baş ağrısı için nereye gidilir / Baş ağrısı için doktora gidilir

Baş Ağrısı Için Nereye Gidilir

baş ağrısı için nereye gidilir

Birçok belirti ile kendisini hissettiren migren, nörolojik hastalıklardan bir tanesidir. Halk arasında keskin, tek taraflı ve oldukça şiddetli şekilde hissedilen bir baş ağrısı olarak bilinen migren rahatsızlığında tanı konulması ve tedaviye başlanması için bir doktor muayenesi şarttır.

Migren ağrıları, saatlerce hatta günlerce sürebilir. Üstelik kişilerin yaşantılarını da olumsuz bir şekilde etkiler. Bu nedenle bu tür baş ağrısı şikayetlerinde zaman kaybetmeden doktora başvurulması gerekmektedir. 

Baş ağrılarından şikayet eden ve migren şüphesi olan kişiler migren için hangi doktora gidilir sorusunun cevabını merak etmektedir.

Migren teşhisinin konulması için hastanelerin nöroloji bölümünden randevu almanız gerekmektedir. Nöroloji polikliniklerine migren şüphesi ile başvuran hastalar, doktor muayenesinde geçirilir.

Elde edilen veriler ve hastanın öyküsü göz önünde bulundurularak uzman doktor tarafından migren teşhisi konulmaktadır. 

Baş Ağrısı Hangi Bölüm Bakar?

Baş ağrısı şikayetinin birçok farklı nedeni olabilir. Bunlar arasında migren ağrıları da diğer baş ağrıları ile karıştırılabilir. Ancak uzmanlar, sıradan bir baş ağrısına göre migren ağrılarının çok farklı şekilde gerçekleştiğini belirtmektedir.  

Nöroloji uzmanlar, ’den fazla nedenle baş ağrısının gerçekleşebileceğini söylemektedir. Bu nedenle sıklıkla baş ağrısı çeken kişilerin kendilerine doktor muayenesi olmadan migren teşhisi koyması son derece yanlıştır.

Uzman doktorlar, baş ağrısı nedeniyle başvuran kişilerin öncelikle şikayetlerini dinlemektedir. Yapılan bazı tanı tetkikleri sonucunda kişinin sıradan bir baş ağrısı mı çektiği veya migren hastası mı olduğu ortaya çıkmaktadır. 

Genetik faktörler, migren hastası olma ihtimalini yükseltmektedir. Bu nedenle ailesinde migren öyküsü olan kişilerin hissettiği şiddetli baş ağrılarında migren atağı geçirdiğini düşünmesi ve bilinçsiz ilaç kullanması son derece yanlıştır.

Bu durum sağlığınızı olumsuz etkileyeceği gibi baş ağrısının şiddetlenmesine veya daha farklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Baş ağrısı şikayetiniz olduğu zaman mutlaka bir nöroloji uzmanından randevu almalı ve onun size özel yazacağı reçeteyi uygulamanız gerekmektedir. Migren hastaları, diğer migren hastalarına kendi kullandıkları ilaçları veya tedavi yöntemlerini tavsiye edebilir.

Migren atağı öyküleri, kişinin şikayetlerine göre belirlenen bir tedavi ile kontrol altına alınmaktadır. Bu nedenle doktorunuzun yazdığı reçete dışında hiçbir migren ilacı kullanımından kaçınmanız gerekmektedir.

Migren İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Nörolojik semptomlar arasında incelenen migren hastalığından şüphelendiğinizde nöroloji birimine gidilir. Nöroloji birimlerine başvurarak tanı konulmasını ve tedavi sürecine başlanılmasını sağlayabilirsiniz.

Doktor muayenesinde baş ağrısı ile ilgili şikayetlerinizi eksiksiz anlatmanız, hissettiğiniz baş ağrısını en doğru şekilde tarif etmeniz, varsa ailedeki migren geçmişlerinden söz etmeniz tanı konulmasını kolaylaştırmaktadır.

Migren ile sinüzit şikayetleri veya diğer nedenlerden kaynaklanan baş ağrıları kişiler tarafından birbirine karıştırılmaktadır.

Bu nedenle baş ağrısı çektiğiniz anda kusma şikayeti, kokuya hassasiyet, ışık ve sesten rahatsız olmak gibi belirtiler gösteriyor olmanız migren şüphesini güçlendirmektedir.

Doktorlar, nöroloji bölümü randevunuza gelirken bir baş ağrısı günlüğü tutmanızı, baş ağrısına eşlik eden belirtileri gözlemleyerek not almanızı, hangi bölgede ve ne sıklıkla baş ağrısı çektiğinizi, baş ağrısının şiddetini, hangi durum ve ortamlarda baş ağrısının şiddetlendiğini de not alarak teşhis konulmasında yardımcı olduğunu söylemektedir.

Migren tam bir tedavisi olan bir hastalık değildir. Bu nedenle birçok kişi migren şüphesi olsa dahi nöroloji uzmanına başvurmayı geciktirir.

Ancak uzman doktorlar, migren şikayeti olan kişilerde çeşitli ilaç ve ilaç dışı tedaviler ile migren ağrısı şikayetlerini kontrol altına alıp kişinin günlük yaşantısını etkilemeyecek şekilde azaltmayı amaçlamaktadır.

Bu nedenle migren şüphesinde doktora başvurma konusunda geç kalmamalısınız.  

Baş ağrısı i&#;in hangi b&#;l&#;me ve doktora gidilir? Baş ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Baş ağrılarının görülmesinin tek bir nedeni olmamaktadır. Birçok nedeni olan baş ağrılarının altında ciddi bir problem olabilir. Bu nedenle çok sık yaşanan ve geçmeyen baş ağrıları için mutlaka uzman bir hekime görülmesi gerekir.

Baş ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir?

Baş ağrıları kişileri günlük hayatta oldukça olumsuz etkiler. Birçok nedene bağlı olan baş ağrılarının en büyük sebebi migren ağrısıdır. Migren ağrıları hastaların başının bir bölümünü ya da tamamını etkiler ve ağrılar oluşur. Bu ağrılar güçlü veya hafif ağrılar olabilir.

Baş ağrılarının diğer bir nedeni ise yüksek tansiyon olabilir. Tansiyon değerlerin normal değerlerin üzerinde çıkması baş ağrısı şikayetlerini oluşturur. Bu sebeple tansiyon hastalarının baş ağrısı yaşadığı durumlarda tansiyonlarını kontrol etmeleri gerekir.

Ayrıca baş ağrıları sinüzit sebebiyle de olmaktadır. Sinüzitlerin tıkanması ile birlikte baş ağrısı şikayetleri başlamaktadır. Genellikle de sinüzitler açılana kadar baş ağrıları devam etmektedir.

Baş ağrılarının birçok nedeni olduğu gibi şikayetler için de birçok bölümden randevu alınabilir. Eğer hasta baş ağrısı sebebini biliyor ise uygun bölümden randevu alabilir. Baş ağrısı şikayetleri için gidilecek 3 farklı bölüm bulunur. Baş ağrısının sebebine göre Nöroloji, Kulak Burun Boğaz veya Dahiliye bölümünden randevu alınmaktadır.

Baş ağrısına bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Baş ağrısına bakabilecek birçok poliklinik bulunur. Baş ağrısının sebebine göre bölümlerden randevu alarak muayene olunabilir. Hastaların baş ağrısı nedenlerine göre Dahiliye, Kulak Burun Boğaz veya Nöroloji bölümünden randevu alınabilir. Randevu telefon veya internet üzerinden alınabilir. Özel hastaneler de telefon numaraları veya internet sitesinden alınmaktadır. Devlet hastanelerinde ise numaralı telefon hattı veya MHRS internet sitesinden hastanın kimlik numarası ve şifresi ile randevu alınmaktadır.

Baş Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Haberler

Sağlık

Hastalıklar

Baş Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Toplumun yarısından fazlasında görülen baş ağrıları günlük hayat kalitesini oldukça etkilemektedir. Aniden giren baş ağrıları yarım saat sürebileceği gibi kronik bir hal de alabilir. Baş ağrılarının farklı tipleri bulunmakla birlikte en çok görülen ağrı tipi ise gerilim tipidir. Baş ve boyun kaslarının gerilmesi, yanlış bir pozisyonda yatmak, kafein, stres, hormon düzensizlikleri, diş ağrıları gibi birçok durum ağrıyı harekete geçirebilir. Her ağrı tipinin farklı bir belirtisi ve tedavi şekli vardır. Bazı ağrılar ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Peki baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? İşte detaylar..

Günümüzde hemen herkesin en az bir kere yaşadığı bu durum oldukça yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Ağrı sadece başın bir bölümünde hissedilmeyebilir. Başın komple her yerini kapsayabileceği gibi birtakım yerlerde de belirtiler gösterebilmektedir. Baş ağrısının yanında gözlerde kızarıklık, bulantı veya kusma, konuşurken kelimelerin tam çıkmaması, görme bozukluğu, ateşin 38 derecenin üstüne çıkması gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Baş ağrısının yanında bu durumlardan herhangi biri daha var ise sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır. Baş ağrısı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Geçmeyen Baş Ağrısında Yapılması Gerekenler

Geçmeyen Baş Ağrısında Yapılması Gerekenler

Geçmeyen Baş Ağrısı En Sık Yaşanan Sağlık Sorunudur!

Baş ağrılarının nedenini migren veya sinüzit olduğu birçok kişi tarafından düşünülmektedir. Yaşanmakta olan geçmeyen baş ağrıları günlük hayatlarını da etkilemektedir. En büyük iş gücü kaybı nedeni baş ağrılarıdır. Erkeklerin %3’ü ve Kadınların %5’i nerede ise yılın yarısını baş ağrısı ile geçirmektedir.

Geçmeyen Baş Ağrısı Nedenleri

Baş ağrısının nedenini bulmak için öncelikle tanısını almak çok önemlidir. İlk olarak Nöroloji Uzmanı olmak üzere, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve Dahiliye Uzmanına muayene olmak gerekmektedir.

Migren, baş ağrılarına sebebiyet veren bir hastalık olmakla birlikte nöroloji muayenesinde tespit edilmektedir. Geçmeyen baş ağrılarının büyük bir bölümü beyinde bir sorun teşkil etmemektedir.

Hipertansiyon ve metabolik bazı durumlarda ise baş ağrısı olabilmektedir. Kalp, mide, KOAH, astım gibi kullanılan bazı ilaçlarda baş ağrısı yapabilmektedir. Bu konuda Dahiliye muayenesi çözüm üreterek, gerekli tedaviler düzenlenmektedir.

Kronik Migren ve Kronik Baş Ağrısı Nedir?

Bir ayın günü baş ağrısı çekiyorsanız, baş ağrısı kronikleşmiştir. Kronik migren hastalığı, genellikle orta yaşlarda ve kadınlarda görülmektedir. Kronik migren hastalarında sürekli ilaç kullanımına bağlı olarak baş ağrıları da görülmektedir.

Migren Tedavisi

Migrenin birçok nedeni olmaktadır. Bu hastalığın nedenini tespit edilmesi ve buna karşı önlem alınması gerekmektedir. Bu nedenle uzman bir doktor tarafından incelenerek, kişiye en uygun ilaçlar veya başka bir tedavi yöntemi belirlenmelidir.

Geçmeyen Baş Ağrısı Olanlar Ne Yapmalıdır?

Geçmeyen baş ağrılarında mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Sürekli ilaç kullanarak, ağrıyı geçirmeye, geçiştirilmeye çalıştırılmamalıdır. Baş ağrısına karşı çok dikkatli ve tetikte olunmalıdır. Kendinize yardımcı olabilmek adına çaba gösterilmelidir. Bir günde en az yarım saat egzersiz yapılmalıdır. Yeterli ve dengeli miktarda sıvı alınmalıdır. Sade içecekler tüketilmelidir.

Benzer Yazılar

Kişiye Özel Tedaviler ile Migren Atakları Önlenebilir!
Kişiye Özel Tedaviler ile Migren Atakları Önlenebilir!

Birçok kişinin, migrenin tedavisinin olmadığını sanması nörologları hep şaşırtır. Oysa migren için basit ve ucuz tedavi seçenekleri vardır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tülay Alışkan Oral, migren ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Devamı

Myastenia Gravis Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Myastenia Gravis Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İskelet kaslarında çeşitli seviyelerde zayıflamalara sebep olan hastalığa, myastenia gravis adı verilir. Bu hastalık kronik ve otoimmün bir sinir kas hastalığıdır. Sinir uyarılarını bilinçli bir şekilde kontrol ettiğimiz kaslara iletilmesindeki bir bozukluktan kaynaklanan myastenia gravis, doğuştan gelen ya da bulaşan bir hastalık değildir.

Devamı

Afazi Nedir?
Afazi Nedir?

Afazi, beynin sol yarım küresinde sözel ve yazılı iletişimden sorumlu bölümlerin hasar görmesi sebebiyle oluşan bir bozukluktur.

Devamı

SMA Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
SMA Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Kas kaybı ve zayıflığa neden olan, ender rastlanan bir hastalıktır. Vücuttaki pek çok kası tutar ve hareket kabiliyetine etki eder. Bu nedenle görüldüğü kişilerin yaşam kalitesini ciddi derecede düşürür.

Devamı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir