anaokulu ritim çalışması / Örf ve ritim için 61 fikir | orff, müzik eğitimi, okul öncesi

Anaokulu Ritim Çalışması

anaokulu ritim çalışması

Etkinliklerimiz

Çocuklara tahta kaşıklar gösterilir ve bu kaşıklar ile nasıl bir etkinlik yapacakları konusunda tahminde bulunmaları istenir.Çocukarın cevaplarından sonra öğretmen tahta kaşıklar ile ritim çalışması yapacaklarını söyler. Önce Tak-tak sesi çalışılır. Sonrasında öğretmen rehberliğinde  a ram sam sam şarkısının melodisi ile ritim  çalışması yapılır.
Haydi vur vur vur(kaşıklar ile tak tak yapılır)
Haydi vur vur vur
Çevir çevir çevir çevir çevir (kaşıklar ile kollar çevrilir)
Vur vur (kaşıklar ile tak tak )

Haydi vur vur vur(kaşıklar ile tak tak yapılır)
Haydi vur vur vur
Çevir çevir çevir çevir çevir (kaşıklar ile kollar çevrilir)
Vur vur (kaşıklar ile tak tak )

Bir sag yana bir sol yana ( Önce sağ sonra sol  kaşıklar ile gösterilir)
Haydi  çevir çevir  çevir çevir vur vur vur

Bir sag yana bir sol yana ( Önce sağ sonra sol  kaşıklar ile gösterilir)
Haydi  çevir çevir  çevir çevir vur vur vur
Çalışma her seferinde daha da  hızlanarak 3 kez tekrarlanır.

• Sınıfa kapalı olarak getirilen kutunun içinde ne olabileceği hakkında sorgulama başlatılır.

• Tahminlerden sonra kutunun içindeki ritim sopaları çıkarılır ve çocuklara dağıtılır.

• Çocuklara ritim sopalarını kullanarak ritim oluşturmaları için rehberlik edilir. Örneğin, hızlı- yavaş.

• Çubuklarla “tak-tak” sesi çalışılır. Tak tak sesini neyin çıkarıyor olabileceği sorulur.

• Ağaçkakanların ağacı gagalarken çıkardığı ses dinletilir, çocukların ritim çubuklarını kullanarak bu sesi çıkarmaya çalışmaları desteklenir.

• “Uykuda rahatsız olan ağaç” çalışması yapılacağı söylenir.

• Tüm çocuklar ağaç olur ve gece uykusuna yatarlar. Gece uykuda rüya görürler ancak sabaha karşı onların üzerine tek tek konan ağaçkakanın gagalamasından rahatsız olup uykularından uyanırlar.

• Çocuklar uykularında neler gördüklerini resimlerler.

• Resimler sınıfta çocukların göz hizasında bir yere asılarak sergi yürüyüşü yapılır. Her çocuğun yaptığı resmi arkadaşlarına anlatması sağlanarak resimler değerlendirilir.

Özel Okul">

Çocukların okul öncesi dönemden itibaren müzik ve ritim ile tanışmaları; duygularını ifade edebilme, karşı tarafı anlayabilme, iletişim kurabilme, aldığı rolü üstlenebilme, müzik estetik kazanımı açısından önemli rol oynar. Müzik ve ritim aynı zamanda çocuğun kendine güvenmesini sağlayarak özgüven duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Çocukların ritim tutarken düzenli düzensiz yaptıkları hareketler küçük ve büyük kas gelişimini destekler. Orff destekli ritimsel çalışmalarımız psikomotor gelişimine ve duygularımızı ifade etmemize yardımcı olur. Ortaokul seviyesinde ritim çalışmaları; ruh halini değiştirmesine veya içinde bulunduğu ruh halinin devamını sağlamasına yardımcı olur. Eğlenceli bir müzik ya da hızlı neşeli bir ritim ile kan basıncımız artar ve hareketleniriz. Dikkatimizi toplamamıza yardımcı olur. Ritmin akışına uyum sağlamamız bizi motive eder. Ritim çalışmalarında yaratıcı yönlerini keşfetmeleri, zihinsel olarak rahatlamaları ve sosyalleşmeleri amaçlanarak takım çalışması, koordinasyon, konsantrasyon süresinde uzama, stres atma vb. kazanımlar olur.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir