almanyaya nasıl gidilir ekşi / İlticam Reddedildi | Handbook Germany

Almanyaya Nasıl Gidilir Ekşi

almanyaya nasıl gidilir ekşi

UYARI: Covid pandemisi nedeniyle gideceğiniz ülke için henüz vize başvuruları başlamamış olabilir. Lütfen ilgili merkezlerden resmi ve güncel bilgileri almayı unutmayınız.

***

Almanya Vize Başvurusu

Her yıl binlerce kişi tarafından kültürel geziler ya da iş seyahatleri için ziyaret edilen Almanya’ya gidebilmek için öncelikle vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Bu nedenle vize başvuru koşulları, konsolosluk tarafından talep edilen belgeler ve başvuru ücretleri gibi konular ülkeye seyahat etmek isteyenlerin merak ettiği konuların başında gelmektedir.

Sizler için hazırladığımız “Almanya vize başvuru rehberi”nde tüm süreç hakkında ihtiyacınız olan bilgileri bir arada bulabilirsiniz.

Almanya Uçak Bileti Aldınız mı?

Almanya vizesine başvuruda bulunanlardan uçak bileti talep edilmese de değerlendirme sürecinde başvuru sahiplerinin biletinin olması olumlu bir intiba bırakmaktadır. Almanya uçak bileti satın aldıktan sonra bilet alındığına dair belge konsolosluğa sunulabilmektedir.

Vize başvuru süreci genellikle 15 günden daha fazla sürdüğü için uçak bileti için erken rezervasyon avantajından yararlanmak ve daha uygun fiyatlarla bilet satın almak da mümkün.

NOT: Covid pandemisi nedeniyle uçuşlarda uygulanan kısıtlamalar ve uçuş tarihleri ile ilgili bilgi almak için lütfen sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu Yazılar da İlgilinizi Çekebilir:

Almanya Gezi Rehberi

Berlin Gezi Rehberi

Hamburg Gezi Rehberi

Münih Gezi Rehberi

Frankfurt Gezi Rehberi

Düsseldorf Gezi Rehberi

Almanya Vize Türleri

Almanya’ya seyahat amacına ve süresine uygun olarak farklı vize türleri için başvuru yapılmaktadır.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

90 güne kadar turistik geziler, eğitim faaliyetleri, tedaviler, spor ve kültürel faaliyetler gibi amaçlarla seyahat edeceklerin Schengen vizesi olarak da bilinen C Tipi vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları Schengen vizesi ile gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde Almanya’ya seyahat edebilmektedir. Hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri ise gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaf olarak ülkeye seyahat edebilmektedir.

Almanya Turistik Vizesi

En çok başvuruda bulunulan vize türlerinin başında turistik vize gelmektedir. Yalnızca turistik amaçlarla, 90 günden daha az süre ile yapılan seyahatleri içermektedir.

Almanya Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Ticari faaliyetlerde bulunanların iş amaçlı seyahatlerinde alması gereken bize türüdür. 90 günü aşmamak kaydıyla alınabilen ticari vizeler için mutlaka iş ortaklarından davetiye alınması gerekmektedir.

Almanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

90 güne kadar alınabilen vize türlerinden biri de aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri vizesidir. Ziyaret edilecek kişilerden alınacak davetiye bu vize türü için de zorunludur.

Almanya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Almanya’ya gerçekleştirilecek kültürel ve sportif faaliyetler için 90 güne kadar geçerli kültürel vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir.

Almanya Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vize

90 günden daha kısa sürecek olan eğitim ve staj faaliyetleri için öğrenim vizesi almak gerekmektedir.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

90 günden fazla süreyle aile birleşimi ya da çalışma amaçlarıyla Almanya’ya seyahat edeceklerin Almanya Ulusal Vizesi olarak da bilinen D Tipi vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Almanya Transit Vizesi

Almanya ile birlikte Schengen üye ülkesi olmayan üçüncü bir ülkeye yapılacak seyahatlerde A ya da C tipi transit vizeye başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Almanya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Schengen vizesi başvuruları için elçilik ya da konsolosluktan randevu almak gerekmektedir. Randevunun, seyahat tarihinden en az 15 gün önce alınması tavsiye edilmektedir.
  • Elçilik ya da konsolosluktan alınan randevu sonrasında istenen belgelerin tamamı elden teslim edilmektedir.
  • Pasaportun ve önceki vizelerin tüm kopyalarının seyahat tarihinden önce en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Pasaportlarda ise en az iki boş sayfa bulunmalıdır.
  • İlk kez Schengen vizesine başvuruda bulunacakların randevu alarak parmak izi vermeleri gerekmektedir. Parmak izi, 5 yıl süre için geçerlidir. Bununla birlikte, tarihinden önce Avusturya vizesi için alınan parmak izleri Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.
  • 10 yıldan daha eski olan pasaportlarla Almanya’ya seyahat etmek mümkün değildir.

Almanya Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Almanya’ya turistik seyahatlerde bulunacak olan işsizler, sigortalı çalışanlar, emekliler, öğrenciler, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları ve işverenler belirlenen belgelerle birlikte vize başvurusunda bulunabilmektedir.

  • Pasaport (Pasaportların 10 yıldan eski olmaması, 2 sayfasının boş olması ve dönüş tarihi itibarıyla en az 6 ay daha geçerliğinin bulunması gerekmektedir.)
  • Almanya vize başvuru formu
  • Çalışılan şirkete ait faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Belgesi fotokopisi (İşverenler ve esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları için geçerlidir.)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik fotoğrafların en fazla son 3 ay içerisinde çekilmiş ve 3,5x4,5 cm ölçülerinde olması gerekmektedir. Aynı zamanda, fotoğrafların arka fonları beyaz olmak zorundadır.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait bireysel ya da şirket banka hesap hareketlerinin kaşeli ve ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte temin edilmesi gerekmektedir.)
  • Konaklama bilgileri (Seyahat edeceklerin adres, telefon numarası gibi iletişim bilgilerinin yanı sıra uçak bileti ve Almanya’da konaklanacak otel rezervasyon bilgileri de vize başvurusunda gerekmektedir.)
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu (Sigortalı çalışanlar maaş bordrolarını ıslak imzalı ve kaşeli almak zorundadır.)
  • Varsa tapu, kira kontratı, araç ruhsatı ve kredi kartı fotokopileri
  • Çalışılan şirkete ait imza sirküleri
  • Son 3 aya ait faaliyet belgesi (Yalnızca işverenler için geçerli)
  • Şirket antetli kağıdına yazılı, seyahat amacı ve gidiş-dönüş tarihlerini belirten kaşeli ve ıslak imzalı dilekçe
  • SGK dökümü (Sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Nüfus müdürlüğünden ya da e-devletten alınmış tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Varsa belediyeden onaylı davet mektubu
  • Sponsor dilekçesi (Öğrenciler ve işsizler ile yeterli geliri bulunmayan çalışanlar ya da şirket sahipleri için gerekmektedir.)

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Aylık belirli bir geliri bulunmayan öğrenciler ve işsizler ile yeterli geliri bulunmayan çalışanlar ya da şirket sahipleri Almanya vizesine başvuruda bulunurken sponsor desteği alabilmektedir. Sponsorlar, 1. dereceden yakın olmak zorundadır.

İşsizler ya da öğrenciler banka hesaplarında yeterli bakiye bulunması durumunda sponsor desteği olmadan da vize başvurusunda bulunabilmektedir. Bu durumda, aylık gelire sahip 1. dereceden bir yakının dilekçe yazması gerekmektedir.

Almanya’ya seyahat edecekler örnek vize sponsor mektubu üzerinden mektuplarını kolaylıkla yazabilmektedir.

Almanya Vize Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Almanya vizesi için konsolosluk harcı, başvuru ücreti ve vize danışmanlık hizmeti ücreti ödemek gerekmektedir. Bunlara ek olarak fotoğraf ücreti, başvuru formu ücreti, fotokopi ve bilgisayar çıktı ücretleri de başvuru sırasında ödenmesi gereken ücretlerdir. 2 Şubat tarihi itibarıyla geçerli güncel ücretler aşağıdaki gibidir:

  • Vize Harç Ücreti: 80 Euro
  • Yaş Arası Başvuru Sahipleri İçin Vize İşlem Ücreti: 40 Euro

Başvuru Merkezleri

Adres: Atatürk Bulvarı, No: , Kavaklıdere/Ankara

Tel: +90 51 00

Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin(İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak.

  • İstanbul Almanya Başkonsolosluğu

Adres: Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu İnönü Caddesi No: 10, Gümüşsuyu/İstanbul

Telefon: +90 61 00

İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya ve Yalova.

  • İzmir Almanya Başkonsolosluğu

Adres: Korutürk Mah. Havuzbaşı Sok. No: 1, Balçova/İzmir

Telefon: +90 88 88

İzmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Antalya, Burdur ve Isparta.

Randevu Nasıl Alınır?

Almanya’ya kısa süreli vize başvuruları, Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize danışma merkezleri ya da turizm acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır. Uzun süreli vize başvurularının ise şahsen yapılması gerekmektedir. Randevu almadan vize başvurusunda bulunmak mümkün değildir.

Vize merkezleri, başvuru sahiplerini yaşadıkları şehre göre Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ya da İzmir Başkonsolosluğu’na yönlendirmektedir.

Vize randevularının seyahat tarihinden en geç 15 gün önce alınması gerekmektedir. Özellikle tatil dönemlerinde vize randevuları çok daha ileri bir tarihe verilmektedir. Bu nedenle, seyahat planlarını aksatmak istemeyenler 1 ay önceden randevu talebinde bulunmalıdır.

Vize İşlemleri ve Takibi

  • Vize başvurusunda bulunacakların öncelikle seyahat süresini belirlemesi gerekmektedir. Kısa süreli seyahatlerde C tipi Schengen vizesine, uzun süreli seyahatlerde ise D tipi ulusal vizeye başvuruda bulunulmaktadır.
  • Meslek grubuna ve seyahat süresine göre belirlenen tüm evrakların eksiksiz ve hatasız bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Belgeler, konsolosluğun belirlediği sıraya göre düzenlenmelidir. Vize danışmanlık merkezlerine başvuranlar bu belgeleri profesyoneller nezaretinde hazırlayabilmektedir.
  • Tüm evraklar kontrol edildikten ve dosya hazırlandıktan sonra başvuru sahiplerine uygun gün ve saate vize randevusu alınmaktadır. Randevunun, kısa süreli seyahatler için vize danışmanlık merkezleri tarafından alınması gerekmektedir.
  • Vize başvurusu ilgili konsolosluğa şahsen yapılmaktadır.
  • Vize işlemleri, konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak, resmi tatiller hariç 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.
  • Başvuruları İDATA sitesi üzerinden takip etmek mümkündür.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvuruları genellikle başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra 5 gün içinde sonuçlanmaktadır. T.C. vatandaşlarının dışında diğer ülke vatandaşlarının işlemleri ise en geç 15 gün içinde tamamlanmaktadır.

 ***

NOT: Bu yazı Mart tarihinde hazırlanmıştır. Lütfen bilgilerin güncelliğini resmi kaynaklardan kontrol etmeyi unutmayınız.

almanya'ya göçün çok kolay olması

  • sözlükteki almancı nefret ve kıskançlığınin anlamsızlığını belirten başlıktir. eğer ucunda sizi becerileriniz dışında türkiye de kalmaya zorlayan bir neden yoksa , almanya ya göçmek çok kolaydır.
    mart de kalifiye işçi göç yasası çıkmıştır. almanya da ihtiyaç alanlarında mesleğiniz varsa denklik ve almanca dil bilgisi ile iş bulmak , türkiye de bulmaktan çok daha kolaydır.
    bu zora gelemeyip asgari ücrete burun kıvıran adı duyulmamış yerlerden sırf diploma olsun diye mezun olup kendine bişey katamamis bireyler kendi kendilerine olan öfkelerini almancilar üzerinden atmaktadır.

    -almanca öğrendin mi ?
    -hayir
    - mesleğinde kalifiye misin ?
    - hayır

    bazı gurbetçilerin "almanya da ne zorluklar çektik " dediği nokta tamda bunu açıklıyor.

    gelecek , kariyer planlaması yaparken " puanım tutsun ortama gideyim" " jeoloji arkeoloji farketmez" sonuç o alanda iş bulabilecek bir background edinemeyip iş bulamadim

    ok. eğitim alanı şansızlık oldu.. tamam. şöyle de olabilir. karakterinize yatırım yaparaktan .güzel sosyal ilişkiler kurarak. yakın uzak çevrede. bir hayat arkadaşi edinilip ithal damat/gelin statüsü de gayet makul seçim olabilir.

    alamancilara hakaret edenlerden birine örnek

    görsel

    görsel

  • *

  • sadece almanya değil diğer tüm güçlü ülkelere de göç kolaydır. hatta sistemlerini bunun üzerine kurarlar.

    dünyanın çeşitli yerlerindeki kalifiye kişiler gelip o ülkelerin varlığı ve refahı için çalışacaktır. ülkelerin şirketlerden farkı yoktur büyümek için yetenekli personellere hep ihityaç duyarlar.

  • yahu almanya'ya gitmiyorum diye almancıları eleştirmiyorum ben. ikiyüzlü ve yalancı olanlardan nefret ediyorum. "biz geldik ama sen gelme" anlamında "buralar çok kötü yeğenim" diyenlerden nefret ediyorum. "bir düzenimiz var yoksa çoktan dönerdim cennet türkiye'ye" diyenlerden nefret ediyorum. orada kendi çıkarları için solculara oy verirken her seçimde akp'ye oy verenden nefret ediyorum.

  • nah çok kolaydır.

    eskiden kolaydı.

    üç seçeneğiniz vardı.

    ilk seçenek, dil okuluyla gidip bi kız bulup kalıyordunuz.(dil vizesi)(kısmi çalışma izni yok)

    ikinci seçenek, yüksek lisans yapıp bitirdikten sonra size belli bir süre çalışma izni verip iş bulursanız, işveren size çalışma izni alıp çalıştırıyordu.(öğrenci vizesi)(kısmi çalışma izni var)

    üçüncü seçenek, türkiye'deyken orada doğup büyümüş bir kız bulup evlenip siktir olup gidebiliyordunuz.

    şimdi ne oldu?

    evlensen bile a2- b1 almanca sertifikalaman lazım(goethe olacak). baktılar olmuyor başvuruların ardı arkası kesilmedi. almanca öğrensen bile evlendiğin kadın, almanya'da en az ayda € net maaş almak zorunda maddesi geldi. ordaki kızların hepsi zengin koca derdinde ya da devlet bakıyor alüminyum niye çalışsın ki?

    evlenme olayını geç abicim, diğer seçeneklere ne oldu derseniz eğer.

    onlar direkt vize başvurusunda red olarak geri dönüyor. okuldan kabul alıp vize alamayan biri olarak yazıyorum bunları buraya.

    neden ?? *

    dil okuluyla gitmek zaten yıldır yalan oldu ama yüksek lisans kabul alıp gidenlerin hemen hepsi okul bitmeden kız bulup evleneyim kafasına girdikleri için almanya uyandı bu duruma ve derslerde hemen hepsi başarısız olunca türkiye'den kabul almama noktasına geldiler. çünkü dersler çok zor.

    dersler nasıl zor oluyor?

    yüksek lisans ile almanya'ya gidenlerin hepsi ders dili almanca olarak gidiyor. neden? çünkü bedava ya da bedavadan birazcık pahalı. ingilizce yok mu? var ama senelik bin avro ücreti var. haliyle almanca gidiyorlar. 1 sene almanca hazırlık sonra hoppa master. haliyle dersleri vermeyi başaranlar bile tez döneminde comolokko oluyor sonra bye bye love, bye bye happiness, hello loneliness.

    he bir de pandemi girdi. 2 yıldır bombok yani süreç.

  • yukardaki entry ye cevap niteliğinde.

    öncelikle okuduğum kadarıyla tecrübeler hep beceriksizlik tembellik ve mizmizlanma temelli. dürüst olun , en azından kendinize

    dil okulu ; dil öğrenmek gerçekten zor. dil eğitim öğrenimine yatkın değilseniz çok daha zor. mesela bir imam hatip öğrencisi arapçayı ekşi sözlük ortamındaki birçok kişiden daha hızlı öğrenmeye yatkın hale geleceği koşullarda bulunur. öğrenmek gerçekten zor. ama sizin elinizde dil okulu diye. ortama monash.pwa öğrenirim. wassaptan yazışarak writing reading çalışırım
    yazlık işçilikten kaçıp bodrum'a çalışmaya gelenler a1 b1 arası sokak kapasitesinde ve aksanıyla öğreniyor. en azından bu seviyede bir dil konsolosu , işvereni , işçi kurumunu ikna eder.

    evlenip gitmek yine tamamiyle karakter meselesi. formda bir vücut kuvvetli sosyal ilişkiler kendinize ne kadar yatırım yaptiginizla alakalı . yüz cirkinligin olabilir. ama başka yollarda ön plana çıkabilirsin

    staj yada ausbuildung. ailenizin yada birinin sizi desteklemesi gerekir. on destek almalısınız. bence zor.

    gelelim kolay yola. kolay diyorum. çünkü kendimden biliyorum. kariyerinizi bu duruma göre planlamış olmalısınız. en azından dünya iş kaynağı şartlarına. gelecek robot ve otomasyon. ve buna bağlı iş kolları. nedir bunlar elektrik elektronik mekatronik yazılım daha da buna bağlı meslekler.
    işletme muhasebe hukuk.. gibi alanlar ülkeye bağlı şartlarda şekillenmiştir. ama yine iş bulmak imkansız değil. hukukçu olursun. uluslar arası bir baglantin olur ne bileyim. alamancilarin türkiye deki bağlantıları davaları hukuk işleriyle ilgili bile iş ve göç imkanı yaratabilirsiniz.

    neyse daha fazla gevezelige gerek yok. işin özeti. almanya ya yada başka ülkeye gitme konusunda sadece kendi beceriksizligi neticesinde gidememe söz konusu ise , burada alamanci hanzoya nefret duyan ve hakaret kusanin , bu değerlendirmeye göre hanzoluktan öteye giden bir karakteri veya kişiliği yoktur. sen şartlarını yaratirsin. şansını yaratirsin.

    ben a2 almanca bilmeden almanya ya göçmek istiyorum. diyemezsin.

  • almanya'nın kalifiye işçi ihtiyacı sayısına bakınca, yılda bin kadar ihtiyaç varmışmış. bu sayıya göre gitmek gerçekten kolay olsa gerek, kalifiye işçi olarak tabiki. hatta çeşitli online platformlarda, insanlar nasıl başardıklarını vs anlatıyorlar.

    gidebilmiş olanlar için bu tabiki kolay. ama olay çok büyük oranda şans işi. tabi almanca öğrenme şartını sağlamış olanlar için diyorum.

    bilişim sektöründe almanca da istenmeyebiliyor. ingilizce yeterli. nerdeyse sayısız ilan da var. ama teklif alabilenler şanslı olanlar. herşeyi sağlasanız da başvurduğunuz şirket ret cevabı dönüyor büyük olasılıkla. size de acaba relocation yapmak mı istemediler diye düşünmek kalıyor.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Gems bonanza oyna

Online slotta tüm unsurlar el ele çalışıyor gibi görünüyor. Oyunun gerçek paralı bir slottan neredeyse hiçbir farkı yoktur. Demo sürümünün özellikleri aşağıda vurgulanabilir: Kullanıcı çok fazla olumlu duyguya sahip olmak istediğinde, sadece bir slot oyununa başlayarak başlamaya teşvik edilir. Ve Aztek sembolü şeklindeki benzersiz bir görüntünün taş ocağı, kişisel planlarınızı gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

Bonanza oyna gems

New players only Terms & Conditions£Casino BonusBonus18+

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.