tek cesit yiyerek zayiflama / Hepobur diyeti nedir? Nasıl yapılır? Yiyerek zayıflamak mümkün mü?

Tek Cesit Yiyerek Zayiflama

tek cesit yiyerek zayiflama

Hepobur diyeti nedir? Nasıl yapılır? Yiyerek zayıflamak mümkün mü?

"Hepobur Diyet, do&#;ada var olan hemen her çe&#;it g&#;day&#; tu&#;ketmenize imkan veren bir beslenme biçimi. &#;çerisinde et de var, makarna da, hatta tatl&#; ve çikolata da…" diyor Beslenme ve Diyet Uzman&#; Banu Kazanç Peki, Hepobur diyeti nedir? Nas&#;l yap&#;l&#;r? Yiyerek zay&#;flamak mümkün mü? &#;&#;te Banu Kazanç'&#;n verdi&#;i bilgilerle Hepobur Diyet ve 7 günlük örnek liste:


Beslenme ve Diyet Uzman&#;
Banu Kazanç
@banukazanc

Do&#;ru bilinen yanl&#;&#;lar aras&#;nda en ba&#;ta gelir: “Kilo vermek için az yemek, hatta aç kalmak gerekir.” Kesinlikle yanl&#;&#;! Kilo vermek için tek yapman&#;z gereken yemek yemektir! Ne zaman ve ne kadar yiyece&#;iniz ise as&#;l kritik konudur. Beslenmenizde temel olarak karbonhidrat, ya&#; ve proteinler olmal&#;d&#;r.

Bunun yan&#; s&#;ra lif, vitamin ve mineraller birlikte tu&#;ketildi&#;inde besinlerin biyoyararl&#;l&#;&#;&#; artar. Sa&#;l&#;kl&#; beslenmede kural, kar&#;&#;&#;k beslenmedir. Sizin ya&#;am tarz&#;n&#;za uymayan bir diyeti su&#;rdu&#;rmeniz hemen hemen imkans&#;zd&#;r. Diyetiniz aynen parmak iziniz gibi size özgu&#; olursa sorununuzu çözersiniz. Çal&#;&#;ma ko&#;ullar&#;n&#;z, yemek saatleriniz, listedeki yiyeceklerin kolay haz&#;rlanabilir ve ula&#;&#;l&#;r olmas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra damak zevkinize hatta bu&#;tçenize uygun olmas&#; da önem ta&#;&#;r. Beslenme program&#;n&#;z&#;n sa&#;l&#;kl&#; olmas&#; için dengeli olmas&#;, her besin grubunu içermesi ve sizin için yeterli olan kaloriyi sa&#;lamas&#; gerekir. Ayr&#;ca, çe&#;itlilik içermeli, sizi b&#;kt&#;rmamal&#;d&#;r.

Hepobur Diyet, do&#;ada var olan hemen her çe&#;it g&#;day&#; tu&#;ketmenize imkan veren bir beslenme biçimi. &#;çerisinde et de var, makarna da, hatta tatl&#; ve çikolata da… Çu&#;nku&#; her &#;eyden ölçu&#;lu&#; bir &#;ekilde yiyerek sa&#;l&#;kl&#; kilo verebilirsiniz.

Hepobur Diyet’in en kritik yan&#; asl&#;nda bu ölçu&#; ve denge konusudur. Protein ve karbonhidratlar birlikte tu&#;ketildi&#;inde birbirini dengeler. Mesela hem protein hem de karbonhidrat içerdi&#;i için mant&#;y&#;, 1 porsiyonu geçmeyecek &#;ekilde (ve u&#;zerine ya&#; ve/veya sos ilave etmeden) haftada iki gu&#;n, ö&#;le ö&#;u&#;nu&#;nde ve o gu&#;n ba&#;ka bir karbonhidrat tu&#;ketmemek ko&#;ulu ile diyet yaparken tu&#;ketebilirsiniz. Hiçbir besin grubundan ödu&#;n vermez, yoksunluk hissi ya&#;amazsak, sa&#;l&#;kl&#; bir biçimde kilo verir, sa&#;l&#;kl&#; kilomuzu da rahatl&#;kla koruruz.

BUNLAR ÖNEML&#;

  • Gu&#;nde litre su için.
  • Gu&#;nde 2 fincan &#;ekersiz kahve içip; kahvenize su&#;t ekleyebilirsiniz.
  • Tuzu sadece yemekleri pi&#;irirken kullan&#;n; salata dahil yiyeceklerinize tuz ilave etmeyin hatta masan&#;za tuzluk getirmeyin. Baharat ilave edebilirsiniz.
  • Marul, k&#;v&#;rc&#;k, salatal&#;k, domates, roka, maydanoz, dereotu, biberden yap&#;lm&#;&#;; 1 çorba ka&#;&#;&#;&#; zeytinya&#;&#; ve istenildi&#;i kadar limon, nar ek&#;isi, sirke ile haz&#;rlanm&#;&#; salatay&#; s&#;n&#;rs&#;z tu&#;ketebilirsiniz.
  • Ö&#;le yeme&#;inde makarna yedi&#;iniz gu&#;nlerde, o gu&#;n içinde ekmek ve simit tu&#;ketmemeniz gerekir. Yani ö&#;le yeme&#;inde makarna yiyecekseniz; kahvalt&#; seçene&#;i olarak yulafl&#; kahvalt&#;y&#;, ikindi ara ö&#;u&#;nu&#; olarak da belirtmi&#; oldu&#;um miktarda meyve ve yo&#;urdu tu&#;ketmelisiniz.
  • Sabah kahvalt&#;s&#; için belirtmi&#; oldu&#;um u&#;ç farkl&#; alternatifi ve ö&#;le yeme&#;i için belirtmi&#; oldu&#;um iki farkl&#; alternatifi, haftan&#;n gu&#;nlerine da&#;&#;t&#;n. &#;ki gu&#;n u&#;st u&#;ste ayn&#; kahvalt&#;y&#; etmeyin; makarnay&#; da gu&#;n arayla tu&#;ketin.
  • &#;kindi ara ö&#;u&#;nu&#; ve gece ara ö&#;u&#;nu&#;nu&#; de çe&#;itlendirin; her gu&#;n ayn&#; ara ö&#;u&#;nleri tu&#;ketmeyin.

7 GÜNLÜK ÖRNEK L&#;STE

Sabah
2 GÜN

  • 2 yumurtal&#; 50 gr peynirli omlet
  • 1 dilim çavdar ekme&#;i

    3 GÜN
  • 6 ka&#;&#;k yulaf ile 1 bardak laktozsuz su&#;t
  • 3 kuru kay&#;s&#; veya 1 porsiyon meyve

    2 GÜN
  • Kepekli/çavdarl&#; ya da çok tah&#;ll&#; tost ekme&#;ine çift ka&#;arl&#; tost

    Ö&#;le
    5 GÜN (bunlardan birini seçerek)
  • Izgara ya da ha&#;lanm&#;&#; gr hindi
  • Izgara ya da bu&#;ulama gr bal&#;k
  • Izgara ya da ya&#;s&#;z tavada 5 köfte
  • 8 ka&#;&#;k az ya&#;l&#; kuru baklagiller
  • 8 ka&#;&#;k pi&#;mi&#; kinoa
  • Salata

    2 GÜN
  • K&#;ymal&#;/peynirli veya yo&#;urtlu 5 ka&#;&#;k makarna

    Ara
  • 1/2 simit
  • 50 gr peynir veya 2 porsiyon meyve
  • 4 ka&#;&#;k yo&#;urt

    Ak&#;am
  • Az ya&#;l&#; yap&#;lm&#;&#; s&#;n&#;rs&#;z sebze yeme&#;i
  • 4 ka&#;&#;k yo&#;urt
  • Salata

    Ara (bunlardan birini seçerek)
  • 10 badem
  • 5 tam ceviz
  • 1 çay barda&#;&#; f&#;nd&#;k
  • 1 çay barda&#;&#; leblebi
  • 1 çay barda&#;&#; çekirdek

 

&#;LG&#;L&#; &#;ÇER&#;KLER

Etiketler:#Diyet

Zayıflamak için salatayı nasıl kullanmalısınız?

Sadece salata yiyerek kilo vereceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya salatanın zayıflatmamasının nedenlerini ve zayıflama sürecinde salatayı nasıl kullanmamız gerektiğini anlatıyor.

Zayıflama deyince bir çoğumuzun aklına hemen salata gelir. Salata her ne kadar düşük kalorili sebze karışımlarından yapılsa da, zayıflama sürecinde çoğu zaman tek başına çok işe yaramaz ve hatta bazen tehlikeli olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya Salatanın zayıflatmamasının nedenlerini anlatıyor.

Zayıflamak için salatayı nasıl kullanmalısınız?

1. Sadece salata yiyerek beslenmek tek çeşit yemek anlamına gelir. Bu durumda vücut protein ve karbonhidrat almadığı için kendini sindirmeye başlar ve yağ kaybı yerine kaslardan kilo kaybedilir. Kas kaybı metabolizma hızını yavaşlatır. Bu durumda kişi kilo kaybetse bile normal beslenmesine geçtiği an iki kat daha çok kilo alır.

2. Sebzelerin yüzde ’ine yakını su olduğu için, salata mideden çok hızlı boşalır ve hızla acıkmanıza neden olur. Özellikle hipoglisemi yaşayanlar için doyma duyularını kaybedip daha büyük miktarda ve daha çok besin tüketimine yol açabilir.

3. Salatalara konulan soslar çoğu zaman göze gözükmez. Ancak bu soslarda kullanılan malzemelere göre ciddi kalori fazlalığı yaratabilir. Örneğin beyaz soslarda; mayonez fazlalığı, yeşil soslarda zeytinyağı fazlalığı, sarı soslarda ise hardal ve mayonez fazlalığına bağlı ciddi kalori alımı ortaya çıkar.

4. Çoğu zaman salata yapılırken içine mısır, ceviz gibi kalori değeri yüksek yiyecekler eklenir. Bu yiyecekler bir de sos ile buluştuğunda ortaya kalori açısından tam bir bomba çıkabilir.

Salatalar doğru kullanıldığında kilo verme sürecinde faydalı olur. Zayıflama sürecinde salatayı nasıl kullanmamız gerektiğine de bakalım:

Salatayı sağlıklı bir zayıflama besini haline getirmek için yapılacaklar:

1. Salatayı asla tek başına bir öğün olarak tüketmeyin.

2. Salatalar aslında iyi birer lif kaynağıdır. Yemekle birlikte tüketilirse midede şişer ve mideden hemen boşalmaz.

3. Yemeğe çorba yerine salata ile başlarsanız, çiğneme duygunuzu tatmin edeceğiniz için ana yemeği daha az yersiniz.

4. Salata ile başladığınız yemekte 1 bardak ayran veya yoğurt yemeyi ihmal etmeyin. Salata ve ayranınız bittikten sonra bir et veya sebze yemeği tercih edebilirsiniz. Yanında da sağlıklı beslenmek için bir dilim esmer ekmek eklemeyi unutmayın.

5. Salata ile başladığınız yemekte, yudum yudum iki bardak su içmeye özen gösterirseniz, midenizde doluluk hissedersiniz ve yemeği daha az yersiniz. Aynı zamanda kabızlık çekenler için de iyi bir çözüm olur. Çünkü su salata ile birlikte bağırsakta süpürge etkisi gösterir.

6. Salataya et, tavuk, balık, yumurta eklediğinizde doygunluk sürenizi arttırırsınız. Aynı zamanda tek çeşit beslenmekten kaçınmış olursunuz.

7. Bazen salatalarınıza haşlanmış kurubaklagil (kurufasulye, nohut, mercimek…) eklemekten çekinmeyin. Çünkü kurubaklagiller, hem çok iyi bir karbonhidrat hem çok iyi bir lif hem de kısmi protein etkisi göstererek salatınızı daha besleyici hale getirir. Ancak haşlanmış kurubaklagilde 4 yemek kaşığından fazla koymamaya özen gösterin. Çünkü 4 kaşık kurubaklagil 1 dilim ekmek ve yarım porsiyon proteine karşılık gelir.

8. Yemekte tatmin olmak, doygunluk ve çeşitlilik sağlayabilmek için salatalarınızda farklı sebzeler kullanabilirsiniz. Mesela haşlanmış kök bitkiler olan, pancar, kereviz, yer elması olabilir. Bunlar tokuğu biraz daha uzatır. Farklı lezzetler oluşturmak adına da haşlanmış yeşil fasulye, közlenmiş patlıcan veya kabak da kullanabilirsiniz.

9. Hep pişirerek yemeğe alıştığımız ıspanak, kuzu kulağı, semiz otu gibi sebzeleri çiğ kullanmakta fayda var.

Salataya sos yaparken eliniz yağdan yana fakir olsun. Limon, sirke, nar ekşisi, sarımsak, kekik, nane, fesleğen gibi yardımcı baharatları daha çok ama zeytin yağını kişi başı 1 tatlı kaşığı hesaplayarak koymakta fayda var. Bazen mayonez yerine yoğurtla da çok lezzetli soslar hazırlayabileceğinizi unutmayın.

Dr. Ayça Kaya'nın diğer yazıları
• Hızlı kilo vermek için 5 öneri
• Zayıflamak istiyorsanız karnabahar yiyin!
• Çocuğunuz okulda neler yiyor?
• Hızlı kilo kaybı hastalıklara yol açabilir
• Sağlıklı oruç tutmak için beslenme önerileri

 

Etiket: sağlıklı beslenme, salata, diyet, dr. ayça kaya

5 günde 3 kiloya kadar vermek için bir tek gıda diyeti
Hedef: 5 günde ortalama kilo.
Günlük kalori: &#; Kcal

Diyetimde belli bir noktaya gelip dayandım ve malesef tartılar artık bir gram bile oynamıyor. Konuyla ilgili görüş aldığım diyet uzmanları böyle durumlarda &#;Tek Gıda Diyeti&#;, &#;Tek Besin Diyeti&#; veya &#;Tek Gıda Rejimi&#; olarak adlandırılan tip diyetleri uygulamamı önerdi.

Bu tarz diyetler aslında son derece sağlıksız ve sadece bir kereye mahsus olarak uygulanması öneriliyor. O da ancak belli durumlarda. İnternette araştırınca Tek Gıda Diyeti&#;nin tek bir diyet olmayıp, çeşitli yaklaşımları olduğunu öğrendim. Bunların en belli başlı olanları ekmek diyeti, meyve ve sebze diyeti, çorba diyeti ve karışık tek gıda diyeti. Her bir diyet içinden internetten bulduklarım birbine çok benzer olduğundan aralarından bir tanesini olduğu gibi yazıyorum.

Başarılar!

EKMEK DİYETİ .
Bu rejim tek gıda diyet grubuna giren ve en fazla 3 gün süreyle yapılması tavsiye olunan bir diyettir. Yeniden başlamak için aradan en az 4 günlük bir süre geçmesi gerekir.

3 gün boyunca günde dilim kızarmış ekmek yenilen bu diyette ekmeklere çok az tereyağı sürebilirsiniz.

Tek bıçak hareketi ile sürülebildiği kadar dilim ekmek gün boyunca istendikçe de yenebilir ancak öğün düzenine uyulması daha doğru olur. Ancak aralarda da sayıyı aşmamak kaydıyla yiyebilirsiniz. Tek gıda rejimi olduğu için sağlık açısından sakıncalı bir diyet olup bir kereden fazla uygulanmaması kuvvetle önerilir.

Bu diyette istediğiniz kadar şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz. Ayrıca bol su içmenizi ve akşam 7&#;den sonra bir şey yememenizi öneririm.

Bu diyetin günlük mönüleri:
3 GÜN boyunca yapılması önerilen bu diyetin günlük mönüsü aşağıdaki gibidir:

Sabah: dilim ekmek.
Öğle: dilim ekmek.
Akşam: dilim ekmek.

İyi diyetler!

MEYVE ve SEBZE DİYETİ .
Hedef: Bir haftada kilo.
Günlük kalori: Kcal

Bu diyet &#;tek gıda rejimi&#; adı verilen diyetlerden olup, hergün, en az 4 bardak soda ya da su tüketilmesi tavsiye edilir. Yemeklerinize, çesitli bitki ve baharatlar ile, tuz, acı biber ve sirke ekleyebilirsiniz. En fazla 7 gün uygulanmalıdır

Bu diyetin günlük mönüleri:

1. GÜN
Muz hariç gün boyunca istediğiniz kadar meyve

2.GÜN
Gün boyunca sadece istediğiniz kadar sebze yemeği patates hariç

3.GÜN
İstediğiniz kadar meyve ve sebze yemeği patates ve muz hariç

4.GÜN
5 muz, 5 bardak süt

5.GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık

6.GÜN
2 parça ızgara biftek , çiğ sebze, havuç, kereviz, domates, lahana vs

7.GÜN
Haşlanmış sebze, ızgarada pişmiş bir parça biftek, tavuk veya balık

İyi diyetler!

ÇORBA DİYETİ .

Öncelikle tek tip bir çorba diyeti olmadığını belirtmem lazım. Değişik çorba diyetlerini de sizlerle paylaşıyor olacağım. Ama burada genel olarak çorba diyetlerinin uygulanması için aşağıda bir liste önerim var. Soğan Çorbası Diyeti, Lahana Çorbası Diyeti gibi dilediğiniz kalorisi düşük fakat besleyici değeri mümkün olduğunca yüksek bir çorba seçip bu diyeti o çorbayı kullanarak uygulayabilirsiniz.

Bu arada, içindeki katkı maddelerinden dolayı hazır çorbaların çorba diyeti için pek de işe yaramayacağını söylemem lazım. İçeriğini sizin belirlediğiniz herhangi bir sebze çorbası bu diyet için yeterlidir.

Aşağıdaki mönüyü veriyor olmama rağmen aslında beyaz peynir gibi bütün ekstralardan vazgeçip gün içinde istediğiniz kadar çorba içebilirsiniz. Şekersiz olmak koşuluyla çay ve kahve serbest. Tabi tüm diğer diyetlerde olduğu gibi akşam yediden sonra bir şey yemiyor ve gün boyunca bol su içiyoruz.

Bu diyetin günlük mönüleri:

1.GÜN
Sabah : Sabah: 50 gr. beyaz peynir, çay şekersiz
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar meyve + çorba

2.GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar et + çorba

3.GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : Pirinç lapası, meyve muz, üzüm hariç + çorba

İyi diyetler!

KARIŞIK TEK GIDA DİYETİ .

Tüm tek gıda diyetleri içerisinde bu diyet bence diğerlerinden çok daha sağlıklı. Tabi ki tek gıda diyetleri genel olarak uygulanmaması gereken, uygulanırsa da ancak belli koşullarda tercih edilen diyetler. Bu diyetin diğer tek gıda diyetlerinden farkı, gün içinde hep aynı şeyi yiyiyor olsak bile her gün bu tercihimizi değiştirme üzerine kurulu. Sizler kendi diyetinizi kendiniz yaratabilirsiniz ama benim önerim aşağıda.

Bu arada dilediğinizce çay ve kahvenin, tabi ki şekersiz olmak üzere, serbest olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı? Ve gene tüm diğer diyetlerimizde olduğu gibi akşam 7&#;den sonra yemiyoruz.

Bu diyetin günlük mönüleri:

1. GÜN
Muz gibi çok yüksek kalorili meyveler hariç, dilediğiniz kadar meyve.

2. GÜN
Dilediğiniz kadar çiğ sebze. Tabi ki bu güne özel patates gibi nişastalı sebzelerden uzak duruyoruz.

3. GÜN
Dilediğiniz kadar haşlanmış patates. Çok az tuz ve bol yağsız yoğurtla tatlandırabilirsiniz ama diyetisyenlerin önerisi sadece papatese sadık kalmanız.

4. GÜN
Seçtiğiniz, evde yapılmış sebze çorbası. Gene dilediğiniz kadar.

5. GÜN
Her öğün ızgara et. Tercihen yağsız tavuk göğsü.

İyi diyetler!

İlgili konular ;
&#; Karatay Diyeti Deneyimlerimiz &#; Canan Karatay
&#; Dukan Diyeti
&#; Anti Selülit Diyeti
&#; Atkins Diyeti
&#; Akdeniz Diyeti
&#; İsveç Diyeti
&#; Glisemik indeks Diyeti nedir?
&#; Hipotiroid Diyeti
&#; Bikini Diyeti
&#; Simit Diyeti, Simit Kaç Kalori
&#; Fast Food Diyeti Listesi

Diyet tarihi!

Her şeyde olduğu gibi bazı şeyler bir dönem moda olur, herkes ondan bahseder ve sonra kaybolup giderler. Diyetlere de "moda" gözüyle bakılıyor ama aslında bahsetiğimiz şeyin "sağlık" olduğunu unutuyor gibiyiz. Çok güzel bir etek gördüğünüzde, fiyatı çok yüksek de olsa “Taksitle alabilirsiniz” dediklerinde hemen sevinir ve o eteği sanki bir daha bulamayacakmışız gibi almaya çalışırız. Yeni çıkan tüm diyetler de sizde böyle bir etki yaratıyor olabilir. “Bu diyet çok kolay”, “Bu diyet çok hızlı zayıflatıyor”, “Bu diyet başka” gibi cümlelerden kendinizi koruyun. Bunların hiçbiri kalıcı olmayacak ama siz kalıcı olmalısınız.


Eskiden, çok eskiden

20 yıl önceki diyetleri incelediğimizde salatadan bıkan insanları anlayabiliyorum. Eski diyetlerin özelliklerini sıralayalım, size çok tanıdık gelecek:


  • Sabah, öğlen, akşam salata. (Asla yağ ve tatlı yok.)
  • Zeytinyağlı sebze yemeği yok.
  • Ana öğünlerde haşlanmış tavuk göğsü.
  • Kibrit kutusu kadar peynir.
  • kalorinin altındaki diyetler.

90' lı yıllar

  • Düşük karbonhidratlı diyetler.
  • Bol bol et, balık, tavuk, jambon öneren diyetler.
  • Tek öğüne dayalı diyetler. (Karpuz, patates diyeti.)
  • Gün boyunca lahana çorbası.
  • kalorinin altındaki diyetler.

' li yıllar

  • Glisemik indekse göre diyetler.
  • Kan grubuna göre diyetler.
  • Puan toplama yöntemleri ve kalori sayma.
  • Proteinden zengin diyetler.
  • Her şeyi içeren diyetler.
  • Saf protein diyetleri. (Ekmek, sebze, meyve yasak.)

Burada sadece diyetteki değişimler ve değişmeyenler var. Bir de destekler var. Eskiye göre daha çok çeşit yağ yakıcı ve zayıflama ürünü bulunuyor. Bölgesel zayıflamayı iddia eden cihazlar var. Liposuction ile yağ aldırmak artık daha kolay. Popüler diyetlere baktığınızda her dönem mutlaka birileri çok düşük kalorili diyetleri deniyor, birileri ekmeği kesip bol bol et, tavuk, yumurta yiyerek zayıflamaya çalışıyor ve birileri hâlâ tek besinle beslenerek yediklerini kontrol altına almaya çalışıyor.


Kalori saymak yararsız

Son yıllarda beslenme uzmanları insanlara porsiyonları ve bu porsiyonlardan ne kadar yenmesi gerektiğini anlatıyor. Artık “Elma kaç kaloridir?” sorusundan vazgeçtik! Binlerce yiyeceğin kalorisini ezberlemek stres dışında hiçbir işe yaramıyor. Kalori sayma üzerine kurulan sistemlerin uzun sürmediği ve insanların bir süre sonra yemekten keyif alamadıkları görülüyor. Bu sıkı disiplinden çıkanların da daha çok miktarda yemek yediğini görüyoruz. Elmanın kalorisi yerine artık uzmanlar, “1 porsiyon meyve ne demektir?”, Hangi meyveyi haftada kaç kez yemek iyidir?” sorularını cevaplarken, meyvenin glisemik indeksi ve lif oranı hakkında da bilgi veriyorlar. Çünkü bu bir eğitim işi Elmanın kabuğunu soyarak yemek bile aldığınız günlük lif miktarını azaltır ve metabolizma hızınızı yavaşlatır. Yani elmayı ısırarak, kabuğuyla yemek belki de zayıflamanıza destek olabilir.


Protein diyetleri

Protein diyeti hızlı zayıflatabilir, uygulaması kolaydır ama uzun süre bu diyetleri yaptığınızda vitamin eksikliği oluşur. Saçlarda dökülme, cilt ve tırnaklarda problem, halsizlik, yorgunluk, depresyon gibi sorunlar sizi karşılar. Kalp hastalıkları ve böbrek sorunlarını artırabilir, tansiyon, kolesterol ve ürik asit seviylerini yükseltir. Zayıf ama hasta olabilirsiniz.


Zayıflama ilaçları

Zayıflama ilaçlarının çok ciddi yan etkileri var. Sağlığı riske atabilirler. Morbid (ölümcül) obez kişilerde bile kullanmak gerekirse çok dikkatli davranılır ve asla hekime danışmadan kullanılmaz. Peki ya bitkisel destekler? “Yüzde bitkisel” denince zararsızdır anlamına gelmiyor! “Bitkisel, ilaç değildir” denilebiliyor, “Doğal” demek içimizi rahatlatıyor ama tüm ilaçlar doğadaki bitkilerden yapılıyor. Demek ki hepsi bitkisel!


Turuncu gerçek

Değişmeyenler

Obezite artıyor ve biz sürekli zayıflamanın yollarını arıyoruz. Bu konuda değişmeyen gerçekleri sıralayalım. Bunlar ne zaman sizin hayatınızın gerçekleri olursa, o zaman bir daha kilo almayan insanlardan olabilirsiniz. Sağlıklı beslenme için sağlıklı ürün, sağlıklı besin içecek nedir öğrenin, etiket okuyun. Günde ne yemeniz, ne kadar yemeniz ve ne sıklıkta yemeniz gerekiyor öğrenin. Sağlıklı yaşam için iyi yemek yetmez. Günlük aktivite nasıl artırılır, egzersiz nasıl ve ne kadar yapılır, glisemik indeks nedir öğrenin. Artık diyetlerde yasak yok! Özel bir hastalığınız yoksa herhangi bir şeyi kendinize yasaklamayın ama size kilo aldıran yiyecekleri listeleyin ve ayda 1 kez yiyin. Bir dönem spor yapmak ve zayıflayınca bırakmak çok yanlış. Her zaman yapabileceğiniz bir spor seçin. Yağ yakımı için en güzel spor yürüyüş. Her gün 1 saat yürümek hayatınızın parçası olmalı.


  • Günde bardak su içmelisiniz.
  • Her gün 2 fincan yeşil çay, 2 fincan siyah çay, 2 fincan kahve için.
  • Ara öğünlerin birinde mutlaka ceviz tüketin.
  • Haftada 1 gün mutlaka sevdiğiniz bir şeyi tüketin. Gerekirse o gün daha çok yürüyün.

Bu püf noktalarını hayatınıza katarsanız aç kalmayacak, kendinize işkence yapmayacak, moda diyetler’in peşinde koşmaktan kurtulacaksınız. Kendinize iyi bakın, hayatın tadını kaçırmayın. Yemek yemenin keyfiyle formunuzu korumak çok kıymetlidir.


Haber: Güneş Aksüs


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir