profesyonel fotoğraf makinesi ekşi / Ekşi foto yükleme

Profesyonel Fotoğraf Makinesi Ekşi

profesyonel fotoğraf makinesi ekşi

Analog Fotoğraf Makinesi Almadan &#;nce Mutlaka Okumanız Gereken Detaylı Bir Rehber

analog fotoğraf makinesi alma süreci çok sıkıntılı bir süreçtir. özellikle yeni başlayanlar için etrafında bilen birileri yoksa kabusa dönüşebilir.

bu yüzden bu süreci biraz açıklayalım dedim.

analog a yeni başladım ne alayım sorusuna ithafen

öncelikle efendim, analog da fotoğrafı lens ve film çeker. body’nin tek olayı perde hızı ayarlamak, otomatik mod sunmak ve pozmetreyi doğru göstermektir. bu yüzden en baştan nikon,canon ve sonrasına takılmayın. başlangıçta enstantene bile sizi kurtarır, ’e çıkmanıza gerek yok. boşuna 2 makine parası vermeyin, onun yerine 2 lens alın. lensler arasında deli farklar olabilir ama siz de bu işi yıllardır yapmıyorsunuz, daha öğreneceksiniz o yüzen keskinliği, onu bunu şunu bir kenara bırakın. aklınızdakileri, sağdan soldan okuduklarınızı unutun, “ama bu şöyle diyo..” ları boşverin. buyurun yeni başlayanlar için yapılması gerekenler klavuzu..

analog’da makine alma kriteri öncelikle malumunuz fiyattır. iyi pazar araştırması tanıdık falan filanla ucuza bir analog düşürebilirsiniz. hatta iyi bir akraba araştırması ile sandıktan bile çıkartabilirsiniz ama gideyim alayım ortalaması en düşüğü beni götürecek bir şey alayım derseniz taban fiyatınız liradır. ara fiyat vardır daha iyi modeller için ve üst seviye için de liradan liraya kadar çıkar..

başlangıç için alınacak en iyi makine, lenslerini kolay ve ucuza temin edebileceğiniz, mümkünse otomatik modu olan ve pozmetresi (ışığı ölçüp size gireceğiniz değerleri söyleyen şey) doğru düzgün çalışan bir makine olmalıdır. bunların arasında ise önemli olan aslında elinize en iyi oturan ve en rahat kullanabileceğiniz makineyi tercih etmenizdir.

ortalama aralığındaysanız,

öncelik lenslerini en kolay ve ucua bulabileceğiniz pentax ve pentax lensleri kullanan makinalar olabilir. örneğin bir nikon 50mm lira ise, canon 50mm liradır. aynının yashica’sı liradır. aynının pentax k mounth’unu (yan sanayi olabilir) 50 liraya alabilirsiniz. body önemli değil demiştik. marka takıntınızı da kenara koyun.

bakalım pentax lens kullanan makinalara: chinon, crena, cosina, prost, ricoh, miranda, exakta, vivitar.. *

*serinin modellerini sayfa sonunda yazacağım efendim daha rahat google araştırması yapın diye.

bunlardan birini buldunuz, otomatik modu var, elinize lap diye oturdu, hafif, güzel, sevdiniz, biraz pazarlık yapıp alın gitsin. piyasadaki bir sürü makinadan daha güzel şeyler çekersiniz. ve şanslıysanız sadece bir zenit parası ödeyerek (ortalama zenit piyasası liradır) otomatik modlu, pozmetresi doğru çalışan, 28mm si, aralıklı zoom lensleri ( ya da gibi) ucuz ucuz olan bir makinanız olmuş oldu.

pentax serisini sevemediniz. olabilir, devam edelim. sonuçta abanmayalım ki fiyatını da arttırmayalım durduk yere değil mi ((:, sonraki tercihimiz minolta. (ki konica da minolta lensleri kullanır yani uyguna bulursanız konica da alabilirsiniz) bu aralar temizleri çok temiz, kötüleri de bok gibi olan bir model. ama kötülerini pek göremedim. hepsi temiz bu meretin. özellikle x, x ve x ile

başlayan serileri gayet şık. adamlar alıyor zarif duruyor kadınlar alıyor hanım hanımcık gösteriyor falan enteresan makineler. tam sizlik aslında. xg serisi özellikle yeni başlayanlar için birebir. arası harika bir şey bulursunuz.

ama minolta da kesmedi sizi. olabilir abanmayalım x’e lira isteyenler çıkıyor sonra, sakn olalım sevmiyor gibi yapıp başka modele geçelim.

yashica kulvarda yine ucuz makinalardan (ki ben de yıllardır yashica fx serisi kullanıyorum) bir otomatik modu (diyafram öncelikli mod aslında) bulunursa ve ucuzsa düşünmeden alınabilir. yıllar yılı götürür sorun yapmaz. arası bulunur. tek sorunu lenslerin yan sanayisi yok. yashica almak durumdasınız bu yüzden sıkıntı olabilir ama değer. hakkını verir çünkü.

ama yashica’dan da sıkıldınız, sorun değil. canon diye tutturdunuz belki herkeste bir ae1 manyaklığı falan olduğu için. olabilir. iyi makinalardır. her şeyi mekaniktir. diğerleri 10 yılda ölürse o 17 yılda ölür ama durum şöyledir ki o zamana kadar siz yeni bir analog’a geçmişsinizdir ya da vaktinden önce onu öldürmüşsünüzdür ((:, canon ae1 program değilse, düz ae1 ise o para verilmez. onun yerine minolta, pentax, yashica üçlüsüne saldırılır.

nikon’dan hiç bahsetmedik. fm serileri, fe olayları, f lerden otomatiklerden.. alınır. tüm lensleri birbirine ve dijital nikonlara uyar. bu yüzden pahalıdır aslında lensler. yani adam gidip d90’a 87 yapımı analog lens alır ve fiyatı arttırır. ha keskindir o ayrı ama yeni başlıyorsanız makinayı tanımadan, nasıl rahat edeceğinizi kavramadan, ne çekeceğinizi kafanızda oturtmadan, hangi modu kullanacağnızı, hangi lensleri istediğinizi araştırmadan öğrenmeden nikon ve canon alırsanız biraz çırpınış olur. ha almayın demiyorum ama üst modelleri almayın. biraz bekleyin. elinizdeki makinayı aldığınız fiyata satarsınız zaten sorun olmaz. üstüne koyup alırsınız kafanızdakini. ama bunun için kafanızda bir şey olması lazım. bunun için de önce ucuz ve sizi götürecek makinalar almanız lazım.

yoksa yani benim de tercihim contax olurdu lecia’dan nikon’dan canon’dan önce. ama öyle olmuyor işte bazen ((:,

listede zenit’ten bahsetmedik. çünkü zenit için ayrı bir liste yapacağım sonra. dediğim gibi zenit’e lira verecekseniz, 50 daha koyup yukarıdaki modellerden başlamak en akıllıca iş. en azından bir pozmetre, bazen bir otomatik mod, bazen bir geniş açı hayat kurtarır. çıldırmazsınız. ama liraya da zenit düşürdünüz, temiz güzel, sormaya bile gerek yok lap diye alınıp kullanılır. heves alınınca zaten sonradan kenara koyup yeni alacak paranız yoksa 80’e satılır ki lap diye de satarsınız aynı temizlikte kullandıysanız, ve üstüne 70 daha koyup artık başlarsınız yavaş yavaş..

pentax uyumlu modeller listesini de şöyle verelim:

chinon

* ce-4, ce-4s, ca-4, cm-4
* ce-5, cg-5, cm-5, cp-5
* cp-6, cp-x
* cp-7m, cm-7
* cp-9af

cosina
* c1, c1s
* cs-2, cs-3
* ct, ct-1a, ct, ct-7, ct-1g, ct-9
* ce-4, ce-4s, ce-5

vivitar
* v
* vn
* vn
* vs
* v
* xv1 (rebadged cosina ct-1)
* xv20 (rebadged cosina ct)

ricoh
* kr-5, kr-5 super, kr-5 super ıı, kr-5 ııı, kr, kr super, krsp
* xr-1, xr-1s, xr-2, xr-2s, xr, xr auto, xr-6, xr-7, xr, xr-p, xrsp, xr-solar, xr-m, xr-f, xr-p, xr-s, xr-x, xr-x 3pf

analog alacağım neye dikkat edeyim sorusunu ise 10 madde ile cevaplayalım

analog alacaksınız ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, soracak kimse yok, uzaklardasınız, neresine bakılır nereden sorun verir, kazıklandınız mı, o lens önceden de mi öyle tutukluk yapıyordu yoksa sonradan mı oldu ki gibi sorulara cevap verelim madem. buyurun efendim analog alırken dikkat edilecek noktalar. yine bildiklerinizi unutun. “ama arkadaş diyor ki..” diye girişecekseniz en baştan o arkadaşla alın hiç bize bulaşmayın. makinayı elinize aldınız. sırayla başlıyoruz:

ha öncesinde yüzeysel olarak, enstantene perde hızıdır. makinanın üst tarafından ayarlanır çoğunlukla. 1’den de başlayabilir diye devam eder. o enstantene. perde hızı. ne kadar düşüğe alırsan perde o kadar yavaş kapanır. ne kadar yüksek değere alırsan perde o kadar hızlı kapanır.

diyafram da lens kısıklığı diyelim. genelde 2den başlar dir. genelde lensin üstünde olur. bunun değerini azalttığınızda diyafram bıçakları açılır, değeri arttırdığınızda lens içindeki bıçaklar kapanır. şimdi girelim.

1. lens’e bakmak

lens’i sök. ışığa tutup çizik var mı bak. mutlaka vardır baban yaşında o lens ince çiziklere takılma öyle çok tozlu mu, deli bir çizik var mı diye bak.

sonra lensin üstündeki diyaframı çevir. bazı lenslerde o diyaframı çevirdiğinde içindeki bıçaklar açılıp kapanmaz, o zaman lensin arkasında bir demir vardır hareket eden. diyaframı 16’ya al o demiri hareket ettir, bıçaklar sen o demiri hareket ettirdikçe hareket eder. şimdi elini o demirde sabit tut ve lensin üstündeki diyafram halkasını en düşükten en yükseğe çevir. yavaş yavaş bıçaklar kapanacaktır sen çevirdikçe. burada önemli nokta şu. 2 den e geldiğinde kapandı 4 e gelirken yine kapandı ama mesela 8 den sonra kapanmıyor tepki yok. hemen o lensi aldığın yere bırak çayını içip kalk ve git. yine aynı şekilde mesela 16 dan 11 e aldın bıçaklar oynadı kapandı azcık. 8 e aldın azcık daha kapandı derken e geldin tepki yok. 2 ye indirdin yine tepki yok. “ağabeycim diyaframda sorun var” diyip makinadan uzaklaş ya da başka bir lens iste.

yeni lensi verdi. her şey tamam. lensi yerine oturt. çıkart. yine oturt. bir bak yerinde oynuyor mu? çok mu sıkışıyor, gevşek mi diye. ardından vizörden bakıp bir netle. netleme halkası boşa dönüyor mu? takılma yapıyor mu? zoom’lu ise zoom’u bir ittir ya da çevir. zaten anlarsın takılıp takılmadığını boşluk olup olmadığını. tamamsan karşımızdakini de çileden çıkartmamak lazım devam edelim.

2. perdeye bakmak

makinanın arka kapağını aç. makinanın üstünden enstanteneyi en düşükten en yükseğe getir hepsinde tek tek fotoğraf çek ve perdeye bak. mesela bazen en düşük ayarda geç kapanır. bazen hiç kapanmaz. sorunu anlarsın zaten. perde takılıyorsa kesinlikle uzak dur. bak 40 liralardan başlıyor liralara kadar gidiyor onu yaptırmak bulaşma. enstanteneyi “b” modeuna alıp bir de öyle çek. perde takılmıyorsa sorun yoktur. devam edelim.

4. aynaya bakmak – vizöre bakmak – vizör ayna arası o buzlu gibi olan cama bakmak (harbi adı ne lan onun?)

“b” moduna alıp deklanşöre basın. bırakmayın basılı kalsın. ayna da havada kalacak biraz bakın hmmm.. falan diyin iyidir hmm demek her zaman için. sonra tek tek yine en düşükten en yükseğe enstanteneyi çevirip ayna vuruşuna bakın. ayna takılı kalıyorsa atın gitsin. son günlerde ayna şikayeti çok geliyor yapımı lira arası değişiyor hiç bulaşmamak lazım. perde atıyor ayna atmıyorsa ya da atıp, perde kandığı halde ayna takılı kalıyorsa çayınızı içip kolay gelsin deyip kalkın oradan.

vizör’de leke olabilir, ayna’da leke olabilir, o ara (aynanın kapanırken çarptığı içteki cam) camda leke olabilir. sorun yok fotoğrafı etkilemez onlar. gözünüzü yormuyorsa makine sağlamsa takılmayın öyle şeylere. vizör’de genelde akıntı pas olur çünkü tam ortasından sarı çizgiler geçer (özellikle zenitte çok oluyor) iyidir onlar sorun olmaz fiyatta lira daha indirim yaptırtır ((:,

5. arka kapağa bakmak

arka kapağı demin açtınız kapattınız ama yine açın bir bakın tam oturuyor mu? o yanlarındaki süngerler ayvayı yemiş mi? yemişse ışık sızdırır. kapak yamuk olabilir insan gibi kapanmıyorsa ışık sızdırır aman dikkat. tık der kapanır. tık der açılır arka kapak. öyle zorlama olmamalı. tık. tık. hepsi bu.

6. pozmetre’ye bakmak

vizör’den baktınız, deklanşöre biraz bastınız içeride bir ışık demeti ya da bazen ukarı aşağı ibre falan olur. şimdi aynı yerde sabit kalın bakmaya devam edin ve diyaframı bir tık oynatın. ibre ya da ışık ya da yanda diyelim enstanteye değerini gösteriyorsa o da bir tık oynamalı. sen diyaframı 16 ya doğru ittikçe o ibre ışık falan aşağı düşmeli, 2 ye doğru aldıkça yukarı çıkmalı. zenit gibi modeller için ise, üstte ışık yanıyorsa ışık çok demektir, altta ışık yanıyorsa ortamda ışık az demektir. ışık çoksa diyaframı 16 ya alın o ışık alta geçer ya da ortalar. ışık azsa diyaframı 2 ye alın o ışık yukarı geçer ya da ortalar.

ha diyafram sabitken enstantene ile de deneyin aynı şeyi. ve yine aynı şeyi varsa asa ayarı ile de dene. asa deyken ve deylen ki farka bak.

çalışıyorsa tamamdır. çalışmıyorsa pil taktırın, sorun, bir açıklama bekleyin ama gözünüz vizördeyken hmmm.. diyin. hımmm önemlidir.

8. kıçına başına sağına soluna bakmak

makine bir bütündür. oynayan parça olmamalı (enstantene düğmesi falan oynar belki. o değil makine bütünü olarak) altta tripod takılacak yerde oynama var mı? (genelde zenitte oynar. mümkünse oynamasın akıllı olsun o parça) arka kapak kapalıyken kayma oynama var mı falan fişmekan.

9. sarma koluna bakmak

arka kapağı açın. sarma kolunu çevirirken tam kolun altındaki kısımda film saran dişliler de oynar. parmağınızla azcık bastırın bakalım tutuyor mu yoksa sarma kolu oynarken o dişli sabit mi kalıyor. sabit kalıyorsa atın gitsin tedavisi olmaz onun. sarma kolu hiçbir zaman boşa dönmeyecek o dişliyi çevirecek.

satıcıya mutlaka soru sormak

her şey tamam bile olsa satıcıya sor. bir de o yapsın. mesela çevirdin sarma kolunu, perdeler normal normal kapandı sorun yok. “abi bunun normal hızı bu demi ya çok hızlı gibi değil mi sankim?” diye götünden bir soru salla. “yok yahu” diyip bir de o denesin tün değerlerde “bak böyle işte normal hızı işte” desin. sen yine “hmmm..” demeyi ihmal etme.

diyaframı çevirirken sorun yok ama yine de “ abi 4den ya geçerken takılıyor mu bu atmıyor gibi sanki çevirdiğim halde baksana” diye sor. “alla alla dur bakayım” deyip bir de o baksın. çevirsin “yok yahu atıyor bak işte” derken sen yine “hımmm..” demeyi ihmal etme.

“bu arka kapak oynuyor gibi ışık sızdırmaz değil mi?” diye sor ve “hmmm..” de. bunlar hep önemli şeyler. bildiğini anlasın. nereye baktığını bilsin. terlerse en baştan bir daha uygula 9 maddeyi. ha ama adamın canını da çok sıkma alacağın liralık en az 20 yıllık bir makine yani bunun için de insan çileden çıkartılmaz. uslu alıcı ol((:,

daha fazlası için de şöyle güzide bir grupvar bakılabilecek.

(bkz: ahan da fotoğraf)

Fotoğraf, neredeyse hepimizin hayatının bir parçası. Fotoğrafçılığı daha ileri seviyeye taşımak isteyenler ise artık bir fotoğraf makinesi almak istiyorlar. İşte tam da bu noktada işler karışıyor. Bu karışıklığı gidermek için yeni başlayanlara fotoğraf makinesi tavsiyeleri yazım ile sizlerleyim.

Pek çok markanın yüzlerce modeli ile kararsızlık dönemine girmiş ve günlerdir internetin başında modellerin özellikleri, çekilmiş fotoğraf örnekleri, blog sayfaları, incelemler vs. derken neredeyse çıldırma noktasına gelmiş fotoğraf dostları&#; Sakin olun ve arkanıza yaslanarak bu yazıyı ve devamında Youtube kanalımda paylaştığım videoyu izleyerek hızlıca bir karara varabilirsiniz.

Hangi Fotoğraf Makinesi

Fotoğraf makinesine karar verirken özellikle bütçe önemlidir. Ancak bütçe müsait olsa bile yeni başlayan birisinin çok üst sınıf bir gövde almasını tavsiye etmiyorum. Genel olarak yeni başlayanların giriş seviyesinde bir gövde almaları doğru olacaktır. Bu sayede az bir bütçe ile fotoğrafçılığa başlamış olursunuz. Eğer devam etmezseniz zararınız az olacaktır.

Peki ben bırakmam, çok seviyorum diyenler ne yapmalı? Onlarda giriş seviyesi ile başlamalı. Neden mi? Çünkü fotoğrafçılığınız ilerledikçe eninde sonunda mutlaka fotoğraf makinesi değiştireceksiniz. Bu kaçınılmaz bir gerçek.

Giriş seviyesi gövdelerden kastım nedir? Genel anlamda sevdiğiniz markanın en uygun fiyatlı DSLR veya Aynasız gövdeleridir. Video da modellere ayrıntılı bir şekilde değiniyorum. O nedenle o kısmı videoya bırakıp yazımıza devam edelim.

Kompakt modelleri ben fotoğrafçılığa yeni başlayanlara tavsiye etmiyorum. Sebebi ise hem fotoğraf kalitesi anlamında hem de fotoğrafçılığı öğrenme anlamında yetersiz gelecekleri için. Pek çok şeyi manuel yapabileceğiniz fotoğraf makineleri kendinizi geliştirmeniz için daha avantajlı.

Hangi Objektif

Fotoğraf makinesini alırken giriş seviyesi gövdeler genel olarak kit lensler ile satılır. Yeni başlayanlara tavsiyem kit lensler ile olanları almaları veya mm, mm, mm gibi lensler almalarıdır. Kit olarak mm alanlar mm veya mm alabilirler. Bu sayede hem daha uzak konuları fotoğraflama imkanı elde edersiniz hem de objektif değiştirerek kullanmanın keyfini yaşarsınız&#;

Burada uygun fiyatlı Tamron mm f/, Sigma mm f/ gibi iyi objektifler ile de başlanabileceğini belirtmem lazım. Harici olarak böyle bir lens almaya bütçeniz müsait ise bu objektifler sayesinde fotoğraf kalitenizi kısa sürede arttırmanız mümkün olacaktır.

Fotoğraf Çekmek

Fotoğraf makinesini ve objektifi aldığımıza göre artık fotoğraf çekmeye başlayabiliriz. Fotoğrafçılığı öğrenmek için yapılması gereken bol bol fotoğraf çekmektir. Tüm konularda fotoğraf çekip kendinizi bulmanız gerekir. Hangi fotoğraf türünü sevdiğinizi keşfetmelisiniz. Portre mi? makro mu? manzara mı? yoksa yaban hayat mı? Fotoğraf çektikçe bunu daha iyi anlayacak ve farkında bile olmadan o noktaya doğru ilerleyeceksiniz&#;

Dikkat edilecek diğer detayları videoya bırakıyor ve asıl önemli olanın başlamak ve sokağa çıkıp fotoğraf çekmek olduğunuz söyleyerek noktalamak istiyorum.

Youtube kanalımda her hafta yeni bir konuyu işliyor ve birikimlerimi sizlere aktarıyorum. Kanalıma abone olarak fotoğrafçılığı, teknolojik gelişmeleri ve doğaya ait pek çok farklı konuyu takip edebilirsiniz&#;

profesyonel fotoğraf makinası

  • (bkz: makina)

    (bkz: makine)

  • son zamanlarda bir tane edinmeyeni sınırdışı ediyorlarmış. varımı yoğumu sattım, alıcam bi tane. anam babam ucuz bi şey de değil ki. bir de satarken ayak, yaşlı insan, kuş ve eğer paris'e gidersen ağaçların arasından görünen eyfel kulesi çekeceğine dair anlaşma imzalatıyorlarmış.

  • profesyonel fotoğraf makineleri nadiren sokağa çıkar, ortalıkta pek görülmezler.

    şurda burda görülen makineler giriş seviyesi dslr'lerdir.

    (incelikleri bilmeyenler profesyonel makinelere benzetir.)

  • bu işe yıllarını vermiş fotoğraf makinalarının genel adı

  • aslında profesyonel fotoğrafçıların kullandığı fotoğraf makinelerini tanımlamak kullanılan saçma terim.

  • iphone'a binbeşyüz tl. vermektense onun yerine alınması çok daha mantıklı alet.
    en azından çevreye bakmayı öğrenir insan. rengiydi, kompozisyonuydu derken
    az buçuk estetik duygusu gelişir.

    hoş, tanımın altı baştan yanlış doldurulmuş. dijital öncesi zamanlarda da slr
    makineler bugün dslr makinelerin olduğu kadar yaygındı. kimse de saçma sapan
    tespit yapmaya kalkmazdı sahipleri hakkında. dslr fiyatları artık makul düzeye gelip de
    yine alınabilirliği artınca yaygınlaşması normal.

  • o kademeye gelebilmek için çok emek vermiştir.

  • yıllardır compact makina kullanan ve benim gibi ilk defa eline prof makina almış ağzı süt kokan bir amatör bebe için, ağırlığıyla kas yapan makinadır. ve bazen iri göğüslü arkadaşlar derdi ki "göğüslerim nedeniyle sırtım ağrıyor." hadi canım! derdim. şimdi 90+ arkadaşlarımdan özür dilerim. zira, tüm gün boynunda o makinayla dolaşınca insan öne çekiyomuş ve ağırlık sırt ağrısı yapabiliyormuş.

  • yılından bildiriyorum: artık her ergen kızımızın elinde olan makinedir.

    kullanım amacı: facebook için profil fotoğrafı çekmek

    cinsi: canon. o da olmadı, nikon. sorsan zenit nedir, lomo nedir bilmezler. fotoğraftan o kadar uzaktırlar ama çekerler, çekerler. gülerler, ağlarlar, sıçarlar çekerler allah çekerler.

    biz biliyoruz da mı çekiyoruz, dedikleri olmuştur. ilginç bir türdürler. zira, bu cümleyi kullandıktan iki dakika sonra bir kuş görüp, sanat yapacağım tribinde gidip kuşun fotoğrafını çekmeye çalışırlar. sonra özlerine döner, beğendikleri evlerin fotoğraflarını çekmeye girişirler. amaç: sevgiliye gösterip, ileride evimiz şu olsun istiyorum demektir.

    nesilleri tükeneseceler.

  • kariyeri için en doğrusu neyse onu yapan fotoğraf makinesidir.

  • Gelişen teknoloji yardımıyla bütün cep telefonlarında kamera özellikleri de iyileştiriliyor. Ama siz yine de cebinize sığabilecek en iyi kompakt kamerayı mı arıyorsunuz? 

    Bu konuyla ilgili olarak okumanız gereken bir makale hazırladık. Kameralı telefonların yükselişine rağmen, hala mükemmel kompakt kameralar bulunuyor. İşte bunun için sizlere yılının en iyi 16 kompakt kamera modellerini sıraladığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

    Birkaç istisna dışında, en yeni akıllı telefonların kalitesi nedeniyle bütçeye uygun kompakt kameralar artık gerçekten piyasada bulunmuyor. Ancak, büyük sensörlü kompaktlar, seyahat zoom&#;ları ve sağlam kameralar gibi diğer alt türler için hala çok yere sahip olduğunu söyleyebiliriz ve bunların en iyi örneklerini de bu yazımızda bulacaksınız.

                Peki, neden yılında kompakt bir kamera satın almak istiyorsunuz? Bu temel bas-çek özellikleri neredeyse ortadan kalkmış olsa da, en iyi kompakt kameralar akıllı telefonlara kıyasla birçok avantaj sunmaya devam ediyor. Daha büyük sensörler bariz bir avantaj, eğilebilen dokunmatik ekranlar ve fiziksel kontroller, bir cep telefonunu tutmaktan daha dokunsal bir çekim deneyimi sunuyor. Bu da birçoğumuz için son derece çekici bir özellik.

                Süper zoomdan su geçirmez kompakt kameralara kadar belirli nişleri karşılamak için tasarlanmış modeller ve ayrıca eğlenceli, erişilebilir anında baskı kameraları da bulunuyor. Örneğin Sevimli Polaroid Go gibi anlık kameralar bile artık “kompakt” alana sığabiliyor.

                En iyi kompakt fotoğraf makinesi unvanı için öncelikli seçimimiz şu anda Fujifilm XV. MP APS-C sensörü, mükemmel fotoğraflar ve ayrıca mükemmel 4K çekimler üretiyor. Fakat sabit odak uzaklığı lensi, diğer kompakt fotoğraf makinelerinden daha az esnek olmasını sağlıyor. Bu yüzden listemizdeki diğer seçeneklerden biri sizin için daha iyi bir seçim olabilir.

                Örneğin Panasonic ZS / TZ, geniş 15x zoom aralığı, geniş bir inçlik sensörü ve tam manuel kontrol seçenekleri sayesinde seyahat fotoğrafçılığı için şu anda en iyi kompakt zoom kamerası olmaya devam ediyor. Daha büyük bir bütçeye sahip olanlar için ise Sony RX Mark VI’i önerebiliriz. Premium fiyat etiketine uygun yüksek hızlı performans vaat ediyor.

                Bir vlogger olarak kendinize uygun bir kamera mı arıyorsunuz? ZV-1, rakipsiz otomatik odaklama, etkileyici video kalitesi ve eğilebilir dokunmatik ekran, hotshoe ve 3,5 mm mikrofon bağlantı noktası gibi birçok kullanışlı kayıt özelliğiyle şu anda satın alabileceğiniz en iyi kompakt vlog kamerası.

                Kısaca şunu söyleyebiliriz: Çekim tarzınız ya da bütçeniz ne olursa olsun, aşağıdaki listemizde her tür fotoğrafçıya uygun kompakt bir fotoğraf makinesi, özellikleriyle birlikte yer alıyor. En son sürümlerinden daha uygun fiyatlı seçeneklere kadar, ideal kompakt fotoğraf makinenizi bulmanıza yardımcı olmak için çok çeşitli fiyat aralıklarını kapsayan çok çeşitli taşınabilir modeller aşağıda…

    Cepte taşınabilir çekim gücü için en iyi kompakt kameralar

    İşte size özelliklerini anlatacağımız 16 kompakt fotoğraf makinesi:

    1. Fujifilm XV
    2. Panasonic Lumix ZS / TZ
    3. Sony ZV-1
    4. Canon PowerShot G7 X Mark III
    5. Panasonic Lumix LX II
    6. Sony Cyber-shot RX VI
    7. Canon PowerShot G5X Mark II
    8. Canon PowerShot G1 X Mark III
    9. Ricoh GR III
    10. Fujifilm Instax Mini 11
    11. Sony Cyber-shot RX IV
    12. Leica Q2 Monochrom
    13. Fujifilm XF10
    14. Polaroid Go
    15. Fujifilm XV
    16. Leica Q2
    1. Fujifilm XV

                Size önerebileceğimiz en iyi kompakt kamera “Fujifilm XV.” Bol performansa sahip Retro bir kamera. inç eğim açılı dokunmatik ekrana ve 23 mm objektife sahip. Eğimli dokunmatik ekrana ve 4K videoya sahip olması onu en çekici yapan özellikleri. Fakat bu güzel özelliklerinin yanı sıra tam hava sızdırmazlığı için filtreye ihtiyaç duyuyor ve sabit odak uzaklığı bulunuyor.

                Fujifilm XV, özel bir kamera olarak birçok özelliği alıyor ve bütün zayıflıklarını gideriyor. Bu yüzden akıllı telefon çağı için mükemmel bir kompakt.

                Konsepti öncekiyle aynı: şık, cepte taşınabilen tasarım, büyük APS-C sensörü, benzersiz hibrit vizör. Ama bu alanların tümü, diğerleriyle karşılaştırdığımız zaman şu sonucu oretaya çıkarıyor: Birçok özellik, yeni bir eğilebilir ekran ve geliştirilmiş otomatik odaklama performansı getiren XV&#;de iyileştiriliyor.

                Kısmen yeniden tasarlanan lens sayesinde görüntü kalitesi iyileştiriliyor ve düşük ışık performansı daha iyi. Ayrıca hem optik hem de elektronik olarak daha yüksek çözünürlüklü hibrit vizör ve 4K/30p video çekimi desteği bulunuyor.

                Tabi ki, tam hava koşullarına dayanıklılık için bir filtre eklemeniz gerekiyor ve bazıları için maliyet çok yüksek olabilir fakat XV’in etkileyici birçok özelliği, onu kalabalıktan ayıran nostaljik stiliyle birinci sınıf bir gövdeye yerleştiriyor. Tekrar belirtelim ki cebinize mükemmel şekilde sığacak. Fiyatı: 1,,99 ABD Doları

    2. Panasonic Lumix ZS / TZ

                Seyahat yapmayı seven biri misiniz? O zaman size en iyi seyahat zoom kamerasını öneriyoruz. Panasonic Lumix ZS/ TZ, 4K video özelliği ve inç dokunmatik ekran özelliğiyle alabileceğiniz en iyi kompaktlardan birisi. Fakat olumsuz yanı, sabit ekranının ve küçük elektronik vizörünün olması.

                Panasonic, seyahat zoomlu fotoğraf makinesi türünü icat etti. Bu makineler cebe sığabiliyor fakat bu kompakt fotoğraf makineleri yerleşik uzun zoom lenslerine sahip. Güçlü rekabet ortamına rağmen, ZS serisi (ABD dışında TZ olarak biliniyor) satışları domine ediyor ve bu form parlak Lumix ZS (ABD dışında TZ olarak adlandırılıyor) ile devam ediyor. Lumix ZS / TZ ile ilk gördüğümüz gibi, Panasonic kamera gövdesini önceki ZS serisi kameralarla aynı boyutta tutmayı başarıyor ancak çok daha iyi görüntü kalitesi sağlamak için kameraya çok daha büyük bir inçlik bir sensör sıkıştırıyor. Yakınlaştırma lensi bazıları kadar kapsamlı değil fakat çok yönlü 15x yakınlaştırma birçok insan için fazlasıyla yeterli olabiliyor. Ama yine de bütün akıllı telefonları rahatça geride bırakacak özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bir elektronik vizör de elde edebilirsiniz, aynı zamanda 4K video ve harika dokunmatik bir ara yüzü de bulunuyor. Son derece güzel görüntüler sunuyor. Siz de hepsi bir arada kompakt fotoğraf makinesi arıyorsanız aradığınız makine işte bu. Fiyat: ,99 ABD doları.

    3. Sony ZV-1

                Eğer aradığınız şey kompakt bir video kamera ise en iyiler listemizde yer alan Sony ZV-1 tam size göre. Değişken açılı dokunmatik ekrana ve 4K video özelliğine sahip olan makine, rakipsiz otomatik odaklanıyor. Fakat dokunmatik ekranı biraz sınırlı ve USB-C yerine MicroUSB girişi bulunduruyor.

                Eğer kompakt bir makineden ziyade video arıyorsanız, Sony ZV-1, sizin için uygun. Fotoğraf çekme konusunda da birçok yeteneği bulunuyor ve Sony’nin en yeni RX serisi kameralarıyla da aynı sensöre ve işlemciye sahip. Fakat ZV-1’i onlardan ayıran özelliği ana gücünün video güçleri olması. Bunlar; çevrenizdeki insanlara ve hareketli nesnelere kilitlenmesine yardımcı olan sınıfında lider, otomatik odaklama güçlerini ve 20,1 MP bir inçlik sensöründen etkileyici video kalitesini içeriyor.

                Ayrıca harici bir mikrofonla ses kalitesini artırmak için 3,5 mm&#;lik bir mikrofon bağlantı noktası ve ikincisini monte etmeye yardımcı olacak bir hotshoe ile de destekleniyor. Parlak mm f/, size RX VII ile aynı erişimi sağlamıyor fakat hem fotoğraflarda hem de videolarda güzel arka plan bulanıklığı elde etmenize yardımcı oluyor. Özellikle portre ya da vlog çekiyorsanız mükemmel görüntüler elde edebilirsiniz.  Fiyatı: ABD doları

    4. Canon PowerShot G7 X Mark III

                Anında çekim yapmayı tercih eden vloggerler için mükemmel bir önerimiz var. Canon PowerShot G7 X Mark III inç dokunmatik ekrana ve 4K filme sahip. Vizörü bulunmuyor ama bu makine için bir eksi oluşturmuyor. Süper hızlı seri çekim özelliğine ve harika kullanıma sahip. Olumsuz özelliği ise lensinin biraz yumuşak olması.

                G7X Mark II birçok yönden harika bir kamera olduğunu kanıtlıyor.  Bu yüzden bunun vlogger&#;lar ve meraklı fotoğrafçılar arasında harika bir hit olacağından eminiz. 4K çekimin yeni avantajları, bir mikrofon bağlantı noktası ve daha önce görülen yerleşik ND filtresine ve yukarı kaldırılabilir LCD ekrana katılan YouTube&#;a canlı akış özelliğine sahip olması. Bu da tartışmasız şu anda vlog için en güçlü kompakt. Ama videoyla ilgilenmiyorsanız, tam çözünürlükte 30 fps çekimden süper hassas dokunmatik ekrana, kamera içi Raw işlemeye ve ek USB şarj kolaylığına kadar sizi mutlu edecek birçok özellik bulunduruyor. Vizör ya da sıcak ayakkabı olmaması bu makineyi kullanmak isteyenler için üzücü bir durum fakat yine de birçok kişinin bunlara ihtiyacı olmuyor.  Fiyatı: ABD doları.

    5. Panasonic Lumix LX II

                “Ben çok meraklı bir fotoğrafçıyım” diyorsanız işte tam da size göre bir kompakt kamera: Panasonic Lumix LX II. EVF vizöre ve mm objektife sahip olan makine,  mükemmel bir görüntü kalitesi sunuyor. Fakat sabit arka ekrana ve yavaş yakınlaştırma özelliklerine sahip olması makineye biraz olumsuz özellik katıyor.

                Boyut olarak bir inçten daha büyük sensörlere sahip kompakt kameralar, tipik olarak, kalite açısından harika fakat esneklik açısından daha az olan sabit odak uzaklıklı lenslerle sınırlı.  Panasonic LX II, Panasonic&#;in G serisi aynasız fotoğraf makinelerinde bulunanlarla aynı boyutta olan 17 MP Four Thirds sensörünü 35 mm terimlerle mm&#;ye eşdeğer bir zoom lensi ile birleştirmeyi başarıyor ve bazen aynı anda kalite ve esneklik elde edebileceğinizi de kanıtlıyor. Orijinal LX  benzer bir kalite sunmak için bir dönüm noktası bulunduruyor ve bu son yineleme bir AF sistem, sağlam beden, açık 4K video ve onun vurguları arasında yararlı bir elektronik vizör ile baton yer alıyor. Fiyatı: ,98 ABD doları.

    6. Sony Cyber-shot RX VI

                Listemizde yer alan bir diğer kompakt makine ise Sony’nin birinci sınıf kompaktları arasında yer alan Sony Cyber-shot RX VI.  mm objektife ve bir inç sensöre sahip makine, 3 inç eğim açılı dokunmatik ekranıyla eşsiz bir deneyim sunuyor.  Yüksek hızlı çekim sağlayan makine teknolojinin gelişimiyle birlikte ne yazık ki pahalanmaya devam ediyor.

                Sony&#;nin orijinal RX&#;ü, meraklıların talep ettiği kontroller ve görüntü kalitesiyle kompakt, metal bir gövdede bir inçlik bir sensörü birleştiren, çığır açan bir fotoğraf makinesi. RX VI, yüksek hızlı veri yakalama için &#;yığılmış&#; sensör tasarımıyla birkaç adım daha ileri gidiyor. Bu Sony&#;nin en yeni modeli değil fakat Mark VII&#;nin mikrofon jakı ve video otomatik odaklama becerilerine ihtiyacınız yoksa o zaman daha iyi bir değer sunuyor. Bu da sensörün, sürekli seri çekim modunda 4K video, inanılmaz 40x ağır çekim ve 24 fps&#;de hareketsiz görüntüler çekebileceği anlamına geliyor Bu altıncı nesil model etkileyici bir mm zoom lensi barındırırken, rakiplerinin sahip olmadığı küçük, zarif dahili elektronik vizöre sahip olduğunu da unutmamak gerekiyor. Pahalı bir seçenek ve tuhaflıkları bulunuyor fakat bu özelliklerine rağmen çok yönlü bir şey arıyorsanız, bu makineyi inceleyebilirsiniz. Fiyatı: 1, ABD doları.

    7. Canon PowerShot G5 X Mark II

                Kompakt makinelere meraklıysanız ve pahalı olması sorun değil diyorsanız o zaman sıradaki makinemiz sizler için.  Net kullanışlı EVF ile küçük bir vücut için iyi yol tutuşuna sahip. Fakat rakiplerine göre biraz pahalı ve pili yeterince geliştirilmemiş.

                G5 X&#;in ikinci gelişi, seri için stil ve teknik özelliklerde ciddi bir adım değişikliğini ortaya koyuyor. DSLR tarzı kabuğu, tutması hala bir zevk olan fakat cebe sığması çok daha kolay olan modern bir gövdeye sahip. İçeride, Canon&#;un DIGIC 8 motoruyla çalıştırılan yeni 20,1 MP yığılmış CMOS sensör, kırpılmamış 4K görüntüleri yakalayabilirken, yeni mm lens, cömert bir odak aralığı ve nispeten geniş bir maksimum diyafram sunuyor. Çok yönlü ve kullanımı harika olan G5 X Mark II, güvenilir bir şekilde iyi görüntü kalitesi, canlı odaklama ve güçlü bir özellik seti de sunuyor. Pil ömrü daha iyi ve lens daha uzun odak uzunluklarında biraz yumuşak olsaydı daha iyi olabilirdi fakat Mark II hemen hemen tüm sahnelerde sorunsuz, çok yetenekli ve çok yönlü bir makine olmaya devam ediyor. Peki, neden düşük bir sıralamada yer alıyor? Çünkü biraz pahalı ve fiyatının düşmesi gerekiyor. Fiyatı: 36,92 ABD doları

    8. Canon PowerShot G1 X Mark III

                Listemizin 8. Sırasında yer alan Canon Powershot G1 X Mark III, APS-C sensörü ve yakınlaştırma lensi sayesinde benzersiz bir kompakt olma özelliği taşıyor.  mm objektife ve p film özelliğine sahip olmasının yanı sıra iyileştirilmiş dokunmatik ekran kontrolleri sayesinde oldukça güzel bir makine.

                Meraklı fotoğrafçılar genellikle bir DSLR ya da aynasız fotoğraf makinesi tercih ediyor fakat aynı zamanda büyük fotoğraf makinesinin evde kalması gerektiği günler için cebine sığacak bir şey de istiyor. Genellikle bu, daha küçük bir sensöre katlanmak anlamına geliyor fakat bu makinede böyle bir sorun söz konusu değil. Her nasılsa Canon, DSLR boyutlu bir APS-C sensörünü kompakt bir kamera gövdesine bağlıyor. Ayrıca yerleşik bir elektronik vizör ve iyileştirilmiş dokunmatik ekran ara yüzü de bulunuyor. Zoom aralığı mm&#;de biraz mütevazı ancak bunun gibi başka bir ürün de bulamazsınız. Fiyatı: 1, ABD doları.

    9. Ricoh GR III

                Şimdi sırada sokak fotoğrafçıları için son derece güvenli ve hızlı bir kamera olan Ricoh GR III var. Bu kamera, 23 mm objektife ve inç monitöre sahip. Ayrıca mükemmel bir görüntü detayı sunuyor. Ama ne yazık ki pil ömrü böylesi güzel ve kullanışlı bir makine için oldukça az.

                Sert ancak küçük bir kabuğa sıkıştırılmış bir APS-C sensörü ile Ricoh GR III, güçlü performansı yanınıza getiriyor. Bir GR ENGINE 6 yongası, GR III&#;ü hızlı bir operatör haline getirerek, onu başlatmanıza ve ayarları hızla değiştirmenize imkân veriyor. Bu yüzden de spontane çekim fırsatlarını yakalamak için ideal. LCD dokunmatik ekran da size bu konuda yardımcı oluyor. Konumu sabit olabilir fakat ekranın kendisi net, duyarlı ve kullanımı kolay. Yeni başlayan vlogger&#;lar için 4K video özelliği yok ama GR III&#;ün fotoğraf kalitesi çeşitli senaryolar için güvenilir. 

                24,2 MP çözünürlük, ayrıntılı görüntülere dönüşürken, üç eksenli Sarsıntı Azaltma özelliği kameranın düşük ışıkta esnek olduğu anlamına geliyor. Gürültü kontrolü de en yüksek hassasiyetler dışında etkileyici. Güncellenmiş “hibrit otofokus” sistemi, önceki modellerin kontrast algılama sisteminden daha iyi olmasına rağmen düşük ışıkta yavaş olabiliyor. 

                Bu makinenin en büyük dezavantajı ise şarj başına sadece kare ile pil ömrünün ortalamanın altında olması. Yine de, bazı yedek pilleri yanınıza almanız koşuluyla, Ricoh GR III kapsamlı ve yetenekli bir kompakt fotoğraf makinesi. Fiyatı: ,99 ABD doları.

    Fujifilm Instax Mini 11

                Listemizin Sırasında şipşak makineler arasında en iyi olanı yer alıyor. Uygun fiyatlı bir bas-çek makine olma özelliğine sahip Fujifilm Instax Mini 11, normal ve makro odaklanma seçenekleri bulunduruyor.  Oldukça acemi dostu ve kompakt tasarımı ile kullanımı son derece rahat. Fakat Instax Mini oldukça küçük yazdırıyor ve profesyoneller için gelişmiş özellikler bulundurmuyor.

                Kesinlikle bir cep kamerası değil fakat çekicilik dolu küçük, uygun fiyatlı bir bas ve çek seçeneği istiyorsanız, Instax Mini 11&#;i mutlaka değerlendirmelisiniz.

                En sevdiğimiz şipşak fotoğraf makinemiz, Instax cazibesinin bir parçası olan değişkenliği ve tahminde bulunmayı ortadan kaldırmaya yardımcı olan bir otomatik pozlama sistemine sahip.

                Instax Mini serisinin daha küçük bir parçası olan bu kamera, partiler ya da aile toplantıları için ideal hediyelik eşyalar olan kredi kartı boyutunda baskılar üretiyor. Selfie çekmeyi seviyorsanız, kameranın önüne yerleştirilmiş küçük bir aynası da bulunuyor.

                Tasarım hala tıknaz tarafta, bu yüzden Instax Mini LiPlay olarak kalan en küçük Fuji şipşak kamera Instax Mini Diğer serilerinden ziyade bu ürün daha uygun fiyatlı. Eğer bütçenize uygun bir şey arıyorsanız bu kamera size göre. Fiyatı: 59,95 ABD doları

    Sony Cyber-shot RX IV

                Eğer “benim bütçem çok değil” diyorsanız o zaman sizin için en uygun fiyatlı kompakt kamera burada. Sony Cyber-shot RX IV,  4K video özelliğine ve mm objektife sahip olmasının yanı sıra inç eğim açılı ekranı bulunuyor ve akıllıca gizlenmiş vizörü de var. Fakat LCD dokunmaya duyarlı değil ve ergonomik olarak tasarlanmadı.

                Sadece sunduğu paranın karşılığı için bu modeli daha üst sıralarda listelemek cezbedici. En yeni model değil ve sonuç olarak yeni ürünlerin birinci sınıf performansına da sahip değil. RX IV, RX ailesinin ortasında yer alıyor ve daha yeni modeller seri çekim, otomatik odaklama ve odak aralığı konusunda onu geçiyor. Yine de birçok insan için bu daha ucuz alternatif oluşturarak onlara mükemmel bir şekilde hizmet ediyor. 

                1 inçlik sensörü, güzel görüntüler ve süper net 4K videolar yakalıyor ve mm (35 mm eşdeğeri) lens aralığı RX VI ve RX VII&#;deki kadar geniş olmasa da kullanıcısı için yeterli. 2,36 milyon noktalı vizör kullanılmadığında akıllıca gizlenirken, lens içindeki optik görüntü sabitleme her şeyi sabit tutuyor. Daha iyi kullanım için ayrı bir tutuş ile eşleştirmek isteyebilirsiniz fakat cebinize sığacak güçlü bir kompakta ihtiyacınız varsa ve bunu elde etmek için bir servet harcamak istemiyorsanız RX IV&#;ün çok şey sunduğunu göreceksiniz. Fiyatı: 1,,49 ABD doları.

    Leica Q2 Monochrom

                Özellikle orta ve uzman kullanıcılar için oldukça cezbedici Leica Q2 Monochrom, sonuçları çarpıcı bir kompakt kamera. Fiyatının aşırı yüksek olmasının ve sadece siyah beyaz çekim yapıyor olmasının yanı sıra birçok güzel ve faydalı özellik barındırıyor.

                Bu biraz listemizden uzak bir seçenek gibi görünüyor olabilir fakat Leica Q2 Monochrom&#;u hem güzel olması hem de çarpıcı görüntüler çekebilmesi gibi basit bir sebepten dolayı dâhil ediyoruz. Her şeyden önce sadece siyah beyaz fotoğraf çekebilen bir kamera fikrine kafa yormanız gerekiyor. Eğer nostaljik fotoğraflardan hoşlanıyorsanız bu kamerayı değerlendirebilirsiniz.

                Bu bir Leica olduğu için, gözlerini açtıracak bir fiyat etiketi bulunuyor. Ama yatırım yapmak isteyenler için muhteşem bir gövde tasarımı, olağanüstü 47,3 MP tam çerçeve sensör ve 28 mm f/ lens, Cinema 4K video kaydı, minimalist harici kontroller ve harika bir vizör ve ekran kombinasyonu sunduğu için bunun karşılığını alacaksınız. Bunlara ek olarak, herkesin gözünün kayacağı bir kameraya sahip olabilirsiniz.  Fiyatı: 5,,02 ABD doları.

    Fujifilm XF10

                Cepte taşınabilir ve uygun fiyatlı APS-C performansı sunan Fujifilm XF10, 24 MP bir sensöre ve 3 inç LCD monitöre sahip. Küçük sağlam bir gövdesi ve son derece iyi görüntü kalite var. Fakat bu kompakt makinede görüntü sabitleme özelliği bulunmuyor.

                Son teknoloji bir kompakt kamera değil fakat Fujifilm XF10 taşınabilir bir pakette sağlam APS-C performansı sunuyor ve şimdi her zamankinden daha uygun fiyatlı. Çekici, modern tasarımıyla XF10, kullanımı keyifli bir kamera. Dokunmatik ekranı eğilmiyor ancak arkadaki kullanışlı bir AF kolu tarafından desteklenen ara yüzü duyarlı.

                XF10 bir akıllı telefondan ya da giriş seviyesi bir kompakt modelden daha iyi görüntü kalitesi sunuyor. Çerçeve genelinde ayrıntı genellikle çok iyi, gürültü iyi kontrol ediliyor ve renkler memnuniyet verici. Ama şunu da belirtmeliyiz ki; aşırı pozlama eğilimi bulunuyor. 4K video kalitesi daha az etkileyici. 15 fps kare hızı, çekimin sendelediğini hissettirirken, sarmal deklanşör ve rüzgar gürültüsüne karşı duyarlılık, filmlerin kullanışlılığını sınırlıyor. Satın alınabilirliği ise bazı tavizlerle birlikte geliyor. Örneğin, görüntü sabitleme ve vizör bulunmuyor. Ayrıca otomatik odaklaması en hızlısı değil. Ancak gerçekten cepte taşınabilen uygun fiyatlı bir APS-C sanatçısı için XF10 dikkate alınmaya değer. Fiyatı: ,99 ABD doları.

    Polaroid Go

                Anında baskı mı istiyorsunuz? Şirin ve anında baskılar için Polaroid Go tam size göre olabilir. Sensörü bulunmuyor ve sürekli çekim özelliğine sahip değil. Daha çok başlangıç seviyesinde olan fotoğrafçılar için ideal bir anında baskı makinesi.

                Anında kameralar eğlence için tasarlanıyor ve çok azı Polaroid Go&#;dan hızlı ve çekici enstantaneler çekmeyi kolaylaştırıyor. Bu makineler, &#;Dünyanın en küçük analog dijital kamerası&#; olarak anılan kutulu, retro şekilli, dijital bir kompakt kamera kadar taşınabilir olmadığı anlamına geliyor ama yine de yılında satın alabileceğiniz en ucuz şipşak kameralardan biri. Kredi kartı boyutunda fotoğraf üretebilen, rüya gibi pastel tonlar ve etkileyici detaylara sahip boyutlu baskılar… Go&#;nun en büyük değeri; bas-çek kolaylığı.

                Modern ara yüzün kullanımı son derece kolay ve enstantanelerinizi takip etmek için kullanışlı bir dijital çekim sayacı bulunuyor. Otomatik flaş manuel olarak geçersiz kılınabiliyorken, otomatik zamanlama ve çift pozlama modları yaratıcılık için hoş fırsatlar sunuyor. Fakat sabit odak ve makro modunun olmaması, belirli alternatifler kadar esnek olmadığı anlamına geliyor. Film yedekleri en ucuzu değil ve Polaroid Go&#;nun taşınabilirliği için bir prim ödemeniz gerekiyor. Aynı zamanda eğlenceli, erişilebilir ve kullanışlı hatta şaşırtıcı derecede yetenekli, anında baskı kamerasına sahip olmak çok zor değil. Fiyatı: 1,,99 ABD doları.

    Sony RX VII

                Listemizin sonlarına yaklaşırken mutlaka bahsetmemiz gereken kameralardan bir diğeri de Sont RX VII: Piyasadaki en güçlü kompakt fotoğraf makinesi.  Sterling otomatik odaklama sistemine ve güzel video çekebilme özelliğine sahip makine, son derece pahalı.

                Birçok yönden, RX VII şu anda en iyi kompakt model. Otomatik odaklama sistemi, diğer cep kameralarından daha önde. Hareketli nesneleri büyük bir güvenilirlikle izliyor ve video modunda bile “Yüz ve Göz AF” sini akıllıca kullanıyor. Video ve görüntü kalitesi de mükemmel. Ancak bütün bunların bir bedeli de oluyor ve birçok insana göre kamera ana listeye dâhil edilmek için biraz fazla dik. Yine de, etraftaki en iyi seçeneklerden biri olduğu için bahsetmeden edemiyoruz. Eğer bütçeniz hiç sınırlı değilse, Mark VII&#;den daha güçlü bir kompakt bulamazsınız. Ancak en yeni otomatik odaklama özelliklerinden ve bir mikrofon jakından bazılarını feda etmek sizin için problem olmayacaksa performansının çoğunu biraz daha az nakit sunan RX VI&#;ya göz atabilirsiniz. Fiyatı: 1, ABD doları.

    Leica Q2

                Listemizin son kompakt makinesi Leica Q2. Bu makine oldukça pahalı. Tam çerçeve sensöre ve 28 mm objektife sahip olmasının yanı sıra sürekli çekim özelliği de son derece iyi.

                Q2 oldukça güzel özellikler sunan bir kamera ve hatta şu anda tartışmasız en iyi kompakt kamera.  Küçük bir servete mal olmasından dolayı çok fazla alıcısı bulunmuyor ama gerçekten en iyi kompaktı istiyorsanız, Q2&#;den daha iyisini bulmakta zorlanabilirsiniz. Leica, MP sensörün yığınlarca ayrıntı üretmesi ve gürültüyü etkileyici bir şekilde düşük tutması ile teknik özelliklerden ödün vermiyor. 3,68 milyon noktalı elektronik vizör ise parlak ve keskin. Ayrıca parlak ve keskin olan 28mm f/ lens ile 4K videolar çok fazla ayrıntı gösteriyor. Bazılarınız kullanımı en kolay olanı değil de eğimli bir ekranı tercih etmiş olabilir fakat yapı kalitesi neredeyse kusursuz. Hayatınızda böyle bir kamera arıyor ancak para bulamıyorsanız, önceki Q1 modelini de düşünebilirsiniz. Fiyatı: 6,,94 ABD doları.

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır