kauçuk ağacı meyvesi / Kauçuk Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kauçuk Ağacı Meyvesi

kauçuk ağacı meyvesi

Kauçuk Ağacı (Ficus Elastica)

Kauçuk ağacı, birçok evde görmeye alışık olduğumuz bir salon bitkisidir. Bu bitki moraceae familyasının Ficus cinsine aittir. Bu cinsin ayrı türü bulunur. Bütün dünyada en meşhur ve en çok yetiştirilen ise ficus elastica türüdür.

Kauçuk ağacının kabuğu kesildiğinde latex adı verilen sıvıdan lastik yapmak mümkündür. Bu nedenle bu ağaç lastik ağacı ve kauçuk isimleriyle de bilinir. Lastik ve kauçuk üretiminde kullanılan lastik ağacının bambaşka bir tür olduğu bilinmelidir.

Bu ağacın anavatanı Hindistan, Nepal, Bhutan, Çin, Endonezya, Malezya ve Myanmar'dır. Doğal şartlarda bu ağaçlar 40 metreye kadar yükselebilir. Bu ağacın hem gövdesi, hem dalları hem de kökleri çok sağlamdır. Bazı iklim şartlarında, zaman içerisinde dallarından kökler toprağa uzar. Dalları birçok sağlam kökle toprağa bağlanır. Yaprakları oldukça büyük olan bu ağaçlar, yaşlandıkça daha küçük yapraklar vermeye başlar. Bu ağacın verdiği yapraklar 45 santimetre uzunluğa ve 18 santimetre genişliğe kadar büyüyebilir.

İçindekiler

Kauçuk Ağacının Yaygın Türleri

Bu ağacın en yaygın türü ficus elastica robusta ismini almıştır. Bu türün yaprakları güneş altında kızılımsı ve bordo renklerdedir. Olgunlaştıktan bir iki kay kadar sonra ise rengi yavaş yavaş yeşile döner.

Yapraklarında beyaz ve alacalı renkler barındıran başkaca türleri de vardır. Variegata, tineke ve belize bu türlere örnek olarak sayılabilir. Bu kauçuk ağaçlarının bakımı, bilinen türlerle aynıdır. Bu türlere dair bilinmesi gereken özellik, kış soğuklarına dayanıksız olmalarıdır. Ayrıca bu alacalı kauçuklar mutlaka güneş ışığı almalıdır. Karanlıkta kalan alacalı kauçukların gelişimleri zayıf kalmaktadır.

Yeşil kauçuklar öğle vakti güneşine uyum sağlayabilirler. Bu kauçuklar ideal olmamakla birlikte, öğlen güneş altında bırakılabilir. Alacalı olanları ise öğle güneşinden korumak ideal olandır. Öğle güneşinden korunan alacalı kauçuklar daha parlak yaprak verecektir.

Bu kauçuklara dair unutulmaması gereken, aşırı sulamadan ve ani değişiklerden hoşlanmamalarıdır.

Soğuğa Dayanıklılığı

Yeşil yapraklı kauçuk bitkisi, uzun günler boyunca devam etmediği takdirde soğuklara dayanaklı bir bitkidir. Bu bitki sıfır dereceye kadar soğuklarda yaşayabilir. Özellikle kuzey rüzgârlarından korunduğu takdirde kauçuklar eksi 5 derecelere kadar dayanabilmektedir.

Eğer yaprakları beyaz bir kauçuğa sahipseniz bu bitki için sıfır derece bile büyük risk oluşturur.

Sıcak İklim İlişkisi

Kauçuk ağaçlarının gelişmesini hızlandıran iki temel faktör vardır. Bu faktörlerden ilki havadar, esintili bir ortamdır. İkincisi ise yaprakların güneş ışığı altında ısınmasıdır. Bu sayede bu bitkiler soğuk odalarda dahi gelişmeye devam ederler.

Kauçuk ağacı, Kasım ayından Mayıs ayına kadar günün her saatinde direkt güneş ışığı almalıdır. Bu güneş ışığı ve sıcaklığın bir zararı olmadığı gibi faydası da çoktur. Haziran ve Ekim ayları arasında ise öğle vakitlerinde güneş ışığından korumak iyi bir fikirdir. Özellikle sıcaklıkların çok yüksek olduğu bölgelerde, bitkinizin öğlen sıcaklığından korunması önemlidir. Yaz günlerinde öğle vakti güneş altında kalan bitkilerin susuzluk çekmesi, yapraklarda şişmelere ve bombeli bir yapıya sebep olacaktır.

Sıcak yaz günlerinde, bitkinizi akşamları ıslak bezle silmek, su fısfıslamak ya da su ile yıkamak gelişimi pozitif yönde etkileyecektir. Eğer bitkiniz iç mekânda kalıyor ve hava hareketi sınırlıysa yalnızca ıslak bezle silmek gerekir. Hava hareketlerinin kısıtlı olduğu mekânlarda bu bitkinin üzerine su fısfıslamak yapraklara zarar verir.

Kauçuk Ağacı Yaprakları Nasıl Parlak Olur?

Bu ağacın yapraklarının daha parlak olması için, ıslak bir bezle silerek yaprakları temizlemek idealdir.

Yaprakları parlatmanın üç farklı yolu vardır. Bu yollardan en kolayı, yaprak parlatıcı sprey kullanmaktır. Bu spreylerin her gün, düzenli kullanımının bitkiye zarar verebileceği unutulmamalıdır. Kullanılan spreyin etkisi iki hafta devam edecektir. İkinci yöntem bebek yağı kullanımıdır. Bir yaprağa küçük bir damlayı parmakla yaymak yeterli olacaktır. Son yöntem ise muz kabuğu sürmektir. Muz kabuğunu elinizle ezilerek yapraklara sürülebilir.

Bakımı

Kauçuk ağacı çok dayanıklı bir bitkidir. Birçok ihmale ve yanlış bakıma rağmen yaşama ihtimali çok yüksektir. Kolay kolay ölmeyen bu ağaca uygun bakım yapıldığında büyük, yeşil, parlak yapraklara sahip sağlıklı bir ağaca kavuşulabilir.

Toprak Seçimi

Kauçuk ağaçları geliştikçe ve yaprakları arttıkça ağırlık kazanır. Saksı değişimi yapıldığında toprak mutlaka sıkıştırılmalıdır. Sıkıştırma, ağacın dik durması için önemlidir. Bu iş bir parça risk barındırır. Köklerin sıkışık bir ortamda kalması, kökleri çürütebilir ya da gelişimi durdurabilir. Bu konuda riski ortadan kaldırmak için toprağa ponza taşı kullanımı tavsiye edilir.

Eğer kullandığınız saksı 4 litrelikten ufaksa ve bitkiniz yarım metre bile değilse ponza taşı kullanımı gerekli değildir. Kauçuk ağacınız yarım metreyi geçmişse ponza taşı kullanımı şarttır. Bu durumda üç ölçü toprağa bir ölçü ponza taşı karıştırmak ideal orandır.

Kauçuk ağacı için kullanılan toprağın süzek olması önemlidir. Torf ve ponza taşı karışımı yeterli olacaktır. Eğer doğal bir toprak kullanılacaksa, ponza taşı yetmeyecektir. Bu durumlarda iri taneli dere kumu da karıştırmak gerekir.

Sulanması

Yaz aylarında ağacınızın yeri yeterince sıcak rüzgâr alıyor ve havadarsa sık sık sulanması gerekir. Toprağın üst yüzeyinde ıslaklık kalmadığında tekrar sulanması gerekir. Bu bitki için saksının drenajBir yerdeki suyun doğal veya yapay yollarla uzaklaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalara verilen isimdir. Tarımda ve saksı yetiştiriciliğinde sık sık taş ve benzeri materyaller ile More deliklerinden su çıkana kadar sulama yapılmalıdır. Sulama yapılırken, suyun çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Kullandığınız su çok kireçli ise, birkaç gün bekletmek faydalı olacaktır. Bu ağacın sulaması yapılırken, taze musluk suyu kullanılmamalıdır.

Gübreleme

Kauçuk ağaçlarına bütün yıl boyunca ayda bir kez olacak şekilde gübre vermek yeterli olacaktır. Ev bitkileri için kullanılan Vilmorin, Genta, Çiçekcoşturan ve benzeri besinler verilebilir. Üç ayda bir bitkinize toprak yıkaması yapmak da faydalı olacaktır.

Eğer bitkiniz kış boyunca havasız, güneşsiz, serin bir yerde duruyorsa, gübreleme yapılmamalıdır. Bu durumlarda bitkinin gelişim faaliyetleri durmuştur. Sulama ise toprak tamamen kuruduğu zamanlarda yapılmalıdır. Bu dönemler bitkinizin dinlenme zamanlarıdır.

Saksı Değişimi

Kauçuk ağacında iki yılda bir saksı ve toprak değişimi yapılabilir. Bununla birlikte kökler saksıya sığmadığı zamanlarda da saksı değişimi yapılmalıdır.

Kauçuk bitkisi, gereğinden büyük saksılara dikilmemelidir. Saksı seçimi yapılırken, köklerin sığabileceği boyutlarda bir saksı yeterli olacaktır.

Bahçede Yetiştirme

Sıcak iklime sahip ve yüksek olmayan yerlerde kauçuk ağacı yetiştirilebilir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu bitki yol kenarlarında, parklarda ve bahçelerde dahi kolaylıkla gelişecektir. Bu bahçelerde bitki, hiçbir özel bakım ihtiyacı duymamaktadır.

Bununla birlikte ilk iki yıl yaz aylarında bitkinin susuz kalmaması gerekir. Bahçenizde toprak çok uygun değilse, yarım metreküplük bir çukur açarak uygun toprakla doldurulabilir. Buraya ekilen kauçuk fidanı büyüyecektir.

Budama

Kauçuk bitkisi yılda birkaç kez dinlenmeye çekilmektedir. Bu sırada güç toplar. Bu dönemin geldiği, kırmızı uçların gelişiminin durmasından anlaşılır. Dinlenme zamanlarında budama yapmakta hiçbir sakınca yoktur.

Bu ağaçlar, her çeşit budamayı tolere edebilirler ancak budama zamanına dikkat edilmelidir. Budama yapılacağı zaman, birkaç hafta boyunca hem sürekli esinti hem de doğrudan güneş ışığı almalıdır. Bu şartlar sağlanamıyorsa, uygun zaman beklenmelidir. Zamansız budamalar, felakete yol açabilir.

Bahçede yetişen kauçuk bitkileri için Ekim ayının sonundan Şubat ayının sonuna kadar budama yapılmamalıdır. Bu dönemlerde kesikler soğuk alır ve kurumalar başlar.

Budamanın keskin ve steril aletlerle yapılması gerekir. Kesim düz şekilde yapılmalıdır. Eğer bitki yaralanırsa hastalık gelişebilir. Kesik yerlere mum ve macun benzeri hiçbir şey sürülmemelidir. Kesilen yerlerin soğuk suyla ıslatılan bir bez yardımıyla silinmesi yeterli olacaktır.

Çoğaltımı

Dinlenme döneminde budama yapılarak, alınan dallardan çoğaltma yapılabilir. Budanan dallar, dinlendirilmiş su içerisinde köklenecektir. Bu köklenme sürecinde suyu 10 ila 15 gün arasında bir yenilemek önem arz eder. Kök uzunluğu 10 santimetreye ulaşmışsa, bitki saksıya aktarılabilir.

İlkbahar ortaları ve Eylül ortaları budama yapmaya elverişli zamanlardır. Bu dönemler serinlik ve sıcaklık dengesi vardır.

Ficus elastica in a clay terracotta flower pot stands on a wooden stand for flowers

Zararlıları ve Hastalıkları

İç mekânlarda kauçuk ağaçlarına en çok zarar veren parazit örümcek bitleridir. Bu bitler genellikle taze yapraklarda hızlı çoğalır. Çözümü ise basittir. Bu bitler görüldüğünde bitkinin yaprakları ıslak bezle silinmelidir. Dört, beş gün boyunca devam edildiği takdirde örümcek bitleri kuruyacaktır. Haftada bir kez yeni yaprakların ıslak bezle silinmesi bu bitlerin bulaşmasını önlemektedir.

Yapraklarda yaşanan sararmalar, çürümeler, deliklerin oluşması ise genellikle toprak seçimi hatalarından ve sulama hatalarından kaynaklanır. Bu sorun kışın sıcakların ani düşüşünden kaynaklı da yaşanabilir.

Ekim ayından Haziran ayına kadar salonlara bitki alınmamalıdır. Kauçuk ağaçları kış günlerinde dışarıya kısa süreliğine dahi çıkarılmamalıdır. Bu bitkiler ısı değişimlerine tepki verir.

Kauçuk yapraklarında ve dallarında mantar hastalıkları da olabilir. Bu sorunun öncelikli sebebi bitlerdir. İkincil sebepleri ise esintisiz ve güneşsiz ortamlardır. Yine havasız ortamlarda yapraklara su fısfıslamak mantar hastalıklarına neden olabilir.

seafoodplus.info

  • Blog
  • İçindekiler

    Israil kauçuk ağacı meyvesi yenir mi?

    Cinsel gücü arttırır. Passifloranın çekirdeklerini, tamamını çiğ meyve olarak yiyebilirsiniz. Meyve suyu, kokteyl, tatlı, dondurma, ve meyve salatalarında kullanabilir, hoş koku ve tat vermesi açısından yemeklerinizin yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz.

    Benjamin ağacı hangi iklimde yetişir?

    Benjamin ağacı çok uzun sürmezse -4 veya -5 dereceye kadar olan soğuğa dayanabilen bir ağaçtır. Türkiye&#;de ise İstanbul, Ayvalık, Aydın, İzmir gibi yerlerde yetişmesi mümkündür. Güneye bakan yerlerde daha rahat büyümektedir. Akdeniz bölgesi ise ağaç için oldukça güvenli yerlerdir.

    Benjamin güneşi sever mi?

    Benjamin bitkisi direk güneş istemeyen ve bol ışık isteyen bir bitkidir. Eğer bitkiniz direk güneş alan bir yerde ise yaprakları yanar ve zamanla bitki yapraklarını dökmeye başlar.

    Israil kauçuk ağacı ne zaman dikilir?

    tüplü olduğu için her mevsim dikebilirsiniz. tam güneş ya da yarım güneş gören yerleri sever. iskenderun kauçuğu fidanı üretim saksısında veya tüpün de olup 1 adet gönderilmektedir. Kışın yaprak dökmez.

    Israil kauçuk ağacı nasıl çoğaltılır?

    *Kauçuk ağacında birkaç dal gövde var ise bunların bir tanesini gövdeye yakın bir yerden keserek belli bir süre suya koyarak köklenmesini sağlamalıyız. *Bu işlemden sonra köklenmiş dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıya dikerek yeni bir Kauçuk ağacı bitkisi elde edebiliriz.

    Benjamin neyi sever?

    -Benjamin bitkisi aydınlık mekanları sever. Güneş ışığına direk maruz kalmak istemez. -Yerinin çok fazla değiştirilmesinden hoşlanmaz. Aydınlık, gölge, esintiye maruz kalmayacağı bir konumda bakılmalıdır.

    Benjamin hızlı büyür mü?

    Rüzgar + bol sulama bir araya gelirse benjaminler çok güzel dallanıp budaklanır ve hızlı büyür. Besin olarak Çiçekcoçturan, Vilmorin, Genta gibi sıvı besinlerden ayda bir iki defa yeterlidir.

    Benjamin bitkisine ne iyi gelir?

    Aydınlık, gölge, esintiye maruz kalmayacağı bir konumda bakılmalıdır. -Topraktaki minerali hızla tüketen bir bitkidir. Bu nedenle her yıl düzenli olarak toprağı değiştirilmelidir. Ayrıca köklerinde tuz biriktirme özelliği de olduğu için toprak değişimi düzenine önem verilmelidir.

    Benjamin çiçeği kaç günde bir sulanır?

    Benjamin çiçeği, yazın haftada iki ile üç kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın Sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pzartesi günleri tercih edilebilir.

    Israil kauçuk ağacı hangi iklimde yetişir?

    Kauçuk Ağacı Hakkında Detaylı Bilgi Kauçuk Ağacı Familyası: Sütleğengiller (Euphorbiaceae) Türkiye&#;de yetiştiği yerler: Yetişmez. Tropik bölgeler olan Brezilya, Güney Asya, Seylan, Endonezya&#;da yetişen, m boylarında olan ağaçlar.

    Kauçuk ağacı hangi iklimde yetişir?

    Ana vatanı Güney Amerika olan kauçuk ağacı (Hevea brasiliensis), günümüzde daha çok Brezilya, Seylan, Meksika, Cava Adası, Orta ve Doğu Afrika&#;da yetişir.

    Kauçuk ağacı nasıl çoğaltılır?

    KAUÇUK ÇİÇEĞİ ÇOĞALTMA Dinlenme sürecinde budama yapılıp budanan dallardan çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Budanan dalları oda sıcaklığında dinlendirilmiş su içerisinde köklenmeye bırakabilirsiniz. Köklenme sürecinde suyunu günde bir yenilemek önemlidir.

    Israil kauçuğu suyu sever mi?

    dibi kurudukça normal bir şekilde sulayınız. Suyun fazla olmasının bir sakıncası olmaz. iskenderun kauçuğu ağacının alt dallarını her sene budamanız gerekir.

    Ficus Ginseng bonsai zararlı mı?

    Ficus Ginseng Bonsai bitkileri evcil hayvanlar için zehirlidir, özellikle yaprakları yerse tehlikeli olabilir.

    Ficus Ginseng zehirli mi?

    Ayrıca Ficus türlerinin lateksi zehirlidir.

    Kauçuk ağacının ömrü ne kadardır?

    Kauçuk ağacı beş yaşına kadar çok az kauçuk verir. yaşları verimi fazla olduğu yaşlardır. 30 yıl kadar kauçuk verebilir.

    Kauçuk ağacının faydaları nelerdir?

    &#; Latex &#; adı verilen bu sıvı lastik imalatında kullanılır. Yani lastik ve kauçuk sünger üretiminde kullanılan bir maddedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu ağaç dış mekan dekorasyonunda bilhassa gölge verici bir ağaç olması sebebiyle çok tercih edilir.

    Kauçuk çiçeğine ne kadar su verilir?

    Kauçuk çiçeği, yazın haftada iki kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir.

    Kauçuk çiçeği soğuğa dayanıklı mi?

    Kauçuk çiçeğinin nem ihtiyacı ne kadar: derece arası sıcaklık bitkinizin gelişimi için yeterli olacaktır. 10 derece ve altı sıcaklıklarda bitkinizin gelişimi duracaktır. Yaz ve ilkbahar aylarında bitkinizin nem ihtiyacını karşılamak için fıs fıs yardımı ile yapraklarını nemlendirebilirsiniz.

    Bonsai Ağacı zararlı mı?

    Son dönemde özellikle sosyal medyada da sık sık rastladığımız bonsai bitkilerinin çeşitli türleri bulunuyor. Hangi tür bonsai ağacı tercih ettiğiniz ise son derece önemli. Ardıç bonsai ağacı gibi türler, alerjik reaksiyonları tetikleyebilir ve burun tıkanıklığı ile göz yaşarması gibi semptomlara neden olabilir.

    Ginseng Bonsai ağacı çiçek açar mı?

    FİCUS GİNSENG BONSAİ ÇİÇEK AÇAR MI? İstisnai durumlarda, mükemmel bir şekilde bakılırsa ve çevre koşulları mükemmelse, Ficus ginseng&#;iniz çiçek açıp meyve bile verebilir!

    Ficus bonsai zehirli mi?

    Ficus ağacı olarak da bilinen Ficus Benjamina, özellikle astımınız varsa veya latekse alerjiniz varsa soruna neden olabilir. Mumsu yaprakları çok fazla toz toplayabilir ve bu bitkide yüksek konsantrasyonlarda lateks bulunduğundan, bir lateks alerjisini tetikleyebilir.

    Ficus Ginseng ne işe yarar?

    Kişinin nefesini rahatlatır ve birçok kişi onu büyütmeyi harika bir hobi olarak görür. Bonsai bitkileri, uygun bakım, sulama, gübreleme ve budama gerektirdiğinden sizi sabırlı ve fiziksel olarak aktif hale getirecektir .

    Kauçuk ağacı zehirli midir?

    Kauçuk bitkisi zehirli değildir. Kauçuk bitkisinin yaprakları kırıldığında süt benzeri bir sıvı akmaktadır.

    Kauçuk güneş sever mi?

    Direkt gün ışığı gelmediği, aydınlık odalarda iyi gelişim gösterir. Eğer yaprakları üzerinde siyah lekeler oluşuyorsa güneşe daha uzak bir köşeye almanız önerilir. Eğer bitkiniz uzun süre gelişim göstermez ise ışık ihtiyacı olduğuna işaret eder.

    Kauçuk ağacı zararlı mı?

    Kauçuk Çiçeği Zehirli Midir? Kauçuk bitkisi zehirli değildir. Kauçuk bitkisinin yaprakları kırıldığında süt benzeri bir sıvı akmaktadır.

    Kauçuk ağacı, ev çiçekçiliğinde en yaygın ficus gibi görünüyor. Bugün, süs çiçeklerinin yetiştirilmesinde bir şeyler anlayan hemen hemen her ikinci tanıdık evde görülebilir. Sonsuza kadar yeşil, egzotik bir bitkidir, yerel olarak peyzaj ofisi veya konut binaları için tasarlanmıştır ve üretim amacıyla ficus kauçuk için yetiştirilmiştir. Bu bitkinin, kauçuk ve kendisi oluşturmak için kullanılabilecek kalın bir beyaz meyve suyu üretmesi &#; hayvanlar ve insanlar tarafından bırakılan çizikleri ve kırıkları iyileştirmek için. Bugün, birçok insan bu meyve suyunun zehirli olup olmadığı sorusuna zaten cevap verebilir, çünkü belki de bu bitkinin her sahibi eylemini deneyimlemiştir. Bir hayvanın veya kişinin derisine bulaştığında tahrişe, alerjik reaksiyona ve hatta dermatite neden olur.

    Kauçuk ağacı

    Avrupa çiçekçiliğinde çok uzun zaman önce yetiştirmeye başladı. &#;te, uzak Hindistan ve Endonezya&#;dan buraya geldiğinde, Kauçuk ağacı, mülk sahiplerinin arkadaşlarını ağırladığı lüks oturma odalarının ana dekorasyonlarından biri oldu. Böylece evde yabancı bitki yetiştirme modası hız kazanıyordu.

    Kauçuk ağacı gibi pek çok profesyonel ve pek çiçekçi olmayan ne yaptı? Her şeyden önce, bunlar dış özellikleridir: 30 cm uzunluğa kadar koyu yeşil renkli masif kösele yapraklar, elips şeklinde, sonunda sivri uçlu, hafif bir orta damarlı. Genç yaprak, sadece yaprak açtığında kuruyan ve dökülen kırmızı bir tüye sahiptir.

    Yaprakların üst tarafı &#; çeşitliliğe bağlı olarak &#; parlak koyu yeşil veya sarı alacalı, alt ipek açık yeşildir. Ficus elastika çiçeği, saksı bitkilerinde oldukça nadir görülür. Tohum oluşturmak için incir yaban arısı tarafından tozlaştırılmalıdır. Kauçuk ağacının meyvesi küçük, sarımsı-yeşil oval, ancak yenmez bir incirdir. Alan yeterince parlaksa, sakız ağacı geniş, dallı bir taç oluşturur. Öte yandan, elverişsiz ışık koşullarında, merkezi sürgün genellikle seyrek dallanır veya hiç dallanmaz.

    Bu arada, kaliteli bakım ile Kauçuk ağacı haftada bir yaprak yetiştirebilir.

    Doğal koşullarda, bu ficus türü yenmeyen dalkavuklarla çiçek açabilir ve meyve verebilir ve tozlaşma sadece belirli böcekler tarafından gerçekleşir. Ev koşullarında bu tozlaşma yönteminin imkansız olduğu gerçeği göz önüne alındığında, meyve olmayacak. Bazen Kauçuk ağacı&#;nın yetişkinlikte çiçek açmasına rağmen, örneğin bir kış bahçesinde yeterli alana sahip olması şartıyla.

    Kauçuk ağacı, variety - Tineke

    Ek olarak, bir başka hoş durum da Kauçuk ağacı&#;nın kendisi için özel bir bakım gerektirmemesidir &#; ve bu özellikle yeni başlayanlar için çok önemlidir.

    Kauçuk ağacı evde bakmak