavruluyor olabilirler. Evi ilaçlaması ve güve yumurtalarını öldürmesi için bir haşere kontrol uzmanı çağırınız. 

Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır