brc simit tank / Simit Lpg Tankı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Brc Simit Tank

brc simit tank

Simit Lpg Tankı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Simit Lpg Tankı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

SHARE NEWS

Added Date : 02 08 2021

LPG sistemlerinin en önemli parçası tanklardır. LPG tanklarının nasıl yapıldığı ve güvenli olup olmadığı merak edilen konular arasındadır. LPG ürünlerinin bir parçası olan LPG tanklarının nasıl montaj edildiği insanlar tarafından merak ediliyor. LPG tanklarının birçok çeşidi bulunuyor. LPG tank çeşitleri şu şekildedir;

  • Silindir
  • Toroidal (Simit Tank)

Bu tankların hepsi aynı şekilde montaj edilir. Özellikleri ve görünüş bakımıyla farklı olsa da montaj şekilleri her zaman aynıdır. Tanklar 3-4 mm kalın çelik saclarla üretilir. LPG tanklarının üretilmesinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Özellikle ECER 67 standardında üretilmesi çok önemlidir. Bu standarda uymayan ürünlerin satışı yapılamaz ve montaj edilemez.

Tankların her zaman en iyi şekilde üretilmesi gerekir. İkinci sınıf ve bilinmeyen markaların ürettiği tanklar güvenlik açısında büyük sorunlar çıkarabilir. Tankların kullanım süresi yakından takip edilmelidir. Araç sahipleri LPG Sistemini kullanıyorsa, tanklarının kullanım süresine çok dikkat etmelidir. Tankların toplam kullanma süresi 10 yıldır. 10 yılı geçen LPG tankların kullanım süresi dolmuş demektir.

LPG tanklarının araçlara nasıl montaj edildiği merak edilen işlemler arasında yer alıyor. Bu işlemler büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Montaj işlemlerinde öne çıkan durumlar;

  • Araçların bagaj bölümüne yerleştirilir.
  • En dikkat edilmesi gereken konu, multivafin tankın üzerinde yer almasıdır.
  • Tankların kaç litre olacağı seçilirken aracın bagaj hacmine uygun model seçilir
  • Tankların ölçüsü ne olursa olsun montaj şekli her zaman aynı şekilde yapılır.
  • Montaj yapacak olan firmanın yetkili firma olması gerekir.

LPG Tank Modelleri

LPG tank modelleri arasında birçok model bulunuyor. Bu modelleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Depolama Tankı
  • Küçük Basınçlı Tank
  • Büyük Tank
  • Yerüstü Tank
  • Yer Altı Tank
  • Örtülü Tank

Depolama Tankı: LPG’nin depolanması için kullanılan ve çelikten üretilmiş tank türüdür.

Küçük Basınçlı Tank: Toplam kapasitesi 15 m3’den küçüktür ve çelik malzemesinden yapılmıştır.

Büyük Tank: Toplam kapasitesi 15 ile 100 m3 arasında bulunan tanklardır.

Yerüstü Tank: Her kısmı yer seviyesinin üstünde bulunan ve üzerinde kum ve toprak gibi ürünlerle üzeri kaplanmış tanklardır.

Yer altı Tankı: Gövdesinin üst yüzeyi toprağın altında olan tank çeşitleridir.

Örtülü Tank: Etrafında en az 30 cm toprak ve yanıcı madde olmayan malzemelerle kaplı olan tank çeşididir.

LPG Tankları Nerelere Konumlandırılmalıdır?

LPG depolama tanklarının konumlandırılması her bölgeye yapılamaz. Uygun olan bölgelere konulması ve güvenliğin sağlanması çok önemli bir konudur. Tankların konumlandırılması için bazı önemli bilgiler şu şekildedir;

  • bir başka LPG depolama tankına yakın olmamalıdır.
  • Komşu ara sınırlarına, trafik yollarına ve demir yollarına minimum güvenlik mesafesine göre konumlandırılmalıdır.
  • Tankların birbirine olan uzaklığı konumlandırma açısından çok önemlidir.
  • LPG tanklarının bina içlerine, teraslara ve mahalle aralarına kısaca yerleşim olan bölgelere yakın konulmamalıdır.

LPG Tanklarının Önemi

LPG sisteminde en çok dikkat edilmesi gereken parça, tanklardır. LPG tanklarının satın alınacağı zaman mutlaka en iyi şekilde üretilmesine dikkat edilmesi gerekir. Tankların üretildiği tarih kontrol edilmelidir. 10 yılı geçen tanklar her zaman risklidir ve yasaktır. Bu yüzden tankların üretim tarihlerinin kontrolü güvenlik için çok önemlidir.

LPG tanklarının ebatları özel olarak isteğe göre üretilebiliyor. Tankların dolumları yapılırken dikkat edilmesi gerekiyor. Ne kadar geniş olursa olsun tankların tamamı doldurulmaması gerekir. Tankların içerisinde mutlaka genleşme payı bırakılmalıdır. Tank dolumu yapılırken dolum oranı %80’i geçmemelidir.

En çok yapılan hatalar arasında, aracı sağa sola sallamak bulunuyor. Daha fazla yakıt alabilmesi için aracın sağa sola sallanması büyük bir hatadır. Genleşme payını göz önüne tutarak yakıt dolum işlemleri gerçekleştirilmelidir. Doğru bilinen hatalar arasında araç sallamak bulunuyor. Bu konuda çok dikkatli davranmak gerekiyor.

LPG Tankları Ve Benzin Tankları Arasındaki Farklar

LPG Sistemleri son derece güvenilir sistemlerdir. Artık LPG araçları kapalı otoparklara da giriş yapabiliyor. Yangın yönetmeliğine uygun kapalı otoparklara LPG’ li araçlar giriş yapabilecek.

Benzin tanklarının plastik yapıldığını bilmeyen bazı araç sahipleri bulunuyor. Herhangi bir kaza anında büyük hasar alması kaçınılmazdır. Fakat LPG tankları kalın çelik saclardan üretilir. LPG ve benzin tanklarının kıyaslandığında LPG tankının daha sağlam olduğu görülmüştür. Bu yüzden LPG tankları özel olarak üretilerek tüm darbelere karşı mukavemetlidir.

Simit LPG tankları birçok araç modeline uyum sağlayan bir üründür. Bu ürün de diğer tanklar gibi son derece dayanıklı bir tank modelidir. Montajının iyi bir şekilde yapılmasıyla hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Siz de LPG sistemine geçmek istiyorsanız, kolay bir şekilde BRC firmasına ulaşarak sistem hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. BRC markası LPG konusunda sizlere her konuda destek sağlayan bir firmadır. Sahip oldukları tecrübelerle, birçok araç markasına otogaz sistem hizmeti sağlıyor.

Blog Archieve

Show All

Birçok araç kullanıcısı tasarruf etmek amacıyla araçlarını LPG sistemine çevirmektedir. Buda beraberinde bir takım proje değişikliğini getirmektedir. LPG tankı , regülatör ve bunun yol hattı gibi projeler hazırlanarak LPG sistemine geçiş yapılmaktadır. LPG’li araçlar benzine göre %35 civarında bir yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Bu yüzden LPG’ye geçiş her benzinli araçlara kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Lpg tank ömrü 10 yıldır. Muayene istasyonlarında araç üzerindeki tüp tankının süresi 10 yılı geçti ise muayenede ağır kusur olarak işaretlenmekte ve araç muayeneden geçememektedir. Tüp tankı süresi 10 yılı geçti ise kullanıcılar yeni bir lpg tankı araştırmasına gitmektedir. Markadan markaya farklı fiyatları olan tüp tankları 10 yıl kullanım ömrü mevcuttur. Bu süreden sonra ise tekrar değişimi gereklidir.

LPG Tankı Değişim Fiyatları 2023

Araç LPG tank değişimi fiyatları alttaki tabloda gösterilmektedir. Simit ve silindir tank arasında fiyat farkları olmakla beraber bölgeden bölgeye değişiklik olabilir. Herhangi bir ürün satışımız yoktur. Fiyatlar ve detaylar bilgilendirme adına paylaşılmaktadır Araç tüp tankı değişimi fiyatı alttaki tabloda litresine göre hesaplanmıştır.

Simit Lpg Tank Fiyatları 2023Silindir Lpg Tank Değişimi Fiyatları 2023
35 Litre Simit Lpg Tankı : 1890 TL32 Litre Silindir Lpg Tankı : 1830 TL
40 Litre Simit Lpg Tankı : 2150 TL40 Litre Silindir Lpg Tankı :1 860 TL
42 Litre Simit Lpg Tankı : 2350 TL50 Litre Silindir Lpg Tankı : 1950 TL
46 Litre Simit Lpg Tankı: 2450 TL55 Litre Silindir Lpg Tankı : 2260 TL
47 Litre Simit Lpg Tankı : 3570 TL60 Litre Silindir Lpg Tankı : 2810 TL

Atiker lpg tank fiyatları 2023, BRC Lpg tank fiyatları ve Simit/Silindir tank fiyatları hemen hemen üç aşağı beş yukarı aralarında çok fiyat farkı olmamaktadır. OTO gaz servisinden en net fiyatları alabilir ve kararınızı o yönde verebilirsiniz.

Piyasada ki LPG tank markaları arasından size uygun olanı seçebilir ve tüp bankı değişim fiyatlarını da araştırarak aracınıza montajlanmasını isteyebilirsiniz. En çok tercih edilen LPG tank markaları arasında ise gibi markalar yer almaktadır. Silindir ve simit tüp tankları olarak çeşitler bulunmaktadır. Bu markalardan birini seçerek aracınıza tüp tankı taktırabilir veya üzerindekinin değişimini sağlayabilirsiniz. 2022 tüp tankı değişim fiyatları alttaki tabloda ki gibidir. Değişimin içinde işçilik ve proje de dahildir. Fiyatlar bölgeden bölgeye farklılık gösterebilmektedir.

Lpg tank değişimi kaç yıl?

Lpg tank değişim süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. 10 yılı geçti ise araç muayene istasyonlarında ağır kusur olarak işaretlenecek ve tüp tankı değişimi yapmanız rica edilecektir. Yeni bir tüp tankı ve projesinden sonra aracınız muayeneden geçebilmektedir.

LPG Tankı çeşitleri

Lpg tanklarının birçok çeşidi mevcuttur. İnce silindir, tombul silindir tank, dıştan ve içten boğazlı tüp tankları olarak alternatifler mevcuttur. Aracınızda benzinden LPG’ye geçiş yaparken istediğiniz boyutlarda seçebilirsiniz. Fakat var olan bir LPG tankını değiştirirken üzerindeki ile aynı ebatlarda olması gerekir.

Tüp tankı değişirken dikkat edilmesi gerekenler

Lpg tankı değişimi yapılırken dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Silindir veya simit tankı değişimi sırasında yeni takılacak tankın ebatlarının birebir olması gerekir. Farklı ebatlarda olduğu zaman yakıt göstergesinde yanlışlıklar olacaktır. Aynı yükseklikte ve aynı tipte tank değişimi yapıldığı zaman yakıt göstergeniz tam anlamıyla doğru çalışacaktır. Güvenliğiniz için araç lpg tank bakımlarını zamanında yaptırmalı ve 10 yılı geçtiği zaman yenisi ile değiştirmeniz gerekmektedir.

İlden ile LPG Tank değişimi ücretleri değişiklik gösterebilmektedir. Örnek vermek gerekirse Ankara lpg tankı değişimi fiyatları ile İstanbul lpg tank değişimi fiyatları arasında farklılık olabilecektir. Bulunduğunuz ildeki otogaz firmalarını gezerek fiyatları alabilir ve uygun gördüğünüz de gerekli değişimleri yapabilirsiniz.

Arabaya tüp taktırma fiyatlarını sizler için en ince ayrıntısına kadar konumuzda listeledik. Yakın zamanda tüp tankı değişimi yaptıysanız fiyatlarını yorum kısmında belirterek diğer kullanıcılara katkı sağlayabilirsiniz.

Süresi dolan LPG tankı muayeneden geçer mi?

Şayet LPG tankınızın kullanım süresi dolmuşsa böyle durumlarda aracınız muayeneden geçmeyecektir. Bundan dolayıdır ki LPG tankınızın kullanım süresi bittiyse biran önce yenisiyle değiştirmeniz gerekmektedir. Bu arada LPG tankının kullanım süresi 10 yılla sınırlıdır. Bu süre aşılmışsa ve muayenede de tespit edilmişse böyle durumlarda aracınız muayeneden geçmeyecektir. Böyle bir sorun yaşadığınız zaman size tekrar yeni bir randevu verilecektir. Bu randevu tarihine kadar aracınızın yakıt tankını yenisiyle değiştirmeniz gerekecektir. Ancak bu sayede aracınızın muayeneden geçmesi mümkün olacaktır.

Boş LPG tankı tehlikeli mi?

LPG tankı her durumda riskidir. Yani bitmiş dahi olsa böyle bir durumda LPG tankının uygun koşullarda saklanması gerekmektedir. Zira fark edilmeden bu tarz tankların içerisinde gaz buharı birikebilecektir. Biriken bu gaz daha sonra beklenmedik tehlikelere yol açacaktır. Sonuç olarak aracınızdaki LPG tankını boşaltmayı istiyorsanız, bu işlemin kontrollü bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu tür işlemler son derece titiz işlemlerdir. Hatta LPG tankınız boş bile olsa içinde basınç birikme durumu vardır. Dolayısıyla böyle durumlarda tankın kapağının kontrolsüz olarak açmanız riskli durumları beraberinde getirecektir. Bütün bu bilgiler ışığında LPG tankıyla ilgili her türlü tasarruflarda dikkatli hareket etmenizde fayda vardır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır