golden köpek yavru eğitimi / Yavru Köpek Eğitim Süresi ve Süreci Nedir ? - TOPAZ KENNELS DOG HOUSE

Golden Köpek Yavru Eğitimi

golden köpek yavru eğitimi

Mükemmel Golden Retriever Eğitim Rehberi

Yavru Golden İçin İlk Eğitim Aşamaları;

Bir köpek edinmek ve iyi bir eğitim vermek istiyorsanız, kesinlikle yavru bir köpek almalısınız. Ergen olarak tabir edilen 4 ay 18 ay arası köpekler, daha asi ve öğrenmeye pek hevesli olmayabilir. Oysaki 6 haftalık bir Golden yavrusu bir şeyler öğrenmek ve sizi memnun etmek için can atacaktır. 

Yavru Golden Retriever ilk aşama elbette tuvalet eğitimi olacaktır. Aşağıda tuvalet eğitimi için yapmanız gerekenler verilmiştir.

Tuvalet Alanı Neresi Olmalı?

Öncelikle alan seçimi yapın. Bu alan gözden uzak, yavrunun dikkatini dağıtmayacak, yaklaşık metre kare civarında, hızlı erişim sağlayabileceğiniz bir yer olmalıdır.

Ne Sıklıkta Tuvalete Çıkarmalısınız?

•2 ay bitene kadar rutin her 2 saatte bir, 3 aylık olunca 3 saatte bir,

•Yemeklerden dakika sonra,

•Sabah uyandığında ve gün içinde şekerlemeleri her bittiğinde,

•Akşam uykusundan 20 dakika önce

•Yapmazsa ne yapalım?

Dışarı Çıkardığınızda Yapmazsa;

•En az 20 dakika dışarıda bekleyin,

•Eve girdiğinizde onu tasması ile göz önünde bir yere bağlayın ve tuvalet yapacak gibi dolaştığında hemen dışarı çıkarmak için harekete geçin,

•Kucağınızda oynatın ve yarım saat sonra yeniden dışarı çıkarın

Eve Tuvaletini Yapıyor!

•Evde ya da dışarda istenmeyen noktalara dışkı bırakırken gördüğünüzde hemen elinizi birbirine alkış yaparak vurun ve “ hayır” diye söylenin. 

•Alanı iyice temizleyin,

•Evcil hayvan temizlik malzemeleri ve kovucu ürünleri kullanın,

•Sürekli gözetimde tutun,

•Köpeğiniz düzen ve otorite aşığıdır. Onunla ne kadar düzenli ilgilenirseniz ve otoriter olursanız, tuvalet alışkanlığı elde edecektir. 

Sosyal Bir Golden Sahibi Olmanın Keyfini Sürün

Golden ırkı insanlara çok alışkındır. Buna karşın eğitimleri ciddi bir disiplin ister. Yoksa dışarıda onunla gezemez, sözünüzü geçiremezsiniz. Bunun için düzenli bir eğitim ve sosyalleşme gerekir.

 

Yavru köpekler küçükken ne kadar çok insan ve diğer canlılar ile tanışırsa, o derece olumlu olacaktır.

Sosyalleşme aslında itaat ve komut eğitimi ile birlikte gitmelidir.

 

Tasmanızı doğru tuttun ve atlamaya kalktığında ona “hayır” komutunu verin. 

Karnının tok olmasına, oyun oynamış olmasına ve yorgun olmasına dikkat ederek toplum içine alabilirsiniz. Bu şekilde sokağa ilk çıktığında ki heyecan ve enerjisi olmayacaktır. 

Temel Komutları Öğretmek Ve İtaat

Köpeğiniz ile eğitim aşamaları zevkli olduğu kadar zor da olabilir. Eğitimde en önemli aşama sabırlı olmanızdır. Özellikle Golden yavruları sevimlilikleri ile sizlere karşı çıkmak ve otoritenizi tıkmak için elinden geleni yaparlar. 

Eğitime başlarken,

 

•Tam aç ve tam tok olmadığına dikkat edin.

•Tüm dikkati sizdeyken eğitime başlayın

•Ödül bisküvilerini ya da mamasını yanınızdan ayırmayın

•Dikkatini dağıtacak farklı kişi ve canlıların ortamda olmamasına özen gösterin

•Otur, kalk, yat ve gel gibi komutları yaparken elinizi göreceği şekilde göz temasında tutun.

Kafes Ve Tasma Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dışarı çok çıkıyor ya da bol seyahat ediyorsanız, Golden köpeğiniz için de şartları en baştan hazırlamanızda fayda var. Onunla seyahat etmek ya da dışarda dolaşmak için tasma ya da kafes kullanmanız gerekecektir.

Tasma;

 

•Küçükken boyun olabilir ama büyüdüğünde göğüs tasması tercih edin. 

•Kendi kendine açılan tasmalar yerine, kalın el tasmaları kullanın

•Tasmayı aşağıda ki resimde olduğu gibi tutun

•Köpeğiniz sizi çektiğinde asla peşinden gitmeyin, bu şekilde sizi kontrol altına alacaktır.

•Durmadığı zaman ayağınızla tasmanın üzerine basarak sert baskı uygulayabilirsiniz.

•Sizi dinlememesine, sizi sürüklemesine asla izin vermeyin. Bu konuda kontrol sağlayamıyorsanız, uzman bir eğitmenden destek alabilirsiniz.

Kafes;

 

•Özellikle küçükken kafes işinize çok yarayacaktır.

•Kafes herkesin olduğu bir alanda, mama ve su kabına yakın olarak durmalıdır. 

•Zorla içine sokmak yerine, kafesi açık bırakın ve meraklı yavrunun kafesi kendi keşfetmesine izin verin.

•Tuvalet eğitiminde dışarıdan yapmadan geldiğinde kafes iyi bir seçenek olacaktır.

•Ufak seyahatlerde onu zapt etmeniz kafes sayesinde çok daha kolay olur.

•Yetişkin olmaya başladığında, temel komutları ve tasma kültürünü öğreneceğinden kafesi kullanmayı bırakabilirsiniz.

Davranış Bozukluklarının Giderilmesi

Golden Retriever cinsi köpeklerin en sevdikleri şeylerin başında ağızlarına bir şey almak gelir. Kendi oyuncakları bu işe güzel yarar ancak sizin eşyalarınızı çiğnemeye, ısırıp kaçırmaya başladıklarında sorun büyük olacaktır.

 

Köpeğinize ver ya da bırak komutlarını acil olarak öğretmeniz gerekir. Bunun için eğitim şeklinizi alın. Onun en sevdiği ve daha az sevdiği birkaç oyuncağı derecelendirin. En az sevdiğini atın ve getirip ağzından çıkarmasını sağlayın. Bunu yaptırmak için ona ödül maması ya da daha sevdiği bir şey verin. Bıraktığında iyi pekiştirme yaparak bu davranışı onaylayın ve komutu algılamasına izin verin.

 

Daha fazla sevdiği oyuncağa gelene dek bu egzersizi yapın. Onu da atıp, bırak ya da ver dediğinde itaat ederse eğitim başarılı olmuş demektir. 

 

Havlamak birçok Golden için harika bir eğlencedir. Kedilere, insanlara ya da bazen size havlarlar. Bunun için sus, hayır ya da yapma gibi komutları öğretmeniz uygun olacaktır.

 

Havladığı zaman; 

•İlgisini başka yöne çekin

•Ona asla ödül vermeyin

•Sevmeyin

•Havladığında, sus dediğinizde susmadığında onu yalnız bırakın, ilgilenmeyin

 

KG8 ila 16 yıl

Golden Retriever Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

Ödül mamalarına bayılan Golden eğitiminde leziz öğünleri bir yöntem olarak kullanmak oldukça makuldur. Bir yandan, bu özelliklerinin çeşitli sağlık sorunlarına yol açması ihtimâli de unutulmamalıdır. Bu canlıların tam bir zekâ küpü olmalarından dolayı Golden Retriever köpek eğitimi, genellikle bizzat köpek sahipleri tarafından verilebilecek bir eğitim olma özelliği taşır. Yalnız kalmaktan hoşlanmayan, ona ilgi verecek insanlara ihtiyaç duyan bu ırka karşı nazik ve sıcakkanlı bir tutumla yaklaşmalı, eğitimi boyunca sabırlı ve hoşgörülü olmalısınız.

Golden Retriever Eğitimi ve Irk Özellikleri

Golden Retriever Hangi Eğitimleri Alabilir?

Golden Retrieverlara verilebilen eğitimler şunlardır:

Yavru Golden Retriever cinsi tuvalet eğitimi, bu canlıların akıllı ve itaatkâr olmasına rağmen oldukça zorlu geçebilen bir süreçtir. Yavru köpeklerin mesane kasları üzerinde henüz tam anlamıyla bir kontrole sahip olamadıkları için istenmeyen yerlerde tuvalet ihtiyaçlarını giderebilirler. Yavru golden tuvalet eğitimi bunu öğretmek gelecekte ev yaşamına maksimum seviyede uyum sağlayabilmesi şarttır. Bunu öğretirken kesinlikle sabır ve kararlılık gerektiren yavru golden tuvalet eğitiminde uygulamanız gereken kurallar özetle şöyledir:

Köpeğinizin doğru hamlelerini köpek mamalarıyla ödüllendirmeniz, tuvalet bölgesine alışma sürecini hızlandıracaktır.

Öğünlerinden sonra onu tuvalet bölgesine götürmeniz ve 20 dakika kadar beklemeniz, ihtiyacını hemen gidermeyecek olsa bile eğitiminde kaydedeceği başarıya yaklaşmasını sağlayacaktır.

Bahçede oyun oynamayı çok seven bir ırk olduğundan, evdeki eğitimi tamamlamanız doğrultusunda bahçede de bir tuvalet alanı belirlemeniz sizin için iyi bir avantaj olacaktır.

Yavru Golden Retriever cinsi Eğitimi, ırkın henüz küçük yaşta aldığı bir eğitim olma yönüyle diğerlerinden ayrılmaktadır. Annelerinden ayrılmaları sebebiyle uykusuzluk ve iştahsızlıkla karşı karşıya kalabilen bu patili dostların eğitim programı, onlara güven vermeli ve konforlu bir gelecek sunmalıdır. Golden Retrieverlara temel itaat eğitimi ve ileri itaat eğitimi olmak üzere, 4&#;er hafta sürebilen bir program uygulatmak, köpeğinizin yavruyken edinebileceği olumsuz davranışları ve alışkanlıkları kontrol altında tutmanıza yarayacaktır. Ayrıca çok iyi yüzücü olduklarından, eğitimde hem eğlenip hem öğrenmesi adına bazı derslerin su içermesi psikolojisini de olumlu yönde etkileyebilmektedir.

Golden Retriever Eğitimi ve Irk Özellikleri

Köpeğiniz 3 aylık olduğunda vermeye başlayabileceğiniz Golden temel itaat eğitimi; yaşamınızı ve iletişim kurmanızı kolaylaştıracak temel komutların öğretildiği bir süreç şeklinde özetlenebilmektedir. Tasma kullanılarak verilen derslerde hedef, köpeğinizi yakından tanımak ve buna göre daha uygun biçimlerde şekillendirdiğiniz eğitim programından tam anlamıyla bir fayda sağlamak olmalıdır. İzlemeniz gereken önemli bir ipucu ise, &#;hayır&#; komutunu öğretiş şeklinizdir. Temel İtaat Eğitiminde Ceza yönteminin geçmişte kaldığını ve köpeğinizin oldukça hassas bir karakteri olduğunu unutmamalı, pozitif pekiştireçler kullanarak Golden&#;ınızı motive etmelisiniz. İstenmeyen bir davranışı söz konusu olduğunda sesinizi yükseltmemeli, yaptığının yanlış olduğunu, eylemin doğrusunu tekrarlayarak aktarmalısınız. Üstelik iletişim kurma konusunda usta olan biricik dostunuzla konuşmak, eğitiminde yer vermeniz gereken bir başka yöntem olacaktır.

Tasma kullanımını en aza indirgemeyi hedefleyen Golden ileri itaat eğitimi, köpeğinizin ancak temel itaat eğitimini tamamladıktan sonra hazır olduğu bir program niteliğini taşımaktadır. Patili dostunuzun çok seveceği at-getir oyununu bir eğitim yöntemi olarak kullanabilir, atlayabileceği konumda tasarlanmış yerlerden zıplamasına izin verdiğiniz uygulamaları hayata geçirebilirsiniz. Golden Retriever ileri itaat eğitiminde herhangi bir komut verdiğinizde onun görüş alanınızda olmasına özen gösterip, yemek saatlerinde ya da eve giriş konusunda sizden önce davranmadığına emin olmak, ileri itaat eğitiminde sağlıklı bir gelişme kaydetmenizi sağlayacaktır.

Koruma eğitimi, köpeklerin insanların gündelik yaşamlarını kolaylaştırma konusunda büyüleyici bir çaba sarf ettiği ve çeşitli duyu ve becerileri sayesinde kolayca başarıya ulaştıkları bir eğitim türüdür. Av köpeği olarak kullanılmış ırkların koruma eğitimi alması, diğer canlılara kıyasla çok daha akıllıca olduğu kanıtlanmıştır. Bu köpeklerden biri olmasına rağmen, Golden Retriever&#;ın tüm canlılara sevgiyle yaklaşması ve fazla havlamaması özellikleri onu ideal bir Golden Retriever koruma eğitimi almaktan alıkoyacaktır. Köpeğinize koruma eğitimi vermeniz bir noktada akıllıca olmayacaktır. Aksine, onun gelişmiş becerilerine odaklanmalı ve bunu korumalısınız.

Golden Retriever ırkının oldukça aktif ve sosyal bir yaşam alanında kendini özgüvenli hissettiği bilinmektedir. Ancak köpeğinizin bu aşamaya gelmesi için yapmanız gerekenlerin sorumluluğunu farkında olmalısınız. 3 aylık olduklarında onlara vermeye başlayabileceğiniz Golden Retiever sosyalleşme eğitimi sayesinde patili dostunuzun zihinsel gelişimine ilgi göstermiş olacak, ileride çıkacağınız gezintilerde herhangi bir yabancıyla karşılaştığında sergilemesi olası negatif davranışları kontrol altında tutması adına ona güven vermiş olacaksınız. Ortalama 1 ay süren sosyalleşme eğitiminde köpeğinizi köpek çiftliklerine götürebilir, aile üyeleriyle oynamasına izin verebilir ve Golden Retriever&#;ın karakter yapısının oluşumuna katkı sağlayabilirsiniz.

Golden Retrieverlarda Eğitim Kaç Aylıkken Başlar?

Köpeğinizin eğitiminde başarı sağlamanız adına uygulamaya özen göstermeniz gereken bazı noktaların olduğunu unutmamalısınız. Bu noktalar köpeğinizin golden fiziksel ve karakter özelliklerini de kapsarken, diğer yandan Golden Retriever&#;ın eğitiminin kalıcı olması için programa başlamaya hazır olduğundan emin olmalısınız. Burada devreye giren yaş faktörü, Golden eğitimi söz konusu olduğunda büyük önem taşımaktadır. Köpeğiniz 3 aylıkken ona basit komutlardan başlayarak bazı dersler verebilir, temel itaat eğitimini planlı adımlarla sağlamlaştırabilirsiniz.

Golden Retriever Eğitimi ve Irk Özellikleri

Golden Retriever Eğitim Fiyatları

Golden Retrieverlar, eşsiz zekâları ve dost canlısı olmaları sayesinde eğitimlerini çok kısa sürede tamamlayabilmektedir. Genelde köpek sahiplerinin bizzat verdiği eğitimlere başarıyla cevap verirler. Ancak günümüzde, köpeğini en iyi koşullarda yetiştirebileceğine inandığı eğitmenlerle çalışabilen köpek sahipleri de vardır. Golden Retriever eğitim fiyatları, diğer ırklarda da geçerli olmak üzere belli başlı özelliklere göre değişiklik gösterecektir. Patili dostunuzu emanet edeceğiniz yerin golden eğitim fiyatı ile kalitesi arasında her zaman bir bağlantı olmayacağını dikkate almalı, tavsiyeye açık bir bakış açısı ile uzun bir araştırma içerisine girmelisiniz.

Golden Retriever Eğitimi ve Irk Özellikleri

Golden Retriever Köpek Eğitmeni Nasıl Olmalıdır?

Eski zamanlarda çeşitli ülkelerde düzenlenen temel itaat yarışmalarında üstün başarı sergiledikleri kanıtlanan Golden Retrieverlar, tuvalet ve koruma eğitimi haricindeki programları başarıyla tamamlayabilmektedir. Sahibini mutlu etmek adına her şeyi yapacak bu sevimli canlılar, oldukça akıllı olduklarından süreç içerisinde genelde büyük bir sorunla karşılaşılmamaktadır. Golden Retriever köpek eğitmeni ile eğitim alanında çalışmak isteyen her köpek sahibi, biricik dostunu emanet edeceği insanın ve programın gerçekleşeceği köpek çiftliğinin güvenli ve steril olduğundan emin olmalıdır. Eğitimde modern ve pozitif bir bakış açısı benimseyen, Golden Retrieverların doğası gereği geliştirdiği becerileri ve fiziksel özelliklerini bilen bir eğitmenle kısa sürede başarı sağlamanız mümkün olacaktır.

Golden Retriever Irkının Fiziksel Özellikleri

Dünyanın 4. en zeki köpek ırkı olarak kabul edilen Golden Retrieverları, fiziksel yapıları ile ayırt etmek de oldukça mümkündür. Uzun tüyleriyle beraber kürk rengi krem rengi ve altın tonlarına kadar uzanabilmektedir. Koyu gözleri ve orta boyuttaki kulaklarıyla oldukça sevimli bir yüze sahip olan Golden Retriever ırkının fiziksel özellikleri, uzun ve düz kuyruklarına ek olarak alınlarındaki çıkıntılar bakımından da diğer köpeklerden ayrışmaktadır. Genel ağırlık ve uzunlukları ise dişiler ve erkeklerde şu şekilde değişiklik gösterebilmektedir:

Erkeklerde kg iken ağırlık dişilerde aralığındadır.

Yükseklikleri ise erkek golden boyu yaklaşık iken dişi golden boyu cm şeklindedir.

Golden Retriever Irkının Karakter Özellikleri

İz sürme, narkotik köpeği, akut köpeği, kılavuz köpeği, av köpeği gibi görevlerle insanlığa yardım eden bu harika canlılar, oldukça iyi yüzücülerdir. Geçmişlerinden gelen korumacı özellikleri onları agresif bir tavırdan ziyade sıcakkanlı bir bağlılıkla diğer canlılarla kolayca iletişim kurabilmesini sağlamıştır. Nazik ve itaatkârlığıyla &#;Dadı Köpek&#; olarak da bilinen Golden Retriever karakter özellikleri, onların ideal bir aile köpeği olmasında büyük bir rol oynamaktadır. Oyunculuk seviyesi yüksek olduğundan sizi neşelendirmeye bayılır ve top, ip gibi oyuncaklarla oynamaktan büyük keyif alır. Sevgi ve ilgi hissetme ihtiyacı duyar ve yalnız bırakıldığında psikolojik sorunlarla mücadele etmek zorunda kalabilir. Bu nedenle biricik dostunuzla bolca vakit geçirmekten kaçınmamalı, onun mutluluğunu el üstünde tutmalısınız.

Golden Retriever Bakımı ve Beslenmesi

Golden Retriever bakımı ve beslenmesi, köpeğinizin birçok alanda gelişim göstermesine yardımcı olacak, rutin olarak tamamlanması gereken minik uygulamalardan oluşmaktadır. Köpeğinizin ödülünü yalnızca mamayoluyla sağlamak yerine sağlıklı tüy yapısını korumak ya da yatkınlık beslediği hastalıkların tetiklenmesini engellemek için yalnızca ona özel hazırlanan leziz öğünler aracılığıyla da verebilirsiniz. Oldukça tüy döken köpek olan goldenlar bir yapısı olduğundan hijyenik bir köpek tarağını her gün temizliği adına kullanmanız, biricik dostunuzu hem sevip hem de onu cilt hastalıklarından uzak tutmanızda önemli bir adımdır. Dişlerinin sağlığı için ise dişleri zamanında fırçalanmalı, kalsiyum alımının dozu dengelenmelidir. Köpeklerin eşsiz bir beceriyle kullandıkları kulaklarını ise tozlardan arındırmayı unutmamalı, temizlik işlemi sırasında patili dostunuzun canını yakmamak adına süreci güvenli ve bilinçli adımlarla uygulamalısınız.

Golden Retriever Eğitimi ve Irk Özellikleri

Goldenlar Nasıl Beslenir

Golden Retriever beslenmesi konusu ise dikkat etmeniz gereken başka bir unsurdur. Çünkü bu ırk, oldukça iştahlı olduğundan obezitenin görülme ihtimâli de yüksektir. Mama kabını tam anlamıyla doldurmamaya özen göstermeli, protein bazlı öğünleri onun aktivite ihtiyacı ve yaşına göre dengelemelisiniz. Bu süreçte bir veteriner hekimle iş birliği yapmanız, köpeğinizin gelişimini maksimum derecede garantilemek adına iyi bir fikirdir. Yedinci haftaya girmenizle beraber günde üç öğüne yayılması gereken mamaların kalite testinden geçmiş olmasına özen göstermelisiniz. Her öğünün 1/3 ya da ½ fincan mama içerdiği 3 aylık süre tamamlandığında yeni bir rutin oluşturmalı, köpeğinizin büyüdüğünü gözeterek ihtiyacına daha uygun bir tablo tasarlamalısınız.

Golden Retriever Hangi Yaşam Ortamı İçin Uygun?

Eskiden av köpeği olarak kullanılan Golden Retriever ırkıyla ilgilenmek, barındığı yerin hijyenik ve güven veren bir bölge olmasından geçmektedir. Gördüğü her canlıya nazik bir şekilde yaklaşan ve onlarla oyunlar oynamak isteyen zekâ küpü canlılar, aile üyelerine eşsiz bir sadakatle bağlıdırlar. Golden Retriever yaşam ortamı için seçilebilecek en ideal yer bu sebeple onu içinde gezdirebileceğiniz ve stresini atmasına yardımcı olabileceğiniz bahçeli bir ev olacaktır. Apartman yaşamına kolaylıkla uyum sağlayabilen bu patili dostlara özel bir alan oluşturmayı ve burayı, sevdiği oyuncaklarla donatmayı unutmamalısınız.

Golden Retriever Satan Petshop ve Köpek Çiftlikleri

Golden Retriever satan petshop ve köpek çiftlikleri, ideal bir aile köpeği sahiplenmek isteyen her hayvanseverin başvurabileceği bir yöntemdir. Günümüzde hizmet verdikleri ve deneyimlerini paylaştıkları insan sayısı giderek artan bu çiftlikler, köpek sahiplerinin aklında güvenirlik açısından bir soru işareti yaratabilmektedir. Bu süreci olumlu kılmak adına yapmanız gereken şeylerden biri de sahipleneceğiniz köpeğin orijinal olup olmadığını sorgulamaktır. Evrak işlemlerini yasal yollarla yürüten, köpeklerin de tıpkı insanlar gibi sevgiye ihtiyacı olduğunu kavramış, nazik bir tavır benimsemiş insanlarla iletişim kurmanız gerekmektedir.

Golden Retriever İçin En Uygun Köpek Maması Hangileridir?

Köpeğinizin yaş, kilo ve olası özel durumları hesaba katılarak seçilmesi gereken köpek mamaları, Golden Retriever&#;ın hayatını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu köpekler, iştahlı canlılar olduklarından uygun bir beslenme programı izlemeli ve katkı maddesi içermeyen ürünleri tercih etmelisiniz. Gikol, BHA, sodyum, etoksikin ve propilon gibi koruyuculardan uzak durmalı, sağlıklı yağların önemini unutmamalısınız. Golden Retriever için en uygun köpek maması, etin ana bileşen olduğu ve tuzlu ya da süt ürünleri içermeyen paketlerden geçmektedir. %30 oranında protein,  % oranında karbonhidrat başta olmak üzere seçtiğiniz mamanın %%18 aralığında omega içerdiğine emin olmalısınız. Formülün kalanını sağlıklı vitamin ve minerallerin desteklemesi, Golden Retriever&#;ın fiziksel gelişimini doğru kılacaktır.

Golden Retriever Tıraş Edilir Mi?

Ev ortamına yeni giren köpekler için tüy konusu oldukça sıkıntılı olmaktadır. Bunun için yapılması gereken en önemli şey Golden tıraş ve Golden yıkama işlemleri olmaktadır. Golden tıraş edilir mi gibi sorular da günümüzde oldukça yaygın ve merak edilen konular arasında yer alır. Golden traş modelleri olarak iki ayrı grupta dostunuzun tıraş işlemlerini yaptırmanız mümkündür. Golden makas tıraşı ve Golden makine traşı dostunuzun tüy bakımları için seçeceğiniz işlemlerden bir kaçıdır. Golden makine tıraşı şuan en çok tercihe edilen tıraş türüdür. Bunu nedeni Golden ırkının tüy yapısının kısa olmasından kaynaklıdır. Golden tıraş fiyatları ortalama olarak TL olarak da değişiklik gösterebilmektedir. Bunların yanında Golden yıkanır mı sorusunun cevabı tabii ki de yıkanabilmektedir. Golden banyo ile de dostunuzun hijyen bakımlarını yaptırmanız sağlıkları açısından da önem taşımaktadır.

Pet Koleji Pet Kuaför ve Kedi Köpek Kuaförü firmasından destek alarak dostunuzun bakımlarını yaptırabilirsiniz.

 

Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat Güngör’ün Resmi Youtube Kanalı ile Tanışmadınızmı biz sizleri bekliyoruz : Youtube Kanalı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir