radyoloji görüntülerim / Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri - Radyoloji

Radyoloji Görüntülerim

radyoloji görüntülerim

Radyoloji

Radyoloji

Radyoloji çeşitli tıbbi cihazların yardımı ile birçok hastalığın teşhis edildiği bir bölümdür. Radyoloji bölümünde kullanılan cihazlar;

X ışını ile çalışan tıbbi cihazlar (Hamilelikte zararlı olabilir)

Röntgen (X- Ray)

  • Kemik ve akciğer hastalıklarının teşhisinde en sık kullanılan cihazdır.
  • X ışını kullanılır.

Mamografi

  • Meme hastalıklarının teşhisinde sıklıkla kullanılır.
  • 40 yaşından sonra tarama aracı olarak da tercih edilir.
  • X ışını kullanılır

Kemik Dansitometri

  • Osteoporozun teşhisinde sıklıkla kullanılır. Kemik yoğunluğunu ölçer.
  • X ışını kullanılır.
  • Bilgisayarlı Tomografi (BT),
  • Tüm vücudun hastalıklarının teşhis edilmesinde kullanılır.
  • Vücudun kesitsel görüntüsü çıkarılır.
  • X ışını kullanılır.
  • Anjiografi = DSA = Dijital subtraksiyon anjiografi = Kateter anjiografi
  • Damar hastalıklarının teşhis edilmesinde kullanılır.
  • Damar hastalıklarının tedavisi de anjiografi cihazı ile yapılır.
  • Damar içerisine girmek için çeşitli ekipmanlar kullanılır, Damar içerisinde ilaç verilerek damar görünür hale getirilir.
  • X ışını kullanır.

Ses Dalgaları ile çalışan cihazlar

Ultrasonografi

  • Karın için organlarının hastalığının teihisinde en sık kullanılan tibbi cihaz.
  • Hamilelik takibinde de kullanılır, zararı yoktur.
  • Renkli Doppler Ultrasonografi
  • Damar hastalıklarının tanısında kullanılır.
  • Bir çok organın kanlanması da değerlendirilir.
  • Hamilelikte de kullanılır.

Radyofrekans dalgaları ile çalışan cihazlar

  • MRG (Manyetik Rezonans Görüntüleme)
  • Tüm vücut yapılarının özellikle beyin ve kas-ligament yapıların hastalıklarının teşhis edilmesinde kullanılır.
  • Bunun dışında karın organlarında da yaygın olarak kullanılır.
  • Damar hastalıklarının gösterilmesinde MR anjiografi sık başvurulan bir yöntemdir.
  • Vücutta yabancı cisim bulunan durumlarda kullanılması sakıncalı olabilir.

Bilgisayarlı Tomografi (BT) ve Teknik Bilgiler

Bilgisayarlı tomografi x-ışını kullanılarak vücudun incelenen bölgesinin kesitsel görüntüsünü (önden arkaya-coronal; yukarıdan aşağıya-axial; sağdan sola-sagittal) oluşturmaya yönelik radyolojik teşhis yöntemidir. İnceleme sırasında hasta bilgisayarlı tomografi cihazının masasında hareket etmeksizin yatar. Masa manuel ya da uzaktan kumanda ile cihazın ''gantry'' adı verilen açıklığına sokulur. Cihaz bir bilgisayara bağlıdır. X-ışını kaynağı incelenecek hasta etrafında derecelik bir dönüş hareketi gerçekleştirirken oyuk ya da ''gantry'' boyunca dizilmiş dedektörler tarafından x-ışını demetinin vücudu geçen kısmı saptanarak elde edilen veriler bir bilgisayar tarafından işlenir. Sonuçta dokuların birbiri ardı sıra kesitsel görüntüleri oluşturulur. Oluşturulan görüntüler bilgisayar ekranından izlenebilir. Ayrıca görüntüler filme aktarılabileceği gibi gerektiğinde tekrar bilgisayar ekranına getirmek üzere optik diskte depolanabilir. Bilgisayarlı tomografi diğer x-ışın incelemelerine göre bazı avantajlara sahiptir. Özellikle organların, yumuşak doku ve kemiklerin şekil ve yerleşimini oldukça net gösterir. Ayrıca BT incelemeleri doktorlara basit bir kist (İçinde sıvı veya yarı sıvı madde bulunan etrafı çevrili kese şeklinde oluşum) ve solid tümör (bir kısım hücrelerin süratle çoğalması nedeniyle oluşan doku kitlesi, ur.) ayırıcı tanısında yardımcı olarak hastalıkların daha iyi değerlendirilmesini sağlar. Daha önemlisi, BT direkt grafilerden çok daha ayrıntılı görüntüler oluşturarak kanserlerin yayılımının değerlendirilmesinde yardımcı olur. Kanser yayılımı hakkında elde edilecek bilgiler doktorları kansere yönelik uygulanacak tedavi konusunda yönlendirerek kemoterapi, radyoterapi, cerrahi tedavi veya bunların belirli kombinasyonlarının kullanılıp kullanılmayacağıyla ilgili karar vermelerinde yardımcı olur. Böylece sağlam dokular, birçok faydaları olmakla birlikte ciddi yan etkileri olabilecek tedavi yöntemlerinin gereksiz müdahalelerinden korunmuş olur. BT, direkt grafilerle gösterilemeyen vücudun beyin gibi birçok kesiminin değerlendirilebilmesini mümkün kılmıştır. Ayrıca diğer görüntüleme yöntemlerinden daha erken ve doğru şekilde birçok hastalığın teşhisini sağlamıştır. Hastalıklar erken teşhis edildiğinde daha iyi tedavi edildiklerinden, BT bu üstün özellikleriyle doktorların birçok hayat kurtarmasına yardımcı olmuştur.

Randevu AlPoliklinikten hemen randevu alabilirsiniz.

Radyoloji bölümü çeşitli fiziki metodlar ile çalışan teknolojik cihazlar ile insan vücudunun görüntülenmesini esas alan tıbbın bir dalıdır.
Mühendislik, bilgisayar ve elektronik gelişmeler radyoloji bölümünün her geçen gün çok hızlı bir şekilde gelişmesine neden olmaktadıseafoodplus.infoık insan vücudunu her yönüyle görüntülenebilir bir hale gelmiştir.

Hastanemizde son teknoloji cihazlardan oluşmuş cihaz parkımızla hastalarımıza en kaliteli hizmeti sunmaktan gurur duymaktayız.

Bölümümüzde MR,çok kesitli bilgisayarlı tomografi,renkli doppler ultrason, mamografi ve röntgen cihazlarımızla hizmet vermekteyiz.
MR ile kapalı olan korkusu olan hastalarda rahatlıkla tetkiklerini yapmaktayıseafoodplus.infoı olan korku sebebiyle tetkiklerini yaptıramamak gibi sıkıntıları giderilmektedir.

Çok kesiter tomografi cihazlarımızla her türlü tetkik yerine seafoodplus.info ve hızlı kesitler elde edilmektedir.

Renkli doppler ultrason cihazlarımızla ultrason tetkikleri ve renkli doppler incelemeleri yapılmaktadıseafoodplus.infoıca renkli doppler cihazımızda bulunan 4 boyut özellik sayesinde gebelerde 4 boyut usg tetkiki yapılmaktadıseafoodplus.inforik detaylı değerlendirme yapılmaktadıseafoodplus.info haftalar arasında yapılan incelemelerde fetal anomali taraması yapılmaktadır.

Mamografi ve röntgen cihazlarımızdan CR ile elde edilen görüntüler dijital ortama PACS sistemine aktarmaktadır.

Hastanemizde bulunan PACS sistemi sayesinde MR, BT ve röntgen görüntüleri dijital ortamda arşseafoodplus.infoarımızı kontrol incelemelerde bu sayede eski ve yeni tetkik kıyasları yapılmaktadır.Tüm hekim arkadaşlarımız bilgisayar ekranlarından görüntüleri inceleyebilmektedir.

İnternet üzerinden uzaktan bağlantı ile bilgisayarlı tomografi ve MR görüntüleri seafoodplus.info sayede özelikle acil servise başvuran hastalarımıza 24  saat hizmet verilmektedir.

Powered by Froala Editor

Bölüm Doktorları

Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) tetkiki insanlık tarihinin en büyük buluşlarından biridir. Zararlı radyasyon kullanmadan iç organlarınızın görüntülenmesini sağlar. Güçlü bir mıknatısla oluşturulan manyetik alanda radyo dalgalarını kullanır. Radyoloji Bölümümüzde 3 adet MRG cihazı bulunmaktadır. MRG cihazlarımızın üçü de Tesla gücündedir.

MRG tetkiki öncesinde bilmeniz gerekenler

MRG tetkikini en rahat bir biçimde geçirmeniz ve bu tetkikten sağlığınız için en fazla faydayı sağlayabilmemiz için burada belirtilenleri bütünüyle okumanız çok önemlidir. Lütfen zaman ayırıp burada belirtilen konuları inceleyiniz.

MRG tetkikine gelirken

MRG tetkiki öncesinde aç veya susuz kalmanıza veya özel bir ilaç kullanmış olmanıza GEREK YOKTUR. Bununla birlikte, bazı MRG tetkikleri için hastaya önceden bir MRG kontrast ilacı reçete edilir; size de reçete edilmişse MRG KONTRAST İLACINI TETKİKE GELİRKEN YANINIZDA GETİRECEKSİNİZ. Bu ilaç MRG tetkiki SIRASINDA hastaya damardan verilecektir. Herhangi bir ilaca veya maddeye karşı bilinen bir allerjiniz varsa, bunu ilacın verilmesinden önce bildiriniz. Ancak biliniz ki, MRG kontrast ilaçları son derece güvenli ilaçlardır.

MRG tetkikine gelirken eski MRG tetkik filmlerinizi, varsa tetkik bölgesiyle ilgili diğer filmlerinizi (röntgen veya tomografi filmleri yada ultrasonografi veya sintigrafi raporu) yanınızda getirmeniz çok önemlidir. Bu filmler ve raporlar tetkikinizin planlanmasını kolaylaştırır ve yeni tetkikinizle karşılaştırma olanağı sağlar. SİZDEN ALDIĞIMIZ FİLM VE RAPORLARI tetkik sonucunuzla birlikte GERİ VERECEĞİZ.

MRG tetkikinizin yapılacağı gün MRG birimine gelip işlem görmüş MRG istek belgenizi bilgisayar konsolu başındaki görevliye veriniz. Daha sonra bekleme salonuna geçiniz. Tetkik sıranız geldiğinde görevli arkadaşımız sizi bulacaktır. MRG tetkiklerinde öğle tatili yoktur.

MRG tetkik odasına girmeden önce bilmeniz ve yapmanız gerekenler

KALP PİLİ OLANLAR (yalnızca hasta değil, hasta yakınları, sağlık personeli ve diğer kişiler de dahil) KESİNLİKLE MRG ODASINA GİREMEZLER. Ayrıca vücudunda NÖROSTİMÜLATÖR (sinirleri uyarıcı elektriksel düzenek), elektrikli İNFÜZYON POMPASI, MR ile uyumlu olmayan DAMAR FİLTRESİ veya SARGI (koil) bulunanlar da MRG ODASINA GİREMEZLER.

Aşağıda belirtilen durumlarda da tetkiki yapacak sağlık ekibini bilgilendirmeniz gerekmektedir:

Geçmişte anevrizma cerrahisi geçirdiyseniz tetkikinizin yapılması mümkün olmayabilir. Ayrıca kalp kapakçığı takıldıysa veya koroner by-pass cerrahisi geçirdiyseniz bunu bildiriniz.
Kulağınıza işitmeye yardımcı cihaz (kohlear implant) takıldıysa bildiriniz.
Vücudunuzda saçma, kurşun, iğne, metal parçası, şarapnel varsa mutlaka bildiriniz. Tetkikin yapılması sakıncalı olabilir.
Vücudunuzda kalça, diz protezi, kemikte çivi, plaka gibi metaller varsa bunların bulunduğu bölgeye yönelik tetkikler yapılamayabilir. Bildiriniz.
Metal tozlarının bulunduğu bir ortamda çalışıyorsanız farkında olmadan vücudunuzun yüzeyinde (özellikle gözlerde( biriken metal tozları veya çapakları tetkikinizin yapılmasını engelleyebilir. Bu durumu da bildiriniz.

MRG odasına girmeden önce şunları çıkarmış olmanız ve geride bırakmanız gerekmektedir

Kredi kartları, banka kartları, ANKARAY veya METRO biletleri, cep telefonları, saat, üzerinizde taşıdığınız büyük metaller (çıkabilen diş protezi, metal tokalı kemer, bozuk paralar, anahtarlık, silah, çakı gibi). Saç tokası ve küpelerinizi de çıkarınız. Elinize yönelik tetkik yapılacak olmadıktan sonra yüzüğünüzü çıkarmanıza gerek yoktur. Tetkik odasında bir süre yatmanız gerekeceği için kravatınızı da çözmüş olmanızı öneririz.

Göz çevrelerinde kullanılan bazı kozmetik maddeler görüntülerde bozulmalara yol açabildiğinden, baş bölgesine yönelik tetkik yapılacaksa bayan-ların göz çevresi makyajlarını silmiş olmaları gerekmektedir.

Gebeyseniz veya gebe olma olasılığınız varsa yada süt veriyorsanız

MRG tetkikinin insan vücuduna bilinen herhangi bir zararlı etkisi yoktur. Bununla birlikte, anne karnında gelişmekte olan bebeğe yönelik bir önlem olarak, GEBELERE GEBELİKLERİNİN İLK ÜÇ AYINDA MRG TETKİKİ YAPILMAMAKTADIR. 3. aydan sonra MRG tetkiki yapılabilir. Gebeyseniz veya süt veriyorsanız bu durumu tetkiki yapacak sağlık ekibine bildiriniz.

MRG tetkik odasında…

MRG tetkikiniz çok sıradışı durumlar dışında ortalama DAKİKA kadar sürecektir. Başka bir deyişle, size herhangi bir zararlı etkisi olmayan MRG tetkiki için tünele benzeyen bir mıknatıs düzeneğinin içinde dakika süreyle hareketsiz yatmanız gerekecektir. İçiniz rahat olsun, çünkü tetkikiniz sırasında bir cam pencere ve kamera sistemleri yardımıyla dışarıdan izlenebiliyorsunuz ve gerekirse çok çabuk bir şekilde tetkikiniz sonlandırılabilir ve dışarı çıkarılırsınız. MRG odasına hastanın yanında bir kişi daha, burada belirtilen önlemler alınmak kaydıyla, girebilir. Bu refakatçinin MRG odasında sabit bir yerde durması, dolaşmaması gerekir. Tetkik sırasında özellikle tetkikin yapıldığı vücut bölgesini kımıldatmamanız çok önemlidir. Bir kımıldama olursa görüntüler bozulabilir, tetkikiniz uzayabilir veya yapılamayabilir. Tetkik sırasında rahat nefes alıp verebilirsiniz (ender bazı durumlarda nefesinizi tutmanız istenebilir). Aksi belirtilmedikçe gözlerinizi açıp kapatabilir veya sürekli kapalı tutabilirsiniz. Yutkunmanızda da sakınca yoktur. Tetkik sırasında kuvvetli tıkırtılar biçiminde sesler duyacaksınız. Bazı durumlarda damardan MRG kontrast ilacı verilmesi gerekebilir. Bunlar bir tarafa bırakılırsa, MRG tetkiki aslında size gün içinde dakika uzanma olanağı veren rahat bir incelemedir!

MRG tetkikinde günlük randevu sırası neye göre belirleniyor?

Hastalar MRG tetkikine RANDEVU SIRASINA GÖRE alınırlar. Bununla birlikte, MRG tetkikinde öncelik küçük çocuklarındır. Tetkik sırasında hareketsiz kalmak çok önemli olduğundan ve 6 yaştan küçük çocuklarda bunun kendiliğinden sağlanması çok zor olduğundan, küçük çocukların tetkike girebilmeleri için (ilaçla veya ilaçsız( uyutulmaları gerekmektedir. Tetkik sırasında uyanan ve hareket eden çocukların MRG odasından çıkarılarak tekrar uyumalarının beklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle UYUYAN ÇOCUKLAR (hazır uyumuşken( ÖNCELİKLE TETKİKE GİRERLER. Ayrıca, bazan, ZOR DURUMDAKİ SERVİS HASTALARININ DA TETKİKE GİRİŞ ÖNCELİĞİ VARDIR.

MRG sonucunuzu ne zaman alacaksınız?

MRG sonucunuzu tetkikten sonraki ikinci işgününün öğleden sonrasında (saat ’dan itibaren) Radyoloji Danışma Sekreterliği’nden alabilirsiniz. Bu durumda, haftaiçi resmi tatil olmadığı sürece, MRG sonuçları Pazartesi tetkikleri için Çarşamba, Salı için Perşembe, Çarşamba için Cuma, Perşembe için sonraki Pazartesi, Cuma için sonraki Salı öğleden sonra verilir. Olağandışı durumlar size bildirilecektir.

MRG tetkiki sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir. İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!

   1 Ekim - 30 Kasım Muafiyeti

1 Ekim – 30 Kasım arası mükerrerlik sorgulaması yapılmayan, sorgulansa dahi son 6 Ay içerisin de aynı (TCKN)hasta ve SUT (tetkik koduna) ait herhangi bir sonuç dönmeyen, görüntüsü ve raporu tam olup diğer Teleradyoloji kurallarına takılmayan faturalanabilecek durumdaki tetkiklerin faturalanması için mükerrerlik sorgusunu muaf tutarak Medula' ya ilettik. Mükerrerlik sorgusundan sonuç dönecek ve engellenebilecek durumdakü tetkikler için bu muafiyet uygulanmayacak ve faturalama için medulaya iletilmeyecektir.
  6 Aralık

   Akıllı Tıbbi Görüntüleme

Akıllı Tıbbi Görüntüleme ile ilgili Teleradyoloji Entegrasyon Kılavuzu' nda yapılan değişiklikler 1 Şubat tarihinden itibaren aktif olacaktır.
  8 Ocak

   LOINC Kodu Kontrolü

16 Mart tarihinden itibaren Health Level Seven (HL7) istem mesajlarında LOINC kodu veri elemanı dolu olarak gönderilmelidir. LOINC kodu olmayan radyoloji tetkikleri Sağlık Bakanlığı Teleradyoloji Sistemi'ne gönderilmemiş kabul edilecek, dolayısıyla MEDULA bildirimi yapılmayacaktır.
  18 Şubat

   Doz Gönderimi Muafiyeti

Doz gönderimleri ile ilgili yapılan çalıştay ve tarafımıza iletilen geri bildirimler değerlendirilmiş, değerlendirmelerimiz neticesinde, doz gönderimi yapabilen cihazların özelliklerini tarihinden sonra aktif ettikleri, doz gönderimi yapamayan cihazların muafiyet taleplerini tarafımıza geç bildirdiği, doz verilerinin cihazlardan belirlenen standartlara uygun şekilde gönderilmediği gibi sebeplerden dolayı doz verilerinin Teleradyoloji ve Teleradyoloji Sistemi’ne gönderilemediği tespit edilmiştir. Bu sebeple faturalamada yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla, doktor istem tarihi ve tarihleri arasında olan Bilgisayarlı Tomografi (CT/BT) ve Mamografi (MG) tetkiklerinin MEDULA bildirimlerinde DOZ-SR kontrolü yapılmaması kararlaştırılmıştır.
  25 Şubat

   Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yoğunluk nedeniyle performans kayıplarının meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu nedenle mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  8 Eylül

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yoğunluk nedeniyle performans kayıplarının meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu nedenle mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  24 Ocak

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  14 Şubat

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yoğunluk nedeniyle performans kayıplarının meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu nedenle mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  5 Ocak

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – / saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  07 Mart

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  25 Nisan

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  09 Mayıs

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  18 Ağustos

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  6 Eylül

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  6 Eylül

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  18 Kasım

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  14 Aralık

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  14 Şubat

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  20 Şubat

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  21 Mart

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  4 Nisan

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  3 Mayıs

   Endoskopi Tetkiklerinin Gönderimi

06 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem afeti nedeniyle Endoskopi tetkiklerinin Teleradyoloji Sistemine gönderilmesi zorunluluğu tüm illerimizde 06 Mart olarak güncellenmiştir.
  15 Şubat

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  12 Aralık

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  3 Kasım

   Mükerrer Tetkik Sorgulama Muafiyeti

tarihinde – saatleri arası yaşanan sorundan dolayı mükerrer sorgulama servisinde muafiyet uygulanmasına karar verilmiştir.
  21 Nisan

   Radyolog Hekim Kontrolü

Teleradyoloji Sistemine gönderilen Raporlarda yer alan doktor kimlik bilgisinin Radyolog hekime ait olması gerekmektedir. tarihi itibariyle rapor içerisinde gönderilen doktor kimlik bilgisi ÇKYS'den kontrol edilecek eğer gönderilen kimlik bilgisi radyolog hekime ait değilse rapor (ORU) mesajı kabul edilmeyecektir.
  18 Ocak

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir