hakan çavuşoğlu nereli / Hakan Çavuşoğlu kimdir - seafoodplus.info

Hakan Çavuşoğlu Nereli

hakan çavuşoğlu nereli

Hakan Fidan kimdir? Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hangi g&#;revlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen ikinci tur seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kabinede yer alacak isimler merak konusu olmuştu. Yeni Bakanlar Kurulu listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Mevlüt Çavuşoğlu Dönem milletvekili seçimlerinde Antalya'dan milletvekili seçilmişti. Bakan Çavuşoğlu, 26 Aralık - 29 Ağustos tarihleri arasında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak görev yapmıştı. 29 Ağustos - 30 Ağustos tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak görev almıştı. ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak yeniden atanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Dışişleri Bakanı olarak 9 Temmuz tarihinde atanmış ve görevine başlamıştı.

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Hakan Fidan, yılında Ankara'da doğmuştur. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu () ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Evlidir. Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi esnasında yapmıştır. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevde bulunmuştur.

Bu dönemde, University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır. TSK'daki Astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa etmiş, daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerinin yanı sıra Başbakanlık Özel Temsilciliği de yapmıştır.

Bu görevlere paralel olarak, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliği yapmıştır. Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konularında akademik çalışmalarda bulunmuştur. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında dersler vermiştir.

Kısa bir süre MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinin ardından, 27 Mayıs tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanmış ve 10 Şubat tarihinde bu görevinden ayrılmıştır. 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Ancak 9 Mart tarihinde yazılı açıklama yaparak aday adaylığı başvurusunu geri çekti. 10 Mart 'te görevine geri döndü. Hakan Fidan, şu anda mevcut Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı'dır.

Yeni kabine açıklandı! - Yeni Bakanlar Kurulu listesinde açıklanan Hakan Çavuşoğlu kimdir?

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Killiyesi'nde yaptığı konuşmada heyecanla beklenen yeni kabineyi açıkladı. Kabinede yeni isimlerden bir tanesi de Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu oldu. Bu gelişmelerin ardından ise ''Hakan Çavuşoğlu kimdir?'' cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi arasında yer aldı. Peki Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu kimdir? İşte detaylar

HAKAN ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

26 Şubat tarihinde Yunanistan'da doğdu. İlk öğrenimini Yunanistan'da tamamladı. yılında Biga İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bu tarihten itibaren Bursa'da serbest avukatlık yaptı. yılları arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nde yönetim kurulu üyeliği ve iki dönem başkanlık yaptı. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. Halen AK PARTİ Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, TBMM AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliği ile Türkiye- Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YENİ KABİNE BELLİ OLDU

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
AB Bakanı Ömer Çelik
Sanayi Bakanı Faruk Özlü
Çalışma Bakanı Jülide Sarı Eroğlu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
Gıda Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan
Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Mili Savunma Bakanı Nurettin Canikli
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri, Sayın Bakan Yardımcım, çok kıymetli misafirler; hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Ben Komisyon üyesi değilim ama eskiden Millî Parklar Genel Müdürlüğü yaptığım için burada, özellikle millî parkın ne olduğunu, ne yapılması gerektiğini anlatmak için buradayım. Millî parklar konusunda da duayen isimlerden biriyim yani kendimizi övmek gibi olmasın ama sayfalık da millî parklar konusunda yazdığım kitap var, Komisyon Başkanımıza takdim etmiştim, bakabilirlerse. En çok millî park benim dönemimde yapıldı, en çok koruma alanı benim dönemimde yapıldı. Dolayısıyla, burada yani öyle bir noktaya gelindi ki, o kadar suçlu ki bu Millî Parklar sanki hiçbir şey yapmamış, ilk defa alan başkanlığı olursa bir şey yapılacakmış gibi bir hava yaratıldı, onu anlatmak zorundayım vicdanen. Neticede ben orada görev yapmış bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Bursa vekillerimiz yanlış anlamasın konuyu ama arkadaşlarımızın o konudaki haklı talepleri de var ona da aynen katılıyorum, onu da ayrıca söyleyeyim.

Şimdi, millî park nedir her şeyden önce buna bir bakalım. Yani bir yeri millî parktan çıkarıyorsunuz, tamam, güzel ama millî parklar nasıl yapılmış, hangi şartlarda yapılmış, niye yapılmış; bir buna bakmamız lazım. Bakın, dünyada ilk millî parklar yılında Amerika'da başlıyor ve Amerikalılar diyor ki: "Dünyaya ihraç ettiğimiz en güzel fikir bu." Çünkü kendilerinin kültür varlıkları yok, tarihî varlıkları yok ama doğal güzellikleri fazla; dolayısıyla o doğal güzellikleri koruma statüsüne kavuşturarak "ihraç ettiğimiz en güzel fikir" diye dünyaya anlatıyorlar, ama bunun bir evveliyatı var. Hazreti İbrahim Kâbe'yi yaparken, yaptıktan sonra diyor ki: "Kâbe'nin etrafında, yaklaşık 20 kilometrelik kısmı haram ilan ediyorum." diyor, koruma altına alınıyor, ilk millî park aslında oradan başlıyor. Sonra Peygamber Efendimiz Medine'de Mescid-i Nebevi'yi yaptığı zaman etrafını yine aynı şekilde koruma statüsüne kavuşturuyor, arkasından. Yani bizim millî park anlayışımız Amerikalılardan önce. Dolayısıyla, olaya biraz da öyle bakmak lazım.

Arkadaşlar, Türkiye'de millî parkların başlangıcı , altmış dört yıllık bir birikimi var millî parkların, altmış dört yıl; bu dile kolay. Turizm Bakanlığı sonradan kuruldu, millî parklardan sonra kuruldu onu da söyleyeyim. Şimdi, bu birikimi yok sayamayız ve yılında millî parklar kuruluyor, yılında 5'inci millî park olarak Uludağ ilan ediliyor. Uludağ nedir? İşte, anlattınız hepiniz yani nasıl özellikleri olduğunu, neler yapılması gerektiğini fakat bir şey söyleyeyim: Uludağ Millî Parkı, Türkiye coğrafyasında 3 adet bitki coğrafyası var, o bitki coğrafyasının tam kesişme noktası; nedir orası? Avrupa-Sibirya -bu kuzey tarafından geçen hat- diğer taraftan İran-Turan genellikle Orta Anadolu coğrafyası ve Akdeniz; bütün bu 3 bitki coğrafyasının kesiştiği bir yer burası. Dolayısıyla, endemiği de fazla, bitki türleri de fazla, diğer su alanları bakımından da son derece önemli. Mesela, şu anda Bursa'nın sularının yüzde 90'ı bu havzadan gidiyor yani o gözle bakmak lazım bir taraftan. Mesela, şöyle bakalım: Özellikle içme ve kullanma suyunun 11 su havzası bu bölgede, 7 göl, gölet var, doğal göl var burada; diğer taraftan, 13 akarsu var. 15 kaynak suyu özel sektör çıkarıyor, meşhur Erikli'nin çıktığı yer herhâlde orasıydı yanlış hatırlamıyorsam. Dolayısıyla, burası aynı zamanda bir su havzası, su havzasının korunduğu da bir alan burası; zaten bu sebeplerle özellikle millî park yapıldığını da görmemiz lazım. Şimdi, uluslararası tarafı olduğumuz SUEN kuruluşuna biz üyeyiz ve korumayı taahhüt etmişiz zaten Türkiye Cumhuriyeti olarak bu tür alanları.

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanımızın 1 seafoodplus.info Kararnamesi'yle biyolojik çeşitliliğin korunması Tarım ve Orman Bakanlığına verilmiş, burada Tarım ve Orman Bakanlığı yok.

Şimdi, bütün bunlara baktığımız zaman Bir taraftan da tabii, elbette ki Uludağ'ı Davos gibi görmek istiyoruz yani niye olmasın. Davos Uludağ'dan da çok üstün bir şey değil ki. Bizim Bursalı arkadaşlarımızın, bence öncelikli niyeti "Burayı dünya çapında bir Davos gibi yapalım, bu eksikleri giderelim." düşüncesiyle yapıyorlar ki çok doğru bir şey ve aynen katılıyorum. Ama bir taraftan da "ekolojik kullanma kapasitesi" denen şey var. Artık dünyada, maalesef, bizim Türkiye'de daha tam oturmamış bir fikir ama oraların ekolojik kullanma kapasitesini de ölçerek ona göre bizim oralar da kullanıma açmamız lazım. Yani koruma ve kullanma dengesini yürütmemiz lazım Uludağ gibi yerlerde, bu millî park gibi yerlerde.

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK - Bu güzel bir ifade "koruma ve kollama dengesi."

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Evet.

Şimdi, bu "kullanma kapasitesi" dediğimiz, "ekolojik kullanma kapasitesi" dediğimiz Uludağ'da bilmem kaç milyon gelecek insanlarla falan bunu yürütmek de mümkün değil onun da bir kapasitesi var, orayı da açmamız lazım, böyle bir durumla da karşı karşıyayız.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK - Nevzat ağabey, bir dakika daha süre veriyoruz.

Buyurun.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Başkanım, diğer taraftan şunu da özellikle söyleyeyim: Sanki Uludağ'da hiçbir şey yapılmamış gibi bir algı oluştu. Onu da arkadaşlarımızın haklarını savunmak için -zamanında ben de görev yaptığım için- onlara da söylemek zorundayım.

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK - Alınmışsınız siz ağabey biraz.

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU (Bursa) - Haklı ama.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Evet, alınabilirim, bu da doğaldır Sayın Başkanım.

Şimdi, bakın, neler yapılmış: Satış üniteleri yapılmış, 8 kır gazinosu yapılmış, 75 orman köşkü yapılmış, orman evi yapılmış, çadırlı kamp alanı yapılmış, 22 tuvalet, hatta bir tanesi eleştirilmiş "Beş yıldızlı tuvalet mi olur Uludağ'da." denilmiş

HAKAN ÇAVUŞOĞLU (Bursa) - Orası sonra otel oldu.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - banyo yapılmış, 17 çeşme yapılmış, kamelya yapılmış; 2 mescit var, 6 çocuk oyun parkı var, macera parkı var, 36 yağmur barınağı var.

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU (Bursa) - Yapanı bulduk Hakan Bey, yapanı soruyordunuz ya "Niye yaptınız?" diye.

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Sayın Vekilim, tam da problem burada. Şu anda doluluk oranı nedir buranın, kullanılma oranı nedir peki bu yapılan tesislerin? Bir de bunu soralım.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Bir bitirelim Başkanım.

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Bu tesislerin ne kadarı kullanılıyor?

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Şimdi, itfaiye için yer yapılmış, AFAD için yer yapılmış, trafo, jeneratör yapılmış, enerji nakil hatları yer altına alınmış, Karayollarının karla mücadelesi için bina yapılmış, teslim edilmiş, sağlık birimleri yapılmış, karla mücadele için ekipmanlar çoğaltılmış, güvenlik kamerasıyla her taraf izlenebiliyor, yaşam boyu eğitim merkezi yapılmış, bin kapasiteli otopark yapılmış.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK - Buyurun.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Bütün bunları yaparken de 1 milyar lira civarında Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü harcama yapmış, eski parayla yaklaşık 1 katrilyon, diğer kuruluşlar da milyon harcama yapmış yani 2 milyara yakın son yirmi yıl içerisinde bir taraftan da buralarda tesisler yapılmış.

Diğer taraftan, mesela arıtma tesisi 'de başlamış 'te teslim ediliyor Bursa Büyükşehirle yapılan anlaşma neticesinde. Kapalı otoparkla Özellikle otellerin yenilenmesi konusunda da şöyle bir sıkıntı var: Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü plan değişikliği için Turizm Bakanlığına bildiriyor bir buçuk, iki yıl önce "Buralarda biz böyle bir plan değişikliği yapmak istiyoruz." diyor, maalesef hâlâ onaylanmamış Sayın Bakanım, hâlâ onaylamamışsınız.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPASLAN - Tam öyle değil, bizim zaten onaylamaya yetkimiz yok, başka bir şey o Sayın Vekilim.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Başka bir şey değil.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPASLAN - Daha sonra anlatayım.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Neyse ben de anlatayım.

Başka bir şey değil, sizin onayınızdan sonra Çevre Bakanlığına gidiyor yani sizinle mutabakata vardıktan sonra gidilmek isteniyor, bütün olay o. Sizinle daha mutabakata varılamamış, bir buçuk yıldan bu yana bekliyor.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU (Bursa) - Tam da sorun burada.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Keşke mutabakata varılsaydı da hızlandırılsaydı.

Diğer taraftan, mesela Gelibolu Alanını özellikle Jülide Hanım söyledi. Ya, Gelibolu'daki Alan Başkanlığı bütün Millî Parklar Genel Müdürlüğünün yaptığı tesislerin üzerine kuruldu Allah aşkına yani sekiz yıldan bu yana Alan Başkanlığına

METİN YAVUZ (Aydın) -Ya, ağabey, öyle olacak zaten.

JÜLİDE İSKENDEROĞLU (Çanakkale) - Üzerine de bir şeyler koyduk.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Yani sekiz yıldan bu yana yine bizim hükûmetler tarafından yapıldı, dünyadaki en güzel millî parklardan biri hâline geldi.

Bir de ayrıca, bütün park alanları

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK - Nevzat ağabey, öncekiler inkâr ediliyor gibi düşünmeyin canım. Niye öyle düşünüyorsunuz?

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU (Bursa) - Sizlere teşekkür ediyor.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Ben konuyu anlatmaya çalışıyorum, bir dakika bitireyim.

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK - Hayır, sınır Şimdi, kaç dakika daha konuşmak istiyorsunuz Nevzat ağabey?

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Bir dakika daha.

BAŞKAN TAHİR AKYÜREK - Son dakikanız, buyurun.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Şimdi, Başkanım, dünyadaki bütün harp alanları "millî park" statüsüyle

Diğer bir konu arkadaşlar, şimdi dünyada iki türlü marka vardır doğa koruma açısından; biri millî park biri de UNESCO Dünya Mirası. Bu işareti görenler oraya turizm amaçlı giderler. Göreme'de onları kaldırdığınız zaman yanlış yapmış olduk. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nden çıkarırsanız, millî parklar statüsünden çıkarırsanız yanlış yapmış olursunuz. Yapılan yanlışı artık kabulleniyoruz ama şunu da bilmeniz lazım: Oraya gelen turistler hâlâ millî park olarak geliyor, "alan başkanlığı" diye bir literatür yok dünyada.

Şimdi, şunu söylemek istiyorum en son: Bir defa, ben Kültür ve Turizm Bakanlığından şunu beklerdim: Ya, Başkomutan Tarihî Millî Parkı, Sakarya Tarihî Millî Parkı, Sarıkamış Tarihî Millî Parkı, Nene Hatun Tarihî Millî Parkı, Malazgirt Tarihî Millî Parkı, İstiklâl Yolu Tarihî Millî Parkı; buralara bir el atın, asıl sizin göreviniz buralar. Siz nerede yapılmış bir yer var, her şey bitmiş, onun üzerine yapmaya çalışıyorsunuz Sayın Başkanım, Sayın Bakanım. Dolayısıyla burada bir çelişki var.

Mesela, özellikle son olarak şunu da söylemek istiyorum: Bu yetki karmaşasından bahsediyoruz ya, yetki karmaşası; bunun bir çözümü var arkadaşlar. Yetki karmaşasını gidermenin yolu Ki Alan Başkanlığında da söylediniz, dediniz ki: "Bir sürü kuruluşlardan -İlyas Bey söyledi onu- görüş alındı." Doğru, burada da aldıktan sonra millî park neye engel? Yani hiçbir şeye engel değil ki alınması için. Neye engel oldu da şimdiye kadar, hangi konuda eksik kalan bir şey oldu? Ya, bunu ben vicdanen sormak için burada üç saatten bu yana da bekliyorum.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Sonuç olarak yapılacak bir şey yok. Arkadaşlar, bu alan başkanlığı sonradan çıkarılmış, maalesef Türkiye'nin de şartlarına da uyan bir konu değil.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU (Bursa) - Nasıl?

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Bu konunun şöyle olması lazım: Milli Parklar Yasası'na

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU (Bursa) - Türkiye'nin şartlarına uyan bir konu değil.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Bir saniye

Milli Parklar Yasası'nda alan başkanlığına verilen yetkileri koyarsınız, burası yine o millî parklar markasını devam ettirir. Bu marka çok önemli yani millî parklar markasını, bütün uluslararası olarak kullanılan bu markayı ortadan kaldırdığınız zaman oranın değerini düşürürsünüz yani Uludağ'ın marka değerini de düşürürsünüz; sıkıntı o. Dolayısıyla Milli Parklar Yasası'na

REFİK ÖZEN (Bursa) - Girişte "Millî Parklar" diye yazılacak zaten.

NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Arkadaşlar, bitireyim.

Milli Parklar Yasası'na koyarsınız bu eksik kalan tarafları koyarız, koyarsınız ve bunu neticelendirmiş oluruz. O zaman uluslararası olarak Türkiye'ye bakış açıları da çok farklı olur. Bakın, burada Milli Parklar Yasası'nı konularak buralar güçlendirildi, hatta daha da alanı da genişletilebilir ki genişletilmesi lazım. Bu açıdan bakıldığı zaman ne arkadaşların tepkisi olur ne sizin bölgedeki seçmenlerin veya da orada yaşayan insanların "Burayı niye millî parklardan çıkarıyorsunuz?" gibi bir tepkisiyle karşı karşı kalınır. Dolayısıyla bunun çözüm noktasının bu olduğunu söylemek istiyoruz.

Ben çok teşekkür ederim.

Hakan FİDAN

DIŞİŞLERİ BAKANI

28 Mayıs günü ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulan kabinede Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, yılında Ankara Hamamönü’nde doğdu.

Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulundan mezun olan Fidan, akademik tahsilinin büyük kısmını Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) görevi esnasında yaptı. Yurt dışı NATO görevi sırasında Maryland Üniversitesi, University of College’dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisansını tamamladı. Ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

TSK’daki hizmetini müteakip, akademik hayata yoğunlaşan Fidan Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde uluslararası ilişkiler alanında dersler verdi.

Devlet kademelerinde dış politika ve güvenlik alanlarında kritik görevlere getirildi. Sırasıyla, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanı, Başbakanlık dış politika ve güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcısı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi, Başbakan Özel Temsilcisi, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcısı, MİT Müsteşarı/Başkanı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi görevlerinde bulundu.

27 Mayıs ’da MİT Müsteşarı olarak atanan Fidan, 13 yıl bu görevde kaldı.

Fidan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bakanlık internet sitesi: seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir