lipom ameliyatı sonrası iyileşme / Yağ Bezesi Tedavisi Fiyatları | DNZ Poliklinik

Lipom Ameliyatı Sonrası Iyileşme

lipom ameliyatı sonrası iyileşme

Sayfa İçeriği

İnsan sağlığı oldukça önemli olup, sağlımızı etkilemeye yönelik yüzlerce hastalık çeşidi bulunmaktadır. Onlardan biride belki ilk defa duyacağınız Yağ Bezesi yada tıptaki ismi ile (Lipom) olarak bilinmektedir.

Vücudun her yeri (kafa derisi, avuç İçi ve ayak tabanı) hariç her yerde görülebilen iyi huylu tümör olduğunu bilmeli ve sakın endişeye kapılmamalısınız. cilt altında birikmiş olan yağsı dokusu olup, sadece 5 dakika süren cerrahi müdahale ile çıkarılmaktadır.

Yağ Bezesi Neden Olur, Vücudun Neresinde Görülür?

Lipom nedenleri tam olarak tespit edilememiş, fakat bilim adamlarının üzerinde durduğu nokta bezlerin fazla çalışması nedeniyle açıklanmaktadır. Görüldüğü yerler olarak ise vücudumuzda yağlı doku olan her yerde görülmektedir. Yalnız kafa bölgesinde görülenler kisttir ve bezeden farklıdır, karıştırılmaktadır.

Tekrar belirtmek gerekirse kafada beze değil kist olur. Aynı şekilde ellerimizin avuç içleri ve ayak tabanları lipom için risk oluşturmaz. Tedavi şekilleri aynıdır, tek fark kistin içeriğidir. Kafadaki kistlerin içeriği tereyağı gibidir  sürülerek yayılabilir, bezenin içeriği kuyruk yağı gibidir, sürülmez ancak ezilebilir. Kafadan kist alırkan saçları tıraş etmek son derece gereksizidir. Alışık olunun sistemde genişçe bir alandaki saçlar kesilir ve hasta aylaca o komik görüntüyle dolaşmak zorunda kalır. oysa İdea Klinik şubelerinde saçlar kesilmeden kistler alınır, bu sayede hasta klinikten çıkarken ameliyat olduğuna dair hiçbir belirti olmaz.
Kafadaki kistler çok kolayca dakika içinde çıkarılabilmektedir.

Beze Nasıl Geçer?

Kendi kendine kaybolmaz, ilaçla kremle iyileşme gibi herhangi bir yönü olmayıp, tek çözümü cerrahi yöntemle yani ameliyatla cilt altında biriken lipom kapsülü ile birlikte çıkarılması gerekmektedir. Sadece 5 dakika sürecek bir operasyon olup, alanında tecrübeli genel cerrahi uzmanları tarafından yapılması gerekmektedir. Bu konuda tecrübeli bir genel cerrah fark edilmez bir iz kalacak şekilde alabilir.

Yağ Bezesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Lokal bir anestezi ile yapılan lipom ameliyatı sadece 5 &#; 10 dakika sürecek bir işlemdir. Tamamen uyuşturulduğu için hiç acı duyulmaz. Cilt altında biriken bezenin büyüklüğüne göre kesi hesaplanır.

Örnek 4 cm büyüklüğünde bir kitleyi çıkarmak için sadece 1 – 1,5 cm alanda kesi yapmak yeterlidir. Yapılan kesikten kitle çıkarılarak cerrahi dikiş ile kapatılmaktadır. Hasta işlem sonunda hastanede yatma gereği olmadan, iş gücü kaybı v.s olmadan evine işine dönebilmektedir. Kafadaki kistler için de ayrıntı önemlidir.

Şöyle ki; yaygın olan yaklaşımda kafada kistin olduğu yer cm genişliğinde daire şeklinde tıraş edilir ve kistler ameliyatla alınır ve üstü pansumanla kapatılır. Hasta aylarca saçının bir kısmı kısa bir şekilde dolaşmak zorunda kalır ve bu durum hastayı rahatsız eder.

Çağdaş yaklaşımda kistin alınacağı bölge tıraş edilmez, saçlar kenarlara çekilir ve ameliyat gerçekleştirilir, yine bu yaklaşımda pansuman da uygulanmaz. Hasta klinikten çıkarken ameliyat olduğu anlaşılmaz.

Yağ Bezesi Ameliyatı Sonrası

Kişi işlemden bir saat sonra işine, okuluna yani sosyal yaşamına kaldığı yerden devam edebilir. aksi bir şey söylenmedi ise ertesi gün pansumanı açıp banyosunu yapabilir ve tekrar kapatmaya ihtiyaç duyulmaz. Kliniklerimizde genellikle gizli, estetikdikişle kapatıldığı için dikiş aldırmak geremkmez. Klasik yaklaşımda ameliyattan sonraki günlerde banyoya izin verilir çünkü normal dikiş atıldığı için dikişlerin alınması beklenir ve ertesi gün yıkanılır. Yine kitlenin büyüklüğüne göre belirgin bir iz kalmaz ancak normal dikiş iel kapatıldıysa balık kılçığı gibi iz kalır, bu şekilde iz kalmaması için mutlaka gizli dikişlerle kapatılmalıdır.

Ücretsiz Muayene İmkanı

Vücudunuzun herhangi bir yerinde lipom olmasından şüphelendiğiniz durumlar için kliniğimizin Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir şubelerinde ücretsiz muayene imkanlarından yararlanabilirsiniz. Tamamı tecrübeli genel cerrahi uzmanlarından oluşan hekimlerimiz hiç bir ücret almadan teşhis koyacak olup, onay vermeniz halinde ise aynı anda tedaviniz yapılmaktadır. Medicalart İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir’de bulunan klinikleri ile hastalara hizmet vermektedir.

Yağ Bezesi Tedavi Ücreti Ne Kadar?

Lipom tedavi ücretleri TL&#;den başlar ancak lipomun boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Net ücret muayenede belirlenebilmektedir.

Yağ Bezi İltihaplanması

Yukarıda büyük oranda yazıldığı gibi beze doku yapısındadır, bu yapısı sayesinde iltihaplanma olmaz ama kist dediğimiz doku şeklinde değil de salgı şeklinde olanlar iltihaplanabilir. Buna kist iltihabı denir, Kiste mikrop bulaşması sonucu iltihaplanma olur ve iltihap giderek ilerler ve apseye dönüşür.

Bu kadar ilerleyince boşaltılması uygun olur yoksa apse giderek ilerler, kendi patlar. Patlayıncaya ya da boşaltılıncaya kadar ağrı giderek artar, boşaldığı anda ciddi oranda azalır. Apse ile birlikte kistin içindeki yağla karışık iltihap ta akıp boşalır ancak kistin kapsülü içeride kaldığı için % yakın ihtimalle zamanla aynı noktada yeniden kist oluşur.

Yağ Bezi Patlatma

Aslında beze patlatılamaz kistin içeriği katı margarin gibi olduğu için patlatılabilir. Patlatmak eğlenceli olması dışında bir etki yapmaz çünkü kapsül deri altında kaldığı için patlatıldıktan bir kaç ay sonra % ihtimalle tekrarlar. İnternette sıkça patlatıldığı videolar görebilirsiniz ancak bunun tedavide yeri yoktur. Patlatma işlemi daha çok yüz bölgesindeki küçük kistler için uygulanır. Videolarda bir de kistin iltihaplı hali boşaltılmaktadır.

Lipom Şişmesi

Aslında lipom pek şişmez, şişiyorsa kisttir ve akla iltihaplanma olduğu gelir. Şişlikle birlikte ağrı da olur. Genellikle bu iltihap apseleşerek patlar, ay sonra yeniden oluşur.

Saçta Yağ Kisti

Aslında saçta değil saçlı derinin altında yani saçların altındadır ve vücudun her yerinde çıkabilir. Kist bezeden farklıdır, bezenin içeriği koyunun kuyruk yağına benzerken kist tereyağı gibi sürülebilir yapıdadır. Kistlerin tedavisi de bezeler gibidir, tek çözüm cerrahidir.

Lipom Ameliyatında İz Kalır mı?

Evet kesinlikle iz kalır, estetik dikişle dikilirse çizgi şeklinde, normal dikilirse balık kılçığı şeklinde iz kalır. Lipomu çıkaracak deri kesisi küçük yapılırsa izi de küçük kalır. Tabi ki estetik dikişle kapatılması daha doğru olur.

Yağ Bezesi Kanserleşir mi?

Kesinlikle hayır, alınsa da alınmasa da kanserleşme ihtimali sıfırdır. Çok seyrek görülen yağlı doku kanseri olan liposarkom çok farklı bir hastalıktır ve baştan beri kanserdir.

Yağ Bezesi

Yağ Bezesi Nedir?

Yağ Bezesi, içleri yağ hücreleri ile dolu olan yapılara denir. Tıp dilinde lipom olarak adlandırılırlar. Vücudun farklı alanlarında çıkabilirler. Tümöre benzeyen yapıları vardır. Her yaştan insanda görülebilir.

Doğuştan oluşan yağ bezeleri de mevcuttur. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak çıkma hızında artış görülür. Vücudun gözle görülen alanlarında çıkan bezeler estetik açıdan insanları rahatsız eder. Çeşitli boyutlarda oluşabilirler. Kapsül şeklindedir.

Yağ Bezesi Tanısı Nasıl Konulur?

Yağ hücreleri deri altında zaman içerisinde toplanarak çoğalır. Saç, göz çevresi, omuz ve sırt gibi alanlarda çok sık görülür. Zaman içerisinde deride kabarıklık meydana gelmesi beze ihtimalini artırır. Fiziksel muayene ve ultason ile tanı konur.

Dokunulduğunda yumuşaktır. Üzerine baskı uygulandığında sağa sola hareket ediyormuş hissi verir. Bunun temel nedeni bütün bir yapı şeklinde olmamasıdır. Yağ bezesi tanısı kanserleşme riskinin engellenmesi için erken dönemde konulmalıdır.

Yağ Bezesi Belirtileri Nelerdir?

Karşılaştığımız ilk ve en belirgin belirtisi deride meydana gelen işlik oluşumudur. Başlangıçta toplu iğne başı kadar bir boyutu vardır. Zaman içerisinde ceviz büyüklüğüne ulaşabilir. Yüz bölgesinde bulunan cilt tabakası çok incedir.

Bu nedenle deri içerisinde biriken yağ hücreleri gözle görülebilecek kıvamdır. Şişliğin sarı renkli olması da yağ depolandığını gösterir. İyi huylu bezeler oldukları için ağrı ve acı oluşturmaz. Bezenin zarar görmesi ve darbe alması gibi durumlarda acı oluşması normaldir.

Yağ Bezesi Neden Olur?

Yapılan araştırmalar sonucunda bezelerin tam olarak neden oluştuğu belirlenmemiştir. Ancak bazı durumların sonucunda beze oluşumu görülmüştür.

Genetik yatkınlık, kolesterol ve triglisetir değerinin yükselmesi, metabolik hastalıkların gelişmesi, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku, hormon metabolizmasının bozulması ve yaşın ilerlemesi gibi durumlar yağ bezesi oluşmasına neden olura. Karaciğer yağlanması ve diğer karaciğer hastalıkları da cildin yağ dengesini bozan durumdur.

Yağ Bezesi Ameliyatı

Lokal anestezi tekniği ile tedavi uygulanır. Operasyon bölgesi steril edilir. Ortalama 4 santimetreden küçük olan bezeler cerrahi operasyon ile alınır. Bezenin etrafından küçük bir kesi atılır. Atılan bu kesiden deri içine girilir ve yağ hücreleri çıkartılır. Kesi boyutu çok küçük olduğu için kalan yara izi herhangi bir sorun oluşturmaz. Hastanede yatış gerektirmez. Hasta aynı gün içerisinde taburcu edilir.

Ameliyatsız Yağ Bezesi Aldırma

Teknolojinin sağladığı imkânlar sayesinde cerrahi operasyon gerektirmeden yağ bezelerinin alınması mümkündür. Radyofrekans teknolojisi ile kesi atmadan tedavi edilmesi hastalar için büyük avantaj sağlar. Yüz ve görülen diğer alanlardaki bezeler estetik görüntüyü bozar. Özellikle kadınlar için bu alanların pürüzsüz ve güzel görünmesi çok önemlidir.

Yüzdeki Yağ Bezeleri

Obezite ve karaciğer hastalıklarına bağlı olarak görülen bezeler yüz bölgesinde meydana çıkar. Genellikle iyi huylu oldukları için tıbbi bir müdahale gerektirmez. Sadece insanlar dış görünüşlerinde sorun oluşturdukları için aldırma ihtiyacı hissedebilirler.

Yağ Bezesi Çeşitleri Nelerdir?

İçerisinde kan damarları ve organa ait diğer dokuları olan yapılar olabilir. Şekli, boyutu ve içerdiği yapılara göre beze çeşitleri vardır. Angliolipoma, fibrolipoma, miyelolipoma, hibernoma ve iğnesi hücreli yağ bezesi türleri vardır. Bu türler zararlı oluşumlar değildir. Zaman içerisinde çok nadir olanlarında kanserleşme görülür.

Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Bezeler zaman içerisinde kendiliğinden geçebilir. Bazı vakalarda altta yatan sağlık sorununun tedavi edilmesi ile beze eriyerek kaybolur. Ancak boyutu çok büyüyen ve içeriği değişmeye başlayan beze türlerinde cerrahi müdahale gereklidir.

Bezeyi geçirmek için evde doğal yöntemler denemek zararlıdır. Bu yöntemler bezelerin içeriklerinin değişmesine ve kanserleşmesine neden olabilir. Bu nedenle vücudunuzda farklı bir yapılar oluşmaya başladığında hemen bir hekime başvurmalısınız.

Yağ Bezesi Tedavi Metotları

Ameliyat ve ameliyatsız olmak üzere iki farklı beze tedavisi uygulanabilir. Hangi tekniğin kullanılacağına bezenin boyutu, içeriği ve yayılımına bakarak hekim karar verir. Bazı beze türleri estetik kaygılar nedeni ile alınırken bazıları tıbbi gereklilikler sonucunda alınır.

Erken dönemde fark edilen bezler ilaç tedavisi ile giderilebilir. İlaç tedavisi direkt olarak bezeye etki etmez. Beze oluşumuna neden olan rahatsızlıkları ortadan kaldırarak etki eder.

Radyofrekans Yöntemi İle Yağ Bezesi Aldırma

Deri altında biriken yağ hücreleri radyofrekans ile yakılarak eritilir. Eriyen ve sıvılaşan hücreler vakumlanarak cilt altından uzaklaştırılır. Hastanın ağrı eşiği çok düşük ise gereken konforu sağlamak için lokal anestezi uygulanabilir.

Özellikle yüz ve göz çevresinde oluşan yapılar için tavsiye edilen bir tedavi tekniğidir. Işın kullanılmayan bir tedavidir. İnsanlar ışın etkisinden korktukları için tedavi olmak istemeyebilirler.

Yağ Bezesi Görülebilen Bölgeler

Hormon sistemlerinin dengesiz çalışması ve yanlış beslenme sonucunda tüm vücudumuzda yağ bezesi çıkabilir. Bezenin bulunduğu alana göre insanların rahatsızlık düzeyleri artar. Yüz, boyun, göz çevresi ve omuz gibi alanlar genellikle estetik görüntüye zarar verdiği için insanlar hemen müdahale ettirmek isterler.

Boyun Bölgesi Yağ Bezeleri

Boynun yan taraflarında yumru şeklinde gözle görülebilen yapılardır. Cilt altı dokusu az ve derisi ince olduğu için bu alandaki bezeler olduklarından daha büyük görünürler. Boyun dekoltesi giyen kişiler bu şişliklerden zaman içerisinde rahatsız olur.

Sürekli boynunu kapatma ihtiyacı hisseder. Erkekler boyun bölgesinde oluşan küçük boyutlu bezeleri sakalları yarımı ile saklayabilirler. Boyutu artan bezeleri saklamak neredeyse imkânsızdır ve erkekleri de rahatsız eder.

Omuz ve Sırt Bölgesinde Yağ Bezeleri

Omuz ve sırt bölgesinde bulunan bezeler genellikle karaciğer hastalıkları sonucunda meydana gelen sorunlardır. Hormon sistemlerinin doğru çalışmaması ve yanlış beslenme sonucunda oluşan sağlık sorunları vücudun bir şekilde tepki vermesine neden olur.

Hızlı büyüme eğilimindedirler. Kanserleşme riski çok düşük olan yağ bezeleri sırt bölgesinde olduğu zaman bu ihtimal artabilir.

Kol ve Bacaklarda Yağ Bezeleri

Kol ve bacaklarda nadir görülen bir durumdur. Diz arkası ve arka kol kısmında bulunur. Bu alanda yağ hücresi çok daha fazladır. Ağrı oluşturmadığı zaman estetik açıdan rahatsızlık vermez. Sürekli görülen alanlar olmadığı için fiziki görüntüyü bozmaz.

Göz Çevresi Yağ Bezeleri

Göz çevresinde bulunan cilt dokusu çok hassas ve vücudumuzda bulunan en ince deri tabakasıdır. Bu nedenle bu alanda yağlanma ve beze oluşması çok normaldir. Beslenme bozukluğu, uyku düzensizliği ve altta yatan farklı hastalıklar nedeni ile oluşabilir. Göz çevresi yüz bölgesinde önemli bir yere sahiptir.

Yağ Bezesi Tedavisi Fiyatları

Tedavi fiyatları uygulanan tekniğe göre değişiklik gösterir. Hastaneler kendi fiyat politikasını belirleyen alanlardır. Bu nedenle tedavi ücretleri hakkında detaylı bilgi almadan klinik seçimine karar vermemelisiniz. Komplikasyon oranı düşük, kullandığı aletleri yeni teknolojiye sahip olan klinikler her zaman kazanç elde etmenize yardımcı olur. Yağ Bezesi Tedavisi Fiyatları  hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Tümör Müdür?

Kişiler de görülen yağ bezesi iyi huylu tümörlerdir. Cilt altında en sık görülen tümörlerdir. Tıbbi bir müdahale gerektirmez. İnsan sağlığını bozmaz ve ciddi sağlık sorunları oluşturmaz. Renk değişimleri yoktur. Cilt altında olduğu için ten rengi bir şişlik oluşur. Enfeksiyon ve iltihaplanma durumları bazı faktörlere bağlı olarak görülür. Ciddi travmalar sonucunda bütünlüğü bozulabilir. Bütünlüğünün korunması gereklidir.

Kansere Dönüşür Mü?

Beze boyutları uzun yıllar aynı boyutta kalır. Büyüme ihtimali yok denecek kadar yavaştır. Ancak bazı vakalarda bezeler çok hızlı büyüyerek içerikleri değişebilir. Liposarkom denilen yağ bezesi kanseri görülebilir. Bu kanser türünün erken dönemde tespit edilme ihtimali çok yüksektir. Hızlı ve ani boyut değişiklikleri ağrı oluşumu ve zaman içerisinde akıntı meydana gelmesi beze içeriğinin ve huyunun değiştiğini gösterir. Bu nedenle doktor kontrolüne giderek gerekli kontrolleri yaptırmalısınız.

Yağ Bezesini Sıkmak Neden Sakıncalıdır?

Bezenin etrafında kapsül bulunur. Bu kapsül nedeni ile sivilce gibi açık bir ucu yoktur. Uç ve ağız kısmının bulunmaması nedeni ile sıkıldığında oluşan enfeksiyon kapsül içerisinde kalır. Bu enfeksiyon zaman içerisinde bozularak ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Kapsül patlaması sonucunda enfeksiyon farklı alanlara yayılım gösterebilir. Bu yayılımın engellenmesi için sıkma durumunun yapılamaması gerekir. İlerleyen vakalarda kanserojen etki göstererek cilt kanserlerine neden olabilir.

Yağ Bezesi Yeniden Oluşur Mu?

Beslenme alışkanlıkları, gerekli tedavinin uygulanmaması ve bezelerin sıkılması sonucunda yerlerinin değişmesi gibi nedenlerden dolayı yeniden oluşma riski vardır. Cerrahi tedavi ile çıkarılsa dahi yeniden oluşma riski vardır. Bu nedenle tedavi bezlerden kurtulmak için kesin çözüm değildir.

Yağ Bezesi Ağrı Yapar Mı?

Beze oluşumu sonucunda ağrı tespiti çok nadir görülen bir durumdur. Genellikle ağrı ve acı oluşturmazlar. Sadece hafif derecede şişlik ile kendini gösterirler.

Nadir de olsa agresif büyüme özelliği olan ve içeriği çabuk değişen bezeler zaman içerisinde ağrı oluşturabilir. Böyle durumda vakit kaybetmeden hemen hekime giderek ağrının nedenini ve bezenin içeriğini öğrenmek önemlidir. Aksi halde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yağ Bezeleri Tekrarlar Mı?

İnsanlarda bulunan beze sayısı ve türleri farklıdır. Bazı beze türleri alındıktan sonra tekrar oluşmaz iken bazılarında oluşum görülür. Bu nedenle tedavi öncesinde hastalara net bilgi verilmelidir. Tekrar etme riski olan kişiler fazla sayıda yağ bezesine sahip olan kişilerdir. Tek beze oluşan kişilerde cerrahi tedavi sonrası tekrarlama riski düşüktür.

Yağ Bezesi Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Cerrahi müdahaleler uygulanırken atılan kesiler tedavi sonrasında iz kalmayacak büyüklük ve şekilde atılır.  Ayrıca uygulanan yara bakım tedavileri de iz kalmasını engelleyecek özelliğe sahiptir. Doğru ürünlerin kullanımı sonucunda düzenli bakım uygulanmalıdır. Doktor gerekli bakım tavsiyeleri hakkında işlem sonrasında bilgi verir.

Yağ Bezesi Kendiliğinden Geçer Mi?

Kendiliğinden iyileşen yağ bezesi türleri vardır. Ancak küçük ve beslenme bozukluğuna bağlı oluşan beze türleri kendiliğinden geçen türlerdir. Büyük bezelerin geçmesi için mutlaka cerrahi müdahale gereklidir.

Bezenin içeriğine göre de değişen bir durumdur. İçyapısı tamamen sebumdan oluşan yağ bezesi türleri zaman içerisinde tedaviye gerek duyulmadan geçer. Ancak yağ ile dolu olan bezelerin geçmesi mümkün değildir.

Ağrı yapan ve enfeksiyon oluşan bezelere hekim tarafından uygun tedavinin verilmesi gerekir. Bezenin etrafında kızarıklık ve hassasiyet oluştuysa enfeksiyon düşünülmelidir. Böyle durumda ilk önce gerekli ilaç tedavisi ile enfeksiyon kurutulmalı daha sonra cerrahi müdahale ile beze alınmalıdır. Bu beze türlerinin kendiliğinden geçmesi beklenmez.

Yağ Bezesi İlaçla/ Kremle Geçer Mi?

İlaç ve kremle yağ bezesinin geçmesi mümkün değildir. Beze türleri ya kendiliğinden yok olur ya da cerrahi operasyon ile alınır. İlaç ve kremler bezenin neden olduğu enfeksiyon ve ödem geçirilir. Oluşan yapı cerrahi yöntem kullanılmadan geçmez.

Özellikle yüz bölgesinde çıkan yağ bezesi minimum kesiler atılarak dermatolog ya da plastik cerrahi uzmanı tarafından alınmalıdır. Aksi halde kötü yara iyileşmesi ve iz kalması söz konusudur.

Yağ Bezesi (Lipom Tedavisi)

İnsanlar için sağlık son derece ciddiyet ve önem arz etmektedir. Bir çok zaman rahatsızlığını hafife alan veya önemsemeyen çok sayıda kişi vardır. İnsanlarda görülmekte olan çeşitli yüzlerce hastalık bulunmaktadır. Bu vakalardan biride Lipom yani toplumda ki bilinen ismiyle yağ bezesidir.

Vücudun neredeyse her yerinde görülmekte olan bu bezeler iyi huylu olarak tabir edilen bir tümördür. Fakat panik yapılıp, endişe edilmemelidir. Çünkü bu gibi rahatsız edici bezeler 5 dakika kadar kısa bir sürede cerrahi müdahale sonucunda başarıyla çıkarılmaktadır.

Yağ Bezesi Nedir?

Yağ bezesinin oluşumunda rol oynayan sebep yada sebepler henüz netlik kazanmamıştır. Ancak yağ hücrelerinin cilt altında topak haline gelmesiyle oluştuğu bilinmektedir. Genellikle deri ile kas arasında oluşan lipomlar vücudun hemen her yerinde görülebilir. Lipomlar yumuşak bir yapıya sahiptir ve parmak ile baskı uygulandığında hareket ediyormuş hissiyatı verebilir.

Yağ Bezesi Neden Olur?

Yağ bezelerinin oluşum nedeni henüz net bir şekilde tespit edilemese de, bilim adamları yağ bezlerinin çok fazla çalışması nedeniyle oluştuğunu açıklamışlardır.

Yağ Bezesi Kimlerde Olur?

Yaş, ırk, ve cinsiyet ayrımı olmadan tüm herkeste görülebilen yağ bezeleri çoğunlukla yetişkin insanlarda oluşmaktadır. Kadınların ve erkeklerin karşılaşma oranı aynıdır. Dünyada her insandan birinin vücudunun herhangi bir yerinde lipom bulunmaktadır.

Yağ Bezesi Nerelerde Görülür?

Bu bezelerin görüldüğü bölgeler, yağ dokusu olan yerlerdir. Çoğunlukla göbek ve sırt bölgelerinde meydana gelmektedir. Aynı zaman da kol ve bacaklarda da meydana gelen şişlikler yağ bezesi belirtisi olabilmektedir. Bu bezelerin herhangi bir ağrı veya sızı gibi şikayetleri yoktur. Cilt altında bulunan bezenin hareket ettirilmesi teşhis edilmesinde ki en büyük unsurdur.

Belirtileri Nelerdir?

&#; Lipomların üzerine parmağınızla baskı uyguladığınızda yumuşak bir yapıda olduğunu görebilir ve hareket ediyor hissiyatı yaşayabilirsiniz.
&#; Cildin üzerinde değil hemen altında deri ile kas arasında bulunmaktadır.
&#; Lipomların bir rengi yoktur zaten deri altında oluştuğu için rengini de görmeniz mümkün değildir.
&#; Çoğunlukla sırf, omuz ve ense gibi bölgelerde ortaya çıkabilmektedir.
&#; Yağ bezesinin olduğu bölge herhangi bir darbeye maruz kalırsa kısa süreli bir ağrı olabilir.

lipom yağ bezesi

Neden Büyür?

Her beze büyümez. Bezelerin bazıları seneler boyunca boyut değiştirmeyebilir. Bazıları ise çok yavaş bir şekilde büyüyebilir. Vücudunuzda bulunan bir lipomda kısa sürede çok hızlı değişiklikler olduğunu fark ettiyseniz mutlaka doktora başvurmanız önerilir.

Yağ Bezesi Kafada Olur mu?

Kafada bulunmaz. Bununla birlikte avuç ve ayak tabanlarında da beze oluşmaz. Kafada görünen yağ bezesi tarzı oluşan vakalar yağ kistidir. Fakat çoğu zaman yağ bezesi ile karıştırılır.

Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Yağ bezesi ilaç, krem veya bitkisel karışımlarla tedavi olunacak bir durum değildir. Vücuttan alınması için cerrahi bir yöntem gerekmektedir. 5 dakikada yağ bezelerinin çıkarılması için kliniklerimizde genel cerrahi tarafından uygulanan yöntemler bulunmaktadır.

Yağ Bezesi Tedavisi (Lipom Aldırma) Nasıl Yapılır?

Tedavi işlemi için lokal anestezi kullanılmakta ve çok hızlı ve kolay bir şekilde 5 dakikada tamamlanmaktadır. Cilt altında bulunan yağ bezesinin büyüklüğü kadar küçük bir kesi yapılmaktadır. Örneğin 4 cm büyüklüğünde bir vakaysa, kesi sadece ,5 cm kadar bir bölgeye uygulanmaktadır. Bu kesiden yağ bezesi çıkarılarak cerrahi dikiş ile veya tıbbi yapıştırıcı ile tekrar kapatılmaktadır. Uygulanan bu tedaviden sonra hastanın kesinlikle ne hastanede ne de evinde istirahat etmesi gerekmemektedir. Tedavi sonrası çıkarak günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Yağ Bezesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Lokal bir anestezi ile yapılan yağ bezesi aldırma ameliyatı sadece 5 dakika sürecek bir işlemdir. Cilt altında biriken yağ bezesinin büyüklüğüne göre kesi hesaplanır. Örnek 4 cm büyüklüğünde bir kitleyi çıkarmak için sadece 1 – 1,5 cm alanda kesi yapmak yeterlidir. Yapılan kesiden yağ bezesi çıkarılarak cerrahi dikiş ile veya tıbbi yapıştırıcı ile kapatılmaktadır. Hasta işlem sonunda hastanede yatma gereği olmadan, iş gücü kaybı vs. olmadan evine işine dönebilmektedir.

Yağ Bezesi Ameliyatı Tehlikeli midir?

Hiçbir risk içermez ve oldukça kolay yapılabilen bir tedavidir. Beze bulunan yer tespit edilerek genellikle beze boyutunun 3/1&#;i kadar kesi uygulanır. Beze bu kesi aracılığıyla tamamen çıkarılır ve ardından dikiş yada tıbbi yapıştırıcı ile kapatılır. Toplamda en fazla dakikalık bir işlemdir. İstirahat yada pansumana bile ihtiyaç yoktur.

Lipom (Yağ Bezesi) İçin Hangi Doktora Gidilir?

Lipomların tedavisi için genel cerrahi uzmanlarına başvurulması gerekmektedir. IDEA Kliniklerin tüm şubelerinde yağ bezesi tedavisi konusunda tecrübeli genel cerrahi uzmanları hizmet vermektedir. İletişim numaralarımız aracılığıyla iletişime geçerek muayene randevusu ve tedaviler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Referanslar:
seafoodplus.info
seafoodplus.info
seafoodplus.info

Gıdı Liposuction İyileşme Süreci

Gıdı liposuction iyileşme süreci nasıl ilerler, gıdıya liposuction yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gerekenleri içeriğimizde derledik. Gıdı bölgesinde yer alan yağlanma ve sarkmalar ortaya estetik açıdan kötü bir görüntünün çıkmasına neden olmaktadır.

Kadın ve erkeklerin sıkça başvurduğu bir yöntem olan gıdıya liposuction işleminde bölgede yer alan fazlalıklar alınarak germe işlemi yapılmaktadır. Böylelikle ortaya daha iyi bir görüntü çıkmaktadır. Gıdı bölgesinde yer alan yağlanma probleminin birçok nedeni bulunmaktadır.

Genetik yapı, beslenme tarzı, kilo alıp verme sonucunda gıdı oluşabilmektedir. Ayrıca çene yapısı zayıf olan kişilerde de gıdı bölgesinde yağlanma olması sonucu sarkma görüntüsü meydana gelebilmektedir. Tüm bu sorunların çözümü için gıdı liposuction yaptırmak kalıcı sonuçlar veren başarılı bir uygulamadır. 

Gıdı Liposuction hakkında en çok merak edilen sorular

İçindekiler

Gıdı liposuction nasıl yapılır?

İşlem öncesinde estetik cerrahi uzmanı kişiyi fiziki muayene ile değerlendirir. Fiziki muayene sırasında gıdıda yer alan fazlalık belirlenir. Belirlenen alan kalem yardımı ile çizilir. Sonrasında kişi işleme alınır.

  • İşlem öncesinde lokal anestezi yapılır. 
  • Lokal anestezi sonrasında gıdı bölgesinde çenenin hemen altından küçük bir kesi yapılarak kanüller yerleştirilir.
  • Yağların alınması için çok ince uçlu liposuction kanülleri kullanılır. 
  • Kanüller yardımı sayesinde vakumlama yapılarak fazla yağ alandan uzaklaştırılır. 
  • Çene altındaki tüm yağ alındıktan sonra kesi kapatılır ve işlem sona erer.
  • Daha sonra çene bölgesini baskı uygulayan bir yüz askısı uygulanır. Bunun kullanım amacı sarkmayı ve ödemi önlemektir.
  • Gıdı liposuction işlemi ortalama 30 dakika 1 saat kadar sürmektedir.
  • İşlem sonrasında hasta aynı gün taburcu olup günlük hayatına geri dönebilir.
  • Yüz korsesinin 1 hafta süre ile düzenli kullanılması iyi sonuç için oldukça önemlidir. 

Gıdı liposuction sonrası kaç gün korse takılır?

Operasyon sonrasında iyileşme döneminin ilk 7 günü mutlaka korse takılması gereklidir. Korse sayesinde gıdı bölgesi daha iyi şekil alır. Bu nedenle hastanın doktorun tavsiyesine uyarak korseyi düzenli ve doğru bir şekilde kullanması gereklidir.

Gıdı liposuction sonrası sarkma olur mu?

Liposuction işlemi sonrasında çoğu kişi gıdı bölgesinde tekrar yağlanma ve sarkma olup olmayacağını merak eder. İşlem sonrasında kişinin genetik yapısı, beslenme şekli ve hayat tarzına bağlı olarak tekrar sarkma oluşması nadiren de olsa görülebilen bir durumdur.

Bu durumun önüne geçmek tekrar sarkma olmasını engellemek için sağlıklı beslenip kilo almamaya çalışmalı, düzenli spor ve egzersizler yaparak formunuzu korumalısınız. Gıdı bölgesinin sarkmasını engelleyecek çene egzersizlerini ve yüz yogasını yaparak mevcut şekli kolayca koruyabilirsiniz.

Gıdı liposuction sonrası şişlik ne zaman iner?

Operasyondan yaklaşık hafta sonrasında oluşan şişlikler tamamen inecektir. Şişkinliklerin azalması ile birlikte gıdı hattı ortaya çıkacak ve şekillenme başlayacaktır. Tamamen istenilen sonucu görmek için ortala 3 ay kadar beklemek gerekir. Bu süreç sonunda gıdı bölgesinin şekli kusursuz ve eski görünümüne göre oldukça iyi bir halde olacaktır.

Gıdı liposuction dan sonra ödem nasıl atılır?

Ödemin vücuttan atılması için beslenme şekline dikkat etmek gerekir. Özellikle ödeme neden olan yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuz, yağlı yiyecekler, karbonhidrat ve baharat tüketimi minimum düzeyde olmalıdır. Bunun haricinde günlük en az 2,5 litre su tüketimine dikkat etmelisiniz.

Su tüketimi yeterli olmaz ise vücutta oluşan ödemi atmanız zorlaşır. Ödemin atılması için su miktarının yeterli olması gerekir. Beslenme haricinde ödemenin atılması için masaj ve yüz yogası yapabilirsiniz. Gıdı bölgesine yapılan doğru masaj hareketleri sayesinde ödemin vücuttan atılması desteklenir. Ayrıca gıdının şekli korunur.

Gıdı liposuction ne zaman iyileşir?

gıdı liposuction Gıdı bölgesine yapılan liposuction işlemi bir hafta gibi kısa bir sürede iyileşmeye başlar. Bu süreçte korse kullanmanız iyileşme süresini azaltacak ve bu süre zarfı sonunda daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır. 1 haftalık süre sonunda gıdı bölgesine yapılan işlemden dolayı kendiliğinden gerilme başlar. Zamanla bu gerilme gıdının daha iyi ve şekilli görünmesini sağlar.

Gıdı liposuction iz kalır mı?

Liposuction işlemi yapılırken ince uçlu kanüller kullanılır. Bu kanüllerin girişi için çok küçük kesiler oluşur. Oluşan bu kesiler oldukça küçük olduğu için işlem sonrasında iyileşme dönemi bitince kendiliğinden geçer. Kısacası ortaya herhangi bir işlem izi çıkmaz.

Gıdı liposuction tehlikeli mi?

Estetik operasyonlarda tehlikeden çok risk durumu vardır. Operasyon uzman doktor tarafından doğru bir şekilde yapılmadığı sürece ortaya sağlık ve estetik görüntü açısından riskler çıkabilmektedir. Fazla işlem yapılması gıdı bölgesinin şeklinin tamamen bozulmasına, morluk ve ödemin kalıcı olmasına neden olabilmektedir. Burada önemli olan nokta ne kadar liposuction yapılacağının belirlenmesidir. Kararında ve yeterli liposuction yapıldığı sürece herhangi bir tehlike de söz konusu olmayacaktır.

Gıdı liposuction sonrası masaj nasıl yapılır?

Operasyon sonrasında ilk 3 gün duş almamanız gerekir. Üç günlük süreçten dikkatli bir şekilde gıdı bölgesine çok fazla su gitmeden duş alabilirsiniz. Bu süreçte bandana kullanırken mutlaka gıdı bölgenize masaj yapmanızı tavsiye ediyoruz. Yapılan masajlar sayesinde gerilme sağlanmaktadır.

Masaj yaparken dikkatli olmalısınız. Doktorunuzun önerdiği kremi sürüp sonrasında parmaklarınız yardımı ile boyundan gıdıya doğru yani yukarı doğru hareketler ile masaj yapmalısınız. Yer çekiminin tersi yönüne yapılan bu masaj hareketleri sayesinde gıdı bölgesinde sarkmalar engellenir ve işlem sonrası ortaya çıkan görüntü daha başarılı olur. Masajın yanı sıra gıdı bölgesine yapılan yogalarda oldukça etkilidir.

Gıdı Liposuction Fiyatları?

Gıdı liposuction uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve uzmanlar gıdı liposuction hakkında aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır.

Daha güzel ve estetik görünüme kavuşmak, daha özgüvenli olmanız için sizlere estetiğin her alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak gıdı liposuction fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir