erkan mirzaoğlu iletişim / Personel Genel Müdürlüğü - Personel Listesi

Erkan Mirzaoğlu Iletişim

erkan mirzaoğlu iletişim

Fıtıklara 'Manuel Terapi' umudu

Manuel Terapinin hiçbir alet kullanmadan omurları ve sinirleri rahatlatmak için elle yapılan bir teknik olduğunu belirten Fizyoterapist Erkan Mirzaoğlu, hastaları 33 yıldır parmakları ile iyileştiriyor. Manuel Terapinin hiçbir alet kullanmadan omurları ve sinirleri rahatlatmak için elle gerçekleştirilen bir teknik olduğunu belirten Mirzaoğlu, uygulamanın eğitimsiz kişilerce yapılması durumunda felç riski oluşabileceğine dikkat çekti.

Fıtık vakaları çok fazla

Türkiye'de duruş bozukluğu ve yanlış oturmadan dolayı bel fıtığı vakalarına sık rastlanıldığına dikkat çeken Mirzaoğlu, "Kalçanın yanlış durması ve ayağın yerinden oynaması ile kalça çıkar ve baskıdan dolayı fıtık başlar. Bu noktada ilk başta bacakların boylarına bakmak gerekir. Manuel terapi ile birkaç saniyede kalça yerine yerleştirilir ve bacaklar aynı seviyeye gelir, böylece baskı ortadan kalktığı için ağrı geçer" bilgisini verdi.

Tıp fakültelerinde uygulanmalı

Bacak bacak üstüne oturmak sakıncalıdır. ayrıca arabaya binerken dikkatli olunmalı kalça çıkıklığı olabiliyor. Avrupada kalça çıkıklığında oturtulması öğretiliyor. Ülkemizde bu pek bilinmiyor. Türkiye'ye geldiğimde camilerde çoğu insan oturarak namaz kılıyor ancak diz ağrısından secde yapamıyorlar. Halbuki birkaç saniyede veya manuel terapi ile düzelebiliyor. Ülkemizde hekimler veya fizyoterapistler manuel terapiyi bilmiyor. akademik çalışmalar yapılmıyor. yöntem mutlaka bu öğrenilmeli ve tıp fakültesinde uygulanmalı. Atalarımız da manuel terapi uygulamışseafoodplus.info Osmanlı'da attan düşen , beli ağrıyan askerlere bu yöntemleri uygulamışlar. Ayrıca ortopedik yataklar her insana iyi gelmez. Kişi nerede rahat ediyorsa onun ortopedik yatağı odur. Omurları korumak adına yatakta ayaklar uzatılarak yatılmalı omurlar tesbih gibi sıralanmalı.

Uygulamanın birçok rahatsızlığa şifa olduğunu8 bildiren Fizyoterapist Erkan Mirzaoğlu manuel terapi uygulanan hastalıkları ise "bel ve boyun fıtıkları, omurga düzensizlikleri, diz ağrıları, menisküs yaralanmaları, kas ağrıları, tenisçi dirseği, karpal tünel sendromu, sinir sıkışmaları , omurga düzensizlikleri, bel kayması, skolyoz , kabızlık, kalça ağrıları, siyatik sinir sıkışması, ayak bileği ağrıları, topuk dikeni, ayak başparmak çıkıntısı, kulak çınlaması" şeklinde sıraladı.

CENGİZ TAN

Her ağrı bel fıtığı, her fıtık ameliyatlık değil

Dayanılmaz ağrılar veren bel fıtığı, sosyal hayatı da olumsuz etkiliyor. Genellikle ameliyata yönlendirilen hastalar, sonrasında büyük sağlık riskleriyle karşı karşıya kalıyor. Fizyoterapist Erkan Mirzaoğlu ise her bel ağrısının fıtık, her bel fıtığında da ameliyat zorunluluğu olmadığını belirtiyor.

Türkiye’de her bel ağrısına fıtık teşhisi konulmasını eleştiren fizyoterapist Erkan Mirzaoğlu, “Türkiye’de fıtık çok büyütülüyor. Fıtık eşittir ameliyat, bel ağrısı eşittir fıtık değildir.” diyor. Fıtık hastalarının ameliyat olmasına karşı olduğunu belirten Mirzaoğlu, birçok ağrının manuel terapi ile tedavi edilebildiğine dikkat çekiyor. Ancak eğitimsiz kişilerin müdahalesine izin verilmemesi gerektiğini belirten fizyoterapist Mirzaoğlu, bunun felce sebep olabileceği uyarısında bulunuyor. Uzman, fıtığın oluşum sebebini yanlış duruşa ve ani hareketlere bağlıyor. Mirzaoğlu, hastalarında ilk önce bacak boylarının eşit olup olmadığına bakıyor, hasta kendini rahat bıraktığında birkaç dakikada manuel terapi ile kaymayı yerine oturtuyor.

Manuel tedavi uzmanı Erkan Mirzaoğlu, tıp eğitimine benzer 5 yıllık bir eğitim aldı. Aynı zamanda İtalya Kayak Milli Takımı’nın fizyoterapisti olan Mirzaoğlu, Türkiye’ye yılda defa gelip hastalarına bakıyor. Altı ay önce tedavi olan Yeliz Geçimli, “15 gün ciddi bir bel ağrısı yaşadım ve artık yürüyemez duruma gelmiştim. Hangi doktora gittiysem kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini, bacağımda güç kaybı olduğunu ve sinirlerin tamamen harap olacağını söylediler. Ağrılar yüzünden acile gittim ama ertesi günü Erkan hocam beni bütün ağrılarımdan kurtardı. Şu anda hiçbir ağrı yaşamıyorum, normal hayatıma geri döndüm.” diyor. Ayşe İşleker ise hastalık sürecini şöyle anlatıyor: “Bir gece yataktan kalkamayacak kadar rahatsızlanıp acile gittim. Ağrı kesici verdiler. Ertesi gün özel bir hastaneye gittim. Orada da MR çekildi. L4_L5 arasında fıtık patladığını, mutlaka ameliyat olmam gerektiğini söylediler. ‘Yırtılan fıtık olsa tedavi olabilir, kurtarabiliriz ama patlayan fıtık! Artık kesin ameliyat’ denildi. Bu arada iki yatalak hastama 5 yıldır tek başıma bakıyordum. Sanki dünyam başıma yıkılmıştı. Daha sonra Erkan Hocamın 3 gün sonra Türkiye’de olacağını duydum. Tek seansta sağlığıma kavuşacağımı bilseydim fıtık patlayana kadar beklemezdim. Ona her gün dua ediyorum.”

Manuel tedavinin tıbba alternatif olmadığını söyleyen Mirzaoğlu, “Bizde tıbbî eğitim eksik veriliyor. Tam verilse lüzumsuz ameliyatlara gerek kalmaz. Zira ameliyat sonrası riskler çok yüksek. Vakaların büyük bir çoğunluğunda ameliyata gerek yok. Fıtık, çok büyütülecek bir hastalık değil. Ağrıları, uyguladığımız yöntemle çok basit bir şekilde tedavi edebiliyoruz.” diyor. Mirzaoğlu, fıtık tedavisinde, tıbbın genellikle ağrıya yoğunlaştığını ve ağrıyı gidermek için çalıştığını anlatıyor. Bel fıtığının bir bacağın diğerinden bir-iki santim kısa olmasına sebep olduğunu kaydeden Mirzaoğlu, hasta kendini rahat bıraktığı sürece birkaç dakikada kaymayı yerine oturtuyor. Tedavinin mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini aktaran Fizyoterapist, “Kayma problemlerini, bu işin eğitimini almış tecrübeli bir kişi, kısa sürede, bir müdahale ile çözer. Hasta kurtulur. Eğitimsiz kişiler tarafından yapılan bir hata felç edebilir.” şeklinde konuşuyor.

Zaman

Kronik ağrılara manuel terapi ile birkaç dakikada son

ANKARA - Uykuları kaçıran, kişinin yaşam kalitesini düşüren kronik ağrılar, manuel terapi yöntemi ile birkaç dakikada iyileştiriliyor. Sırtta bulunan 24 omurun sinir sistemi ile bağlantılı olduğu organları tetiklemesi ile meydana gelen migren, vertigo, yüz felci, bel fıtığı, boyun fıtığı, menüsküs, topuk dikeni gibi hastalık, fıtıklaşan omurların arasının açılmasıyla sona erdiriliyor. Manuel terapi yöntemiyle omurların yerine oturtulması sonrasında hasta, kısa sürede rahatsızlıktan kurtuluyor.

"MANUEL TERAPİ TIBBIN ALTERNATİFİ DEĞİL, TAMAMLAYICISI"

Manuel terapi uygulayan isimlerden biri de Almanya ve İtalya‘da biyoenerji uzmanı ve fizyoterapist olarak görev yapan Erkan Mirzaoğlu. 29 yıldır Avrupa‘da Chirotherapie, Osteopathie, Dorn-Therapie, Kinesiologi gibi manuel terapinin tedavi metotlarını uygulayan Mirzaoğlu, birkaç dakikalık terapilerle kişilerin kronik rahatsızlıklarını gideriyor. Mirzaoğlu, her ay Türkiye‘ye gelerek manuel terapi ile ilgili hem doktorlar ve fizik tedavi uzmanlarına eğitimler veriyor hem de hastaların rahatsızlıklarını gideriyor. Manuel terapinin tıbba alternatif olmadığını, tıbbın tamamlayıcısı olduğunu kaydeden Mirzaoğlu, "Biz sebepten sonuca gideriz. Tıp genellikle ağrıya yoğunlaşıyor ve ağrıyı gidermek için çalışıyor. Halbuki ağrı bir nimettir ve bize vermek istediği bir mesaj vardır. O mesaj alınmadan ağrının giderilmesi doğru olmaz. Ağrıların çoğu sırtta bulunan 24 omurun sinir sistemiyle bağlantılı. Omurların bloke olmasıyla sıkışan sinirler, irtibati olan organların da çalışmasını negatif yönde etkiliyor. Buranın organları tetiklemesiyle meydana geliyor." dedi.

Manuel terapi tekniklerinin Türkiye‘de tanınmamasından yakınan Mirzaoğlu, "Bu bir akademi. Bu akademiler maalesef Türkiye‘de yok. 5 seneye ulaşan eğitim sonucu insanlar bu titre sahip olabiliyorlar. Büyük oranda vücutta oluşan dengesizlikten dolayı omurların sıkışmasına yol açan ayaklardaki eşitsizlik Türkiyede hala bilinmiyor." dedi. Tam olarak iyileştirilemez olarak belirtilen migrenin büyük oranda atlasın kaymasından oluştuğunu vurgulayan Mirzaoğlu, "Migrenin atlas profecet denilen bir tedavisi var, ben onu uyguluyorum. Atlası yerine oturtuyorum, hasta birkaç dakikada iyileşip gidiyor." diye konuştu.

Hastalarında ilk önce bacak boylarının eşit olup olmadığına baktığını ifade eden Mirzaoğlu, "Zaten bel fıtığının sebebi de bir bacağın diğerinden bir-iki santim kısa olması. Hasta kendini rahat bıraktığı sürece birkaç dakika içinde kayma yerine oturtuluyor." açıklamasında bulundu. Türkiye‘de fıtığın kanser gibi algılandığını belirten Mirzaoğlu, "Fıtık omurların arasında olan bir conta gibi anlatılabilir. Patlayıp çıktığı zaman sinire baskı yapar. Bu sinirdir sizi rahatsız eder. O çatlasa da patlasa da önemli değil. Doktorlar illaki o patlamış olanı almak isterler. Ben bunu açınca tekrar içine giriyor ve böylece siniri rahatlatıyorum. Allah yapısı vücut kendini tamir ediyor ve toparlıyor." şeklinde konuştu.

MR, RÖNTGEN KANSER HÜCRELERİNİ TETİKLİYOR

Omurlardaki sorunların tespiti için çekilen röntgen ve MR‘ların vücuttaki kanser hücrelerini tetiklediğine dikkat çeken Mirzaoğlu, "Her 3 insanın birinde kanserli hücre vardır. Ama bu röntgenlere, MR‘lara, mamografilere girdiğiniz zaman Allah esirgesin o kanserli hücreler tetikleniyor. Bunu artık Avrupa‘da bu işin uzmanları üstüne basarak uyarıyor. Bu nedenle computertomographie İngiltere‘de yasaklandı." açıklamasında bulundu.

Manuel terapiyi bilmediği için korkup kendini bırakamayan kişilere müdahale edemediğini ifade eden Mirzaoğlu, sadece kaza sonucu oluşan durumlarda röntgen istediğini ve hastayı hastaneye yönlendirdiğini kaydetti. 29 yıldır binlerce insana manuel terapi uyguladığını belirten Mirzaoğlu, hastalarının yüzde 95‘inin iyileştiğini kaydetti. Terapinin mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Mirzaoğlu, aksi halde küçük bir hatanın kişiyi felç edebileceğini sözlerine ekledi.

Mirzaoğlu‘nun Türkiye‘ye geldiği dönemlerde muayene olmak için seafoodplus.info internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir