kafirun tablet nasıl kullanılır / Okulda başarıyı artıran bitki kafur

Kafirun Tablet Nasıl Kullanılır

kafirun tablet nasıl kullanılır

Kafur ağacının faydaları nelerdir? Kafur hangi hastalıklara iyi gelir?

Kafur ağacının faydaları nelerdir? Kafur hangi hastalıklara iyi gelir?

Tropikal ağaçlar arasında en faydalı olan kafur ağacı yüzyıllardır alternatif tıpta kullanıldığını biliyor muydunuz? Tüketilmek için tonlarca ithal edilen kafur ağacı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki kafur ağacının faydaları nelerdir? Kafur hangi hastalıklara iyi gelir? Haberin detayına kafur ağacına ait tüm bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Kafur ağacı Uzak doğu Asya ülkelerinde yetişir ve gövdesindeki yağ hücreleri hava ile temas esnasında kristalleşir. Daha sonra dal ve gövdedeki yarıklarda su buharı damıtma yöntemi ile kafur elde edilir. Japon bitkisel tıbbında yüzyıllar boyunca kullanılan bu mucize besin; renksiz, şeffaf ve tuz kıvamındadır. Kokusu keskin ve acı bir tadı vardır. İşlem görüldükten sonra uzman kontrolünde kullanılır. Selüloit sanayinde fotoğraf kâğıdı, film şeridi, bilardo topu, tarak gibi araçların yapımında ham madde olarak kullanılır. Ayrıca sabun sanayininde ham maddesidir. Kafurun yağı eklem ağrılarında masaj yapılarak kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırarak damarları rahatlatır. Faydası saymakla bitmeyen bu ağaçtan elde edilen madde birçok alanda kullanılır. Tropikal ağaç kategorisine giren girmesine rağmen çok su istemez. yıl yaşar. Bakımı oldukça hassas olan bu ağaç günümüzde koruma altındadır. Ekim - Kasım aylarında budaması yapılır. 

kafur

kafur

KAFUR AĞACININ FAYDALARI NELERDİR? KAFUR HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Aşırı terleme, ateşlenme ve zehirlenmeler olumlu etkisi vardır.

- Saç dökülmesine karşı birebir etkisi olan kafuru ispirto ile karıştırarak saçınıza uyguladığınızda saç kökünü kuvvetlendirmenin yanı sıra kepek problemlerine de iyi gelir. 

- Göz iltihaplanmasında bir pamuk yardımıyla gözü dezenfekte eder. 

- Bir su bardağı suyun içerisine bir çay kaşığı kafur yağı koyarak kaynatılıp bal ile tatlandırarak tüketin. İshal sorununa iyi gelir. 

kafur ağacının faydaları nelerdir

kafur ağacının faydaları nelerdir

- Sirkeye karıştırıp koklandığında burun kanamalarını durur. Aynı karışım bal ekleyerek ağızda gargara yapıldığında ağız içi enfeksiyonlarını ve iltihaplarını önler.

- Anti enflamatuar etkiye sahip olan kafur yağı eklem, bel ve baş ağrılarını dindirmede etkili bir doğal ilaçtır. Yatıştırıcı özelliği sayesinde kısa sürede yaşanan ağrıları dindirir. Özellikle zeytin yağı ile karıştırılıp 30 dakika boyunca masaj yaparak kullanıldığında kulunç ve beldeki ağrıları azaltır.

- Böcek sokmaları ve ısırıklarının etkisini azaltmak ve dezenfekte etmek için kafur yağı kullanılır.

- Açık yaraya sürüldüğünde pıhtılaşmayı durdurarak ve yanı zamanda iyileşmeyi hızlandırır.

kafur hangi hastalıklara iyi gelir

kafur hangi hastalıklara iyi gelir

- Egzama ve kaşıntılara yağına su karıştırarak sürüldüğünde olumlu etki sağlar. Bunun yanı sıra akne ve sivilceleri azaltmak içinde bu karışımı tonik olarak kullanabilirsiniz.

- Çatlak topuk tedavisinde etkili olan doğal ilaçtır.  Bir su kabına ılık su doldurup içerisine bir bardak kafur yağı koyunuz. Daha sonra ayaklarınızı bu suya batırıp topuk fırçası ile ayaklarınızı fırçalayınız. Uygulama sonrası ayaklarınızı durulayıp vazelin uygulayınız.

- Kafur koklanarak ya da çayı tüketilerek uyku problemine de iyi gelir.

KAFUR YAĞI

KAFUR YAĞI

UYARI:

Kafur fazla kullanıldığında böbrek taşına neden olabilir. Sade asla kullanılmaz. Yakıcı özelliği olduğundan  ciddi sorunlara neden olabilir. Genellikle bal ve su eklenerek kullanılır. Fazla kullanıldığında, baş dönmesine, unutkanlığa, dengesiz vücut hareketlerine ve titreme gibi belirtilerle kendini gösterir.

Göz tansiyonu (Glokom) belirtileri nelerdir? Göz tansiyonu tedavisi var mıdır? Göz tansiyonuna iyi gelen kür

İLİŞKİLİ HABER

Göz tansiyonu (Glokom) belirtileri nelerdir? Göz tansiyonu tedavisi var mıdır? Göz tansiyonuna iyi gelen kür

Okulda başarıyı artıran bitki kafur

Asya bölgesinde yetişen kafur ağacından elde edilen bitki, romatizma ve zatürreeye iyi gelip, beyne gönderdiği sinyallerle zindelik sağlıyor. Kafur ağacının gövdesinden kesilen parçalardan kafur yağı elde edilir. Gövde ve dallarında su destilasyonu yapılarak kafur yağı kristalleştirilir. Lezzeti acımtırak ve yakıcıdır. Alkolde, etherde ve yağlarda erir. Beyaz renkli, keskin kokulu organik bir yağ olan kafurdan birçok krem, merhem yapılmaktadır. Bitkisel tedavi uzmanları bu şifalı bitkinin romatizma, zatürree, uçuklar, açık yaralar ve doğal bir ağrı kesici olduğunu söylüyor. Bunun dışında alternatif tıpta büyük bir öneme sahip olan bu kristaller, beyne ve sinirlere uyandırıcı ve kuvvet verici bir etki yapar. Vücuttaki kan dolaşımı kâfur sayesinde kuvvetlenir. Kâfur kalbin kuvvetini de artırmaktadır.  Aynı zamanda beyindeki teneffüs merkezlerini de uyandırıp kuvvetlendirdiğinden zatürree gibi akciğer hastalıklarında büyük faydası vardır. Öksürük, üşütme, bronşit ve balgama karşı kullanılır. İyileştirici özelliklerinden dolayı kafur günümüzde pek çok sağlık ürününün ana maddesi olarak kullanılmaktadır. Kafurun şaşırtan faydaları başlıca şunlardır: 

Kas ağrılarına çare olur

Her türlü kas ağrısının tedavisinde kafur, anti-inflamatuar özelliğinden dolayı çok etkilidir. Ağrıyan bölgeye kafur yağıyla masaj yapmak bölgedeki kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur, sertliği azaltır ve bu da hızlı bir iyileşme sağlar. Bir -2 yemek kaşığı ılık zeytinyağının içerisine 5 - 6 damla kafur yağı karıştırın. Günde bir veya iki kez etkilenen bölgeye masaj yapın. Dikkat: Masaj sonucunda ağrılar daha da artarsa masajı bırakın ve mutlaka bir doktora görünün. 

Doğrudan cilde sürmeyin

Kafur yağı çok güçlüdür ve cilde doğrudan uygulandığında tahrişe neden olabilir. Bu nedenle kafuru direkt olarak cildinize uygulamak yerine önce mutlaka taşıyıcı bir yağla karıştırın.

Çatlayan topuklarda etkili

Çatlaklardan kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır. Bir miktar kafuru ılık suya karıştırın. Ayağınızı hazırladığınız bu suyun içinde 10 dakika tutun. Daha sonra topuklarınızı ponza taşıyla ovun. Temiz suyla durulayın ve kurulayın. Ayak ve topuklarınıza az miktarda kafur sürün. Gece çorap giyerek yatın. Bu tedaviyi her gün tekrarlayın. 

Uçukları geçirir

Uçuklar veya ateş nedeniyle oluşan minik su toplamaları oldukça yaygındır, çok bulaşıcıdır ve çok fazla ağrıyla tahrişe neden olur. Uçukları iyileştirmek için kafuru deneyin. Analjezik ve anti-inflamatuar özelliğinden dolayı lezyonların neden olduğu ağrı ve kaşıntıyı geçici olarak gidermede güvenli ve etkilidir. 

Öksürüğü keser

Güçlü kokusu sayesinde, göğüs tıkanıklığını giderir, burnun açılmasını sağlar. Aslında öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan birçok ilacın hammaddesi olarak kafur kullanılmaktadır. Dört ya da 5 damla kafur yağıyla bir çorba kaşığı badem yağını karıştırın. Bu yağ karışımıyla göğsünüzü birkaç dakika hafifçe ovun. İhtiyacınız ölçüsünde kullanmaya dikkat edin. Kronik öksürüğün tedavisinde buhar inhalasyonu da çok etkilidir. Bir kase sıcak suya birkaç damla kafur yağı koyun. Göğüs ağrısı ve öksürükten kurtulmak için buharını içinize çekin. 

Burun tıkanıklığını açar 

Kafur, tıkalı bir burnu hızla açabilen, rahatlama sağlayan doğal bir dekonjestandır. Bir miktar kafur yağını bir çorba kaşığı ılık hardal yağıyla karıştırın. Nefes almanızı kolaylaştırmak ve daha iyi uyuyabilmek için yatmadan önce göğsünüze, boğazınıza karışımdan bir miktarını hafifçe ovalayarak sürün. 

Sivilceleri iyileştirir

Anti-inflamatuar özelliği sayesinde cildinizdeki iltihap, şişlik ve kızarıklıkların azalmasına yardımcı olur. Bir fincan sızma hindistancevizi yağını hava geçirmez bir kavanoz içine koyun. Bir çay kaşığı kafur yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Yüzünüzü bir temizlik maddesiyle iyice yıkadıktan sonra, kurutun ve hazırladığınız karışımdan bir miktar aknenin üzerine sürün. Beş dakika boyunca masaj yaparak deriye nüfus etmesini sağlayın. Bir gece bırakın. Ertesi sabah yağı ılık suyla ve bir temizleyiciyle yıkayın. Günde bir kez  uygulayın. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir